23 december

24 december

Marcelo Salas, mangeårig topangriber fra Chile, runder i dag 47 år. Den lille, men tætbyggede angriber, blev især kendt for sine år i Lazio og Juventus, hvor han vandt næsten alt der var værd at vinde. Især i Lazio, hvor han var med til at vinde klubbens blot andet, i foreløbig seneste mesterskab i sæsonen 99/00, vil han til evig tid blive husket. Han var en vital del af det hold, der under ledelse af Sven-Göran Eriksson, snuppede titlen den sæson. Her spillede Salas med navne som bla. Veron, Simeone, Nesta, Stankovic, Nedved og Mihajlovic m.fl.

I 90èrne, som var han erklærede storhedsperiode, blev han af IFFHS vurderet som Sydamerikas 3`de bedste angriber, kun overgået af Ronaldo og Romario, hvilket vist illustrerer hans niveau da han var bedst. Det blev til 70 landskampe og 37 mål for Chile i perioden fra 94-07, og hans debut, hvor han i øvrigt var 19 år og scorede 1 mål, var i en testkamp mod Argentina og Maradona, i en optaktskamp til VM 94.

“Matador”, som var hans gennemgående kælenavn, regnes som Chiles bedste angriber nogensinde.

Udover Salas, skal vi også sige tillykke til:
– Erik Rasmussen, den karismatiske spiller og træner, som i dag fylder 61 år.
– Rosario Central, den store argentinske klub, fylder 131 år.
– Alexis MacAllister, argentinsk midtbanespiller i Brighton, fylder 23 år.
– Serge Aurier, højre back fra Villareal, fylder 29 år.
– Theodor Gebre Selassie, tidligere tjekkisk landsholdsspiller, og især kendt for sin tid i Werder Bremen, fylder 35 år.
– Stephan Appiah, tidligere landsholdsspiller fra Ghana, fylder 41 år.

Herudover er det stiftelsesdatoen for Ku Klux Klan, som officielt så dagens lys i Tennessee i USA, første gang i 1865, det er årsdagen for at Libyen bliver selvstændig, og dermed uafhængig af Italien, hvilket skete i 1951, og endelig var det i dag, dog tilbage 1997, at den nok så kendte terrorist “Sjakalen”, bliver idømt livsvarig fængsel ved en domstol i Paris.

 

Alle ønskes herudover en rigtig glædelig jul – tak fordi i læste med, og ny så roen der sænker sig over landet 😉

KBH (DK) 24.12.21

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

23 december