U 23 VERDENSHOLDET 2021

16 december

Associazione Calcio Milan eller i daglig tale blot AC Milan, er en af ikke kun Italiens, men hele verdens mest kendte, elskede og vindende klubber. “I Roosoneri” (De røde og sorte) har igennem tiden fostret store spillere som Gianni Rivera, Paolo Maldini og Franco Baresi, blot for at nævne de måske 3 ypperste, og med 18 mesterskaber, eller Scudettoer, som det hedder på de kanter, er Milan Italiens tredje mest vindende klub efter Juventus og bysbørnene Inter Milano, som med mesterskabet sidste sæson, akkurat overgik dem.

Ude i Europa er det kun Real Madrid der overgår AC Milan omkring trofæer i den fineste europæiske klubturnering, Champions League, eller som det hed tidligere, Europa Cup for Mesterhold. Milan har vundet 7 trofæer her, mens Real Madrid har 13.

AC Milan var det første italienske hold, der løftede netop det trofæ, da Cesare Maldini som anfører, stod i spidsen for holdet der besejrede Benfica med 2-1 i finalen 62/63, og mange med blot nogle år på bagen, husker det fantastiske Milan mandskab, som styrede verdensfodbolden i 80èrne og 90èrne med navne som Gullit, van Basten, Rijkaard, Maldini, Baresi og andre superstjerner. Det var i den periode at klubben fik mange danske fans, for dansk TV transmitterede en hel del fra netop Serie A, hvor der samtidig også var danskere som Michael Laudrup og Preben Elkjær, som dog spillede for andre klubber.

Simon Kjær, den danske landsholdsanfører, tørner i dag ud for AC Milan, som ikke har vundet Scudettoen siden 10/11, men som med et spændende mandskab, måske er på vej til en form for comeback i toppen af italiensk fodbold. Man har ikke mediemongulen Silvio Berlusconis rare penge i baghånden længere, men langsomt men sikkert er klubben på vej mod gode tider, og måske bliver det allerede i indeværende sæson at comebacket kulminerer!

Tillykke til AC Milan, der blev stiftet i 1899, og således runder 122 år i dag!

 

 

Også tillykke til:
– Wilfried Ndidi, nuværende Leicester fighter, fylder 25 år.
– Reece Oxford, tidligere stort talent fra England, runder 23 år.
– Mats Hummels, tysk verdensmester fra 14, og nu i Borussia Dortmund, fylder 33 år.
– Dennis Wise, mangeårig engelsk landsholdsspiller, fylder 55 år.
– Sylvain Distin, tidligere i bl.a. Manchester City og PSG m.v. + det franske landshold, fylder 44 år.
– Sergio Reguilon, spansk landsholdsspiller fra Tottenham, fylder 25 år.
– Ryan Babel, mangeårig hollandsk landsholdsspiller og profil for bl.a. Liverpool, fylder 35 år.
– Sao Paolo, den store brasilianske klub, fylder 86 år.
– Francesco Graziani, tidligere Fiorentina og verdensmester med Italien i 82, fylder 69 år.

Det er i øvrigt årsdagen for den første organiserede fodboldkamp i Danmark, som blev spillet på Rosenborg Slots eksercerplads i Køben­havn.

 

 

Tak fordi du læste med, og på genlæs i morgen 😉

KBH (DK) 16.12.21

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

U 23 VERDENSHOLDET 2021