LIVERPOOL

SKER DETTE – BØR LA MASIA LUKKES NED!

Der har igennem tiderne været mange ekstreme, absurde og indimellem umiddelbart totalt sindsyge handler, med danske spillere involveret, hvor man i flæng kan nævne Allan Simonsens skifte fra FC Barcelona til Charlton, Nicklas Helenius` fra AaB til Aston Villa, Anders Lindegaard som kom til Manchester United, Pierre Emile Højbjergs fra Brøndby til Bayern München, eller hvad med Thomas Gravesens chok skifte fra Everton til Real Madrid.

Og ja så må man bestemt ikke overse vores alle sammens Nicklas Bendtners lejemål i Juventus!

Lad det være sagt med det samme, ingen af disse klubskifter mundede ud i specielt meget positivt, udover at enkelte af aktørerne, helt sikkert fik skrabet en betragtelig bunke penge sammen, fik en kæmpe klubs navn på sit cv, samt for fleres tilfælde, fik opfyldt en umiddelbar umulig barnedrøm.

Og hvem kan dog også sige nej til et skifte til klubber som Bayern München, Juventus, Manchester United, Real Madrid eller ja i dette tilfælde til FC Barcelona. Det kan vel reelt ingen spillere, med mindre de naturligvis spiller i en klub af tilsvarende størrelse! Men som udgangspunkt for en i det store hele aldeles anonym, ukendt og relativ beskeden spiller, så vil man vel potentielt være villig til at tage chancen aldeles gratis, for hvad har man at tabe?

Især ikke når man er knap 29 årig spiller, som i sin hidtidige karriere har spillet i uhyre beskedne klubber som bla. Toulouse, Middlesbrough og Leganes m.fl., og i det store billede ikke har tjent så forfærdelig mange penge, og qua sin alder har ganske få år til at gøre dette.

Jeg vil tro Braithwaite er villig til at “sælge” EM slutrundedeltagelsen til sommer, for dette skifte, for det kan naturligvis risikere at blive prisen han må betale, men helt ærlig, han har deltaget i en VM slutrunde, nærmer sig 30 år, og kan risikere at skulle træne og spille med klodens bedste fodboldspiller i nogle år frem, og ja måske pludselig vinde både mesterskaber og CL titler, noget som han givetvis end ikke har turdet drømme om.

Det tangerer alt sammen “logik for burhøns”, men hvad man omvendt på ingen måde kan forstå, uanset hvordan man vender og drejer det, det er naturligvis hvordan i alverden en af verdens største og mest vindende klubber, som udover at have den forsvarende Ballon dÒr vinder i truppen som sin altoverskyggende stjerne, råder over så mange dygtige spillere, og har så nærmest uendeligt mange penge, overhovedet blot kan overveje navnet Braithwaite?

Jeg kan ikke forstå en rygende fis af det, heller ikke selvom man tager med i ligningen, at der her er tale om et ekstra ordinært tilfælde, hvor der skal ageres indenfor relativt snævre rammer. Hvis ikke der er noget af værdi i ligaen, hvad så med egne ungdoms spillere? Er La Masia da helt gået i stå, selvom det efter sigende stadig er helt i top blandt Europas dyreste akademier, eller hvad pokker er der galt?

I bedste fald, såfremt Barcelona går hele vejen til CL finalen, så resterer der 21 kampe i sæsonen, fordelt på 14 i ligaen, og optimalt 7 i CL turneringen. Træner Setien råder over 10 spillere (Messi, Fati, Turan, Griezmann, Puig, Vidal, Rakitic, Arthur, de Jong og Busquets) til de maks. 6 pladser fra midtbanen og fremefter, og på U 19 holdet har man relativt talentfulde spillere som bl.a. de 18 årige Nils Mortimer og Oriel Soldevila samt de 1 år yngre Gerard Fernandez og Jayme Jardi, for slet ikke at tale om en ganske omtalt 18 årig Konrad de la Fuente. Det er 5 spillere, hvoraf man vel sagtens kunne hive et par af dem op i 1 holds truppen til den resterende del af sæsonen.

Ud af de 14 La Liga kampe, har man 6-7 kampe, som næsten uanset hvordan Setien blander “kortene”, vil resultere i 3 point, hvorfor han i sådanne kampe som f.eks. mod Mallorca, Leganes eller Vigo o.lign., kan spare etablerede navne som Messi, Griezmann og Busquets eller andre.

Jeg ved naturligvis godt at op imod dk.kr. 150,- er et greb i lommen på en klub som Barcelona, men herudover risikerer man også at hænge på en spiller, der vel årligt skal have 20-25 millioner dk.kr. i løn + repræsenterer en gensalgs værdi på tæt på ingenting, og tro mig, når først Braithwaite har sat sig til rette på Barca bænken, når først han har trænet bare en gang med Messi, og når han første gang checker sit bank udtog, så kan ikke “10 vilde heste” drive ham ud af byen.

Forståeligt!

Vi må dog indtil videre vente i åndeløs spænding, om den mest sensationelle handel, der involverer en dansk spiller, virkelig ske fyldest, eller om det hele blot er en af de sædvanlige løgne historier, som visse medier er nærmest eksperter i at fabrikere/finde frem til.

Det var bare det 😉

Torben Aakjær, 18.2.20

 

 

 

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

LIVERPOOL