KUN 38 SPILLERE PÅ "HYLDE 1" I DENNE OMGANG!

HVILKE UNGE SPILLERE SKAL VI GLÆDE OS TIL I 2024?

Vi har i 2023 set unge spillere som Bellingham, Gavi, Colwill, Musiala, Garnacho, Balde,  m.fl. bryde igennem på den helt store scene, og naturligvis kan vi også i 2024 forvente, at se en masse yngre spillere få deres gennembrud. Om spillerne er 16, 17 eller 18 år når de slår igennem er vidt forskelligt, og man skal hele tiden kalkulere med at for hver Bellingham som beriger fodbolden, vil der til enhver tid være tonsvis af Balotelli`er, Adriano`er og Aduèr, dvs. spillere som talentmæssigt havde et potentiale på størrelse med Bellingham eller Musialas, men som mentalt – ja eller af andre årsager, herunder skader eller udenomshændelser, aldrig sådan for alvor fik den karriere de var stillet i udsigt. Bevares vi så da Ricardo Qaresma være med til at vinde EM titlen med Portugal, Anderson medvirkede i flere Champions League finaler for Manchester United, og Bojan Krkic kan se tilbage på talrige mesterskaber + et par triumfer i Champions League, og sådan kan man blive ved, men jeg tænker at de fleste læsere, med minimum af forstand på – og indsigt i fodboldens verden, er nogenlunde med på hvad jeg mener.

Om Bellingham, Gavi, Colwill, Garnacho og Balde m.fl., også er superstjerner om 5-8 år, ved hverken jeg, du som læser, eller alverdens andre mere eller mindre valide eksperter, men skal man forsøge at kigge i krystalkuglen, så har jeg herunder opremset nogle spillere, som jeg personligt forventer mig ganske meget af. Ikke en flok “leverpostejsatleter”, men spillere der potentielt kan nå helt op på den “Hylde 1”, som alle ambitiøse unge spillere drømmer om. Op på den hylde, hvor de færreste kan være med, og endnu færrere formår at holde sig flere år i træk. Toppen af poppen – det bedste af det bedste!

Rækkefølgen er helt og aldeles tilfældig.

Evan Ferguson (Brighton og Irland) – født d. 19.10.04 (19 år) – angriber.
Den 185 cm. høje og velbyggede irer har lidt af det hele. Irland er godt nok nok, me uhyre få undtagelser, ikke lige nationen der “spytter” verdensklasse spillere ud, og ser man bort fra legender som f.eks. Liam Brady, Roy Keane og Robbie Keane, har jeg på stående fod uendeligt svært ved at tænke på “Hylde 1” spillere fra den lille vindomsuste nation, men måske Brighton angriberen kan blive den næste. Han er relativ hurtig, har et stærkt blik for spillet, ikke mindst ift. hans unge alder, han skyder godt og præcist, er særdeles aggressiv + at han er tilpas ydmyg ift. at lære – eller sådan virker det i hvert fald til – set udefra.

Han kom til Brighton som 17 årig i 2021, og står i skrivende stund noteret for 36 kampe og 12 mål, hvoraf de 6 mål er scoret i 16 kampe i indeværende sæson. Han har endvidere spillet 8 landskampe og scoret 3 mål for Irland, og er den yngste målscorer for både land og klub nogensinde, hvilket da i hvert fald lover godt for fremtiden. Netop Brighton har jo de senere år, senest illustreret ved Moises Caicedo, vist sig som en klub der er dygtig til at fremsøge unge spillere, forme dem optimalt og derefter sælge dyrt til store klubber. Vi må se om Ferguson bliver den næste store britiske angriber, for der er faktisk lidt “Harry Kane” over ham – i hvert fald en smule 😉

Oplagt for en større klub i ligaen, og det er ganske givet også her vi kommer til at se ham indenfor et par sæsoner.

Warren Zaïre-Emery (PSG og Frankrig) – født d. 08.03.06 (17 år) – central midtbanespiller.
Startede inde for Frankrig mod upåagtede Gibraltar, hvor han formåede at score efter 16 minutter, men pga. en skader til gengæld måtte lade sig udskifte blot 4 minutter senere. Selvom Gilbraltar vel næppe kan betegnes som en duelig fodboldnation, så er det naturligvis et kæmpe skulderklap af Deschamps at give en så ung spiller debut, og fortsætter den løbevillige midtbanespiller sin udvikling på klubplan, er det helt sikkert ikke sidste gang vi ser ham for “Les Bleus”.

Han er løbestærk og teknisk allerede ganske veludviklet. Man må håbe for ham at han ikke forsvinder i vrimlen hos den rige hovedstadsklub, men på den anden side, er han god nok – får han spilletid uanset hvad!

Joao Neves (SL Benfica og Portugal) – født d. 27.09.04 (19 år) – central midtbanespiller.
Kaldes den helt store åbenbaring i portugisisk fodbold, hvor han i 2023 i den grad har fået meget spilletid. Var som yngre med til at vinde UEFA Youth League med barndomsklubben, og har siden han var 14 år været udråbt som det “helt store” i det fodboldgale land, hvor man i den grad formår at udvikle store spillere.

Han er ikke så høj – vel omkring 174 cm. høj, men tætbygget, hurtig på fødderne og med et suverænt blik for spillets udvikling. Hans kreativitet og afleveringer er allerede nu på et højt niveau, og mentalt virker han stærk, ikke mindst i modgang. Han har en langtidskontrakt med Benfica (til sommeren 2028), men de færreste forventer at han opfylder den til fulde. Ikke mindst FC Barcelona har længe haft et godt øje til ham, men nu må vi se, der kommer hver sæson mange spændende spillere ud fra landet på den iberiske halvø, men ikke alle gør det lige godt trods alt.

Kan som type minde om sin navne broder Ruben Neves, men er hurtigere på fødderne.

Vitor Roque (FC Barcelona og Brasilien) – født d. 28.02.05 (18 år) – angriber.
Den lille hurtige angriber, starter op i den spanske storklub dagen efter nytårsaften, efter at han har udviklet sig fornemt i sin brasilianske klub Athletico Paranaense. 17 mål i 54 kampe lyder måske ikke som alverden, men man skal tænke på hans endnu unge alder + at han bestemt også har andre kvaliteter end som ren målscorer. Han er lille af statur – ikke meget højere end 170 cm., men utrolig god balance, kvik i tankegangen og fræk som en “slagterhund” som man siger. Nu skal han vise sig frem i La Liga, hvor han i starten formentlig skal lære af Robert Lewandowski, men som man tidligere hen har set omkring Romario, Ronaldo Nazario og Ronaldinho m.fl., så har brasilianske angribere historisk set, haft det fremragende i den catalanske klub.

Lewis Miley (Newcastle United og England) – født d. 01.05.05 (17 år) – central midtbanespiller.
Den unge spiller er på rekordtid blevet fast mand for barndomsklubben, dog primært pga. skader og en relativ tynd trup, men han har trods sine blot 17 år, allerede vist sig fordelagtigt frem. Et enormt løbepensum, veludviklet overblik og et dejligt første touch, og ja en englænder med dyder som en Frank Lampard måske – det vil tiden vise.

Står noteret for 9 kampe og 1 mål i Premier League, og har flere ungdomslandskampe bag sig. A landsholdet er det nok for tidligt endnu, men fortsætter han udviklingen, er der ikke den store tvivl om at han nok skal nå det. Spørgsmålet er så om han kan tage de sidste skridt mod toppen – vi får se.

Leny Yoro (LOSC Lille og Frankrig) – født d. 13.11.05 (18 år) – central forsvarsspiller.
Frankrig “spytter” jo den ene centrale forsvarsspiller ud efter den anden, og netop den ekstreme konkurrence, hvor 10-15 spillere er på nogenlunde samme høje niveau, kan besværliggøre det for den ellers åbenlyst dygtige Yoro. Han er 191 cm. høj, hurtig, teknisk ganske god og hans evner i luften er ikke overraskende gode. Han er modig allerede, og man ser tit at han tager fat i bolden, og simpelthen på bedste “Beckenbauersk” maner, fører den op i banen og deltager i pasningsspillet. PSG og AC Milan har et godt øje til den ranglede franskmand, og mon ikke vi ser ham i en større klub inden 2024 er gået!

Jorrel Hato (Ajax Amsterdam og Holland) – født d. 07.03.06 (17 år) – central forsvarsspiller/venstre back.
Venstre benet hollænder, som med sit venstre ben har et formidabelt første touch, og helt som en Ruud Krol, dækker han både centralt og venstre side. Han har allerede trods sin unge alder fået debut for “Orange”, og på klub niveau er han for længst blevet en fast spiller. Er modig, hurtig og kløgtig, og en spiller som forventes at indgå fast omkring landsholdet allerede i det kommende år.

Luis Guilherme (Palmeiras og Brasilien) – født d. 09.02.06 (17 år) – offensiv midtbanespiller.
Sammen med den jævnaldrende Endrick, vil Guilherme sørge for at den trængte klub, får masser af penge, og potentialet er så stort, at han med den rette vejledning – rette klub og alt hvad der ellers kræves, kan nå helt frem. Har et glidende løb med bolden, lidt som man så med Kaka, og hans teknik er en nydelse. Han har endvidere et eminent blik for sine medspillere, hvilket klubber som Manchester United og Bayern München for længst har bemærket. Det er nok især de to klubber der aktuelt lurer på ham.

Han er venstre benet, og hans kælne boldomgang kan få en til at gå i svime!

Endrick (Palmeiras og Brasilien) – født d. 21.07.06 (17 år) – angriber.
Endnu et produkt fra Palmeiras`fremragende talentudviklingsprogram, og tilmed samme årgang som føromtalte Guilherme. Endrick er en rendyrket angriber, der kun har øje for modstandernes mål, og han går målrettet efter det. Trods sin unge alder runder han snart 50 liga kampe for Palmeiras, ligesom han står noteret for 2 landskampe.

Den venstre fodede lynhurtige spiller har allerede indgået kontrakt med Real Madrid, hvor han starter op til sommer.

Eli Junior Kroupi (FC Lorient og Frankrig) – født d. 23.06.06 (17 år) – angriber
Her har vi en hurtig, driblestærk og særdeles pågående angriber, som er i en klub, der giver plads til hans udvikling. Flere større klubber, herunder PSG og Monaco, har haft følere ude efter ham, men indtil videre ser det ud til at han bliver hvor han er, og da han har kontrakt til sommeren 2026, er er ingen stress.

Han kan også placeres som offensiv midtbanespiller, da han har et veludviklet blik for spillet, ligesom han kan deltage i pasningsspillet på højeste niveau. Her er virkelig tale om en endnu “usleben” diamant, som på sigt kan blive virkelig god!

Lamine Yamal (FC Barcelona og Spanien) – født d. 13.07.07 (16 år) – angriber.
Ham her har de fleste af os jo se flere gange i efteråret, hvor han sensationelt har fået spilletid både for klub og land. Det er ikke blevet til så mange mål endnu, men når man er 16 år, er det nok godkendt trods alt. Han er en relativ høj angriber, men teknisk og balancemæssigt ser han ud til at være velbygget. Om han bliver til en “storm i et glas vand” – eller det helt store hit, er selvsagt alt alt for tidligt at spå om, men indtil videre lover det godt! Lad os håbe for ham at “hovedet er skruet ordentligt på”!

Antonio Silva (SL Benfica og Portugal) – født d. 30.10.03 (20 år) – central forsvarsspiller.
Uden sammenligning den mest lovende forsvarsspiller i det lille sydeuropæiske land, og en spiller man forventer sig nærmest unormalt meget af. Er fast mand nu for både klub og land, og selvom han har kontrakt med Benfica til sommeren 2027.

Er så rolig i sit spil, og virker på mange måde betydeligt ældre end han reelt er. Sikker i sin boldomgang, stærk i hoved spillet, kropsstærk og fint blik for spillet. Er verbal god trods sin unge alder, og spås en lederrolle i fremtiden.

Især klubber som Liverpool, Manchester United og Real Madrid har et godt øje til ham, så man må anse det som tvivlsomt om han kører kontrakten ud.

Giorgio Scalvini (Atalanta Bergamo og Italien) – født d. 11.12.03 (20 år) – central forsvarsspiller.
194 cm. høj, hurtig, atletisk, god med bolden, forudseende og fin fysik – hvad mere kan man næsten forlange af en central forsvarsspiller? Der er da også en grund til at virkelig mange af de helt store aktører kigger på den unge Atalanta spiller, som spås en lang karriere for “Gli Azzurri”, hvor han i skrivende stund har spillet 7 kampe. For Atalanta har han allerede rundet 60 kampe i Serie A.

Han sammenlignes som type med tidligere legender omkring det italienske landshold, som f.eks. Alessandro Nesta eller Fulvio Collovati, og det er da også et par nærliggende sammenligninger.

Javier “Javi” Guerra (CF Valencia og Spanien) – født d. 13.05.03 (19 år) – central midtbanespiller.
“Javi” er relativ høj (188 cm), ranglet og kan minde om Sergio Busquets i stil. “Javi” virker dog hurtigere og har mere offensive tendenser, mens han omvendt ikke er så stabil defensivt som Busquets. Men med al respekt for den unge Valencia spiller, så er det her også en sammenligning med en af historiens stærkeste 6ère, så ro på!

“Javi” kom til Valencia for 4 år siden, efter han var vokset op i Villareals ungdoms system. Han virker moden af sin alder, og kan han få noget mere muskelstyrk og hurtighed bygget på, er han faktisk, sin alder taget i betragtning, komplet. Debuten for det spanske landshold er ikke sket endnu, men man må tro det kommer her i 2024.

Ousmane Diomande (Sporting Lissabon og Elfenbenskysten) – født d. 04.12.03 (20 år) – central forsvarsspiller.
Stor og fysisk fremragende, så en ønskespiller for de fleste hold, selvom det måske er for tidligt endnu at sige om han kan “vokse” sig ud af den portugisiske liga, hvor han er en profil. Han var forbi FC Midtjylland et par sæsoner, og kom til sin nuværende klub sidste år. Virker relativ komplet i sit defensive arbejde, men kan indimellem blive stresset, når der spilles hurtigt omkring ham. Potentialet er dog enormt, og får han den rette træning og vejledning + måske kommer til en hårdere liga indenfor et par år, kan han gå hen og blive en virkelig topspiller.

Det var de 15 spillere, som jeg har valgt at fokusere på. Jeg har muligvis glemt eller endda med vilje overset enkelte spillere, men der bør ikke herske tvivl om at netop disse 15 spillere, aktuelt er de blandt klodens mest interessante navne i alderen 16-20 år. Hvad det bliver til, kan kun fremtiden vise os.

Tak fordi du læste med – og lige pludselig på gensyn 😉

KBH (DK) 02.01.24

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

KUN 38 SPILLERE PÅ "HYLDE 1" I DENNE OMGANG!