SAMME ANTAL PÅ ØVERSTE HYLDE SOM I DECEMBER 19 - MEN 8 ÆNDRINGER!

TRANSFERVINDUETS 20 MEST INTERESSANTE SPILLERE!

Selvom intet har været normalt det meste af 2020, så tror jeg godt vi kan regne med at aktiviteten i det forestående transfervindue bliver relativt normalt. Måske vil vi se lavere salgs/købspriser, men selve flowet vil være nogenlunde som hidtil er min påstand.

Og vanen tro er der en række spillere, som i højere grad end andre, nævnes når talen kommer på klubskifter, og derfor har jeg herunder forsøgt at gennemgå de potentielt 20 mest interessante (mulige) handler.

Alt er selvsagt subjektivt og 100% for undertegnedes “regning”, men derfor kan det jo godt blive rigtigt 😉

Rækkefølgen af de 20 spillere er tilfældig, og jeg starter med en af de mest hypede spillere i den senere tid, og en spiller man dårligt kan forestille sig bliver hvor han er.

Kai Havertz (21 år)
Bayer 04 Leverkusen (kontrakt til 30.06.22)
Landskampe: 7 /1 mål for Tyskland
Position på banen: Offensiv central midt, højre kant eller hængende angriber
Markedspris: 80-100 millioner Euro
Primære bejlere: Manchester City, PSG, Liverpool, FC Barcelona, Manchester United, Borussia Dortmund, Bayern München, Juventus, Real Madrid og Chelsea
Info: Den ranglede tysker, som er et produkt af Leverkusens berømmede ungdoms afdeling (Adler, Wiese, Henrichs, Sane m.fl.), og han har udelukkende spillet for samme klubs bedste mandskab i sin hidtidige korte karriere. Såfremt han skal tage det næste skridt, og måske (potentialet er der) blive en ledende figur for det tyske landshold, hvor han indtil videre i bedste fald kun er i periferien, så kræver det et snarligt klubskifte til en af branchens helt store klubber.

Mange klubber har ikke overraskende ytret interesse i Havertz, der kan benyttes flere forskellige steder på banen, men dog er markant bedst på den frie offensive midtbane. På det seneste er et stort felt af klubber, dog blevet indsnævret til en lille håndfuld, hvor især Chelsea synes at være mest fremme i skoene.

Jeg vil mene han passer bedst ind i en spansk klub, hvor Real Madrid ikke overraskende er oplagte, men spørgsmålet er dog om det er for voldsomt et skifte for en spiller, der hidtil ikke har været vant til at arbejde under pres og store forventninger. Alle kender til det enorme præstationspres der venter i verdens måske største klub, men med aldrende spillere som Modric og Kroos måske på vej ud, er vejen banen for Havertz, hvis han kan (og vil).

David Alaba (28 år)
FC Bayern München (kontrakt til 30.06.21)
Landskampe: 72 / 14 mål for Østrig
Position på banen: Venstre back, centralt forsvar eller defensiv midtbane
Markedspris: 60-70 millioner Euro
Primære bejlere: Manchester City, PSG, Chelsea, Inter Milan, FC Barcelona og Real Madrid
Info: Den østrigske allrounder har i mange år været regnet som verdens bedste venstre back, men hyppigere og hyppigere er han blevet omskolet til andre pladser hos Bayern, og for Østrig spiller han primært midtbane.

Han har været i Bayern siden han kom til som 16 årig fra Østrig, og har efterhånden vundet over 20 titler med klubben, heriblandt hele 9 mesterskaber (8 i træk), Champions League og VM for klubhold m.v., og måske er tiden efterhånden moden til at prøve sig af et nyt sted, inden det er for sent. Spørgsmålet er dog om Bayern overhovedet er interesseret i nogen form for handel, for penge er ikke ligefrem det man mangler i den store sydtyske klub, men problemet er her og nu at Alabas kontrakt udløber allerede næste sommer, hvor han således kan forlade klubben kvit og frit. Der arbejdes internt på en forlængelse selvsagt til en betragtelig lønforhøjelse, men både Real Madrid og Manchester City er klubber der snildt kan overbyde Bayern i lønforhold, og begge er stærkt interesseret i at kapre østrigeren allerede nu, også selvom der helt sikkert skal et større beløb på bordet, og hvorfor vente hvis man har pengene?

Kylian Mbappe (21 år)
PSG (kontrakt til 30.06.22)
Landskampe: 34 / 13 mål for Frankrig
Position på banen: Højre/venstre wing eller angriber
Markedspris: 200 millioner Euro
Primære bejlere: Real Madrid
Info: Offentligt har super talentet været ude og fastslå at han ønsker at blive i den franske hovedsstadsklub minimum den kommende sæson med, men en ting er hvad der siges i offentligheden, noget andet er hvad den unge franskmand virkelig ønsker.

Skal han op og konkurrere om kommende Ballon dÒr trofæer, hvor 2021`s udgave jo bestemt er inden for rækkevidde for en spiller med hans potentiale, så kræver det formentlig et klubskifte, og hvad er mere oplagt end at skifte til Real Madrid, som formentlig er den eneste klub der overhovedet kan komme på tale, med mindre en af de to Manchester klubber tømmer lommerne. Men er Mbappe interesseret i at komme til regnvåde Manchester, når han kan sole sig i Madrid, hvor han tilmed får en landsmand som træner? Næppe.

Han ved at han til næste sommer står med 5 franske mesterskaber, men er det sjovt, udviklende og overhovedet interessant? Man kan næsten ikke forestille sig det.

Et klubskifte ser dog først ud til at komme til at ske næste sommer, men med Real Madrid, Mbappe og PSG ved man jo aldrig, så måske sprænges banken totalt indenfor kort tid.

Jan Oblak (27 år)
Atletico Madrid (kontrakt til 30.06.23)
Landskampe: 28 / 0 mål for Slovenien
Position på banen: Målmand
Markedspris: 100 – 110 millioner Euro
Primære bejlere: Chelsea, Manchester United og Juventus
Info: Verdens måske bedste keeper her og nu, og så kun 27 år, hvilket jo ikke er nogen alder for en målmand. Hvad venter giganterne dog på?

Projektet eller hvad man skal kalde det i Atletico Madrid, hvortil Oblak kom til i 2014, ser ud til at nærme sig vejs ende. Mætheden er måske ved at indfinde sig, og det må anses som yderst tvivlsomt om han kommer til at vinde Champions League med sin nuværende klub, og selv mesterskabet synes uden for realistisk rækkevidde.

6 sæsoner og knap 200 kampe i La Liga må være nok, og jeg håber virkelig at man får ham at se i Premier League, hvor den eneste udfordring er at han kun lige akkurat snuser til de 190 cm., hvilket i så fald vil gøre ham til en af de mindre keepere af de notoriske top 6 klubbers. Chelsea synes mest oplagt, da man her hurtigt er blevet træt af rekord keeperen Kepas finurligheder, og et muligt bytte + en masse Euro til Madrid kunne være løsningen. I Manchester United er man dog heller ikke synderligt tilfreds med De Geas lidt for mange smuttere, og da De Gea jo rent faktisk er et produkt af Atletico Madrids ungdomsarbejde, kunne et bytte og igen en hel del Euro, være en måske endnu større mulighed, men spørgsmålet er om Atletico Madrid, som bestemt stadig har ambitioner, overhovedet ønsker at afhænde super keeperen, og hvad i alverden skal de dog med Kepa eller De Gea?

Harry Kane (26 år)
Tottenham Hotspur (kontrakt til 30.06.24)
Landskampe: 45 / 32 mål for England
Position på banen: Angriber
Markedspris: 150 millioner Euro
Primære bejlere: Manchester United og Real Madrid
Info: Man sidder med en fornemmelse af, om så Kane spillede i Tottenham til han rundede 50 år, ville han ikke vinde noget som helst, andet end publikums kærlighed. Og er det virkelig nok for en højt profileret verdens klasse angriber? Det kan jeg ikke forestille mig, men spørgsmålet er om han vil væk, og hvis han vil det, så er det næste spørgsmål hvor høj prisen bliver, og om den bliver for høj for en ganske vist hyper farlig angriber, men også en angriber som sæson efter sæson render ind i skader, som i længden kan blive meget dyre for en mulig køber.

Han er ikke overraskende Tottenhams højst lønnede spiller, men de omkring 220.000 Euro han efter sigende tjener om ugen, vil uden problemer kunne blive fordoblet hos begge de primære bejlere.

Personligt sidder jeg med en fornemmelse af at han bliver i Tottenham, også selvom der måske ikke engang bliver europæisk fodbold på programmet, men hvis han lider af den samme “sygdom” som Steven Gerrard eller Matthew Le Tissier m.fl., så er han jo ikke til at lokke ud af “skuret” 😉

Saul Niguez (25 år)
Atletico Madrid (kontrakt til 30.06.26)
Landskampe: 19 / 3 mål for Spanien
Position på banen: Central midtbane
Markedspris: 70-80 millioner Euro
Primære bejlere: Bayern München, Manchester United og Manchester City
Info: Han er opvokset i Atletico Madrid, selvom han tidligt i ungdommen rent faktisk kom fra Real Madrid, men han er nærmest “et” med Atletico, og det kan blive yderst vanskeligt at vriste ham fri fra en kontrakt der absurd nok løber til sommeren 26.

Problemet for Atletico kan naturligvis være, såfremt Diego Simeone ønsker nye udfordringer, for så kan projektet i klubben kuldsejle, og Saul der efterhånden har spillet knap 200 kampe i La Liga for klubben, siden sin debut tilbage i 12, kunne måske være fristet af nye udfordringer og muligheden for de helt store titler.

Manchester City kunne være et oplagt sted for ham, for her kan han komme under en landsmands vinger, og man er her dygtige til at få indlemmet spanske spillere i den engelske liga. Det er dog umiddelbart bysbørnene fra United, som fører det meget lille kapløb om den spanske midtbanespiller, men spørgsmålet er om Saul har lyst til det kaos der de senere år har præget den førhen så vindende klub.

Marcelo Brozovic (27 år)
Inter Milan (kontrakt til 30.06.22)
Landskampe: 51 / 6 mål for Kroatien
Position på banen: Defensiv midtbane eller central kontrollerende midtbane
Markedspris: 40-50 millioner Euro
Primære bejlere: Bayern München, Borussia, Dortmund, Schalke 04 og Juventus
Info: Den hårdtarbejdende kroat har i italienske medier, åbent erklæret lysten til at skifte klub, og især Bayern München ser ud til at lure på midtbanespilleren.

Han får masser af spilletid i Inter, men han vinder ikke noget, og det er ganske givet problemet for den ambitiøse spiller, der var med til at opnå sølv med sit land til seneste VM. Juventus kunne også være en interessant destination, for han kan jo det italienske sprog, kender livsstilen, vejret og befolkningen, så måske rykker han bare fra Milano til Torino, en tur på små 200 kilometer.

Ferran Torres (20 år)
FC Valencia (kontrakt til 30.06.21)
Landskampe: 0 /0 mål for Spanien
Position på banen: Højre eller venstre wing
Markedspris: 50-70 millioner Euro
Primære bejlere: Borussia Dortmund, Manchester City, Liverpool og Bayern München
Info: Torres har længe været regnet for et af Spaniens største talenter, men underligt nok har han ikke fået debut for A landsholdet endnu, men mon ikke det kommer her i efteråret, for han kan se tilbage på en fin sæson i Valencia, hvor han er et produkt af egen talentudvikling.

Hans kontrakt udløber allerede næste sommer, så det kan være fristende at tro at han skifter klub snarest, og bejlere mangler der bestemt ikke til den hurtige wing, der befinder sig bedst på højre kanten. Størst interesse på det sidste har Manchester City og Pep Guardiola udvist stor interesse i dribleren, som måske er udsigt som afløser for netop solgte Leroy Sane.

Federico Chiesa (22 år)
AC Fiorentina (30.06.22)
Landskampe: 17 / 1 mål for Italien
Position på banen: Højre wing
Markedspris: 50-60 millioner Euro
Primære bejlere: Bayern München, Juventus, Inter Milan og AC Milan
Info: Italiens fremtid på højre kanten er Chiesa blevet udråbt til, og det er vel kun et spørgsmål om tid, før penge og muligheden for at vinde titler, lokker ham til en finere adresse, muligvis i Torino eller Milano, hvor der er flere klubber der lurer på den 22 årige spiller med de gode aner.

Bayern München har masser af kant spillere, og ser som sådan ikke ud til at have brug for en type som Chiesa, men Juventus kunne meget vel være en særdeles god mulighed, og Chiesa har faktisk udtalt at han ikke har den store interesse i at forlade Støvlelandet, så måske rejser han kun nogle få hundrede kilometer nordpå i det næste skridt af en lovende karriere.

Declan Rice (21 år)
West Ham United (kontrakt til 30.06.24 + option på yderligere 1 år)
Landskampe: 7 / 0 mål for England
Position på banen: Defensiv midtbane
Markedspris: 70-80 millioner Euro
Primære bejlere: Manchester United og Chelsea
Info: 7 år i Chelseas ungdomsafdeling men aldrig debut for klubbens bedste hold, det er hvad Rice kan se tilbage på, mens vennen og daværende holdkammerat, Mason Mount, i dag spiller fast for Chelsea.

Om det kan friste at vende tilbage til hvor det hele startede, eller om han lader sig friste af Manchester Uniteds mange penge, er ikke til at vide, men man kan ikke forestille sig at han bliver ret længe endnu i West Ham, selvom han har en længere varende kontrakt foran sig.

Han ligner på mange måder en fremtidig general for England på midtbanen, og måske øjner United en slags “Keane” type i ham, siden de er så forhippede på at sikre sig den unge englænder.

Lautaro Martinez (22 år)
Inter Milan (kontrakt til 30.06.23)
Landskampe: 17 / 9 mål for Argentina
Position på banen: Angriber
Markedspris: 100-120 millioner Euro
Primære bejlere: FC Barcelona og Manchester City
Info: Den ene dag ligner han en af verdens bedste spillere, og den næste er han nærmest usynlig. Det er et af hovedproblemerne med den teknisk meget stærke argentiner, der umiddelbart har alle forudsætninger til at blive en virkelig verdens-stjerne, hvis altså bare han kan fastholde stabiliteten på højeste niveau.

Han virker meget oplagt til en klub som Barca, der formentlig er ved at løbe tør for muligheder, og som muligvis afhænder dyre drenge som Suarez og/eller Griezmann, og så mangler Messi en “legekammerat”, og hvad er dog mere oplagt end at investere i landsmanden, som bør kunne få stor succes i La Liga, hvor markeringerne ikke er så snærende som de ofte er i Serie A.

Jadon Sancho (20 år)
Borussia Dortmund (kontrakt til 30.06.22)
Landskampe: 11 / 2 mål for England
Position på banen: Højre wing
Markedspris: 110-120 millioner Euro
Primære bejlere: Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Real Madrid, FC Barcelona og PSG
Info: Selvom man ikke har hørt så meget om den unge englænder det sidste stykke tid, er der ingen som er i tvivl om niveauet og potentialet. Han kan, såfremt han udvikles korrekt og vel og mærke har hovedet med i projektet, blive verdens bedste højre wing, og således interessant for alle klubber, hvilket bejler listen også bærer præg af.

Længe var det Manchester United som lå lunt i førerposition til at sikre sig hans underskrift, men på det seneste er andre klubber kommet med i opløbet, og udover at det kan skrue prisen op, kan det også blive en “grim” sommer, som ganske givet betyder at Sancho ikke spiller i Dortmund længere.

Kalidou Koulibaly (29 år)
SSC Napoli (kontrakt til 30.06.23)
Landskampe: 42 / 0 mål for Senegal
Position på banen: Central forsvarer
Markedspris: 50-60 millioner Euro
Primære bejlere: Chelsea, Manchester United og Manchester City
Info: Den hærdebrede senegaleser har været eftertragtet i flere sæsoner, men siden 2015 har han været tro mod Napoli, og da han efterhånden nærmer sig 30 år, er det slet ikke sikkert han får det skifte til en virkelig storklub, som han drømmer om (eller gør han?). Han har været en klippe i Napolis centrale forsvar i flere sæsoner, og er gennemgående i top 3 over midter-forsvarere i Serie A, og det er især engelske klubber, pt. anført af Chelsea, som ser ud til at være ude efter ham.

Sergej Milinkovic-Savic (25 år)
SS Lazio (kontrakt til 30.06.24)
Landskampe: 15 landskampe / 0 mål for Serbien
Position på banen: Central offensiv/defensiv midtbane
Markedspris: 70-80 millioner Euro
Primære bejlere: Bayern München, Manchester United og Juventus
Info: 191 cm. muskemasse, stor løbevillighed, fremragende overblik og enorm vindervilje er umiddelbart de primære betegnelser man kan påklæbe Sergej, der umiddelbart ligner en ideel central midtbane spiller i Premier League, men som indtil videre må nøjes med lige ved og næsten topbold i Lazio, med hvem han givetvis ikke vinder ret meget, men hvor han efter eget udsagn befinder perfekt. Han er jo Balkan dreng og elsker den italienske levestil, klimaet og vejret, og derfor skal der mange penge i lønposen for at lokke ham til Tyskland eller England.

Penge er dog ikke alt – eller er det, for naturligvis vil de bedste spillere også vinde titler, og han har før nævnt Juve som en fin mulighed, så her og nu kunne det godt ligne et match, men nok tidligst næste sommer, da hans pris endnu er alt for høj.

Milan Skriniar (25 år)
Inter Milan (kontrakt til 30.06.23)
Landskampe: 31 / 0 mål for Slovakiet
Position på banen: Central forsvarer
Markedspris: 80-90 millioner Euro
Primære bejlere: Manchester United, Chelsea, Bayern München, Atletico Madrid og Real Madrid
Info: En hård nyser, som vil gøre gavn i ethvert centralt forsvar hos enhver klub i verden, og man kan ikke forestille sig at Inter, med al respekt for Milano klubben, får lov til at råde over den stærke slovak ret længe endnu.

Han er yderst sjældent skadet, spiller reelt aldrig dårligt, er yderst påpasselig, og misser/taber sjældent en nærkamp, uanset om det er ved jord eller i luften, og var jeg indkøber i Manchester United eller Chelsea, smed jeg de fornødne penge her og nu, det kan kun gå for langsomt, for i min optik er han klodens mest interessante centrale forsvars-spiller her og nu, både i forhold til niveau, alder og pris.

Sandro Tonali (20 år)
Brescia Calcio (kontrakt til 30.06.22)
Landskampe: 3 / 0 mål for Italien
Position på banen: Defensiv kontrollerende midtbane
Markedspris: 50-60 millioner Euro
Primære bejlere: Juventus, AC Milan, Inter Milan, AS Roma, SS Lazio, Fiorentina, SSC Napoli, Bayern München og PSG
Info: En åbenlys kombination af Gattusos hårdhed/indstilling og Pirlos elegance/ overblik/pasningsevner, og så er han så ung, at man stadig kan forme ham.

Han bliver med sikkerhed solgt i det forestående vindue, og det eneste spørgsmål er så til hvilken klub. Det bliver med stor sandsynlighed en intern Serie A handel, hvilket også vil være til det bedste ift. hans udvikling, selvom PSG håber på at kunne “lave en Verratti” med ham. Inter har nok været den mest ihærdige bejler, men det kræver at man sælger ud af midtbanen, da der efterhånden er 7-8 spillere til 3 pladser, og det er nok i overkanten trods alt.

Fortsætter han sin udvikling og kan han leve op til sit åbenlyse potentiale, kan han blive en af de helt store i italiensk fodbold, så det er forståeligt at der er en del hysteri om den tætbyggede midtbanemand dernede i Støvlelandet!

Jose Gimenez (25 år)
Atletico Madrid (kontrakt til 30.06.23)
Landskampe: 58 / 8 mål for Uruguay
Position på banen: Central forsvarer
Markedspris: 70-80 millioner Euro
Primære bejlere: Chelsea, Manchester City og Bayern München
Info: Gimenez er en benhård, pålidelig men indimellem måske noget ilter type, der måske mangler noget i højden (185 cm.) ift. at blive en top spiller i Premier League, men som omvendt ligner ideal spilleren for en klub som Bayern München.

Det er dog tvivlsomt om Gimenez overhovedet er interesseret i at skifte klub, men som så meget andet afhænger det jo af hvad Simeone gør fremadrettet, så det venter man sikkert på med spænding på over sommeren.

Jack Grealish (24 år)
Aston Villa (kontrakt til 30.06.23)
Landskampe: 0 / mål for England
Position på banen: Offensiv midtbane, højre + venstre kant
Markedspris: 50-70 millioner Euro
Primære bejlere: Manchester City, Manchester United, Arsenal og Tottenham
Info: Teknisk velfunderet, kreativ, stærk i pasnings spillet og stor erfaring, trods relativ ung alder, så umiddelbart en spiller der ikke burde “spilde” tiden i en klub som Villa. Men akkurat som tilfældet er med Kane, så er følelser for ens klub, noget man til enhver tid skal medtage i en helheds vurdering, og da Grealish er opvokset i Villa, har det indtil videre været svært at lokke ham ud af “comfortzonen”, men måske sker det i det forestående vindue, for interessen er intens ikke mindst fra de to Manchester klubber.

Erling Haaland (20 år)
Borussia Dortmund (kontrakt til 30.06.24)
Landskampe: 2 / 0 mål for Norge
Position på banen: Angriber
Markedspris: 120-130 millioner Euro
Primære bejlere: PSG, Juventus, Real Madrid og Manchester City
Info: Det virker helt absurd at omtale et muligt klubskifte allerede efter få måneder i sin tyske klub, men måske er den kæmpe store Haaland, allerede “vokset” ud af Dortmund, og simpelthen for god til Bundesligaen.

Eller måske skal man lige tænke sig om, for “træerne vokser trods alt ikke ind i himmelen”, og selvom nordmanden bomber mål ind næsten som han lyster, så er det nok klogt for alle parter som minimum af tage den kommende sæson i Dortmund, og så kan man se hvor det bærer hen. Men spørgsmålet er om klodens rigeste klubber kan vente, for de ved hver især at andre lurepasser, og derfor kan man blive “tvunget” ud i noget før det egentlig burde ske.

Diego Carlos (27 år)
FC Sevilla (kontrakt til 30.06.24)
Landskampe: 0 / 0 mål for Brasilien
Position på banen: Central forsvarer
Markedspris: 40-50 millioner Euro
Primære bejlere: Bayern München, Manchester City og FC Barcelona
Info: Barca har efter sigende haft kig på den i den store offentlighed relativt ukendte brasser, der først kom til La Liga i den netop afsluttede sæson, og som aldrig har optrådt for Selecao. Men hans præstationer i sæsonen for sin nye klub, har vakt interessen flere steder, og spørgsmålet er om Sevilla får lov til at beholde deres mand ret længe, for efter nogle år i mindre klubber, er lysten til at tjene store penge selvsagt til stede inde i hovedet på Diego, uanset hvor glad han så end er for at være i Sevilla.

Bayern München er noget overraskende første bejler til ham, efter at de har udmeldt at de overvejer at skibbe 31 årige Boateng i dette vindue, og Rummenigge har udtalt at han godt kan se Süle og Carlos sammen i det sydtyske forsvar. Vi får se, det er helt sikkert ikke det sidste vi har hørt til den “ukendte” brasser.

 

 

Det var gennemgangen af 20 spillere, som jeg betragter som ganske “lune” i det forestående vindue. Man kan naturligvis sagtens finde flere spillere, men umiddelbart betragter jeg de nævnte som de mest interessante, og så er det egentlig bare at sætte sig tilbage i stolen og vente på den kommende tids aktivitet 😉

Jeg vover “pelsen” og tipper de 5 spillere, som der bliver mest rift om, og altså en kvintet jeg dårligt kan forestille mig bliver i sin nuværende klub.

1. Jan Oblak
2. Jadon Sancho
3. Kai Havertz
4. Sandro Tonali
5. Lautaro Martinez
“Bobler”: Jack Grealish

 

Torben Aakjær
Grado, Italien, 23.07.20

 

 

 

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

SAMME ANTAL PÅ ØVERSTE HYLDE SOM I DECEMBER 19 - MEN 8 ÆNDRINGER!