REKORD LAVT ANTAL "HYLDE 1" SPILLERE!

ØDEGAARD – DET NORSKE FÆNOMEN!

Norsk fodbold, både som klub, land- og på individuelt plan, har med al respekt, aldrig rangeret specielt højt, og set i forhold til f.eks. Danmark og i særdeleshed Sverige, halter man bagud på alle nævnte parametre. Man har aldrig haft et klubhold som Sveriges IFK Göteborg der kunne vinde en europæisk klubturnering, eller Malmö der nåede helt til finalen i Europa Cup for Mesterholds turneringen, man har aldrig produceret spillere som f.eks. Michael Laudrup, Peter Schmeichel eller Zlatan Ibrahimovic, og landsholdet har blot medvirket i 3 VM slutrunder, den seneste tilbage i 1998. Her har Sverige deltaget i hele 12 af slagsen, og bl.a. været i finalen og har herudover 2 bronze medaljer! Fodbold er dog den pauvre historie til trods, stadig Norges suverænt mest populære sportsgren, som hele 10% af den 5,5 million store befolkning, dyrker på det ene eller det andet niveau.

Kigger man på den aktuelle FIFA rangliste, kan man konstatere at Norge er placeret som nr. 42, Sverige som nr. 23, mens Danmark er nr. 18, og som tidligere anført, har Norge ikke deltaget i en VM slutrunde siden 1998, hvor holdet med profiler som bl.a. Ronnie Johnsen, Henning Berg og Kjetil Rekdal m.fl., i gruppespillet sensationelt besejrede Brasilien med 2-1, efter forinden at have spillet remis med først Marokko og derefter Skotland, hvorved man overraskende kvalificerede sig til første knockoutrunde. Her blev Italien dog en for stor mundfuld, men med et hæderligt 0-1 nederlag, kunne Eigil Olsen og hans gæve svende rejse hjem med oprejst pande! Et par år senere deltog reelt det samme hold i EM 2000, hvor holdet bl.a. besejrede Spanien, men alligevel røg ud efter gruppespillet, og siden da, har Norge ikke medvirket i hverken EM eller VM, hvilket selvsagt har frustreret en nation, der især er kendt for at elske de engelske klubhold, og ikke overraskende har flere af deres største navne da også optrådt i netop Premier League.

Apropos Premier League, så har helt præcist har 74 norske spillere, trådt deres støvler i verdens stærkeste fodboldliga, hvilket pudsigt nok er nøjagtig samme antal, som Danmark har haft forbi Premier League, mens Sverige aktuelt står noteret for 70 spillere. I skrivende stund er der dog blot 4 norske spillere i den stærke liga, nemlig Kristoffer Klaessen som spiller i Leeds United, Mohamed Elyounoussi der er i Southampton, Erling Haaland som hygger sig i Manchester City, mens denne artikels hovedperson Martin Ødegaard, optræder for Arsenal.

Og ja Martin Ødegaard, den 24 årige offensive playmaker, er tidens helt store norske spiller. Vi hører ganske vist nærmest hele tiden (og fortjent) om målmaskinen fra Manchester Citys, Ødegaards landsmand og i øvrigt gode ven, Erling Haaland, men med al respekt for ham, så er det altså Ødegaard der teknisk, og ikke mindst visionært, er det største talent af de to, hvilket jeg i det følgende vil argumentere for.

Men først vil jeg kort beskrive hvem Ødegaard egentlig er. Han blev født i den norske by Drammen d. 17 december 1998, og fyldte således 24 år under den nyligt afviklede VM slutrunde i Qatar. Ærgerligt for ham og os andre, bliver det desværre nok yderst sporadisk man får ham (og Haaland) at se i netop VM slutrunder, for med al respekt for Norge, så er det som tidligere omtalt i artiklen, ikke her Norge deltager hyppigst. At dette måske ændrer sig i hvert fald i den nærmeste fremtid, er derimod i allerhøjeste grad en mulighed, for udover superstjernerne Ødegaard og Haaland, er en jævnaldrende flok af interessante spillere begyndt at “stikke næsen” frem. Det drejer sig om spillere som f.eks. Leo Østigaard i Napoli, Sander Berge i Sheffield United, Kristoffer Ajer i Brentford og Kristian Thorsvedt i Sassoulo, og ja også den tidligere så hypede Jens Peter Hauge bør nævnes. Han optræder aktuelt for belgiske Gent, men kom frem i en tidlig alder hos AC Milan, og ejes nu af Eintracht Frankfurt, som har udlejet ham til den belgiske klub. Alle disse spillere, er i alderen 22-24 år, så hvis det hele klapper, kan fremtiden se anderledes lys ud, så hvem ved om dette nye kuld, kan gentage 90èr Norges VM meritter.

Anfører for Norge er netop Ødegaard, ligesom han også er det i Arsenal. For dem der ved blot en smule om engelsk fodbold, så er det bestemt ikke hverdagskost at en udlænding, og da slet ikke en yngre af slagsen, tildeles anførerbindet. Tager man et kig rundt i de øvrige 19 klubber i Premier League, så er det aktuelt blot 5 foruden Arsenal, som har udnævnt en anfører uden britisk pas, og kun en (Ruben Neves på 25 år i Wolverhampton) er under 30 år ligesom Ødegaard. Det illustrerer at man ikke blot rangerer Ødegaard særdeles højt på også lederfronten, men i det hele taget som spiller, og indtil videre må man i den grad konstatere, at resultaterne er på klubbens side. Med Ødegaard som anfører, har Arsenal spillet 26 kampe, sidste sæson medregnet, og kun 4 kampe (3 i sidste sæson) er tabt. I indeværende sæson er det kun 1-3 nederlaget tilbage i september vs Manchester United, som skæmmer helhedsindtrykket, og personligt har denne artikels forfatter “udtaget” Ødegaard til 8 af sæsonens “rundehold”, et tal der blot overgås af Haaland og Kieran Trippier der hver er udtaget 9 gange. Ødegaard matcher i øvrigt Kevin De Bruyne med 8 udtagelser, hvilket vist meget godt illustrerer hvilket niveau vi befinder os på, og hele 4 gange har jeg udråbt Ødegaard til rundens bedste spiller, som igen kun overgås af Haaland der er blevet det 5 gange.

Spoler vi tilbage i Ødegaards relativ korte liv, kan man konstatere at han, trods sin forholdsvis unge alder, allerede har spillet i 8 forskellige klubber, heraf de 7 på voksen niveau. Som 12 årig blev han tilknyttet Strømsgodets IF`s bedste hold, som han allerede indenfor et års tid, trænede jævnligt med, og som 15 årig fik han sin officielle debut i den bedste norske fodboldrække. Fra da af blev ingenting nogensinde det samme igen, for nu begyndte en hel fodboldverden at holde særligt øje med den lille norske boldbegavelse. Mine personlige erfaringer med netop Ødegaard, og en af årsagerne til at jeg måske særligt interesserer mig for ham, er at jeg tilbage i marts 2014 midt på eftermiddagen, satte mig til rette på Stadio Pampeloponnisiako, et par hundrede kilometer fra den græske hovedstad Athen. Jeg var på daværende tidspunkt ansat i Manchester United, og var i Grækenland for at overvære en U 17 EM kvalifikationsgruppe med nationerne Tyrkiet, Polen, Norge og værtslandet. Forinden havde jeg fået en kort briefing om særligt at kigge på en lyshåret knægt fra Norge, som bar nummer 17 på ryggen.

Allerede før kampen mellem Norge og Tyrkiet gik i gang, var det tydeligt at der i blandt de 22 aktører, befandt sig som minimum en særlig spiller. Udover at jeg jo selv repræsenterede en stor klub, kunne jeg notere mig folk fra klubber som bl.a. Manchester City, Real Madrid, FC Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, AC Milan, Liverpool og Chelsea, udover de “sædvanlige” fra klubber i mindre ligaer som den hollandske, belgiske og franske m.v. Opbuddet var, begivenheden taget i betragtning, ret så overvældende, hvilket bestemt ikke mindskede forventningerne fra min side af.

Kampen gik i gang, og ja, der gik ikke mange minutter, så kunne selv den sløveste scout i flokken, åbenlyst konstatere at den velbyggede spiller fra det norske hold med nummer 17 på ryggen, åbenlyst kunne og ville så meget mere, end alle øvrige på banen. Udover at han jo var 1-2 år yngre end hovedparten af med- og medspillene, så virkede han simpelthen så moden og velovervejet, i alt hvad han foretog sig, han var hurtigere med og uden bold, overblikket var suverænt, hans generelle boldhåndtering lå klasser over de øvrige – og ja så var han fra starten af bare typen der gjorde det “rigtige” hver gang. Det var virkelig en speciel oplevelse at se en så talentfuld spiller, der selv om han konstant havde minimum 2 modstandere helt tæt på, hver gang fik løst opgaven til UG. Norge tabte ganske vist kampen med 2-3, men det primære var at jeg nu også havde set “åbenbaringen”, og senere samme aften ivrigt kunne rapportere dette hjem til hovedkvarteret i Manchester.

I den efterfølgende kamp mod Polen stod han over med maveonde, mens han igen ovestrålede alle i den sidste kamp mod Grækenland. Det var krystalklart at han skulle inviteres til AON Training Complex, hvilket blev iværksat forbløffende hurtigt, og ja en lun august eftermiddag trænede han så pludselig på bane nummer 1, hvor alt hvad han foretog sig, blev minutiøst analyseret af både Manchester Uniteds træner- og scout stab. Han deltog i 5 træningspas, foruden de særlige tekniske øvelser han skulle udføre, og naturligvis havde man sørget for at et par af klubbens største stjernenavne, i dette tilfælde Wayne Rooney og Robin van Persie. Det var i øvrigt anden gang, at den norske dreng var forbi Manchester United, som det fremgår herunder, hvor jeg har forsøgt at sammenstykke en tidslinie for Ødegaards fodboldliv indtil videre.

1998
December: Martin fødes (17) i Drammen
2005
August: Starter med at spille fodbold i klubben Drammen Strong
2009
Januar: Skifter til Strømsgodset
2012
August: Begynder at træne med Strømsgodets 1 hold
2013
September: Debut på U 16 landsholdet
September: Debut på U 15 landsholdet
Oktober: Prøvetræning i Bayern München
December: Prøvetræning i VfB Stuttgart, Borussia Dortmund og Manchester United
December: Skriver kontrakt med Strømsgodset
2014
Februar: Debut på U 17 landsholdet
Marts: Spiller 2 kampe i U 17 landsholdsturnering i Grækenland
April: Debut i Tippeligaen vs Aalesunds FK (yngste nogensinde – 15 år og 118 dage)
Maj: Scorer sit første mål i Tippeligaen vs Sarpsborg 08 (yngste nogensinde – 15 år og 151 dage)
August: Prøvetræning i Manchester United
August: Debut på A landsholdet (yngste nogensinde – 15 år og 253 dage)
September: Debut på U 21 landsholdet
November-December: Prøvetræning i Liverpool, FC Barcelona, Bayern München og Arsenal
December: Debut for A landshold i en EM kvalifikations kamp (yngste nogensinde – 15 år og 300 dage)
December: Kåret til “Årets unge spiller” i Tippeligaen
2015
Januar: Prøvetræning i FC Barcelona
Januar: Prøvetræning i Real Madrid
Januar: Skriver kontrakt med Real Madrid (pris 3 millioner Euro med yderligere op til 1 million Euro i muligt tillæg)
Januar: Hans Erik Ødegaard (far) “ansættes” som U 11 træner i Real Madrid til en årlig gage på 3,5 millioner Euro
Februar: Debut for Real Madrid Castilla i Segunda Division
Marts:
Maj: Debut for Real Madrid i La Liga (yngste nogensinde – 16 år og 157 dage) vs FC Getafe (indskiftes efter 58 minutter for Cristiano Ronaldo)
2016
November: Første gang i start 11èren for Real Madrid
2017
Januar: Udlånt til SC Heerenveen
Januar: Debut i Eresdivisie
2018
August: Udlånt til Vitesse Arnheim
Oktober: Spiller sin sidste U 21 landskamp, hvor han danner angrebsduo med Erling Haaland. Det er første gang de mødes i U landsholdsregi, og de spiller fuld tid i 1-2 nederlaget til Tyskland (U 21 EM kvalifikationskamp) 
2019
April: “Månedens spiller” i Eresdivisie
Maj: Udtaget til “Sæsonens hold i Eresdivisie”
Maj: Kåret til “Sæsonens bedste spiller” i Vitesse Arnheim
Juni: Scorer sit første mål for A landsholdet
Juli: Udlånt til Real Sociedad (der betales 2 millioner Euro i lejegebyr til Real Madrid)
September: “Månedens spiller” i La Liga
December: Modtager af “Guldbolden” som bevis på at være kåret til “Årets spiller” i Norge
2020
Maj: Udtaget til UEFA`s “La Liga Revelation Team of the Year” (et hold bestående af de yngre spillere der har udviklet sig mest) sammen med bl.a. navne som Unai Simon, Ansu Fati, Federico Valverde og Jules Kounde m.fl.
Juli: Retur til Real Madrid
2021
Januar: Udlejet til Arsenal (der betales 2 millioner Euro i lejegebyr til Real Madrid)
Januar: Debut i Premier League (indskiftes efter 81 minutter vs Manchester United)
Marts: Scorer sit første mål i Premier League (vs Tottenham)
Marts: Udnævnt til anfører for Norges A landshold
April: Vinder af Copa del Rey med Real Sociedad (det er 19/20 versionen der pga. Covid 19 spilles med 1 års forsinkelse, og han modtage guldmedalje da han har spillet for klubben i 19/20 sæsonen
August: Arsenal køber ham af Real Madrid for 35 millioner Euro (beløbet kan stige til 40 millioner Euro afhængig af forskellige faktorer)
2022
April: Udnævnt til anfører i Arsenal
Maj: Spiller sin Premier League kamp nr. 50 for Arsenal
August: Scorer sit Premier League mål nr. 10 for Arsenal
November/december: “Månedens spiller” i Premier League
December: Laver sin assist nr. 10 i Premier League for Arsenal
2023
Januar status (pr. 27 januar)
– Total antal ligakampe: 273
– Mål i disse kampe: 45
– Assist i disse kampe: 48
– Total antal kampe/mål/assist i Euro League: 12/1/0
– Total antal kampe/mål/assist i Champions League: 2/0/0
– A landskampe/mål/assist: 47/2/9

Apropos kontrakten han har indgået med Arsenal, så løber den foreløbig til udgangen af juni 2025. Hans ugeløn er ca. 132.00,00 Euro om ugen, hvilket svarer til hvad f.eks. James Maddison i Leicester, eller Fred og Victor Lindelöf i Manchester United tjener. Set udover hele Premier League rangerer Ødegaard som nr. 77, med Kevin De Bruyne som lønførende med ca. 458.000,00 Euro om ugen. Ødegaards landsmand Erling Haaland, tjener i øvrigt ca. 430.000,00 Euro om ugen, så med al respekt for Arsenals lønpolitik, hvor Gabriel Jesus er lønførende med aktuelt ca. 300.000,00 Euro om ugen, og hvor også Thomas Partey, Aleksandr Zinchenko, Ben White og Granit Xhaka tjener mere end Ødegaard, må man tro at hans kontrakt indenfor den nærmeste fremtid reguleres betragteligt.

Hans mulige transferværdi jfr. Transfermarkt.de er aktuelt vurderet til 60 millioner Euro, hvilket svarer til at han er nr. 51 på listen over samtlige spillere, med den i øvrigt jævnaldrende (Ødegaard er 3 dage ældre end franskmanden) Kylian Mbappe, der som duks er værdisat til 180 millioner Euro. Ødegaard deler i øvrigt placeringen med 20 andre spillere, bl.a. navne som Bruno Guimares, holdkammeraten i Arsenal Gabriel Martinelli og Federico Chiesa m.fl. Akkurat som man må formode at han indenfor relativ kort tid, får en betragtelig lønstigning i Arsenal, vil hans nuværende præstationer uden tvivl medføre at hans markedsværdi stiger næste gang Transfermarkt.de ajourfører deres data. Et forsigtigt bud fra denne artikels forfatter, er at hans pris vil forøges med 10-15 millioner Euro, hvilket bringer ham i samme kategori som f.eks. Lautaro Martinez, Ruben Dias og Mason Mount m.fl.

For ligesom at vurdere Ødegaard op i mod lignende spillere, eller som minimum spillere der ofte/altid spiller netop den offensive midtbane position, har jeg herunder på en 1-10 skala opstillet en række spillere fra Premier League + andre europæiske ligaer. Karaktergivningen er vurderet på 1-10 skalaen, hvor 1 = er lig med at man bør finde sig en anden sportsgren, mens 10 = er absolut verdensklasse i den pågældende kategori.

1) Navn
2) Alder
3) Klub
4) Primær fod
5) Stamina
6) Teknik
7) Evner med modsat fod
8) Interception
9) Visioner
10)Positionering
11)Aggression
12)Hovedspil
13)Afslutninger
14)Afleveringer – korte
15)Afleveringer – lange
16)Generelt pasningsspil
17)Fysik
18)Psyke
19)Acceleration
20)Speed
21)Driblinger
22)Anfører i sin klub/lederegenskaber
23)Samlet antal point/gennemsnit

 1 Navn 2 3 Klub 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Martin Ødegaard 24 Arsenal FC Venstre 8 8 7 8 9 8 9 6 7 8 8 9 7 8 7 7 8 Ja/8 140/7,8
Andreas Pereira 27 Fulham FC Højre 5 7 7 4 7 6 4 5 6 8 8 8 4 5 2 3 7 Nej/3 99/5,5
Jesse Lingard 30 Nottingham Forest Højre 6 6 5 7 5 5 6 5 7 4 7 7 4 3 7 8 5 Nej/2 99/5,5
Kevin De Bruyne 31 Manchester City Højre 8 9 7 6 10 9 7 6 8 9 9 9 8 9 7 7 8 Nej/7 143/7,9
Lucas Paqueta 25 West Ham United Venstre 6 8 5 5 9 8 5 4 6 8 8 8 6 7 6 6 8 Nej/4 117/6,5
James Maddison 26 Leicester City Højre 6 7 5 4 8 7 7 5 7 8 8 8 6 5 6 6 7 Nej/4 114/6,3
Christian Eriksen 30 Manchester United Højre 7 8 9 4 8 8 3 3 6 8 8 8 4 8 3 3 6 Nej/2 106/5,9
Bruno Fernandes 28 Manchester United Højre 7 7 7 7 8 7 9 7 8 7 8 8 7 8 7 6 7 Ja/6 131/7,3
Mason Mount 24 Chelsea FC Højre 7 7 7 8 7 7 7 7 7 7 8 8 7 7 7 7 7 Nej/4 126/7,0
Emile Smith Rowe 22 Arsenal FC Højre 6 7 5 4 7 7 5 4 6 7 8 8 7 5 6 7 7 Nej/4 111/6,2
Morgan Gibbs-White 23 Nottingham Forest Højre 4 6 4 5 6 5 5 4 6 7 8 7 4 5 6 5 6 Nej/4 98/5,4
Brenden Aaronson 22 Leeds United Højre 7 4 2 7 6 5 6 6 5 6 7 7 7 7 7 7 4 Nej/3 103/5,7
Christoph Baumgartner 23 TSG 1899 Hoffenheim Højre 6 4 3 5 5 5 7 7 5 7 7 7 8 6 7 7 4 Nej/4 104/5,8
Steven Berghuis 31 Ajax Amsterdam Venstre 5 7 6 6 7 6 7 6 7 6 7 7 7 8 6 7 7 Nej/4 116/6,4
Mario Götze 30 Eintracht Frankfurt Højre 4 8 7 4 9 8 4 3 7 7 9 8 4 7 3 3 6 Nej/4 105/5,8
Mario Pasalic 27 Atalanta Bergamo Højre 6 7 7 6 8 8 7 7 6 6 8 7 6 7 7 6 7 Nej/4 120/6,7
Lorenzo Pellegrini 26 AS Roma Begge 6 8 8 5 8 8 7 6 6 8 8 8 7 7 6 6 6 Nej/5 121/6,7
Dani Olmo 24 RB Leipzig Højre 7 7 7 7 8 8 7 6 7 7 8 7 6 7 7 8 7 Nej/4 125/6,9
Nabil Fekir 29 Real Betis Sevilla Venstre 4 7 3 5 6 7 7 6 6 6 8 7 5 4 7 7 7 Nej/2 104/5,8
Julian Brandt 26 Borussia Dortmund Højre 7 7 3 6 6 4 6 4 7 6 7 7 7 4 7 7 3 Nej/4 105/5,8
Antonie Griezmann 31 Atletico Madrid Venstre 6 9 6 6 9 8 7 5 7 7 9 8 6 8 6 5 8 Nej/6 126/7,0
Alesandr Golovin 26 AS Monaco Højre 6 7 7 6 7 7 7 5 6 7 7 7 6 5 7 7 7 Nej/5 114/6,3
Piotr Zielinski 28 SL Napoli Begge 5 7 7 5 7 8 7 6 6 7 8 7 6 8 7 6 7 Nej/6 120/6,7

Bemærk at teenagere som bl.a. Jamal Musiala, Florian Wirtz, Harvey Elliott og Xavi Simons (alle 19 år) ikke er rangeret i ovenstående skema, simpelthen fordi de endnu har spillet for lidt på højeste plan og/eller fordi de ofte benyttes på andre placeringer. Ligeledes har jeg set bort fra spillere som Bernardo Silva, Kai Havertz, Luka Modric, Giovanni Reyna og Dominik Szobozlai, da de også ofte spiller andre steder på banen, hvorfor jeg ikke mener det vil være et valid match.

Aktuelt rangerer undertegnede Kevin De Bruyne, som verdens bedste spiller på positionen som offensiv midtbane/playmaker, og går man i dybden med den belgiske elegantiers data, kan man konstatere at han i sine i alt 229 kampe i Premier League, har scoret 60 mål og lavet 99 assist. Det vil sige at han har scoret et mål i gennemsnit hver fjerde kamp, mens han laver en assist i hver anden. Især det sidste er helt ekstra ordinært, og selvsagt en af hovedårsagerne til at han vurderes så højt. Til sammenligning har Ødegaard spillet 68 kampe i Premier League, hvor han i alt har scoret 16 mål og lavet 12 assist, hvilket betyder at han scorer mål i ca. hver femte kamp, og laver en assist hver sjette kamp, altså marginalt dårligere end De Bruyne målt på mål, men betydeligt mindre når vi taler om assist, noget som en midtbanespiller selvsagt vurderes mere ud fra, end når han scorer. Holder vi os udelukkende til indeværende sæson står De Bruyne noteret for 19 kampe, 3 mål og 12 assist, mens Ødegaard har spillet 18 kampe, scoret 8 mål og lavet 6 assist. Han er således blevet betydeligt mere skarp foran mål, mens det stadig halter på assist siden.

Også når man kigger på de herrers landsholds meritter, mangler nordmanden unægtelig en del, førend han når op på De Bruynes tal. Ødegaard har til dato spillet 47 landskampe, scoret blot 2 mål og lavet 9 assist. Langtfra imponerende tal, og tal der virkelig blegner når man kigger nærmere på De Bruyne, som har spillet 97 landskampe, scoret 25 mål og lavet 46 assist. Det er sådanne tal der former og illustrerer en absolut verdensstjerne, og tal som Ødegaard om ikke skal overgå eller udligne, så i hvert fald nærme sig, såfremt han skal helt til tops. Med til historien skal det naturligvis at Ødegaard blot har rundet 24 år i sidste måned, mens De Bruyne nærmer sig 32 år. Den primære og ofte optimale alder for en offensiv midtbanespiller, er typisk fra vedkommende er 27 til 31 år, så nordmanden har 3 år endnu til at forbedre sig på de omtalte parametre m.v. Hvis man tager et tilbageblik på da De Bruyne var i samme alder som Ødegaard, siger tallene 64 kampe i Premier League, 13 mål og 29 assist, hvoraf de 3 kampe og den ene assist blev udført i Chelsea trøjen.

Hvis Ødegaard skal nå op på siden, og måske endda overgå en så fantastisk spiller som Kevin De Bruyne, kræver det muligvis et klubskifte, da jeg godt kan være i tvivl om hvorvidt Arsenal på sigt, kan tilbyde de samme udfordringer, ikke mindst europæisk, som kræves for at en spiller som Ødegaard virkelig skal blomstre. Med al respekt for Arsenal, så har det i en del år mere været en sælgende klub, når talen falder på de ypperste navne, hvilket de reelt har været vel helt siden man i start 80èrne solgte Frank Stapleton til Manchester United, og Liam Brady til Juventus, og i nyere tid med navne som Anelka, Overmars, Sanchez, Gnabry, van Persie, Fabregas og Henry m.fl., spillere der er solgt, mens de stadig var i en fodboldmæssig god alder, og som på salgstidspunktet var i absolut topklasse, eller måske endda på vej op.

Muligvis kan han være med til at føre “The Gunners” frem til deres første mesterskab siden 03/04 sæsonen, og således automatisk sikre at der næste sæson er Champions League på programmet, men selvom medspillerne på flere områder ser spændende ud, manageren er en af de mere progressive i faget + at Arsenal som helhed jo er en stor klub, så er det altså ikke hverken Real Madrid, FC Barcelona eller en af de to store Manchester klubber, så mit tip er, såfremt han fortsætter den igangværende udvikling, at han inden, eller senest ved kontraktudløb i sommeren 2025, er skiftet til en af disse klubber.

Vi får se, og indtil videre skal Arsenals titelhungrende fans, og klubben som helhed, nyde det norske vidunder, for ikke siden Cesc Fabregas, har man rådet over en spiller med det potentiale, og måske kan Mikel Arteta blive manden der for alvor får Ødegaard til at “springe ud” på den helt store scene, kun fremtiden kan vise os det, men spændende bliver det, også selvom om man ikke nødvendigvis er fan af Arsenal!

Med disse ord, tal og diverse subjektive og objektive vurderinger, slutter jeg for denne gang. Jeg håber og tror, at du er blevet underholdt, og måske endda blevet tilført noget viden om dette norske fænomen, som du ikke havde kendskab til i forvejen. Vi her i Danmark kan omvendt krydse fingre for at vi en skønne dag udvikler en Martin Ødegaard, eller ja “bare” en Erling Haaland”, men indtil da kan vi da altid skæve misundeligt til vores norske “næsten” naboer 😉 

KBH (DK) 28.01.23

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

REKORD LAVT ANTAL "HYLDE 1" SPILLERE!