LÆSEPAUSE!

22 december

Bernd Schuster er et af de mest lysende talenter der nogensinde er opfostret i tysk fodbold, og havde han haft et mere rolig gemyt, og ikke havde været så konfrontationssøgende, havde man i dag nok omtalt ham i samme vendinger som f.eks. Beckenbauer, Matthäus og Müller m.fl.

Men den kontroversielle Schuster gik sine egne veje som man siger, hvilket blot 21 landskampe fra 79-84 vidner om. Han kunne ikke enes med flere spillere, trænere og ledere omkring landsholdet, og pensionerede sig selv derfra i 84. Forinden var han dog i 80 med til at vinde EM, hvor han som blot 20 årig, var slutrundens helt store åbenbaring, og da også fortjent blev nr. 2 i dette års Ballon dÒr afstemning. Senere hen sluttede han i øvrigt som nr. 3 i samme afstemning, både i 81 og 85, hvilket tydeligt illustrerer hans potentiale.

Klubmæssigt var han en stor profil i FC Köln, inden han som en af de uhyre få spillere, fik en stor karriere i både FC Barcelona, Real Madrid og Atletico Madrid. Især i Barcelona var han fantastisk som oplægger til bl.a. Diego Maradona.

Tillykke til Schuster der i dag fylder 62 år.

Også tillykke til:
– Eder, den forsvundne helt fra Portugals EM triumf i 16, fylder 34 år.
– Jose Fonte, still going strong for Portugal, selvom han i dag fylder 38 år.
– Giuseppe Bergomi, legende for Inter Milan og Italien, og verdensmester fra 82, fylder i dag 58 år.
– Luis Hernandes, mangeårig helt for Mexico, fylder 53 år.
– Raphaël Guerreiro, portugisisk landsholdsspiller i Dortmund, og europamester i 16, fylder 28 år.
– Dan Petrescu, rumænsk helt og bl.a. aktiv i Chelsea, fylder 54 år.
– Mark Robins, tidligere bl.a. i Manchester United, fylder 52 år.

Det er årsdagen (89) for at Rumæniens diktatoriske præsident Ceausescu bliver afsat af hæren ved en lynrevolution, og han flygter med sin kone i helikopter fra det kommunistiske hovedkvarter i Bukarest. Gennem 24 år har han styret landet med hård hånd.

Tak fordi du læste med og på genlæs i morgen 😉

KBH (DK) 22.12.21

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

LÆSEPAUSE!