U 21 FUTURE VERDENSHOLDET!

KORT TILBAGEBLIK OG FOKUS PÅ DANMARKS 75 BEDSTE SPILLERE!

Danmark er bestemt ikke ukendt i EM slutrunde sammenhæng, hvor vort lille land, deltog første gang helt tilbage i 1964, med en på papiret fornem 4 plads som resultat. At der så kun deltog 4 hold det år, er en anden historie, som ikke behøves nærmere uddybning 😉

Men sidenhen er det gået både op og ned, naturligvis mest op i 1992, hvor EM guldet ikke mindre en sensationelt, kom på danske hænder, og det endda uhyre fortjent, da både de forsvarende verdensmestre og de forsvarende europamestre undervejs blev overvundet.

Sidste gang Danmark deltog, gik det så mindre godt, for det var simpelthen “3 kampe og i bad” i 2012, hvorfra spillere som Simon Kjær, Christian Eriksen, Lasse Schöne, Daniel Wass, Andreas Bjelland og Kasper Schmeichel, endnu er aktive, og for de flestes vedkommende højaktuelle til den forestående trup til EM til sommer.

EM til sommer afvikles ikke som hidtil, hvor 1-2 lande har forestået begivenheden, for denne gang er kampene spredt udover et utal af byer og stadions, hvoraf Parken, som i øvrigt er det mindste, er et af dem.

Danmark er som bekendt med, efter et år, hvor holdet, selvom det er dalet nogle pladser på FIFA`s rangliste, har spillet 10 kampe, hvoraf de 8 var kvalifikationskampe. Ud af de 10 er de 5 vundet, mens resten er sluttet remis, og målscoreren i Danmarks favør siger 29-8.

De 29 mål er scoret af 10 forskellige spillere, jfr. herunder:
Christian Eriksen 6 mål (4 scoret på straffespark)
Christian Gytkjær 5 mål
Martin Braithwaite 4 mål
Kasper Dolberg 4 mål
Robert Skov 3 mål
Yussuf Poulsen 2 mål
Pierre-Emile Højbjerg 2 mål
Henrik Dalsgaard 1 mål
Mathias “Zanka” Jørgensen 1 mål
Thomas Delaney 1 mål

Der blev benyttet i alt 24 forskellige spillere, hvoraf kvintetten Schmeichel, Kjær, Eriksen, Braithwaite og Højbjerg medvirkede i samtlige kampe, hvorag kun Schmeichel startede inde, og fik fuld tid i alle 10.

Jens Stryger Larsen og Thomas Delaney missede hver een`kamp, mens Andreas “AC” Christensen og Mathias “Zanka” Jørgensen missede to.

Det samlede overblik er her:
10 kampe: K Schmeichel, S Kjær, C Eriksen, M Braithwaite og P-E Højbjerg
9 kampe: J Stryger Larsen og T Delaney
8 kampe: AC og Zanka
7 kampe: H Dalsgaard, L Schöne, Y Poulsen og K Dolberg
6 kampe: C Gytkjær
4 kampe: P Ankersen, D Wass og R Skov
3 kampe: N Jørgensen
2 kampe: A Cornelius og L Lerager
1 kamp: J B Larsen, L Andersen, J Knudsen og J Andersen

Hvem konkret der udtages til EM truppen, ved ingen, og i bedst fald kun Hareide i skrivende stund, og jeg vil herunder forsøge at give et overblik over de 75 fremmeste spillere i vort land, hvoraf man må forvente at 23 af disse udtages til den endelige trup, noget som jeg til sidst i artiklen, vil forsøge at pejle mig ind på.

Målmænd

Kasper Schmeichel (Leicester City)
33 år – 53 A landskampe / 26 U landskampe
Debut på A landsholdet: 06.02.13
Slutrunder (2): EM 12 + VM 18
2019 tal: 39 kampe i Premier League, 2 pokalkampe og 10 A landskampe

Danmark har indtil videre en sikker sidste skanse i Schmeichel, der som minimum må forventes at være nummer 1 til det forestående EM, samt VM i 22, hvorefter alderen nok tynger for meget, men så må vi håbe der er dukket et eller andet brugbart op til den tid, for i skrivende stund er det bestemt ikke på keeper positionen, at Danmark er aller bedst garderet.

Frederik Rønnow (Eintracht Frankfurt)
27 år – 7 A landskampe / 22 U landskampe)
Debut på A landsholdet: 31.08.16
Slutrunder (1): VM 18
2019 tal: 8 kampe i Bundesligaen, 5 kampe i EL, 1 pokal kamp + 0 A landskampe

14 kampe på et helt kalender år, illustrerer hvilket skidt valg, den jyske keeper foretog for nogle år siden, og selvom skader til konkurrenten har medført lidt spilletid, er det selvsagt en uhyre uholdbar situation for Rønnow, der nok bør bede om en udlejning til et lavere niveau, måske retur til Superligaen.

Jesper Hansen (FC Midtjylland)
34 år – 0 A landskampe / 18 U landskampe
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019 tal: 33 kampe i Superligaen, 2 kampe i EL, 4 pokal kampe + 0 A landskampe

Mon ikke det var det sidste vi så til den aldrende keeper, som der vel ikke er nogen logik i at udtage til EM truppen, da han qua 0 landskampe, og til daglig hensynende i den danske Superliga, næppe kan bidrage med ret meget andet end hyggesnak og som makker i et spil poker. Tak for ingenting, og god vind fremover!

Daniel Iversen (Leicester City / udlånt til Rotherham)
22 år – 0 A landskampe / 60 U landskampe
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019 tal: 41 kampe i 3-4 bedste række i England (for Oldham og Rotherham), 5 pokal kampe (for Oldham og Rotherham), 6 U 21 landskampe + 0 A-landskampe

Vel det nærmeste der ligner en fremtidens målmand for landsholdet, med mindre han totalt går i stå undervejs i sine lejemål, hvor han godt nok får masser af spilletid, men når modstanderne hedder Cheltenham, Stevenage og Forest Green, kunne han vel ligeså godt vogte buret i Superligaen.

Han stod stærkt under U 21 slutrunden for Danmark sidste sommer, hvor han var en af uhyre få, der kunne være sin indsats bekendt, og han bør bruge det som springbræt, til noget bedre end hvor han er nu.

Jonas Lössl (Everton)
30 år – 1 A landskamp / 22 U landskampe
Debut på A landsholdet: 29.03.16
Slutrunder (1): VM 18
2019 tal: 13 kampe i Premier League (for Huddersfield), 1 pokal kamp (for Huddersfield) + 0 A landskampe

 Den suverænt bedst byggede af de målmænd, der er mulige emner i buret for Danmark, incl. Schmeichel, som Lössl overgår med næsten 10 cm:, hvilket immervæk er en sjat!

Han stod fast for Huddersfield, der dog rykkede ned i Championship, hvilket givetvis har foranlediget et markant nedslag i lønnen, men for karrierens skyld, burde han have fulgt med ned, fremfor nu, hvor han overhovedet ikke spiller, og ikke har fået et eneste sekunds spilletid i nogen som helst turneringer for Everton siden skiftet sidste sommer!

David Jensen (FC Utrecht)
27 år – 0 A landskampe / 32 U landskampe
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 17 kampe i Eresdivisie, 3 pokalkampe, 2 kampe i EL + 0 A landskampe

 Fik en hel del kampe i den bedste hollandske række sidste forår, men har overhovedet ikke været i aktion i Eresdivisie sidden sommerpausen, da han kort og godt er blevet overhalet indenom, af den 6 år yngre Maarten Paes, og umiddelbart er der ikke udsigt til spilletid sådan lige foreløbig.

Den 195 cm. høje keeper, der som ungdoms spiller var kendt for sin særdeles selvsikre facon, har kontrakt med Utrecht til sommeren 21, men skal nok snart overveje sin fremtid, ikke mindst såfremt han ønsker at komme ind omkring det danske A landshold, hvor han har været med til enkelte trænings samlinger, men dog endnu ikke har fået sin debut.

SIDSTE NYT: Utrecht har tilladt David at lede efter anden klub, og klubben vil ikke kræve alverden, såfremt han smutter i indeværende transfervindue!

Centralt forsvar

Simon Kjær (AC Milan)
30 år – 95 A landskampe / 14 U landskampe
Debut på A landsholdet: 06.06.09
Slutrunder (3): VM 10, EM 12 + VM 18
2019 tal: 12 kampe i La Liga (for Sevilla), 5 kampe i Serie A (for Atalanta), 3 pokal kampe (for Sevilla), 4 kampe i Euroleague (for Sevilla) + 10 A landskampe

Har næsten ikke fået spilletid i Atalanta, og er nu udlejet videre til AC Milan, hvor man dårligt kan forestille sig at han skulle kunne opnå mere, end i Atalanta, uanset hvilken tilstand den tidligere så succesfulde klub end er i nu om dage.

På landsholdet er han selvsagt stamspiller, og nærmer sig de 100 kampe, men spørgsmålet er om Hareide virkelig kan bruge Kjær, såfremt han ingen spilletid får frem mod EM slutrunden. Det er langt fra optimalt!

Jannik Vestergaard (Southampton)
27 år – 17 A landskampe / 1 mål / 41 U landskampe / 5 mål
Debut på A landsholdet: 14.08.13
Slutrunder (1): VM 18
2019: 23 kampe i Premier League, 2 pokalkampe + 0 A landskampe

Seneste A landskamp er tilbage i oktober 18, mens seneste klubkamp er tilbage i november 19, så man kan vist roligt sige at den knap 2 meter høje midterforsvarer, har haft rigelig med tid, til at tænke over tingene og sin nærmeste fremtid, for handler han ikke i januar vinduet, kan han med sikkerhed vinke farvel til EM 20 + begynde at investere i cremer til en øm mås!

Rent subjektivt synes jeg det er møgærgeligt, da jeg til enhver tid, og (næsten) for enhver pris ville forsøge at finde plads i truppen til den garderhøje københavner.

 

Daniel Høgh (SC Heerenveen)
29 år – 1 A landskamp / 23 U landskampe
Debut på A landsholdet: 26.01.13
Slutrunder (0):
2019: 26 kampe i Eresdivisie / 1 mål, 3 pokalkampe / 1 mål + 0 A landskampe

Den tidligere OB dreng, spillede fast for sin hollandske klub i foråret, hvor han tilmed var udnævnt til anfører i mange kampe, men i efteråret, er det blot blevet til 3 kampe, hvori han kun har været på banen i samlet 7 minutter + 2 pokalkampe i alt 43 minutter, så samlet 50 minutter på en halvsæson, og da kontrakten udløber til sommer, skal han nok til at se sig om efter en ny arbejdsgiver.

Victor Nelsson (FC Nordsjælland)
21 år – 0 A landskampe / 34 U landskampe / 1 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0): 
2019: 33 kampe i Superligaen (for FCN og FCK), 11 kampe i EL/EL kval/CL, 2 pokalkampe + 0 A-landskampe

Er ikke den højeste og bredeste type til et centralt forsvar, hvilket kan problematisere et skifte til en af de bedre ligaer, men han har bestemt potentiale, også ledermæssigt, hvor han bl.a. bar anførerbindet sidste sommer under U 21 EM i Italien. Skiftede fra FCN til FCK efter U 21 EM, hvilket helt klart hærder ham frem mod udlandet, men om han når at overhale flere rivaler på vej mod en plads i EM truppen, vil jeg anse som næsten usandsynligt, for selvom hverken Vestergaard eller AC spiller ret meget for deres respektive klubber, så befinder de sig i hvert fald træningsmæssigt flere niveauer over Nelsson.

Joachim Andersen (OL Lyon)
23 år – 1 A landskamp / 34 U landskampe
Debut på A landsholdet: 15.10.19
Slutrunder (0):
2019: 14 kampe i Serie A (for Sampdoria), 1 pokal kamp (for Sampdoria), 15 kampe i Ligue One (for OL Lyon), 1 pokal kamp (for OL Lyon), 3 kampe i Champions League (for OL Lyon) + 1 A landskamp

I modsætning til Nelsson, er det hverken højde eller drøjde der mangler her, og selvom man kan påstå at han er skiftet til en svagere liga, er Lyon på alle måder en større klub end Sampdoria + ikke mindst den deltager i Europa så godt som hver sæson. Til daglig er der dog nok lidt for mange bløde kampe i ligaen, og som forsvars spiller var det nok bedre for ham at være blevet i Italien, hvor lige præcis hans type spiller, simpelthen uddannes og udvikles bedre.

Men Frederiksberg knægten ser nu ud til at udvikle sig fint alligevel, og bør vel snart banke på til nogle flere minutter på landsholdet, hvor det reelt kun er Zanka der får ligeværdig spilletid, og det endda på et betydeligt lavere niveau end hvor Joachim befinder sig.

Frederik Sørensen (BSC Young Boys – udlejet fra FC Köln til 06/20)
27 år – 1 A landskamp / 22 U landskampe
Debut på A landsholdet: 06.06.17
Slutrunder (0):
2019: 3 kampe i 2 Bundesliga (FC Köln), 13 kampe i Super League (Young Boys), 2 pokal-kampe (Young Boys), 6 kampe i EL (Young Boys) + 0 A landskampe

Når man nær studerer hans CV, studser og imponeres man unægteligt over hele 81 kampe i Bundesligaen, samt 69 i Serie A, hvor han har repræsenteret klubberne Juventus, Bologna, Hellas Verona og FC Køln, men det er efterhånden et stykke tid siden, og de seneste par år, har han tilbragt mere tid på bænken, end på banen i sin tyske klub, og det aktuelle lejemål med Young Boys har været fremragende for hans karriere.

Fik en enkelt A landskamp tilbage i juni 2017, hvor han spillede de sidste 24 minutter af test kampen mod Tyskland, og har ellers været med i en række landsholds samlinger, men det er efterhånden længe siden man har set noget til den 194 cm. høje forsvars spiller.

Erik Sviatchenko (FC Midtjylland)
28 år – 5 A landskampe / 1 mål / 19 U landskampe / 3 mål
Debut på A landsholdet: 25.03.15
Slutrunder (0):
2019: 32 kampe i Superligaen, 2 pokalkampe, 2 kampe i EL + 0 A landskampe

Tjaa hvad skal man sige om den jyske midter forsvarer, som engang ytrede sig åbenlyst om at han satsede på at blive en af Europas bedste centrale forsvars spillere, men i dag vel i bedste fald må betragtes som en mellemgod spiller i en svagere europæisk liga.

Tingene går sjældent den vej folk drømmer om, men Viborg drengen fik da 5 A landskampe, hvilket man ikke kan tage fra ham, og da landsholdet formentlig er et definitivt afsluttet kapitel, kan han koncentrere sig om de sidste år i FCM .

Mathias “Zanka” Jørgensen (Fenerbahce)
29 år – 28 A landskampe / 2 mål / 20 U landskampe / 1 mål
Debut på A landsholdet: 19.11.08
Slutrunder (1): VM 18
2019: 6 kampe i Premier League (for Huddersfield), 1 pokal kamp (for Huddersfield), 16 kampe i Süper Lig (for Fenerbahce), 2 pokalkampe (for Fenerbahce) + 8 A landskampe

Zanka får rigeligt med spilletid, og spørgsmålet er vel kun om det trods alt er på et for lavt niveau, men uanset hvad, så spiller ham kampe hele tiden, hvilket er mere end hvad man kan sige om noget nær alle konkurrenterne på lands-holdet, og for mig er det uforståeligt at han ikke er fast mand i det centrale forsvar, i hvert fald i den aktuelle situation.

Kasper Larsen (IFK Norköping)
26 år – 0 A landskampe / 48 U landskampe / 3 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 22 kampe i Allsvenskan, 6 kampe i EL + 0 A landskampe

Som ungdoms spiller var Kasper Larsen en af de mest lovende centrale forsvars spillere i Danmark, men man kan vist roligt konstatere at han er blevet overhalet af yngre kræfter som bl.a. AC, Vestergaard og Joachim Andersen m.fl., og i dag er han relativt langt væk fra A landsholdet, omend han dog spiller fast for sin svenske klub, hvortil han kom fra Groningen i sommeren 2018.

Jacob Rasmussen (Fiorentina – udlejet til FC Erzgebirge Aue)
22 år – 0 A landskampe / 56 U landskampe / 2 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 5 kampe i Serie A (Empoli) + 0 A landskampe

Allerede i en tidlig alder, drog den tidligere OB dreng, afsted til udlandet, hvor han bl.a. var med til at vinde det tyske U 19 mesterskab med Schalke 04 i sæsonen 14/15, men han formåede aldrig at få debut i Bundesligaen, hvorefter han skiftede til St. Pauli, og dernæst Rosenborg, hvor det blev til 20 kampe i den bedste norske række, inden Empoli købte ham i sommeren 2018. Efter blot 5 kampe for Empoli, kom Fiorentina sidste sommer sensationelt på banen, og købte ham for omkring 50 millioner Dk.kr.

Endnu har han dog ikke fået debut i Serie A, og senest er det meldt ud at han er udlejet til 2 Bundesliga klubben FC Erzebebirge Aue frem til sommer.

Var en af de bærende kræfter på det seneste U 21 hold, der spillede U 21 EM i Italien, og han er et åbenlyst talent, der minder om en ung Daniel Agger, med sit svævende løb og et pasnings sikkert venstre ben.

Tilbage i 2010 havde jeg ham med i en uges tid i Manchester United, hvorunder han trænede med spillere som Markus Rashford, James Wilson og Borthwick-Jackson m.fl., og han faldt aldrig igennem, men niveauet var dog nok lovligt højt, og han valgte fornuftigt nok Schalke 04 som sin næste destination.

Andreas Maxsø (Brøndby IF)
25 år – 0 A landskampe / 21 U landskampe
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 16 kampe i den bedste række i Schweiz / 1 mål (FC Zürich), 2 pokalkampe (FC Zürich), 5 kampe i 3 Bundesligae (Bayer Uerdingen), 1 pokal (Bayer Uerdingen), 12 kampe i Superligaen + 0 A landskampe

Her har vi noget så sjældent som en spiller, der indenfor samme kalenderår har repræsenteret og spillet for 3 forskellige klubber, og rent faktisk fik den garderhøje fyr, mange kampe i Schweiz, hvorfor det var underligt at han nu befinder sig i den danske Superliga. Men en omtumlet udenlands tilværelse har måske animeret ham til lidt ro og fred i en periode.

Han er rent faktisk Brøndbys absolut eneste bare nogenlunde bud på en A landsholdsspiller, og lad det være sagt uden omsvøb, han er pænt langt nede i hierakiet på de centrale forsvars positioner.

Uden på nogen måde at holde med Brøndby (eller for den sags skyld andre danske klubber overhovedet), så er det lidt sørgeligt, at det tidligere talent udviklings flagskib overhovedet ikke kan producere landsholds spillere mere!

Andreas “AC” Christensen (Chelsea)
23 år – 31 A landskampe / 1 mål /  43 U landskampe / 3 mål
Debut på A landsholdet: 08.06.15
Slutrunder (1): VM 18
2019: 15 kampe i Premier League, 3 pokal kampe, 9 kampe i EL/CL + 8 A landskampe

Man må håbe det efterhånden er ved at gå op for AC, at han nok aldrig bliver stamspiller på et top 6 hold i Premier League, men mindre kan bestemt også gøre det, og mit håb for ham, er at han drager konsekvensen af sin sporadiske spilletid (15 ligakampe på 12 måneder!!), og returnerer til Bundesligaen, hvor han bl.a. gjorde det så fremragende i Gladbach.

Andreas Bjelland (FC København)
31 år – 29 A landskampe / 2 mål / 21 U landskampe
Debut på A landsholdet: 17.11.10
Slutrunder (1): EM 12
2019: 20 kampe i Superligaen, 1 pokal kamp, 4 kampe i EL/CL + 0 A landskampe

Den evigt skadede Bjelland, blev desværre aldrig den grundpille i det danske forsvar, som man havde håbet, da han første gang kom med for alvor, for snart en hel del år tilbage. Konstant sat tilbage af skader, og skal vel nærmest være glad, såfremt han overhovedet er i FCK efter næste sommer.

Med mindre der sker noget sensationelt, kommer han i bedste fald, til at se EM fra sin TV skærm.

Lasse Nielsen (Malmö FF)
1 A landskamp / 16 U landskampe / 2 mål
Debut på A landsholdet: 15.08.12
Slutrunder (0):
2019: 10 kampe i Allsvenskan, 15 kampe i EL + 0 A landskampe

Fik 45 minutter mod Slovakiet tilbage i august 2012, og mere får vi givetvis ikke Malmö spilleren at se i den rød/trøje, med mindre da der skulle ske noget helt absurd med alle øvrige konkurrenter.

Alexander Scholz (FC Midtjylland)
27 år – 0 A landskampe / 18 U landskampe
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 32 kampe i Superligaen, 2 kampe i EL + 0 A landskampe

Havde stor succes i belgisk fodbold, men forsvandt pludselig ud af syne, og lige pludselig var han i FC Midtjylland, hvor han dog er fast mand, men nok ikke et sted, der ligefrem er befordrende, for hans ambitioner om landsholdet.4

Mads Bech Sørensen (FC Brentford – udlejet til Wimbledon til 06/20)
21 år – 0 A landskampe / 23 U landskampe / 1 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 9 kampe i Championsship, 3 pokalkampe + 0 A landskampe

En ung stor stærk central forsvarer, som nu kan blive hærdet i de sekundære rækker i England, måske/måske ikke til glæde for A landsholdet på sigt.

 

Back/wingback: 

Daniel Wass (FC Valencia)
30 år – 20 A landskampe / 44 U landskampe / 2 mål
Debut på A landsholdet: 09.02.11
Slutrunder (1): EM 12
2019: 35 kampe i La Liga, 7 pokal kampe, 13 kampe i CL + 4 A landskampe

Højre back, wingback, central midtbane

Det er næsten umuligt at gætte sig til, hvad i alverden Wass dog har gjort, siden han ikke for længst er fast mand på landsholdet. Han har i flere år spillet fast i La Liga, og den seneste tid endda for så stor en klub som Valencia, men Hareide forsøger alligevel desperat at undgå ham, selvom han dog trods alt medvirkede i 4 landskampe sidste år.

I min optik bør han være selvskrevet i startformationen, enten som højre wing, alternativt som højre back, også selvom han ofte spiller på den centrale midtbane i klub regi, hvor han dog også benyttes på en af de to pladser, som jeg helst ser ham i på landsholdet.

Mads Pedersen (FC Augsburg)
23 år – 0 A landskampe / 35 U landskampe
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 13 kampe i Superligaen (FCN), 2 kampe i Bundesligaen, 1 pokalkamp + 0 A landskampe

Venstre back, venstre wingback

Den meget lille back, solgte sig selv til Bundesligaen, på en efter sigende fin U 21 EM slutrunde sidste sommer, men han har hurtigt opdaget at der nærmest er uendeligt langt fra den hjemlige hygge i Suppen, til tempoet i Bundesligaen, og han ser ud til at gå en særdeles svær tid i møde, og holder næppe kontrakten ud, da han nok bør træde et skridt tilbage af hensyn til sin videre udvikling.

Rasmus Nissen Kristensen (RB Salzburg)
22 år – 0 A landskampe / 46 U landskampe / 10 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 8 kampe i Eresdivisie (Ajax), 2 pokalkampe (Ajax), 9 kampe i Bundesligaen Austria (RB Salzburg), 2 pokalkampe (RB Salzburg), 6 kampe i CL (RB Salzburg) +
0 A landskampe

Højre back

Den forholdsvis unge højre back skiftede på et perfekt tidspunkt væk fra Ajax, til sin nuværende klub i Østrig, og akkurat som da han tilbage i januar 2018, blev solgt fra FCM til Ajax, var det for et relativt stort beløb. I 2018 var det ca. 40 millioner Dk.kr., mens det var en anelse mindre ved det seneste skifte.

Det vidner om at den købende klub, anser ham for en god spiller, og han er da også gledet hurtigt ind på holdet i Salzburg, hvor han spiller regelmæssigt, hvilket hurtigt kan føre ham ind omkring A landsholdet.

Han kender DBU rumlen uden ad, efter sine knap 50 U landskampe, og det er bestemt ikke umuligt at Hareide kigger hans vej dette forår.

Riza Durmisi (OGC Nice / udlånt fra SS Lazio)
26 år – 23 A landskampe / 57 U landskampe / 2 mål
Debut på A landsholdet: 08.06.15
Slutrunder (0):
2019: 7 kampe i Serie A (for Lazio), 1 pokal kamp (for Lazio), 2 kampe i EL (for Lazio) + 0 A landskampe

Venstre wingback

I et par sæsoner, var han stamspiller for landsholdet, men pludselig forsvandt den lille fyr totalt, og efter succes i Spanien, overvurderede han muligvis sig selv og sine evner, og tog skridtet til Lazio, hvor det reelt kun kan kaldes en fiasko. Han er nu startet på en frisk i franske Nice, hvor han havde første arbejdsdag i går, og bliver han fast mand her, bør han indlemmes omkring landsholdet igen, da der som bekendt ikke er den største kvalitet på back pladserne.

Jens Stryger Larsen (Udinese Calcio)
28 år – 29 A landskampe / 1 mål / 45 U landskampe / 7 mål
Debut på A landsholdet: 31.08.16
Slutrunder (1): VM 18
2019: 30 kampe i Serie A, 2 pokal kampe + 9 A landskampe

Venstre back, højre back, højre wingback

Spiller runde efter runde som højre wingback for sin italienske klub, uanset om der spilles med 4 eller 3 i bagkæden, og det er dybt besynderligt, at han ikke også placeres på den plads, måske en anelse mere defensivt, på landsholdet, hvor han selvsagt bør være foran Dalsgaard, som aktuelt sidder på pladsen. Bevares, jeg er måske ikke 100% objektiv i denne sag, i det jeg har personlige relationer til Jens, men pladsen for Udinese, er altså ikke noget jeg har sørget for, så Hareide bør åbne øjnene snarest muligt, og gerne inden EM.

Ift. Dalsgaard, er Stryger hurtigere, har bedre afleveringer/teknik, og kun i hovedspillet halter han efter, hvilket desværre nok er en af hovedårsagerne til Hareides prioritering.

Jonas Knudsen (Malmö FF)
7 A landskampe / 35 U landskampe
Debut på A landsholdet: 28.05.14
Slutrunder (1): VM 18
2019: 5 kampe i Championship (for Ipswich), 11 kampe i Allsvenskan (for Malmö FF) + 1 A landskamp

Venstre back

Valgte fornuftigt nok at skifte væk fra Ipswich, hvor han var helt ude i kulden, men spørgsmålet er måske om han er gået for langt ned i niveau, hvilket på sigt kan skade hans landsholds chancer, selvom de alligevel er minimale for nuværende, hvor han blot fik 22 minutters aktion i 2019.

Henrik Dalsgaard (Brentford)
30 år / 25 A landskampe / 1 mål / 12 U landskampe
Debut på A landsholdet: 24.03.16
Slutrunder (1): VM 18
2019: 42 kampe i Championship, 3 pokal kampe + 7 A landskampe

Højre back, højre wingback

Første valget på højre backen i Hareides verden, men bestemt ikke i min, hvor jeg mener flere er bedre, herunder Wass og Stryger Larsen, men Dalsgaard er bundsolid, og har et fint hovedspil, og det er åbenlyst hvad vores norske træner foretrækker.

Peter Ankersen (Genoa)
29 år – 27 A landskampe / 1 mål / 0 U landskampe
Debut på A landsholdet: 14.08.13
Slutrunder (0): –
2019: 14 kampe i Superligaen (for FCK), 10 kampe i Serie A (for Genoa) +
4 A landskampe

Højre back

Efter skiftet fra Superligaen til Serie A, hvor han har fået acceptabelt med spilletid indtil videre, har han bestemt forbedret sine landsholds chancer, og med mindre han ryger ud i kulden her i foråret, bør han som minimum være sikker mand i bruttotruppen til EM, hvor jeg dog ikke anser ham som første valg, hverken i højre eller venstre side.

Joakim Mæhle (KRC Genk)
22 år – 0 A landskampe / 8 U landskampe / 2 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 26 kampe i Jupiler League / 2 mål, 2 pokalkampe / 1 mål, 6 kampe i CL, 2 kampe i EL + 0 A landskampe

Højre back

Han var en af uhyre få danske spillere, som rent faktisk viste blot nogenlunde lovende takter, under sidste sommers U 21 slutrunde i Italien, og han spiller fast for sin klub i Belgien, så en debut i A landsholds sammenhæng må unægteligt være tæt på.

Virker som en meget selvsikker, og på den måde meget udansk spiller, både når man ser ham spille, samt ikke mindst når man hører hans forfriskende udtalelser!

Ham kommer vi til at høre mere om.

Nicolai Boilesen (FC København)
27 år – 17 A landskampe / 1 mål / 52 U landskampe / 2 mål
Debut på A landsholdet: 10.08.11
Slutrunder (0):
2019: 10 kampe i Superligaen + 0 A landskampe

Venstre back

Tidligere anfører i Ajax, og nu igang med en af sine utallige genoptrænings forløb, efter en af de alt for mange skader, som har fulgt Boilesen igennem hele hans karriere. Apropos skader, så husker jeg tydeligt min daværende chef tilbage i HSV tiden, Michael Schröder, udtale overfor mig, at han var “helt vild med Boilesen, der mindede ham om Daniel Agger, men hans statur og løbemåde, ville betyde et utal af skader i hans karriere” hvorfor vi trak os i kampen om hans signatur, og kort tid efter skiftede han i øvrigt til Ajax, og resten af historien er velkendt for de fleste.

Desværre fik Hr. Schröder uhyggeligt ret i sin påstand, hvilket er møgærgeligt, for i min optik er Boilesen det største back talent, vi har haft på venstre backen, siden Niclas Jensen!

Andreas Poulsen (B M Gladbach – udlejet til Austria Wien til 06/20)
20 år – 0 A landskampe / 42 U landskampe / 8 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 1 pokalkamp (B M Gladbach) + 0 A landskampe

Venstre back

Yngre spiller, som måske kan vise sig frem i nye omgivelser, efter et forløb i Gladbach, hvor han har været totalt overset.

Kristian Pedersen (Birmingham City)
25 år – 0 A landskampe / 5 U landskampe
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 43 kampe i Championship + 0 A landskampe

Venstre back

Siden venstre backen blev solgt fra HB Køge tilbage i sommeren 2016, har han spillet over 120 kampe i henholdsvis den næstbedste tyske og næstbedste engelske række, siden sommeren 2018, for Birmingham, hvor han er fast mand på holdkortet.

Han har ikke nogen større U landsholdskarriere bag sig, og er således et relativt ukendt navn i DBU sammenhæng, men da venstre benede venstre backs ikke just hænger på træerne, er det ikke utænkeligt at Hareide på et tidspunkt, indkalder den 25 årige Pedersen, der er en offensiv og hurtig back type.

Midtbane

Christian Eriksen (Tottenham)
27 år – 95 A landskampe / 31 mål / 38 U landskampe / 12 mål
Debut på A landsholdet: 03.03.10
Slutrunder (3): VM 10, EM 12 + VM 18
2019: 35 kampe i Premier League / 7 mål, 2 pokal kampe / 0 mål, 12 kampe i CL / 4 mål + 10 A landskampe / 6 mål

Danmarks uden sammenligning bedste spiller, siden Brian Laudrup, og hidtil en mand, der usvigeligt sikkert har taget alle de rigtige beslutninger omkring sin klubkarriere. Det sidste halter dog en anelse på det sidste, hvor hans igangværende kontrakt med Tottenham udløber til sommer, og hvor han (og hans rådgivere) i min verden har satset alt for højt spil, i ambitionerne (forståelige) på at komme til Real Madrid.

Han har aldrig været en såkaldt “Hylde 1” spiller, men trods alt en af de bedre “Hylde 2” spillere, og selvom klubber som Real Madrid, Barcelona og Manchester City er niveauet over hans formåen, så kunne Inter, som efter sigende forhandler med Tottenham i disse dage, bestemt være en fin mulighed for luftforandring, også selvom han må belave sig på at gå ned i niveau i kampintensiteten, men til gengæld kommer han til en klub, der modsat Tottenham, har en udpræget vinderkultur, hvilket vil være sundt for den snart 28 årige dansker.

Lasse Schöne (Genoa)
33 år – 50 A landskampe / 3 mål / 22 U landskampe / 3 mål
Debut på A landsholdet: 12.08.09
Slutrunder (1): VM 18
2019: 16 kampe i Eresdivisie / 2 mål (for Ajax), 3 pokal kampe / 0 mål (for Ajax),
6 kampe i CL / 1 mål (for Ajax), 15 kampe i Serie A / 1 mål (for Genoa), 1 pokal kamp /
1 mål (for Genoa) + 7 A landskampe / 0 mål

Landsholdets ældste spiller, er desværre først i en relativ sen alder, for alvor blomstret, men han bør kunne tage EM med, hvorimod VM i 22 nok er for langt borte.

Har hygget sig en anelse for længe i en svag liga, hvor han dog med sidste sæsons CL eventyr, fik lidt tiltrængt kvalitet i kampene, og han bør kunne holde minimum et par sæsoner i Serie A, med mindre han render ind i en skade.

Problemet i Genoa her fra starten af året, er at der er skiftet træner og stil, hvorfor han og Lerager er ude i kulden, i hvert fald indtil videre. Måske en udlejning kan komme på tale, for ellers kan EM komme i fare for veteranen.

Mike Jensen (APOEL Nikosia)
31 år – 7 A landskampe / 83 U landskampe / 12 mål
Debut på A landsholdet: 11.08.10
Slutrunder (0):
2019: 27 kampe i Eliteserien / 5 mål, 13 kampe i EL/CL / 1 mål + 0 A landskampe

Sammen med den jævnaldrende Nicklas Bendtner, var Mike 88 årgangens helt store håb, tilbage da de var ungdoms-spillere, og mange klubber slikkede som om munden, ved tanken om at hyre dem. Bendtner røg som bekendt afsted til Arsenal som 16 årig, mens Mike rykkede op og spillede frem til 2013 for Brøndby, hvor det blev til 131 kampe i Superligaen, inden norske Rosenborg hentede ham i sommeren 2013, og her har han så været siden, og er nu tæt på at runde 200 kampe i den bedste norske række.

Efter debut som 22 årig på A landsholdet, har han sidenhen blot opnået 6 kampe i den rød/hvide trøje, fordelt på en enkelt i 2013, to i 2016, 4 minutter i 2017 og så henholdsvis 18 og 27 minutter i to kampe i 2018, hvor den seneste er fra oktober. Således er det synd at påstå at den iltre midtbanemand nogensinde har været blot i nærheden af at være fast mand på landsholdet, hvilket nok har været overraskende for mange, og faktisk også undertegnede, der var en af dem der var helt vild med hans stil som ungdoms spiller. Teknisk uhyre stærk, pasnings sikker og aggresiv i sit spil, men måske for lille, langsom og trods alt ikke dominerende nok, når tempoet blev skruet i vejret, og spørgsmålet er om ikke vi har set ham for sidste gang i landsholds sammenhæng.

Seneste nyt er at Mike er smuttet på forlænget “sommerferie” på Cypern, hvorfor man må tro at landsholds karrieren er et afsluttet kapitel, men det skal være ham vel undt.

Morten Hjulmand (Admira Wacker)
21 år – 0 A landskampe / 30 U landskampe / 7 mål
Debut på A landsholdet: –
Slutrunder (0):
2019: 30 kampe i den bedste østrigske række, 1 pokalkamp + 0 A landskampe

Den nuværende U landsholdsspiller, foretog et overraskende skifte i sommeren 18, hvor han i stedet for at forsøge at kæmpe sig i FCK`s Superliga trup, valgte at tage til østrigsk fodbold, hvor han har fået masser af spilletid, ikke mindst sidste år, hvor han faktisk var fast mand, og fortsætter han sin fine udvikling, er det bestemt ikke utænkeligt at mindre klubber fra nabolandet Tyskland, får øje på ham, og derfra er der sjældent langt vej til A landsholdet, men det bliver bestemt ikke på denne side af EM slutrunden.

Nikolas Nartey (Hansa Rostock – udlejet fra VfB Stuttgart)
19 år – 0 A landskampe / 30 U landskampe / 8 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 1 kamp (1 minut) i 2 Bundesliga (for FC Köln), 9 kampe i 3 Bundesliga (Hansa Rostock) + 0 A landskampe

Skiftede fra FC København i januar 2017 til FC Köln, hvorfra turen gik videre til VfB Stuttgart i sommeren 2019, og herfra er han så udlejet til Hansa Rostock til sommeren 2020. Rostock spiller i den tredje bedste tyske række, så der burde absolut være mulighed for at få en del spilletid, såfremt potentialet, der faktisk er pænt stort, skal holdes ved lige, og gerne opgraderes.

Han ser ud til at være fast mand på det nye U 21 landshold, hvor han typisk spiller på den centrale midtbane, gerne som den mest defensive, og han er en særdeles effektiv type spiller, der har et godt øje for medspillerne, ikke er bange for at tackle igennem, samt snildt kan fungere i selv højt tempo.

Christian Nørgaard (Brentford)
25 år – 0 A landskampe / 73 U landskampe / 6 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 3 kampe i Serie A (Fiorentina), 22 kampe i Championship (Brentford) + 0 A landskampe

Var en af de førende spillere i årgang 94, da han var ungdomsspiller, men har haft det svært siden oprykningen som seniorspiller, og det var først da han kom til Brøndby, og sidenhen til Brentford, at der igen kom en smule gang i karrieren, og selvom Brentford helt sikkert er betydeligt under, hvad man havde forventet om ham tidligere hen, så er det fint at se at han spiller regelmæssigt, hvilket også har bragt ham ind omkring A landsholdet, hvor det dog endnu ikke er blevet til debut.

Konkurrencen på den centrale/defensive midtbane er relativ stor på landsholdet, hvor Nørgaard bl.a. skal kæmpe med spillere som Lerager, Delaney, Schøne og Billing, men det ser ud til at Hareide er glad for ham, så mon ikke debuten på A holdet kommer i foråret, og så er chancen for at komme med i EM truppen pænt stor.

Pierre-Emile Højbjerg (Southampton)
24 år – 33 A landskampe / 3 mål / 38 U landskampe / 12 mål
Debut på A landsholdet: 28.05.14
Slutrunder (0):
2019: 35 kampe i Premier League / 1 mål, 3 pokalkampe + 10 A landskampe

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at han aldrig har været min favoritspiller, og hans skifte til Bayern München i en tidlig alder, var bestemt ikke det bedste han har gjort. Men man må sige han besidder en utrolig fighter vilje, og en tilsyneladende stærk indstilling, for ellers var han ikke blevet først stamspiller, og siden hen tilmed anfører for en Premier League klub.

I landsholds regi, ser det ud til at han, efter en længere pause, for alvor er kommet ind i varmen, og han slås vel direkte med Lasse Schöne om en start plads på 3-mands midtbanen, hvor Delaney og Eriksen er sikre startere.

Lukas Lerager (Genoa)
26 år – 10 A landskampe / 1 mål / 10 U landskampe
Debut på A landsholdet: 06.06.17
Slutrunder (1): VM 18
2019: 4 kampe i Ligue One (Bordeaux), 1 pokalkamp (Bordeaux), 25 kampe i Serie A (Genoa) / 1 mål, 1 pokalkamp (Genoa) + 2 A landskampe

Han er en slidstærk og fysisk stærk midtbanespiller, der befinder sig bedst på den centrale defensive midtbane, hvor han kan erobre bolde, og med en fin teknik føre dem frem. Har lidt under hård konkurrence på det danske landshold, hvor det utroligt nok er blevet til kun 10 kampe indtil videre, men han synes relativ sikker på trods alt at komme med i selve EM brutto truppen, men det forudsætter at han spiller fast i sin italienske klub, hvor der skiftes trænere konstant, noget som selvsagt berører bl.a. ham og hans danske kollegaer (P Ankersen og Schöne).

Thomas Delaney (Borussia Dortmund)
28 år – 43 A landskampe / 5 mål / 27 U landskampe 1 / mål
Debut på A landsholdet: 15.10.13
Slutrunder (1): VM 18
2019: 25 kampe i Bundesligaen / 2 mål, 5 kampe i CL, 1 pokal kamp + 9 A landskampe

Helt fra han var lille (og han var virkelig lille af statur indtil teenage årene!), var han førende i sin årgang (91), og det virkede helt naturligt da han først blev fast mand i FC København, og derefter anfører, for straks at blive fast mand i Bremen og dernæst tage endnu et skridt op til Dortmund. På det seneste har han dog haft mere end svært ved at fastholde pladsen for Dortmund, hvor konkurrencen centralt er voldsom, men indtil videre ser det ikke ud til at det får nogen som helst betydning for hans nøglerolle på landsholdet, hvor han danner duo med Eriksen centralt.

Mathias Jensen (FC Brentford)
0 A landskampe / 32 U landskampe / 3 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 5 kampe i La Liga (Celta Vigo), 26 kampe i Championship (Brentford) / 1 mål, 1 pokalkamp (Brentford) + 0 A landskampe

Han er en teknisk særdeles velfunderet type, der udover at være bygget nærmest perfekt som midtbane spiller, har leder egenskaber, hvorfor han bl.a. anfører for U 21 landsholdet i sommers til EM i Italien.

Han faldt totalt igennem i sin spanske klub, men ser ud til at være blevet reddet i “dansker kolonien” Brentford, hvor han fra start er blevet fast mand, og de mange minutter i Championship kan snildt give debut på A landsholdet i dette forår, og så bliver han pludselig et emne til EM truppen.

Jens Jönsson (Konyaspor)
0 A landskampe / 51 U landskampe / 3 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 25 kampe i Super Lig (Tyrkiet) + 0 A landskampe

Er en type der er gået under radaren i hele sin senior karriere, men som alligevel er en af de uhyre få danske spillere, som har været fast mand under hele sit ophold i en tyrkisk klub. Kontrakten udløber til sommer, og pt. vides det ikke hvor han fortsætter karrieren, men rygter siger Brøndby eller en forlængelse med Konyaspor.

Emiliano Marcondes (Brentford)
24 år – 0 A landskampe / 43 U landskampe / 10 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 13 kampe i Championship (Brentford), 1 pokalkamp (Brentford), 12 kampe i Superligaen / 2 mål (FC Midtjylland) + 0 A landskampe

Her har  vi noget så sjældent som en halv brasilianer og en halv dansker, og netop det tekniske aspekt fra hans brasser rødder, er det også udtalt, trods den store krop. Han skyder godt, men kunne godt bruge noget hurtighed og er tillige sårbar ift. skader, noget der har hæmmet ham i hans seniorkarriere.

Rasmus Falk Jensen (FC København)
28 år – 1 A landskamp / 44 U landskampe / 10 mål
Debut på A landsholdet: 06.09.13
Slutrunder (0):
2019: 30 kampe i Superligaen / 3 mål, 8 kampe i EL/CL, 1 pokalkamp + 0 A landskampe

Som ungdomsspiller var han niveaumæssigt tæt på sin “tvilling”, Christian Eriksen, hvor de spillede sammen i Middelfart, og senere i OB, men man må sige at der nu om dage er betragtelig forskal på de to.

Spiller fast for FCK, og håber givetvis på en udlands karriere, men han bliver ikke yngre, og landsholdet ligner et fatamorgana, med mindre der sker noget aldeles sensationelt indenfor den nærmeste fremtid.

Mikkel Duelund (Dynamo Kiev)
22 år – 0 A landskampe / 45 U landskampe / 20 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 3 kampe i den bedste ukrainske række / 0 mål + 0 A landskampe

Var som helt ung en tekniker på et helt vildt niveau, og bl.a. derfor inviterede jeg den dengang meget lille Mikkel, med på træningstur til HSV, hvor han i gennemsnit var et par år yngre end de andre. Han spillede dengang for AGF, hvor han var nærmest umulig for modspillerne at holde ham, og også nede i Flensburg, og senere hen i Norderstedt, var han aldeles forrygende.

Men skader og vokseværk tog desværre her noget længere tid, end for mange andre, og først nu begynder man måske igen at se den gamle Duelund, hvis han da ellers kan tilkæmpe sig tid hos sin ukrainske klub. Alternativt kunne et lejemål til en mindre fornem adresse, nok være vejen frem, i hvert fald i første omgang, og får han sit spil tilbage fra før seneste skade, er VM 22 ikke umulig at tænke på, men glem EM til sommer.

Lucas Andersen (AaB)
25 år – 3 A landskampe / 72 U landskampe / 9 mål
Debut på A landsholdet: 18.11.14
Slutrunder (0): –
2019: 29 kampe i Superligaen / 12 mål, 3 pokalkampe + 0 A landskampe

Det engang så relativt store talent, gik død i Ajax, og dalede ned igennem fodbold Europa, for til sidst at ende på “kirkegården” i Aalborg, hvor han nu henslæber tiden med hyggebold i Superligaen. Har dog, forståeligt, udtrykt ønske om igen at komme udenlands, men spørgsmålet er om en tilsyneladende svag psyke, noget som i øvrigt er ganske påfaldende omkring noget nær alle der opdrages i AaB og kommer udenfor landets grænser, lider af.

Landsholdet kunne godt været et overstået kapitel, med mindre noget mirakuløst sker, f.eks. at det kommende landsholdstræner makkerpar tager Andersen indenfor i varmen, for man må nok konstatere at hans teknisk betonede stil, er noget Hjulmand især er begejstret for, men den tid den spekulation.

Phillip Billing (Bournemouth)
23 år – 0 A landskampe / 13 U landskampe / 1 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 27 kampe i Premier League (fordelt på Huddersfield og Bournemouth), 1 pokalkamp + 0 A landskampe

Det virker besynderligt, at den 198 cm. høje midtbanespiller, ikke som minimum har været afprøvet i et par kampe på landsholdet, for når man, som ham, har spillet alle si holds kampe i Premier League, med undtagelse af 2, i indeværende sæson, så burde man da også have niveau til det danske A landshold.

Han er indimellem med i brutto truppen, og jeg vil tro han har en fin chance, for at lande en plads i den endelige EM trup, men man skal aldrig vide med den besynderligt tænkende Hareide.

Robert Skov (Hoffenheim)
23 år – 4 A landskampe / 3 mål / 35 U landskampe / 14 mål
Debut på A landsholdet: 10.06.19
Slutrunder (0):
2019: 15 kampe i Superligaen for FCK / 9 mål, 1 kamp i CL for FCK / 1 mål, 16 kampe i Bundesligaen / 2 mål, 2 pokalkampe + 4 A landskampe

Født i Spanien, opvokset i Silkeborg, fået sit gennembrud i København, og nu fast mand for et Bundesliga mandskab! Man må sige det er gået hurtigt for Skov, der virkelig ser ud til at brage ind i EM truppen, hvor han, såfremt han fastholder niveauet frem mod EM, endda kan risikere at glide ind i startformationen, for Hareide er svært begejstret for den alsidige spiller, der dækker alle offensive pladser, og tilmed har spillet venstre back flere gange i Bundesligaen.

Anders Christiansen (Malmö FF)
29 år – 4 A landskampe / 23 U landskampe / 4 mål
Debut på A landsholdet: 31.01.13
Slutrunder (0):
2019: 24 kampe i Allsvenskan / 9 mål, 12 kampe i EL / 2 mål + 0 A landskampe

Den teknisk velfunderede spiller, befinder sig nok lige under det niveau, der trods alt kræves for at deltage regelmæssigt på det danske landshold, og selvom han bestemt er en klog og ganske målfarlig type, vil jeg anse det som tvivlsomt om det bliver til flere landskampe for den tidligere Lyngby og FC Nordsjælland dreng.

Andrew Hjulsager (KV Oostende)
25 år – 0 A landskampe / 65 U landskampe / 11 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 9 kampe i Serie A for Celta Vigo, 13 kampe i Jupiler League / 2 mål, 1 pokal kamp + 0 A landskampe

Amager drengen, der seniormæssigt slog igennem i Brøndby, har indtil videre haft en noget omtumlet udlands tilværelse, men han sluttede dog af i La Liga med flere kampe, og ser indtil videre ud til at være blevet fast mand for sit belgiske hold.

Det er ikke utænkeligt at han prøves omkring landsholdet efter EM, for Jupiler League er bestemt ikke så dårlig, som mange måske tænker om den belgiske liga.

Jens Stage (FC København)
23 år – 0 A landskampe / 8 U landskampe / 1 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 14 kampe i Superligaen / 3 mål (AGF), 15 kampe i Superligaen / 1 mål (FCK), 1 pokalkamp (FCK), 4 kampe i CL (FCK), 6 kampe i EL / 1 mål (FCK) + 0 A landskampe

En slidstærk midtbane spiller, som er brudt sent igennem, og kun var med omkring de ældste U landshold. Skiftede fra AGF til FCK i sommers, og har fået masser af spilletid, hvor han typisk spiller centralt på midten, gerne defensivt.

Om udviklingen bærer hen mod decideret A landsholds niveau, er nok for tidligt at sige endnu, men ligesom Robert Skov brød sent igennem, er det ikke for sent for Stage, især ikke efter at han er kommet til hovedstads klubben.

Angribere

Yussuf Poulsen (RB Leipzig)
25 år – 43 A landskampe / 7 mål / 55 U landskampe / 18 mål
Debut på A landsholdet: 11.10.14
Slutrunder (1): VM 18
2019: 27 kampe i  Bundesligaen / 10 mål, 6 kampe i pokalturneringen / 1 mål, 5 kampe i CL + 7 A landskampe / 2 mål

Skal man sige noget negativt om den høje angriber, er det måske at han scorer for lidt mål, i hvert fald på landsholdet, hvor 7 mål naturligvis er alt for lidt i 43 kampe.

Men når det er sagt, så er det min påstand, at han er en af de sikreste på holdkortet, og selvom han ikke scorer så ofte, så er han en ufattelig slidstærk, løbeivrig og aggressiv spiller, som Hareide slet ikke kan eller vil undvære i sin taktiske opstilling.

Emil Berggreen (Twente Enschede)
26 år – 0 A landskampe / 6 U landskampe / 1 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 12 kampe i Eresdivisie / 1 mål, 2 kampe i pokalturneringen + 0 A landskampe

Er en tårnhøj angriber, der mere eller mindre er gået under radaren ift. U landsholdene, hvor han først kom med til sidst i U 21 sammenhæng, og også på klubplan har det været småt med historier om ham.

Han tog chancen og strøg til udlandet i en tidlig alder, hvor han indtil videre har repræsenteret Braunschweig, Mainz 05 og aktuelt Twente, hvortil han kom i sommeren 19, og siden da har fået pænt med kampe. Tidligere har han opnået 14 kampe i Bundesligaen.

Kasper Dolberg (OGC Nice)
22 år – 16 A landskampe / 5 mål / 25 U landskampe / 9 mål
Debut på A landsholdet: 11.11.16
Slutrunder (1): VM 18
2019: 15 kampe i Eresdivisie for Ajax / 4 mål, 2 pokal kampe for Ajax / 1 mål, 4 kampe i CL for Ajax / 0 mål, 14 kampe i Ligue One / 5 mål, 1 pokalkamp for Nice + 7 A landskampe / 4 mål

“Smilende Sussi”, er ikke typen der smadrer mål ind hver runde for sin klub, men der er trods alt begyndt at ske lidt på den front, selvom tallene jfr. herover, selvsagt bør se langt bedre ud for en decideret angriber.

Var især i de danske tabloid medier, tidligere hen udskreget til et super talent på niveau med Ibrahimovic, og virkede til at have problemer med psykisk at klare de enorme forventninger. Skiftet til en rolig klub i en rolig liga, ser ud til at have været fordelagtig for ham, så må vi bare håbe at målene snart kommer noget mere jævnligt, ikke mindst når han er med landsholdet, hvor der givet venter en plads i EM truppen.

Elias Sørensen (Newcastle U 23)
20 år – 0 A landskampe / 5 U landskampe / 3 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 7 kampe i League two (Carlisle), 1 pokalkamp (Carlisle), 1 kamp i League One (32 minutter) (Blackpool) + 0 A landskampe

Det er trist når unge spillere lokkes til klubber, hvor de reelt ikke har nogen som helst chance for at slå igennem, og et præmie eksempel ses her, hvor vigtige udviklings år spildes i “knoldesparker klubber”, og nu er teenage tiden altså forbi!

Nicolai Jørgensen (Feyenoord)
29 år – 39 A landskampe / 9 mål / 27 U landskampe / 8 mål
Debut på A landsholdet: 11.11.11
Slutrunder (1): VM 18
2019: 25 kampe i Eresdivisie / 7 mål, 4 kampe i pokalturneringen / 0 mål, 1 kamp i EL + 3 A landskampe

Det er mildt sagt gået tilbage for den tidligere topscorer i Eresdivisionen, der i nogle år var første angriber på landsholdet, men nu må anses som tvivlsom til overhovedet at komme med i EM truppen.

Jeg udtalte efter hans brændte straffespark tilbage i sommeren 18 i Rusland, at han psykisk kunne gå i stå, og desværre fik jeg ret, for han har vel dårligt sat en fod rigtigt siden da, og scorer næsten aldrig mere.

Som spillertype har han bestemt aldrig været min kop the, men man må lade ham, at han i en periode var skarp, men jeg tror han er færdig nu, og snart returnerer til Superligaen, hvor han også kan få det svært, hvis ikke han har hovedet med sig, og hvad sker der når/hvis hans Instagram begejstrede kæreste, smutter når pengepungen er tom, hvordan vil han så begå sig?

Nikolai Laursen (FC Emmen)
21 år – 0 A landskampe / 30 U landskampe / 7 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 10 kampe i Superligaen (Brøndby IF), 1 pokalkamp (Brøndby IF), 15 kampe i Eresdivisie / 2 mål, 1 pokalkamp i Holland + 0 A landskampe

Var vel årgang 98`s mest interessante angriber, da han for alvor brød igennem, men skader og andet, har indtil videre gjort livet surt for ham som senior spiller, hvor han i efteråret dog har spillet regelmæssigt i den bedste hollandske række, så måske lysner det nu for den førhen så træfsikre unge fyr.

Nicklas Bendtner (klubløs)
32 år – 18 A landskampe / 30 mål / 24 U landskampe / 12 mål
Debut på A landsholdet: 16.08.06
Slutrunder (2): VM 10 + EM 12
2019: 5 kampe i Norge for Rosenborg, 1 pokalkamp (1 minut) for FCK, 6 kampe i Superligaen + 0 A landskampe

I dag hvor jeg skriver denne artikel, er det rent faktisk Bendtners 32 års fødselsdag, og det er mildt sagt en tragikomisk affære, overhovedet at nævne den fallerede Amager dreng, som nok indenfor kort tid, udmelder at karrieren er slut.

Mit bud er så at kæresten fordufter, lejligheden på HC Andersens Boulevard + 911èren sælges, og den engang så talentfulde angriber, installeres i et trist parcelhus på Kongelundsvej på Amager!

End of story!

Jens Odgaard (SC Heerenveen – udlejet fra US Sassoulo til 06/20)
20 år – 0 A landskampe / 46 U landskampe / 24 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 1 kamp i Serie A (15 minutter) for Sassoulo, 17 kampe i Eresdivisie / 7 mål, 2 pokalkampe i Holland + 0 A landskampe

Den relativt høje angriber, faldt totalt igennem i italiensk fodbold, og skal inderligt håbe på at få en permanent kontrakt i Holland, hvor han ser ud til at befinde sig rigtigt godt, og tilmed får rigeligt med spilletid, og ja så kan han jo ramme kassen.

Kommer ikke i betragtning til EM truppen, men bør vel være et potentielt emne til VM 22 truppen, såfremt han får styr på sin klubfremtid.

Mohammed Daramy (FC København)
18 år – 0 A landskampe / 0 U landskampe
Debut på A landsholdet: 
Slutrunder (0):
2019: 22 kampe i Superligaen, 2 pokalkampe / 2 mål, 1 kamp i CL, 4 kampe i EL / 1 mål + 0 A landskampe

Højre kant, venstre kant, angriber

Bevares, det er nok lige friskt nok at have ham med her, men efter sit nyligt erhvervede danske statsborgerskab, er Daramy teoretisk et emne til landsholdet, og aldersmæssigt er det vel kun i Danmark, at han er meget und ift. A landsholdet, så hvorfor ikke, som minimum frem mod VM 22.

Hvis de lovende takter vel og mærker holder!

Marcus Ingvartsen (1. FC Union Berlin)
24 år – 0 A landskampe / 44 U landskampe / 19 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 6 kampe i Jupiler League for Genk, 13 kampe i Bundesligaen / 3 mål, 2 pokal kampe i Tyskland + 0 A landskampe

Faldt reelt igennem under U 21 slutrunden sidste sommer i Italien, hvor han mindede om en “blind passager”, og det var overraskende, men super godt for hans karriere, at han pludselig landede i Bundesligaen, hvor han flot er blevet fast mand, og tilmed har scoret lidt mål.

Har et “frækhedsgen” i sin måde at spille angriber på, som kunne være interessant i landsholds sammenhæng, men det bliver ikke op til EM, men nok nærmere frem mod VM 22, at vi får hans evner at se, ikke mindst når han får sin gamle træner som landsholdsboss.

Kenneth Zohore (West Bromwich Albion)
25 år – 0 A landskampe / 61 U landskampe / 26 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 12 kampe i Premier League / 1 mål for Cardiff, 13 kampe i Championship / 3 mål, 1 pokal kamp / 1 mål + 0 A landskampe

Indtil videre har kæmpen fra København, været i 8 klubber i sin relativt korte senior karriere, og jeg tipper på det sidste skifte ikke er sket endnu.

Når det så er sagt, så virker det omsider til at han har fundet sin rette hylde i den fysisk betonede Championship, fremfor Premier League, hvor han i perioder så mildt sagt overmatchet ud.

Det er vel ikke utænkeligt at han på et tidspunkt for debut på A landsholdet, men bestemt ikke på denne side af sommeren.

Uffe Bech (Panathinaikos)
27 år – 3 A landskampe / 45 U landskampe / 16 mål
Debut på A landsholdet: 11.10.14
Slutrunder (0):
2019: 2 kampe i Bundesligaen (16 minutter) for Hannover, 7 kampe i den bedste græske række, 1 kamp i den græske pokalturnering + 0 A landskampe

Venstre midt, højre midt, offensiv midt, angriber

Ja han findes såmænd endnu, den lille troldmand, som især som ungdoms spiller var formidabel teknisk, og rent faktisk den sidste spiller, jeg nåede at have med til test i min HSV tid, hvor han gjorde det fremragende, og rent faktisk blev tilbudt kontrakt, hvilket han dog takkede nej til pga. skolen. Senere hen kom han som bekendt alligevel til tysk fodbold, hvor det dog langt fra blev en succesoplevelse, og han er nu i Grækenland, hvor det er blevet til en smule spilletid.

Er en super god dreng, men skader har ødelagt meget hidtil i hans karriere.

Kontrakten med den store græske klub, løber frem til sommeren 2022, så om ikke andet så kan han nyde det gode vejr og den fremragende mad undervejs!

Viktor Fischer (FC København)
25 år – 21 A landskampe / 3 mål / 53 U landskampe / 29 mål
Debut på A landsholdet: 14.11.12
Slutrunder (1): VM 18
2019: 31 kampe i Superligaen / 4 mål, 2 pokalkampe / 1 mål, 7 kampe i EL / 1 mål, 2 kampe i CL + 0 A landskampe

Alle offensive pladser

De danske tabloid mediers darling tidligere hen, og sammen med Dolberg og Højbjerg, blandt de spillere der nok er blevet udskreget til det mest urealistiske niveau, udelukkende pga. åbenlys naivitet og uvidenhed blandt danske journalister.

Han var da bestemt en spændende ung spiller, da han først slog igennem i Ajax, men akkurat som Nicolai Jørgensen eller måske Nicklas Bendtner, er det som om et eller andet er raslet løs inde i knolden på ham, og mon ikke han kommer til at henslæbe tiden fremover et godt stykke tid i København, om han bryder sig om det eller ej.

Var rent faktisk fast på A landsholdet i en periode, men en kombination af elendige præstationer, og dumme udtalelser til sultne medier, betød et farvel, som dog næppe er endegyldigt, slet ikke når Hjulmand kommer til

Martin Braithwaite (CD Leganes)
28 år – 39 A landskampe / 7 mål / 21 U landskampe / 2 mål
Debut på A landsholdet: 05.06.13
Slutrunder (1): VM 18
2019: 38 kampe i La Liga / 10 mål, 3 pokalkampe / 3 mål + 10 A landskampe / 4 mål

Fast mand i en stærk liga, det er jo guf for landsholdet, og man må også sige at Braithwaite det seneste års tid, virkelig er vokset med opgaven, og vel efterhånden må betragtes som en af de bærende kræfter hos Hareide.

Akkurat som de øvrige angribere, kunne man dog ønske at de kunne score flere mål, både for klub og landshold.

Christian Gytkjær (Lezh Poznan)
29 år – 9 A landskampe / 5 mål / 25 U landskampe / 8 mål
Debut på A landsholdet: 15.11.16
Slutrunder (0):
2019: 30 kampe i den bedste polske liga / 14 mål, 3 pokalkampe / 3 mål + 6 A landskampe / 5 mål

Omsider en målfarlig dansk angriber, men desværre ikke i en af de primære ligaer, men det er dog bedre end ingenting, og også på landsholdet, har den snart 30 årige angriber, vist at han ved hvor modstanderens mål står.

Gytkjær kom relativt sent frem i karrieren, men nu ligner det en plads i EM truppen, hvor han altid er en spændende joker!

Pione Sisto (Celta Vigo)
24 år – 21 A landskampe / 1 mål / 6 U landskampe / 4 mål
Debut på A landsholdet: 04.09.15
Slutrunder (1): VM 18
2019: 25 kampe i La Liga / 2 mål, 1 kamp i pokalturneringen / 1 mål + 0 A landskampe

Begge kanter

Den kulsorte angriber forsvandt akkurat så hurtigt fra rampelyset, som han kom frem i sin tid, og selvom han i slutningen af sidste år, trods alt fik en del kampe for sin klub, lurer et landsholds comeback ikke lige om hjørnet.

Teknisk er han bestemt i toppen blandt de danske spillere, men tilsyneladende følger indholdet i hovedet ikke helt med benene, og som en kombination af Emre Mor, Viktor Fischer og Lukas Andersen, er han en besynderlig sammensat person, der ikke som sådan laver ballade, men mere psykisk simpelthen ikke er egnet til topbold!

Jacob Bruun Larsen (Borussia Dortmund)
21 år – 1 A landskamp / 0 mål / 55 U landskampe / 13 mål
Debut på A landsholdet: 21.03.19
Slutrunder (0):
2019: 15 kampe i Bundesligaen / 0 mål, 4 kampe i pokalturneringen / 0 mål, 4 kampe i CL / 0 mål + 1 A landskamp / 0 mål

Begge kanter

Ser ud til at være gået totalt i stå, efter en periode, hvor han rent faktisk fik en del spilletid på højt niveau. Men Dortmund bliver ved med at købe ind til de offensive pladser, og chancen for at få spilletid i Bundesligaen i den nærmeste fremtid, er vel tæt på ingenting.

Bør hurtigst muligt søge en udlejning til et lavere niveau, da EM 20 ellers definitivt forsvinder + hans udvikling i en vital alder risikerer at gå i stå.

Anders Dreyer (FC Midtjylland)
21 år – 0 A landskampe / 28 A landskampe / 3 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 10 kampe i den skotske liga / 1 mål (St. Mirren), 1 pokalkamp (St. Mirren), 11 kampe i Eresdivisie / 1 mål (Heerenveen), 2 pokalkampe (Heerenveen) + 0 A landskampe

Højre wing, venstre wing

En relativ ung spiller, der simpelthen mere eller mindre frivilligt er blevet kylet rundt i forskellige klubber, og nu er i Danmark, hvor han skal forsøge at genoprette karrieren i FCM.

Kan bruges på kanterne og helt fremme, men om vi får ham at se som landsholdsspiller, er nok endnu for tidligt at spå om.

Andreas Skov Olsen (FC Bologna)
20 år – 0 A landskampe / 27 U landskampe / 12 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 16 kampe i Superligaen (FCN) / 11 mål, 13 kampe i Serie A 1 mål + 0 A landskampe

Højre wing, venstre wing

Er umiddelbart en af de yngre spillere, som man venter sig mest af, og han har da også hurtigt fået en del kampe i en svær liga, men målene kommer ikke på samlebånd, som hjemme i Superligaen, hvor hans potentiale var åbenlyst.

Spørgsmålet er om han har valgt det rigtige sted til sin fortsatte udvikling, men når det nu er blevet Bologna, så kan man da sige, at han i alle kampe, vil opleve at blive markeret tæt, og med masser af fysik, hvilket alt andet lige bør hærde ham på sigt, især hvis mentaliteten er ok.

Bør helt sikkert være et emne, som Hareide skal prøve af inden EM.

Andreas Cornelius (Parma Calcio)
26 år – 25 A landskampe / 4 mål / 27 A landskampe / 8 mål
Debut på A landsholdet: 08.09.12
Slutrunder (1): VM 18
2019: 7 kampe i Ligue One (Bordeaux) / 1 mål, 3 pokalkampe (Bordeaux), 12 kampe i Serie A / 6 mål + 2 A landskampe / 0 mål

Man synes efterhånden den københavnske kæmpe, har været med i evigheder, men det er efterhånden også 7 1/2 år siden, han fik sin A landskamps debut, og så har han væltet rundt imellem mange forskellige klubber, men er stadig “kun” 26 år, og har således nogle gode år foran sig, med mindre han fortsætter med at rende ind i de mange skader, der hidtil har forstyrret store dele af hans karriere.

Sluttede landskampsåret fint af med gode indsatser, og er helt sikkert med i Hareides 2020 trup, med mindre han er skadet, og i Serie A, er et snit på 0,5 mål pr. kamp, altså rimelig godt klaret!

Jonas Wind (FC København)
20 år – 0 A landskampe / 30 U landskampe / 9 mål
Debut på A landsholdet:
Slutrunder (0):
2019: 21 kampe i Superligaen / 8 mål, 4 kampe i CL / 1 mål + 0 A landskampe

En længere skade har midlertidigt bremset, men forhåbentlig ikke ødelagt den store frontangribers udvikling, hvilket vi først rigtigt får at se når foråret går i gang.

 

Her lidt statistik (for dem der hygger sig med det) omkring ovenstående flok af spillere.
Antal årgange: 16
Yngste årgang: 02
Ældste årgang: 85
Årgang med flest spillere: 92 (9)
Årgang med næst flest spillere: 94 + 96 (hver 8)
Årgang med tredje flest spillere: 99 (7)
Årgang med færrest spillere: 85 (1), 00 (1) og 02 (1)
Flest landskampe: Simon Kjær og Christian Eriksen hver 95
Flest landskampmål: Christian Eriksen 31 mål
Flest U landskampe (top 5): Mike Jensen 83, Christian Nørgaard 73, Lucas Andersen 72, Andrew Hjulsager 65 og Kenneth Zohore 61
Flest U landskamps mål (top 5): Viktor Fischer 29, Kenneth Zohore 26, Jens Odgaard 24, Mikkel Duelund 20 og Marcus Ingvartsen 19
Hvor er spillerne født: Sjælland 23, Jylland 22, København 21, Fyn 5, Lolland/Falster 2, Malaga 1 og Kampala 1
Antal Årets spiller i Danmark: Eriksen x 5 og Schmeichel x 2
Antal Årets talenter i Danmark (ARLA):
U 17 (6): Iversen, AC, Højbjerg, Zohore, Bendtner og Eriksen
U 19 (10): Duelund, Zanka, Mike J, J Andersen, Hjulsager, Fischer, Delaney, Vestergaard, Bech og Kjær
U 21 (6): Ingvartsen, Schmeichel, Yussuf, Cornelius, Boilesen og Lössl
Længst tiden siden debut: Nicklas Bendtner (16.08.06)
Kortest tid siden debut: Joachim Andersen (15.10.19)
Flest slutrunder (3): Eriksen, Kjær og Bendtner
Flest mål for landsholdet i 2019: Eriksen med 6
Flest kampe for landsholdet i 2019: Schmeichel, Kjær, Eriksen, Braithwaite og Højbjerg hver 10
Debut i 2019: Joachim Andersen, Robert Skov og Jacob Bruun-Larsen
Antal forskellige klubber som spillerne repræsenterer: 51
Antal forskellige ligaer som disse klubber repræsenterer: 18
Antal lande hvorfra klubberne kommer: 14
Flest spillere samlet i disse klubber: FCK (6), FCM og Brentford (hver 4), Genoa og Malmö FF (3), Nice,  Southampton og Dortmund (hver 2)

Herunder opdeles de 64 spillere i niveau, udfra hvilken klub/liga de spiller i.

Der er ikke taget hensyn til om hvorvidt den enkelte er stam- eller reservespiller.

Liga inddelingen er foretaget ud fra UEFA`s rangliste + subjektive betragtninger.

Kategori 1 (La Liga, Premier League, Bundesligaen og Serie A)
Kasper Schmeichel (Leicester), Frederik Rønnow (Frankfurt), Jonas Lössl (Everton), Simon Kjær (AC Milan), Jannik Vestergaard (Southampton), AC (Chelsea), Daniel Wass (Valencia), Jens Stryger Larsen (Udinese), Peter Ankersen (Genoa), Christian Eriksen (Tottenham), Lasse Schøne (Genoa), Pierre-Emile Højbjerg (Southampton), Lukas Lerager (Genoa), Thomas Delaney (Dortmund), Phillip Billing (Bournemouth), Robert Skov (Hoffenheim), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Marcus Ingvartsen (Union Berlin), Martin Braithwaite (Leganes), Pione Sisto (Celta Vigo), Jacob Bruun Larsen (Dortmund), Andreas Skov Olsen (Bologna), Mads Pedersen (Augsburg) og Andreas Cornelius (Parma).

Kategori 2 (Ligue One, Primeira Liga (Portugal) og Russian Premier League)
Jacob Andersen (Lyon), Riza Durmisi (Nice) og Kasper Dolberg (Nice)

Kategori 3 (Championship (England), Belgian first division og Eresdivisie (Holland))
David Jensen (Utrecht), Henrik Dalsgaard (Brentford), Joakim Mæhle (Genk), Kristian Pedersen (Birmingham), Christian Nørgaard (Brentford), Mathias Jensen (Brentford), Emiliano Marcondes (Brentford), Andrew Hjulsager (Oostende), Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Jens Odgaard (Heerenveen), Nikolai Laursen (FC Emmen), Emil Berggren (Twente), Daniel Høgh (Heerenveen) og Kenneth Zohore (WBA).

Kategori 4 (Ukranian Premier League, Super Lig (Tyrkiet), Bundesliga 2 og Austria Bundesliga)
Zanka (Fenerbahce), Rasmus Nissen Kristensen (RB Salzburg), Andreas Poulsen (Austria Wien), Jens Jönsson (Konyaspor), Morten Hjulmand (Admira Wacker) og Mikkel Duelund (Dynamo Kiev).

Kategori 5 (Superligaen (Danmark), Tjekkiet 1 liga, Cyprus 1 division og Scottish Premiership)
Jesper Hansen (FCM), Victor Nelsson (FCK), Erik Sviatchenko (FCM), Jonas Wind (FCK), Andreas Maxsø (Brøndby IF), Andreas Bjelland (FCK), Alexander Scholz (FCM), Nicolai Boilesen (FCK), Mike Jensen (APOEL), Rasmus Falk Jensen (FCK), Lucas Andersen (AaB), Jens Stage (FCK), Mohammed Daramy (FCK), Viktor Fischer (FCK) og Anders Dreyer (FCM).

Kategori 6 (alle øvrige ligaer)
Nicolas Nartey (Hansa Rostock), Frederik Sørensen (Young Boys), Kasper Larsen (Norrköbing), Lasse Nielsen (Malmö FF), Jonas Knudsen (Malmö FF), Anders Christiansen (Malmö FF), Uffe Bech (Panathinaikos), Frederik Gytkjær (Lezh Poznan), Daniel Iversen (Rotherham), Jacob Rasmussen (Erzgebirge Aue), Mads Bech Sørensen (Wimbledon) og Elias Sørensen (Newcastle U 23).

Uden for kategori
Nicklas Bendtner (klubløs).

Ovenstående var en kombination af primært facts og objektive betragtninger, men også krydret lidt med subjektive vurderinger, og i det følgende er det udelukkende mine subjektive vurderinger, blot så i er “advaret” 😉

Hvordan skal truppen til EM 20 se ud?

Målmænd: 
Kasper Schmeichel (Leicester City)
Jesper Hansen (FC Midtjylland)
Daniel Iversen (Rotherham)
Backs:
Henrik Dalsgaard (Brentford)
Jens Stryger Larsen (Udinese)
Riza Durmisi (Nice)
Daniel Wass (Valencia)
Peter Ankersen (Genoa)
Central forsvar:
Simon Kjær (AC Milan)
Andreas “AC” Christensen (Chelsea)
Mathias “Zanka” Jørgensen (Fenerbahce)
Joachim Andersen (OL Lyon)
Midtbane:
Christian Eriksen (Tottenham)
Thomas Delaney (Dortmund)
Lukas Lerager (Genoa)
Lasse Schøne (Genoa)
Pierre-Emile Højbjerg (Southampton)
Robert Skov (Hoffenheim)
Angribere:
Andreas Cornelius (Parma)
Kasper Dolberg (Nice)
Yussuf Poulsen (RB Leipzig)
Martin Braithwaie (Leganes)
Christian Gytkjær (Lech Poznan)

På “vippen”:
Frederik Rønnow (Frankfurt)
Jannik Vestergaard (Southampton)
Christian Nørgaard (Brentford)
Pione Sisto (Celta Vigo)
Phillip Billing (Bournemouth)
Jonas Knudsen (Malmö FF)
Jakob Mæhle (Genk)
Rasmus Nissen Kristensen (RB Salzburg)
Andreas Skov Olsen (Bologna)

Forslag til startopstilling, naturligvis udfra at alle spiller fast (og godt) i foråret:

Målmanden giver sig selv, og i forsvaret vælger jeg en højre benet til højre back, og en venstre benet til venstre back. Mit valg af Jens som højre back, med Wass foran sig, mener jeg er oplagt, for her får vi to af truppens hurtigste kant spillere, der begge kan arbejde defensivt og offensivt, er teknisk ok, samt er stærke til indlæg.

I modsatte side er det mit håb at Durmisi bliver aktuel igen, da han markant er det bedste bud på en godt nok hyper offensiv back, men med løbestærke Yussuf foran sig, kan denne dække af, når Durmisi ikke når med retur. Hans offensive kvaliteter er så fine, at det er værd at prøve, ikke mindst med det udvalg, eller mangel på samme, som Danmark har i disse år.

Det centrale forsvar giver næsten sig selv, da hverken AC eller Vestergaard spiller fast + at Joachim Andersen primært er med for at lære, da jeg forventer han bliver en bærende kraft til VM 22. Kjær og Zanka komplimenterede hinanden super godt under VM 18, men naturligvis er det skrøbeligt, såfremt Kjær ikke får regelmæssigt med minutter i Milan.

Midtbanen giver vel næsten sig selv, ikke mindst efter Højbjergs opblussen i Southampton, og det er lige før at Delaney er mere usikker, såfremt han efter sin skade, ikke får ret meget spilletid. Vi så nogle signaler i den retning før skaden, så det skal blive spændende at følge ham, for han og Eriksen havde et super godt samarbejde, og kan Højbjerg omsider lære at han ikke er, og aldrig bliver stjernen på det hold, og derfor spille mere ydmygt som han gør så glimrende i England, så er det faktisk en ret stærk midtbane.

Kanterne har jeg været en smule inde på, og selvom Braithwaite er godt spillende i Spanien, kan han ikke slå hverken Wass eller Yussuf af, men er en stærk indskifter.

Eriksen giver sig selv, og det er vigtigt at han får en total fri rolle, som skal være bag Cornelius, som her er valgt foran Dolberg. Dagsformen må afgøre hvem af de to der starter inde, men umiddelbart er Dolberg hurtigst, mens Cornelius arbejder hårdest.

Afslutningsvis et særdeles hypotetisk fremtidshold til VM 22, hvor vi må tro at ældre spillere (alderen til VM 22 i parantes) som Kasper Schmeichel (36), Simon Kjær (33), Lasse Schøne (36), Peter Ankersen (33), Henrik Dalsgaard (33), Christian Gytkjær (32) og Daniel Wass (33) nok er tæt på sidste “holdbarhedsdato”, og ser vi bort fra dem, kunne en start 11èr til den tid se således ud (igen alderen til VM 22 i parantes):

 

Men den tid – den glæde eller sorg, alt efter med hvilke briller man ser det 😉

Det var ordene, på gensyn til EM 20, hvor jeg naturligvis udfærdiger en større optakt når vi kommer tættere på.

 

Torben Aakjær, 17 januar 2020

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

U 21 FUTURE VERDENSHOLDET!