HER ER DIN TRUP KASPER!

MANCHESTER UNITED VERSION 22/23!

Den tilsyneladende endeløse strøm af skuffelser, fornedrelser og forfærdelige hændelser, ser ud til at fortsætte, i hvert fald hvis man har blot den mindste sympati for klubben, som alle har en mening om, og som man enten elsker eller hader! Det er naturligvis Manchester United jeg tænker på, og seneste “søm i kisten” blev smasket i bund, da Atletico Madrid på vanlig effektiv vis, besejrede en flok mere eller mindre afdankede United spillere, tilmed i “egen hule”. Der er ingen grund til at bruge for meget tid på netop den kamp, som reelt bare var en kulmination på det helvede som fans af klubben, har oplevet, nærmest uafbrudt siden Sir Alex Ferguson forlod “broen” tilbage i sommeren 2013!

Med uhyre få undtagelser, er der kommet enkelte mere eller mindre valide trofæer hjem, men de ting det hele drejer sig om, henholdsvis mesterskabet og Champions League, har man end ikke været i nærheden af, og i den aktuelle situation, er det unægtelig svært overhovedet at forestille sig hvornår man som Manchester United fan, igen kan glæde sig over denne klub.

David Moyes, Ryan Giggs, Louis van Gaal, Jose Mourinho, Ole Gunnar Solskjær, Michael Carrick og den seneste tid Ralf Rangnick, har i kortere eller længere tid, forsøgt at føre United tilbage på vindersporet, men i skrivende stund ser sandsynligheden for fordums storhed, nærmest umuligt ud. Umuligt er naturligvis intet, ja ok noget er selvsagt, men så længe man i denne fodboldverden har at gøre med en klub med tilsyneladende nærmest uanede økonomiske ressourcer, så bør den, eller rettere de rette folk kunne få vendt “skuden”. Hvem disse personer er, er nærmest umuligt at sige, men jeg vil i det følgende forsøge at pejle mig ind på en mulig løsning, som på nogle områder givetvis vil minde om når man spiller FM på sin computer, men ikke desto mindre er det et forsøg 😉

Et facts er det at netop Manchester United, har brugt flere penge end nogen anden klub i verden siden Sir Alex Ferguson gik fra “borde. En oversigt over klodens 10 mest forbrugende klubber fra- og med sæsonen 13/14 ser således ud:
1. Manchester United: 947 millioner Euro (ca. 7 milliarder Dk.Kr.)
2. Manchester City: 780 millioner Euro
3. PSG: 692 millioner Euro
4. Arsenal: 623 millioner Euro
5. FC Barcelona: 497 millioner Euro
6. Juventus: 390 millioner Euro
7. Bayern München: 332 millioner Euro
8. Chelsea: 345 millioner Euro
9. Liverpool: 220 millioner Euro
10.Real Madrid: 144 millioner Euro

I den periode har man nærmest set alverdens mere eller mindre afdankede superstjerner, som mere eller mindre effektivt har “suget af kassen”. Navne som Ibrahimovic, Falcao, Schweinsteiger, Di Maria og senest Ronaldo, har alle været forbi, og med al respekt for hele flokken, havde alle parter nok været bedst tjent med ikke at være blevet forenet. De har været ekstra ordinært dyre i drift, og har af samme årsag forhindret køb af langt mere brugbare spillere. Det er som om alle managerne (i samarbejde med den øvre ledelse) har gået mere efter navn end af gavn.

Det må simpelthen slutte nu, og derfor er mit bud på afgange til sommer ganske omfattende. Naturligvis kan det hele ikke lade sig gøre, men enhver har jo lov til at udfærdige deres individuelle ønskeseddel, og dette er altså min 😉
(tallet i parentes er den aktuelle værdiansættelse i millioner Euro jfr. Transfermarkt.de)
Dean Henderson (18)
Harry Maguire (48)
Victor Lindelöf (24)
Eric Bailly (8)
Phil Jones (4)
Aaron Wan-Bissaka (38)
Fred (22)
Bruno Fernandes (90)
Anthony Martial (32)
Facundo Pellistri (4)
Cristiano Ronaldo (35)
Donny van de Beek (25)
Amad Diallo (18)
Brendan Williams (10)
Nemanja Matic (free transfer)
Tatith Chong (free transfer)
Juan Mata (free transfer)
Jesse Lingard (free transfer)
Paul Pogba (free transfer)
Edinson Cavani (free transfer)
Lee Grant (free transfer)

21 spillere må forlade klubben, og selvom det lyder voldsomt, så skal det jo med til historien at 5 af dem i forvejen er udlejede (Pellistri, van de Beek, Diallo, Williams og Chong) og som det fremgår er der 7 spillere, hvis kontrakter udløber.

Mulig indtægt vil være i omegnen af 400 millioner Euro + lønbesparelsen på ca. 180 millioner Euro (årligt). Det er godt nok mange penge, og kigger man ovenstående navne igennem, finder man ikke meget man vil savne. Nogen vil nok især råbe op om Bruno Fernandes, der jo kom til, og mildt sagt tog klubben med “storm”, men sidenhen er portugiseren godt nok falmet en del, for nu at sige det mildt, og personligt har jeg ikke den store tiltro til at han nogensinde vender tilbage på det niveau, vi tidligere så ham udfolde. Kan man få blot i nærheden af de 90 millioner Euro for ham, som han aktuelt er værdisat til, bør man øjeblikkelig slå til. Også Henderson vil muligvis få enkelte til at “hoste” en anelse, men ikke mindst i respekt for ham selv, bør parterne skilles nu, hvor han trods alt stadig kan få en habil karriere, dog helt sikkert på en mindre fin adresse end nu, men spilletid må også veje tungt for den nu tidligere engelske landsholdskeeper. Harry Maguire er anfører og var verdens dyreste forsvarsspiller, men jeg tror ikke jeg siger eller skriver for meget, ved at påstå at han har fået rigeligt med chancer, og den svært byggede spiller, er gået så meget tilbage det seneste års tid, at man bør sælge mens “skindet er varmt”. Bevares man mister en del penge på ham, men så længe han stadig er engelsk landsholdsspiller, vil man kunne få en del for ham. Omkring de øvrige har jeg ikke fantasi til at tro at blot nogenlunde fodboldkyndige har ret mange indvendinger. Ud med dem – hellere i dag – end i morgen – men ja senest til sommer!

Naturligvis skal Ralf Rangnick og hans nærmeste stab også ud. Helt ud. Hans ideer fra mindre tyske klubber, har som ventet, på ingen måde båret “frugt”, og det pres og den omtale der er omkring en klub som Manchester United, har han åbenlyst ikke vist sig dygtig nok til at håndtere. Ud med ham!

Hvem beholder man så – ja det bliver så disse navne:
David De Gea
Tom Heaton
Raphaël Varane
Luke Shaw
Alex Telles
Diogo Dalot
Scott McTominay
Jadon Sancho
Anthony Elanga
Mason Greenwood
Alex Tuanzebe
Marcus Rashford

Jeg vil skynde mig at skrive at jeg bestemt ikke vurderer hverken Shaw, Telles eller Dalot som topklasse back, men de har hver især i kortere eller længere perioder, vist et vist niveau, og naturligvis er det ikke muligt at smide hele truppen på bordet. Var der frit valg på “alle hylder” i den henseende, ja så røg de 3 også ad hel…. til hurtigst muligt. Omkring Rashford så mener jeg han bør få et sidste års chance. Fortsætter han den linie han har lagt for dagen den seneste sæson, ja siden EM, og siden han blev involveret i alt muligt udenoms halløj, så må han ud til næste sommer, egen avl eller ej. I øvrigt udløber hans kontrakt i sommeren 2023, så en beslutning om den førhen så talentfulde angriber, skal alligevel tages meget snart.

Hvem skal så ind, ja det er jo det helt store spørgsmål, for truppen skal jo bestå af 22-25 spillere, og således skal der handles en del. Klubben mangler dog ikke umiddelbart penge, og som beskrevet længere oppe, kommer der jo også en hel del i kassen ved salg og sparede lønninger.

Declan Rice – West Ham United (75)
Født d. 14.01.99 / 23 år / England
Med 27 A landskampe i bagagen, og masser af erfaring i den bedste engelske række (knap 160 kampe siden 2017), er Rice ikke overraskende særdeles ombejlet. Prisen bliver nok nærmere omkring 100 millioner Euro, men det virker bestemt til at være pengene værd. Man får en fysisk utrolig stærk spiller, der bør gå direkte ind på ethvert top 6 mandskab i Premier League, og fra dag 1 være en markant forstærkning. Han er sjældent skadet, virker psykisk stærk, og præsterer utroligt stabilt uge efter uge. Der bør ikke spares på noget her, for ellers snupper en af de andre større klubber ham. Han er vokset ud af West Ham, og det kommende vindue vil for alvor definere hans fremtid.

Ruben Neves – Wolverhampton (40)
Født d. 13.03.97 / 25 år / Portugal
Akkurat som tilfældet Rice, er der her tale om en særdeles erfaren spiller, der med knap 200 kampe for Wolves + 26 landskampe for Portugal, for længst har bevist sig selv. Han er bedst som en defensiv playmaker i en relativ fri rolle, og som makker med den fysisk stærke Rice, kan det ikke fås meget bedre. Han har et stort løbepensum, er forudseende, utrolig stærk i pasningsspillet og en naturlig leder på holdet. Prisen bliver nok i omegnen af 60-65 millioner Euro, hvilket er et scoop.

Jude Bellingham – Borussia Dortmund (75)
Født d. 29.06.03 / 18 år / England
Ja hvad skal man dog skrive, som ikke allerede er skrevet om denne teenagesensation, som naturligvis er “jaget vildt” af alverdens store klubber, herunder ikke mindst Liverpool og Real Madrid. Med bejler som disse, skal der dykkes dybt i pungen, og prisen kan snildt komme op omkring 120-130 millioner Euro, men med det han indtil videre har vist, bør han være hver en krone værd. Han er en arbejdsom midtbanespiller der dækker store dele af banen. Er teknisk, psykisk og fysisk stærk, dribler godt, er hurtig, målfarlig og alt i alt en “perfekt” spiller til både nu og fremtiden. Bare betal ved “kasse 1”.

Ronald Araujo – FC Barcelona (35)
Født d. 07.03.99 / 23 år / Uruguay
Har ikke alverdens erfaring, men dog 7 landskampe for Uruguay + over 50 kampe i La Liga for Barcelona, hvortil han kom i 2018, og efter en tilvænningsperiode på B holdet, er blevet fast i A truppen. Hans kontrakt udløber i sommeren 2023, hvorfor hans pris ikke vil være svimlende, så jeg vil tippe på omkring de 35 millioner Euro, som hans aktuelle markedsværdi rent faktisk er sat til. Som type er han en fin teknisk spiller med et glimrende overblik. Skal have lidt mere speed i fusserne + lidt muskler på kroppen, men som en relativ billig investering og et åbenlyst potentiale, kunne han på sigt snildt være manden der afløste f.eks. Varane eller blev dennes makker.

Darwin Nunez – SL Benfica (40)
Født d. 24.06.99 / 22 år / Uruguay
Endnu en sydamerikaner, og ham her kan godt blive smådyr, idet han har en frikøbsklausul på 150 millioner Euro. Så dyr tror jeg dog ikke han bliver, men i omegnen af 100 millioner Euro skal det nok blive til. Men der er tale om en ung spiller, 187 cm. høj, hurtig, målsøgende, aggressiv og fræk som en “slagterhund”. Han er i gang med sin anden sæson i Liga NOS, hvor han i skrivende stund har scoret 20 mål i 22 kampe, og senest var det ham der sendte sin klub Benfica videre i Champions League. Kunne være den frontangriber man har sukket efter, og kunne være yderst interessant at se i samspil med de hurtige kanter United råder over.

Max Aarons – Norwich City (22)
Født d. 04.01.00 / 22 år / England
Havde det ikke været for James, Arnold og hvad de ellers hedder, så havde man formentlig set den vævre Aarons omkring Southgates landshold, men konkurrencen på netop højre back pladsen er unaturlig stor, så indtil videre må han nøjes med de 15 U 21 landskampe han trods alt har opnået. Han har rundet 150 kampe for Norwichs bedste mandskab, og er en lille og hurtig back, der stryger frem og tilbage langs sidelinien. Har stærke indlæg, god mand mod mand, og teknisk er han virkelig god.

Etienne Green – St. Etienne (10)
Født d. 19.07.00 / 21 år / England
Født i Colchester i England, men vokset op i Frankrig, hvor han med engelsk far og fransk mor, selv kan afgøre hvilket land han i givet fald ønsker at repræsentere på A landsholds niveau. Han er med på det engelske U 21 landshold, så noget tyder på at det bliver den vej den 192 cm. høje og velbyggede keeper vælger. Hans talent er indiskutabel, han spiller regelmæssigt i Ligue One for St. Etienne, og han kunne snildt være afløseren for De Gea indenfor få år, såfremt potentialet holder.
En købspris i omegnen af 15 millioner Euro bør være rigeligt.

Franck Kessie – AC Milan (free transfer)
Født d. 19.12.96 / 25 år / Elfenbenskysten
At man kan hente en sådan spiller kvit og frit, virker helt absurd, men i skrivende stund har han ikke valgt at forlænge sin kontrakt, og jeg mener ikke United bør tøve et sekund med at hente det fysiske “monster” fra Afrika, som kan tilføre den fornødne vildskab, løbekraft og power til midtbanen når det er nødvendigt. Som type kan han minde om Thomas Partey fra Arsenal, der jo efter en indkøringsperiode, aktuelt anses for en af Premier Leagues bedste på sin plads. Om Kessie kan opnå det niveau har jeg ingen ide om, men når en kvalitetsspiller som ham er gratis, er det bare med at slå til.

Antonio Rüdiger – Chelsea (free transfer)
Født d. 03.03.93 / 29 år / Tyskland
Endnu en gratis spiller, i hvert fald i indkøbspris, og her en erfaren herre, der har prøvet at vinde det meste, har omkring 50 landskampe for Tyskland, slutrundeerfaring og i det hele taget en velvoksen spiller, der i den grad har demonstreret absolut topklasse over flere sæsoner i Chelsea. Det er bare at slå til!

Boubakar Kamara – Olympique Marseille (free transfer)
Født d. 23.11.99 / 22 år / Frankrig
Den unge franskmand har et åbenlyst talent, hvor han med den rette træning, hvorunder han bl.a. får tillagt noget fysik, kan blive en nøglespiller for de fleste større klubhold. Han står på spring til “Les Bleus”, og har over et stykke tid været en profil i Ligue One. Han kan hentes gratis, så hvad venter man på!

Hannibal Mejbri – egne rækker
Ethan Laird – egne rækker

Ovenstående spillere kommer givetvis til at koste i omegnen af 450-500 millioner Euro, men med omkring 400 millioner Euro i mulig indtægt fra solgte spillere, bør det selvsagt ikke blive det store problem for en klub som Manchester United selv at finde de ca. 100 millioner Euro som differencen bliver.

Såfremt salg og køb går op i en højere enhed, kunne truppen se ud som herunder.

Endelig trup (24 spillere):
(alder er den spilleren har ved sæsonstart 22/23)
David De Gea (målmand) – Spanien / 31 år
Tom Heaton (målmand) – England / 36 år
Etienne Green (målmand) – England / 22 år
Diogo Dalot (højre back) – Portugal / 23 år
Ethan Laird (højre back) – England / egen avl / 21 år
Max Aarons (højre back) – England / 22 år
Luke Shaw (venstre back) – England / 27 år
Alex Telles (venstre back) – Brasilien / 29 år
Raphaël Varane (central forsvar) – Frankrig / 29 år
Ronald Araujo (central forsvar) – Uruguay / 23 år
Antonio Rüdiger (central forsvar) – Tyskland / 29 år
Alex Tuanzebe (central forsvar) – England / egen avl / 24 år
Boubakar Kamara (central forsvar/defensiv midtbane) – Frankrig / 22 år
Franck Kessie (midtbane) – Elfenbenskysten / 25 år
Declan Rice (defensiv midtbane) – England / 23 år
Jude Bellingham (midtbane) – England / 19 år
Ruben Neves (midbane) – Portugal / 25 år
Scott McTominay (defensiv midtbane) – Skotland / egen avl / 25 år
Hannibal Mejbri (offensiv midtbane) – Tunesien / egen avl / 19 år
Jadon Sancho (højre/venstre wing) – England / 22 år
Mason Greenwood (højre/venstre wing/angriber) – England / egen avl / 20 år
Marcus Rashford (venstre wing/angriber) – England / egen avl / 24 år
Anthony Elanga (venstre/højre wing) – Sverige / egen avl / 20 år
Darwin Nunez (angriber) – Uruguay / 23 år

Englændere i truppen: 10
Egen avl i truppen: 7

Anfører: Declan Rice
Viceanfører: David De Gea
Viceanfører: Ruben Neves

Optimal start 11èr: 

I stedet for Rangnick, vil jeg pege på Thomas Tuchel, som naturligvis kun er aktuel, såfremt Chelsea går helt i opløsning pga. den grimme krig. Kan det ikke blive tyskeren, kunne man kigge på Carlo Ancelotti, der ved flere lejligheder har udtrykt interesse i at overtage Manchester United. Alternativt kunne hollandske Erik ten Hag være en mulighed. Han er bestemt interessant, men jeg kunne være nervøs for om han har hvad der skal til for at stå i spidsen for en af klodens største klubber, med hvad dertil følger af ekstremt pres, bevågenhed og lignende.

Udover en stærk manager, skal der helt sikkert også ansættes en stærk sportsdirektør, og her vil jeg pege på en tidligere “ven af huset” Edwin van der Sar, der i nogle år nu har varetaget denne funktion i Ajax. Hvor jeg var nervøs for erfaringen i en topklub for så vidt angik ten Hag, er jeg mindre forbeholden her. Udover at van der Sar har haft en aktiv karriere på absolut topplan, kræves der heller ikke det samme i dagligdagen som for en træner. Van der sar har kontakterne, han har navnet – han har sit omdømme.

Det var mit bud på Manchester United anno 22/23 – nye friske spillere – ny stærk manager – sportsdirektør – totalt nyt setup!!

Jeg håber du er blevet underholdt – har fået noget at tænke over, og måske kan se visionerne, og om ikke andet så på genlæs ved en snarlig lejlighed 😉

Msh.
Torben Aakjær
KBH (DK) 17.03.22

 

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

HER ER DIN TRUP KASPER!