17 december

18 december

I dag fylder den mangeårige italienske topkeeper Gianluca Pagliuca 54 år. Han vogtede buret for klubberne Sampdoria, Inter Milan, Bologna, som i øvrigt var hans barndomsklub, samt til sidst Ascoli, i en periode over 20 år fra 87-07, hvor det blev til knap 650 kampe i den bedste italienske række Serie A. Herudover opnåede han 39 kampe for “Gli Azzuri”, hvormed han bl.a. spillede med i 3 VM slutrunder, i 90, 94 og 08, hvor han undervejs kæmpede med andre topkeeper navne som bl.a. Zenga, Tacconi, Peruzzi, Toldo og Buffon m.fl.

Han var som type en meget atletisk keeper, der havde ekstreme reflekser, og især var stærk på straffespark og skud tæt på mål. Med hans 190 cm. i højden var han heller ikke ueffen i luftspillet.

I øvrigt spiller han nu 19 årige søn, Mattia, for Bologna, hvor han sidste år fik debut som højre wing.

Udover den stærke keeper, kan vi i dag også sige tillykke til:
– Santiago Canizares, den tidligere spanske målmand, der nok især blev berømt i Valencia, fylder 52 år.
– Calvin Stengs, hollandsk spiller, runder 22 år.
– Mario Basler, mangeårig tysk landsholdsspiller, fylder 52 år.

Herudover er det måske værd at nævne at en vis Josef Stalin, død i 1953, blev født d. 18. december, ligesom sangerinden Christina Aguilera fylder 41 år i dag. Det er i øvrigt også på denne dag, at man i Italien tillod skilsmisser i 1970!

Ja lidt med godt – og så fortsat god lørdag midt i dette Corona helvede på jord 😉

På gensyn i morgen!

KBH (DK) 18.12.21

 

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

17 december