18 december

19 december

I dag fylder den karismatiske franske angriber i Real Madrid, Karim Benzema 34 år, men til trods for den høje alder (rent fodboldmæssigt), er der ikke tegn på at han er i færd med at geare ned, næsten tværtimod. Angriberen der kontroversielt nok har været uden for det franske landshold i 6 år, står noteret for 94 landskampe, hvori han har scoret 36 mål, og man kunne således forestille sig et helt abnormt højt antal kampe her, såfremt han ikke havde blandet sig ind i alt muligt møg uden for banen.

Han slog igennem som helt ungt supertalent i OL Lyon, hvor han var med til at vinde U 17 EM med Frankrig i 04, bl.a. sammen med Samir Nasri og klubkammeraten Hatem Ben Arfa, og de 3 blev på daværende tidspunkt udskreget til de hotteste af det hotteste i europæisk fodbold. De fik da også alle 3 en glimrende karriere, men med al respekt for de 2 andre, så har Benzema ligesom taget sin karriere til “det næste skridt”, og er aktuelt i gang med sin sæson nr. 13 for Real Madrid, med hvem han har vundet et utal af titler, heriblandt ikke mindst hele 4 x CL, 3 mesterskaber samt 4 x VM for klubhold + det løse. Han har indtil videre spillet knap 400 kampe alene i liga sammenhæng, og her scoret over 200 mål, så uanset hvad, er han en legende i klubben, hvor fans elsker ham for hans trofasthed og høje niveau over så lang tid.

Han blev i flere sæsoner “blot” regnet som en løbevillig spiller for Cristiano Ronaldo, men ikke mindst efter at denne er smuttet videre til andre klubber, har Benzema i den grad løftet sig, og i dag er han en vaskeægte “Hylde 1” spiller, hvilket ikke er mange 34 årige angribere forundt.

 

Kæmpe tillykke til Benzema, og også tillykke til:
– Franck Kessie, hårdtarbejdende midtbanefighter fra Elfenbenskysten og AC Milan, fylder 25 år.
– Alexis Sanchez, angriber fra Chile og Inter Milan, fylder 33 år.
– Steven Berghuis, hollandsk angriber, fylder 30 år.
– Gary Cahill, mangeårig stopper for Chelsea og England, runder 36 år.
– Borussia Dortmund fylder 112 år.
– Iker Muniain, spansk kantspiller, fylder 29 år.
– Gabriel, brasser fra Arsenal, fylder 24 år.
– Fikayo Tomori, engelsk spiller i AC Milan, fylder 24 år.

Herudover er det årsdagen (1965) for at navnkundige Charles de Gaulle vinder præsidentvalget over François Mitterrand i Frankrig. Det er jo manden der har lagt navn til Frankrigs største lufthavn.

 

 

Ellers er der ikke så meget andet at sige, end at vi læses ved i morgen 😉

KBH (DK) 19.12.21

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

18 december