22 december

23 december

Vicente del Bosque fylder 70 år i dag, og er en karismatisk træner som man næsten kun kan synes godt om som person. Han var utrolig afbalanceret som type, men man skal ikke kun “skue hunden på hårene”, for efter sigende var han en bestemt og faktisk ganske temperamentsfuld herre, der bestemt ikke lod tilfældighederne råde. Han vandt som spiller og træner alt hvad der var værd at vinde, og trak sig tilbage fra trænerfaget i 2016.

Som spiller sluttede han de sidste ungdomsår i Real Madrid, og det var da også her han spillede langt hovedparten af sin karriere, hvor han som defensiv midtbanemand, nåede knap 450 kampe alene i La Liga for den spanske storklub, med hvem han bl.a. vandt 5 mesterskaber i 70èrne. Det blev herudover til 18 landskampe for Spanien. Som træner nåede han endnu mere, herunder som træner for Real Madrid og Spanien, hvor han vandt mesterskaber, Champions League, VM for klubhold samt for sit land, tillige EM og VM i henholdsvis 12 og 10.

Han blev af IFFHS kåret til klodens bedste klubtræner i 02, og som bedste landstræner hele 4 år, nemlig i 09, 10, 12 og 13.

Ganske imponerende, og stort tillykke til en af historiens største og mest vindende trænere!

 

Også tillykke til:
– Kenny Miller, tidligere mangeårig skotsk landsholdsspiller, som fylder 41 år.
– Luka Jovic, nuværende Real Madrid angriber, der kæmper med spilletiden, fylder 24 år.
– Jeffrey Schlupp, Crystal Palace midtbanemand, fylder 29 år.
– George Ndah, tidligere angriber i Crystal Palace (ja vi bliver omkring denne dejlige klub!), fylder 46 år i dag.

 

I øvrigt er det også dagen, dog tilbage i 1888, at maleren Vincen van Gogh, skar sit øre af, efter et skænderi med en anden senere hen kendt maler, Gauguin. Hvad man dog ikke gør i berømmelsens ærinde!

 

 

På gensyn i morgen 😉

KBH (DK) 23.12.21

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

22 december