U 20 VM I ARGENTINA!

PREMIER LEAGUE SÆSONEN 22/23 – DET TOTALE OVERBLIK!

Så sluttede endnu en sæson i verdens fedeste og markant hårdeste fodboldliga, og ikke så overraskende var det på Manchester City, der til sidst kunne hæve mesterskabstrofæet, alt i mens slukørede Arsenal spillere måtte tørre øjnene, og reelt indse at det langt er godt nok, kun at være “lige ved og næsten”. I denne artikel vil jeg gå i dybden med hver af de 20 klubber, og husk objektivitet er akkurat så nuanceret som det skrives – og ja læses. God fornøjelse!

Inden jeg går i gang med dissekeringen af hver enkelt klub, vil jeg dog starte med det oplagte, nemlig de individuelle priser + hvad man nu kan finde på i et kreativt øjeblik 😉


SÆSONENS SPILLER:
Erling Haaland (Manchester City)
Ikke så meget at sige om denne norske viking, der med en relativ begrænset teknisk kunnen, men til gengæld en formidabel fysik og skudstyrke, har smadret Premier League totalt, og allerede i sin debut sæson, sat rekorden for flest mål i en sæson siden ligaen ændrede navn! Det skal blive spændende at se hvordan modstanderne vil dæmme op for kæmpen næste sæson!

2. Rodri (Manchester City)
3. Martin Ødegaard (Arsenal)
4. Kevin De Bruyne (Manchester City)
5. Bukayo Saka (Arsenal)

Bør nævnes (tilfældig rækkefølge): Moises Caicedo (Brighton), Casemiro (Manchester United), Marcus Rashford (Manchester United), Kieran Trippier (Newcastle United), Bruno Guimares (Newcastle United), Alexis MacAllister (Brighton), William Saliba (Arsenal), Ruben Riaz (Manchester City), Sven Botman (Newcastle United), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Lisandro Martinez (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Mohamed Salah (Liverpool), Callum Wilson (Newcastle United), Michael Olise (Crystal Palace), Lewis Dunk (Newcastle United), Joao Palhinha (Fulham), Eberechi Eze (Crystal Palace), Jack Grealish (Manchester City), Ilkay Gündogan (Manchester City), Gabriel Martinelli (Arsenal), Granit Xhaka (Arsenal) og Ollie Watkins (Aston Villa).

SÆSONENS UNGE SPILLER: Erling Haaland (Manchester City)
Ja når prisen kan uddeles til alle spillere der endnu ikke har rundet 23 år, vil det godt nok være besynderligt om ikke den bedste spiller, også snuppede denne pris, når han nu blot er 22 år. Mere er der vel egentlig ikke at sige om det!

2. Bukayo Saka (Arsenal)
3. Gabriel Martinelli (Arsenal)
4. Moises Caicedo (Brighton)
5. William Saliba (Arsenal)

SÆSONENS KEEPER: Nick Pope (Newcastle United)
Hver især af de nominerede keepere, har undervejs haft både stærke og svage perioder, og nogle (nok især de knap så objektive fans fra dele af Manchester United), vil givetvis råbe op om at nu var David De Gea, altså keeperen med flest clean sheets – så hvorfor modtager han ikke den pris, og ja hvorfor er han end ikke i top 5. Svaret er kort og enkelt – han har ikke været god nok, og de mange clean sheets er i langt højere grad markspillerens fortjeneste, fremfor den spanske klovns, for nu at sige det lige ud som det er!

Nærmeste bejlere (vilkårlig rækkefølge): Alisson Becker (Liverpool), Ederson Moraes (Manchester City), Aaron Ramsdale (Arsenal) og Emiliano Martinez (Aston Villa)

SÆSONENS BEDSTE MANAGER: Eddie Howe (Newcastle United)
Dette var rent faktisk den letteste kåring for mig, i det den præstation som Howe har udført med et på papiret knapt så eksotisk mandskab, langt overgår hvad konkurrenterne har præsteret. Nuvel Pep bliver mester med Manchester City, og det er bestemt ikke for at negligere den flotte præstation, men her må han altså nøjes med 2 pladsen, mens De Zerbi snupper 3 pladsen i min verden. At føre Brighton udi i Europa er fantastisk – trist at det hold de kommer til at stille med til efteråret bliver væsentligt forringet i forhold til nu, men glæden skal man ikke tage fra dem.

Nærmeste bejlere (vilkårlig rækkefølge): Pep Guardiola (Manchester City), Roberto De Zerbi (Brighton), Erik ten Hag (Manchester United) og Mikael Arteta (Arsenal)

SÆSONENS DANSKE SPILLER:
Philip Billing (Bournemouth)
Der er mange danske spillere i denne liga, men det vil være synd at påstå at dominansen er som da vi kunne prale af navne som bla. Peter Schmeichel, Jan Mølby eller Daniel Agger, men mindre kan åbenbart gøre det, og af de flere glimrende præstationer, har det været Billing der har strålet klarest. Han har spillet 36 ud af holdets 38 kampe, og blev med 7 mål holdets topscorer, ikke værst for en midtbanespiller!

Nærmeste bejlere (vilkårlig rækkefølge): Mathias Jensen (Brentford), Christian Eriksen (Manchester United), Christian Nørgaard (Brentford) og Joachim Andersen (Crystal Palace)

SÆSONENS KØB: Erling Haaland (Manchester City)

Nærmeste bejlere (vilkårlig rækkefølge): Bruno Guimares (Newcastle United), Manuel Akanji (Manchester City), Lisandro Martinez (Manchester United) og Sven Botman (Newcastle United)

SÆSONENS FLOP INDKØB: Richarlison (Tottenham Hotspur)

Nærmeste bejlere (vilkårlig rækkefølge): Wesley Fofana (Chelsea), Mikhaylo Mudric (Chelsea), Kalvin Philips (Manchester City) og Darwin Nunez (Liverpool)

SÆSONENS POSITIVE OVERRASKELSE: Jack Grealish (Manchester City)

Nærmeste bejlere (vilkårlig rækkefølge): William Saliba (Arsenal), Michael Olise (Crystal Palace), Martin Ødegaard (Arsenal) og Bukayo Saka (Arsenal)

SÆSONENS BEDSTE ENGELSKE SPILLER: Bukayo Saka (Arsenal)

Nærmeste bejlere (vilkårlig rækkefølge): Jack Grealish (Manchester City), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle United) og Marcus Rashford (Manchester United)

SÆSONENS HELT UNGE STAR SHOOTER (U 20): Alejandro Garnacho (Manchester United)

Nærmeste bejlere (vilkårlig rækkefølge): Evan Ferguson (Brighton), Stefan Bajcetic (Liverpool), Rico Lewis (Manchester City) og Romeo Lavia (Southampton)

ÅRETS OVERSKRIFT PÅ GODT OG ONDT: Mason Greenwood (Manchester United)

Nærmeste bejlere (vilkårlig rækkefølge): Aleksandar Mitrovic (Fulham), Chelsea (som hold), Erling Haaland (Manchester City) og Roy Hodgson (Crystal Palace)

Her følger så en gennemgang af hver af de 20 klubber (tilfældig rækkefølge), hvor hver klub har fået tildelt en karakter, som vurdering af deres sæson som helhed.

Karakterskalaen ser således ud:
10: Uovertruffen og perfekt
9: Fantastisk flot
8: Virkelig fremragende
7: Mere end godkendt
6: Godkendt
5: Jævn præstation
4: Under middel
3: Ikke særlig godt
2: Elendig
1: Absurd, forfærdelig – til grin

Arsenal
Karakter for sæsonen: 7
Top 3 spillere: 
1. Martin Ødegaard
2. Bukayo Saka
3. William Saliba
Topscorer: Gabriel Martinelli og Martin Ødegaard (15)
Flest assist: Bukayo Saka (11)
Young gun:
Største positive overraskelse: Granit Xhaka
Største skuffelse: Emile Smith Rowe
Bedste indkøb: Gabriel Jesus
Værste indkøb: Fabio Vieira
Bemærkninger: Når man som Arsenal har været uden for Champions League i nogle sæs0ner, og så i denne slutter som en sikker nr. 2, er der sikkert en del der vil undres over 7 tallet. Men når man har ført noget nær hele sæsonen, tilmed i perioder uhyre sikkert, og reelt “kun” haft ligaen at skulle koncentrere sig om, så er det under nærmest al kritik, at man ikke bare smider mesterskabet, men reelt kyler det væk flere runder før tid, og til sidst slutter hele 5 point efter mesterholdet!

Aston Villa
Karakter for sæsonen: 8
Top 3 spillere:
1. Ollie Watkins
2. Emiliano Martinez
3. Douglas Luiz
Topscorer: Ollie Watkins  (15)
Flest assist: Jacob Ramsey (7)
Young gun:
Største positive overraskelse: Ashley Young
Største skuffelse: Philipe Coutinho
Bedste indkøb: Boubakar Kamara
Værste indkøb: Philipe Coutinho
Bemærkninger: Ikke mange havde regnet med den gamle klub i den øvre halvdel, men fornemt arbejdet af træneren + individuelle top præstationer af især Watkins og den kontroversielle men uhyre stærke Martinez, har betydet at klubben slutter på en fin 7 plads!

Bournemouth
Karakter for sæsonen: 7
Top 3 spillere:
1.
Neto
2.
Philip Billing
3.
Marcus Tavernier
Topscorer:
Philip Billing (7)
Flest assist:
Dominic Solanke (6)
Young gun:
Største positive overraskelse:
Philip Billing
Største skuffelse:
Lloyd Kelly 
Bedste indkøb:
Marcus Tavernier
Værste indkøb:
Antoine Semenyo
Bemærkninger:
Ligaens billigste (jfr. Transfermarkt.de), kedeligste og mest ukendte mandskab, var af de fleste regnet som en relativ nedrykker, men med stærke kollektive præstationer, en dygtig manager og en del held (som der skal til), lykkedes det at overraske skeptikerne!

Wolverhampton
Karakter for sæsonen: 6
Top 3 spillere:
1.
Ruben Neves
2.
Jose Sa`
3.
Maximillian Kilman
Topscorer:
Ruben Neves og Daniel Podence (6)
Flest assist:
Adama Traore og Joao Moutinho (2)
Young gun:
Største positive overraskelse:
Maxmillian Kilman
Største skuffelse:
Sasa Kalajdzic
Bedste indkøb:
Matheus Nunes
Værste indkøb:
Sasa Kalajdzic
Bemærkninger:
For nogle sæsoner siden, var Wolves et nyskabende og interessant hold, men i den netop afsluttede har der virkelig ikke været meget at råbe hurra over, og man må tro sommerens transfervindue byder på en større udskiftning, hvoriblandt man risikerer at miste holdets markant vigtigste spiller i Ruben Neves, der vel snart trænger til at prøve noget nyt!

Brentford
Karakter for sæsonen: 8
Top 3 spillere:
1.
Ivan Toney
2.
David Raya
3.
Bryan Mbeumo
Topscorer:
Ivan Toney (20)
Flest assist:
Bryan Mbeumo (6)
Young gun:

Største positive overraskelse:
Ben Mee
Største skuffelse:
Ivan Toney (bettet mod sit eget hold – idiot!)
Bedste indkøb:
Ben Mee
Værste indkøb:
Mikkel Damsgaard
Bemærkninger:
Det vil være direkte løgn at påstå at Brentford spiller underholdende og/eller teknisk velfunderet bold, men det er umuligt at se bort fra, at de er effektive, svære at besejre + altid velforberedte uanset modstanderens niveau. Det er en stor cadeau til den danske træner Thomas Frank, der for relativ små midler, har gjort det godt i klubben, som jeg dog tror får det mere end svært næste sæson, hvor de for det første må se bort fra dumpappen Tooney + efterhånden er blevet gennemskuet – må man tro. Men vi må se!

Crystal Palace
Karakter for sæsonen: 6
Top 3 spillere:
1.
Eberechi Eze
2.
Cheick Doucoure
3.
Michael Olise
Topscorer:
Eberechi Eze (10)
Flest assist:
Michael Olise (11)
Young gun:

Største positive overraskelse:
Eberechi Eze
Største skuffelse:
Wilfried Zaha
Bedste indkøb:
Cheick Doucoure
Værste indkøb:
Naouirou Ahamada
Bemærkninger:
Hvis ikke gode gamle Hodgson havde ulejliget sig forbi Selhurst Park endnu en gang, havde “The Eagles” formentlig/muligvis været en af de 3 nedrykkere, for efter VM og frem til den gamle mands ankomst, var formen den dårligste i ligaen! Som fan af netop Crystal Palace siden december 1972, må denne artikels forfatter tilstå at jeg åndede lettet op da Hodgson blev præsenteret – tak!

Chelsea
Karakter for sæsonen: 1
Top 3 spillere:
1.
Thiago Silva
2.
Mateo Kovacic
3.
Benoit Badiashile
Topscorer:
Kai Havertz (7)
Flest assist:
Raheem Sterling, Ben Chilwell og Hakim Ziyech
Young gun:
Lewis Hall
Største positive overraskelse:
Benoit Badiashile
Største skuffelse:
Raheem Sterling
Bedste indkøb:
Benoit Badiashile
Værste indkøb:
Wesley Fofana
Bemærkninger:
Hvordan man kan bruge flere penge end alle andre klubber i verden, og alligevel være så elendige, er nærmest en pragt præstation i sig selv, og 1 tallet er nådigt uddelt – føj for en gang møg vi så fra Stamford Bridge, hvor den ene stjerne efter den anden, faldt med al mangel på ære! Det kan KUN gå fremad!

Everton
Karakter for sæsonen: 3
Top 3 spillere:
1. Jordan Pickford
2. Dwight McNeil
3.
James Tarkowski
Topscorer:
Dwight McNeil (7)
Flest assist:
Alex Iwobi (8)
Young gun: 

Største positive overraskelse:
Jordan Pickford
Største skuffelse:
Dominic Calvert-Lewin
Bedste indkøb:
Dwight McNeil
Værste indkøb:
James Garner
Bemærkninger:
Endnu engang lykkedes det den ældgamle traditionsklub at forblive i den bedste engelske række, men sker der ikke snart noget positivt nyt på mange fronter, tror jeg desværre snart vi må belave os på at vinke farvel til de blå fra Liverpool!

Manchester United
Karakter for sæsonen: 8
Top 3 spillere:
1.
Luke Shaw
2.
Marcus Rashford
3.
Casemiro
Topscorer:
Marcus Rashford (17)
Flest assist:
Bruno Fernandes og Christian Eriksen (8)
Young gun: 
Alejandro Garnacho
Største positive overraskelse:
Lisandro Martinez
Største skuffelse:
Jadon Sancho
Bedste indkøb: Casemiro
Værste indkøb:
Antony dos Santos
Bemærkninger:
Set over hele sæsonen, var det forventet at de engelske rekordmestre, sikrede sig Champions League, og selvom der har været bump undervejs, virker det altovervejende som en ny begyndelse for klubben, der i nu efterhånden mange sæsoner har skuffet lidt for meget!

Newcastle United
Karakter for sæsonen: 9
Top 3 spillere:
1.
Kieran Trippier
2.
Bruno Guimares
3.
Sven Botman
Topscorer:
Callum Wilson (18)
Flest assist:
Kieran Trippier (7)
Young Gun:

Største positive overraskelse:
Dan Burn
Største skuffelse:
Anthony Gordon
Bedste indkøb:
Sven Botman
Værste indkøb:
Anthony Gordon
Bemærkninger:
Sæsonens bedste manager formåede at få et på papiret ikke alt for prangende mandskab, til at spille sold bold, stå stærk defensivt, kæmpe for det meste, og til slut slutte i den ende, hvor det nu bliver rigtig spændende at se dem i den kommende sæson, hvor vi må belave os på en hel del nye spillere!

Nottingham Forest
Karakter for sæsonen: 7
Top 3 spillere:
1.
Morgan Gibbs-White
2.
Brennan Johnson
3.
Taiwo Awoniyi
Topscorer:
Taiwo Awoniyi (10)
Flest assist:
Morgan Gibbs-White (8)
Young Gun:

Største positive overraskelse:
Morgan Gibbs-White
Største skuffelse:
Jesse Lingard
Bedste indkøb:
Morgan Gibbs-White
Værste indkøb:
Jesse Lingard
Bemærkninger:
En pragtpræstation af en hårdt presset manager, sluttede med at de dobbelte Europa Cup mestre, endnu engang er at finde i Premier League næste sæson, hvilket nostalgikere som undertegnede, bestemt ikke begræder. Kan man holde på især Gibbs-White, Johnson og topscorer Awoniyi + supplere med kvalitetsindkøb, ser fremtiden fin ud.

Tottenham Hotspur
Karakter for sæsonen: 3
Top 3 spillere:
1.
Harry Kane
2.
Rodrigo Bentancur
3.
Ivan Perisic
Topscorer:
Harry Kane (30)
Flest assist:
Ivan Perisic (8)
Young Gun:

Største positive overraskelse:
Ivan Perisic
Største skuffelse:
Son Heung-Min
Bedste indkøb:
Ivan Perisic
Værste indkøb:
Richarlison
Bemærkninger:
Kane og alle de andre, er endnu engang fortællingen om en klub, som ikke har vundet mesterskabet siden nærmest “Rude konge var knægt”, eller hvad man siger, og en klub som gang på gang roder sig ud i besynderlige træner- og spiller beslutninger. Det vigtigste må være at holde på Kane (umuligt?) og komme af med Levy!

Liverpool FC
Karakter for sæsonen: 5
Top 3 spillere:
1.
Alisson Becker
2.
Mohamed Salah
3.
Cody Gakpo
Topscorer:
Mohamed Salah (19)
Flest assist:
Mohamed Salah (12)
Young Gun:
Stefan Bajcetic
Største positive overraskelse:
Cody Gakpo
Største skuffelse:
Virgil van Dijk
Bedste indkøb:
Cody Gakpo
Værste indkøb:
Darwin Nunez
Bemærkninger:
Længe så det katastrofalt ud, men sæsonen blev nogenlunde “reddet” med en fornem slutspurt, og så er det måske fint nok for en skidt mixet trup, kun at skulle hygge sig med EL bold i den kommende sæson. Der skal nemlig en større spillerudskiftning til for på ny at komme tilbage til toppen, og spørgsmålet er om Klopp stadig er manden til det arbejde!

Brighton & Hove Albion
Karakter for sæsonen: 9
Top 3 spillere:
1.
Moises Caicedo
2.
Alexis MacAllister
3.
Lewis Dunk
Topscorer:
Alexis MacAllister (10) 
Flest assist:
Pascal Gross (8)
Young Gun:
Evan Ferguson 
Største positive overraskelse:
Kaoru Mitoma
Største skuffelse:
Billy Gilmour
Bedste indkøb:
Pervis Estupidan
Værste indkøb:
Billy Gilmour
Bemærkninger:
Fremragende, fantastisk – fornemt – superlativerne står nærmest i kø, når det gælder om at beskrive en relativ lille klubs fremdrift, tilmed med 2 forskellige trænere undervejs i sæsonen. Hvor det nærmest er spild af tid for en klub som Liverpool at skulle henslæbe næste sæson i EL, er det en enorm booster for dette hold, hvor man netop derfor kan håbe kun at miste MacAllister, meeeeen det bliver svært endda!

Manchester City
Karakter for sæsonen: 9
Top 3 spillere:
1.
Erling Haaland
2.
Rodri
3. Kevin De Bruyne
Topscorer:
Erling Haaland (36)
Flest assist:
Kevin De Bruyne (18)
Young Gun:

Største positive overraskelse:
Jack Grealish
Største skuffelse:
Aymeric Laporte
Bedste indkøb:
Erling Haaland
Værste indkøb:
Kalvin Phillips 
Bemærkninger:
10 tallet havde været hjemme, hvis mesterskabet havde været mere suverænt end det var, men selvom Arsenal længe førte, var jeg personligt aldrig i tvivl om hvorvidt Peps dyre drenge endnu engang, ville løbe med guldet. De er simpelthen et skridt foran de øvrige hold i ligaen, både niveaumæssigt, men så sandelig også på indkøbssiden, hvor vel kun Brighton aktuelt matcher dem!

Fulham
Karakter for sæsonen: 7
Top 3 spillere:
1.
Joao Palhinha
2.
Andreas Pereira
3.
Aleksandar Mitrovic 
Topscorer:
Aleksandar Mitrovic (14)
Flest assist: Andreas Pereira og Willian (6)
Young Gun:

Største positive overraskelse:
Willian
Største skuffelse:
Papa Diop
Bedste indkøb:
Joao Palhinha
Værste indkøb:
Papa Diop
Bemærkninger:
At presse en placering som nr. 10 ud af dette mandskab, er yderst imponerende, ikke mindst når holdets topscorer undervejs afsoner en lang karantæne, men god fight, dygtigt trænerarbejde og en solid trup var nok!

West Ham United
Karakter for sæsonen: 4
Top 3 spillere:
1.
Declan Rice
2.
Lucas Paqueta
3.
Mark Bowen
Topscorer:
Jarrod Bowen og Saïd Benrahma (6)
Flest assist:
Jarrod Bowen (6)
Young Gun:

Største positive overraskelse:
Lucas Paqueta
Største skuffelse:
Gianluca Scamacca
Bedste indkøb:
Lucas Paqueta
Værste indkøb: Gianluca Scamacca
Bemærkninger:
Puhaa, det var tæt på til sidst, men gode gamle Moyes levede op til bestyrelsens tillid, og holdt klubben ovenvande. Næste sæson bliver svær spår jeg, for talismanden Declan Rice må vel videre nu, og hvad med elegante Paqueta?

Southampton
Karakter for sæsonen: 1
Top 3 spillere:
1.
James Ward-Prowse
2.
Kyle Walker-Peters
3.
Romeo Lavia
Topscorer:
James Ward-Prowse (9)
Flest assist:
James Ward-Prowse (4)
Young Gun:
Romeo Lavia
Største positive overraskelse:
Romeo Lavia
Største skuffelse:
Kamaldeen Sulemana  
Bedste indkøb:
Gavin Bazunu
Værste indkøb:
Kamaldeen Sulemana 
Bemærkninger:
En pinlig omgang, hvor en naiv ledelse troede man  kunne holde klubben ovenvande ved at købe tidligere profiler fra Superligaen. Farvel og tak for ikke ret meget, og så må man håbe at Lavia og Ward-Prowse finder sig en ny arbejdsgiver, for de to vil man savne i verdens bedste liga!

Leicester City
Karakter for sæsonen: 2
Top 3 spillere:
1. James Maddison
2.
Harvey Barnes
3.
Wout Faes
Topscorer:
Harvey Barnes (13)
Flest assist:
James Maddison (9)
Young Gun:

Største positive overraskelse:
Daniel Iversen
Største skuffelse:
Youri Tielemans
Bedste indkøb:
Wout Faes
Værste indkøb:
Harry Souttar 
Bemærkninger:
Elendigt og et hold ikke mange vil savne – og ja nu spredes de jo alligevel, så det er svært at se holdet komme hurtigt retur, med mindre man virkelig finder en dygtig træner, men hvem gider træne sådan en rodebutik?

Leeds United
Karakter for sæsonen: 2
Top 3 spillere:
1. Jack Harrison
2.
Robin Koch
3.
Rodrigo
Topscorer:
Rodrigo (13)
Flest assist:
Jack Harrison (7)
Young Gun:
Wilfried Gnonto
Største positive overraskelse:
Robin Koch
Største skuffelse:
Illan Meslier  
Bedste indkøb:
Wilfried Gnonto
Værste indkøb:
Georginho Rutter
Bemærkninger:
Øv, nogle klubber er det sgu værre at sige farvel til end andre, og personligt har jeg bestemt en mindre svaghed for Leeds, der efter mange års trængsel, omsider var tilbage i det sjove selskab, men som nu må ned og dykke igen, og jeg kan være bange for at der går en rum tid, førend vi igen ser de hvide!

Og efter denne gennemgang, er det blevet tid til at opstille “Sæsonens ALLSTAR hold”, som bliver som herunder:

Målmand: Nick Pope (Newcastle United) – 31 år – spillede 37 kampe (3262 minutter) / lukkede 32 mål ind og hold clean sheet 14 gange.
Andre nævneværdige: Aaron Ramsdale (Arsenal), Emiliano Martinez (Aston Villa), Alisson Becker (Liverpool) og Ederson Moraes (Manchester City).
Højre back: Kieran Trippier (Newcastle United) – 32 år – spillede 38 kampe (3348 minutter) / 1 mål / 7 assist.
Andre nævneværdige: Kyle Walker (Manchester City), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Rico Henry (Brentford) og Kenny Tete (Fulham).
Central forsvar: Sven Botman (Newcastle United) – 23 år – spillede 36 kampe /3129 minutter) / 0 mål / 0 assist.
Andre nævneværdige: Manuel Akanji (Manchester City), John Stones (Manchester City), Lisandro Martinez (Manchester United), Raphaël Varane (Manchester United), Ben Mee (Brentford) og Lewis Dunk (Brighton).
Central forsvar: Ruben Dias (Manchester City) – 26 år – spillede 26 kampe (1998 minutter) / 0 mål / 0 assist.
Andre nævneværdige: Se under Sven Botman.
Defensiv midtbane: Rodri (Manchester City) – 26 år – spillede 36 kampe (2921 minutter) / 2 mål / 6 assist.
Andre nævneværdige: Ilkay Gündogan (Manchester City), Granit Xhaka (Arsenal), Bruno Guimares (Newcastle United), Douglas Luis (Aston Villa), Moises Caicedo (Brighton), Casemiro (Manchester United) og Joao Palhinha (Fulham).
Offensiv midtbane: Martin Ødegaard (Arsenal) – 24 år – spillede 37 kampe (3150 minutter) / 15 mål / 8 assist.
Andre nævneværdige: David Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), Alexis MacAllister (Brighton), Joelinton (Newcastle United), Eberechi Eze (Crystal Palace) og Morgan Gibbs-White (Nottingham Forest).
Højre wing: Bukayo Saka (Arsenal) – 21 år – spillede 38 kampe (3194 minutter) / 14 mål / 11 assist.
Andre nævneværdige: Mohamed Salah (Liverpool) og Michael Olise (Crystal Palace).
Venstre wing/offensiv central midtbane: Kevin De Bruyne (Manchester City) – 31 år – spillede 32 kampe (2425 minutter) / 7 mål / 18 assist.
Andre nævneværdige venstre wings: Jack Grealish (Manchester City), Gabriel Martinelli (Arsenal), Cody Gakpo (Liverpool), Marcus Rashford (Manchester United) og Kauro Mitoma (Brighton).
Angriber: Erling Haaland (Manchester City) – 22 år – spillede 35 kampe (2777 minutter) / 36 mål / 8 assist.
Andre nævneværdige: Callum Wilson (Newcastle United), Ollie Watkins (Aston Villa) og Ivan Toney (Brentford).
Angriber: Harry Kane (Tottenham Hotspur) – 29 år – spillede 38 kampe (3408 minutter) / 30 mål / 3 assist.
Andre nævneværdige: Se under Erling Haaland. 

Bænken: Aaron Ramsdale (Arsenal), William Saliba (Arsenal), Moises Caicedo (Brighton), Casemiro (Manchester United), Jack Grealish (Manchester City), Marcus Rashford (Manchester United) og Mohamed Salah (Liverpool).

Således kom vi til vejs ende, både med Premier League sæsonen 22/23, men også med denne artikel, hvor jeg dog endnu mangler at opremse en række fakta, som for nørder måske kan være interessant.

– 4 spillere (David De Gea, Aaron Ramsdale, David Raya og James Tarkowski) spillede samtlige minutter af sæsonens 38 kampe. Tarkowski er som det fremgår, eneste markspiller.

– Erling Haaland scorede 36 mål hvilket er rekord antal mål over een`sæson, for en spiller hidtil i Premier League. Den hidtidige rekord blev delt af Andy Cole (Newcastle United) i 93/94 og Alan Shearer (Blackburn Rovers) i 94/95 med hver 34 mål. Flest mål nogensinde 0ver een`sæson i den bedste engelske række, er tilbage i sæsonen 27/28, hvor Dixie Dean (Everton) hakkede 60 mål ind!

– Kevin De Bruyne lavede 16 assist i sæsonen, hvilket placerede ham øverst på den rangliste foran Mohamed Salah og Leandro Trossard med hver, samt Michael Olise og Bukayo Saka med hver 11 assist.

– David De Gea blev keeperen med flest clean sheets i sæsonen, nemlig 17 af slagsen, foran Nick Pope, Aaron Rasmsdale og Alisson Becker med hver 14 og David Raya med 12.

– Joao Palhinha begik flest tacklinger (147) i hele sæsonen, foran Moises Caicedo (100), Idrissa Gueye (97), Tyler Adams og Casemiro med hver 89 tacklinger.

Håber du blev underholdt undervejs, og på gensyn lige pludselig 😉

Jeg vender tilbage med flere artikler om Premier League, heriblandt en om hvilke spillere de 7 store bør købe og sælge/afhænde til den kommende sæson.

 

Grado (IT) 31.05.23

 

 

 

 

 

 

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

U 20 VM I ARGENTINA!