AC MILAN - THE IMMORTALS"

DE FØRSTE 3 MÅNEDER AF PREMIER LEAGUE SÆSONEN 23/24

Sidste år på samme tid, var det Arsenal som lå i spidsen for Premier League, hvor de efter 12 runder, havde 28 points. I denne sæson efter samme antal kampe, er de nr. 3, med 1 point mindre, mens Manchester City er helt i front med netop 28 points, hvor de sidste sæson på dette tidspunkt havde 29 point. Der er således ikke den store forskel, på sidste sæson og denne, i hvert fald ikke indtil videre, og med al respekt for de andre mandskaber, tyder meget da også på at det igen bliver de to klubber, som skal dyste om det mesterskab, som jeg personligt tror at Peps udvalgte, endnu engang erobrer, men det ved vi jo slet ikke endnu!

I denne artikel gennemgår jeg de 7 store klubber, som akkurat som man i mange år har set det i Serie A, hvor klubberne Juventus, Internazionale FC, AC Milan, AS Roma, SS Lazio, Fiorentina og Parma (de senere år erstattet af sidste sæsons mestre SSC Napoli), blev omtalt som “Le Sette Sorelle”  (“De 7 søstre”). I Premier League har det i årtier, drejet sig om sekstetten Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham Hotspur, Liverpool og Chelsea, og med tilgangen af de mange penge, kan Newcastle United nu passende tælles med. Bevares Aston Villa og Brighton titter da frem i ny og næ, men med al respekt for dem begge, tiltror jeg ingen af disse klubber, de samme muligheder som de føromtalte 7, så det vil være dem jeg herunder koncentrerer mig om.

Rækkefølgen er som stillingen er her efter 12 spillerunder, dvs. de forsvarende mestre Manchester City indleder gennemgangen.

Karakterskalaen går fra 1-10:
1: Ganske forfærdeligt – stop karrieren!
2: Virkelig skidt præstation!
3: Dårligt generelt!
4: Mindre godt!!
5: Nogenlunde!
6: Acceptabelt!
7: Ganske fint!
8: Fremragende!
9: Topklasse!
10:Gennemført verdensklasse!

 

Manchester City – aktuel placering: nr. 1
12 kampe – 9 sejre – 2 uafgjorte – 1 nederlag
Målscore: 32-12
Afleveringer totalt: 7716
Præcision i afleveringerne: 90%
Tacklinger: 161
Succes i tacklinger: 60%
Benyttede spillere efter 12 runder: 22 spillere
Egen avlede spillere benyttet: 3 (Lewis, Foden og Bobb)
Top 3 bedste spillere: 
1. Rodri
2. Ruben Dias/Bernardo Silva
3. Erling Haaland
Topscorer top 3:
1. Erling Haaland – 13 mål
2. Julian Alvarez – 4 mål
3. Bernardo Silva, Phil Foden og Rodri – 3 mål

Det er næppe overraskende for dem der følger blot en smule med i fodbolden, at de forsvarende engelske og europæiske mestre, endnu engang er i spidsen for verdens stærkeste fodboldliga. Selvom fraværet af De Bruyne har ændret/justeret spillestilen en anelse, så mosler holdet bare afsted, og på trods af knap så godt spil af Haaland, scorer kæmpen alligevel bunker af mål, så det er unægtelig svære vilkår for modstanderne at være oppe i mod. Nye spillere som Nunes, Kovacic og Gvardiol har ikke levet op til forventningerne (endnu), men man forventer at det går som med hovedparten af nye spillere i klubben, nemlig at de (i modsætning til Kalvin Phillips), udvikler sig, og lige pludselig shiner i den lyseblå trøje, som f.eks. åbenbaringen Doku har gjort usædvanligt hurtigt.

Åbenlyse mangler: Top venstre back!

Gennemgang af de benyttede spillere (dem der har spillet minimum halvdelen af kampene):

Ederson Moraes (30 år) – (11 kampe): 7
Har indtil videre stået en fornuftig sæson, hvor han da også er beskyttet af flere af de bedste defensive spillere i ligaen, men når bolden kommer til ham, er han påpasselig, og har indtil videre blot ladet 11 mål gå ind i mod sig.

Kyle Walker (33 år) – (12 kampe/0 mål/1 assist): 7
Holdets anfører i denne sæson, og trods sine snart 34 år, stadig blandt de hurtigste i ligaen. Han er stærk offensiv som vi kender ham, men har i enkelte kampe sjusket/fejlet defensivt, men ikke på et niveau, der trækker specielt ned i en indtil videre udmærket sæson.

Ruben Dias (26 år) – (11 kampe/0 mål/0 assist): 8
Holdets defensive holdepunkt, og den stabile faktor, der overordnet set, er nærmest vital for den stil som Pep ønsker holdet skal udfolde. Har været fri for de irriterende småskader, som de senere sæsoner har plaget ham, og stabiliteten har gjort ham og holdet vel.

Nathan Ake (28 år) – (9 kampe/2 mål/0 assist): 5
Har i denne sæson på inden måde nået sidste sæsons overraskende høje niveau, men han er heller ikke på samme måde fast mand længere, nu hvor Gvardiol reelt har overtaget den venstre back, som Ake så flot udfyldte. Han er dog stadig en stabil spiller, som altid er værdifuld at have på bænken, da han er alsidig.

Manuel Akanji (28 år) – (9 kampe/2 mål/0 assist): 7
Overraskende for mange, at han bare bliver ved med at være stærk, og da Stones enten er skadet eller spiller andre pladser, er det Akanji der sammen med Dias, som styrer det centrale forsvar.

Josko Gvardiol (21 år) – (9 kampe/0 mål/0 assist): 5
Potentialet er i top – ingen tvivl om det, men indtil videre i sæsonen har han ikke været specielt overbevisende på venstre backen, hvilket med al respekt, jo også kun er hans næstbedste plads. Han er udpræget en central forsvarsspiller, men det bliver svært at spille som sådan hos Manchester City, i hvert fald indtil videre. Efterhånden som han lærer tempoet at kende i Premier League, vil jeg tro han hæver niveauet, hvilket også er nødvendigt.

Jack Grealish (28 år) – (7 kampe/0 mål/1 assist): 4
Han fik for alvor sit gennembrud i sidste sæson, men indtil videre har han været en skuffelse i denne, både pga. skader + relativ skidt form. Spændende at se om han kan genfinde sidste sæsons storform.

Rodri (27 år) – (10 kampe/3 mål/2 assist): 9
Verdens bedste 6èr – hverken mere eller mindre, og den muligvis vigtigste spiller på sidste sæsons “Treble vinderhold”, fortsætter hvor han slap, og da han var ude med karantæne, var hans værdi åbenlys. Så vigtig – så stærk!

Bernardo Silva (29 år) – (9 kampe/3 mål/3 assist): 8
Bestemt en af sæsonens bedste spillere for holdet indtil videre, og ikke mindst efter KDB`s lange skadespause, har det været vitalt at have ham her i gang, da han er en af holdets bedste offensive kort. Kreativ og arbejdssom er ikke altid begreber der hører sammen, men det gør det når Silva er bedst.

Phil Foden (23 år) – (12 kampe/3 mål/3 assist): 7
Han har været fast mand indtil videre, hvilket naturligvis ikke mindst er pga. KDB`s langtidsskade, og i perioder har det set virkelig glimrende ud for spilleren med det enorme potentiale. Hvis han skal tage det sidste skridt op, skal han dog være mere farlig foran målet + ikke have tendens til at forsvinde ud af kampene.

Mateo Kovacic (29 år) – (9 kampe/0 mål/0 assist) – 4
Skiftet fra Chelsea til mesterholdet, har indtil videre været en større hurdle end forventet, og med blot 2 fuldtidskampe i ligaen på cvèt indtil videre, har det været åbenlyst at han ikke er helt på toppen. Er dog en værdifuld slider, som sjældent spiller decideret dårligt, men som et par andre, skal han i den grad oppe sig, ellers er han ikke Manchester City spiller næste sæson.

Matheus Nunes (25 år) – (7 kampe/0 mål/1 assist): 4
Endnu en spiller, som ikke just har overbevist nogen om det niveau, som Pep vurderer han har, men som med hovedparten af de spillere, der hentes til klubben, plejer det hele at gå bedre efter et stykke tid, så der er ingen tvivl om at Nunes vil få fint med tid til at udvikle sig i.

Erling Haaland (23 år) – (12 kampe/13 mål/3 assist): 8
Absurd “kun” at tildele kæmpen et 8 tal, men som det fremgår af karakterskalaen dækker det trods alt over “fremragende”, og det mener jeg rent faktisk er passende for hans indsats indtil videre. 4 af hans 13 scoringer er faldet mod typiske top 6 hold, hvilket nok er i underkanten, og så måske alligevel ikke, for han bliver jo aldrig den største tekniker, så han lever dybest set op til den opgave er han er sat til – at hamre mål ind! Skal dog blive bedre i de store kampe vil min påstand være, og det skal blive spændende at se ham resten af sæsonen.

Julian Alvarez (23 år) – (12 kampe/4 mål/3 assist): 7
Har overraskende tilkæmpet sig en fast plads i området foran midtbanen, og bagved Haaland, og den plads udfylder han ganske fint, uden dog endnu at have “blæst alle omkuld”. Løber, slider og er tilgængelig, men han skal score flere mål og lave flere assist.

Jeremy Doku (21 år) – 9 kampe/2 mål/5 assist): 7
Den lille belgier har taget klubben og Premier League med “storm”, kan man vel næsten sige, og fortsætter niveauet, vil han være en markant gevinst og et decideret røverkøb. Giver holdet den uforudsigelighed, som Grealish var så stærk til i sidste sæson, og det er der behov for, når kampene bliver helt tætte.

Øvrige benyttede spillere:
Stefan Ortega (31 år) – (1 kamp)
John Stones (29 år) – (4 kampe/0 mål/0 assist)
Rico Lewis (18 år) – (5 kampe/0 mål/0 assist)
Kalvin Phillips (27 år) – (4 kampe/0 mål/0 assist)
Kevin De Bruyne (32 år) – (1 kamp/0 mål/0 assist)
Sergio Gomez (23 år) – (2 kampe/0 mål/1 assist)
Oscar Bobb (20 år) – (4 kamp/0 mål/1 assist)



Liverpool FC – aktuel placering: nr. 2

12 kampe – 8 sejre – 3 uafgjorte – 1 nederlag
Målscore: 27-10
Afleveringer totalt: 6924
Præcision i afleveringerne: 86%
Tacklinger: 185
Succes i tacklinger: 60%
Benyttede spillere efter 12 runder: 21
Egen avlede spillere benyttet: 4 (Arnold, Quansah, Jones og Doak)
Top 3 bedste spillere: 
1. Dominik Szoboszlai
2. Mohamed Salah
3. Alisson Becker
Topscorer top 3:
1. Mohamed Salah – 10 mål
2. Darwin Nunez og Diogo Jotta – 4 mål
3. Luis Diaz – 3 mål

Overraskende men bestemt fortjent, er Liverpool med helt fremme, blot 1 point efter Manchester City, og fortsætter den ændre stil, med knapt så meget “overfaldsbold”, kan det vise sig at Klopp alligevel formåede det, som mange kritikere ikke tiltænkte ham muligheder for, nemlig sådan for alvor at justere holdet, og alligevel vinde fodboldkampe. En helt ny midtbane er aktuelt holdets stærkeste enhed, hvor især den nytilkomne ungarer Szoboszlai er overbevisende, og man må håbe for ham, at han ikke slides ned, hvilket Klopp indimellem har tendens til med sine nøglespillere. Ellers værd at bemærke at den aldrende Salah fortsætter med at score, mens VVD ser ud til at være kommet op i gear igen, efter et stykke tid under vanligt niveau. Liverpool vil ganske givet presse City det meste af sæsonen, men bredden bør forhindre holdet i at nå helt til tops, men top 4 bliver det givetvis.

Åbenlyse mangler: Bredde!

Gennemgang af de benyttede spillere (dem der har spillet minimum halvdelen af kampene):

Alisson Becker (31 år) – (12 kampe): 7
Det har været en ganske fin sæson for keeperen, der nogengang kan være redningsmanden, og andre gange begå dummerter man sjældent tror mulige, hvilket formentlig er en af årsagerne, til at han ikke længere regnes som førstekeeper for “Selecao”. I denne sæson har han dog indtil videre været stabil, og virker mere rolig end man så ham sidste sæson, hvilket givetvis skyldes rutinen + at det generelt kører langt bedre for holdet overordnet set.

Joe Gomez (26 år) – (10 kampe/0 mål/0 assist): 5
Han har indtil videre spillet både højre og venstre back, samt central forsvarer, så hans alsidighed “redder” ham, da han ikke just har overbevist overordnet set. Mangler i den grad noget speed og power, og kan være en spiller der måske ryger til næste sommer, hvis han ikke kommer mere op i gear, for han får rent faktisk mange chancer, hvilket kamp antallet indikerer.

Virgil van Dijk (32 år) – (10 kampe/0 mål/2 assist): 7
Det er ikke mesterskabs sæsonens van Dijk man ser længere, men efter sidste sæsons nedtur, må man konstatere at den store hollænder trods alt, er kommet godt op i gear igen, og ofte er blandt holdets profiler. Han mangler hurtighed kan man tydeligt se, men hans fysik er stadig imponerende, og trods en fremskreden alder synes han stadig sikker i start 11èren på Klopps mandskab.

Trent Alexander-Arnold (25 år) – (10 kampe/0 mål/1 assist): 6
Det har været op og ned for den offensive back, som dog i takt med at tiden går, har været relativ stabil. Han bliver nok aldrig en top højre back, dertil er han ganske enkelt for dårlig defensivt, men som oplægger på kanten, eller måske fast på midtbanen, kunne han for alvor blive et aktiv.

Andrew Robertson (29 år) – (8 kampe/1 mål/0 assist): 4
Manden der aldrig var skadet, og som aldrig spillede en dårlig kamp, virker som om han er blevet 5-6 år ældre det sidste års tid, og han har ikke spillet i ligaen siden start oktober, og forventes ikke i aktion før engang i det nye år. Han har været tung og indimellem tøvende i sine aktioner når han har spillet, og 0 assist fra en venstre offensiv wingback er uhyrligt. Det skal blive spændende at se om skotten kommer tilbage på vanligt niveau.

Joël Matip (32 år) – (8 kampe/0 mål/0 assist): 4
Er formentlig i gang med sin sidste sæson, og den aldrende stopper er stadig en fin erstatning for Konate, selvom han absolut ikke bidrager med noget offensivt længere. Laver indimellem dumme fejl, og det er ikke en spiller, som Klopp ser ud til at have den store tillid til længere.

Harvey Elliott (20 år) – (10 kampe/0 mål/1 assist): 4
I forhold til at han er offensiv minded, er 1 mål i tilsammen 50 ligakampe over 5 sæsoner, et absurd dårligt tal, og man begynder vel snart at have sine tvivl om mandens potentiale, som ellers for nogle sæsoner så aldeles lovende ud. I denne sæson har ikke fået meget spilletid, illustreret ved at de 45 minutter han fik mod Brighton i starten af oktober, har været hans rekord antal minutter i aktion i Premier League i indeværende sæson. Han runder snart 21 år, og burde for længst have været stamspiller på dette hold, potentialet taget i betragtning.

Alexis MacAllister (24 år) – (11 kampe/0 mål/1 assist): 6
Manden der har fødselsdag Juleaften, og som kan kalde sig Verdensmester, har været op og ned siden skiftet fra Brighton. Han er boldsikker, og har sin styrke i pasningsspillet, men for ofte har han virket tung og fejlplaceret, men når man har set ham i aktion for både Brighton og Argentina, ved man hvad han kan, det er bare spørgsmålet om det kan forløses i denne specielle spillestil.

Dominik Szoboszlai (23 år) – (12 kampe/1 mål/2 assist): 9
Holdets uovertruffen bedste spiller indtil videre i sæsonen, og sammen med Salah, hovedmanden bag ved den flotte placering. Løber, slider og kæmper konstant, og kan på mange måder minde om en yngre Gerrard. Mangler dog dennes målfarlighed, men det kommer måske når han kommer endnu mere ind i Premier Leagues verden. Har indtil videre været et af sæsonens bedste køb overordnet set i ligaen.

Ibrahima Konate (24 år) – (8 kampe/0 mål/0 assist): 6
Virker som den bedste makker til VVD, og vel også på sigt som manden der kan afløse hollænderen, men han skal vise mere end han har gjort hidtil i sæsonen, hvor han har været inde og ude af holdet.

Wataru Endo (30 år) – (7 kampe/0 mål/0 assist): 3
Det kommer vel ikke som nogen overraskelse, at den lille japaner på ingen måde har kunnet begå sig i Premier League, og da slet ikke på et af de bedre hold. Virker forvirret, dårlig med bolden og ofte direkte overmatchet. Det minder lidt for meget om den seneste asiat på holdet, hvor udenforstående også tog sig til hovedet da han blev købt. Mon Klopp er særlig glad for sushi siden han gentager “kunststykket”, eller sidder pengene bare løst i klubbens lommer?

Ryan Gravenberch (21 år) – (7 kampe/0 mål/0 assist): 5
Det engang så højt lovpriste talent i Ajax, har haft et par vanskelige år, og indtil videre kan man vel ikke påstå, at han har overbevist her i Liverpool. På det seneste er det dog blevet til mere spilletid end i starten, men 273 minutters aktion her 3 måneder inde i sæsonen er ganske enkelt for lidt.

Mohamed Salah (31 år) – (12 kampe/10 mål/4 assist): 8
Den lille egypter der ligner en mand på 50 år, ser ud til at have genfundet formen efter en mindre nedtur, og pludselig virker det bestemt ikke som nogen god handel, sådan bare at skippe ham af til en eller anden ørkenstat. Er den eneste på holdet der scorer kontinuerligt, og hans stabilitet er guld værd for klubbens ambitioner.

Cody Gakpo (24 år) – (10 kampe/2 mål/0 assist): 6
Spiller som sådan ganske udmærket, men slutproduktet mangler i udtalt grad, hvilket hans stats indikerer. Skal være farligere, så det ikke kun er Salah modstanderne koncentrerer sig om. Ligner dog fremtidens mand på holdet, og Klopp har forståeligt stor tiltro til den langlemmede hollænder.

Diogo Jota (26 år) – (11 kampe/4 mål/0 assist): 5
Der er et pænt stykke op til Mane/Firmino niveauet, men han har også været plaget af skader, så hvis han kan holde sig skadesfri over en hel sæson, kan man som Liverpool fan, måske håbe på et 2-cifret antal mål + en del assist, noget som han indtil videre ikke har været gavmild med.

Luis Diaz (26 år) – (11 kampe/3 mål/0 assist): 6
Som helhed en godkendt sæson indtil videre, men når man ved hvad han kan når han er på toppen, forventer man mere. Det kommer muligvis i takt med at sæsonen kører, og han her i første omgang får forældrenes kidnapning/løsladelse på afstand.

Darwin Nunez (24 år) – (11 kampe/4 mål/4 assist): 5
Minder vel om en “light udgave” af Haaland, og han brænder åbenlyst for mange chancer, selvom hans stats overordnet set ser ganske fine ud. Boldomgangen er ikke imponerende, men han fylder en del oppe foran, og ofte er han med til at skabe plads for ikke mindst Salah.

Øvrige benyttede spillere:
Kostas Tsimikas (27 år) – (5 kampe/0 mål/2 assist)
Jarell Quansah (20 år) – (4 kampe/0 mål/0 assist)
Curtis Jones (22 år) – (5 kampe/0 mål/0 assist)
Ben Doak (18 år) – (1 kamp/0 mål/0 assist)

 

Arsenal – aktuel placering: nr. 3
12 kampe – 8 sejre – 3 uafgjorte – 1 nederlag
Målscore: 26-10
Afleveringer totalt: 6834
Præcision i afleveringerne: 88%
Tacklinger: 196
Succes i tacklinger: 56%
Benyttede spillere efter 12 runder: 23
Egen avlede spillere benyttet: 4 (Rowe, Saka, Nketiah og Nelson)
Top 3 bedste spillere: 
1. Declan Rice
2. William Saliba
3. Bukayo Saka
Topscorer top 3:
1. Edward Nketiah – 5 mål
2. Bukayo Saka – 4 mål
3. Leandro Trossard og Martin Ødegaard – 3 mål

På papiret er holdet forstærket både i start 11´eren og i bredden, og holdet henter da også en del point, men virker på en eller anden måde, ikke så stærke som sidste sæson. Tilgangen af Rice på den defensive midtbane har postret holdet, der omvendt lider en smule under den forvirring der pludselig er opstået på målmandsposten, hvor sidste sæsons bedste keeper i ligaen Ramsdale, overraskende har mistet pladsen til Raya, der med undtagelse af spillet i fødderne + reflekser, på alle andre parametre er en dårligere målmand end sin engelske konkurrent. Arteta virker som en mand, der partout vil være “anderledes”, næsten manisk, måske for at leve op til hans mentor i City – hvem ved, men det kan blive “The Gunners`” problem i en sæson, der ellers “lå lige til højrebenet”.

Åbenlyse mangler: Angriber!

Gennemgang af de benyttede spillere (dem der har spillet minimum halvdelen af kampene):

Aaron Ramsdale (25 år) – (4 kampe): 6
Har som sådan stået helt udmærket, og sidste sæsons vel nok bedste keeper i hele Premier League, må godt nok se forbavset til at Raya sådan nærmest uden videre, er kommet ind fra “højre” og er blevet holdets primære keeper!

David Raya (28 år) – (8 kampe): 6
Det er jo ikke den lille spaniers skyld, at Arteta prioriterer ham, og naturligvis skal han forsøge at gribe chancen, når den opstår. Han har stået ok, men har dog også i enkelte kampe set noget stresset ud, og hans luftspil er ikke i nærheden af de bedste keepere i ligaen, men omvendt er han stærk i fusserne og reaktioner.

Ben White (26 år) – (11 kampe/1 mål/0 assist): 6
Lidt overraskende fortsætter den tidligere stopper, med at spille højre back, og det gør han uden de store fejl, men også uden at bidrage med specielt meget fremadrettet. Omvendt har man med ham + de 2 normale centrale forsvarsspillere, et hovedstøds bolværk ved modstandernes dødbolde.

Gabriel Magalhaes (25 år) – (11 kampe/0 mål/0 assist): 7
Virkede i flere situationer noget på glatis i sidste sæson, men efter at han har lært at spille sammen med Saliba, er han blevet bedre og bedre, og indtil videre er han vel i top 5-6 af denne sæsons bedste centrale forsvarsspillere i ligaen, og markant medvirkende til Arsenals fine start i sæsonen.

William Saliba (22 år) – (12 kampe/1 mål/1 assist): 8
Sammen med Dias og Romero har han været bedste forsvarsspiller i sæsonen i hele Premier League, og på sigt kan den store spiller godt gå hen og opnå decideret verdensklasse. Han har alle forudsætninger for at være en topspiller, og kan han holde sig fri fra skader, er han sammen med Rice, Ødegaard og Saka Arsenals nøglespiller, hvilket er ganske godt klaret for en blot 22 årig spiller.

Takehiro Tomiyaso (25 år) – (10 kampe/1 mål/0 assist): 5
Kan vel i bedste fald betragtes som en ok spiller, og bliver næppe andet end en “vikar” på holdet, hvilket også er ganske ok. Bidrager ikke med meget offensivt, men er habil defensivt, hvilket må være hovedårsagen til at han trods alt er i truppen.

Aleksandr Zinchenko (26 år) – (11 kampe/1 mål/0 assist): 6
Kan indtil videre se tilbage på en godkendt sæson, hvor han ofte har bidraget med offensive raids, men der skal flere assist på hans stats, ligesom hans defensiv kan forbedres.

Martin Ødegaard (24 år) – (9 kampe/3 mål/1 assist): 7
Truppens højst lønnede spiller, anfører og den absolutte førerhund, er vital i bestræbelserne på at vinde det mesterskab, som mange især Arsenal fan, nok føler nærmest blev “givet bort” sidste sæson, selvom sandheden muligvis er en anelse mere nuanceret. Den norske playmaker bidrager med en masse både offensivt og defensivt, og Arteta krydser givetvis fingre for at han og Rice, kan finde ind i et bedre samarbejde med dyrt indkøbte Havertz.

Jorginho (31 år) – (9 kampe/0 mål/0 assist): 4
Det er godt nok ikke meget konstruktivt der kommer fra europamesterens fusser, og strammer han sig ikke op, ligner det hans sidste sæson i London klubben. Virker langsom og bidrager som det fremgår ikke med hverken mål eller assist.

Declan Rice (24 år) – (12 kampe/2 mål/1 assist): 8
Har spillet præcis som forudsagt, og kan være “nøglen” til det mesterskab som alle i og omkring klubben drømmer om. Stabil, fysisk ekstrem stærk, løbevillig + at han yderst sjældent begår fejl. En ønskespiller på den defensive midtbane, hvor kun Manchester Citys Rodri er bedre end ham.

Kai Havertz (24 år) – (12 kampe/1 mål/1 assist): 3
Potentialet er enormt, men indtil videre har præstationerne været dårlige, og spørgsmålet er hvor længe Arteta har tålmodighed med tyskeren, der bare kan så meget, men som sjældent sådan for alvor viser det frem. Han har fået spilletid i samtlige kampe, hvilket faktisk overraskede mig, så det er ikke fordi han ikke har fået spilletid.

Gabriel Martinelli (22 år) – (10 kampe/1 mål/2 assist): 6
Shiner ikke som makkeren i modsatte side, men viser dog i glimt hvad han kan, og han er efterhånden begyndt at komme ind i “varmen” omkring “Selecao”, ligesom han er blevet langt mere stabil i sit spil. Han skal dog op i et endnu højere gear – og gerne oftere, såfremt det skal blive til ædelt metal denne sæson.

Leandro Trossard (28 år) – (8 kampe/3 mål/1 assist): 6
Glimrende reserve for især Martinelli, og ofte en spiller man ved hvad kan. Giver sig 100% i hver nærkamp, og ved hvor modstandernes mål står.

Fabio Vieira (23 år) – (8 kampe/1 mål/2 assist): 5
Det bliver ikke rigtigt til det helt store fra hans ellers kreative fødder, og meget mere end en brugbar reserve mod de mindre hold, ser det ikke ud til at portugiseren kan drive det til. Mangler fysik og fart, ligesom han har tendens til at forsvinde i perioder af kampene.

Eddie Nketiah (24 år) – (12 kampe/5 mål/0 assist): 6
Er ikke meget bedre med bolden end Liverpools Nunez eller Manchester Citys Haaland, men ligesom de to, ved han hvor modstandernes mål står henne, og han er aktuelt holdets topscorer. Jeg ser ham ikke som en potentiel topangriber, så Arteta skal hæve ambitionsniveauet fremadrettet på den plads, men så længe han scorer, beholder han nok pladsen, om ikke andet så som farlig indskifter.

Bukayo Saka (22 år) – (11 kampe/4 mål/4 assist): 8
Jeg så gerne noget mere egoisme i hans spil, men man kan ikke tage hans teknik og spilforståelse fra ham, og han har sammen med Rice og Saliba, indtil videre været Arsenals bedste spiller i sæsonen.

Gabriel Jesus (26 år) – (7 kampe/1 mål/0 assist): 4
Er endnu engang skadet, men vel dårligt end der savnes, i det han godt nok ikke laver mange mål, og overhovedet ingen assist. Han skal i den grad op i et helt andet gear, hvis ikke han snart skal sige farvel til “The Gunners”.

Øvrige benyttede spillere:
Jacob Kiwior (23 år) – (4 kampe/0 mål/0 assist)
Thomas Partey (30 år) – (4 kampe/0 mål/0 assist)
Jurrien Timber (22 år) – (1 kamp/0 mål/0 assist)
Emile Smith Rowe (23 år) – (4 kampe/0 mål/1 assist)
Mohamed Elneny (31 år) – (1 kamp/0 mål/0 assist)
Reiss Nelson (23 år) – (5 kampe/0 mål/0 assist)

 

Arsenal – aktuel placering: nr. 4
12 kampe – 8 sejre – 2 uafgjorte – 2 nederlag
Målscore: 24-15
Afleveringer totalt: 6867
Præcision i afleveringerne: 88%
Tacklinger: 242
Succes i tacklinger: 64%
Benyttede spillere efter 12 runder: 23
Egen avlede spillere benyttet: 1 (Skipp)
Top 3 bedste spillere: 
1. Christian Romero
2. Yves Bissouma
3. James Maddison
Topscorer top 3:
1. Son Heung-Min – 8 mål
2. Dejan Kulusevski – 3 mål
3. Christian Romero – 2 mål

Den nye træner Ange har for alvor fået glæden tilbage for Spurs, hvor både holdet og publikum igen virker til at nyde fodbolden. Om det er nok til guld er nok mere end tvivlsomt, men de spiller underholdende, friskt og publikumsvenligt, og med problemerne hos flere konkurrenter, kan det godt med hiv og slæb live til en top 4 placering, selvom jeg begynder at tvivle ovenpå de seneste kampe. Bredden er katastrofal smal på et hold, der med tilgangen af playmakeren Maddison, samarbejdet mellem Sarr og Bissouma, samt ligaens måske stærkeste centrale forsvarsduo, i den grad er forandret på kort tid.

Åbenlyse mangler: Angriber og bredde!

Gennemgang af de benyttede spillere (dem der har spillet minimum halvdelen af kampene):

Guglielmo Vicario (27 år) – (12 kampe): 7
Er nærmest kommet ud af det “blå”, men er nu pludselig en af ligaens bedste keepere + med i den nyeste italienske landsholdstrup, så man må sige at Vicario har været en stor succes for Spurs, hvor han i den grad har været medvirkende til at holde dem i top 4.

Emerson Royal (24 år) – (9 kampe/1 mål/1 assist): 5
Stabil sæson indtil videre, men bidrager umiddelbart ikke med nok rent offensivt, og defensivt er han ikke meget bevendt. Har fået mere spilletid end mange havde forventet, men skal i den grad geare op, såfremt dette skal fortsætte sæsonen ud.

Christian Romero (25 år) – 11 kampe/2 mål/0 assist): 8
Verdensmesteren er både en af ligaens bedste men også mest brutale spillere, og især det sidste kan komme til at koste, da han hiver en del kort, også de røde, hvilket jo indebærer dumme karantæne dage. Bredden er ikke enorm i Spurs, og da slet ikke i det centrale forsvar, så hvis det skal blive til top 4 ambitioner kræver det at den bomstærke argentiner holder sig på “måtten”. Mand mod mand er han uhyrlig god, og han ved tilsyneladende også hvordan man scorer mål.

Ben Davies (30 år) – (6 kampe/0 mål/0 assist): 5
Det bliver ikke til så meget spilletid længere, men han er en fin reserve, som sjældent spiller dårligt.

Pedro Porro (24 år) – (11 kampe/0 mål/2 assist): 6
Hurtig, teknisk god og offensiv minded, men glemmer indimellem sit bagrum, ligesom han flagerer noget forvirret rundt. Det virker til at Ange er glad for ham, og potentialet er bestemt til at være fast mand for en klub som Tottenham.

Destiny Udogie (20 år) – (10 kampe/0 mål/2 assist): 7
Født i Verona – udviklet i Udine, og nu som 20 årig fast spiller i Spurs + er omkring det italienske landshold, så man må sige at det er gået hurtigt, og indtil videre særdeles positivt for den offensive back, der fysisk matcher de fleste.

Micky van de Ven (22 år) – (11 kampe/1 mål/0 assist): 8
Formentlig ligaens hurtigste centrale forsvarsspiller, og indtil videre et vaskeægte “røverkøb”. En spiller ikke mange havde hørt om, og en spiller der, trods åbenlyse styrker, ikke er i nærheden af en startplads for “Orange”. Dette ændrer sig måske indenfor den nærmeste fremtid, for med det spil han indtil videre har vist i Premier League, kan man ikke komme udenom ham tænker jeg.

Oliver Skipp (23 år) – (7 kampe/0 mål/0 assist): 4
Truppens eneste egenavlede spiller, som får lidt spilletid, og på sigt kan det blive svært for den defensivt orienterede midtbanemand, at opnå ret meget mere tid end han hidtil har fået. Er relativ primitiv som spiller, og bidrage ikke med meget konstruktivt.

Pierre-Emile Højbjerg (28 år) – (11 kampe/0 mål/0 assist): 4
Har de senere sæsoner fået ekstremt meget spilletid, og det er enestående så sjældent han løber tør for “krudt” og/eller bliver skadet, men ligesom Skipp, er det godt nok ikke meget han kommer med længere fremme på banen, og er Maddison, Bentancur, Sarr og/eller Bissouma klar, kommer han ikke på banen. Kæmper og fighter som altid, men mangler nok for meget i boldomgangen, ligesom hans pasninger ofte er for febrilske.

James Maddison (26 år) – (11 kampe/3 mål/5 assist): 8
Kandiderer til en af sæsonens bedste køb, i hvert fald hvis han fastholder det indtil videre høje niveau, som han har vist. Virkelig stærk playmaker, der ikke er bange for at tage fat også defensivt, og man må krydse fingre for at han er hurtigt retur efter sin skade.

Yves Bissouma (27 år) – (11 kampe /0 mål/0 assist): 8
Han er i den grad vokset med opgaven, og har hidtil i sæsonen, været blandt holdets 2-3 bedste/vigtigste spillere. Løber nærmest for to spillere, og overblikket er i den grad på højeste niveau, når han støder med frem fra sin som udgangspunkt, defensive midtbane position.

Richarlison (26 år) – (10 kampe/1 mål/3 assist): 3
Det bliver ligesom ikke rigtigt til det som potentialet (engang) forudsagde, og efterhånden som tiden går, begynder man at tvivle på at det nogensinde bliver udfoldet sådan for alvor. Skadet, småskadet, uheldig, psykiske udfordringer osv osv – der er helt tiden et eller andet galt, men faktum er at målene udebliver.

Son Heung-Min (31 år) – (12 kampe/8 mål/1 assist): 7
Har været blandt de bærende spillere på holdet indtil videre, og med 8 mål i 12 kampe, bestemt den farligste. Hans mangeårige makker Harry Kane er væk, og det har fået Son til at tage ansvaret på sine rutinerede skuldre, hvilket indtil videre er gået fint. Spørgsmålet er om han kan fortsætte niveauet over en lang sæson, det får vise sig.

Brennan Johnson (22 år) – (9 kampe/1 mål/1 assist): 5
Potentialet er ganske stort, og på papiret så skiftet fra Forest til Spurs fornuftigt ud. Han har dog ikke vist det store hidtil, men kan over en lang sæson, blive en værdifuld sub, og gerne jfr. prisen, på sigt en stamspiller.

Dejan Kulusevski (23 år) – (12 kampe/3 mål/0 assist): 7
Har udviklet sig til en af truppens vigtigste og mest stabile spillere, og når Richarlison og Johnson ikke helt er kommet i gang, er det vigtigt for alsidigheden at også svenskeren kan ramme målet. Har det med at forsvinde en anelse ud af større kampe, noget han i den grad skal arbejde med.

Pape Matar Sarr (21 år) – (12 kampe/1 mål/2 assist): 7
Har fået et mindre gennembrud indtil videre, hvor den unge spiller har medvirket i samtlige kampe, og langsomt men sikkert er ved at udviklet et virkelig fint samarbejde med Bissouma. Han er teknisk stærk, får fat i mange bolde, og trods den unge alder har han et fint overblik. Kan have til tendens til at lade sig stresset når modstanderne er i overtal, men overordnet set har han været en af holdets lyspunkter.

Øvrige benyttede spillere:
Ivan Perisic (34 år) – (5 kampe/0 mål/1 assist)
Rodrigo Bentancur (26 år) – (3 kampe/0 mål/0 assist)
Giovani Lo Celso (27 år) – (3 kampe/0 mål/0 assist)
Bryan Gil (22 år) – (2 kampe/0 mål/0 assist)
Manor Solomon (24 år) – (5 kampe/0 mål/2 assist)
Alejo Veliz (20 år) – (3 kampe/0 mål/0 assist)
Eric Dier (29 år) – (2 kampe/0 mål/0 assist)

 

Manchester United FC- aktuel placering: nr. 6
12 kampe – 7 sejre – 0 uafgjorte – 5 nederlag
Målscore: 13-16
Afleveringer totalt: 6140
Præcision i afleveringerne: 84%
Tacklinger: 195
Succes i tacklinger: 59%
Benyttede spillere efter 12 runder: 25
Egen avlede spillere benyttet: 5 (Evans, McTominay, Mejbri, Rashford og Garnacho)
Top 3 bedste spillere: 
1. Scott McTominay
2. Harry Maguire
3. Andre`Onana
Topscorer top 3:
1. Bruno Fernandes og Scott McTominay – 3 mål
2. Christian Eriksen, Raphaël Varane, Casemiro, Hannibal Mejbri, Diogo Dalot og Victor Lindelöf – 1 mål

Den stil som man anede sidste sæson, ser ud til at være smuldret totalt allerede her 12 runder inde i den nye sæson, og det har da også fået manageren til at udmelde at man nu ikke længere ønsker at spille som Ajax, men i langt højere grad vil være et omstillingshold. Jo tak, det havde de af os, som følger holdet, ligesom opfattet, og derfor virker det absurd at man har brugt penge på spillere som Antony, Mount og andre, der åbenlyst ikke favoriseres af den stil. Holdet har været ramt af ekstra ordinært mange skader, men trods det faktum, pivringe spil og problemer udenfor banen, er det ikke desto mindre Manchester United, som har samlet flest point sammen over den seneste håndfuld kampe, og det skal man bestemt have respekt for, da det i sidste ende jo gælder om at opnå point fremfor skønhedspoint!

Åbenlyse mangler: Topangriber og højre wing!

Gennemgang af de benyttede spillere (dem der har spillet minimum halvdelen af kampene):

Andre`Onana (27 år) – (12 kampe): 6
Det startede helt forfærdeligt for den kontroversielle keeper, men i de seneste 4-5 kampe har han virkelig spillet sig op, og overordnet set måske været holdets bedste spiller. Virker forvirret når modstanderne går tæt på kroppen af ham, og er nok lidt for glad for “TV redninger”, men i sidste ende bedømmes han som keeper på hvor mange mål han lukker ind.

Victor Lindelöf (29 år) – (10 kampe/1 mål/1 assist): 5
Mange havde troet at svenskeren set over hele sæsonen ville opnå omkring det antal kampe, han allerede nu har spillet, så på den vis har han jo været en mindre succes, selvom det vil være synd at påstå at han har shinet. Men han virker mere rolig og solid end i tidligere sæsoner, og skal nok opnå omkring 30-35 kampe over hele sæsonen.

Harry Maguire (30 år) – (7 kampe/0 mål/1 assist): 6
Manden der reelt var ude af klubben og helt og aldeles ude i “kulden”, rangerer i skrivende stund som holdets stærkeste forsvarsspiller, hvilket synes absurd, og i den grad et billede på skadesfrekvensen + at træneren svinger seriøst meget i sine holdninger til de enkelte spillere. Hans megen spilletid giver ham berettigelse på landsholdet, så den del af kritikken er her og nu forstummet. Virker langt mere sikker i sine indgreb, og han har i flere kampe været stærk til at føre bolden frem og deltage i opspillet.

Raphaël Varane (30 år) – (8 kampe/1 mål/0 assist): 5
Veteranen der ikke længere spiller for “Les Bleus”, fortsætter med de evige småskader, og rigtigt godt har det langt fra været, når han så ikke er skadet. Det er som om engagementet og iveren er væk, og han laver bemærkelsesværdigt mange fejl, når han spiller, hvilket hæmmer hans medspillere, som i den grad bør kunne læne sig op af den bundrutinerede franskmand. Skaderne til de øvrige centrale forsvarsspillere, har betydet at han kort og godt har skullet spillet for meget, og selvom det lyder grotesk når man tænker på hans løn, så kan han maksimalt spille 1 x ugentlig, og gerne mindre, hvilket selvsagt ikke er optimalt på dette niveau.

Diego Dalot (24 år) – (11 kampe/1 mål/0 assist): 5
Offensivt er han blandt ligaens bedste højre back, mens defensivt er han næsten helt umulig. Svinger ekstremt fra kamp til kamp, og holder man med holdet, sidder man med nerverne ude på trøjen, når han forsøger at dæmme op for alt for mange fejl i sit bagrum.

Aaron Wan-Bissaka (25 år) – (6 kampe/0 mål/1 assist): 5
Det er ikke meget spilletid han har fået, da han længe har døjet med en skade, men han er markant bedre defensivt end Dalot, men mangler omvendt det meste i offensiven, hvilket gør højre side til noget nær usynlig når hans makker er Antony. Holder han sig skadesfri ligner han her og nu førstevalget i højre forsvarsside.

Johnny Evans (35 år) – (6 kampe/0 mål/1 assist): 5
Knap 36 år og still going strong, kan man vist roligt sige om den stoute irer, der her i sit sene “efterår”, har opnået langt mere spilletid i sin gamle klub, end han formentlig havde drømt om. Hans omgang med bolden er bedre end man husker den fra tidligere år, men det er klart at der mangler speed indimellem, men det er heller ikke meningen at han skal spille uge efter uge, så det skal doseres for at han skal blive rigtig værdifuld som back up.

Bruno Fernandes (29 år) – (12 kampe/3 mål/2 assist): 6
Hans attituder er som en 8 årigs, og man kunne håbe han ville bruge kræfterne anderledes, men det er nok for sent at lære en snart 30 årig spiller, så i stedet må man håbe han kan bidrage mere med mål og assist, end tilfældet har været, for det var ligesom det han slog igennem med, da han i sin tid bragede ind i klubben. Har ikke været helt oppe i gear i denne sæson – helt som resten af holdet, men som det fremgår bidrager han med mål og assist, så hans berettigelse på holdet er helt på sin plads, men anførerbindet bør han ikke have.

Casemiro (31 år) – (8 kampe/1 mål/1 assist): 4
Det begynder at se ud som det man som fan af klubben, havde frygtet da han i en sen alder, og mættet af triumfer, kom til klubben. En solid løn og en langvarig kontrakt, det sidste ville Real Madrid slet ikke tilbyde ham, gjorde at han valgte en klub i åbenlys kaos. Han præsterede rigtigt godt sidste sæson, hvor han overordnet set var blandt holdets bedste, men i denne sæson har han virket tung, uengageret og er nu skadet. Det kan godt ligne en snarlig afsked med “Selecaos” anfører, hvilket man nok bør benytte sig af, såfremt en klub fra Mellemøsten kommer luskende!

Scott McTominay (26 år)  (9 kampe/3 mål/0 mål): 6
Akkurat som tilfældet Maguire, var skotten reelt meldt færdig i klubben, men da ingen ville have ham, i hvert fald ikke på den præmis som United opstillede, blev han i barndomsklubben, hvor han indtil videre i sæsonen, vel har været holdets bedste spiller. Han er ikke elegant, hurtig eller driblestærk, men han kæmper, fighter og kan score, så her og nu er han uundværlig i trænerens ændrede tilgang til kampene.

Mason Mount (24 år) – (8 kampe/0 mål/0 assist): 3
Undertegnede rynkede på næsen, da man smed så mange penge efter en spiller, der et stykke tid var falmet, og hvor prisen med kun 1 år tilbage af kontrakten, var høj. Desværre har den skepsis vist sig indtil videre at holde stik, for den endnu kun 24 årige englænder, virker spillemæssigt helt ved siden af sig selv. Ten Hag proklamerede ved købet, at han med Mount havde sikret sig en top central midtbane spiller. Det glæder vi os til at se.

Anthony Martial (27 år) – (10 kampe/0 mål/0 assist): 1
Det nærmer sig 10 sæsoner med denne ugidelige angriber, der engang for mange år siden, havde et ekstra ordinært højt potentiale, men som pga. skader og almindelig sløvhed, simpelthen bare har spildt det hele på “gulvet”. Vil nogen overtage hans 200.000 pund pr. uge løn fra vinter, så skyd ham afsted kvit og frit.

Marcus Rashford (26 år) – (11 kampe/1 mål/1 assist): 3
Sidste sæsons store profil, er kollapset sammen med holdet, og virker ikke som en spiller der har den store tro på egne evner. Han kastes rundt i angrebet – nogen gange centralt, nogen gange til højre, og indimellem til venstre. 1 mål og 1 assist siger det hele – det kan kun gå fremad.

Antony (23 år) – (9 kampe/0 mål/0 assist): 2
Ten Hags store håb, og en af verdens dyreste spillere, der reelt kun kan løbe relativ langsomt, og skære ind i banen, for herefter at afslutte håbløst med venstre benet. Det har været pinligt at se på, og brasseren har uden sammenligning været den største fejl signing i Premier Leagues historie – hvis man kombinerer købssum med præstation.

Rasmus Højlund (20 år) – (9 kampe/0 mål/0 assist): 4
Han scorede ikke mange mål i Serie A, og det må man i den grad sige han har levet op til indtil videre, hvor han er den spiller i ligaen der har brændt flest chancer, uden at score. Dem der forsøger at tale ham op, postulerer at han aldrig får bolden, men ikke desto mindre har han haft 8 såkaldt store chancer, det samme antal som f.eks. Jackson i Chelsea, og forskellen er signifikant. Han løber og løber, og han er fan af klubben, men af logiske årsager er det altså ikke nok, heller ikke selvom han er dansker! 651

Christian Eriksen (31 år) – (11 kampe/1 mål/1 assist): 5
Den aldrende dansker har fået mere spilletid end forventet, primært pga. skader til andre midtbanespillere, og selvom han bestemt ikke har været blandt de dårligste på holdet, er der godt nok langt op til det niveau, han havde engang. Det ligner sidste sæson i klubben, for han er dyr i drift, og bidrager ikke med meget positivt længere, men fylder vel bare en plads op og det er ikke nok for en klub som Manchester United – trods alt.

Alejandro Garnacho (19 år) – (10 kampe/0 mål/0 assist): 5
Har primært været benyttet som indskifter, hvor han ofte har bidraget positivt, men pga. skader og holdets generelle formdyk, har han fået mere og mere spilletid, og selvom man bestemt kan ane potentialet, er der ikke meget i slutproduktet hvilket kan læses af de nøgne kendsgerninger. Han skal op i gear, så hans potentiale kan udfoldes, men det er unægtelig svært på et hold i krise.

Øvrige benyttede spillere:
Lisandro Martinez (25 år) – (5 kampe/0 mål/1 assist)
Luke Shaw (28 år) – (2 kampe/0 mål/0 assist)
Sergio Requilon (29 år) – (4 kampe/0 mål/0 assist)
Facundo Pellestri (21 år) – (5 kampe/0 mål/1 assist)
Donny van de Beek (26 år) – (1 kamp/0 mål/0 assist)
Hannibal Mejbri (20 år) – (2 kampe/1 mål/0 assist)
Jadon Sancho (23 år) – (3 kampe/0 mål/0 assist)
Sofian Amrabat (27 år) – (5 kampe/0 mål/0 assist)

 

Newcastle United – aktuel placering: nr. 7
12 kampe – 6 sejre – 2 uafgjorte – 4 nederlag
Målscore: 27-13
Afleveringer totalt: 6088
Præcision i afleveringerne: 84%
Tacklinger: 188
Succes i tacklinger: 64%
Benyttede spillere efter 12 runder: 25
Egen avlede spillere benyttet: 5 (Burn, Anderson, Parkinson, Miley og Longstaff)
Top 3 bedste spillere: 
1. Sean Longstaff
2. Anthony Gordon
3. Kieran Trippier

Problemerne med Tonali, som nu har betydet at den dyrt indkøbte italiener ikke kommer tilbage til fodbolden, før efter sæsonen, har i den grad betydet at holdet forunderligt nok er gået ned i kadence. På trods af flotte præstationer af især Longstaff, Trippier og Gordon, halter helheden godt nok en del, og sommerens manglende indkøb, kan på sigt vise sig at være en hæmsko for den super ambitiøse klub, der her og nu ikke ligner et hold, der kan være med i toppen, da slet ikke når en smal trup (niveaumæssigt) samtidig skal koncentrere sig om Champions League.

Åbenlyse mangler: Bredde niveaumæssigt!

Gennemgang af de benyttede spillere (dem der har spillet minimum halvdelen af kampene):

Nick Pope (31 år) – (12 kampe): 5
Er som udgangspunkt en stabil keeper, der sjældent svinger hverken op eller ned, og igen indtil videre i denne sæson, har han været en stabil sidste skanse.

Kieran Trippier (33 år) – (12 kampe/0 mål/6 assist): 7
Alderen er på den forkerte side af de 30 år, men han fortsætter med at være utrolig leveringsdygtig i indlæg, der oftest er til at arbejde videre med for enten Wilson eller Isak. Defensivt er han bestemt også stadig blandt bedste, og så længe han ikke er skadet, bliver det svært for Livramento sådan for alvor at få “fodfæste” omkring holdet.

Fabian Schär (31 år ) – (12 kampe/0 mål/0 assist): 6
Det var ikke ventet at han skulle være fast mand, men ikke mindst pga. Botmans fravær, har han indtil videre været med i samtlige kampe, og han har faktisk spillet ganske solidt, uden at begå de helt store fejl.

Jamal Lascelles (30 år) – (7 kampe/0 mål/0 assist): 5
Kaptajnen der kun sjældent er med i start 11èren, i hvert fald når det er modstandere af en vis støbning. Gør det altid fint når han er med, og er under alle omstændigheder en solid back up.

Dan Burn (31 år) – (11 kampe/1 mål/0 assist): 6
Verdens højeste venstre back, fortsætter med at udfylde sin specielle rolle, og der kan ikke herske tvivl om at han y-udfylder rollen ganske udmærket. Hans talent har aldrig nærmet sig egenavlede spillere som f.eks. Peter Beardsley eller Paul Gascoigne, men ligesom de to tidligere topspillere, er også Burn vokset op i Newcastle, og derfor har han klubbens DNA helt ind i knoglerne.

Tino Livramento (21 år) – (6 kampe/0 mål/0 assist): 5
Har i nogle år været regnet som en af Englands mest interessante unge backs, men skader har forhindret gennembruddet, og man må håbe for ham, at han kan fortsætte udviklingen her, selvom især Trippier spærrer for hyppig spilletid.

Miguel Almiron (29 år) – (12 kampe/2 mål/0 assist): 6
En af heltene fra sidste sæson, og igen i denne sæson en vigtig spiller på Howes mandskab. Man kunne nok savne nogle assist fra hans fødder, men han er stabil og en spiller, som modstanderne altid skal holde øje med, hvilket ikke mindst skaber plads til medspillerne.

Sean Longstaff (26 år) – (12 kampe/2 mål/1 assist): 7
Sæsonens markant største overraskelse på dette Newcastle mandskab, for med al respekt for midtbanesliderens evner, så troede mange nok at han var færdig i klubben, nu hvor pengene væltede ind og klubbens få egne spillere, nok ikke ville få meget spilletid. Han har dog været med i alle kampene indtil videre, og fortsætter han sådan, bliver han i den grad vanskelig at erstatte fremadrettet.

Bruno Guimares (25 år) – (11 kampe/1 mål/1 assist): 6
Brasseren med den fine boldbehandling, har endnu i sæsonen ikke været helt oppe på det fornemme niveau, som han gennemgående var i sidste sæson. Det er som om der mangler noget tempo i boldomgangen, og han har i perioder set træt ud.

Sandro Tonali (23 år) – (8 kampe/1 mål/0 assist): 5
Det startede fantastisk for klubbens nye stjerne – mål i første kamp og fantastisk præstation, men herefter er det som om niveauet er gået en del ned, formentlig i takt med at han har brugt tanker og psyke på gambling sagen, der til sidst resulterede i en karantæne, der betyder at han ikke kommer i aktion for hverken klub eller land, før efter næste sommer. Det er trist og ærgeligt for en spiller, der potentielt kan nå helt til tops, så man må håbe han er i “gode hænder” de kommende måneder.

Harvey Barnes (25 år) – (6 kampe/1 mål/1 assist): 4
Den løbevillige wing har endnu ikke helt vist det han åbenlyst kan, og her på det seneste har han været skadet. Evnerne er til en plads på holdet, så Gordon får konkurrence, når Barnes vender tilbage.

Elliot Anderson (21 år) – (9 kampe/0 mål/1 assist): 4
Den unge spiller gør det for så vidt fint nok, men udviklingen halter en smule indtil videre, hvilket nok skyldes problemerne generelt på holdet, og så længe han får de kampe han behøves, er man nok fortrøstningsfuld i klubben.

Joelinton (27 år) – (9 kampe/0 mål/1 assist): 4
Skaber chancer og uro hos modstanderne, selvom han ikke har været så synlig som i sidste sæson. Har virket træt og måske småskadet i flere kampe, så landsholdspausen her og nu bør bekomme ham vel.

Anthony Gordon (22 år) – (11 kampe/4 mål/2 assist): 7
Hans start i klubben var knapt så prangende, men i denne sæson har han indtil videre været blandt holdets absolut bedste, og hans iver, energi og hurtighed, er forfriskende og vigtigt. Han scorer tilmed en del mål, hvilket man måske ikke havde set komme så hurtigt, og der er ingen tvivl om at han allerede nu er blandt Howes nøglespillere.

Clive Wilson (31 år) – (10 kampe/7 mål/0 assist): 7
Han ved bestemt hvor modstandernes mål står henne, og selvom han måske ikke bidrager til så voldsomt meget andet, så er 7 mål i 10 kampe særdeles godkendt!

Aleksander Isak (24 år) – (8 kampe/6 mål/0 assist): 5
Har ikke været så stærk, som man så ham i perioder i sidste sæson, men svenskeren kan stadig score mål, og kan han for alvor blive fit for fight over en længere periode, bør han blive et kæmpe aktiv i en ikke alt for prangende offensiv. Han er hurtig, pågående og teknisk langt bedre end de fleste på holdet, så potentialet er åbenlyst.

Øvrige benyttede spillere:
Sven Botman (23 år) – (5 kampe/1 mål/1 assist)
Matt Targett (28 år) – (3 kampe/0 mål/0 assist)
Emil Krafth (29 år) – (1 kamp/0 mål/0 assist)
Lewis Hall (19 år) – (2 kampe/0 mål/0 assist)
Matt Ricthie (34 år) – (2 kampe/0 mål/0 assist)
Jacob Murphy (28 år) – (5 kampe/1 mål/3 assist)
Joe Willock (24 år) – (3 kampe/0 mål/0 assist)
Lewis Miley (17 år) – (1 kamp/0 mål/0 assist)
Ben Parkinson (18 år) – (1 kamp/0 mål/0 assist)

Chelsea FC – aktuel placering: nr. 10
12 kampe – 4 sejre – 4 uafgjorte – 4 nederlag
Målscore: 21-16
Afleveringer totalt: 7058
Præcision i afleveringerne: 88%
Tacklinger: 200
Succes i tacklinger: 60%
Benyttede spillere efter 12 runder: 21
Egen avlede spillere benyttet: 3 (James, Maatsen og Broja)
Top 3 bedste spillere: 
1. Cole Palmer
2. Raheem Sterling
3. Connor Gallagher/Thiago Silva

Vi har henover sommeren været vidner til en af de mest markante udrensninger i moderne fodbold, og selvom man ikke kan påstå at alt er lykkedes endnu, er det tydeligt hvad målet med projektet går ud på. Foryngelsen er tydelig, friskheden, spillertyperne og de ideer som ejerne har med klubben begynder at skinne igennem, så spørgsmålet er blot om Pochettino er den rigtige mand til jobbet, da han med al respekt for meritter, jo ikke just er den store “vindertræner”. Han er dog god med yngre spillere, så indtil videre ser det ud til at være tilfredsstillende, om end en så dyrt indkøbt trup, unge spillere eller ej, naturligvis må og skal kæmpe med helt i toppen, og ikke som nu, er med nede omkring midter placeringene i ligaen.

Åbenlyse mangler: Top angriber!

Gennemgang af de benyttede spillere (dem der har spillet minimum halvdelen af kampene):

Robert Sanchez (25 år) – (12 kampe) – 5
Overraskelsen på keeper posten, har for så vidt gjort det ganske fornuftigt indtil videre, så det er ikke umiddelbart her at der skal bruges penge næste gang lommerne åbnes!

Thiago Silva (39 år) – (12 kampe/1 mål/0 assist): 6
Han runder 40 år i det nye år, og er ganske givet i gang med sin sidste sæson på absolut topplan. Man må undres over at den gamle brasser, stadig kan finde motivationen, ikke mindst set i lyset af holdets placering, og hidtidige præstationer, men så længe han evner det, skal Pochettino prise sig lykkelig, for med al respekt for medspillerne på denne position, så er bredden aktuelt ikke voldsom.

Ben Chilwell (26 år) – (6 kampe/0 mål/1 assist): 4
Til trods for efterhånden et stykke tid i klubben, vil det være direkte løgn at påstå at den evigt skadesplagede englænder, sådan for alvor er slået igennem endnu, og pladsen på landsholdet er efterhånden også under voldsomt pres. Når han er klar, er han markant en af de bedste i ligaen, men det er alt for sjældent at han det desværre.

Levi Colwill (20 år) – (11 kampe/0 mål/1 mål): 5
Det unge stopper talent (mis)bruges som venstre back, eller til nød som venstre centrale forsvarsspiller, hvilket han inderst inde nok ikke er super tilfreds med, men i det mindste giver det godt med spilletid, og da hans direkte konkurrent i det centrale forsvar reelt kunne være hans fader, ser han nok relativ lyst på fremtiden.

Malo Gusto (20 år) – (9 kampe/0 mål/2 assist): 4
Man kan i perioder sagtens skimte, hvorfor han er omkring holdet, men om han på sigt kan holde niveauet til at blive stamspiller i en ambitiøs storklub, kan man indtil videre have sine tvivl om. Kan virke stresset og åbenlyst miste overblikket når han presses, eller det går for hurtigt i kampene, men han har overraskende fået en hel det minutter i benene, hvilket selvsagt bør kunne hærde og udvikle ham.

Ian Maatsen (21 år) – (7 kampe/0 mål/0 assist): 4
Solid type, der ved hvordan man bruger fysikken i nærkampene, og han har både speed og overblik til at være med, selvom han endnu langt fra er stamspiller. Udfylder en plads på holdet med enorm konkurrence, og formentlig senest til næste sommer må man tro at der ryddes op på venstre back positionen. Han kan med fordel bruges længere fremme på banen, hvilket han har vist flere gange i en indtil videre semigodkendt sæson for den unge hollænder.

Axel Disasi (25 år) – (11 kampe/1 mål/0 assist): 5
Efter langtidsskaderne til hans 2 landsmænd (Fofana og Badiashile), blev han nærmest købt pr. “panik”, men han har relativ hurtigt fundet ind i rytmen i ligaen, og samarbejdet med den gamle Silva, fungerer overraskende fint. Kan være udfordret når spillet er for hurtigt omkring ham, men fysisk og taktisk matcher han de fleste.

Marc Cucurella (25 år) – (6 kampe/0 mål/0 assist): 3
Dyrt indkøbt spanier, som aldrig sådan for alvor er slået igennem, og man må formode at han ryger ud til næste sommer, med mindre han kommer mere op i gear. Har i denne sæson ikke vist det store, og kan gå en lang sæson i møde, med mindre han er så “heldig” at konkurrenterne vedbliver med at blive skadede.

Enzo Fernandez (22 år) – (11 kampe/0 mål/0 assist): 5
Verdensmesteren har åbenlyst sine kvaliteter, og defensivt er han blandt de bedste på positionen i ligaen, mens man savner noget mere konstruktivt fra hans fødder indimellem. Han har spillet solidt og stabilt, selvom han ser ud til at kæmpe med småskader hele tiden. Måske en kortere pause vil gøre ham godt, da han kan virke slidt.

Mykhailo Mudryk (22 år) – (10 kampe/2 mål/0 assist): 4
Hvor god han er eller kan blive, er stadig umådeligt vanskeligt at tolke, men hurtighed og iver kan man ikke sætte en finger på, spørgsmålet er blot om det hele kan forløses, eller han måske på et tidspunkt skal træde “et skridt” tilbage.

Connor Gallagher (23 år) – (12 kampe/0 mål/4 assist): 5
Med al respekt for den arbejdssomme englænder, så er hans betydning for holdet et bevis for, at der er lang vej endnu for Chelsea. Han kæmper og fighter så det er en fryd, men var Chelsea på toppen, burde han maksimalt være en brugbar reserve, og ikke som hidtil i sæsonen, hvor han har været både anfører og aktuelt er en stamspiller.

Lesley Ugochukwu (19 år) – (8 kampe/0 mål/0 assist): 4
Potentialet er tydeligt, men endnu har vi ikke set det udfoldet, og måske er konkurrenen lige vel hård på midtbanen, hvor det unægtelig er svært at se ham få spilletid når alle er tilbage.

Moises Caicedo (22 år) – (10 kampe/0 mål/0 assist): 5
En af sommerens helt store transfers, og selvom han i perioder har spillet fint, er det endnu slet ikke bevist at han bliver de mange penge værd, som han kostede, da han skiftede fra Brighton. Han løber og arbejder meget, men teknisk er der mangler, ikke mindst når tempoet stiger. Han har alderen med sig, så han kan udvikles endnu, men det kræver tid, og det er sjældent noget man har meget af i en klub som Chelsea.

Cole Palmer (21 år) – (10 kampe/4 mål/2 assist): 7
Dumpet i Manchester City, hvor han havde været siden han var 9 år gammel, og pludselig står han så i den rige Londonklub, og det må man nøgternt konstatere at han indtil videre har formået at vende til sin fordel. Er teknisk blandt de bedste i ligaen, og hans spil kan indimellem virke nonchalent og lidt som man husker det fra Gascoigne, hvilket bestemt er en kadeau til den unge Palmer. Er nu også kommet med omkring landsholdet, og “bare” det at han er fast straffesparksskytte, viser hvor langt han allerede nu er nået i sin nye klub. Det skal blive særdeles spændende at følge ham i fremtiden, for potentialet er enormt, hvis han kan holdt til presset.

Raheem Sterling (28 år) – (12 kampe/4 mål/1 assist): 7
Efter sidste sæsons nedtur for både ham og holdet, er han i den grad vågnet op af “dvalen” indtil videre, og det er besynderligt at han ikke er med omkring landsholdet, da jeg ikke umiddelbart kan pege på ret mange bedre på hans plads. Han scorer mål igen, og virker som om han har fået sin tredje ungdom, og så fylder han altså først 29 år næste gang!

Nicolas Jackson (22 år) – (11 kampe/6 mål/0 assist): 4
Han er virkelig ikke en topangriber, og lidt som med Højlund i Manchester United, sidder man og føler det som om han er placeret på en alt for “høj hylde”. Men i modsætning til danskeren, så har ham her altså scoret 6 gange så mange mål, så det er dælme svært at sætte ham af, i hvert fald indtil videre, for Chelsea må og skal have en angriber på et højere niveau, såfremt holdet skal med helt frem i tabellen.

Øvrige benyttede spillere:
Reece James (23 år) – (5 kampe/0 mål/1 assist)
Carney Chukwuemeka (20 år) – (2 kampe/1 mål/0 assist)
Armando Broja (22 år) – (4 kampe/1 mål/0 assist)
Nuno Madueke (21 år) – (5 kampe/0 mål/0 assist)
Deivid Washington (18 år) – (1 kamp/0 mål/0 assist)

Og så kort om de 13 øvrige klubber i ligaen:

Aston Villa
Placering: nr. 5
12 kampe – 8 sejre – 1 uafgjort – 3 nederlag
Målscore: 29-17
Topscorer: Ollie Watkins: 6 mål
Benyttede spillere: 23
Top 3 bedste spillere (vilkårlig rækkefølge): Pau Torres, John McGinn og Ollie Watkins

Startede knapt så prangende, men med især en formidabel stærk hjemmebane, har holdet samlet nok point sammen, til allerede nu at være med fremme på sub-top pladserne, og med nogle fornuftige indkøb + hvis man man kan holde på nøglefolkene, kan den gamle klub sagtens tale med om top 4 pladserne!

Brighton
Placering: nr. 8
12 kampe – 5 sejre – 4 uafgjorte – 3 nederlag
Målscore: 25-21
Topscorer: Evan Ferguson: 5 mål
Benyttede spillere: 25
Top 3 bedste spillere (vilkårlig rækkefølge): Lewis Dunk, Kauro Mitoma og Evan Ferguson

Tabene af MacAllister og Caicedo har betydet at spillet ikke glider helt som man har set det før, men med små midler har klubben alligevel formået at være med fremme over midten, og meget skal gå galt hvis det ikke som minimum bliver til en top 10 placering. Manageren De Zerbi kan på sigt være en spændende mulighed for større klubber, men indtil videre skal man “bare” nyde ham og hans spændende mandskab.

West Ham United
Placering: nr. 9
12 kampe – 5 sejre – 2 uafgjorte – 5 nederlag
Målscore: 21-22
Topscorer: Jarrod Bowen: 8 mål
Benyttede spillere: 20
Top 3 bedste spillere (vilkårlig rækkefølge): James Ward-Prowse, Jarrod Bowen og Nayef Agüerd

“Gode” gamle Moyes imponerer igen med et på papiret knapt så spændende mandskab, og med nyindkøbet Ward-Prowse som playmaker + en overraskende målfarlig Bowen i hopla, holder sidste sæsons nedrykningstruede hold, sig indtil videre i den rigtige ende af ligaen, og meget skal godt nok gå galt, før man igen synker ned i bunddyndet.

Brentford
Placering: nr. 11
12 kampe – 4 sejre – 4 uafgjorte – 4 nederlag
Målscore: 19-17
Topscorer: Bryan Mbeumo: 6 mål
Benyttede spillere: 25
Top 3 bedste spillere (vilkårlig rækkefølge): Ethan Pinnock, Kristoffer Ajer og Bryan Mbeumo

Spillestilen er uhyre primitiv, og minder på mange måder om “Kick and rush” fra 70èrnes engelske fodbold, men uanset om det måske ikke just er teknisk fodbold der demonstreres af den lille London klub, så giver det kontinuerligt point på kontoen, selv uden holdets store stjerne – super gambleren Ivan Toney. Især en Mbeumo er steppet op i Toneys fravær, og så har det vist sigt at den hollandske keeper Flekken, var bedre end sit rygte.

Wolverhampton
Placering: nr. 12
12 kampe – 4 sejre – 3 uafgjorte – 5 nederlag
Målscore: 16-20
Topscorer: Hwang Hee-Chan: 6 mål
Benyttede spillere: 22
Top 3 bedste spillere (vilkårlig rækkefølge): Pedro Neto, Matheus Cunha og Maximilian Kilman

Stilen har unægtelig ændret sig på et hold, der sidste sæson havde store problemer, men som i denne virker mere som en homogen enhed, og især med de meget dårlige oprykkere, kan Wolves koncentrere sig om at udvikle holdet, og på ingen måde komme i nedrykningsfare. Der er mange spændende spillere i truppen, og især Neto er i den grad vokset frem i sæsonens start.

Crystal Palace
Placering: nr. 13
12 kampe – 4 sejre – 3 uafgjorte – 5 nederlag
Målscore: 12-16
Topscorer: Odsonne Edouard: 5 mål
Benyttede spillere: 22
Top 3 bedste spillere (vilkårlig rækkefølge): Sam Johnstone, Eberechi Eze og Cheick Doucoure

Urgamle Hodgson sammensætter ikke sit hold ud fra hvor underholdende det kan spille, men derimod i udpræget grad ud fra hvor mange point der kan skrabes sammen, og det holder formentlig “The Eagles” endnu en sæson i det sjove selskab, og så må der på sigt bygges på et hold der med spillere som Olise og Eze, har et par af ligaens mest underholdende spillere. Det er endvidere interessant at se hvor meget konkurrencen på målmandsposten med tilgangen af Henderson, har fået Johnstone til at gå frem, og aktuelt er han markant foran den tidligere Manchester United keeper, og er også pludselig inde i landsholdsvarmen, hvilket ikke mange havde forudset for et par sæsoner siden.

Everton
Placering: nr. 14
12 kampe – 4 sejre – 2 uafgjorte – 6 nederlag
Målscore: 14-17
Topscorer: Abdoulaye Doucoure: 4 mål
Benyttede spillere: 23
Top 3 bedste spillere (vilkårlig rækkefølge): Jordan Pickford, James Tarkowski og Amadou Onana

Klubben der sæson efter sæson kæmper med “ryggen mod muren”, ser ud til at være stabiliseret en smule på det sidste, og da bunden er dårligere end i mange år, har jeg svært ved at se Everton sådan for alvor komme i nedrykningsfare. Kan man få Calvert-Lewin i gang og fri for sine evindelige skader, bør en 9-11 plads bestemt være indenfor rækkevidde for et på papiret fint mandskab.

Nottingham Forest
Placering: nr. 15
12 kampe – 3 sejre – 4 uafgjorte – 5 nederlag
Målscore: 14-18
Topscorer: Taino Awoniyi: 4 mål.
Benyttede spillere: 27
Top 3 bedste spillere (vilkårlig rækkefølge): Orel Mangala, Taiwo Awoniyi og Anthony Elanga

Klubben vedbliver med at købe alskens forskellige spillere, men solidt arbejde af manageren har efterhånden medført, at der trods den megen uro udenfor banen, er kommet stabilitet inde på grønsværen, hvor især hjemmebanen City Ground, har vist sig som en solid base, hvor der skrabes mange vitale point sammen. Elanga har været en åbenbaring, og viser nu alt det, som den unge svensker ikke kunne i Manchester United, og med Awoniyi helt fremme, skal målene nok blive scoret trods alt.

Fulham
Placering: nr. 16
12 kampe – 3 sejre – 3 uafgjorte – 3 nederlag
Målscore: 10-20
Topscorer: Bobby De Cordova-Reid: 2 mål
Benyttede spillere: 23
Top 3 bedste spillere (vilkårlig rækkefølge): Joao Palhinha, Andreas Pereira og Bernd Leno

De skal prise sig lykkelige for at der som minimum er 3 klubber, der er endnu dårligere, for det har indtil videre ikke været prangende, det man har set fra dem af, og man skal være lykkelige for at Palhinha ikke totalt glemte sine evner i München + at Leno i den grad er steppet op til indtil videre at være end af ligaens bedre keepere.

AFC Bournemouth
Placering: nr. 17
12 kampe – 2 sejre – 3 nederlag – 7 nederlag
Målscore: 11-27
Topscorer: Dominic Solanke: 6 mål
Benyttede spillere: 25
Top 3 bedste spillere (vilkårlig rækkefølge): Neto, Dominic Solanke og Ryan Christie

Muligvis det mest “grå” hold i rækken, og en klub som man indenfor nogle sæsoner formentlig dårligt kan huske at de har været med i den bedste række. Men før det sker, skal de selvsagt rykke ud, og netop i denne sæson har man 3 virkelig dårlige hold nederst, og det redder formentlig Bournemouth – i hvert fald indtil videre.

Luton Town
Placering: nr. 18
12 kampe – 1 sejr – 3 uafgjorte – 8 nederlag
Målscore: 10-22
Topscorer: Carlton Morris: 3 mål
Benyttede spillere: 23
Top 3 bedste spillere (vilkårlig rækkefølge): Thomas Kaminski, Carlton Morris og Tom Lockyer

Sammen med det to andre oprykkere, ligner Luton kort og godt et hold, der simpelthen ikke er gearet til en tilværelse på højeste niveau, og det vil være en artig overraskelse, såfremt de ikke ryger direkte retur til hvor de kom fra!

Sheffield United
Placering: nr. 19
12 kampe – 1 sejr – 2 uafgjorte – 9 nederlag
Målscore: 10-31
Topscorer: Gustav Hamer og Cameroon Archer: 2 mål
Benyttede spillere: 27
Top 3 bedste spillere (vilkårlig rækkefølge): Gustavo Hamer, Olivier Norwood og Wes Foderingham

Holdet har ikke bidraget til noget som helst, andet end det som de fleste forventede, nemlig at være pivringe, dårligt spillende og som Luton og Burnley, på ingen måde stærke nok til Premier League.

Burnley
Placering: nr. 20
12 kampe – 1 sejr – 1 uafgjort og 10 nederlag
Målscore: 9-30
Topscorer: Lyle Foster: 3 mål
Benyttede spillere: 25
Top 3 bedste spillere (vilkårlig rækkefølge): Sander Berge, Josh Brownhill og James Trafford

Kompanys elendige hold ryger direkte retur til næstbedste række, og selv ikke deres fans vil kunne sige det ikke var helt efter bogen. Der er virkelig ikke meget positivt at skrive om dette hold, der spiller naivt, langsomt og og kort og godt ikke er dygtige nok med eller uden bold.

Spillere vi savner at se sådan for alvor i aktion i Premier League i denne sæson:
Romeo Lavia (Chelsea)
Wesley Fofana (Chelsea)
Jurrien Timber (Arsenal)
Kevin De Bruyne (Manchester City)

Langtidsskadede spillere der ikke forventes i aktion før omkring/efter årsskiftet/næste sæson:
Kevin De Bruyne (Manchester City)
Jurrien Timber (Arsenal)
Rico Henry (Brentford)
Benoit Badiashile (Chelsea)
Wesley Fofana (Chelsea)
Lisandro Martinez (Manchester United)
Luke Shaw (Manchester United)
Ivan Perisic (Tottenham Hotspur)
Tyrone Mings (Aston Villa)
Emiliano Buendia (Aston Villa)
Andrew Robertson (Liverpool)

Spillere vi ikke ser mere i dette efterår/resten af sæsonen af andre årsager:
Sandro Tonali (Newcastle United) – gambling dom – ude resten af sæsonen
Ivan Toney (Brentford) – gambling dom – ude resten af efteråret

Flest clean sheets:
1. Sam Johnstone (Crystal Palace) – 5
1. Nick Pope (Newcastle United) – 5
3. Alison Becker (Liverpool) – 4
3. Andre`Onana (Manchester United) – 4
3. David Raya (Arsenal) – 4
3. Ederson Moraes (Manchester City) – 4
3. Guglielmo Vicario (Tottenham Hotspur) – 4

Flest redninger:
1. Wes Foderingham (Sheffield United) – 57
2. Bernd Leno (Fulham) – 47
3. Neto (Bournemouth) – 46
4. Andre`Onana (Manchester United) – 45
5. Alphonse Areola (West Ham United) – 44

Flest assist:
1. Pedro Neto (Wolverhampton) – 7
2. Kieran Trippier (Newcastle United) – 6
3. Jeremy Doku (Manchester City) – 5
3. James Maddison (Tottenham Hotspur) – 5
3. James Ward-Prowse (West Ham United) – 5
3. Ollie Watkins (Aston Villa) – 5

Flest driblinger:
1. Eberechi Eze (Crystal Palace) – 31
1. Jeremy Doku (Manchester City) – 31
1. Matheus Cunha (Wolverhampton) – 31
4. Raheem Sterling (Chelsea) – 29
4. Luca Kaleosho (Burnley) – 29

Subjektivt:

Top 5 keeper
1. Guglielmo Vicario (Tottenham Hotspur)
2. Ederson Moraes (Manchester City)
3. Alisson Becker (Liverpool FC)
4. Nick Pope (Newcastle United)
5. Andre`Onana (Manchester United)

Top 5 back
1. Kyle Walker (Manchester City)
2. Kieran Trippier (Newcastle United)
3. Destiny Udogie (Tottenham Hotspur)
4. Vladimir Coufal (West Ham United)
5. Matty Cash (Aston Villa)

Top 10 central forsvarer
1. Ruben Dias (Manchester City)
2. Christian Romero (Tottenham Hotspur)
3. William Saliba (Arsenal)
4. Micky van de Ven (Tottenham Hotspur)
5. Manuel Akanji (Manchester City)
6. Gabriel Magalhaes (Arsenal)
7. Lewis Dunk (Brighton)
8. Virgil van Dijk (Liverpool FC)
9. Pau Torres (Aston Villa)
10.Thiago Silva (Chelsea)

Top 5 defensiv midt
1. Rodri (Manchester City)
2. Declan Rice (Arsenal)
3. Yves Bissouma (Tottenham Hotspur)
4. Douglas Luiz (Aston Villa)
5. Joao Palhinha (Fulham FC)

Top 5 central midt
1. Dominik Szoboszlai (Liverpool FC)
2. Bruno Guimares (Newcastle United)
3. Pape Matar Sarr (Tottenham Hotspur)
4. Sean Longstaff (Newcastle United)
5. John McGinn (Aston Villa)

Top 5 offensiv midt
1. James Maddison (Tottenham Hotspur)
2. Martin Ødegaard (Arsenal)
3. James Ward-Prowse (West Ham United)
4. Phil Foden (Manchester City)
5. Cole Palmer (Chelsea)

Top 5 wing
1. Bukayo Saka (Arsenal)
2. Mohamed Salah (Liverpool FC)
3. Bernardo Silva (Manchester City)
4. Son-Heung Min (Tottenham Hotspur)
5. Jeremy Doku (Manchester City)

Top 5 angriber
1. Erling Haaland (Manchester City)
2. Callum Wilson (Newcastle United)
3. Ollie Watkins (Aston Villa)
4. Julian Alvarez (Manchester City)
5. Jarrod Bowen (West Ham United)

Med denne gennemgang af Premier League indtil videre, vil jeg passende slutte af med at stille mit ALLSTAR mandskab indtil videre efter de 12 kampe, og det kommer til at se således ud (3-5-2):
Guglielmo Vicario (Tottenham Hotspur) – William Saliba (Arsenal), Ruben Dias (Manchester City), Christian Romero (Tottenham Hotspur) – Bukayo Saka (Arsenal), Declan Rice (Arsenal), James Maddison (Tottenham Hotspur), Rodri (Manchester City), Dominic Szoboszlai (Liverpool) – Mohamed Salah (Liverpool), Erling Haaland (Liverpool).

Bænken: Ederson Moraes (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Yves Bissouma (Tottenham Hotspur), Martin Ødegaard (Arsenal), Bernardo Silva (Manchester City) og Clive Wilson (Newcastle United).

Dermed nåede jeg til vejs ende i denne ganske omfattende artikel omhandlende sæsonens første 3 måneder. Jeg vender frygteligt tilbage på et senere tidspunkt, og indtil da, hav det nu rigtig godt 😉

På genlæs!

KBH (DK) 16.11.23

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

AC MILAN - THE IMMORTALS"