VERDENSHOLDET 2019

PORTUGAL KAN IKKE PRODUCERE KOMMENDE TOPSPILLERE!

 

Man skal høre en del, førend ørene falder af, siger et gammelt ordsprog!

Nogle mener jorden er flad, andre kan finde på at stemme på de Radikale Venstre, mens enkelte tror på Julemanden!

Det er jo vanvid skulle man mene, men det blegner ikke desto mindre, ift. hvad den daværende nyansatte talentudviklingschef i DBU, Flemming Berg, udtalte til DR tilbage i oktober 2015.

“Portugal kan ikke producere kommende topspillere længere!!!!”

Berg havde forinden været ansat 7 år som scout i Chelsea, med speciale i netop Portugal, hvor han tilmed havde været bosat det meste af tiden.

Således skulle man mene at manden havde visse forudsætninger, for at udtale sig om emnet.

Anledningen til Bergs udsagn, kom pba. et spørgsmål om hvorvidt Portugal fremadrettet igen kunne producere topspillere. Hertil svarede Berg at han overhovedet ikke kunne forestille sig at det kom til at ske i de næste mange år, da han vurderede talentudviklingen og talentmassen, som nærmest ikke eksisterende i Portugal.

Navne som Cristiano Ronaldo, Nani og Pepe m.fl. var oppe i alderen, og landet skulle forberede sig på et længere varende tomrum, når disse koryfæer stoppede karrieren.

Sommeren efter vandt Portugal EM, ganske vist anført af anførte ovennævnte spillere, men dog også med yngre spillere som 23 årige Joao Mario, de 22 årige Andre`Gomes og Raphaël Guerreiro, samt yngstemanden på 18 år, Renato Sanches.

Samme år vandt U 17 landsholdet så EM, her med spillere som bl.a. Gedson Fernandes, Diego Dalot, Rafael Leao og Florentino Luis m.fl., og samme år kunne Renato Sanches stolt modtage “Golden Boy” trofæet, hvilket i øvrigt var første gang nogensinde det var overgået en portugiser.

I 2017 sluttede U 19 landsholdet så som nr. 2 til EM, mens de vandt EM i 2018, og igen endte som nr. 2 i 2019. Herudover kunne Joao Felix, her i 2019, som den anden portugiser nogensinde, modtage “Golden Boy” trofæet.

Af de spillere som var U 21 potentiale, da Berg kom med sin famøse forudsigelse, kan man i dag nyde Bernardo Silva og Joao Cancelo i Manchester City,  Nelson Semedo i FC Barcelona og Gonzalo Guedes i Valencia, ligesom yngre navne som Romario Baro, Ruben Neves, Ruben Dias og Bruno Fernandes m.fl. aktuelt er blandt de mest eftertragtede spillere i europæisk topfodbold.

Bevares, der er ikke udsigt til en ny Eusebio, Luis Figo eller sågar en Cristiano Ronaldo, men med al respekt kan mindre nok gøre det.

Den dag i dag, sidder Flemming Berg stadig i spidsen for dansk talent udvikling, eller som kritikere vil sige “talent-afvikling”, og udover det store ansvar han har for dansk fodbolds fremtid, er han bl.a. også med til at udpege landstræneren til A landsholdet.

Ellers er det bestemt ikke meget man hører til denne Berg, og da slet ikke efter at Peter Møller er blevet hans direkte overordnede, i sin egenskab af fodbolddirektør. Møller stiller velvilligt op alle steder, hvor der er kamera, da han åbenlyst ikke kan undvære at få sit kontrafej ud i pøblens stuer.

En enkelt ting har man dog hørt Berg pippe op om, nemlig da han i marts i år, rodede sig ud i en debat, hvorunder han til Ekstra Bladet, udtalte at han helst så at alle resultater blev fjernet fra U 17 og nedefter.

Ja det var hvad manden sagde!

Fremadrettet må man så tro, at han helst så en flok lallende idioter, sjoske rundt i danselignende formation på midten af banen, for det at score mål, fejre disse, og herefter forsvare en føring, er bestemt ikke noget den kære Berg er tilhænger af, for tænk hvis vi tilegnede os blot et strejf af vindermentalitet.

Uha uha!!

I guder nej, det ville da være forfærdeligt, så hellere spille bolden rundt og rundt i en uendelighed, ganske som den kommende A-landstræner elsker at lære sine hold, og måske er det den reelle hovedårsag til at Kasper Hjulmand efter næste sommers EM, sætter sig i cheftræner sædet for det danske A-landshold.

Det skal sgu nok blive godt…. eller noget….!

Torben Aakjær, 20.12.19

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

VERDENSHOLDET 2019