FARVEL GIGI!

EM 2024 – FØRSTE FORBEREDELSES ARTIKEL!

Om mindre end 5 måneder, starter den 17ènde EM slutrunde, som for anden gang i turneringens historie, afvikles i Tyskland. Sidste gang Europas største land var arrangør tilbage i 1988, hed det Vesttyskland, og her var det som ældre læsere nok husker, Holland med en forrygende Marco van Basten, som sikrede sig titlen. Dengang i 1988, var der kun 8 deltagende nationer, heriblandt i øvrigt et aldrende danske landshold som havde sin “svanesang” under Sepp Piontek, hvor der nu her i 2024 deltager hele 24 lande. Det er 3`de EM i træk, at så mange lande medvirker, hvilket selvsagt betyder at en hel del svagere lande er med, noget som givetvis er befordrende for at de ansatte i UEFA får stemmer, men som selvsagt kan og ofte vil devaluere niveauet.

EM turneringen startede tilbage i 1960, hvor det hed European Nations Cup. Her deltog blot 4 lande, og Ballon dÒr vinderen 3 år efter, den legendariske keeper Lev Yashin, var turneringens altoverskyggende profil, og hovedårsagen til at hans land vandt for første og eneste gang. Sidenhen er det gået slag i slag, og efterhånden har hele 10 lande, dvs. 3 flere end der har vundet VM, triumferet i det europæiske mesterskab. Senest var det som de fleste nok husker det Italien, der efter forlænget spilletid og straffesparks konkurrence over England, der efterhånden er det eneste af de såkaldt store europæiske nationer, som aldrig har smagt sejrens sødme i EM sammenhæng. Apropos de store nationer, så er det (Vest)Tyskland, som har været fremme i flest finaler – hele 6 af slagsen, hvoraf de 3 er vundet, samme antal som Spanien, der dog har præsteret det i blot 4 finaler. Samme antal finaler har de forsvarende europamestre fra Italien, været fremme, hvoraf de 2 er vundet.

8 af FIFA ranglistens 10 bedst placerede nationer, deltager i denne EM turnering, hvor det dog skal bemærkes at deres aktuelle placeringer, naturligvis kan ændre sig inden selve EM starter. Det er Frankrig som med deres 2 plads (efter Argentina), er højst placerede nation, efterfulgt af England og Belgien. Herefter kommer Holland, Portugal, Spanien, Italien og Kroatien. Bemærk at Brasilien på FIFA listen kiler sig ind mellem Belgien og Holland. Det er da også især Frankrig, men også England, Portugal og velsagtens værterne fra Tyskland, som må anses som de primære favoritter. Spanien skal man aldrig undervurdere, ligesom Kroatien de seneste EM/VM slutrunder er kommet langt. Italien er forsvarende europamester, men de færreste regner dem for favoritter, ligesom hverken Belgien eller Holland, er helt med fremme på favoritlisten.

I skrivende stund er min aktuelle favorit rangering således:
1. Frankrig
2. England
3. Portugal
4. Belgien
5. Tyskland
6. Spanien

Ovenstående 6 nationer gennemgår jeg herunder.

Frankrig (nr. 2 på FIFA ranglisten)
Landstræner: Didier Deschamps
Anfører: Kylian Mbappe
Deltagelse i EM slutrunder: 10
Finaler:
3 (1984, 2000 + 2016)
Guld: 2 (1984 + 2000)
Top 3 profiler: Kylian Mbappe, Dayot Upamecano og Eduardo Camavinga
Styrker:
– Bredden
– Mbappe
– Forsvaret
– Erfaringen
– Træneren
Svagheder:
– Giroud og Griezmann oppe i årene
Signifikant fravær (skade): –

Potentiel start 11èr her og nu: Mike Maignan (AC Milan) – Jules Kounde (FC Barcelona), Dayot Upamecano (FC Bayern München), William Saliba (Arsenal), Theo Hernandez (AC Milan) – Edouardo Camavinga (Real Madrid), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Antonie Griezmann (Atletico Madrid) – Kingsley Coman (FC Bayern München), Oliver Giroud (AC Milan), Kylian Mbappe (PSG).

Info: Den start 11èr og klubberne hvorfra spillerne kommer fra, er intet mindre end imponerende, og kigger man på hovedparten af reserverne som f.eks. Adrien Rabiot (Juventus), Lucas Hernandez (PSG), Axel Disasi (Chelsea), Warren Zäire-Emery (PSG), Christopher Nkunku (Chelsea), Marcus Thuram (Internazionale FC) og/eller Ousmane Dembele (PSG), fortsætter stjerneregnen bare, og i modsætning til visse andre landshold, er det her ikke spillere der “bare” befinder sig i respektive storklubber som bænkevarmere – nej de er mere eller mindre alle enten nøglespillere, eller som minimum stamfolk. Frankrig er på papiret så store favoritter, at det nærmest er umuligt at se bort fra dem, og skal de ikke vinde, kræver det vel næsten at Mbappe, Maignan og Griezmann skades på samme tid.

England (nr. 3 PÅ FIFA ranglisten)
Landstræner: Gareth Southgate
Anfører: Harry Kane
Deltagelse i EM slutrunder: 10
Finaler: 1 (2020)
Guld: 0
Top 3 profiler: Declan Rice, Jude Bellingham og Harry Kane
Styrker:
– Sult
– Offensiven
– Hårdføre fra Premier League
Svagheder:
– Træneren
– Forsvaret incl. keeper er ikke top niveau
– Hvem skal score mål hvis Kane skades?
Signifikant fravær (skade):

Potentiel start 11èr: Jordan Pickford (Everton) – Kyle Walker (Manchester City), John Stones (Manchester City), Levi Colwill (Chelsea), Luke Shaw (Manchester United) – Declan Rice (Arsenal), Jude Bellingham (Real Madrid), Phil Foden (Manchester City) – Bukayo Saka (Arsenal), Harry Kane (FC Bayern München), Jack Grealish (Manchester City).

Info: England er et hold mange har en svaghed for, incl. undertegnede, men selvom de er placeret højt på FIFA ranglisten, og selvom de faktisk kan kalde sig viceeuropamestre, så har jeg virkelig svært ved at se holdet nå helt til tops. Der er ingen tvivl om at det har styrket holdets alsidighed og generelle styrke, at et par af de absolutte profiler i Kane og Bellingham, nu er at finde på et par af fastlandets ypperste adresser, og at Rice er i Arsenal, hvor presset og niveauet er betragteligt over West Hams er heller ikke dårligt. Omvendt er hverken keeper eller det generelle forsvar specielt imponerende, så der skal ikke meget slinger i valsen, og da slet ingen skader til, før det kan gå helt galt for en træner, der tilmed ikke helt virker som en mand på niveau med de bedste i faget. Vi får se!

Portugal (nr. 7 PÅ FIFA ranglisten)
Landstræner: Roberto Martinez
Anfører: Cristiano Ronaldo
Deltagelse i EM slutrunder: 8
Finaler: 2 (2004 og 2016)
Guld: 1
Top 3 profiler: Ruben Dias, Bernardo Silva og Emerson Leao
Styrker:
– Utroli stærk start 11èr
– Bredden
Svagheder:
– Træneren
– Hvis træneren vedbliver med at benytte Ronaldo
– Bredden i midterforsvaret
Signifikant fravær (skade):

Potentiel start 11èr: Diogo Costa (FC Porto) – Joao Cancelo (FC Barcelona), Ruben Dias (Manchester City), Goncalo Inacio (Sporting Lissabon), Nuno Mendes (PSG) – Joao Palhinha (FC Fulham), Joao Neves (SL Benfica), Bruno Fernandes (Manchester United) – Rafael Leao (AC Milan), Cristiano Ronaldo (Al Nassr), Bernardo Silva (Manchester City).

Info: På papiret et fremragende mandskab, dog med visse “sprækker”, dvs. måske lige lovlig mange spillere fra den hjemlige række og/eller mindre klubber som Fulham og ikke mindst Al Nassr. Apropos sidstnævnte, så er det jo herfra landskampsrekordholderen og den snart 39 årige Cristiano Ronaldo spiller for, og selvom han (og hans rygklappere), muligvis synes det er helt og aldeles fantastisk at han scorer flere hundrede mål i den række, han og hans klub spiller i, så er det altså værd at bemærke, om han eller andre er enige eller ej, at niveauet i den saudiarabiske liga svarer til i beste fald den tredje bedste engelske liga. Så der det sat i relief, uden vist at fornærme nogen. Personligt mener jeg holdet ville være langt stærkere uden den åbenlyst langsomme veteran, men spørgsmålet er om en svag landstræner tør pille ham af – jeg tvivler, og derfor har jeg svært ved at se Portugal som favoritter, selvom de har topspillere som ikke mindst Dias, Silva og Leao + kæmpe talentet Joao Neves med.

Belgien (nr. 4 PÅ FIFA ranglisten)
Landstræner: Domenico Tedesco
Anfører: Kevin De Bruyne
Deltagelse i EM slutrunder: 6
Finaler: 1 (1980)
Guld: 0
Top 3 profiler: Kevin De Bruyne,
Styrker:
– Ærgerrighed
– Rutine
– Sidste chance
– Kevin De Bruyne
Svagheder:
– Træneren
– Fraværet af Courtois
– Bredden
– Hvem skal score mål hvis Lukaku skades?
– Forsvaret
Signifikant fravær (skade): Thibaut Courtois

Potentiel start 11èr: Koen Casteels (VfL Wolsburg) – Timothy Castagne (FC Fulham), Zeno Debast (RSC Anderlecht), Jan Vertonghen (RSC Anderlecht), Arthur Theate (Rennes) – Orel Mangala (Nottingham Forest), Youri Tielemans (Aston Villa), Kevin De Bruyne (Manchester City) – Johan Bakayoko (PSV Eindhoven), Romelu Lukaku (AS Roma), Jeremy Doku (Manchester City).

Info: Witsel, Alderweireld, Hazard og Courtois er væk – enten er de pensionerede, ikke god nok længere, eller der er skadede som det så fatalt er sket med holdets vigtigste mand (sammen med KDB) Courtois. Der spirrer en del interessante yngre spillere frem, hvor man først og fremmest kender til Doku, der jo har fået en fremragende start i Manchester City, men også Bakayoko, Debast og den unge keeper Verbruggen er spillere man formentlig vil høre mere til i fremtiden. Her og nu vil meget komme til at hvile på verdensstjernen De Bruynes skuldre, og spørgsmålet er om den snart 33 årige playmaker kan leve op til det. Lukaku i front scorer bestemt stadig mange mål, især på landsholdet, men ellers ser det unægtelig tyndt ud.

Tyskland (nr. 16 PÅ FIFA ranglisten)
Landstræner: Julian Nagelsmann
Anfører: Ilkay Gündogan
Deltagelse i EM slutrunder: 13
Finaler: 6 (1972, 1976, 1980, 1992, 1996 og 2008)
Guld: 3 (1972, 1980 og 1996)
Top 3 profiler: Manuel Neuer, Thomas Müller og Joshua Kimmich
Styrker:
– Sult
– Hjemmebanen
– Midtbanen
Svagheder:
– Træneren
– Hvem skal score målene?
– Forsvaret
Signifikant fravær (skade):

Potentiel start 11èr: Manuel Neuer (FC Bayern München) – Benjamin Henrichs (RB Leipzig), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Antonio Rüdiger (Real Madrid) – David Raum (RB Leipzig) – Joshua Kimmich (FC Bayern München), Ilkay Gündogan (FC Barcelona), Jamal Musiala (FC Bayern München) – Leroy Sane (FC Bayern München), Niclas Füllkrug (Borussia Dortmund), Florian Wirtz (Bayer 04 Leverkusen).

Info: Neuer er retur på kassen, Musiala og Wirtz er to af de største tyske talenter i nyere tid og Gündogan, Kimmich og Hummels skal nok sørge for roen, men spørgsmålet er så om den overordnede kvalitet er god nok, kan Füllkrug scorede det nødvendige antal mål, og hvad hvis der kommer skader eller karantæner, for bredden ser ikke fantastisk ud. Det er akkurat som man ser det omkring Spanien og Italien, utrloligt at så store fodboldnationer har stået i stampe for så vidt udviklingen af nye topspillere, og efter denne slutrunde siger man formentlig farvel til minimim Neuer, Hummels, Müller og Gündogan!

Spanien (nr. 8 PÅ FIFA ranglisten)
Landstræner: Luis de la Fuente
Anfører: Alvaro Morata
Deltagelse i EM slutrunder: 11
Finaler: 4 (1964, 1984, 2008 og 2012)
Guld: 3 (1964, 2008 og 2012)
Top 3 profiler: Rodri, Pedri og Alvaro Morata
Styrker:
– Sult
– Midtbanen
– Outsidere
Svagheder:
– Træneren
– Bredden
– Ingen superbomber!
Signifikant fravær (skade): Gavi

Potentiel start 11èr: Unai Simon (Athletic Bilbao) – Dani Carvajal (Real Madrid), Pau Torres (Aston Villa), Robin Le Normand (Real Sociedad) – Rodri (Manchester City), Pedri (FC Barcelona), Fabien Ruiz (PSG) – Lamine Yamal (FC Barcelona), Alvaro Morata (Athletico Madrid), Ferran Torres (FC Barcelona).

Info: Uden at skælve på hånden, vil jeg ved første øjekast vurdere dette spanske mandskab, som værende det på papiret dårligste i min levetid, og med al respekt for fortidens meritter, siger det faktisk ikke så lidt. Et land som førhen og faktisk for ikke så længe siden udviklede verdensstjerner som bl.a. Luis Suarez, Xavi, Iniesta og Ramos m.fl., har vel i den nuværende start 11èr kun Rodri (som så til gengæld er verdens bedste defensive midtbanespiller) som en virkelig profil. Pedri er bestemt en dygtig spiller, men med Barcas problemer, småskader og fraværet af makkeren Gavi, er det som om han er stagneret en smule. Morata kender vi, og sjældent for det fantastiske, for han er i bedste fald en middelmådig angriber, mens resten af holdet enkelte steder ser spændende ud (Yamal), men de fleste steder ganske enkelt ikke gode nok. Det vil være et mirakel på niveau med Danmark eller Grækenlands EM triumfer, såfremt dette hold går hele vejen!

Min opdeling af de 24 deltagende lande ser i skrivende stund således ud (tilfældig rækkefølge under hver kategori):

Gruppe 1 (favoritter):
Spanien, Tyskland, Frankrig, Belgien, England og Portugal
Gruppe 2 (outsidere):
Kroatien og Holland
Gruppe 3 (besværlige):
Tjekkiet, Danmark, Serbien, Schweiz, Italien og Ungarn
Gruppe 4 (fyld):
Skotland, Østrig, Albanien, Slovenien, Rumænien, Tyrkiet og Slovakiet

Herudover deltager yderligere 3 lande, når disse er fundet efter playoffs som finder sted her i foråret.

Herunder en hurtig gennemgang af hver enkelt af de hidtidige EM turneringer, hvor det er vigtigt at bemærke at “profil” og “Allstar” hold er et subjektivt valg af denne artikels forfatter.

1960
Arrangør: Frankrig
Deltagere: 4
Vinder: Sovjetunionen
Profil: Lev Yashin
Turneringens ALLSTAR hold (3-4-3): Lev Yashin (Sovjetunionen) – Ladislav Novak (Tjekkoslovakiet), Vladimir Durkovic (Jugoslavien), Anatoly Krutikov (Sovjetunionen) – Igor Netto (Sovjetunionen), Milan Galic (Jugoslavien), Valentin Ivanov (Sovjetunionen), Bora Kostic (Jugoslavien) – Francois Heutte (Frankrig), Drazan Jerkovic (Jugoslavien), Viktor Ponedelnik (Sovjetunionen).

1964
Arrangør: Spanien
Deltagere: 4
Vinder: Spanien
Profil: Luis Suarez
Turneringens ALLSTAR hold (3-4-3): Lev Yashin (Sovjetunionen) – Feliciano Rivilla (Spanien), Ignacio Zoco (Spanien), Albert Shesternyov (Sovjetunionen) – Valery Voronin (Sovjetunionen), Luis Suarez (Spanien), Chuz Pereda (Spanien), Florian Albert (Ungarn) – Ferenc Bene (Ungarn), Amancio Amaro (Spanien), Marcelino Martinez (Spanien).

1968
Arrangør: Italien
Deltagere: 4
Vinder: Italien
Profil: Sandro Mazzola
Turneringens ALLSTAR hold (4-3-3): Dino Zoff (Italien) – Tarcisio Burgnich (Italien), Bobby Moore (England), Albert Shesternyov (Sovjetunionen), Giacinto Facchetti (Italien) – Ivica Osim (Jugoslavien), Sandro Mazzola (Italien), Giancarlo De Sisti (Italien) – Luigi Riva (Italien), Angelo Domenghini (Italien), Dragan Dzajic (Jugoslavien).

1972
Arrangør: Belgien
Deltagere: 4
Vinder: Vesttyskland
Profil: Franz Beckenbauer
Turneringens ALLSTAR hold (4-3-3): Sepp Maier (Vesttyskland) – Horst-Dieter Höttges (Vesttyskland), Franz Beckenbauer (Vesttyskland), Revaz Dzoduashvili (Sovjetunionen), Paul Breitner (Vesttyskland) – Herbert Wimmer (Vesttyskland), Rainer Bonhof (Vesttyskland), Günter Netzer (Vesttyskland) – Gerd Müller (Vesttyskland), Jupp Heinckes (Vesttyskland), Paul van Himst (Belgien).

1976
Arrangør: Jugoslavien
Deltagere: 4
Vinder: Tjekkoslovakiet
Profil: Ivo Viktor
Turneringens ALLSTAR hold (4-3-3): Ivo Viktor (Tjekkoslovakiet) – Berti Vogts (Vesttyskland), Franz Beckenbauer (Vesttyskland), Anton Ondrus (Tjekkoslovakiet), Ruud Krol (Holland) – Rainer Bonhof (Vesttyskland), Antonin Panenka (Tjekkoslovakiet), Willy van de Kerkhof (Holland) – Dieter Müller (Vesttyskland), Zdenek Nehoda (Tjekkoslovakiet), Dragan Dzajic (Jugoslavien).

1980
Arrangør: Italien
Deltagere: 8
Vinder: Vesttyskland
Profil: Bernd Schuster
Turneringens ALLSTAR hold (4-3-3): Harald Schumacher (Vesttyskland) – Claudio Gentile (Italien), Gaetano Scirea (Italien), Karl-Heinz Förster (Vesttyskland), Hans-Peter Briegel (Vesttyskland) – Bernd Schuster (Vesttyskland), Marco Tardelli (Italien), Jan Ceulemans (Belgien) – Horst Hrubesh (Vesttyskland), Karl-Heinz Rummenigge (Vesttyskland), Klaus Allofs (Vesttyskland).

1984
Arrangør: Frankrig
Deltagere: 8
Vinder: Frankrig
Profil: Michel Platini
Turneringens ALLSTAR hold (4-4-2): Harald Schumacher (Vesttyskland) – Patrick Battiston (Frankrig), Maxime Bossis (Frankrig), Morten Olsen (Danmark), Jose Camacho (Spanien) – Victor Munoz (Spanien), Alain Giresse (Frankrig), Jean Tigana (Frankrig), Michel Platini (Frankrig) – Rudi Völler (Vesttyskland), Preben Elkjær (Danmark).

1988
Arrangør: Vesttyskland
Deltagere: 8
Vinder: Holland
Profil: Marco van Basten
Turneringens ALLSTAR hold (4-3-3): Hans van Breukelen (Holland) – Giuseppe Bergomi (Italien), Ronald Koeman (Holland), Frank Rijkaard (Holland), Paolo Maldini (Italien) – Jan Wouters (Holland), Lothar Matthäus (Vesttyskland), Oleksiy Mykhaylychenko (Sovjetunionen) – Marco van Basten (Holland), Ruud Gullit (Holland), Igor Belanov (Sovjetunionen).

1992
Arrangør: Sverige
Deltagere: 8
Vinder: Danmark
Profil: Peter Schmeichel
Turneringens ALLSTAR hold (4-3-3): Peter Schmeichel (Danmark) – Stefan Reuter (Tyskland), Lars Olsen (Danmark), Jürgen Kohler (Tyskland), Andreas Brehme (Tyskland) – Stefan Effenberg (Tyskland), John “Faxe” Jensen (Danmark), Ruud Gullit (Holland) – Marco van Basten (Holland), Dennis Bergkamp (Holland), Brian Laudrup (Danmark).

1996
Arrangør: England
Deltagere: 16
Vinder: Tyskland
Profil: Matthias Sammer
Turneringens ALLSTAR hold (4-4-2): Andreas Köpke (Tyskland) – Radslav Latal (Tjekkoslovaliet), Laurent Blanc (Frankrig), Matthias Sammer (Tyskland), Paolo Maldini (Italien) – Didier Deschamps (Frankrig), Dieter Eilits (Tyskland), Rus Costa (Portugal), Paul Gascoigne (England) – Alan Shearer (England), Jürgen Klinsmann (Tyskland).

2000
Arrangør: Belgien og Holland
Deltagere: 16
Vinder: Frankrig
Profil: Zinedine Zidane
Turneringens ALLSTAR hold (4-4-2): Francesco Toldo (Italien) – Lilian Thuram (Frankrig), Fabio Cannavaro (Italien), Marcel Desailly (Frankrig), Paolo Maldini (Italien) – Patrick Vieira (Frankrig), Demetrio Albertini (Italien), Edgar Davids (Holland), Zinedine Zidane (Frankrig) – Milo Milosevic (Serbien), Patrick Kluivert (Holland).

2004
Arrangør:
 Portugal
Deltagere: 16
Vinder: Grækenland
Profil: Luis Figo
Turneringens ALLSTAR hold (4-4-2): Antonios Nikopolidis (Grækenland) – Gianluca Zambrotta (Italien), Richardo Carvalho (Portugal), Traianos Dellas (Grækenland), Ashley Cole (England) – Theodoros Zagoralis (Grækenland), Frank Lampard (England), Pavel Nedved (Tjekkoslovakiet), Zinedine Zidane (Frankrig) – Milan Baros (Tjekkoslovakiet), Luis Figo (Portugal).

2008
Arrangør: Østrig og Schweiz
Deltagere: 16
Vinder: Spanien
Profil: Xavi Hernandez
Turneringens ALLSTAR hold (4-5-1): Iker Casillas (Spanien) – Carles Puyol (Spanien), Carlos Marchena (Spanien), Pepe (Portugal), Philip Lahm (Tyskland) – Marcos Senna (Spanien), Xavi Hernandez (Spanien), Luka Modric (Kroatien), Michael Ballack (Tyskland), Andres`Iniesta (Spanien) – David Villa (Spanien).

2012
Arrangør: Polen og Ukraine
Deltagere: 16
Vinder: Spanien
Profil: Andres`Inesta
Turneringens ALLSTAR hold (4-4-2): Gianluigi Buffon (Italien) – Philip Lahm (Tyskland), Sergio Ramos (Spanien), Pepe (Portugal), Jordi Alba (Spanien) – Daniele De Rossi (Italien), Xavi Hernandez (Spanien), Andrea Pirlo (Italien), Andres`Iniesta (Spanien) – Fernando Torres (Spanien), Cristiano Ronaldo (Portugal).

2016
Arrangør: Frankrig
Deltagere: 24
Vinder: Portugal
Profil: Antonie Griezmann
Turneringens ALLSTAR hold (4-3-3): Rui Patricio (Portugal) – Joshua Kimmich (Tyskland), Pepe (Portugal), Jerome Boateng (Tyskland), Raphaël Guerreiro (Portugal) – William Carvalho (Portugal), Toni Kroos (Tyskland), Antonie Griezmann (Frankrig) – Oliver Giroud (Frankrig), Nani (Portugal), Gareth Bale (Wales).

2021
Arrangør: 11 forskellige lande
Deltagere: 24
Vinder: Italien
Profiler: Gianluigi Donnarumma
Turneringens ALLSTAR hold (4-4-2): Gianluigi Donnarumma (Italien) – Kyle Walker (England), Harry Maguire (England), Leonardo Bonucci (Italien), Leonardo Spinazzola (Italien) – Jorginho (Italien), Declan Rice (England), Pedri (Spanien), Nicolo Barella (Italien) – Romelu Lukaku (Belgien), Federico Chiesa (Italien).

Mere eller relevant viden om EM historien:
– 13 spillere har vundet EM 2 gange – det er Rainer Bonhof for Vesttyskland + 12 spillere fra Spanien. Med mindre der sker en voldsom overraskelse i den spanske holdudtagelse, og Sergio Ramos og/eller Santi Cazorla (eneste 2 aktive tilbage) udtages, vil ingen af disse spillere deltage her i sommeren 2024
– Cristiano Ronaldo og Iker Casillas står noteret med deltagelse i hver 5 turneringer. Førstnævnte vil således placeres sig alene øverst, såfremt han som forventet, kommer med i Portugals EM trup til sommer.
– Rainer Bonhof er eneste spiller med 3 medaljer – 2 x guld i 1972 og 1980 + sølv i 1980.
– Cristiano Ronaldo har spillet flest EM turneringskampe af alle – indtil videre 25.
– Det er også Cristiano Ronaldo der med 14 mål, er den der har scoret flest mål i EM slutrunder.
– Det er bemærkelsesværdigt at samme Cristiano Ronaldo endnu aldrig har formået at scoret mål i en finale, som han har været med i x 2 (2004 og 2016).

Tak fordi i læste med, og lige pludselig på genlæs. Jeg forfatter naturligvis en længere artikel, når vi er tæt på EM starten, således at alt om de udtagne spillertrupper kan beskrives + at jeg til den tid vil rangere hvert enkelt land, men den tid – den glæde 😉

Msh.

KBH (DK) 29.01.24

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

FARVEL GIGI!