OP PÅ HESTEN IGEN MANCINI!

ERIKSENS COMEBACK I PARKEN ENDTE MED SIKKER SEJR!

Den umiddelbart sidste testkamp forinden det går løs til VM i Qatar, fandt her til aften sted i et udsolgt Parken, hvor stemingen var bedre end spillet på banen, og et af få højdepunkter, var Christian Eriksens comeback netop her + ikke mindst hans flotte scoring.

Bortset fra det, og så naturligvis det rare i at vinde en fodboldkamp, tænker jeg ikke Hjulmand kan bruge kampens indhold til ret meget, hvilket til dels er hans egen skyld. Det havde naturligvis været yderst interessant at se Daniel Iversen (nu hvor Peter Vindahl Jensen underligt nok ikke er udtaget) i aktion, fremfor Schmeichel, som jeg forestiller mig, at landstræneren efterhånden har et vist kendskab til. Ikke så meget fordi at den snart 36 årige Schmeichel skal afløses permanent her inden VM, men i langt højere grad fordi, Danmark er mere eller mindre på bar bund, skulle uheldet været ude, og Leicester keeperen skulle blive skadet.

Rønnow spiller aldrig for sin tyske klub, mens Iversen spiller fast hver uge, godt nok i Championship, men dog får han træning, og ser ud til at være første reserve i skrivende stund.

Udover Iversen, havde jeg også troet (og nok nærmere) håbet at Casper Nielsen og Mads Valentin havde fået en halvleg hver + at den formstærke Jonas Wind kunne have vist hvad han har lært den korte tid i Bundesligaen. Ingen af dem kom på banen, og især for de 2 førstnævnte kan det nu blive mere end svært at vise sig frem sådan for alvor, hvilket jeg mener er ærgerligt ift. truppens bredde.

Men tilbage til kampen, som jo blev vundet stensikkert 3-0 på mål af Joakim Mæhle, Jesper Lindstrøm og Christian Eriksen, og dermed er det tid til at gå i dybden med hver enkelt aktør, og samtidig uddele en karakter, baseret på 10-skalen, som defineres således.
10 = Absolut verdensklasse
9 = Toppræstation
8 = Virkelig fremragende
7 = God indsats
6 = Fin præstation
5 = Hæderligt
4 = Middel
3 = Under middel
2 = Skidt
1 = Farvel og tak for ingenting

Kasper Schmeichel (35 år – Leicester City – 80 landskampe) – 6
Havde ikke overvældende meget at lave, men et par sjuskede igangsætninger og en parering direkte ud i feltet foran sig, trækker ned, og han og holdet skal prise sig lykkelig for at modstanderne var virkelig dårlige. Der er ingen i hele kongeriget Danmark som betvivler hans plads i målet, men for pokker lige i dag kunne han have slappet af på bænken, og vi andre kunne have set Daniel Iversen få sin debut. Udover det halve jubilæum, havde han ved siden af sjuskerne, dog også fine indgreb.
Direkte konkurrenter: Ingen!
Mulige afløsere: Daniel Iversen og Peter Vindahl Jensen
Husk også: Frederik Rønnow og Henry From

Rasmus Nissen Kristensen (24 år – RB Salzburg – 4 landskampe) – 7
Havde ikke alverden at lave overfor en nærmest usynlig direkte modstander, men især ifb. med Lindstrøms mål, fighede han fornemt i samarbejde med Højbjerg, og det er den slags man gerne vil se fra en spiller, som kæmper nærmest for livet for at komme ind i VM varmen. Han skal nok komme med, både fordi han faktisk gør det generelt fint, men også fordi konkurrencen i fraværet af Wass og Stryger er ikke eksisterende.
Direkte konkurrenter: Daniel Wass og Jens Stryger Larsen
Mulige afløsere: Mads Valentin
Husk også: Mæhle kan spille højre back

Joachim Andersen (25 år – Crystal Palace – 13 landskampe) – 7
Fast mand i Premier League, og i dag sat sammen i et normalt umage par med Vestergaard, hvilket de klarede helt fint i og med at der ikke gik mål ind mod Danmark. Han havde godt fat overfor Mitrovic og hans afspil var godt. Tøvede på et tidspunkt, hvor det var ved at blive et til modstandermål, men altovervejende er hans status i truppen status quo, og det er svært at tolke på om det bliver ham eller Vestergaard, der kommer til at danne makkerpar med AC, såfremt kaptajn Kjær ikke bliver klar.
Direkte konkurrenter: Jannik Vestergaard, Simon Kjær og Andreas “AC” Christensen
Mulige afløsere: Andreas Maxsø og Victor Nelsson
Husk også: Mathias “Zanka” Jørgensen og Jacob Rasmussen

Jannik Vestergaard (29 år – Leicester City – 33 landskampe) – 6
Nærmest det samme man kan skrive om ham, som under Joachim Andersen. Virkede gennemgående solid, og den rust som man kunne frygte havde sat sig i de lange led pga. manglende eller lidt spilletid i klubben, så man intet til. Det må bero på dagsform hvem der bliver makker med AC.
Direkte konkurrenter: Joachim Andersen, Simon Kjær og Andreas “AC” Christensen
Mulige afløsere: Andreas Maxsø og Victor Nelsson
Husk også: Mathias “Zanka” Jørgensen og Jacob Rasmussen

Joakim Mæhle (24 år – Atalanta Bergamo – 25 landskampe) – 7
25 kamps jubilaren scorede igen, og må efterhånden være en af de mest målfarlige backs i europæisk landsholdsfodbold. Apropos landshold, så præsterer han imponerende hver gang i den rød/hvide trøje, mens han desværre mere varmer bænk, end spiller fodbold hjemme i Italien. Det skal gerne laves om meget snart, for holdet har ikke råd til en rusten venstre back, som i forvejen har 0 spillere at konkurrere mod.
Direkte konkurrenter: Ingen!
Mulige afløsere: Jens Stryger Larsen
Husk også: Mads Valentin er venstre benet!

Christian Eriksen (30 år – Brentford – 111 landskampe) – 7
Dejligt comeback for Eriksen, der nu både frisuremæssigt og sparketeknisk minder om en vis Zidane, og med sit mål nr. 38 udlignede han legenden Elkjær på den konto i landskampssammenhæng. Fremragende mål i øvrigt, og undervejs fine afleveringer med god præcision, og det er nok mere end tvivlsomt om han optræder i Brentford trøjen efter sommerferien, i hvert fald hvis han aktuelle niveau er en målestok for ham.
Direkte konkurrenter: Ingen!
Mulige afløsere: Mikkel Damsgaard, Mathias Jensen og Jesper Lindstrøm
Husk også: Glem det!

Christian Nørgaard (28 år – Brentford – 17 landskampe) – 7
Han presser sig mere og mere på til start 11èren, hvor nok især Delaney skal til at passe på, da både Eriksen og PEH er selvskrevne. Han er så godt som aldrig skadet mere, hvilket især tidligere var en hæmsko, og han ser god ud på bolden, bevæger sig godt, fylder godt og sammen med PEH lukker de alle huller der måtte komme. Bevares modstanden var minimal, men han begyndte aldrig at sjuske, og også han kan godt komme videre end Brentford, hvis niveauet holder.
Direkte konkurrenter: Pierre-Emile Højbjerg og Thomas Delaney
Mulige afløsere: Philip Billing
Husk også: ?

Pierre-Emile Højbjerg (26 år – Tottenham – 54 landskampe) – 8 MOM
Her der og allevegne, og hans fight for bolden og oplægget til Lindstrøms mål var eminent, og typisk for den Højbjerg der fra- og med EM sidste sommer, gennemgående har været Danmarks bedste spiller.
Direkte konkurrenter: Ingen!
Mulige afløsere: Christian Nørgaard
Husk også: Han er sikreste mand på holdkortet!

Andreas Skov Olsen (22 år – Club Brugge – 17 landskampe) – 5
Jævn indsats, hvor han skulle have scoret på minimum en af de chancer han kom frem til, og i perioder af kampen forsvandt han lidt for ofte. Det er fint han nu får spilletid, men jeg kan frygte at niveauet i belgisk fodbold simpelthen er for lavt, hvilket indimellem skinner igennem når han modtager bolden. Han er slet ikke vant til at modstanderen presser ham, og når det ikke er spillere fra en middelmådig fodboldnation der står overfor ham, kan jeg frygte det går for hurtigt.
Direkte konkurrenter: Yussuf Poulsen
Mulige afløsere: Martin “Xavi TROR på mig….” Braithwaite og Mikkel Damsgaard
Husk også: Pione Sisto (spiller han stadig?) – og spillede han ikke i modsatte side?

Kasper Dolberg (24 år – OGC Nice – 34 landskampe) – 4
Det eneste den mutte jyde kan være glad for, er at der trods alt var en dansker på banen, der præsterede dårligere end ham. Uha det så ikke godt ud, og selv når man et par gange hørte PEH råbe “Kom så Doller”, virkede det som om det prellede af på ham. Han må simpelthen være efter Wind og Yussuf i hierarkiet, men trænerens tanker er ikke altid til at greje, så vi bliver nok klogere. Gid han kunne få gang i det spil han viste til EM, hvor jeg personligt var begejstret for ham!
Direkte konkurrenter: Jonas Wind
Mulige afløsere: Andreas Cornelius
Husk også: 1) Han var stærk sidste sommer og 2) Jeg har set ham smile een`gang!

Jesper Lindstrøm (22 år – Eintracht Frankfurt – 5 landskampe) – 3
Det kan siges kort – havde han ikke scoret et mål, havde han fået karakteren 2. Det var skidt – rigtigt skidt, og da jeg kunne forstå at hans indsats mod Holland heller ikke var prangende, skal han nok til at passe på, når alle spillere forhåbentlig bliver klar. Det er åbenlyst at han har mere i sig, end han har vist i landskampssammenhæng, og måske skal den unge mand bare bruge tid til at vænne sig til landsholdet. Vi krydser fingre, for der er brug for yngre kræfter i truppen.
Direkte konkurrenter: Mikkel Damsgaard
Mulige afløsere: Jacob Bruun Larsen
Husk også: Ham der Pisto igen…. eller noget!

Andreas Cornelius (29 år – Trabzonspor – 37 landskampe) – 4
Lige her og nu hvor jeg sidder og skriver om kampen, kan jeg faktisk komme i tvivl om hvorvidt han overhovedet rørte bolden. Det kan godt være han smadrer bolde ind i den tyrkiske liga, men når han træder ind i Parken i landsholdstrøjen, er det som om hukommelsen er nulstillet i den retning. Det skal ændres. Hurtigt.
Direkte konkurrenter: Kasper Dolberg og Jonas Wind
Mulige afløsere: Er der stadig en dansker i Barca?
Husk også: –

Jacob Bruun Larsen (23 år – TSG Hoffenheim – 6 landskampe) – 4
Hvis jeg husker godt efter, kan jeg faktisk huske jeg syntes han (og Mæhle) var gode, da det danske U 21 landshold for nogle år siden spillede i Udine, hvor jeg var på stadion. Sidenhen har jeg læst at han indimellem spiller fint for sin tyske klub, når han ellers får spilletid, og så tror jeg nok han stadig er kæreste med Bendtners efterladensk.., sorry tidligere kæreste, hvis hun da ikke er sprunget videre til næste glade giver. Han skal op i gear, for potentialet er åbenlyst, men uret tikker – tiden går, og konkurrencen er faktisk ok på de offensive pladser, hvor mange spillere manglede i dag.
Direkte konkurrenter: Jesper Lindstrøm
Mulige afløsere: Se længere oppe!
Husk også:

Victor Nelsson (23 år – Galatasary – 4 landskampe) – 5
Der er noget i den unge mand, og måske man kunne få lov at beskue det i en hel, eller bare en halv kamp, fremfor disse sporadiske indhop, som Hjulmand byder lidt for mange af sine spillere. Skal kæmpe hårdt for at komme med i truppen, da der som udgangspunkt er 4 cdère foran ham, men han virker god på bolden og har et fint overblik.
Direkte konkurrenter: Nok alt for mange!
Mulige afløsere: Mindst lige så mange!
Husk også: Mathias “Zanka” Jørgensen og Jacob Rasmussen

Mathias Jensen (26 år – Brentford – 16 landskampe) – 5
En besynderlig indskiftning, hvilket ikke skal komme Mathias til skamme, men hvorfor prøver man dog ikke at se hvad Casper Nielsen kan efter en flot sæson. Bevares han præsterer i Belgien, flere niveauer under Premier League, men når der alligevel er tale om en af de yderste mandater, kan man ligeså godt se noget mere. Mathias erstattede MOM og kom fint ind i samspillet, hvor han jo kendte sine nærmeste medspillere.
Direkte konkurrenter: Christian Eriksen og Thomas Delaney
Mulige afløsere: Casper Nielsen
Husk også: Tjaa!

Andreas Maxsø (28 år – Brøndby IF – 2 landskampe) for kort tid på banen
Nr. 6 i rækken af cdère og nok mere en kamp af kosmetiske årsager, nu han kom så sent ind. Havde Hjulmand haft lidt mod i sine beslutninger, havde han givet ham og Nelsson en halvleg hver. 18 minutter er til grin når man kæmper for at komme ind i varmen.
Direkte konkurrenter: Se længere oppe!
Mulige afløsere: Se længere oppe!
Husk også: Scroll så op for pokker!

Philip Billing (25 år – Bournemouth – 3 landskampe) – for kort tid på banen
9-10 minutters aktion er reelt at gøre grin med spilleren. Billing må forståeligt være skuffet. Fy Hjulmand – hvorfor, når nu kampen er “gratis”.
Direkte konkurrenter: Se længere oppe!
Mulige afløsere: Se længere oppe!
Husk også: Der er vist også en dansker i Genoa?

Selve kampen er kort beskrevet – spillet på en elendig bane (hvorfor Parken?), og modstander der manglede deres bedste spiller Vlahovic + at der faktisk var flere for Serbien, som ikke spiller meget, end der var for Danmark. De høje procent af spiller med lidt eller ingen spilletid, betød at der var mange sjuskede afleveringer, dårlige tilbageløb, solo præstationer der løb ud i sandet, og til sidst sad man egentlig bare og håbede man kunne spole 20 minutter så kampen kunne slutte.

Jeg har svært ved at forestille mig hvad Hjulmand kan bruge kampen til, for de bedste var spillere som er stensikre i truppen, mens dem man skulle mene han ville kigge ud, fik alt for lidt eller slet ingen spilletid.

Nå han er fredet af den danske presse, ikke mindst fordi han siger alle de rigtige ting, altid på det rigtige tidspunkt og altid med et lusket smil på. Hane 100% politisk korrekt, utvivlsomt en dygtig træner, og således pressens darling, og vel så langt typer som Richardo, Piontek og Hareide som man kan komme. Jeg håber at han tester lidt mere fremover, men problemet er at de næste 4 kampe er om point i Nations League, så det er svært at se hvornår han vil se spillere som Casper Nielsen, Daniel Iversen, Peter Vindahl Jensen, Philip Billing, Andreas Maxsø, Mads Valentin, Andreas Bruun Larsen og Victor Nelsson m.fl. an….?

Manglende spillere som såfremt de er fit for fight på alle måder, må forventes at være emner til VM truppen:
Simon Kjær
Daniel Wass
Jens Stryger Larsen
Thomas Delaney
Martin Braithwaite
Mikkel Damsgaard
Yussuf Poulsen
Robert Skov

 

Det var alt for denne gang – fortsat god aften – og på genlæs 😉

Msh.
Torben Aakjær
KBH (DK) 29.03.22

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

OP PÅ HESTEN IGEN MANCINI!