ERIKSENS COMEBACK I PARKEN ENDTE MED SIKKER SEJR!

100 (MERE ELLER MINDRE RELEVANTE) EMNER TIL VM TRUPPEN!

Dobbelt landskamps arrangementet er overstået, og nu resterer der blot 4 kampe i Nations League (+ hvis der arrangeres en testkamp i efteråret), førend Kasper Hjulmand skal finde sin endelige VM trup. Endnu resterer der næsten flere spørgsmål end svar, men muligvis er landstræneren mere afklaret end undertegnede, eller rettere det må man da håbe, for som det fremgår herunder, stiller jeg personligt en hel del spørgsmål “til” landstræneren, som jeg ikke har styr på. Bevares jeg har mine ideer om det, men er usikker for så vidt angår hvad landstræneren tænker om det. Det skal i samme forbindelse understreges at al tekst og indhold i denne artikel, ganske som alle mine øvrige artikler (med mindre andet er anført) står 100% for egen regning, så det er vigtigt ikke at tro, at jeg skriver noget, fordi jeg tror landstræneren mener det, men fordi det rent faktisk er min mening og vurdering.

Vi starter med Hjulmand, en personlighed jeg i øvrigt vil vende tilbage omkring i en langt større artikel på et senere tidspunkt.
Hjulmands hovedbrud:

På plads
– Eriksen er tilbage!
– Er i danskernes hjerter og ikke mindst mediernes!
– Målmand, venstre back og 2/3 af midtbanen!
– Gennemgående spillestil og taktik!

Spørgsmål?

– Hvem skal med som reservekeepere?
– Bliver de skadede spillere klar (tidsnok)?
– Hvem skal spille frontangriber?
– Nørgaard eller Delaney?
– AC eller Kjær – måske dem begge?
– Er Nissen Kristensen god nok?
– Andersen eller Vestergaard?
– Lindstrøm eller Bruun Larsen?
– Eriksens perfekte position?
– Hvordan (EM 21) tempoet kommer ind i holdet igen – nu med Eriksen retur?
– Hvilke politisk korrekte emner mangler han at at tale om?

Ja selvom sidste punkt muligvis kan virke underligt for nogen, tror jeg ikke man skal være i tvivl om hvad den slags betyder for en personlighed som netop Hjulmand.

Og lad os så komme til aktørerne, hvor jeg herunder gennemgår 100 spillere, som er mere eller mindre inde omkring landsholdet. Bemærk at alderen ud for hver enkelt, er den de har når der er VM i Qatar. Landskampe og mål er ajourført efter seneste kamp mod Serbien.

Spillerne er opdelt i disse kategorier:
– 100 sikre!
– De kommer givetvis med!
– “Boblere”
– De har også dansk pas!

Opdelt efter placering på banen:
Målmænd (10)
– Kasper Schmeichel
– Frederik Rønnow
– Daniel Iversen
– Peter Vindahl Jensen
– Jonas Lössl
– Jesper Hansen
– Oliver Christensen
– Alexander Jungdal
– Mads Hermansen
– Daniel Jensen
Højre backs (6)
– Rasmus Nissen Kristensen
– Jens Stryger Larsen
– Daniel Wass
– Alexander Bah
– Mads Roerslev Rasmussen
– Henrik Dalsgaard
Venstre back (10)
– Joakim Mæhle
– Mads Valentin
– Nicolai Boilesen
– Jacob Barret Laursen
– Jonas Knudsen
– Victor Kristensen
– Kristian Pedersen
– Casper Højer
– Nikolas Dyhr
– Riza Durmisi
Central forsvar (17)
– Andreas “AC” Christensen
– Joachim Andersen
– Jannik Vestergaard
– Simon Kjær
– Victor Nelsson
– Andreas Maxsø
– Mathias “Zanka” Jørgensen
– Jacob Rasmussen
– Rasmus Lauritsen
– Mads Bech Sørensen
– Mads Juel Andersen
– Sebastian Hausner
– Frederik Winther
– Alexander Scholz
– Erik Sviatchenko
– Asger Sørensen
– Frederik Alves
Defensiv midtbane (8)
– Christian Nørgaard
– Jacob Lungi Sørensen
– Oliver Abildgaard
– Pierre-Emile Højbjerg
– Jens Jønsson
– Morten Hjulmand
– Thomas Delaney
– Nicolas Madsen
Central/offensiv midtbane (17)
– Christian Eriksen
– Mads Bidstrup
– Emiliano Marcondes
– Mathias Jensen
– Jesper Lindstrøm
– Philip Billing
– Jens Stage
– Anders Christiansen
– Andrew Hjulsager
– Lukas Lerager
– Maurits Kjærgaard
– Morten Frendrup
– Rasmus Falk
– Casper Nielsen
– Zidan Sertdemir
– Nikolas Nartey
– Matthew O`Riley
Højre wing (7)
– Andreas Skov Olsen
– Jeppe Kjær
– Nikolai Laursen
– Anders Dreyer
– Robert Skov
– Gustav Isaksen
– Philip Zinkernagel
Venstre wing (8)
– Mikkel Damsgaard
– Jacob Bruun Larsen
– Lucas Andersen
– William Bøving
– Pione Sisto
– Mohamed Daramy
– Mikkel Duelund
– Victor Fischer
Angribere (17)
– Yussuf Poulsen
– Kasper Dolberg
– Mikkel Kaufmann
– Kenneth Zohore
– Andreas Cornelius
– Jonas Wind
– Martin Braithwaite
– Nicolai Jørgensen
– Jens Odgaard
– Emil Riis
– Marcus Ingvartsen
– Mikael Uhre
– Nikolai Baden Frederiksen
– Wahid Faghir
– Rasmus Højlund
– Kasper Junker
– Victor Lind
Total: 100

Her følger de 100 spillere så, denne gang opdelt i de 4 tidligere nævnte kategorier, tilsat lidt data og en kort information.

100% sikre (under forudsætning af at de ikke skades/sættes af holdet o.lign.):

Kasper Schmeichel (36 år)
Målmand
Leicester City – 80 landskampe
En af holdets sikreste spillere, og kun en skade kan forhindre ham i at misse VM, som pga. hans fremskredne alder meget vel kan blive hans fjerde slutrunde, hvilket akkurat forhindrer ham i at tangere sin fars antal, og på antal landskampe mangler Schmeichel Junior i skrivende stund 46 landskampe for at tangere farmand. Måske derfor – og naturligvis pga. spillemæssige ambitioner, kan vi godt risikere at se ham kæmpe sig frem mod EM i 24, hvor han i så fald vil være tæt på 38 år, men det er jo ikke en umulig alder for en keeper. Vi får se.

Joakim Mæhle (25 år)
Venstre back / højre back
Atalanta Bergamo – 25 landskampe / 9 mål
Hans alsidighed + ikke mindst hans præstationer i landsholdstrøjen, betyder at han er blandt de sikreste i truppen, og for holdets (og hans) skyld må man blot håbe han får mere fast spilletid i sin klub, således at han holder sig skarp til det sidste – dvs. når VM skydes i gang.

Andreas “AC” Christensen (26 år)
Central forsvar / defensiv midtbane
Chelsea FC – 54 landskampe / 2 mål
Hans tid i Chelsea ser ud til definitivt at få sin afslutning til sommer, og i skrivende stund ligner det at FC Barcelona er hans kommende destination. Jeg har hele tiden ment at han skulle væk fra Chelsea, hvor han kun sporadisk har været fast mand, og min personlige ambition på hans vegne, har været at han skiftede til en klub i Bundesligaen, f.eks. Gladbach eller Leverkusen. Jeg kan frygte at han ikke bliver fast mand i Barca, men det kan kun tiden vise, og under alle omstændigheder er han stensikker på Qatar deltagelse, under forudsætning af at han ikke render ind i de efterhånden lidt for hyppige skader. Siden 2015 har han således haft 17 kortere eller længere skadesperioder. Vi krydser fingre for helbred og klubvalg.

Joachim Andersen (26 år)
Central forsvar
Crystal Palace FC – 13 landskampe / 0 mål
Er efterhånden en af markspillerne med flest minutter i benene, og da han får dem i verdens stærkeste liga, er det jo fantastisk for hans generelle niveau og udvikling. Det er tydeligt at han er blevet hurtigere i vendinger, spilforståelse samt har bygget på fysisk. Han virker mere tydelig i sin fremtoning, og presser sig på til en plads i start 11èren. Pladsen i truppen er stensikker.

Jannik Vestergaard (30 år)
Central forsvar
Leicester City – 33 landskampe / 2 mål
Skiftet til Leicester har besværliggjort det for kæmpen at få tilstrækkelig med spilletid, men selvom man måske ikke bemærker det, kommer der dog minutter i benene, og han gør det glimrende med landsholdet, hvilket fuldt ud berettiger hans plads i truppen. Hans knap 2 meter er naturligvis et markant asset som kan bruges både defensivt og offensivt.

Christian Nørgaard (28 år)
Defensiv midtbane / central forsvar
Brentford FC – 17 landskampe / 1 mål
Hans præstationer i Premier League for en potentiel nedrykker, har i den grad formet ham som spiller, og han syner som en helt anden, end den relativt spinkle, mere elegante og primært offensive spiller, som han var dengang det stærke U 17 årgang 94 hold “brød igennem” overfor det danske publikum. Nu er han en høj, fysisk velbygget defensiv central forsvarsspiller, som overraskende rent faktisk presser en af landsholdets sikreste støtter i de seneste 10 år, Thomas Delaney. Sidstnævnte skal passe på at hans kamp for spilletid i Sevilla + skader, betyder at han ryger ud på bænken. Naturligvis er Nørgaard stensikker i VM truppen.

Pierre-Emile Højbjerg (27 år)
Defensiv midtbane
Tottenham Hotspur – 54 landskampe / 4 mål
Apropos stensikker, så er Højbjerg vel efterhånden holdets bedste spiller og derved sikreste navn på holdkortet. Han har over de seneste par år, ikke mindst fra- og med EM sidste sommer, udviklet sig til en usædvanlig arbejdsom og superstabil spiller, hvor fysik og lederevner i den grad er udviklet. Meget hviler på hans skuldre, når Danmark går på banen i den tørre ørken.

Thomas Delaney (31 år)
Central midtbane
FC Sevilla – 66 landskampe / 7 mål
Delaney er både som person og spiller, en type jeg holder vældigt meget af, og jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at der forinden VM, overhovedet kunne stilles spørgsmålstegn ved hans start plads. Men en kombination af Nørgaards optur og Delaneys nedtur (skader og manglende spilletid både i Dortmund og nu i Sevilla), kan rent faktisk betyde at den tidligere FCK kaptajn, må starte VM på bænken. Men lad os nu se, han er som bekendt lavet af et specielt materiale, og der er pænt lang tid til VM endnu, så man skal ikke “sælge skindet førend bjørnen er skud” 😉

Christian Eriksen (30 år)
Central midtbane / offensiv midtbane 
Brentford FC – 111 landskampe / 38 mål
Først og fremmest kan den tilbagevendte helt på ingen måde gøre for, den i ekstrem grad kvalmende eksponering som de danske medier har givet ham siden den fatale ulykke i Parken sidste sommer. Han er en gennemført god fyr, en virkelig dygtig fodboldspiller, og kan han få sit spil til at flyde, og igen glide ind i et fint samarbejde med bl.a. Højbjerg, så kan det blive rigtigt spændende. “Onde tunger” (herunder i glimt mig selv) vurderede at sidste sommers fine danske EM indsats, ikke var sket, såfremt Eriksen havde været med. Spillet var åbenlyst mere direkte, og midtbanen blev, med al respekt for Delaney/PEH, primært benyttet som en “stopklods”, såfremt bolden blev mistet længere fremme hos de 4 offensive spillere. Med Eriksen retur centralt, sænkes tempoet automatisk, og det store spørgsmål er om Hjulmand evner at implementere det til styrke. Det minder en lille smule om EM 92 triumfen vs Michael Laudrup problematikken, hvor min påstand dengang og nu, var og er at Danmark formentlig ikke havde vundet EM med Laudrup på holdet, men det er en hypotetisk snak, og først og fremmest er det enormt glædeligt at Eriksen er retur på landsholdet, og naturligvis kommer han med i den endelige trup.

Yussuf Poulsen (28 år)
Angriber / højre wing / venstre wing
RB Leipzig – 66 landskampe / 11 mål
Den tårnhøje angriber scorer ikke mange mål, hverken på klub eller landshold, men begge steder nyder man godt af hans unormalt store løbearbejde, og derfor kommer han også med til VM, hvor start pladsen dog ikke er sikker, med mindre han stepper op i niveau. Personligt så jeg ham meget gerne i start 11èren, fordi hans fysik bidrager til meget, ikke mindst når bolden skal fanges igen, eller når han med sin speed kan sendes afsted i dybden, hvilket især Eriksen profiterede af førhen.

Kasper Dolberg (25 år)
Angriber
OGC Nice – 34 landskampe / 10 mål
Sidste sommers præstationer fra Dolberg, viste for mig at han er angriberen der skal satses på, men spørgsmålet er hvor lang “snor” “smildende Sussi” får, for det vil være direkte løgn at påstå, at han simpelthen bare smadrer mål ind i landsholdstrøjen, eller på klubholdet for den sags skyld. Man får ikke point for at smile til kameraet, men man får point for at fighte, løbe (og score), og han må meget gerne sætte sig ned, se sur og mut ud, og så gense sine præstationer fra sidste sommer. Derefter kopiere dem, og smide dem i aktion når VM starter – tak! “Kom så Doller” – spark dig selv i bol… og kom i gang!

Andreas Skov Olsen (22 år)
Højre wing / venstre wing
Club Brugge – 17 landskampe / 6 mål
En af meget få kreative spillere i den danske “andedam”, og derfor en spiller som meget gerne må få rigtig gang i karrieren. Et besynderligt skifte til Bologna, medførte et ligeså underligt skifte til Brugge, og da jeg nok vurderer hans generelle niveau sådan midt imellem – med pil op – disse klubbers ligaer, så må man håbe han igen får ambitioner, kommer væk fra belgisk fodbold, og igen viser de ting han utvivlsomt kan. Det var tydeligt i kampen mod Serbien, at han hviler for længe med bolden, ikke sætter sig igennem + ikke bevæger sig så hurtigt som han rent faktisk kan. Naturligvis sænkes tanke og handling, når man til dagligt ikke presses. Det er set før – rigtigt meget faktisk. Naturligvis er han med i truppen, og ligner faktisk en potentiel starter.

De kommer givetvis med:

Rasmus Nissen Kristensen (25 år)
Højre back
RB Salzburg – 4 landskampe / 0 mål
Nivauet i den liga han henslæber sin karriere i, er bestemt ikke optimal, men han har, i fraværet af Wass og Stryger Larsen, langsomt men effektivt lusket sig ind i varmen, og man må sige han også gør det helt fint. Han er ikke en teknisk betonet back som Wass, han er ikke så god på bolden som Stryger, men hans engagement, fart i fusserne og fysik er imponerende, og meget skal gå galt, selv hvis ovennævnte duo også udtages, førend han ikke kommer med, og så kan man jo håbe præstationerne i rødt og hvidt, medfører et skifte til f.eks. en fin midterklub i Bundesligaen.

Mathias Jensen (26 år)
Central midtbane
Brentford FC – 16 landskampe / 1 mål
Yes knægt – håret sidder flot – rent faktisk sidder det flottere end nogen af dine holdkammeraters, og kan du så få gang i det spil, man ved du evner, så bør det være tilstrækkeligt til at komme med i truppen. Et problem for ham på klubplan er at Eriksen er kommet til, og ikke mindst spiller godt, for det kan og vil givetvis medføre endnu mindre spilletid end tidligere. Det kan bringe EM i fare, men jeg håber det nu ikke, for i kampe hvor Danmark skal styre spillet, kunne jeg sagtens se ham, placeret side om side med Eriksen og så en “hardhitter” bag dem. Han har et suverænt blik for spillet, en dejlig boldomgang, fine pasninger og skal så bare lige have noget mere speed i fødderne.

Jonas Wind (23 år)
Angriber
VfL Wolfsburg – 13 landskampe / 4 mål
Hvorfor han ikke kom i aktion mod Serbien, aner jeg ikke, men jeg håber næsten at det skyldes en skade, for ellers dalede min tiltro til Hjulmand (endnu mere). Hans start i Bundesligaen har været fin, og det bliver en intens kamp mellem ham og Dolberg om at starte inde vil jeg tro. Meget skal derfor også gå galt, såfremt han ikke kommer med i den endelige VM trup.

Andreas Cornelius (29 år)
Angriber
Trabzonspor – 37 landskampe / 7 mål
Den store Københavnerdreng kommer givetvis med i den endelige trup, da han altid vil være en fysisk trussel i modstandernes felt. Han skal dog nok til at steppe noget mere op, når han får chancen på landsholdet, for indsatsen mod Serbien var reelt ikke eksisterende, og så nytter det ikke at han scorer 100 mål i en perifer liga!

Er med hvis de bliver klar fra skader/får styr på klubsituation osv.:

Simon Kjær (33 år)
Central forsvar
AC Milan – 119 landskampe / 5 mål
Naturligvis er kaptajnen med i Qatar, dog under forudsætning af at han 1) Bliver sin skade kvit, og 2) Får nødvendig med spilletid i Milan op til VM. Det sidste frygter jeg rent faktisk kan blive hans største problem, for udover at Milan kører endnu bedre uden ham på holdet (se stillingen i Serie A), så er flere unge centrale forsvarsspillere vokset i Kjærs fravær, og så pønser Milan endda at investere i en ny spiller til pladsen til sommer. Vi må se hvordan det kommer til at gå, for selvom han er kaptajn og et naturligt centrum + naturligvis at han har sine styrker i forsvaret, så er det ikke just i det område af banen at Danmark fattes niveau.

Jens Stryger Larsen (31 år)
Højre back / venstre back
Udinese Calcio – 47 landskampe / 2 mål
Endnu en spiller – og endnu en dansker, som desværre er røget ind i de udenlandske klubbers kyniske udfrysning af spillere, som de ikke kan forlænge med. Efter at have være selvskrevet på Udineses holdkort i 4-5 sæsoner, har han nu ikke spillet et eneste minut siden det sene efterår sidste år, og alt afhænger derfor om han får kontrakt med en god klub til efteråret + naturligvis får spilletid og genfinder niveauet. Han kan som bekendt benyttes på begge sider i forsvaret, hvor han pludselig har fået uventet konkurrence fra Nissen Kristensen.

Daniel Wass (33 år)
Højre back / højre wing / central midtbane
Atletico Madrid – 41 landskampe / 1 mål
Hvis der er noget der hedder “synd for” i fodbold, hvilket jeg som udgangspunkt ikke mener er er, så må det være betegnende for Wass, der efter flere stærke sæsoner i Valencia, kom til en af de klubber, danske spillere sjældent befinder sig i. Men hvad skete der så i hans debut – ja få minutters aktion – grim skade – og nu har han rundet 33 år + der er kommet mere konkurrence på landsholdet, end sidst han var med. Hans status er lidt uklar, ikke mindst fordi man må forvente at Atletico Madrid investerer til sommer, muligvis også på højre backen, og så kan det godt se mere end svært ud for Wass at klemme sig ind i VM varmen.

Mikkel Damsgaard (22 år)
Venstre wing / offensiv midtbane
Sampdoria – 13 landskampe / 4 mål
Man nåede akkurat at fryde sig over, at Danmark omsider havde fået en virkelig teknisk interessant spiller, som tilmed, trods in klejne fysik, i den grad kan sparke til bolden. Sommerens præstationer var noget af det mest opløftende omkring det landshold, som jeg næsten mindes, og så blev han skadet, og siden da har vi næsten ikke hørt fra ham, eller om den mystiske knæskade. Bliver han klar og spiller for klubben er han stensikker i VM truppen, men “uret tikker.”

Presser sig på til truppen:

Jesper Lindstrøm (22 år)
Offensiv midtbane / venstre wing
Eintracht Frankfurt – 5 landskampe / 1 mål
Baseret på hans kampe og præstationer i klubtrøjen, tiltror man ham ikke blot en plads i truppen, men reelt tæt på start 11èren, men indtil videre har han ikke imponeret i en håndfuld landskampe, og indsatsen, trods målet, mod Serbien var til direkte dumpekarakter. Om det er nerver eller hvad, har jeg ingen ide om, men der er ingen tvivl om at jeg håber han kommer op i gear, for en type som ham, kan der virkelig blive brug for, og så er han jo ung og frisk på et efterhånden alderstegent mandskab.

Frederik Rønnow (30 år)
Målmand
Union Berlin – 8 landskampe
Hans kampe for sine klubber, kan vel set over de seneste sæsoner, tælles på 2 fingre, og det illustrerer krystalklart hvorfor jeg ikke mener han bør være i truppen. Han er ikke et fremtidsperspektiv hvilket alderen illustrerer, han spiller aldrig eller yderst sjældent fodbold, og han er milevidt efter Schmeichel. Han kommer nok med i truppen alligevel, for ofte synes Hjulmands veje uransagelige, men stod jeg med valget kom Vindahl og Iversen med som reserver.

Daniel Iversen (25 år)
Målmand
Leicester City – udlånt til Preston North End – 0 landskampe
Det var møgærgerligt for både for ham selv, og for os seere at han ikke kom i aktion mod Serbien, men han må fortsætte sit solide spil på klubplan, og så måske håbe han kan steppe op til Premier League i næste sæson, hvilket kan være det der får hierarkiet til at vippe.

Jacob Bruun Larsen (24 år)
Venstre wing / offensiv midtbane / højre wing
TSG 1899 Hoffenheim – 6 landskampe / 1 mål
En type som ham så jeg personligt meget gerne på landsholdet, og kan han få mere stabilitet ind i sit spil, spille flere minutter og score flere mål for klubholdet, presser han sig alvorligt på til holdet, og selve truppen bør han trods alt komme med i. Han har bestemt et potentiale og skal bare koncentrere sig om fodbold.

Martin Braithwaite (31 år)
Angriber / venstre wing
FC Barcelona – 56 landskampe / 10 mål
Stod det til ham selv og herren i det høje, bar han nr. 10 + anførerbindet både for klub og landshold, men indimellem er selv “chefen deroppe” ikke lydhør, og så må man forsøge at klare tingene selv. Om han evner det, er jeg i tvivl om, og ærlig talt, hvilke dele af hans spil savnes på landsholdet? Nøgternt set skifter han nok klub til sommer da jeg vil tro, at presset på at han smutter, til sidst bliver for stort. Kan han komme til en midterklub i Spanien, eller måske en Championship klub i England, kan han måske igen få nåde for Hjulmands blik.

Boblere:

Victor Nelsson (24 år)
Central forsvar
Galatasaray – 4 landskampe / 0 mål
Han er egentlig en udmærket spiller, men problemet for ham, udover at spille i en svag liga, er klart at Danmark reelt kan “fodre svin” med gode centrale forsvarsspillere. Skal han med i den endelige VM trup, skal det være pga. en skade til den faste kvartet.

Andreas Maxsø (28 år)
Central forsvar
Brøndby IF – 2 landskampe / 0 mål
Man kan reelt kopiere Nelssons tekst herover, og så bare anføre at der er 5 foran Maxsø, hvilket unægtelig gør mere end vanskeligt at komme med i truppen.

Philip Billing (26 år)
Central midtbane
Bournemouth FC – 2 landskampe / 0 mål
Lidt som med det centrale forsvarsspillere, er der en del om “fadet”, og jeg har svært ved at se hvad Billing reelt bidrager med, som ikke kan præsteres af andre og bedre spillere. VM drømmen synes meget langt borte, og der skal vist gode præstationer i Premier League til i efteråret, såfremt TV skærmen skal udskiftes med ørkensandet.

Peter Vindahl Jensen (24 år)
Målmand
AZ Alkmaar – 0 landskampe
I mit sind er der ingen som helst tvivl om at ham her bør være med i truppen, og muligvis kan også Hjulmand se “lyset” inden VM, for med Schmeichel som sikker etter, vil det være oplagt at Vindahl og Iversen kan være med i truppen, og derved suge værdifuld erfaring til sig. Ung – perfekt bygget og fast spillende – tjaa.

Jonas Lössl (33 år)
Målmand
Brentford FC – 1 landskamp
Mon ikke landsholdstiden er ved at rinde ud for den aldrende reserve i Brentford, for hvem der vel nærmest skal ske mirakler, såfremt han nogensinde skal ændret på den ene landskamp han trods alt fik. Han er her nok mere nævnt af navn fremfor gavn.

Alexander Bah (25 år)
Højre back / højre wing
Slavia Prag – 3 landskampe / 1 mål
Kom med i den seneste trup efter flere afbud, og greb vel ikke helt chancen da han fik den, men da han ikke er i alvorlig konkurrence her og nu, er et slet ikke umuligt for ham at komme med i de kommende Nations League kampe, og måske her vise sit værd overfor landstræneren. Det bliver svært men ikke umuligt.

Mads Valentin (26 år)
Venstre back / venstre wing
FC Augsburg – 0 landskampe
Hvis jeg spreder alle 5 fingre ud på min højre hånd, tænker jeg det er tæt på at den bette fyr kan strække sig ud her, hvilket uden at forklejne min hånds størrelse, illustrerer at vi har med en virkelig lille mand at gøre. Men jo historien viser at selv små spillere kan gøre sig, endda i forsvaret, og da konkurrencen som tidligere nævnt ikke er alvorlig på backerne her og nu, er intet umuligt, og i så fald havde han da heller ikke været med i truppen. Det er dog besynderligt at han ikke bare fik 45 minutter mod Serbien, men så må han hjem og klø på hjemme i klubben.

Casper Nielsen (28 år)
Offensiv midtbane / central midtbane / defensiv midtbane
Union SG – 0 landskampe
Han kan nok ikke gøre meget mere, end han hidtil har gjort, for det har virkelig været en fremragende sæson for den alsidige midtbanespiller, der akkurat som Valentin, havde fortjent spilletid i en af testkampene. Der kommer 4 kampe i Nations League til sommer, hvor han må håbe på landstrænerens velvilje.

Robert Skov (26 år)
Højre wing / venstre back
TSG 1899 Hoffenheim – 10 landskampe / 5 mål
Man synes jo han er skadet konstant, og det er ærgerligt, og formentlig også i den sidste ende medvirkende til at VM drømmen ikke realiseres. Mirakler skal ske for den tidligere Silkeborg og FCK spillere, såfremt han skal med til vinter.

Nicolai Boilesen (30 år)
Venstre back / central forsvar
FC København – 21 landskampe / 1 mål
Alt skal vel stå i “sol – måne – og stjerne” for at Boile kan komme med i truppen. Han fik sidste sommers oplevelse med holdet, og det kan godt være sidste gang man sådan for alvor har set ham omkring nationalmandskabet. Konkurrencen er simpelthen for stor, selvom han unægtelig er en kløgtig spiller, som sjældent går i panik, men skader og generelt klubliga niveau, gør at VM nok ikke er aktuelt.

Mathias “Zanka” Jørgensen (32 år)
Central forsvar
Brentford FC – 35 landskampe / 2 mål
Det er efterhånden nogle år siden, man sådan for alvor har set den flerårige landsholdsspiller, og det bliver ikke til meget spilletid i Brentford, hvilket bestemt ikke er befordrende for hans mulige VM drøm. Akkurat som med den 2 år yngre Boilesen, tror jeg vi har set det sidste til “Zanka” i landsholdstrøjen, men mirakler kan jo indimellem ske – måske også for Københavnerdrengen!

Jens Jønsson (29 år)
Defensiv midtbane / central midtbane
FC Cadiz – 5 landskampe / 0 mål
Efter en kortere opblussen i klubregi, hvilket afstedkom indkaldelse til landsholdet, er det gået langsomt men sikkert ned for Jønsson, der får mindre og mindre spilletid, og i de seneste kampe overhovedet ikke har været i aktion. Der er en del om buddet på den danske landsholdsmidtbane, og han skal godt nok komme alvorligt op i gear for Cadiz, eller hvor han nu kommer til at spille efter sommeren, hvis han skal komme blot i nærheden af landsholdstruppen igen.

Jens Stage (26 år)
Central midtbane
FC København – 1 landskamp / 0 mål
Jeg vil tro den ene landskamp bestående af 34 minutter i sidste efterårs kamp mod Skotland, bliver det eneste han opnåede i landsholdsregi på A plan. Han er en fin spiller, men der er ligesom ikke noget i hans spil eller omkring hans evner, der berettiger til yderligere deltagelse. VM er en fjern begivenhed!

Anders Christiansen (32 år)
Central midtbane
Malmö FF – 5 landskampe / 0 mål
En bundrutineret teknisk velfunderet spiller, som har klub og alder imod sig, og i og med at han ikke kom med i den seneste trup, virker det svært at overbevise landstræneren om at han bør udtage ham. Han skal i den grad præstere flot for Malmö resten af sæsonen, og så håbe på udtagelse til Nations League truppen, for ellers bliver VM for hans vedkommende hjemme i sofaen.

Rasmus Falk (30 år)
Central midtbane / højre wing / venstre wing / offensiv midtbane
FC København – 2 landskampe / 0 mål
Chancen er nærmest ikke eksisterende, men naturligvis er det ikke umuligt for offensivspilleren fra FCK, at klemme sig ind i den endelige trup. Det kræver at han spiller talrige store kampe for klubben + at han kommer med i Nations League truppen til sommer, hvor han så må kæmpe for at overbevise landstræneren. Der er ingen tvivl om at den tidligere OBèr har spændende facetter i sit spil, men spørgsmålet er om ikke det er på et for lavt niveau generelt, ellers kunne man også have forestillet sig at han ikke havde henslæbt hele karrieren i den hjemlige liga.

Pione Sisto (27 år)
Venstre wing / højre wing / offensiv midtbane
FC Midtjylland – 26 landskampe / 1 mål
Det er svært at vide hvad der foregår (eller måske rettere ikke foregår) inde i den mands hoved. Besynderlige klub- og personlige valg, har efterhånden begravet en ellers lovende karriere totalt i skidt og møg, og som det ser ud nu, skal han være glad for bare at spille i den danske Superliga, og så kan der næsten ikke være længere til en VM deltagelse. Jeg tror vi har set det sidste til de dansende forældre og hørt det sidste til Piones besynderlige udmeldinger.

Anders Dreyer (24 år)
Højre wing / venstre wing
Rubin Kazan – 2 landskampe / 0 mål
Har fået chancen, og havde muligvis været med i den seneste trup, såfremt Putin og vennerne ikke var gået i krig, så når der er kommet mere ro på hans klubforhold, og han forhåbentlig får kamptid i benene, er det ikke utænkeligt at den vævre angriber får chancen igen, men der er langt til VM, både tids- og niveaumæssigt.

Mohamed Daramy (20 år)
Venstre midtbane / angriber / højre midtbane
Ajax Amsterdam – 4 landskampe / 0 mål
Som jeg skrev om et par gange eller flere, før hans skifte til Ajax, så forudså jeg ikke nogen succes for ham der, og indtil videre har han levet op til mine forventninger hele vejen igennem. Han var spændende i Superligaen, men har tilsyneladende glemt hovedet et sted i København, hvilket faktisk er lidt ærgerligt, for han havde noget sjældent X faktor. Han er ung endnu, og kan han få styr på det der plager ham, er der måske håb forude, men VM behøves han næppe spekulere over, andet end planlægningen foran dummekassen.

De har også dansk pas!

Emil Riis (24 år)
Angriber
Preston North End – 0 landskampe
Et ordentlig skur af en angriber, som spiller meget, men selvom Championship måske er ok for keepere, er det simpelthen for lavt niveau for markspillere, hvilket vi også har konstateret omkring f.eks. Philip Billing. Han skal nå noget mere for at komme i betragtning, da der er minimum en håndfuld før ham på pladsen.

Morten Frendrup (21 år)
Central midtbane / defensiv midtbane
Genoa CFC – 0 landskampe
Han kan blive virkelig interessant på sigt, men den langsomme start i Genoa, betyder givetvis at han ikke når at vise sig frem sådan for alvor, inden VM. Når EM kvalifikationen på vej mod slutrunden i 2024 starter tænker jeg han vil være et varmt emne, og sagtens kan give Nørgaard og Delaney udfordringer.

Andrew Hjulsager (27 år)
Offensiv midtbane / central midtbane
KAA Gent – 0 landskampe
Den teknisk velfundrede offensivspiller, har de senere år haft fin succes i Belgien, hvor han, ganske som f.eks. Casper Nielsen, spiller relativt ubemærket af de fleste danskere. Jeg vil tro Hjulmand holder lidt øje med ham, for det er ikke helt i skoven, det han lusker rundt og gør dernede.

Jacob Rasmussen (25 år)
Central forsvar
Empoli FC – udlånt til SBV Vitesse – 0 landskampe
En af de virkelig kløgtige forsvarsspillere vi råder over, og efter flere besynderlige klubskifter, ser det ud til at han omsider har fundet roen og den stabilitet, han åbenlyst behøves, for at kunne præstere. Han skal dog retur til sin italienske klub på et snarligt tidspunkt, hvilket næppe er befordrende for hans videre udvikling, så man må håbe for ham at han købes fri.

Jesper Hansen (37 år)
Målmand
AGF – 0 landskampe
Ældste mand af alle nævnt her, og reelt ikke et emne mere, men han nævnes fordi han jo har varmet bænken i landsholdsregi i mange år, så man skal aldrig sige aldrig ift. Hjulmands forunderlige udtagelser.

Jens Odgaard (23 år)
Angriber
US Sassoulo – udlånt til RKC Waalwijk – 0 landskampe
Har ligesom Jacob nævnt længere oppe, fundet ro i Holland, hvor han gør det ganske udmærket. Jeg har svært ved at tro at han kan komme med omkring landsholdet inden VM, men som med Frendrup og andre, kan han nok snige sig med i en trup fra 2023 og frem.

Jacob Barrett Laursen (28 år)
Venstre back
Arminia Bielefeld – 0 landskampe
Da han ikke kom med i truppen senest, hvilket jeg havde håbet en smule, tror jeg ikke han omtales ret meget mere i landsholdssammenhæng, men skulle Hjulmand løbe tør for emner til venstre back positionen, ved han der render en dansker rundt i Bielefeld, og rent faktisk spiller regelmæssigt.

Mads Roerslev Rasmussen (23 år)
Højre back
Brentford FC – 0 landskampe
Et stort skrummel, som få uhyre få minutter i Brentford, og således reelt ikke er et landsholdsemne, men med adresse hos en Premier League klub + man ved at Hjulmand godt kan lide Thomas Franks spillere, skal man ikke afvise det. VM i Qatar bliver foran TV skærmen!

Oliver Christensen (23 år)
Målmand
Hertha Berlin – 0 landskampe
Umiddelbart et fint skifte, men måske for tidligt, da han ikke rigtigt får spilletid, og som keeper formentlig sagtens kunne have været blevet i OB og dermed få fast spilletid. Nu bliver det svært at komme med omkring landsholdet, for nogenlunde jævnaldrende folk som Iversen og Vindahl ser ud til at have overhalet ham. Spiller han pludselig fast i Bundesligaen ændrer billedet sig dog totalt.

Jonas Knudsen (30 år)
Venstre back
Malmö FF – 7 landskampe / 0 mål
Det er efterhånden nogle år siden at han var inde i varmen, og det må anses som tvivlsomt om han kommer det igen, i hvert fald så længe han spiller for Malmö, et niveau som landstræneren ikke mener er højt nok.

Mikkel Duelund (25 år)
Venstre wing / højre wing / offensiv midtbane
Dynamo Kiev – udlånt til NEC Nijmegen – 0 landskampe
Har haft en del problemer i sin første tid i udlandet, men virker mere som om han er landet på rette hylde i Holland, og hvis han på sigt kan få kampe og mål i benene, er han en spiller der kunne være interessant at se nærmere på i landsholdssammenhæng. Det bliver naturligvis ikke op til dette VM, men fodbolden fortsætter jo også i 2022.

Marcus Ingvartsen (26 år)
Angriber / højre wing
Union Berlin – udlånt til FS Mainz 05 – 1 landskamp / 1 mål
Han har i perioder været med, og jo også fået chancen en enkelt gang, hvor han så slog til og scorede, men på det seneste har der ikke rigtig været bud efter angriberen, som formentlig har forpasset sine landsholdschancer. Det er en smule ærgerligt, idet han var hurtig aggressiv i sit spil, men niveauet er måske bare ikke højt nok.

Lukas Lerager (29 år)
Central midtbane 
FC København – 10 landskampe / 1 mål
Da han var i Italien og omkring landsholdet i en kortere periode, var jeg tæt på at mene at han rent faktisk skulle starte inde. Han havde så mange gode ting i sit spil, at det for mig virker ubegribeligt at han valgte at drosle en lovende karriere ned, ved at skifte til Superligaen. Nu er det ikke sikkert han kommer med omkring landsholdet igen, og det havde både han og holdet ellers haft godt af.

Viktor Fischer (28 år)
Venstre wing / høre wing / angriber
Royal Antwerpen – 21 landskampe / 3 mål
Det vil være synd at påstå at man savner det talende orakel, som om muligt havde en kommentar til alt, herunder at svine medspillerne til, og da han ser ud til mere eller mindre bevidst selv at have distanceret sig fra nationalmandskabet, er det manglende savn sikkert gensidigt. Spilleren store dele af den danske tabloidpresse nærmest havde sendt til Real Madrid eller Manchester United, henslæber i dag karrieren i en middelmådig klub i en middelmådig liga. Alle kan ånde lettet op – “Festen” er slut!

Oliver Abildgaard (26 år)
Defensiv midtbane / central midtbane
Rubin Kazan – 0 landskampe
Med sine 192 cm. rager han godt i luften på midtbanen, og det kunne faktisk være interessant at se ham figurere på holdet, hvor især midtbanespillerne ikke er specielt høje. Jeg ved ikke om han spillemæssigt kan være med, men fysik og hoved spil kunne være en faktor, der var værd at teste ved lejlighed.

Rasmus Lauritsen (26 år)
Central forsvarsspiller 
Dynamo Zagreb – 0 landskampe
Gør det efter sigende ok i sin Balkan klub, men jeg vil tillade mig at tvivle på om det i sidste ende er nok, til at Hjulmand overhovedet vil se ham an. Danmark er som bekendt også nærmest overfyldt med dygtige centrale forsvarsspillere, så i første omgang skal han i hvert fald være bedre end Victor Nelsson og Andreas Maxsø.

Mads Bech Sørensen (23 år)
Central forsvarsspiller
Brentford FC – 0 landskampe
Får sporadiske optrædener for sin engelske klub, og indimellem har det rent faktisk set helt fint ud. Får han lidt mere ro i sit afspil, et generelt bedre overblik samt måske noget rutine, er det ikke utænkeligt at han kan finde vej igennem junglen af forsvarsspillere, men der kommer til at gå nogle år endnu.

Victor Kristensen (19 år)
Venstre back
FC København – 0 landskampe
Jeg må tilstå at jeg ikke personligt har set ham i aktion, men han får fin ros, har en fremragende alder, og spiller fast i Superligaen, så indenfor nogle år, er det vel ikke utænkeligt at han kunne spille i en udenlandsk klub, og så kan han, afhængig af niveauet, for alvor blive interessant. Som vi ved, vrimler det ikke med venstre benede venstre back, så han bør i allerhøjeste grad checkes igennem.

Maurits Kjærgaard (19 år)
Offensiv midtbane
RB Salzburg – 0 landskampe
Store dele af danskerne lærte ham for alvor at kende, da han for nylig scorede mod mægtige Bayern München, og selvom målet i bedste fald kun havde kosmetisk betydning, var det naturligvis vigtigt for en så ung spiller i en udenlandsk klub, at formå at score mod en af verdens største klubber. Hjemme i Østrig, kniber det med spilletiden, men den 192 høje og ranglede spiller, har bestemt et potentiale, som jeg håber kan finpudses i Salzburg, selvom jeg kunne frygte at det generelle niveau både i klub og liga, simpelthen er for lavt. Men tiden må arbejde for teenageren, hvis navn vi nu kender i det mindste.

Mikael Uhre (28 år)
Angriber
Philadelphia – 1 landskamp / 0 mål
Han fik omsider chancen kan man sige, og så besluttede han at rejse til USA, og den beslutning vil jeg tro definitivt fjerner enhver fremtidig landholdschance for ham, ikke mindst alderen taget i betragtning.

Philip Zingernagel (27 år)
Højre wing / venstre wing / offensiv midtbane
Watford – udlånt til Nottingham Forest FC – 0 landskampe
Han gør det rigtigt fint for de dobbelte europæiske klubmestre, og man skal aldrig sige aldrig, selvom han ikke just har været nævnt ifb. med landsholdssamlinger e.lign. Teknik og spilforståelse er bedre end hovedparten af de eksisterende landsholdsspillere, men i mod ham taler naturligvis tilværelsen i den næstbedste engelske række. Kunne dog bestemt være interessant i det mindste bare at hive ham ind i en landsholdslejr og se ham op i mod de øvrige.

Kristian Pedersen (28 år)
Venstre back
Birmingham City FC – 1 landskamp / 0 mål
Har været med nogle få gange, og har da også fået sin debut, men alder og klub taler i mod ham, så jeg vil tvivle på at vi ser ham igen omkring landsholdet, selvom kvaliteten bestemt er svingende på netop hans primære position.

Morten Hjulmand (23 år)
Defensiv midtbane / central midtbane
US Lecce – 0 landskampe
Er efterhånden blevet talt op som en anden Gattuso, og jfr. visse mere eller mindre valide danske medier, rygtes han til både Milan og lignende klubber. Det vil jeg dog anse som yderst tvivlsomt, men efter at have fulgt lidt op på ham, skal det siges at han gør det fremragende, men igen – Serie B, er langt fra Serie A. Navn og alder taler dog for ham, så jeg bliver ikke overrasket hvis han dukker op i en kommende bruttotrup, men VM i Qatar kan han godt glemme, men herefter kommer nye muligheder.

Wahid Faghir (19 år)
Angriber
VfB Stuttgart – 0 landskampe
Akkurat som jeg har skrevet og sagt om Daramy, har jeg heller ikke den store fidus til ham her. Er blevet skamrost i sin tid i Vejle, men i de U landskampe jeg har set ham, har jeg set en tung, klumpet og relativ uengageret spiller, som ikke virkede som det store tekniske vidunder, ikke havde noget speed og på ingen måde lignede en fremtidig landsholds spiller. Lad os se om han får smidt nogle kilo i sin tyske klub, så kan det være han bliver en helt anden udgave af sig selv.

Nicolai Jørgensen (31 år)
Angriber / venstre wing / offensiv midtbane
FC København – 39 landskampe / 9 mål
Hans brændte straffespark ved VM 18 afsluttede reelt hans karriere, akkurat som vi har set tidligere omkring en så stor spiller som Riquelme, i øvrigt uden nogen former for sammenligning. For ikke så mange år siden, kunne han forståeligt nærmest gå på vandet, han var topscorer i Holland, og fast inventar på landsholdet. Jeg tror ikke vi ser ham igen blot i nærheden af nationalmandskabet, og mon ikke han trækker stikket inden for relativ kort tid, for er der nogen der virker udbrændt er det ham. Indtil videre sjosker han rundt i FCK, og det kan jo i det mindste ikke skade nogen.

Jacob Lungi Sørensen (24 år)
Defensiv midtbane / central midtbane
Norwich City – 0 landskampe
Han får kampe indimellem i Premier League, og forlydender er at han ser god ud med bolden, virker stærk i kroppen, og er dygtig til at positionere sig. Jeg har set ham i et par kampe, og giver iagttagerne ret, så det bør være en spiller, der i det mindste får chancen i en brutto trup, hvor Hjulmand og CO sådan for alvor kan se ham an.

Rasmus Højlund (19 år)
Angriber
Sturm Graz – 0 landskampe
6 kampe og 4 mål ser glimrende ud for en angriber, også selvom baggrunden selvsagt er relativ billig, men mål kan man altid bruge, og fortsætter han med at hamre kasser ind, vil han naturligvis blive set nærmere efter, og måske endda blive indkaldt til en samling med landsholdet. Niveauet i det danske angreb er ikke just topklasse, så en 19 årig målfarlig gut sprængfyldt med selvtillid kunne på sigt sagtens være mere end interessant.

William Bøving (19 år)
Venstre wing / højre wing / angriber
FC København – 0 landskampe
En lille teknisk spiller med et fint tyngdepunkt, og i en tidlig alder med en del kamperfaring, og så man blot krydse fingre for at udviklingen fortsætter op + at han måske indenfor et par år, kan komme ud til en klub gerne i Holland eller Tyskland, som umiddelbart kunne passe ham fint. Har spillet flere kampe på U 21 landsholdet, så han er et kendt navn i landstræner kredsen.

Andreas Jungdal (20 år)
Målmand
AC Milan Primavera (ungdom) – 0 landskampe
Et modigt valg af den unge spiller, og mere end tvivlsomt om han nogensinde opnår debut for klubbens bedste mandskab, men forhåbentlig kan han udvikles både psykisk og fysisk i de krævende omgivelser, og så senere skifte til en klub på et lavere niveau, og der opnå 1 holds kampe. Er et ordentlig skur på 195 cm., og den slags, såfremt det kombineres med andre målmandsfærdigheder, er jo altid godt! Om ikke andet så lærer han forhåbentlig at tale italiensk, og så har tiden da ikke været spildt i smukke omgivelser 😉

Casper Højer (28 år)
Venstre back
Sparta Prag – 0 landskampe
Han blev lovprist da han spillede i Superligaen, hvor flere mente han burde få chancen omkring landsholdet. Det er endnu ikke sket, og den grimme skade han fik sidste år, har kostet ham en del ift. hans ophold i hans nye klub. Når han er helt klar, skal det blive interessant at se ham i aktion, sådan for alvor, for han har bestemt nogle kompetencer der ikke er meget af i Danmark.

Henrik Dalsgaard (33 år)
Højre back
FC Midtjylland – 18 landskampe / 1 mål
Jeg tror ikke vi ser den langlemmede back mere i landsholds sammenhæng, men han bør naturligvis nævnes, da han teoretisk stadig er i spil til en plads, hvor kvaliteten ikke er voldsom høj. Gør han det godt i Superligaen, skal man aldrig sige aldrig, men personligt hælder jeg til aldrig….!

Emiliano Marcondes (27 år)
Offensiv midtbane
AFC Bournemouth – 0 landskampe
Offensiv spilleren med den fine teknik, har igennem årene utallige gange, været sat i forbindelse med landsholdet, men endnu venter debuten for den berejste spiller, der i denne sæson har spillet 15 kampe for sin engelske klub i den næstbedste række.

Kenneth Zohore (28 år)
Angriber
West Bromwich Albion – udlånt til Millwall – 0 landskampe
Den kæmpe store noget kluntede targetman, smadrer ikke længere mål ind, hvilket 2 mål i 17 kampe for Millwall iskoldt illustrerer, og efter sigende ønsker WBA ikke at have ham længere end til sommer, så mon ikke vi snart ser ham tørne ud for en klub i Danmark eller Sverige, hvilket bestemt ikke gør den nærmest umulige vej til landsholdet lettere.

Frederik Alves (23 år)
Central forsvar
Brøndby IF – 0 landskampe
Han fik en del spilletid som ung i Silkeborg, men valgte besynderligt nok at rejse til London, hvor West Ham hentede ham, og da han ikke på nogen måde kunne bryde igennem her, blev han udlejet til Sunderland, hvor det blev til et par kampe. Nu er han retur i Danmark, dog ikke i det jyske, men i Brøndby, som håber at genrejse den endnu unge spiller, der førhen faktisk viste lovende takter. Lad os se hvad det kan føre til.

Alexander Scholz (30 år)
Central forsvar
Urawa Red Diamonds – 0 landskampe
7 forskellige klubber i 4 lande, og nu i Japan, hvorfra han stensikkert ikke hentes hjem til noget der blot minder om landsholdssamlinger. Man kan faktisk godt forstå ham, for i stedet at rende rundt for småpege i Jylland, kan han nu i en moden alder tjene lidt mønt et eksotisk sted. Fred være med det.

Erik Sviatchenko (31 år)
Central forsvar
FC Midtjylland – 5 landskampe / 1 mål
Den stoute jyde, proklamerede engang at han regnede med – og håbede på at udvikle sig til en top 15 forsvarsspiller i verden. Her hvor karrieren nærmer sig sin afslutning, kan vi tørt konstatere at han vel ikke engang nærmede sig top 100, og således må man nøgternt konstatere at han fejlede big time. Han var rent faktisk inde omkring landsholdet en kortere periode, hvor det blev til en håndfuld kampe, men selvom han er god på hovedet, fysisk stærk og har en fin indstilling, mangler er for meget for at han for alvor kan presse de 10 bedste på pladsen i Danmark.

Mikkel Kaufmann (21 år)
Angriber
FC København – udlånt til HSV – 0 landskampe
Den svært byggede angriber har spillet en del kampe i den næstbedste række i Tyskland, men har ikke scoret, og jeg vil tro han snart returnerer til dansk fodbold, da mål jo som udgangspunkt er en forudsætning for at være angriber, og ikke mindst tjene penge på det. Om det bliver til noget omkring landsholdet, må tiden vise, for han er trods alt ikke så gammel endnu, og som tidligere nævnt er niveauet ikke højt for danske angribere.

Sebastian Hausner (22 år)
Central forsvar
AGF – 0 landskampe
Har fået fint med spilletid i Superligaen, og har som udgangspunkt vist lovende takter, men naturligvis skal der langt mere til, for overhovedet at komme i betragtning til landsholdet. Potentialet er muligvis til mere, men de kommende sæsoner må vise om han udvikles, eller stagnerer, hvilket der desværre ofte er fare for, når man bliver i en dansk klub. Omvendt er det heller ikke godt at varme bænk i udlandet.

David Jensen (30 år)
Målmand
New York Red Bulls – udlånt til Westerlo – 0 landskampe
Da denne kæmpe af en målmand, var U landsholdsspiller, kan jeg huske at jeg faktisk mente han havde store muligheder for en god karriere. Bevares jeg har aldrig vurderet mig selv som speciel målmandskyndig, men han havde den rette størrelse, virkede kvik i bevægelserne, var verbal tydelig og god i feltet. Men det gik desværre aldrig så godt for ham, selvom han tidligt opnåede mange kampe for FC Nordsjælland, og i hollandske Utrecht rent faktiske havde et par fine sæsoner med masser af spilletid. Men så “forsvandt” han og skiftede til USA, hvorfra han aktuelt er udlånt til den lille hollandske klub Westerlo. Landsholdet blev aldrig et seriøst tema må man konkludere.

Mads Hermansen (22 år)
Målmand
Brøndby IF – 0 landskampe
U 21 landsholds keeper og fast for Brøndby ser fint ud på papiret, og hans alder er, i særdeleshed for en målmand, lovende, for som bekendt topper de fleste keepere først når de er mellem 30-34 år. I mod ham er naturligvis at han ikke er så høj – jeg vil tippe på mellem 185-186 cm., dvs. måske en anelse højere end Kasper Schmeichel, som til gengæld er hurtigere i reaktionerne end Hermansen, men igen alderen er fin i den henseende. Også det aspekt at de nærmeste rivaler omkring landsholdsfremtiden Peter Vindahl og Daniel Iversen, er ikke meget ældre, så der bliver i den grad konkurrence om pladsen som landsholdets nye førstemålmand, men det skal man jo aldrig beklage. Konkurrence er sundt og godt for udviklingen.

Riza Durmisi (28 år)
Venstre back
SS Lazio – udlånt til Sparta Rotterdam – 22 landskampe
Frem til 2015 var han stamspiller på landsholdet, og et skifte til en større italiensk klub, så fremragende ud – i hvert fald på papiret, for siden da har han dårligt spillet fodbold, og det er vel meget teoretisk om han nogensinde igen bliver aktuel i landsholdsregi. Han havde en masse fart og teknik i sig, og selvom han var ekstra ordinær lille af størrelse, var han fremragende ikke mindst som en slags venstre wingback.


Jeppe Kjær (18 år)
Højre wing / offensiv midtbane
Ajax Amsterdam – 0 landskampe
Endnu en spiller, som i danske tabloidmedier blev skreget op til noget han ikke var, og overraskende i første omgang at Ajax hentede ham, men så alligevel ikke, for de senere år er den førhen så dygtige talentudviklingsklub, blevet kendt – eller næsten berygtet for at hente noget nær alt der kan tage et par på foden i Danmark. Man har en knap 80 årig scout fra Danmark ansat i form af den tidligere landsholdsspiller John Steen Olsen, og hvor man kan sige at i hans yngre dage i jobbet var dygtig til at finde egnede emner, må man konstatere at det de senere år er gået på hæld, og en pension ville være tilrådeligt inden det for alvor bliver pinligt. Om Kjær kan opfylde det potentiale man mente han havde, aner jeg ikke, men hvis han ikke kan slå igennem for ungdomsholdet i Ajax, kan der godt være lang vej hjem for nu at sige det pænt.

Nikolai Laursen (24 år)
Højre wing / venstre wing
Heracles Almelo – 0 landskampe
Slog igennem som helt ung meget lovende offensivspiller, og strøg tidligt til PSV, hvor han ikke slog igennem. Efter ophold i Brøndby, tog han igen ud, denne gang til FC Emmen, og er nu havnet i den lille hollandske Eresdivisie klub Heracles, hvor han skal forsøge at få en omtumlet karriere på ret køl. Det er blevet til mange kampe for klubben, men 3 mål i 22 kampe skal forbedres, og klubadressen formentlig forfines, såfremt han skal med omkring et fremtidigt dansk landshold.

Lucas Andersen (28 år
Venstre wing / angriber / offensiv midtbane
AaB – 7 landskampe
Er en af det berømmede årgang 94 kuld, der spillede både EM og VM for snart mange år siden, og både der og i tiden derefter, blev han udråbt som en af de absolut mest lovende i årgangen. Skader og umiddelbar dårlig psyke, har dog efterhånden degraderet ham til en i bedste fald gennemsnitlig Superliga spiller, og personligt tvivler jeg på om han nogensinde får forøget de 7 landskampe han fik tidligere. Lidt ærgerligt faktisk, for han havde faktisk et interessant potentiale.

Victor Lind (19 år)
Angriber / højre wing / venstre wing
FC Midtjylland – 0 landskampe
3 scoringer i 15 Superliga kampe får FC Midtjylland til at udråbe den unge angriber som “Fremtidens goalgetter”, og jo det kan han meget vel gå hen og blive, men i stedet for denne profilering, burde man måske holde lidt tilbage, og i stedet koncentrere sig om arbejdet med hans fortsatte udvikling, for der er bestemt noget interessant i den lille offensivspiller, men han er så ung endnu, at fremtiden endnu er umulig at spå om.

Matthew O`Riley (22 år)
Central midtbane / defensiv midtbane
Celtic Glasgow – 0 landskampe
Han kan vælge mellem England, Norge og Danmark når og hvis han opnår A landsholdsstatus, men indtil videre har han valgt Danmark i U landsholds sammenhæng, hvor han netop har fået debut for U 21 holdet, hvor det blev til 20 minutter mod Belgiens U 21 landshold. Tidligere har han spillet kampe for et par engelske U landshold, og har klubmæssigt opholdt sig i Fulham og MK Dons, inden han noget overraskende fik kontrakt med Celtic. Her har han rent faktisk formået at spille fast i denne sæson, og alene derfor er han naturligvis interessant for så vidt angår det danske landshold. Han bør ses efter i sømmene, for han er stor, stærk og har en glimrende omgang med bolden.

Nikolas Nartey (22 år)
Central midtbane 
VfB Stuttgart – 0 landskampe
Det nærmest evige talent, der aldrig rigtig formår at slå igennem, og vel efterhånden bør overveje om det ikke er tid til at tage en tur ned i niveau klubmæssigt, så han kan få mange kampe i benene, og derved udvikle det uomtvistelige potentiale han har. Han fik faktisk fuld tid mod RB Leipzig i Bundesligaen medio januar, men herefter blev han opereret i knæet, og er pt. ude af spillet et stykke tid.

Nikolai Baden Frederiksen (22)
Angriber / højre wing / venstre wing
Vitesse Arnhem – 0 landskampe
Kom tidligt ud til Juventus, hvor han helt forventeligt aldrig slog igennem, og nu er han landet i en mindre hollandsk klub, hvor han skal prøve at rette op på karrieren, som hidtil har virket en smule omtumlet. Han er en spændende opportunistisk type, som der måske godt kan blive brug for omkring landsholdet på sigt, så lad os håbe han får gang i målscoringen.

Nikolas Dyhr (21 år)
Venstre back / venstre wing
FC Midtjylland – 0 landskampe
Endnu en venstre back, der også kan spille længere fremme, og da han er naturligt venstre benet, er han naturligvis en spiller der skal holdes øje med. Efter noget udlån, er han retur i det midtjyske, hvor han spiller fast, og han er også inde i billedet til U 21 landsholdet.

Frederik Winther (21 år)
Central forsvar / venstre back
FC Augsburg – 0 landskampe
Købt af sin tyske klub, men lejet tilbage til Lyngby, inden han så her sidste sommer fast er i Augsburg. Det er kun blevet til 4 kampe for forsvars spilleren, som måske lider under manglende højde ift. hvad man normalt benytter især i Bundesligaen.

Mads Juel Andersen (24 år)
Central forsvar
FC Barnsley – 0 landskampe
I modsætning til Winther ovenfor, er det ikke manglende højde der tynger den 195 cm. høje Juel Andersen. Til gengæld halter det med teknik og overblik, men det bliver til mange kampe for Barnsley, og i de kredse, kan man jo godt lide store fysisk velbyggede krabater, så han har sikkert fundet sin rette hylde der.

Nicolas Madsen (22 år)
Defensiv midtbane / central forsvar
FC Midtjylland – udlånt til SC Heerenveen – 0 landskampe
Er på kontrakt i FC Midtjylland, men er frem til sommeren udlejet til hollandske Heerenveen, hvor det er blevet til acceptabelt med spilletid, men nok ikke tilstrækkelig til at han ikke må belave sig på en retur til Danmark. Det bliver svært at nærme sig landsholdet, med mindre hans udvikling eksploderer positivt i de kommende år.

Batuhan Zidan Sertdemir (17 år)
Central midtbane / defensiv midtbane
Bayer 04 Leverkusen – 0 landskampe
Kom til den tyske klub i sommeren 2021, og fik overraskende debut i Bundesligaen i november sidste år, hvor han var blot 17 år og 265 dage, hvilket betød at han blev den yngste spiller i Leverkusens historie, til at spille i den bedste tyske fodboldrække, og i øvrigt den næstyngste i hele ligaens historie, efter Borussia Dortmunds Youssoufa Moukoko. Der er tale om en alsidig midtbanespiller, som er god til at læse spillet, fordele boldene og i det hele taget bevæge sig rundt på banen. Han mangler noget fysik og speed, men hvis han udvikler sig godt i Leverkusen, som bestemt er kendt for at være dygtige til den slags, kan han blive interessant for landsholdet frem mod EM 24, eller måske umiddelbart derefter.

Asger Sørensen (26 år)
Central forsvar / defensiv midtbane
1. FC Nürnberg – 0 landskampe
En bjørnestærk spiller, der efter han kom til sin nuværende klub for nogle år siden, har fået rigeligt med spilletid. Det foregår pt. i 2 Bundesliga, hvilket selvsagt er et problem ift. at nærme sig landsholdet, så indtil videre er han mest med, simpelthen fordi han er dansker og spiller i en udenlandsk klub.

Mads Bidstrup (21 år)
Central midtbane / defensiv midtbane
Brentford FC – udlånt til FC Nordsjælland – 0 landskampe
Herfølge, Brøndby, FC København, RB Leipzig, Brentfor og nu på lån i FC Nordsjælland, og stadig relativ ung. Det virker som han skulle se at få fundet et sted der passer til hans niveau, hvilket tydeligvis hverken er i Tyskland eller England, og måske kræver det nogle sæsoner på lavt niveau i Danmark, inden han igen forsøger lykken. Spilletid er trods alt vigtigt, og det har han fået alt for lidt af de senere år, hvilket bestemt ikke er befordrende for udviklingen.

Gustav Isaksen (21 år)
Højre wing / venstre wing
FC Midtjylland – 0 landskampe
En dobbeltfodet letbenet spiller, der har været med i mange kampe for U 21 landsholdet, og således naturligt kan blive et emne også for A landsholdet. Han spiller fast og præsterer fint for klubholdet, og da udvalget i landsholdssammenhæng på hans favoritplads er beskedent, skal man aldrig sige aldrig, men endnu er der et stykke vej tænker jeg.

Kasper Junker (28 år)
Angriber
Urawa Red Diamonds – 0 landskampe
En stor fysisk stærk angriber, der har været mange klubber igennem, inden han i sommers landede i Japan, hvilket i sidste ende nok betyder at han ikke er eller bliver aktuel for landsholdet, selvom han dog fik nogle U landskampe nogle år forinden.

 

Såfremt alle spillere er klar, både mht. skader og klubproblemer, er mit bud på 23 mandstruppen denne, i hvert fald i skrivende stund, for form op- og nedgang kan ændre billede totalt:

Målmænd:
– Kasper Schmeichel
– Peter Vindahl Jensen
– Daniel Iversen
Højre backs:
– Jens Stryger Larsen
– Rasmus Nissen Kristensen
Central forsvar:
– Simon Kjær
– Andreas “AC” Christensen
– Joachim Andersen
– Jannik Vestergaard
Venstre back:
– Joakim Mæhle
Midtbane:
– Thomas Delaney
– Christian Nørgaard
– Mathias Jensen
– Christian Eriksen
– Pierre-Emile Højbjerg
– Daniel Wass
– Jesper Lindstrøm
Angribere/wings:
– Jonas Wind
– Kasper Dolberg
– Mikkel Damsgaard
– Andreas Skov Olsen
– Andreas Cornelius
– Yussuf Poulsen

Basta!

Det var alt hvad i fik for denne gang fra min side. Jeg håber i har hygget jer med læsningen, og måske/måske ikke er blevet beriget af et eller andet. Om ikke andet, så på genlæs lige pludselig, og tak fordi i læste med 😉

Msh.
Torben Aakjær
KBH (DK) 30.03.22

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

ERIKSENS COMEBACK I PARKEN ENDTE MED SIKKER SEJR!