DEN HOLLANDSKE FORBINDELSE!

PREMIER LEAGUE 21/22 – OP – NED – SKUFFELSER – PRÆSTATIONER – OVERBLIKKET!

Endnu en sæson i verdens fedeste fodboldliga er overstået, og efter en nærmest ulidelig spændende afslutning, både i top og bund, endte det med at en Manchester klub for 18ende gang ud af 29, snuppede et mesterskab i de sæsoner begrebet Premier League har eksisteret. At det samtidig var Citys 4 mesterskab på 5 sæsoner, understregede i den grad, at penge kan gøre meget, hvis man vel og mærke forstår at bruge dem rigtigt, noget som deres førhen så nærmest usårlige naboer fra United, i den grad kan skrive under på. Apropos United, så var det også sæsonen hvor deres argeste rivaler fra Liverpool, sluttede helt katastrofalt af, og på få dage satte sig mellem flere stole. Klubben der som den eneste har spillet samtlige mulige kampe i sæsonen i alle turneringer, havde som de fleste nok har hørt ikke så lidt om de senere måneder, muligheden for en enestående bedrift, men med erhvervelsen af FA Cup trofæet, samt den uglesete Carabao Cup, også omtalt som “Micky Mouse” Cup, kan sæsonen som helhed kun betragtes som en kæmpe skuffelse. Ingen husker nr. 2, og det ved en førhen så vindende klub som Liverpool så udmærket, men ikke desto mindre fastholder mange af klubbens fans, deres nærmest religiøse tillid til deres tyske træner, som nu på 6 sæsoner har sikret klubben 2 store trofæer. Om det er nok, må være et anliggende mellem fans, klub og ledelse.

Når det er sagt, så er Liverpools skuffelse formentlig intet at regne, ift. hvor skuffede fans af Arsenal og Manchester United må være. Førstnævnte havde ingen primær europæisk deltagelse at bruge kræfter på, og med et dyrt sammensat hold, troede mange at Arteta ville få klubben i Champions League. Da Manchester United kollapsede, og de fleste nok ikke helt regnede med West Ham, var der reelt ingen konkurrenter – altså lige indtil sæsonens i min optik bedst præsterende manager, Antonio Conte trådte ind af døren hos Spurs, og på nærmest mirakuløs vis fik holdet frem som nr. 4. Selvom titler naturligvis er det vigtigste, hvorfor Pep måske skulle have været kåret til “Sæsonens bedste træner”, så vælger jeg at pege på Conte, som med et markant dårligere hold på papiret, end de øvrige 4-5 store klubber, ikke burde have kunnet slutte så flot – men det gjorde de!

Når toppen er omtalt, så skal bunden det naturligvis også, og her kan jeg med tilfredshed konstatere at de 2 traditionsklubber, Leeds United og Everton, efter hver især en elendig sæson, reddede sig i sidste øjeblik, og med Nottingham Forest tilbagevenden i den bedste række, begynder Premier League efterhånden at indeholde alle de “rigtige” klubber – “rigtige” i mit hoved i hvert fald 😉

Men ikke så meget mere skriveri, for herunder bringer jeg diverse subjektive og facts baserede vurderinger på sæsonen der gik, og ja, så kan du egentlig bare sætte dig tilbage og læse 😉

Først 10 “kåringer” efter mit hovede:

Årets spiller:
1. Kevin De Bruyne (Manchester City)
2. Son Heung-Min (Tottenham)
3. Declan Rice (West Ham United)
4. Mohamed Salah (Liverpool)
5. Phil Foden (Manchester City)

Hvorfor?
Den rødblonde belgier er kort og godt klodens bedste midtbanespiller, hvilket han med enkelte udfald, levede op til i sæsonen. Kreatør, målmager og indpisker – han er tæt på komplet, og en enorm årsag til at City snubbede mesterskab nr. 4 ud af 5!

At Pep skiftede ham ud i CL semifinalen viste mere om Pep end om De Bruyne, for naturligvis tager man ikke en spiller som ham ud, med mindre begge hans ben er brækkede – måske har den alvidende træner fundet ud af det nu!

De øvrige spillere på listen giver vel sig selv. Son var fantastisk i foråret – Salah godt kørende i efteråret, mens Rice og Foden simpelthen bare har vist at England for alvor begynder at have interessante topspillere!

Årets unge spiller (U 23):
1. Phil Foden (Manchester City)
2. Martin Ødegaard (Arsenal)
3. Connor Gallagher (Crystal Palace)
4. Reece James (Chelsea)
5. Bukayo Saka (Arsenal)

Hvorfor?
Det uden sammenligning største talent der er udsprunget af engelsk fodbold i årtier, fortsætter udviklingen, og han er sammen med føromtalte belgier, i den grad en nøglespiller på Englands bedste klubhold!

Foden bliver – eller bør blive en nøglespiler på Southgates titelhungrende mandskab til vinter – andet vil være absurd, og måske han får selskab af 3 af de øvrige 4 unge englændere på min liste, der hver i sær, sammen med norske Ødegaard, kan se tilbage på en personlig fin sæson.

Årets træner:
1. Antonio Conte (Tottenham)
2. Thomas Frank (Brentford)
3. Pep Guardiola (Manchester City)
4. Jürgen Klopp (Liverpool)
5. Patrick Vieira (Crystal Palace)

Hvorfor?
Naturligvis ved jeg godt at det gælder om at vinde titler, men med Pep og Klopps budgetter ift. Contes, peger jeg klart på sidstnævnte, der overtog et vanligt kaospræget Spurs mandskab, og strøg forbi West Ham, Manchester United og Arsenal, for til slut at ende i det forjættede land, der formentlig forlænger forholdet mellem parterne! Conte er en ubetinget vinder, og selvom han formentlig ikke kommer til at vinde noget som helst af betydning med Spurs, så har han fået klubben placeret på landkortet, ikke mindst foran ærkerivalerne fra Arsenal!

Thomas Frank er en ligeså sikker nr. 2, efter en sæson med et på papiret ikke specielt godt mandskab, hvor han formåede at få holdet langt væk fra nedrykningspladserne, og indimellem tilmed spille god fodbold. At han også har fået især en Christian Nørgaard til at shine, er ikke dårligt klaret, og det bliver enormt spændende om han og klubben kan holdet moment i den altid svære sæson nr. 2.

Årets skuffelse:
1. Manchester United
2. Everton
3. Arsenal
4. Leeds United
5. Chelsea

Hvorfor?
Selvom Evertons “nærdødsoplevelse” og Arsenals deroute i toppen var slemme, så overgår megarige Manchester Uniteds katastrofale sæson alt der er set i mange år. Ikke nok med at de endte i en eller anden perifer europæisk turnering, de spillede simpelthen så uinspireret, kedeligt og rent ud sagt elendigt nærmest hele sæsonen, at det er et mirakel på niveau med da Moses (eller hvem det nu var..) skilte vandene, eller da Leicester vandt mesterskabet!

Årets positive overraskelse:
1. Brentford
2. Crystal Palace
3. Tottenham
4. Brighton
5. Newcastle United

Hvorfor?
Ingen penge – skidt stadion – ukendt træner – ukendte spillere, så alt pegede på en direkte retur til hvor de kom fra, men lille Brentford klarede sig forrygende, og selv da de kom under pres, formåede Frank og Riemer at holde hovedet koldt, hvilket jeg bestemt under et par flinke herrer, og et sympatisk spillende hold! Duksepladsen var slet ikke truet her!

Ja og nyrige Newcastle er med trods uanede penge til rådighed, men som bekendt er er ikke købt sindsygt ind endnu, så udover Guimares, var det rent faktisk et relativt anonymt hold der virkelig rykkede i foråret, og det skal de bestemt belønnes for!

Årets køb/leje:
1. Dejan Kulusevski (Tottenham)
2. Connor Gallagher (Crystal Palace)
3. Martin Ødegaard (Arsenal)
4. Aaron Ramsdale (Arsenal)
5. Marc Guehi (Crystal Palace)

Også ros til spillere som Luis Dias, Ibrahima Konate, Ben White, Christian Eriksen, Bruno Guimares, Rodrigo Bentancur, Jose Sa`og Joachim Andersen.

Hvorfor?
Svenskeren var pivringe i en blødere liga, men genialt set af Conte, da han ikke kunne få hvad han pegede på, og man må sige Kulusevski levede op til kravene, og i den grad var med til at spille Spurs op på 4 pladsen!

Årets skuffende køb/leje:
1. Romelu Lukaku (Chelsea)
2. Jack Grealish (Manchester City)
3. Saul Niguez (Chelsea)
4. Jannik Vestergaard (Leicester City)
5. Donny van de Beek (Everton)

Lukaku var naturligvis usårlig i denne kategori – ikke kun pga. prisen, men simpelthen fordi man ved hvad han trods alt kan, og så viste han så lidt!

Chelsea kan ikke klandres for denne deroute, da det var åbenlyst at man købte Serie A`s farligste mand, som tilmed med en vis succes havde vist sig frem i Premier League flere gange!

Engelsk fodbolds nye wonderfjæs alias Grealish, skal også have en røffel. Talentet er åbenlyst, men slet ikke godt nok til en klub som Manchester Citys – tilsyneladende, og han kan godt risikere hurtigt at blive en ex-City spiller, hvis ikke han kommer op i gear!

Bedste danske spiller:
1. Joachim Andersen
2. Christian Nørgaard
3. Christian Eriksen
4. Pierre-Emile Højbjerg
5. Mads Bech Sørensen

Det var en kamp mellem Andersen og Nørgaard, et par spillere der meget vel kan være startere til VM til vinter, og selvom de øvrige nævnte bestemt gjorde det godt på hver deres måde, så overshinede de to klart de andre. Andersen gik direkte ind i forsvaret for et hold der sluttede over midten, og han blev den danske spiller med næstflest minutter i ligaen. Nørgaard evnede også, overraskende for nogle, bl.a. undertegnede, at hæve niveauet fra den næstbedste række, til at blive en markant nøglespiller for sin klub i den primære!

Hvem viste potentiale – ikke konsekvent – men gav store løfter til de kommende sæsoner (tilfældig rækkefølge):
Harvey Elliot (Liverpool)
Ibrahima Konate (Liverpool)
Cole Palmer (Manchester City)
Emile Smith Rowe (Arsenal)
Anthony Gordon (Everton)
Tyrick Mitchell (Crystal Palace)
Mads Bech Sørensen (Brentford)
Jarrod Bowen (West Ham United)
Michael Olise (Crystal Palace)
Marc Guehi (Crystal Palace)
Connor Gallagher (Crystal Palace)
Rodrigo Bentancur (Tottenham)
Jacob Ramsey (Aston Villa)
Bruno Guimares (Newcastle United)
Gabriel Martinelli (Arsenal)
Luis Dias (Liverpool)

Bedste spillere fordelt på placeringer:

Målmænd:
1. Aaron Ramsdale (Arsenal)
2. Alisson Becker (Liverpool)
3. Ederson Moraes (Manchester City)
4. Hugo Lloris (Tottenham)
5. Jose Sa`(Wolverhampton)

Ja der gik færre mål ind på Becker og Moraes, men Ramsdale var vigtigere for Arsenal, end de to var, også selvom de målt på en klinisk skala er bedre keepere, blot ikke i sæsonen der gik.

Højre back:
1. Reece James (Chelsea)
2. Trent Alexander-Arnold (Liverpool)
3. Kyle Walker (Manchester City)
4. Matty Cash (Aston Villa)
5. Aaron Creswell (West Ham United)

James kan forsvare og angribe – det sidste kan Arnold bestemt ikke, og Walker var for meget skadet!

Venstre back
1. Joao Cancelo (Manchester City)
2. Andrew Robertson (Liverpool)
3. Tyrick Mitchell (Crystal Palace)
4. Kieran Tierney (Arsenal)
5. Marc Cucurella (Brighton)

Højreback af natur – venstreback på højt niveau! Cancelo overgik selveste Robertson, som jeg ellers normalt rangerer som verdens bedste på sin position, men selv skotten blev slidt ned af Klopps raseri, og det må han bøde for her, hvor Mitchell var sæsonens åbenbaring på pladsen.

Central forsvar
1. Virgil van Dijk (Liverpool)
2. Ruben Dias (Manchester City)
3. Antonio Rüdiger (Chelsea)
4. Christian Romero (Tottenham)
5. Thiago Silva (Chelsea)

Som en af få, ser det ud til at kæmpen fra Holland, formår at komme tilbage efter en alvorlig skade, og igen manifestere sig som toppen på sin plads, hvor kun Dias reelt kan presse ham.

Defensiv midtbane
1. Declan Rice (West Ham United)
2. Fabinho (Liverpool)
3. Rodri (Manchester City)
4. Rodrigo Bentancur (Tottenham)
5. Christian Nørgaard (Brentford)

Rice er uden sammenligning ligaens bedste på positionen, og West Ham tilhængerne har forhåbentlig nydt ham, for nu slutter festen – han må og skal videre, ikke mindst for sin udvikling!

Central midtbane
1. Kevin De Bruyne (Manchester City)
2. Connor Gallagher (Crystal Palace)
3. Ilkay Gündogan (Manchester City)
4. Ruben Neves (Wolverhampton)
5. Bruno Guimares (Newcastle United)

Tjaa!

Offensiv midtbane
1. Phil Foden (Manchester City)
2. Martin Ødegaard (Arsenal)
3. Kai Havertz (Chelsea)
4. James Maddison (Leicester City)
5. Mason Mount (Chelsea)

Relativt unge spillere – lækkert for fremtiden!

Højre wing
1. Mohamed Salah (Liverpool)
2. Dejan Kulusevski (Tottenham)
3. Jarrod Bowen (West Ham United)
4. Bukayo Saka (Arsenal)
5. Wilfried Zaha (Crystal Palace)

Egypteren var ikke godt kørende i foråret, men han var sit holds farligste mand, og ligaens mest scorende sammen med Son + den der lavede flest assist, så selvom foråret gennemgående var skuffende, er han naturligvis stensikker her!

Venstre wing
1. Son Heung-Min (Tottenham)
2. Wilfried Zaha (Crystal Palace)
3. Raheem Sterling (Manchester City)
4. Luis Dias (Liverpool)
5. Sadio Mane (Liverpool)

Son illustrerede verdensklasse hele foråret, og var urørlig på denne plads!

Angribere
1. Harry Kane (Tottenham)
2. Ivan Toney (Brentford)
3. Cristiano Ronaldo (Manchester United)
4. Jamie Vardy (Leicester City)
5. Teemu Pukki (Norwich City)

Årets hold: 

Det var mine ord om denne fantastiske sæson i engelsk fodbold, og man kan jo næsten ikke vente til endnu sæson starter, og jeg vender naturligvis tilbage med en kæmpe sæson optakt når tiden nærmer sig 😉

Tak fordi du læste med, og hav en god sommer!


Grado (IT) 30.05.22

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

DEN HOLLANDSKE FORBINDELSE!