KOEMANS (og Messis) KÆMPE PROJEKT!

BRAGET MELLEM PSG OG BAYERN MÜNCHEN

Når PSG og Bayern München brager sammen i sæsonens Champions League finale på søndag i Lissabon, hvor Estadio da Luz er rammen for opgøret, er det 26ènde gang at enten en tysk eller en fransk klub, er helt fremme i slutkampen. Der er dog stor forskel på hvor succesfuldt landendes respektive klubber trækker sig ud af disse finaler, i det tyske klubber har vundet 7 ud af deres hidtidige 17 finaler, med Bayern München som klart mest succesrige med foreløbig 5 trofæer (herudover har HSV og Dortmund 1 hver), mens franske klubber blot har smagt sejrens sødme 1 enkelt gang i deres 8 finaler, nemlig da Olympique Marseille overvandt AC Milan med 1-0 på mål af Basile Boli, tilbage i 92/93 finalen. Kun een`gang tidligere er klubber fra de 2 lande stødt sammen i finalen, nemlig da Bayern München besejrede Saint-Etienne med 1-0 på Hampden Park i Glasgow tilbage i 75/76, dvs. før nogen af spillerne var født.

Bayern München har som nævnt det ærefulde trofæ 5 gange, hvilket placerer dem efter klubber som Real Madrid med 13, AC Milan med 7 og Liverpool med 6 titler i turneringen. Bayern har lagt sig side om side med FC Barcelona, og sydtyskerne har tabt ligeså mange finaler som de har vundet.

Kigger man på de spillere som er i henholdsvis Bayern og PSG`s nuværende trupper, har i alt spillere prøvet at deltage i en Champions League finale før, nemlig Angel Di Maria, Manuel Neuer, Jerome Boateng, David Alaba, Javi Martinez, Robert Lewandowski (for Dortmunds tabende hold i 13) og Thomas Müller. Sidstnævnte har endda været med i finaler 2 gange, første gang på Bayern Münchens sejrende (2-1 vs Dortmund i 13 hvor også Neuer, Boateng, Alaba og Martinez var med), samt helt tilbage i 09/10, hvor han igen sammen med sin nuværende klub, var med til at tabe 0-2 til Inter Milan. Angel Di Maria var med for Real Madrid i 13/14, hvor han i øvrigt blev kåret til MOM, da man besejrede Atletico Madrid med 4-1.

Således er der en vis erfaring i trupperne, åbenlyst mest hos Bayern München, der som klub da også overstråler den franske hovedstadsklub på noget nær alle parametre. Udover at den sydtyske gigant lige er 70 år ældre end Paris klubben (Bayern blev skabt i 1900 mens PSG blev skabt i 1970), så er Bayerns historie på alle tænkelige ledder og kanter, markant større. 30 mesterskaber mod 9, 5 trofæer i Champions League mod 0, 3 VM for klubhold mod 0, og sådan kunne man blive ved i lang tid. PSG har dog et enkelt europæisk trofæ, nemlig da klubben besejrede Rapid Wien tilbage i 96 med 1-0 i finalen i Europa Cup for pokalvindere, hvor profilerne bl.a. hed Lama, Rai og Djorkaeff, mens den gamle europamester fra 84, Luis Fernandez var cheftræner.

Men det er alt sammen historie, og reelt ikke noget man kan bruge til ret meget, når talen falder på finalen på søndag, for her tæller kun nuværende niveau og erfaring, hvilket jeg, spiller for spiller, vil gennemgå i det følgende.

Paris Saint-Germain Football Club (PSG)
Det forventes at PSG stiller op i 4-3-3 opstillingen, som de har haft stor succes med, og kun på 2 pladser, kan det tænkes at der ændres på start 11èren ift. holdet der besejrede RB Leipzig i semifinalen.

På keeper posten har den normale første keeper, Keylor Navas været ude med en skade, og det kan sagtens tænkes at hans rutine fra bl.a 3 finaler i Champions League med Real Madrid, vægter tungt i træner Tüchels overvejelser.

På midtbanen har den normale playmaker, Marco Verratti, ligeledes været væk fra holdet med en skade, men han virker reelt klar nu, og fik da også nogle minutter i benene mod Leipzig, men om det er nok til at gå direkte ind på holdet, er i skrivende stund tvivlsomt. Såfremt han gør det, må det forventes at han erstatter Paredes, men også Herrera kan blive spilleren der må en tur på bænken, da det reelt kun er Marquinhos på den bagerste midtbane, der er stensikker på 3-mands midtbanen.

Spiller for spiller (Niveau karakter er uddelt på 1-10 skalaen, hvor 1 er uduelig og 10 er ekstra ordinær verdensklasse):

Værdien er taget fra Transfermarkt.de.

Målmand: Sergio Rico (26 år) – Niveau: 5
Nationalitet: Spanien / 1 A landskamp
Kampe i CL: 25
Værdi: 8 mill. Euro
Udlejet sæsonen ud fra Sevilla
Info: Med sine 195 cm. rager spanieren gevaldigt i vejret, men selvom han således burde være noget nær uovervindelig i luften, ser man ham indimellem lave mindre svipsere, noget som givetvis skyldes nervøsitet pga. manglende rutine. Han står noteret for en enkelt A landskamp for Spanien, men er umiddelbart ikke inde i billedet til holdet, hvor han da heller ikke er udtaget til den nyeste trup.

Højre back: Thilo Kehrer (23 år) – Niveau: 5
Nationalitet: Tyskland / 7 A landskampe
Kampe i CL: 11
Værdi: 28 mill. Euro
Skiftet til PSG fra Schalke 04 i sommeren 18 for 37 mill. Euro
Info: Spiller for så vidt solidt nok på sin højre back position, men det er ikke meget offensivt der bidrages med, og han minder på mange måder mere om en central forsvarsspiller, en plads han snildt kan udfylde, ligesom han også kan benyttes som defensiv midtbane.

Centralt forsvar: Thiago Silva (35 år) – Niveau: 7
Nationalitet: Brasilien / 88 A landskampe
Kampe i CL: 79
Værdi: 5 mill. Euro
Skiftet til PSG fra AC Milan i sommeren 12 for 42 mill. Euro
Info: Har i mange år tilhørt verdenseliten, men med årene er han naturligt blevet langsommere, hvilket især i de sidste par år, har været mere og mere tydeligt. Han har længe kompenceret for den manglende hurtighed med enorm rutine og overblik, men karrieren kører nu på sidste vers, og kontrakten med PSG står da også til at udløbe faktisk umiddelbart efter finalens sidste fløjt. Er holdets kaptajn og på trods af mangler, er rutinen uvurderlig i et relativt urutineret forsvar.

Centralt forsvar: Presnel Kimpembe (25 år) – Niveau: 7
Nationalitet: Frankrig / 9 A landskampe
Kampe i CL: 21
Værdi: 28 mill. Euro
Opvokset i PSG`s ungdomsafdeling
Info: Verdensmester fra 2018, hvor han dog kun spillede een`kamp, nemlig opgøret mod Danmark, hvor han fik fuld tid, og med Frankrigs absurd mange topspillere på netop denne position, er Kimpembe formentlig glad blot for at være med omkring Deschamps trup. Han er en fysisk meget stærk spiller, der trods sine 190 cm. også er kvik på fødderne, og han spillede formidabelt senest mod Leipzig, og har generelt været en af sit holds mest solide spillere over en længere periode. Virker til at have et godt samarbejde med Silva, og kan blive svær at stå overfor, selvom man hedder Lewandowski.

Venstre back: Julian Bernart (27 år) – Niveau: 4
Nationalitet: Spanien / 11 A landskampe
Kampe i CL: 42
Værdi: 16 mill. Euro
Skiftet til PSG fra Bayern München i sommeren 18 for 5 mill. Euro
Info: Er efter min vurdering klart sit holds svageste punkt. Han er uhyre offensiv, men mister for mange bolde, både offensivt og især defensivt. Han virker i perioder svært ukoncentreret, og er da heller ikke med i den netop udtagne spanske trup. Kom pudsigt nok fra dagens modstander fra Bayern München, hvor han var i 4 sæsoner.

Central defensiv midtbane: Marquinhos (26 år) – Niveau: 8
Nationalitet: Brasilien / 46 A landskampe
Kampe i CL: 54
Værdi: 52 mill. Euro
Skiftet til PSG fra AS Roma i sommeren 12 for 31 mill. Euro
Info: Var med til at vinde Copa America 19 med sin nuværende klubkammerat Silva, hvor de 2 iøvrigt dannede centralt forsvar sammen, og i seneste kamp for Brasilien, var han holdets anfører, nu makker med Real Madrids Militao igen i det centrale forsvar. For PSG benyttes han mere og mere på midtbanen, og hans blot 183 cm. er da heller ikke en optimal højde til de bagerste geledder. Omvendt er han en utrolig stabil type, der både kan tackle igennem, men som også qua glimrende teknik snildt kan deltage i det opbyggende spil.

Central midtbane: Ander Herrera (31 år) – Niveau: 6
Nationalitet: Spanien / 2 A landskampe
Kampe i CL: 16
Værdi: 16 mill. Euro
Skiftet til PSG fra Manchester United i sommeren 19 på en free transfer
Info: Har blot spillet 8 kampe i den forgange sæsons Ligue One, men virker til at være sikker i start 11èren frem mod finalen, og han gjorde det da også fremragende i kampen mod Leipzig, hvor han opstøvede ufattelig mange bold. Mangler en del kreativitet, og er ikke i nærheden af det spanske landshold.

Central midtbane: Leandro Paredes (26 år) – Niveau: 7
Nationalitet: Argentina / 24 A landskampe
Kampe i CL: 7
Værdi: 20 mill. Euro
Skiftet fra Zenit St. Petersburg i vinteren 19 for 40 mill. Euro
Info: Er hurtigt blevet en central skikkelse på midtbanen, hvor hans styrke specielt er i pasningsspillet, men også i erobringsdelen er han en solid spiller. Har tendens til ind-imellem at miste lette bolde, og det kan tænkes at han erstattes af Marco Verratti, der på alle måder er en bedre spiller end Paredes, spørgsmålet er dog italienerens skade.

Højre wing: Angel Di Maria (32 år) – Niveau: 8
Nationalitet: Argentina / 102 A landskampe
Kampe/mål/assist i CL: 82/21/29
Værdi: 32 mill. Euro
Skiftet til PSG fra Manchester United i sommeren 15 for 63 mill. Euro
Info: Svinger mellem absolut verdensklasse og nærmest ugidelig, men han virker dog til at have fået spilleglæden tilbage for alvor, noget der var truet i hans korte men omtumlede tid i Manchester United. Har tidligere vundet CL med Real Madrid tilbage i 14, hvor han i øvrigt blev kåret til MOM. Er på sine bedste dage en virkelig topspiller, som på mange måder kan gøre livet besværligt for Bayern forsvaret.

Venstre wing: Kylian Mbappe (21 år) – Niveau: 9
Nationalitet: Frankrig / 34 A landskampe
Kampe/mål/assist i CL: 34/19/14
Værdi: 180 mill. Euro
Skiftet til PSG fra AS Monaco i sommeren 18 for 145 mill. Euro
Info: Her har vi simpelthen at gøre med klodens markant største talent, og den spiller som på alle måder er mest eftertragtet. Hans speed med og uden bold, findes ikke andre steder i den nuværende fodboldverden, og kun hans problemer med anklen, gør at han ikke får tildelt niveau 10, da han åbenlyst ikke er i 100% optimal form, men måske kan spændingen omkring en CL finale hæve hans niveau. Som bekendt er han jo Verdensmester med Frankrig fra 18, og kan således teoretisk stå som 21 årig med både VM og CL (og havde Covid 19 ikke udskudt EM 20 havde denne titel måske også været på den unge franskmands CV).

Angriber: Neymar (28 år) – Niveau: 9
Nationalitet: Brasilien / 102 A landskampe
Kampe/mål/assist i CL: 59/35/28
Værdi: 128 mill. Euro
Skiftet til PSG fra FC Barcelona i sommeren 18 for 222 mill. Euro
Info: Fodboldens helt store “enfant terrible”, som udover at være den dyreste spiller der nogensinde købt/solgt, simpelthen kan noget nær alt med en bold, hvis han altså vel og mærke er i det rigtige humør. Alderen er ved at indhente super teknikeren, som måske aldrig vinder den Ballon dÒr, som man for 10 år siden forventede ville blive en fremtidig formalitet for ham, og skader har betyder at han hverken har vundet VM eller CL, men han har dog en enkelt CL titel tilbage fra tiden i Barcelona, men det er jo alt for lidt for en spiller med hans åbenlyse kvaliteter.

Mulige erstatninger fra start:

Målmand: Keylor Navas (33 år) – Niveau: 7
Nationalitet: Costa Rica / 91 A landskampe
Kampe i CL: 47
Værdi: 8 mill. Euro
Skiftet til PSG fra Real Madrid i sommeren 19 for 15 mill. Euro
Info: Med knap 50 kampe i turneringen og hele 3 x guld fra tiden i Real Madrid, besidder Navas en enorm og uvurderlig rutine, og er han 100% klar, er der stor chance for at Tüchel vælger ham fremfor urutinerede Rico i finalen.

Central midtbane: Marco Verratti (27 år) – Niveau: 8
Nationalitet: Italien / 36 A landskampe
Kampe i CL: 59
Værdi: 60 mill. Euro
Skiftet til PSG fra Delfino Pescara i sommeren 12 for 12 mill. Euro
Info: Når han er på toppen er han en “Hylde 1” spiller, men tilbagevendende skader, har ødelagt meget i hans specielle karriere, hvor han kun har spillet for PSG på højeste plan, i det han som teenager skiftede direkte fra den lavt placerede barndomsklub til den franske storklub, og siden har han ikke “set sig tilbage”. Hvis han er fysisk klar, bør der være stor chance for at han erstatter enten Herrera eller måske mere sandsynligt Paredes i start 11èren.

Andre betydelige spillere i truppen:
Idriessa Gueye (30 år) Defensiv midtbane / Senegal
Julian Draxler (26 år) Offensiv midtbane / Tyskland (Verdensmester 14)
Mauro Icardi (27 år) Angriber / Argentina
Eric Maxim Choupo-Moting (31 år) Angriber / Cameroun
Abdou Diallo (24 år) Centralt forsvar / Frankrig

Fussball-Club Bayern München e.V.
Flicks stormtropper stiller givetvis op i den foretrukne 4-2-3-1 opstilling, hvor Kimmich i stedet for at optræde som defensiv midtbane, placeres på højre backen, mens den tidligere venstre back David Alaba, erstattes af teenage vidunderet som venstre back, mens østrigeren danner centralt forsvar med veteranen Boateng. Måske vælger Flick at erstatte rutinen med den langt hurtigere Süle, hvilket nok vil være fornuftigt, såfremt PSG`s frontløbere skal kunne fanges.

Süle er rent faktisk en af Bayerns hurtigste spillere, selvom han er knap 196 cm., og fysisk er han et monster. Han mangler dog en del rutine, ikke mindst ift. verdensmesteren fra 14, Boateng, som dog de seneste år er gået alvorligt ned i niveau, og i min optik holdets åbenlyse svaghed.

Thiago på midten er lige nu en af verdens bedste playmakere, og med de løbestærke Goretzka og Müller omkring sig, kommer der ikke mange bolde forbi midtbanen. Helt fremme kender vi alle målmaskinen Lewandowski, som simpelthen formår at score i alle kampe, og Tysklands nyeste stjerne, Gnabry, som er blomstret sent, er i så stærk en form, at man har svært ved at se PSG`s defensiv hamle op med ham.

Spiller for spiller (Niveau karakter er uddelt på 1-10 skalaen, hvor 1 er uduelig og 10 er ekstra ordinær verdensklasse):

Værdien er taget fra Transfermarkt.de.

Målmand: Manuel Neuer (34 år) – Niveau: 8
Nationalitet: Tyskland / 92 A landskampe
Kampe i CL: 110
Værdi: 14,5 mill. Euro
Skiftet fra Schalke 04 i sommeren 11 for 30 mill. Euro
Info: Kæmpen fra Ruhr distriktet har i mange år været en af verdens bedste målmænd, og han var en af sit lands absolutte nøglespillere, da verdensmesterskabet kom i hus tilbage i 14. Er med alderen blevet en anelse mindre reaktionsstærk, men omvendt begår han ikke så mange “sjuskefejl” som han havde til tendens til tidligere.

Højre back: Joshua Kimmich (25 år) – Niveau: 9
Nationalitet: Tyskland / 48 A landskampe
Kampe i CL: 45
Værdi: 75 mill. Euro
Skiftet fra VfB Stuttgart i sommeren 15 for 8,5 mill. Euro
Info: Han er i top 3 både som højre back og på den defensive midtbane på verdensplan, og er en af holdets vigtigste spillere, og en meget tæt kopi af legenden Philip Lahm, både af statur og som type spiller. Begår yderst sjældent fejl i defensiven, og er ofte med fremme, hvor hans indlæg altid er farlige for modstanderne.

Centralt forsvar: Jerome Boateng (31 år) – Niveau: 4
Nationalitet: Tyskland / 76 A landskampe
Kampe i  CL: 77
Værdi: 12 mill. Euro
Skiftet fra Manchester City i sommeren 11 for 13,5 mill. Euro
Info: Var for år tilbage, en af verdens 2-3 bedste centrale forsvarsspillere, men efter han rundede 28-29 år, er niveauet dalet meget hurtigt, og selvom han besidder en enorm rutine, begår han fejl som en 17-18 årig, hvilket er utilgiveligt på dette niveau. Er klart sit holds svage punkt, og bør erstattes af Süle fra start.

Centralt forsvar: David Alaba (28 år) – Niveau: 8 (9 som venstre back)
Nationalitet: Østrig / 72 A landskampe
Kampe i CL: 81
Værdi: 65 mill. Euro
Opvokset i Bayern Münchens ungdomsafdeling
Info: Verdens bedste venstre back, som mere og mere placeres i det centrale forsvar, hvor han med sin hurtighed og rutine gør det fremragende. Efter sensationen Davies er dukket frem, ser det ikke ud til at han returnerer på backpladsen, med mindre han købes af Manchester City, som lige nu er den klub som ser ud til at være mest lun på ham. På landsholdet spiller han oftest central midtbane, en plads han indimellem også har været benyttet på hos barndomsklubben, og alsidigheden er bestemt en af hans styrker.

Venstre back: Alphonse Davies (19 år) – Niveau: 8
Nationalitet: Canada / 17 A landskampe
Kampe i CL: 7
Værdi: 60 mill. Euro
Skiftet fra Vancouver i vinteren 19 for 10 mill. Euro
Info: Er en af de helt store positive sensationer i verdensfodbolden, hvor han ud af ingenting er vokset til at blive en “Hylde 1” spiller på rekordtid, og endda inden han runder 20 år. Han er måske ligeså hurtig som Mbappe, og offensivt minder han om en Robert Carlos da denne var bedst, men defensivt mangler han en del endnu, hvilket er årsagen til at jeg “kun” har tildelt ham et 8 tal.

Central midtbane: Thiago Alcantara (29 år) – Niveau: 8
Nationalitet: Spanien / 37 A landskampe
Kampe i CL: 60
Værdi: 48 mill. Euro
Skiftet fra FC Barcelona i sommeren 13 for 25 mill. Euro
Info: Kun skader har forhindret den lille “Xavi klon” i at være konstant i verdenseliten, men han yder altid en stærk præstation, og teknisk overgås han ikke af ret mange i verdensfodbolden. Hans blik for spillet er fantastisk, og eneste svaghed er antrittet, hvor han indimellem kan blive overrumplet i en kontra.

Central midtbane: Leon Goretzka (25 år) – Niveau: 7
Nationalitet: Tyskland / 25 A landskampe
Kampe i CL: 18
Værdi: 50 mill. Euro
Skiftet fra Schalke 04 i sommeren 18 på en free transfer
Info: Hårdtarbejdende og altid stabil, men samtidig relativ boldfast, og på mange måder holdets lidt “usynlige” spiller, som mere og mere bliver en vigtig brik ved siden af Thiago. Den tidligere Schalke spiller var i sine yngre dage hypet næsten for meget, og op i starten af 20èrne havde han svært ved at leve op til nationens enorme forventninger. De sidste par år har han dog stabiliseret sig, og er fast for både klub og land.

Central offensiv midtbane: Thomas Müller (30 år) – Niveau: 8
Nationalitet: Tyskland / 100 A landskampe
Kampe i CL: 114
Værdi: 30 millioner Euro
Opvokset i Bayern Münchens ungdomsafdeling
Info: Klubbens øjeblikkelige ikon og truppens klart mest rutinerede spiller, har efter en kortere nedgangsperiode, vokset sig frem i verdenseliten igen. Man føler han har været med i en evighed, og det er efterhånden også 12 sæsoner siden han debuterede for sin klub, hvor han efter Schweinsteiger/Lahm generationen, er det faste holdepunkt.

Højre wing: Serge Gnabry (25 år) – Niveau: 8
Nationalitet: Tyskland / 13 A landskampe
Kampe/mål/assist i CL: 19/9/4
Værdi: 72 mill. Euro
Skiftet fra Werder Bremen i sommeren 17 for 8 mill. Euro
Info: Droppet i Arsenal (hvor han tilmed var “egen avl”, WBA og senest Werder Bremen, og efter udlån til Hoffenheim, har han simpelthen i Bayern, udviklet sig til en spiller i verdensklasse. Sindsyg hurtig, driblestærk og med et præcist hårdt skud i støvlen, er han også blevet en nøglespiller på landsholdet. Han bliver en af Bayerns bedste “kort” i finalen, da han nærmest er umulig at stække, hvis han “rammer dagen”.

Venstre wing: Ivan Perisic (31 år) – Niveau: 6
Nationalitet: Kroatien / 88 A landskampe
Kampe/mål/assist i CL: 26/4/3
Værdi: 17,5 mill. Euro
Udlånt fra Inter Milan i den snart afsluttede sæson for 5 mill. Euro
Info: Er efter min overbevisning det næstsvageste punkt efter Boateng. Det er nu ikke fordi kroaten er decideret dårlig, men han bidrager slet ikke med de samme offensive kvaliteter som f.eks. en Coman, men omvendt er han stabil, løber og kæmper meget, og er en fin pasningsspiller, så hans plads i start 11èren synes trods alt sikker.

Angriber: Robert Lewandowski (32 år) – Niveau: 9
Nationalitet: Polen / 112 A landskampe
Kampe/mål/assist i CL: 89/68/22
Værdi: 56 mill. Euro
Skiftet fra Borussia Dortmund i sommeren 14 på en free transfer
Info: Den polske målmaskine var manges favorit til Ballon dÒr titlen i år, men denne er som bekendt droppet, og med sin alder, er det nok tvivlsomt om han nu nogensinde får den pris. Han er tæt på 10-tallet i niveau, og det er kun fordi jeg ikke mener han har været så stærk i de seneste kampe, at han “kun” får 9, men han scorer alligevel i hver kamp, uanset hvor usynlig han er, og er formentlig manden der kan/skal afgøre finalen på søndag!

Mulig erstatning fra start:

Centralt forsvar: Niklas Süle (24 år) – Niveau: 7
Nationalitet: Tyskland / 24 A landskampe
Kampe i CL: 20
Værdi: 48 mill. Euro
Skiftet fra TSG Hoffenheim i sommeren 17 for 20 mill. Euro
Info: 196 cm. og 105 kilo rå muskelmasse, og så er han tilmed uhyre hurtig. Det lyder som den ultimative kampmaskine, og det er også lige hvad kæmpen er, og kun det at han lige er returneret fra en skade, gør at han formentlig må starte på bænken, selvom jeg klart ville starte med ham på bekostning af langsomme Boateng. Süle kan ikke følge med Mbappe (det kan ingen!), men det er tæt på, og i hovedspillet kan ingen matche ham.

Andre betydelige spillere i truppen:
Lucas Hernandez (24 år) Centralt forsvar/venstre back / Frankrig (Verdensmester 18)
Benjamin Pavard (24 år) Højre back/centralt forsvar / Frankrig (Verdensmester 18)
Corentin Tolisso (26 år) Central midtbane/offensiv midtbane / Frankrig (Verdensmester 18)
Javi Martinez (31 år) Defensiv midtbane/centralt forsvar / Spanien (Verdensmester 10 + Europamester 12)
Philippe Coutinho (28 år) Offensiv midtbane/højre wing / Brasilien (Copa America vinder 19)
Kingley Coman (24 år) Venstre wing/højre wing / Frankrig

Opsummering:
Med holdene præsenteret spiller for spiller, er et tid til lidt sammentælling/statistik, så man i hvert fald på påpiret kan få et overblik over hvilket hold der er bedst/mest rutineret/mest værd osv.

Totalt antal kampe i Champions League (start 11èren):
PSG: 430 kampe / gennemsnit pr. spiller: 39 kampe
Bayern München: 646 kampe / gennemsnit pr. spiller: 59 kampe

Totalt antal landskampe (start 11èren):
PSG: 426 kampe /gennemsnit pr. spiller: 39 kampe
Bayern München: 680 kampe / gennemsnit pr. spiller: 62 kampe

Værdi (start 11èren):
PSG: 513 millioner Euro
Bayern München: 501 millioner Euro

Indkøbspris (start 11èren):
PSG: 585 millioner Euro
Bayern München: 97 millioner Euro

Alder (start 11èren):
PSG: 27,3 år i gennemsnit
Bayern München: 28,1 år i gennemsnit

Antal kampe for klubberne i Europa Cup for Mesterhold/Champions League:
PSG: 112 kampe (61 sejre – 22 uafgjorte – 29 nederlag) – sejrs procent på: 54,46 %
Bayern München: 351 kampe (205 sejre – 72 uafgjorte – 74 nederlag) – sejrs procent på: 58,40 %

Rigdom / rangering på Forbes`seneste liste (ajourført 27.6.20):
PSG: nr. 11 (ren omsætning nr. 6)
Bayern München: nr. 4 (ren omsætning nr. 3)

Nationaliteter (start 11èren):
PSG: 
3 fra Spanien
3 fra Brasilien
2 fra Argentina
2 fra Frankrig
1 fra Tyskland
Bayern München:
– 6 fra Tyskland
– 1 fra Østrig
– 1 fra Canada
– 1 fra Spanien
– 1 fra Kroatien
– 1 fra Polen

Trofasthed (start 11èren) antal år i klubben:
PSG: 37 1/2 år (gennemsnit pr. spiller: 3,4 år)
Bayern München: 63 1/2 år (gennemsnit pr. spiller: 5,7 år)

Egenavlede spillere (start 11èren):
PSG: 1 (Kimpembe)
Bayern München: 2 (Alaba og Müller)

Yderligere info:
– PSG og Bayern München har spillet mod hinanden i 8 betydningsfulde kampe, første gang i CL sæsonen 94/95, hvor franskmændende vandt med 2-0. Sidste møde var i CL sæsonen 17/18 hvor Bayern München vandt 3-1.
– Statistikken for de 8 indbyrdes kampe viser 3 sejre til Bayern München og 5 sejre til PSG.
– På de nuværende mandskaber (truppen) finder man 17 spillere i alt, som har været med i de indbyrdes kampe.
– 4 af spillerne har scoret mod hinanden, fordelt med 2 mål af Tolisso samt 1 hver af Lewandowski, Mbappe og Neymar.
– Træner for PSG er tyske Thomas Tüchel, der som aktiv fra 92-98 udelukkende spillede på sekundært niveau, og måtte stoppe karrieren pga. en skade som 25 årig i 98. Han er 46 år og har arbejdet i trænerfaget siden 00, og i PSG siden 05/18 hvor han erstattede Unai Emery.
– Træner for Bayern München er tyske Hans-Dieter Flick, der som aktiv fra 85-93 spillede for Bayern München og FC Köln, inden han som 28 årig i 93 måtte stoppe karrieren pga. en skade. Han er 55 år og har arbejdet i trænerfaget siden 96, og i Bayern München siden 11/19, hvor han erstattede Niko Kovac. Før da havde han været Kovacs assistent siden 07/17.
– Hans-Dieter Flick blev verdensmester med Tyskland i 14, da han var assistenttræner for Joachim Löw.
– Endvidere var Flick med i CL finalen i 93, hvor han dannede midtbane med Lothar Matthäus og Andreas Brehme for Bayern München som tabte 1-2 til FC Porto. Flick spillede de første 82 minutter inden han blev erstattet af danske Lars Lunde.

Således beriget eller i hvert fald informeret om noget nær alverdens info om de 2 duellanter, er vi vist ved at være klar til det som forhåbentlig bliver et seriøst brag af en kamp. Begge hold spiller relativt offensivt, hvor PSG`s forcer er de individuelle kvaliteter, mens tyskernes force er homogeniteten og styrken + ikke mindst en vis polaks målsult oppe foran!

Personligt tror jeg Bayern München “trækker det længste strå”, og et friskt bud på resultatet kunne være en sejr på 2-1, men det er dog ikke fordi jeg er fan af nogen af klubberne, hvilket gør kampen til en dejlig neutral oplevelse.

God kamp!

Grado (IT)
21.8.20

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

KOEMANS (og Messis) KÆMPE PROJEKT!