TREQUARTISTA PÅ ITALIENSK!

PREMIER LEAGUE 2023/24 OPTAKT!

Sæson nr. 32 i verdens uden sammenligning mest profilerede, eksponerede og rigeste fodboldliga nærmer sig, og med Luton Towns oprykning til det sjove selskab, har i alt 51 forskellige klubber nu prøvet at spille i Premier League. Kun 6 klubber (Chelsea, Arsenal, Everton, Manchester United, Liverpool og Tottenham Hotspur) har været med hele vejen, og 7 klubber (Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Blackburn Rovers og Leicester City) har smagt sejrens sødme, og i slutningen af en sæson løftet det eftertragtede mesterskabs trofæ højt mod den britiske himmel. Pengene er større end nogensinde, og ikke overraskende er noget nær alle absolutte verdensklasse navne efterhånden samlet i den stenrige liga, illustreret ved at 15 ud af de 30 spillere, som modtog stemmer i seneste Ballon dÒr afstemning til huserede i Premier League, og ser man bort fra de horrible lønninger der aktuelt udbydes i en vis “sandkasseliga” + hvad Messi tjener i USA, så finder vi også 5 ud af klodens 10 højst lønnede spillere i Premier League, anført af Kevin De Bruyne, der står noteret med en ugeløn på 464.000 Euro i Manchester City.

6 ud af klodens rigeste klubber finder man naturligvis også i Premier League, jfr. Forbes´seneste liste fra maj 2023, og det er efterhånden sjældent at det er britiske penge der smides i “posen”, hvilket ses af de forskellige klubbers ejerstrukturer. De 20 klubber ejes tilsammen af ejere med 9 forskellige nationaliteter, i hvert fald hvis man udelukkende tæller personen/firmaet med, som har aktiemajoriteten. 8 ejere er fra USA, 4 fra England mens 2 er fra Saudi Arabien. De øvrige er fra Irak, Pakistan, Wales, Kina, Dubai og Grækenland.

Diversiteten ses i den grad også for så vidt angår træner besætningen, der til den forestående sæson er mere nuanceret end nogensinde, i det de 20 klubbers trænere/managere repræsenterer 12 lande, hvor der måske til visses overraskelse er flest fra England (endnu), og også på spillerfronten er der et utroligt udenlandsk islæt med i skrivende stund 389 udenlandske spillere, mens der tilsammen er 572 spillere i respektive spillertrupper, men da transfervinduet som bekendt langt fra er slut endnu, kan der ske en hel del på de fronter, hvilket selvsagt også kan ske omkring gennemsnitsalderen, som pt. er 26,4 år, med West Ham United som klubben med den gennemsnitligt ældste trup (28,1 år), og Chelsea med den yngste trup (23,8 år),

Som afslutning omkring de mange tal og facts, kan vi danskere glædes over at 15 spillere med dansk pas, er klar til at tørne ud i ligaen, repræsenterende 8 forskellige klubber, hvoraf Rasmus Højlund, Jacob Bruun Larsen og Mads Andersen er eneste nye, mens Emiliano Marcondes er retur i Bournemouth efter udlejning til FC Nordsjælland.

Dansker besætningen ser således ud:
Rasmus Højlund og Christian Eriksen i Manchester United
Pierre-Emile Højbjerg i Tottenham Hotspur
Mads Bech Sørensen, Mikkel Damsgaard, Christian Nørgaard, Mads Roerslev, Mathias “Zanka” Jørgensen og Mathias Jensen i Brentford
Joachim Andersen i Crystal Palace
Philip Billing og Emiliano Marcondes i Bournemouth
Mads Andersen i Luton Town
Jacob Bruun-Larsen i Burnley
William Osula i Sheffield United

Specifikt omkring danskerne vender jeg tilbage senere nede i artiklen.

Og med alle disse tal, fakta, gennemsnit og andet, vil jeg tage hul på gennemgangen af de 7 klubber, som jeg forventer skal kæmpe med om top 4 placeringerne, og således også mesterskabet. Rækkefølgen af disse 7 klubber vil være i den orden, som de sluttede på i seneste sæson.

Efter top 7 gennemgangen, følger info om de resterende 13 klubber.

Manchester City
Placering i seneste sæson: Mester
Mesterskaber totalt i Premier League: 7
Mesterskaber totalt: 9
Træner: Pep Guardiola
Anfører: ?

Indkøb:
Josko Gvardiol købt for 90 millioner Euro af RB Leipzig
Matteo Kovacic købt for 29 millioner Euro af Chelsea

Om indkøbene (karakter 1-10):
Gvardiol (9)
Har i et stykke tid været en af Europas mest ombejlede yngre forsvarsspillere. Han er 21 år, har erfaring fra både Bundesliga og VM, er venstre benet, hurtig på fødderne og passer umiddelbart perfekt ind i Peps tanker omkring en central forsvarer, der tilmed også dækker venstre back positionen ganske habilt.

Kovacic (7)
Får nok svært ved at tilkæmpe sig en stamplads, men da Rodri skal spares mere denne sæson end sidste + de hyppige småskader til De Bruyne, så skal den rutinerede kroat nok vise sig at være et aldeles glimrende, og tilmed relativ billigt køb.

Salg:
Riyad Mahrez solgt til Al-Ahli for 35 millioner Euro
Yangel Herrera solgt til FC Girona for 5 millioner Euro
Ilkay Gündogan skiftet på fri transfer til FC Barcelona
Benjamin Mendy klubkløs
Nahuel Bustos skiftet til Catalleres for ukendt sum
Issa Kabore og Josh Wilson-Esbrand udlejes for sæsonen

Mulig 25 mands trup:
Målmand: Ederson Moraes (29 år)
Målmand: Stefan Ortega (30 år)
Målmand: Scott Carson (37 år)
Central forsvar: Ruben Dias (26 år)
Central forsvar: Manuel Akanji (28 år)
Central forsvar/venstre back: Aymeric Laporte (29 år)
Central forsvar/defensiv midtbane: John Stones (29 år)
Central forsvar/venstre back: Nathan Ake (28 år)
Central forsvar/venstre back: Josko Gvardiol (21 år)
Højre back: Kyle Walker (33 år)
Højre back: Joao Cancelo (29 år)
Højre back: Rico Lewis (18 år) – egen avl
Venstre back: Sergio Gomez (22 år)
Defensiv midtbane: Rodri (27 år)
Defensiv midtbane: Maximo Perrone (20 år)
Defensiv midtbane: Kalvin Phillips (27 år)
Central midtbane: Matteo Kovacic (29 år)
Central midtbane: James McAtee (20 år) – egen avl
Offensiv midtbane: Kevin De Bruyne (32 år)
Offensiv midtbane: Cole Palmer (21 år) – egen avl
Offensiv midtbane/højre wing: Bernardo Silva (29 år)
Offensiv midtbane/venstre wing: Phil Foden (23 år) – egen avl
Venstre wing: Jack Grealish (27 år)
Angriber: Erling Haaland (23 år)
Angriber: Julian Alvarez (23 år)

MÅLMAND: 8
FORSVAR: 9
MIDTBANE: 8
ANGREB: 9
TRÆNER: 9

Disse karakterer på 1-10 skalaen er uddelt pba. både startere og bredden – dvs. som helhed for hvert område.

Hvad ville jeg forstærke holdet med:
– En stærk venstre back!

Top 3 nøglespillere (vilkårlig rækkefølge): Kevin De Bruyne, Erling Haaland og Rodri.

Interessante yngre spillere på spring til truppen:
Central forsvar: Luke Mbete (19 år)
Central forsvar: Taylor Harwood-Bellis (21 år)
Central midtbane: Nico O`Reilly (18 år)
Central midtbane: Tommy Doyle (21 år)
Offensiv midtbane: Oscar Bobb (20 år)
Højre wing: Ben Knight (21 år)

Mulige forestående indkøb:
Venstre back: Alphonso Davies (FC Bayern München)
Offensiv midtbane: Lucas Paqueta (West Ham United)
Offensiv midtbane/højre wing: Florian Wirtz (Bayer 04 Leverkusen)
Højre wing: Jeremy Doku (FC Stade Rennes)
Højre wing: Michael Olise (Crystal Palace)

Mulige forestående salg/udleje:
Aymeric Laporte
Kyle Walker
Joao Cancelo
Bernardo Silva
Zack Steffen

Mulig optimal start 11èr (4-2-1-3): Ederson Moraes – Kyle Walker, John Stones/Manuel Akanji, Ruben Dias, Josko Gvardiol/Nathan Ake – Rodri, Matteo Kovacic – Kevin De Bruyne – Bernardo Silva, Erling Haaland, Jack Grealish/Phil Foden.

Hypotetisk B hold (4-2-1-3): Stefan Ortega – Rico Lewis, Manuel Akanji, Aymeric Laporte, Nathan Ake – Kalvin Philips, Maximo Perrone – Cole Palmer – Ben Knight, Julian Alvarez, Phil Foden.

Info: Når man som klub gentager Manchester Uniteds indtil da unikke præstation fra sæsonen 1998/99, og vinder “The Treble”, herunder ikke mindst det trofæ som klubben i flere sæsoner nærmest desperat har jaget, ja så kan man for alvor kalde sig en storklub, og netop med det store europæiske trofæ, som i øvrigt blot var klubbens andet i den historie (det første var tilbage i sæsonen 1969/70 hvor man vandt Europa Cup for Pokalvinder trofæet), kom de blå fra Manchester ind i den fine engelske “klub”, bestående af klubber der har vundet 1 eller flere trofæer i den fineste europæiske turnering. Til trods for periodevis dominans i netop den turnering, er det indtil videre “kun” Liverpool, Manchester United, Nottingham Forest, Chelsea og Aston Villa + altså nu Manchester City, der er rigtige “medlemmer”, og den prestige skal man bestemt ikke undervurdere – spørg bare London klubberne Arsenal og Tottenham Hotspur, der begge har været helt fremme i en finale, men som endnu ikke har vundet trofæet.

Men tilbage til City, for hvem skal dog kunne udfordre et hold, som nu har vundet 3 mesterskaber i træk, og som trods afgangen af Mahrez og anføreren Gündogan, har mistet en duo der sæson efter sæson har spillet masser af kampe, men som begge forlængst har rundet 30 år, og således må formodes at gå ned i niveau indenfor en overskuelig fremtid, nærmest ser forstærket ud. Den længe fulgte Gvardiol er hentet, og her får Pep en ung hurtig og boldsikker type, der dækker såvel det centrale forsvar + den famøse venstre back position, som endnu ikke synes 100% løst, om end Ake og indimellem Akanji sidste sæson gjorde det fornuftigt der. Der går rygter om lynet fra Bayern München i form af Davies, men får man også ham, er det vel næsten spild af tid at bruge tiden frem til maj næste år, for så kan jeg ikke forestille mig andet end at endnu et mesterskab kommer i hus. Det er faktisk kun på backerne at holdet ser en smule skrøbelig ud, og skrøbeligligheden omkring højre back positionen skyldes udelukkende usikkerheden om hvorvidt Walker bliver i klubben + at han naturligvis runder 34 år næste gang han har fødselsdag, og uanset hvad, så kan ingen løbe fra biologien. Det vil være synd at påstå at Lewis 100% er slået igennem endnu, ligesom Cancelo formentlig snart smutter igen, med mindre han er kommet overens med Pep, og måske har indset at ingen spiller konstant, hvilket han da fandt ud af på den direkte måde under sit udlån i München. Bliver han i klubben og kommer han vel og mærke op i det gear, han var på for et par år siden, slipper Pep for at bruge Ake, Akanji eller Gomez i venstre side, og så køber man nok heller ikke Davies. Cancelo kan som bekendt spille i begge forsvarssider, så alsidigheden kan komme ham til gode.

Det mest interessante for i hvert fald de af os der ikke holder med klubben, bliver vel at se om Haaland kan følge op på sin fantastiske debut sæson. Han var langt fra imponerende i Champions League, hvor hans tekniske begrænsninger lidt for ofte blev udstillet, og knækker flere af de engelske klubber “koden”, dvs. finder ud af at bakke på ham, så kan han godt gå hen og få det svært i den forestående sæson, så måske vi kommer til at se mere til “verdens bedste angrebsreserve” Alvarez, der åbenlyst er for god til primært at varme bænken. 

Arsenal
Placering i seneste sæson: 2
Mesterskaber totalt i Premier League: 3
Mesterskaber totalt: 13
Træner: Mikel Arteta
Anfører: Martin Ødegaard

Indkøb: 
Declan Rice købt for 117 millioner Euro af West Ham United
Kai Havertz købt for 75 millioner Euro af Chelsea
Jurrien Timber købt for 40 millioner af Ajax Amsterdam

Om indkøbene (karakter 1-10):
Rice (9)
Den stoute englænder er en af verdens stærkeste defensive allround midtbanespillere, og selvom han er dyrekøbt, kan han vise sig at være præcis det manglende “tandhjul” som Arteta havde brug for sidste sæson. Til trods for at Xhaka bestemt spillede en godkendt sæson, så er dette et enormt step up!

Havertz (8)
Slog vel aldrig for alvor igennem i Chelsea, hvor han for ofte blev benyttet på forkerte pladser, og indimellem har hans attitude heller ikke været 100% perfekt. Dette er et skifte som alle parter ønskede, og sammen med Ødegaard, bør Havertz som kreativt omdrejnings punkt blive en vigtig brig i bestræbelserne på omsider at føre “The Gunners” frem til et mesterskab.

Timber (7)
Han er nok lige klejn nok til at spille i det centrale forsvar, men som højre back virker han som en opgradering, og han er både boldsikker, hurtig og årvågen trods sin unge alder, og skulle det ske at Saliba eller Magalhaes skades, kan han snildt erstatte dem over kortere tid.

Salg:
Granit Xhaka solgt til Bayer 04 Leverkusen for 15 millioner Euro
Matt Turner solgt til Nottingham Forest for 8 millioner Euro
Anton Trusty solgt til Sheffield United for 6 millioner Euro
Pablo Mari solgt til Monza for 5 millioner Euro
Ainsley Maitland-Niles skiftet til Olympique Lyon transferfrit

Mulig 25 mands trup:
Målmand: Aaron Ramsdale (25 år)
Målmand: Arthur Okonkwu (21 år) – egen avl
Målmand: David Raya (27 år) – lejemål så godt som sikret
Central forsvar: William Saliba (22 år)
Central forsvar: Gabriel Magalhaes (28 år)
Central forsvar: Jakub Kiwior (23 år)
Central forsvar: Rob Holding (27 år)
Central forsvar/højre back: Jurrien Timber (22 år)
Højre back/central forsvar: Ben White (25 år)
Højre back: Takehiro Tomiyaso (24 år)
Venstre back: Kieran Tierney (26 år)
Venstre back: Oleksandr Zinchenko (26 år)
Defensiv midtbane: Declan Rice (24 år)
Defensiv midtbane: Jorginho (31 år)
Defensiv midtbane: Thomas Partey (30 år)
Offensiv midtbane: Martin Ødegaard (24 år)
Offensiv midtbane/venstre wing: Kai Havertz (24 år)
Offensiv midtbane: Emile Smith Rowe (23 år) – egen avl
Offensiv midtbane: Fabio Vieira (23 år)
Højre wing: Bukayo Saka (21 år) – egen avl
Højre wing: Reiss Nelson (23 år) – egen avl
Venstre wing: Gabriel Martinelli (22 år)
Venstre wing: Leandro Trossard (28 år)
Angriber: Gabriel Jesus (26 år)
Angriber: Eddie Nketiah (24 år) – egen avl

MÅLMAND: 7
FORSVAR: 7
MIDTBANE: 8
ANGREB: 5
TRÆNER: 7

Disse karakterer på 1-10 skalaen er uddelt pba. både startere og bredden – dvs. som helhed for hvert område.

Hvad ville JEG forstærke holdet med:
– En topangriber!

Top 3 spillere (vilkårlig rækkefølge): Martin Ødegaard, Declan Rice og William Saliba.

Interessante yngre spillere på spring til truppen:
Central forsvar: Omar Rekik (21 år)
Højre back: Brooke Norton-Cuffy (19 år)
Venstre back: Lino Sousa (18 år)
Central midtbane: Charlie Patino (19 år)
Offensiv midtbane: Marcelo Flores (19 år)
Angriber: Tyreece John-Jules (22 år)

Mulige forestående indkøb:
Central forsvar/venstre back: David Alaba (Real Madrid)
Højre back: Timothy Castagne (Leicester City)
Højre back: Joao Cancelo (Manchester City)
Defensiv midtbane: Romeo Lavia (Southampton)
Offensiv midtbane: Mohammed Kudus (Ajax Amsterdam)
Angriber: Antonio Sanabria (Torino FC)

Mulige forestående salg/udleje:
Marquinhos
Rob Holding
Nunu Tavares
Nicolas Pepe
Runar Alex Runarsson
Karl Hein
Falorin Balogun
Albert Sambi Lokonko
Mohamed Elneny

Mulig optimal start 11èr (4-3-3): Aaron Ramsdale/David Raya – Jurrien Timber/Ben White, William Saliba, Gabriel Magalhaes, Oleksandr Zinchenko/Kieran Tierney – Declan Rice, Martin Ødegaard, Kai Havertz – Bukayo Saka, Gabriel Jesus/Eddie Nketiah, Gabriel Martinelli.

Hypotetisk B-hold (4-3-3): David Raya – Ben White, Jakub Kiwior, Rob Holding, Kieran Tierney – Thomas Partey, Jorginho, Fabio Vieira – Emile Smith Rowe, Eddie Nketiah, Leandro Trossard.

Info: Til trods for super indkøbet af Rice, mener jeg personligt ikke truppen er stærk nok til at vinde mesterskabet, ikke mindst fordi angriberne Jesus og Nketiah simpelthen ikke er dygtige nok, når det virkelig spidser til, og selvom man beholder den overraskende ombejlede Balogun, ændrer det næppe meget. Man skal ud og hente en virkelig top angriber, men som man har set omkring situationen i bl.a. Manchester United, er det lettere sagt end gjort. Måske Dusan Vlahovic er mulig pga. Juves økonomiske problemer, hvis da ikke bysbørnene fra Chelsea nupper Balkan drengen. Han kunne ellers være det som manglede i Artetas møjsommeligt lagte puslespil.

Situationen på keeper fronten bliver særdeles interessant at følge, for mange, herunder mig selv, vurderede slet og ret Ramsdale til at være sidste sæsons bedste keeper i ligaen, men ikke desto mindre er man uhyre tæt på at sikre sig Raya fra Brentford, i første omgang på et lejemål. Bevares han er fin i fødderne, også bedre end ellers ikke helt uefne Ramsdale, men han er efter min vurdering simpelthen for klejn til at vogte buret for en titelaspirant, men Arteta må jo kunne lide hvad han ser, og ja så er de jo landsmænd!

Kan holdet slippe for skader til f.eks. nøglespilleren Saliba, men også de kreative Havertz og kaptajnen Ødegaard, skal der nok blive kapret ikke få point, men det her mandskab bliver altså ikke engelske mestre i den kommende sæson! 

 

Manchester United
Placering i seneste sæson: Nr. 3
Mesterskaber totalt i Premier League: 13
Mesterskaber totalt: 20
Træner: Erik ten Hag
Anfører: Bruno Fernandes
Indkøb:
Rasmus Højlund købt for 75 millioner Euro af Atalanta Bergamo
Mason Mount købt for 64 millioner Euro af Chelsea
Andre`Onana købt for 53 millioner Euro af Internazionale FC
Johnny Evans hentet på free transfer i Leicester City

Om indkøbene (karakter 1-10):
Højlund (3)
Alder, målsnit på landshold og kropsbygning er nærmest perfekt, men med al respekt for hans mål mod meget svage landsholds modstandere + de bestemt ikke imponerende antal han så scorede i Serie A, har jeg umådeligt svært ved at se ham lykkedes på dette niveau. Det virker som en al for stor chance at tage for Ten Hag, netop som man ellers begyndte at tro på at skulle gå fremad. Jeg tipper på han scorer i bedste fald 5 mål i Premier League, og dem der tror at man vil passe på ham, pleje og udvikle ham til fremtiden kan godt glemme de rosenrøde tanker – når man købes som første angriber til en af verdens største klubber til en pris på 75 millioner Euro, skal han nærmest slå til fra dag 1. At han så tilmed starter med at være skadet bringer ærgerlige minder tilbage til da en dengang jævnaldrende Martial kom til klubben!

Mount (6)
Man får her en hurtigere udgave af Christian Eriksen, men også en spiller der indimellem fader ud, og med al respekt for hans meritter, så så jeg ham mere som en Spurs spiller fremfor en starter hos Manchester United. For at styrke bredden er han dog et glimrende indkøb, og han og Eriksen kommer nok til at duellere en del om 8èr pladsen.

Onana (7)
Efter 12 sæsoner med en af verdens bedste refleks keepere, som så til gengæld kludrede med noget nær alt andet, får man her en mere robust type, der tilmed er det man vel i dag kalder en moderne keeper, dvs. en der nærmest på lige fod med markspillerne, kan deltage i spillet. Han har tendens til at flagre og sjuske lidt, men man må håbe årene og tiden i Italien har hjulpet på det, og man skulle jo tro at Ten Hag kender ham indgående. Under alle omstændigheder er det et skridt op ift. den De Gea vi har set de senere sæsoner.

Evans (4)
En 35 årig egen avlet spiller der returnerer til klubben, ser man bestemt ikke hver dag, men han bringer rutine, klubånd og lidt konkurrence ind på holdet, og ja han er både gratis og koster formentlig ikke alverden i løn.

Salg/afgang:
Anthony Elanga solgt for 18 millioner Euro til Nottingham Forest
Fred solgt for 15 millioner Euro til Fenerbahce
Alex Telles solgt for 5 millioner Euro til Al-Nassr
Zidane Igbal solgt for 1 million Euro til FC Utrecht
David De Gea kontrakt udløbet
Alex Tuanzebe kontrakt udløbet
Phil Jones kontrakt udløbet

Mulig 25 mands trup:
Målmand: Andre`Onana (27 år)
Målmand: Tom Heaton (37 år) – egen avl
Målmand: Matej Kovar (23 år) – egen avl
Central forsvar: Raphaël Varane (30 år)
Central forsvar: Lisandro Martinez (25 år)
Central forsvar: Victor Lindelöf (29 år)
Central forsvar: Johnny Evans (35 år) – egen avl
Højre back: Diogo Dalot (24 år)
Højre back: Aaron Wan-Bissaka (25 år)
Venstre back/central forsvar: Luke Shaw (28 år)
Venstre back: Tyreck Malacia (23 år)
Venstre back: Alvaro Fernandez (20 år) – egen avl
Defensiv midtbane: Casemiro (31 år)
Defensiv midtbane: Scott McTominay (26 år) – egen avl
Central midtbane: Christian Eriksen (31 år)
Central midtbane: Mason Mount (24 år)
Central midtbane: Kobbie Mainoo (18 år) – egen avl
Offensiv midtbane: Bruno Fernandes (28 år)
Højre wing/venstre wing: Jadon Sancho (23 år)
Højre wing: Antony (23 år)
Højre wing: Facundo Pellestri (21 år)
Venstre wing/angriber: Marcus Rashford (25 år) – egen avl
Venstre wing: Alejandro Garnacho (19 år) – egen avl
Angriber: Rasmus Højlund (20 år)
Angriber: Anthony Martial (27 år)

MÅLMAND: 7
FORSVAR: 7
MIDTBANE: 7
ANGREB: 6
TRÆNER: 7

Disse karakterer på 1-10 skalaen er uddelt pba. både startere og bredden – dvs. som helhed for hvert område.

Hvad ville JEG forstærke holdet med:
– En topangriber!
– Ekstra central forsvarsspiller.

Top 3 nøglespillere (vilkårlig rækkefølge): Casemiro/Raphaël Varane, Bruno Fernandes og Marcus Rashford.

Interessante yngre spillere på spring til truppen:
Offensiv midtbane: Hannibal (20 år)
Højre wing: Shola Shoretire (19 år)

Mulige forestående indkøb:
Højre back: Benjamin Pavard (FC Bayern München)
Central forsvar: Jean-Clair Todibo (OSC Nice)
Central forsvar: Mohamed Simakan (RB Leipzig)
Defensiv midtbane: Sofyan Amrabat (Fiorentina)

Mulige forestående salg/udleje:
Dean Henderson
Harry Maguire
Scott McTominay
Eric Bailly
Donny van de Beek
Amad Diallo
Teden Mengi
Brandon Williams

Mulig optimal start 11èr (4-3-3): Andre`Onana – Aaron Wan-Bissaka/Diego Dalot, Lisandro Martinez, Raphaël Varane, Luke Shaw – Casemiro, Mason Mount, Bruno Fernandes – Antony, Rasmus Højlund/Anthony Martial/Marcus Rashford, Marcus Rashford/Alejandro Garnacho.

Hypotetisk B hold (4-3-3): Tom Heaton – Diego Dalot, Victor Lindelöf, Johnny Evans, Tyrell Malacia – Scott McTominay, Christian Eriksen, Kobbie Mainoo – Jadon Sancho, Anthony Martial, Alejandro Garnacho.

Info: Længe kiggede man efter “magiske” Kane, der blev skævet til umulige Osimhen og så blev Muani, Vlahovic og Ferguson m.fl. vurderet og åbenbart ikke fundet gode nok, og i stedet endte man med at bruge et voldsomt stort beløb på en 20 årig angriber, som i sidste sæson scorede beskedne 9 mål i 32 kampe, tilmed i en betragtelig svagere liga end den, som han nu skal dyste i. Og nej, der er ikke noget der hedder “ro på” og “vi giver ham tid til at modnes” og videre i den dur, som især danske fans forsøger at overbevise sig selv om, ikke mindst efter at en diplomatisk Ten Hag har udtalt det på et pressemøde. Med Martial konstant skadet og efterhånden totalt ufarlig foran modstandernes mål, en Rashford der trives markant bedre på venstre kanten + Antony der teoretisk har 1000 finter, men som evig og altid laver den samme, et træk ind i banen, og derefter et halvforkølet venstre bens spark mod mål, hvor 9/10 brændes/reddes, ja så MÅ og SKAL Højlund præstere fra første fløjt!

Man er i gang med at indgå kontrakt med Amrabat, en spiller der vil være en glimrende sub for Casemiro, og med Eriksen som sub for Mount eller Fernandes, begynder niveauet i bredden for alvor at stige ift. sidste sæson, hvor det ærlig talt ikke var godt nok når reserverne hed Fred og/eller McTominay. Jeg betragter ikke holdet som deciderede titeludfordrere i det nuværende form, men top 4 må og skal være minimum for et hold, der efterhånden har været ganske dyrt, og reelt nu er Ten Hags valg.

Et stort plus er det at man omsider kommer af med den megen og utrolig løntunge dødvægt, hvor en Phil Jones vel i snart 8-9 sæsoner har drevet den af til vel omkring 6-7 millioner Euro årligt, uden dårligt at sparke til en bold, og hvor typer som Williams, Maguire, Telles og meget andet forfærdeligt åbenlyst ikke har været gode nok til en titeljagende storklub! 

Newcastle United
Placering i seneste sæson: Nr. 4
Mesterskaber totalt i Premier League: 0
Mesterskaber totalt: 4
Træner: Eddie Howe
Anfører: Jamaal Lascelles
Indkøb:
Sandro Tonali købt for 64 millioner Euro af AC Milan
Harvey Barnes købt for 44 millioner Euro af Leicester City
Tino Livramento købt for 37 millioner Euro af Southampton
Yankuba Minteh købt for 8 millioner Euro af Odense BK

Om indkøbene (karakter 1-10):
Tonali (8)
Kan han få det spil i gang, som han de senere år har demonstreret i Serie A, bliver han en gevinst. Han løber, slider og afleverer så det er en fryd, og alene hans arbejdsradius burde komme hans forventede makker Guimares til gode i deres sammenspil.

Barnes (7)
En stabil kantspiller som altid yder 100%, og ydermere er han teknisk stærk, relativ målfarlig og ikke mindst kender han ligaen.

Livramento (6)
Han er det store spørgsmålstegn, for talentet er uomtvisteligt, men en langvarig skade i så ung en alder, er sjældent befordrende for udviklingen, så det skal blive spændende at se om han bliver den gevinst man naturligvis håber på. Fremtidens mand omkring landsholdet siger mange – vi får se.

Minteh (?)
Giver ikke den store mening, og er da også fluks udlejet. Formentlig ikke en spiller man kommer til at høre ret meget mere om i Newcastle regi.

Salg/afgang:
Allan Saint-Maximin solgt for 27 millioner Euro til Al-Ahli
Chris Wood solgt for 17 millioner til Nottingham Forest
Karl Darlow solgt for 400.000 Euro til Leicester City
Matty Longstaff fritstillet – klubløs
Cieran Clark fritstillet – klubløs
Jamal Lewis, Yankuba Minteh, Garang Kuol og Watts er udlejet for sæsonen

Mulig 25 mands trup:
Målmand: Nick Pope (31 år)
Målmand: Martin Dubravka (34 år)
Målmand: Loris Karius (30 år)
Central forsvar: Sven Botman (23 år)
Central forsvar: Jamaal Lascelles (29 år)
Central forsvar: Fabian Schär (31 år)
Højre back: Tino Livramento (20 år)
Højre back: Javier Manquillo (29 år)
Højre/venstre back: Kieran Trippier (32 år)
Venstre back: Matt Targett (27 år)
Venstre back/central forsvar: Dan Burn (31 år)
Defensiv midtbane: Bruno Guimares (25 år)
Defensiv midtbane: Sandro Tonali (23 år)
Defensiv midtbane: Isaac Hayden (28 år)
Central midtbane: Sean Longstaff (25 år)
Central midtbane: Jeff Hendrick (31 år)
Central midtbane: Joe Willock (23 år)
Central midtbane: Joelinton (26 år)
Offensiv midtbane: Elliot Anderson (20 år)
Højre wing: Miguel Almiron (29 år)
Højre wing: Jacob Murphy (28 år)
Venstre wing: Anthony Gordon (22 år)
Venstre wing: Harvey Barnes (25 år)
Angriber: Aleksander Isak (23 år)
Angriber: Callum Wilson (31 år)

MÅLMAND: 6
FORSVAR: 6
MIDTBANE: 7
ANGREB: 7
TRÆNER: 8

Disse karakterer på 1-10 skalaen er uddelt pba. både startere og bredden – dvs. som helhed for hvert område.

Hvad ville JEG forstærke holdet med:
– Central forsvarsspiller
– Offensiv midtbanespiller

Top 3 nøglespillere (vilkårlig rækkefølge): Bruno Guimares, Sven Botman og Aleksander Isak.

Interessante yngre spillere på spring til truppen:
Offensiv midtbane: Lewis Miley (17 år)

Mulige forestående indkøb:
Højre back: Benjamin Pavard (FC Bayern München)
Central forsvar: Jean-Clair Todibo (OSC Nice)
Central forsvar: Mohamed Simakan (RB Leipzig)
Defensiv midtbane: Sofyan Amrabat (Fiorentina)

Mulige forestående salg/udleje:
Mark Gillespie/Martin Dubravka
Emil Krafth
Paul Dummett
Javier Manquillo
Jeff Hendrick
Matt Richie
Ryan Fraser

Mulig optimal start 11èr (4-3-3): Nick Pope – Tino Livramento, Sven Botman, Jamaal Lascelles (anf)/Fabian Schär, Kieran Trippier – Bruno Guimares, Sandro Tonali, Joe Willock/Joelinton – Miguel Almiron, Aleksander Isak, Harvey Barnes/Anthony Gordon.

Hypotetisk B hold (4-3-3): Martin Dubravka/Loris Karius – Javier Manquillo, Fabian Schär, Dan Burn, Matt Targett – Isaac Hayden, Sean Longstaff, Elliot Anderson – Jacob Murphy, Callum Wilson, Anthony Gordon.

Info: Overordnet set ligner det langt fra et mandskab der bør kunne gøre sig i top 4, men formidable Howe fik på utrolig vis presset sit hårdt arbejdende mandskab derop, og nu venter Champions League, hvilket i den grad kan og vil tære på en relativ smal trup, i hvert fald niveau mæssigt. Man skal ud på markedet og forstærke sig mærkbart, for ellers bliver det en hurtig exit fra både Europa + at top 4 vil være umulig at gentage. 

Liverpool
Placering i seneste sæson: Nr. 5
Mesterskaber totalt i Premier League: 1
Mesterskaber totalt: 19
Træner: Jürgen Klopp
Anfører: Virgil van Dijk
Indkøb:
Dominik Szoboszlai købt for 70 millioner Euro af RB Leipzig
Alexis MacAllister købt for 42 millioner Euro af Brighton

Om indkøbene (karakter 1-10):

Szoboszlai (7)
Energisk, løbende og fin teknik, men endnu et relativ ubeskrevet blad på højeste niveau, og med den udrensning der er sket på Liverpools midtbane, må man tro han fra start er udset som nøglespiller. Han har et stort potentiale, spørgsmålet er om det er stort nok.

MacAllister (7)
Verdensmesteren i nye omgivelser, og her får man en rutineret spiller, der trods sin endnu unge alder, har prøvet meget. Han vil med sin ro og fine boldomgang sikre midtbanen, men det tempo som Klopp elsker, har jeg svært ved at se ham udføre, men måske sker der et stilskifte i hvirvelvindsfodbolden på Anfield?

Salg/afgang:
Fabinho solgt for 47 millioner Euro til Ittihad Club
Jordan Henderson solgt for 14 millioner Euro til Al-Ettifaq
Roberto Firmino free transfer til Al-Ahli
Naby Keita free transfer til Werder Bremen
James Milner free transfer til Brighton
Alex Oxlaide-Chamberlain free transfer – klubløs
Fabio Carvalho, Sepp van den Berg, Calvin Ramsey, og Rhys Williams udlejet for sæsonen

Mulig 25 mands trup:
Målmand: Alisson Becker (30 år)
Målmand: Caoimhin Kelleher (24 år) – egen avl
Målmand: Adrian (36 år)
Central forsvar/højre back: Joe Gomez (26 år)
Central forsvar: Virgil van Dijk (32 år)
Central forsvar: Joel Matip (32 år)
Central forsvar: Nathaniel Philips (26 år)
Central forsvar: Ibrahima Konate (24 år)
Højre back: Trent Alexander-Arnold (24 år) – egen avl
Højre back: Conor Bradley (20 år) – egen avl
Venstre back: Andrew Robertson (29 år)
Venstre back: Konstantinos Tsimikas (27 år)
Defensiv midtbane: Stefan Bajcetic (18 år) – egen avl
Defensiv midtbane: Tyler Morton (20 år) – egen avl
Central midtbane: Alexis MacAllister (24 år)
Central midtbane: Curtis Jones (22 år) – egen avl
Central midtbane: Thiago Alcantara (32 år)
Offensiv midtbane/højre wing: Harvey Elliott (20 år)
Offensiv midtbane: Dominik Szoboszlai (22 år)
Højre wing: Mohamed Salah (31 år)
Højre wing: Kaide Gordon (18 år) – egen avl
Venstre wing: Luis Diaz (26 år)
Venstre wing/angriber: Cody Gakpo (24 år)
Venstre wing/angriber: Diogo Jota (26 år)
Angriber: Darwin Nunez (24 år)

MÅLMAND: 8
FORSVAR: 7
MIDTBANE: 7
ANGREB: 7
TRÆNER: 8

Disse karakterer på 1-10 skalaen er uddelt pba. både startere og bredden – dvs. som helhed for hvert område.

Hvad ville JEG forstærke holdet med:
– En topangriber!
– En stærk central midtbanespiller!

Top 3 nøglespillere (vilkårlig rækkefølge): Virgil van Dijk, Mohamed Salah og Alisson Becker.

Interessante yngre spillere på spring til truppen:
Venstre back: Luke Chambers (19 år)
Central forsvar: Billy Koumetic (20 år)
Central midtbane: Bobby Clark (18 år)

Mulige forestående indkøb:
Defensiv midtbane: Romeo Flavia (Southampton)
Defensiv midtbane: Moises Caicedo (Brighton)
Defensiv midtbane: Cheick Doucoure (Crystal Palace)
Central midtbane: Ryan Gravenberch (FC Bayern München)
Central midtbane: Nicolo Barella (Internazionale FC)
Central midtbane: Manu Kone (Borussia Mönchengladbach)

Mulige forestående salg/udleje:
Thiago Alcantara

Mulig optimal start 11èr (4-3-3): Alisson Becker – Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk (anf), Ibrahima Konate, Andrew Robertson – Stefan Bajcetic, Alexis MacAllister, Dominik Szoboszlai – Mohamed Salah, Darwin Nunez, Cody Gakpo/Luis Diaz.

Hypotetisk B hold (4-3-3): Caoimhin Kelleher – Conor Bradley/Joe Gomez, Joe Gomez/Nathaniel Philips, Joel Matip, Konstantinos Tsimikas – Tyler Morton, Thiago Alcantara, Bobby Clark (U 21) – Harvey Elliott, Diogo Jota, Luis Diaz.

Info: Der er foretaget et par spændende indkøb til midtbanen, men omvendt har Klopp mistet 3 særdeles rutinerede kulturbærere, og spørgsmålet er om det er gået for hurtigt, selvom man må sige det er imponerende at få næsten 50 millioner Euro for en efterhånden godt træt Fabinho, så hvem havde ikke slået til der?

Får man købt en stærk defensiv/central midtbanemand til at danne 3-kant med de 2 nye + måske får garderet sig længere fremme, hvor skader ødelagde en del sidste sæson, så bør Liverpool igen kunne snige sig ind i top 4. 

Tottenham Hotspur
Placering i seneste sæson: Nr. 8
Mesterskaber totalt i Premier League: 0
Mesterskaber totalt: 2
Træner: Ange Postecoglu
Anfører: ?
Indkøb:
James Madisson købt for 46 millioner Euro af Leicester City
Pedro Porro købt for 40 millioner Euro af Sporting Lissabon
Micky van de Ven købt for 40 millioner Euro af Vlf Wolsburg
Dejan Kulusevski købt for 30 millioner Euro af Juventus
Guglielmo Vicario købt for 20 millioner Euro af FC Empoli
Alejo Veliz købt for 15 millioner Euro af Rosario Central
Ashley Phillips købt for 2 millioner Euro af Blackburn Rovers
Manor Solomon hentet på free transfer i Shaktar Donetsk

Om indkøbene (karakter 1-10):
Maddison (8)
Bliver en uhyre vigtig spiller på et hold, der bestemt har trængt til kontruktive forstærkninger. Han er, når han gider og kan, en af de bedste pasningsspillere i Premier League, og hans overblik, spilforståelse og generelle teknik vil være en markant forstærkning på en førhen primitiv midtbane.

Kulusevski og Porro 
Udlejet til klubben sidste sæson – nu købt fri fra respektive klubber.

Van de Ven (7)
Lynende hurtig midterforsvarer som umiddelbart passer ind i trænerens høje presspil. Det er ikke meget man har set til den unge hollænder på den store scene, men nu vil han blive eksponeret i den grad.

Vicario, Veliz, Phillips og Solomon kender jeg ikke tilstrækkeligt til for at kunne vurdere dem sagligt.

Salg/afgang:
Harry Kane solgt for 100 millioner Euro til FC Bayern München
Harry Winks solgt for 12 millioner Euro til Leicester City
Lucas Moura free transfer – klubløs
Joe Rodon er udlejet for sæsonen

Mulig 25 mands trup:
Målmand: Guglielmo Vicario (26 år)
Målmand: Hugo Lloris (36 år)
Målmand: Fraser Forster (35 år)
Central forsvar: Christian Romero (25 år)
Central forsvar: Micky van de Ven (22 år)
Central forsvar/defensiv midtbane: Eric Dier (29 år)
Central forsvar: Davinson Sanchez (27 år)
Central forsvar: Ashley Phillips (18 år)
Højre back: Pedro Porro (23 år)
Højre back: Emerson Royal (24 år)
Venstre back: Ben Davies (30 år)
Venstre back: Destiny Udogie (20 år)
Venstre back: Ryan Sessegnon (23 år)
Defensiv midtbane: Oliver Skipp (22 år)
Defensiv midtbane: Pierre-Emile Højbjerg (28 år)
Defensiv midtbane: Yves Bissouma (26 år)
Central midtbane: Rodrigo Bentancur (26 år)
Central midtbane: Pape Matar Sarr (20 år)
Offensiv midtbane: James Maddison (26 år)
Højre wing: Dejan Kulusevski (23 år)
Venstre wing: Son Heung-Min (31 år)
Venstre wing: Ivan Perisic (34 år)
Venstre wing: Manor Solomon (24 år)
Angriber: Richarlison (26 år)
Angriber: Alejo Veliz (19 år)

MÅLMAND: 6
FORSVAR: 6
MIDTBANE: 7
ANGREB: 4
TRÆNER: 5

Disse karakterer på 1-10 skalaen er uddelt pba. både startere og bredden – dvs. som helhed for hvert område.

Hvad ville JEG forstærke holdet med:
– En topangriber!
– Målmand!

Top 3 nøglespillere (vilkårlig rækkefølge): James Madison, Son Heung-Min og Christian Romero.

Interessante yngre spillere på spring til truppen:
Defensiv midtbane: Harvey White (21 år)
Offensiv midtbane: Nile John (20 år)
Offensiv midtbane: Alfie Devine (19 år)
Angriber: Troy Parrott (21 år)
Angriber: Dane Scarlett (19 år)

Mulige forestående indkøb:
Central forsvar: Edmond Tapsoba (Bayer 04 Leverkusen)
Central midtbane: Conor Gallagher (Chelsea)
Angriber: Jonathan David (LOSC Lille)
Angriber: Gift Orban (KAA Gent)
Angriber: Mehdi Taremis (FC Porto)
Angriber: Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt)
Angriber: Mathys Tel (FC Bayern München)

Mulige forestående salg/udleje:
Sergio Requillon
Japhet Tanganga
Bryan Gil
Giovanni Lo Celso
Davinson Sanchez

Mulig optimal start 11èr (4-3-3): Guglielmo Vicario/Hugo Lloris – Emerson Royal/Pedro Porro, Christian Romero, Micky van de Ven, Destiny Udogie – Yves Bissouma, Rodrigo Bentancur, James Maddison – Dejan Kulusevski, Richarlison, Son Heung-Min.

Hypotetisk B hold (4-3-3): Hugo Lloris/Guglielmo Vicario – Pedro Porro, Eric Dier, Ashley Phillips, Ben Davies – Oliver Skipp, Pierre-Emile Højbjerg, Pape Matar Sarr – Manor Solomon, Alejo Veliz, Ivan Perisic.

Info: AV så røg Kane, og selvom 100 millioner Euro for en 30 årig spiller der er i gang med sit sidste år på kontrakt, er det en uhyggelig stor bet for den nye træner og klubbens fans. Hvem der skal afløse målmaskinen vides ikke, men man må forestille sig at alle scouts der kan kravle og gå, er sendt ud i Europa, for der skal findes en nogenlunde værdig afløser, ellers bliver det meget lidt sjovt for klubben i denne sæson.

Ellers positivt med playmakeren Maddison og den hurtige van de Ven i forsvaret, men overordnet set virker holdet skrøbeligt og bredden er langt fra imponerende, så det vil være et chock såfremt de kan nærme sig top 4, med mindre der købes usædvanlig godt ind her i de sidste uger af transfervinduet. 

Chelsea
Placering i seneste sæson: Nr. 12
Mesterskaber totalt i Premier League: 5
Mesterskaber totalt: 6
Træner: Mauricio Pochettino
Anfører: Reece James
Indkøb:
Christopher Nkunku købt for 60 millioner Euro af RB Leipzig
Axel Disasi købt for 45 millioner Euro af AS Monaco
Nicolas Jackson købt for 37 millioner Euro af Villareal
Lesley Ugochukwu købt for 27 millioner Euro af Stade Rennes
Robert Sanchez købt for 23 millioner Euro af Brighton
Angelo købt for 15 millioner Euro af FC Santos

Om indkøbene (karakter 1-10):
Nkunku (8)
En klog, hurtig og målfarlig offensiv midtbane, der bør være manden spillet skal bygges op omkring, men et stort minus er at han er ude de næste 16-20 uger med en skade.

Disasi (6)
Hentet ind formentlig pga. skaden til Fofana der holder ham ude resten af sæsonen, og Disasi der fik debut for “Les Bleus” under seneste VM, er bestemt ingen dårlig erstatning. Stor, stærk og koldblodig, og da man åbenbart ikke ønsker Chalobah eller Sarr i truppen, skal han nok få masser af spilletid.

Jackson (3)
Få måneders succes og så hentes han til Chelsea – har man set det før – tjaa, og med al respekt for hans fine antal mål i La Liga, tiltror jeg ham ikke den store succes her.

Sanchez (5)
Købt som en glimrende backup for respektive første keeper.

De øvrige kendes ikke indgående nok til en saglig vurdering.

Salg/afgang:
Kai Havertz solgt for 75 millioner Euro til Arsenal
Mason Mount solgt for 64 millioner Euro til Manchester United
Matteo Kovacic solgt for 29 millioner Euro til Manchester City
Kalidou Koulibaly solgt for 23 millioner Euro til AL-Hilal
Christian Pulisic solgt for 20 millioner Euro til AC Milan
Edouard Mendy solgt for 19 millioner Euro til Al-Ahli
Ruben Lofthus-Cheek solgt for 16 millioner Euro til AC Milan
Ethan Ampadu solgt for 8 millioner Euro til Leeds United
N`Golo Kante free transfer til Ittihad Club
Cesar Azpilicueta free transfer til Atletico Madrid
Pierre-Emerick Aubameyang free transfer til Olympique Marseille
Abdul Baba free transfer til PAOL Saloniki
Timothy Bakayoko fritstillet – klubløs
David Fofana, Gabriel Slonina og Angelo er udlejet for sæsonen

Mulig 25 mands trup:
Målmand: Robert Sanchez (25 år)
Målmand: Kepa Arrizabalaga (28 år)
Målmand: Marcus Bettinelli (31 år)
Central forsvar: Thiago Silva (38 år)
Central forsvar: Wesley Fofana (22 år)
Central forsvar: Levi Colwill (20 år) – egen avl
Central forsvar: Benoit Badiashile (22 år)
Central forsvar: Trevoh Chalobah (24 år) – egen avl
Central forsvar: Malang Sarr (24 år)
Højre back: Reece James (23 år) – egen avl
Højre back: Malo Gusto (20 år) – egen avl
Venstre back: Ben Chilwell (26 år)
Venstre back: Marc Cucurella (25 år)
Venstre back: Lewis Hall (18 år) – egen avl
Defensiv midtbane: Enzo Fernandez (22 år)
Defensiv midtbane: Andrey Santos (19 år)
Central midtbane: Lesley Ugochukwu (19 år)
Central midtbane: Carney Chukwuemeka (19 år)
Offensiv midtbane: Christopher Nkunku (25 år)
Højre wing: Noni Madueke (21 år)
Højre wing: Hakim Ziyech (30 år)
Venstre wing: Raheem Sterling (28 år)
Venstre wing: Mikhaylo Mudryk (22 år)
Angriber: Nicolas Jackson (22 år)
Angriber: Armando Broja (21 år) – egen avl

MÅLMAND: 6
FORSVAR: 7
MIDTBANE: 7
ANGREB: 4
TRÆNER: 6

Disse karakterer på 1-10 skalaen er uddelt pba. både startere og bredden – dvs. som helhed for hvert område.

Hvad ville JEG forstærke holdet med:
– En topangriber!
– Central midtbane!
– Højre wing!

Top 3 nøglespillere (vilkårlig rækkefølge): Reece James, Christopher Nkunku og Enzo Fernandez.

Interessante yngre spillere på spring til truppen:
Målmand: Eddie Beach (19 år)
Målmand: Jamie Cumming (23 år)
Central forsvar: Bashir Humphreys (20 år)
Central midtbane: Cesare Cesadei (20 år)
Offensiv midtbane: Harvey Vale (19 år)
Venstre wing: Diego Moreira (19 år)

Mulige forestående indkøb:
Målmand: Diogo Costa (FC Porto)
Defensiv midtbane: Tyler Adams (Leeds United)
Defensiv midtbane: Moises Caicedo (Brighton)
Defensiv midtbane: Romeo Lavia (Southampton)
Offensiv midtbane: Mohamed Kudus (Ajax Amsterdam)
Offensiv midtbane: Rayan Cherki (Olympique Lyon)
Højre wing: Michael Olise (Crystal Palace)
Angriber: Dusan Vlahovic (Juventus)
Angriber: Elye Wahl (SC Montpellier)

Mulige forestående salg/udleje:
Romelu Lukaku
Trevoh Chalobah
Ian Maatsen
Callum Hudson-Odoi
Malang Sarr
Conor Gallagher
Kepa Arrizabalaga
Cesare Casadei
Lewis Hall

Mulig optimal start 11èr (4-3-3): Kepa Arrizabalaga – Reece James (anf), Thiago Silva/Levi Colwill, Benoit Badiashile/Axel Disasi, Ben Chilwell – Enzo Fernandez, Carney Chukwuemeka, Christopher Nkunku – Noni Madueke, Nicolas Jackson, Raheem Sterling.

Hypotetisk B hold (4-3-3): Robert Sanchez – Malu Gusto, Levi Colwill, Axel Disasi, Marc Cucurella/Lewis Hall – Andrey Santos, Conor Gallagher, Harvey Vale (U 21) – Hakim Ziyech, Armando Broja, Mikhaylo Mudryk.

Info: Man må konstatere at Chelsea har overgået både Manchester United og Liverpool i oprydnings raseri, og det virker langt fra som om det er slut endnu, men på den anden side skal der også noget ind i det som nu er ligaens yngste trup. Især mangler man en topangriber, og ryger Kepa som mange rygter siger, så skal der handles på den front også.

Chelsea ligner ikke et top 4 hold i dets nuværende besætning, men træneren kender ligaen, og handles der fornuftigt, er det slet ikke umuligt. 

Her kommer lidt om de resterende 13 klubber, hvor rækkefølgen er tilfældig:

Aston Villa er med afstand den af de resterende klubber, som bør have de største chancer for at klemme sig med i det sjove selskab, og da truppen udover at være blevet bibehold ift. salg, tilmed er forstærket med trioen Moussa Diaby, Pau Torres og Youri Tielemans, hvor de tilmed fik sidstnævnte kvit og frit fra nedrykkede Leicester City. Alle 3 går formentlig direkte ind i en relativ stærk start 11èr, og på papiret mener jeg rent faktisk at de har et bedre hold end f.eks. Newcastle og Spurs, men vi får se hvordan det udmønter sig på banen.

Brighton bliver ved med at finde “guld” – køb billigt – sælg dyrt, og de har indtil videre solgt MacAllister + at det virker som om Caicedo også snart er fortid. Omvendt har man hentet den unge spændende keeper Bart Verbruggen i Anderlecht + Joao Pedro i Watford. Holdet virker ikke så stærkt som i sidste sæson, men en placering lige over midten bør være opnåelig.

Crystal Palace har sagt farvel til hele 3 store kulturbærere i den tidligere anfører Luca Milivojevic, James McArthur og så talismanden og klubbens vel sagtens største navn nogensinde i skikkelse af Wilfried Zaha. Det kan gøre ondt, og selvom manager Hodgson må siges at være bundrutineret, så er tilgangen af Jefferson Lerma og en ukendt brasser ved navn Matheus Franca umiddelbart ikke godt nok. De kommer i alvorlig nedrykningsfare selv hvis de beholder Eberechi Eze og Michael Olise. Sidstnævnte er i øvrigt skadet de første måneder af sæsonen.

Burnley lagde ud med et sikkert hjemmebanenederlag i gårsdagens premiere kamp, og jeg vil blive overrasket såfremt de ikke rykker ud. Vincent Kompany er som træner klubbens mest interessante asset, men det er næppe nok til at holde en smal og ikke særlig stærk trup oppe i det fine selskab. Man har investeret relativ dyrt i angriberen Zeka Amdouni fra FC Basel, U 21 keeper helten James Trafford samt den løbestærke nordmand Sander Berge – men er det nok?

FC Fulham en af ligaens grå eminencer, og en klub som bør kunne holde sig væk fra bundstriden, ikke mindst da det ser ud til at man beholder truppens vigtigste spiller i skikkelse af Palhinha, der ellers har været efterspurgt. Der er tilgang i form af den centrale forsvarsspiller Calvin Bassey fra Ajax Amsterdam og en gamle målræv Raul Jimenez fra Wolverhampton.

AFC Bournemouth minder på mange måder om Fulham, da det er en klub mange tiltror nedrykning, men alligevel formår man at holde sig pænt langt fra de ærgerlige pladser, og med forstærkninger som Hamed Traore fra US Sassoulo, Alex Scott fra Bristol City og Max Aarons fra Norwich m.fl., er truppen polstret tilstrækkeligt.

Wolverhampton har ikke rigtigt rykket sig de senere sæsoner, og man skal nok passe på at man ikke stagnerer totalt. Der er investeret hele 50 millioner i den brasilianske angriber Matheus Cunha fra Atletico Madrid, men omvendt er Ruben Neves og Nathan Collins væk. Det bliver en vanskelig sæson for “ulvene”.

Luton Town oprykkerne har ikke rigtig foretaget sig noget på transfermarkedet endnu – hverken ind eller ud, så det er reelt status quo ift. det hold der flot rykkede op, og det tror jeg bestemt ikke er nok, for de ryger hurtigt ud igen. Mest spændende tilgang er det tidligere Manchester United talent Tatith Chong der er hentet i Birmingham City.

Sheffield United har fået fat i en stærk brasiliansk defensiv midtbanespiller i skikkelse af Vin Souza der er købt i belgiske Lommel SK, men det er næppe nok til at redde sig, så jeg tror det bliver en engangsforestilling i Premier League i denne omgang.

Nottingham Forest det flyver ind og ud med spillere i den klub, og det virker som om at de henter alt hvad andre ikke kan bruge, illustreret ved at Matt Turner, Chris Wood og Anthony Elanga er seneste tilføjelser til en farverig trup, der igen styres af Steve Cooper, men man ved jo aldrig hvad den iltre og nærmest sindsyge græske ejer finder på!

Everton en af 6 klubber der aldrig har prøvet at spille uden for Premier League, og med navne som Tarkowski, Onana og Calvert-Lewin + ikke mindst den engelske landsholdskeeper Pickford, bør de ikke komme i nedrykningsfare, men mon ikke de kommer til at rode rundt dernede igen, ikke mindst hvis Calvert-Lewin fortsætter sin ærgerlige skadesfrekvens! I manager Sean Dyche har man dog fået en stærk type der kender ligaen, ved hvad han kan og som oftest sætter stabile hold, ud fra hvad spillerne kan fremfor hvad de hedder. Måske er han klubbens redning.

Brentford FC har fået tilgang af den stærke centrale forsvarsspiller Nathan Collins fra Wolverhampton, men ellers er det status quo i en stabil trup, hvor Christian Nørgaard er ny anfører. Man må som bekendt undvære målkongen Ivan Toney året ud, og i den tid kan det godt blive svært at hente point, men de bør ikke komme i nedrykningsfare trods alt.

West Ham United har mistet deres talisman Rice og aktuelt rygtes det at redningsmanden Moyes er på vej ud. Spillestilen er kedelig og til trods for et trofæ er skotten truet! Man har hentet Edson Alvarez i Ajax og håber og tror at han kan overtage for Rice.

 

Skal jeg opdele ligaen i 4 portioner ser det således ud i skrivende stund (handler ind/ud kan naturligvis ændre helheden) – rækkefølgen under hver kategori er tilfældig:
Mesterskabsfavoritter
Manchester City
Arsenal
Top 4 favoritter
Liverpool
Manchester United
Chelsea
Aston Villa
Newcastle United
Midterfeltet
Tottenham Hotspur
Bournemouth
Brighton
FC Fulham
Brentford FC
Wolverhampton
West Ham United
Bunddyndet
Sheffield United
Crystal Palace
Luton Town
Burnley
Everton
Nottingham Forest

Danskerne!
Som nævnt er der 14 danskere i Premier League i denne sæson, men som det fremgår er det et fåtal som kan regne med blot nogenlunde acceptabelt antal kampe. Her kommer min gennemgang af aktørerne.

Christian Eriksen (Manchester United) kommer til at få en blandet sæson vil jeg tro, og som udgangspunkt er startpladsen væk, da Mount ikke er købt til bænken. Han startede fint sidste sæson, men efter sin skade, var det som om han aldrig rigtig for alvor kom op i gear, og mod slutningen fadede han totalt ud, og lignede en gammel mand bogstavelig talt. Han vil få kampe mod blødere modstandere og noget pokal halløj.

Mathias Jensen (Brentford FC) slog sig fast som en sikker starter for Brentford, og det fortsætter han givetvis med i denne sæson, hvor han som midtbanens kreative spiller, har stor frihed.

Christian Nørgaard (Brentford FC) er blevet holdet anfører, hvilket understreger hans betydning, og ikke mindst hans alsidighed hvor han kan spille både i det centrale forsvar + på den defensive midtbane, gør at han naturligvis vil være stamspiller hele sæsonen.

Mads Andersen (Luton Town) skal ikke regne med det helt store, men oplevelsen får han da.

Joachim Andersen (Crystal Palace) danner et stærkt makkerpar i det centrale forsvar med Marc Guehi, og da Palace formentlig vil gå en særdeles svær sæson i møde, vil han blive en nøglefigur i det defensive arbejde, som træneren Hodgson især værdsætter.

Mikkel Damsgaard (Brentford FC) han skulle aldrig være skiftet til Premier League, og uanset om Thomas Frank med rette er glad for den spinkle tekniker, så får han formentlig en lige så svær sæson i denne omgang, som i den seneste. Hans første prioritet må være at komme til en anden liga, for ellers forsvinder landsholdspladsen formentlig.

Mads Bech Sørensen (Brentford FC) kommer ikke til at spille ret meget, men skal som sin navnebroder i Luton, nyde opholdet i Premier League, for det kan hurtigt slutte.

Mads Roerslev (Brentford FC) alle hedder åbenbart Mads på danskerfronten, men i modsætning til de 2 førnævnte, skal ham her nok få tilstrækkeligt med kampe, for han har gjort det fint på højre wing/back pladsen når han får chancen.

Mathias “Zanka” Jørgensen (Brentford FC) veteranen på 33 år er en af overraskelserne, men Thomas Frank vurderede åbenbart at han stadig kan gøre gavn, og mon ikke det bliver som i sidste sæson, dvs. med et par håndfulde kampe, når skader og karantæner plager forsvaret, og ja han gjordet altså fortræffeligt når han fik chancen må man bare sige.

Rasmus Højlund (Manchester United) er dyrt indkøbt, og i modsætning hvad klub og træner har udmeldt, får en spiller til 75 millioner Euro naturligvis ikke oceaner af tid til at vænne sig til omgivelserne, og da slet ikke når arbejdsgiveren hedder Manchester United. Han er tilmed skadet fra start, så det er op af bakke og hans eneste trøst er at hans reelt eneste angrebs konkurrent Martial, er mere skadet end han spiller. Højlund får det svært – meget svært, og jeg tiltror ham ikke nogen større chance for at slå igennem på det her niveau, hverken på kort eller lang sigt. At han har sagt “ja tak” til sin barndomsfavorit klub, hvor han kommer til at tjene lige under 100.000 Euro om ugen er 100% forståeligt, men følelser gør altså ikke det hele i topfodbold.

Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham Hotspur) skal nok belave sig på at varme bænken betragteligt mere end han har prøvet før i Spurs, for han virker ikke helt som trænerens foretrukne, da han simpelthen ikke bidrager med nok i pasningsspillet + de offensive områder. Rygter går på at Atletico Madrid er interesseret, og det bør han overveje, såfremt der kommer noget konkret.

Emiliano Marcondes (AFC Bournemouth) det mest interessante her bliver om han får spilletid overhovedet, så mon ikke han hurtigt lusker ud af bagdøren, det ville jeg gøre hvis jeg var ham.

Philip Billing (AFC Bournemouth) vil sammen med Joachim Andersen, Mathias Jensen og Christian Nørgaard blive en af 4 danskere, som kommer til at spille fast for deres klub, og den langlemmede jyde ved tilmed hvor modstandernes mål står henne.

Jacob Bruun Larsen (Burnley) hvordan han er kommet hertil må guderne vide, men det bliver næppe den store succes fra den førhen så spændende spiller, der efterhånden har spildt en del år af karrieren. Er han kommet af med Bendtners tidligere golddigger tøs – det må man da håbe for ham, så er der måske en chance, for evnerne har han et eller andet sted dybt inde i ham.

William Osula (Sheffield United) født i Aarhus, spillet ungdomsfodbold i FCK og skiftet til Sheffield Uniteds U 18 hold tilbage i 2018, og efter udlån i sidste sæson i den tredjebedste række i England hos Derby County, er han i denne sæson indlemmet i oprykkernes Premier League trup. Han er en forholdsvis høj angriber, 19 år og ved hvor målet står, spørgsmålet er hvor meget han egentlig har at gøre i den liga – vi får se!

Her er de spillere jeg specifikt vil holde særligt øje med, og faktisk glæder mig til at se.
– Declan Rice for at se om han virkelig bliver det “tandhjul” der kan bringe mesterskabet retur til “The Gunners”.
– Erling Haaland kan han virkelig fortsætte som sidste sæson – 2 mål i går – tjaa!
– Alejandro Garnacho hans gåpåmod og tempo bliver spændende at følge, men hvor er det ærgerligt at han og Rashford kæmper om samme plads!
– Michael Olise kan han fortsat udvikle sig, så tror jeg desværre det er sidste sæson i Palace trøjen!
– Youri Tielemans er en spiller jeg altid har syntes var spændende, og nu bliver han måske en vigtig brik på et bedre hold end før!
– Kevin De Bruyne kort og godt ligaens overordnet set bedste spiller!
– Josko Gvardiol kan han udvikle sig til den verdensklasse spiller han åbenlyst har potentialet til?
– Andre`Onana har han lagt sprællemands tendenserne fra Ajax bag sig, og bliver han den forstærkning han er tiltænkt?
– Sandro Tonali udover at han er italiener, som jeg per definition altid finder spændende, så er han en super fed spiller – kan han overføre niveauet til Premier League?
– Martin Ødegaard ja hvorfor er han (og Haaland) ikke danskere – hehe – en af de få tilbageværende 10ère i Europa på et højt niveau!
– Moises Caicedo kan han holde niveauet hvis han kommer til en stor klub – jeg tror og håber det, for han er interessant!
– Levi Colwill i mine øjne den mest interessante unge forsvarsspiller i Premier League – spørgsmålet er hvor meget kamptid han får?

Mere eller mindre interessante/relevante informationer om Premier League
– Gareth Barry har spillet flest kampe i ligaen nogensinde med sine 653, efterfulgt af Ryan Giggs med 632, og så er James Milner, der jo netop er skiftet fra Liverpool til Brighton nr. 3 med 619 kampe. I alt 13 spillere har spillet 500 kampe eller flere, men kun Milner er altså stadig aktiv. Kyle Walker med 363 og Hugo Lloris med 361 kampe er dem der er tættest af aktive udover Milner.
– Alan Shearer har scoret 260 mål i ligaen, hvilket er rekord, og den nu nye Bayern München spiller Harry Kane, var reelt eneste spiller der var nogenlunde tæt på med sine 213 mål. Nr. 3 er Wayne Rooney på 208 mål.
– Erling Haaland er den spiller der har scoret flest mål i en Premier League sæson, hvilket han som bekendt gjorde sidste sæson med 36 mål.
– Jürgen Klopp er den aktuelt længst siddende manager med 7 år og 306 dage, efterfulgt af Pep med 7 år og 40 dage, mens Thomas Frank er nr. 3 med 4 år og 298 dage.
– Luton Town er klub nr. 51 der skal spille i Premier League.
– 6 klubber (Liverpool, Manchester United, Arsenal, Everton, Chelsea og Tottenham Hotspur) er de eneste klubber der aldrig har været udenfor Premier League.
– Manchester United har rekorden i antal mesterskaber i Premier League med 13, efterfulgt af bysbørnene fra City med 7, og herefter følger Chelsea med 5.
– Ryan Giggs har vundet 13 mesterskaber i Premier League hvilket er rekord, efterfulgt af Paul Scholes med 11. Af nuværende spillere er 5 mesterskaber rekord, og det har Kevin De Brune, Aymeric Laporte, Phil Foden, John Stones, Bernardo Silva og Ederson Moraes gjort.
– De 20 klubber ejes af personer med 9 forskellige nationaliteter, i hvert fald hvis vi kigger på aktiemajoritetsholderne. Flest kommer fra USA nemlig 8, efterfulgt af England med 4 og Saudi Arabien med 2.
– De 20 managere fordeler sig på 12 nationaliteter, med 5 fra England, 4 fra Spanien og så 2 fra Wales.
– 83.222 tilskuere var der til kampen mellem Tottenham Hotspur og Arsenal d. 10 februat 2018 hvilket er tilskuer rekord.
– Manchester Citys 100 point i sæsonen 2017/18 er rekord.
– Manchester Uniteds 726 sejre er rekord.
– Everton har rekorden for flest nederlag med 432.
– Det er ligeledes Everton der har flest antal uafgjorte kampe nemlig 332.
– Derby Countys 11 point i sæsonen 2007/08 er bundrekord.
– Manchester Citys 106 mål i sæsonen 2017/18 er rekord.
– Manchester United har rekorden for flest mål nogensinde med 2243.
– Thierry Henry har været topscorer flest gange med 4, efterfulgt af Mohamed Salah, Harry Kane og Alan Shearer med hver 3.
– Manchester United har det højeste lønbudget med 248 millioner årligt, efterfulgt af Manchester City med 246 millioner Euro, og så kommer Arsenal på 3 pladsen med 208 millioner Euro.
– Højst lønnede spiller i ligaen er Kevin De Bruyne med en ugeløn på 464.000 Euro, efterfulgt af Erling Haaland med 435.000 Euro ugentlig, mens trioen Casemiro, Jadon Sancho og Mohamed Salah deler 3 pladsen med deres hver især 406.000 Euro.
– Højst lønnede dansker er Christian Eriksen der tjener 174.000 Euro om ugen, mens Pierre-Emile Højbjerg tjener 115.000 Euro pr. uge, med Joachim Andersen på 3 pladsen med sine ca. 100.000 Euro om ugen. Lavest lønnede er Mads Bech Sørensen der må nøjes med 4.800 Euro pr. uge.

Med alle disse ord nåede jeg til vejs ende i denne artikel om den nye sæson i Premier League, og jeg håber at du er blevet underholdt, informeret og måske mere vidende på verdens fedeste fodboldliga – og ja så lige pludselig på genlæs 😉

Grado (IT) 12.08.21

 

Torben Aakjær

Næste indlæg

TREQUARTISTA PÅ ITALIENSK!