DIN GUIDE TIL ENGELSKE FODBOLDBIOGRAFIER!

HJULMANDS NYE HOLD!

Med virkning straks Corona krisen er overstået, overtager 47 årige Kasper Hjulmand tøjlerne efter Åge Hareide, som landstræner for det danske fodboldlandshold. Hjulmand, der er født i Aalborg, spillede i sine ungdoms år i Auning og Randers Freja, og i sin korte seniorkarriere som allerede stoppede da han var midt i 20èrne pga. tilbagevendende knæproblemer, spillede han i Vivild, Herlev og til sidst fra 96-98 i B 93, hvor det blev til 26 kampe i de lavere divisioner.

Hvor hans aktive karriere næppe imponerer mange, så har han i den grad taget revanche som træner, hvor han fra 98 og 10 år frem bestred forskellige roller i Lyngby BK, herunder træner for U 18, ITU træner samt til sidst som chef for divisionsholdet. Herefter gik turen videre til de opportunistiske naboer fra FC Nordsjælland, hvor han fra 08-11 var assistenttræner for Superliga mandskabet. Fra 11-14 var det ham der stod i spidsen, hvorunder han vandt et dansk mesterskab i sæsonen 11/12, og i 14 blev han så ansat i den tyske Bundesligaklub Mainz 05. Det blev dog et kort ophold her, hvor han kun var træner for holdet i 20 kampe, hvoraf over halvdelen blev tabt, og i februar 15 blev han smidt på porten.

Herefter gik turen hjem til FC Nordsjælland, som stod med åbne arme, og fra 16-19, hvor han selv sagde stop, var han igen træner for Superliga mandskabet.

Oprindelig skulle han have overtaget landsholdet efter EM 20, men som bekendt er denne slutrunde rykket til sommeren 21, hvorfor han i teorien allerede nu er chef for holdet, da Hareide har trukket “stikket”.

Der bliver dog næppe landskampe før engang i efteråret, hvor Nations League kampene begynder, og så skal han jo have sammensat sit mandskab mhp. EM 21 (som vist nok beholder betegnelsen EM 20!).

I den forbindelse har jeg indsamlet 26 personers forslag, til den start 11èr som de tror Kasper Hjulmand vil stille med, når EM skydes i gang, heriblandt Per Frimanns, Stig Tøftings og mit eget.

TØFTINGS HOLD

 

 

 

FRIMANNS HOLD

 

 

 

MIT HOLD

I alt 31 spillere blev foreslået til de 11 pladser, hvor kun 2 spillere figurerede på samtlige 26 hold. Det var Kasper Schmeichel og Christian Eriksen, hvilke næppe overrasker ret mange.

Fordelingen af stemmerne faldt således ud:

Målmand: 
– Kasper Schmeichel 26 stemmer

 

 

 

Højre back: 
– Jens Stryger Larsen 14 stemmer (heraf 3 som højre wing back)
– Joakim Mæhle 7 stemmer
– Daniel Wass 5 stemmer
– Henrik Dalsgaard 3 stemmer

 

 

Venstre back: 
– Robert Skov 17 stemmer (heraf 1 som venstre wing back)
– Riza Durmisi 6 stemmer
– Kristian Pedersen 4 stemmer
– Jonas Knudsen 1 stemme

 

 

Centralt forsvar: 
– Andreas “AC” Christensen 22 stemmer
– Simon Kjær 14 stemmer
– Joachim Andersen 9 stemmer
– Mathias “Zanka” Jørgensen 6 stemmer
– Jannik Vestergaard 2 stemmer
– Victor Nelsson 1 stemme

Central midtbane: 
– Christian Eriksen 26 stemmer
– Thomas Delaney 23 stemmer
– Pierre-Emile Højbjerg 22 stemmer
– Christian Nørgaard 2 stemmer
– Lukas Lerager 1 stemme
– Mathias Jensen 1 stemme

Kanter:
– Yussuf Poulsen 16 stemmer
– Martin Braithwaite 13 stemmer
– Jacob Bruun Larsen 5 stemmer
– Pione Sisto 5 stemmer
– Lucas Andersen 4 stemmer
– Andreas Skov Olsen 3 stemmer
– Mikkel Damsgaard 1 stemme

Angribere: 
– Kasper Dolberg 23 stemmer
– Andreas Cornelius 2 stemmer
– Viktor Fischer 1 stemme

 

På baggrund af ovenstående, kommer holdet til at se således ud i den vanlige 4-3-3 opstilling, som man må forvente at Hjulmand arbejder videre med, da det umiddelbart er DBU`s standardmodel:

 

Det er jo ikke fordi den afviger meget fra den model Hareide har kørt efter, dog kan man konstatere at ingen overhovedet ønsker at fortsætte med det besynderlige eksperiment, som Hareide gjorde ved at placere Jens Stryger Larsen på venstre backen.

Her er han fornuftigvis sat på den plads, han runde efter runde, spiller for sin italienske klub, Udinese Calcio, mens Robert Skov er i modsatte side, efter at han har opnået et mindre gennembrud som venstre back i Bundesligaen for Hoffenheim, og derved måske kan blive en langtids holdbar løsning også på landsholdet.

Et brugbart alternativ til Skov, bør være en anden teknisk betonet type som Durmisi, der måske omsider kan få gang i karrieren i Nice, hvilket på sigt kan komme ham til gode under Hjulmands ledelse, da denne åbenlyst går mere efter boldsikre typer.

Trioen på midten er uforanderlig, og især Delaney kan prise sig lykkelig for at Corona krisen indtraf, i det hans langvarige skade i Dortmund, i værste fald kunne have betydet et afbud til EM, hvilket både for ham og landsholdet, havde været virkelig ærgeligt.

Som makkere i midtbane trekanten er der peget på i alt 6 forskellige navne, hvor det i markant grad er Eriksen og Højbjerg der bliver Delaneys makkere. Den nuværende aldrende Schøne, har noget overraskende ikke fået en eneste stemme, og man kan forestille sig at hans landsholds karriere er ved at ebbe ud, hvilket vel heller ikke er så underligt, i det han er midt i 30èrne.

På kanterne var der især 2 som skilte sig ud, henholdsvis Braithwaite og Yussuf Poulsen. Om førstnævnte til sommeren 21 stadig er i Barcelona, må anses som tvivlsomt, men han burde så som minimum være i en klub, hvor han får fast spilletid, givetvis et andet sted i La Liga. Omkring Yussuf, som var den kantspiller som flest tror på, har han haft meget store problemer med at holde sin plads i Leipzig, og et muligt klubskifte kunne lure, og være nødvendig for at han igen får regelmæssig spilletid.

Hopper vi lige tilbage på banen, var det AC som flest stemmer, faktisk også flere end kaptajnen Simon Kjær. Sidstnævnte er en hård nitte, har gode lederegenskaber, og er holdets mest rutinerede sammen med Eriksen, men det vil være synd at påstå at den lidt for ofte skadede jyde, er bedste venner med bolden. Det kan betyde at Hjulmand ser sig nødsaget til at kigge på alternativer, hvilket måske kan komme Lyon spilleren, Joachim Andersen til gode, hvilket en del faktisk har peget på.

Helt fremme i angrebet, er der reelt ingen tvivl, da 23 ud af 26 peger på Dolberg, der indtil Corona krisen indtraf, var i fremragende form i Nice, og med sine 23 år, er han langtidsholdbar. Noget overraskende fik den nuværende første angriber, Cornelius blot 2 stemmer, mens Viktor Fischer hentede 1, hvilket der vel kan betegnes som en ringe trøst for en spiller, der aldrig for alvor har fået gang i en ellers så lovende karriere.

Men summa summarum, så bliver det enormt spændende at se hvad Hjulmand finder på, og om han går i den retning “vi” her har udstukket, og faktisk kan det “nye” hold køre helt frem til VM 22, hvorefter i hvert fald Schmeichel og Kjær nok er for gamle + yderligere et par andre kommer til at halte en smule, men i første omgang ser vi frem mod EM 20/21.

Værsgo Hjulmand 😉

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

DIN GUIDE TIL ENGELSKE FODBOLDBIOGRAFIER!