FARVEL BETTE SCHMEICHEL!

HVOR ER DET FRISKE BLOD HR HJULMAND?

Jeg har som udgangspunkt enorm respekt for de ældre i vort samfund. Det er dem der i høj grad, har sørget for den velfærd, som vi nyder godt af i dag. Ikke desto mindre kan jeg godt nærmest falde ned af sofaen af grin, når en uhyre stivbenet, lettere mumlende og åbenlyst desorienteret amerikansk præsident, desperat forsøger at give indtryk af at han er helt ved sine fulde fem. Han har sværere ved at huske selv elementære ting, end Mette Frederiksen har ift. at fortælle om katastrofe scenarier, og hans gangart får selv John Cleese i sine bedste dage, til at fremstå normal. Det er pinligt, absurd og ja bare uhyre komisk!

Uden i øvrigt at drage sammenligninger, kan man bringe alderdommen, eller i hvert fald alderdommen ift. at udøve sport på absolut elite niveau, ind i denne artikel, for man kan sige rigtig meget om den endnu siddende fodboldlandstræner Kasper Hjulmand, men at han er typen der ligefrem kan finde på at give yngre spillere chancen, er i hvert fald ikke noget han skal have siddende på sig. I de år hvor Hjulmand har styret tropperne, har han, uanset om det har været test, EM eller VM kampe, altovervejende holdt sig til de “sikre kort”. Stammen har gennemgående bestået af spillere har har rundet 30 år, og kun i uhyre sjældne tilfælde har spillere under 23 år fået chancen. Hvis enkelte så har fået chancen, har den været kort – typisk få minutter af en kamp, og i hvert fald ikke over en periode, så vedkommende ligesom kunne udvikle sig, og få rystet nerverne af sig.

Både da Danmark deltog i EM 20/21 og til VM i 2022, mønstrede vi et hold, der var blandt de ældste i respektive turneringer, og senest til VM i Qatar, var Danmark blandt de nationer der havde flest spillere på + 30, færrest i alderen U 23, og eneste europæiske nation der ikke havde spillere med i U 21 alderen.

Kasper Hjulmand har stået i spidsen for A landsholdet i 47 kampe, og med undtagelse af en enkelt kamp, tilbage i 2020, hvor Kasper Schmeichel ikke kunne deltage, da spillere fra Storbritannien ikke måtte rejse til fastlandet, har den i dag knap 38 årige keeper vogtet buret. Selv ikke i testkampe hvor der ikke var point på spil, har Hjulmand veget fra sin keepers side af. Yngre målmænd som bl.a. Hermansen, Christensen, Rønnow og/eller Jørgensen er blevet “syltet” på det skammeligste, og ingen ved derfor hvordan en af disse vil reagere, når og hvis Schmeichel skades eller stopper. Det kan ske dagen før slutrunden starter, og så kan man vist roligt sige at den “gode” Hjulmand står med “håret i postkassen”.

Ældre læsere på omkring min alder, husker sikkert da den 40 årige Dino Zoff vogtede “Gli Azzuris” bur til noget nær UG tilbage under den succesfulde VM slutrunde i 1982, og mange af os har da med tiden nydt keepere som bl.a. Buffon, Maier og stadig Neuer i aktion for respektive landshold, på trods af en høj alder. Apropos sidstnævnte, så er Neuer født samme år som Schmeichel, men i modsætning til den danske keeper, så har Neuer både højde og niveau til stadig at vogte buret for en topklub. Der er immervæk enorm forskel på FC Bayern München i Bundesligaen og RSC Anderlecht i Jupiler League – skrevet med al respekt!

Lidt det samme kan man sige om det centrale forsvar, hvor han primært har holdt sig til “Tordenskjolds soldater”, og hvor en Simon Kjær på knap 35 år, af uransagelige årsager stadig er stamspiller, og tilmed anfører for landsholdet. På midtbanen er der heller ikke prøvet alverden, og det er stadig Delaney, Højbjerg og Eriksen der foretrækkes, selvom de alle er oppe i alderen, og ingen af dem er blot i nærheden af at være stamspillere i respektive klubber. For god ordens skyld har den 32 årige Delaney været skadet, så i skrivende stund har han blot opnået 6 (seks) minutters spilletid i Anderlecht. Højbjerg skiftes ind oftest til sidst i Tottenhams kampe, og de få gange han er startet på banen, har Spurs typist sat point til. 4-5 spillere er foran ham klub hierakiet, og alle er yngre end ham, så fremtiden netop der ser bestemt ikke lys ud. Det samme kan man vist mildt sagt sige om den mangeårige playmaker for Spurs og det danske landshold, Christian Eriksen. Han er i dag 32 år, og man skal i den grad være heldig såfremt man skal se ham i aktion for Manchester United. Selvom klubben er i en uhørt krisetilstand, er det yderst sjældent at Eriksen får spilletid. Er alle mand klar, er han vel i bedste fald 6-7 stykker nede på listen over egnede midtbanespillere, og selvom han har en kontrakt til endnu en sæson, regner de fleste med at “festen” slutter til sommer. Eriksen er langt fra den spiller han var i sine bedste år i Spurs, og da han af tragiske årsager ikke var klar under EM 20/21, spillede det daværende landshold en helt anden form for frisk og hurtig fodbold. Bevares modstanderne var ikke på specielt højt niveau før den tabte semifinale, men holdet spillede underholdende, hurtigt og fremadrettet, noget som forsvandt igen straks Eriksen returnerede til holdet.

Det er naturligvis absurd, men lidt det samme så man omkring landsholdet tilbage i start 90èrne, hvor utvivlsomt dygtige spillere som f.eks. Jan Mølby og Michael Laudrup, i en periode frasagde sig landsholdet da de ikke brød sig om hverken spillestil eller træneren. Danmark gik som bekendt hen og vandt EM i 1992, hvor den centrale midtbane i stedet for f.eks. Mølby og Laudrup, i stedet hed Kim Vilfort og John “Faxe” Jensen. Unægtelig nogle andre typer, men min påstand den dag i dag, er at Danmark ikke havde været i nærheden af at vinde det EM, såfremt Mølby og/eller Laudrup havde været med på holdet. Selvom de individuelt hver især var klasser over Vilfort og “Faxe”, og på tidspunktet var store spillere i henholdsvis Liverpool og FC Barcelona, mens Vilfort og “Faxe” til daglig hyggede sig i Brøndby, så var de to sidstnævnte altså bare bedre ift. landsholdets daværende stil, og det bar “frugt”.

Jeg er gudskelov ikke dansk landstræner, og desværre må vi nok trækkes med DBU`s hjemmeproducerede og store darling et stykke tid endnu. Med mindre EM bliver endnu en stor blamage, tænker jeg endda at Hjulmand også er med når det går løs med VM i 2026. Den tid i så fald den sorg, men for at man ikke skal kunne skyde mig i skoene, at jeg ikke har frembragt eksempler, der passende burde og kunne afløse flere fra den gamle garde – hellere i dag end i morgen, så vil jeg tillade mig herunder at opremse det, som jeg selv mener er relativ åbenlyse åbenlyse eksempler.

Der kommer 9 spillere, alle i alderen 19 – 24 år, og alle med ingen eller kun ganske lidt erfaring omkring det danske A landshold.

Rækkefølgen er tilfældig.



Morten Frendrup – (født d. 7 april 2001 / 22 år)
Klub:
Genoa CFC
Aktion i Serie A i indeværende sæson:
26 kampe / 1 mål / 4 assist
Primær fod:
Højre
Højde:
178 cm.
Primær position: Central midtbane
Sekundær position: Defensiv midtbane
I øvrigt: Venstre midtbane, højre midtbane, venstre back + højre back
Klubber som ungdomsspiller: Tuse IF, Holbæk B&I + Brøndby IF
Klubber som seniorspiller: 
2017 – 2021 (Brøndby IF) 78 kampe / 2 mål
2022 – (Genoa CFC) 71 kampe / 3 mål
Info: Han debuterede i en meget tidlig alder for Brøndby i Superligaen, og skiftede som 20 årig videre til sin nuværende klub i Serie A, hvor han aktuelt er i gang med sin tredje sæson, efter at han i sin første rykkede ud af Serie A. Det blev blot til 10 kampe i debutsæsonen, men i Serie B var han stamspiller og klubben rykkede med det samme retur til den bedste række, hvor det for Frendrup er blevet til 26 ud af 27 mulige kampe (den ene han mistede var pga. karantæne). Næsten mere imponerende er det at han har spillet fuld tid i 24 af de 26 kampe, og er startet på banen i de 25. I seneste kamp mod Internazionale FC modtog han et gult kort efter 20 minutter, og spillede generelt ikke specielt prangende, hvilket foranledigede at han for første gang i sæsonen blev udskiftet. Det skete i halvlegen hvor rutinerede Kevin Strootman erstattede ham. Set over hele sæsonen har han jfr. det norske analysefirma FotMob en gennemsnitskarakter på 7,21, hvilket placerer ham som nr. 44 på listen over de 319 spillere der indtil videre er rangeret i Serie A. Det er bedst af de danske spillere, hvor nærmeste “konkurrent” på det parameter er AC Milans Simon Kjær, der er placeret som nr. 88, mens Victor Kristiansen fra Bologna er nr. 130.

Frendrup er en uhyre alsidig spillertype, hvilket fremgår af indledningen på beskrivelsen af ham. Hans primære position er dog markant på midtbanen, gerne med et defensivt udgangspunkt. Han har et fremragende blik for spillet, er stærk til at forudse modstandernes træk, og på Serie A`s “tackleskala” er han den aktuelt sjette bedste spiller til at vinde sine tacklinger. Han var faktisk før årsskiftet oppe på duksepladsen, så ingen tvivl om at velplacerede tacklinger er en af hans specialer.

Trods en relativ beskeden højde og drøjde, er han bestemt ikke bange for at gå ind i nærkampe, og han vinder dem rent faktisk ofte, hvilket ikke mindst skyldes han energi og engagement. Han har en nærmest udansk vindervilje, lidt som man tidligere har set det omkring f.eks. Søren Lerby eller Stig Tøfting, i øvrigt uden sammenligning overhovedet, og der er ingen tvivl om at større klubber holder øje med hans fortsatte udvikling.

Pt. spiller han i en mellem god italiensk klub, og vigtigst af alt, så får han masser af spilletid på sin favoritplads, alt i mens han befinder sig i Europas og dermed verdens tredje bedste fodboldliga. Der bør ikke være noget hastværk i forsøget på at kom væk det næste års tid, men det er klart at hvis udviklingen fortsætter positivt, må og skal han forsøge sig på et højere niveau. At han ikke har opnået A landskampe for Danmark endnu, her hvor han nærmer sig 23 år, er nærmest en skandale, men desværre et udtryk for den siddende landstræners skræk overfor nye og yngre kræfter. Det er møgærgerligt, for pt. har Danmark ingen bedre til positionen som defensiv midtbanespiller, så hvad venter ham Hjulmand dog på?

Thomas Kristensen – (født d. 17 januar 2001 – 22 år)
Klub: Udinese Calcio
Aktion i Serie A i indeværende sæson:
17 kampe / 0 mål / 0 assist
Primær fod:
Højre
Højde:
198 cm.
Primær position: Central forsvarer
Sekundær position: Defensiv midtbane
Klubber som ungdomsspiller: Galten FS, Vejle og AGF
Klubber som seniorspiller: 
2021 – 2023 (AGF) 39 kampe / 1 mål
2023 – (Udinese Calcio) 17 kampe / 0 mål
Info: Den næsten 2 meter høje forsvarsspiller, har i den grad vist sig frem i Serie A i indeværende sæson, hvor han indtil videre har vundet omkring 2/3 af sine hovedstødsdueller, og et stykke over 80% af sine tacklinger, uanset om det har været med fødderne eller kroppen. Det illustrerer at den fysisk velbyggede jyde er faldet godt til, og selvom alting formentlig stadig synes nyt og anderledes, virder det i allerhøjeste grad til at han allerede i sin debut sæson er ved at etablere sig.

Bør i allerhøjeste grad sluses ind omkring landsholdet, om ikke andet så for om man kan se hvordan han arter sig i det selvskab. Simon Kjær er “over the hill”, AC spiller sjældent eller aldrig i det centrale forsvar for sin klub, alt i mens Victor Nelsson og Jannik Vestergaard aktuelt ikke optræder for klubber/ligaer, der bør berette til en plads på landsholdet.

Patrick Dorgu – (født d. 26 oktober 2004 – 19 år)
Klub: US Lecce
Aktion i Serie A i indeværende sæson:
21 kampe / 1 mål / 0 assist
Primær fod:
Venstre
Højde:
197 cm.
Primær position: Venstre back
Sekundær position: Venstre wingback
Klubber som ungdomsspiller: FC Nordsjælland og US Lecce
Klubber som seniorspiller: 
2023 – (US Lecce) 21 kampe / 1 mål
Info: Man kan starte med at ånde lettet op over at Patrick ikke har valgt sit mellemnavn Chinazaekpere som navn på trøjen, men derimod sit betydeligt lettere udtalelige efternavn Dorgu. Så langt så godt 😉 Når det er skrevet og sagt, så har vi at gøre med en fysisk særdeles velbygget ung fyr, der er hurtig, ved hvor stærk han er, og til trods for sin unge alder, hurtigt har demonstreret et glimrende overblik. Han får mange minutter og kampe i taktisk stærk liga, og han er venstre benet hvilket jo unægtelig er en fordel, når man er back i banens venstre side. Det er mulige konkurrenter som bl.a. Joakim Mæhle og Jens Stryger Larsen som bekendt ikke, og hos dem begge har man undervejs i deres karriere på landsholdet, noteret sig en del udfordringer.

Venstre benet er dog den ligeledes unge Victor Kristiansen fra Bologna, og den tidligere FCK spiller, har jo et stykke tid været inde omkring Hjulmands hold. Det er således primært ham som Dorgu skal kæmpe med, men alt andet lige så bør Dorgu naturligvis få chancen for at vise hvad han kan, og så er det jo super godt at have to ægte venstre backs i en trup.

Rasmus Carstensen (født d. 10 november 2000 – 23 år)
Klub:
1. FC. Köln (udlånt fra KRC Genk denne sæson)
Aktion i Bundeligaen i indeværende sæson:
20 kampe / 0 mål / 0 assist
Primær fod:
Højre
Højde:
183cm.
Primær position: Højre back
Sekundær position: Højre wing
I øvrigt: Venstre wing
Klubber som ungdomsspiller: Virklund BK og Silkeborg IF
Klubber som seniorspiller: 
2018 – 2022 (Silkeborg IF) 85 kampe / 2 mål
2022 – 2023 (KRC Genk) 4 kampe / 0 mål
2023 – (1. FC. Köln) 20 kampe / 0 mål
Info: Det blev blot til 47 minutters aktion for Genk i sidste sæson i Jupiler League, og for mange lignede det noget som godt kunne være en hurtig retur til den danske “andedam”, men denne sæsons udlån til Köln i den i øvrigt langt stærkere Bundesliga, har i den grad passet højre backen og lejeren, hvilket kampantallet tydeligt viser. Han er blevet fast mand for den gamle traditions klub, og det ligger i “kortene” at Köln køber ham fri fra den belgiske klub.

I landsholds øjemed, er han aktuelt et niveau under Joakim Mæhle, hvis denne benyttes som højre back, men han er mere stabil, lige så hurtig, stærkere i kroppen og virker mere koncentreret, end f.eks. Bah i Benfica, så han er som minimum en spiller man bør prøve af i en af de kommende 4 testkampe.

Mads Roerslev (Rasmussen) (født d. 24 juni 1999 – 24 år)
Klub:
FC Brentford
Aktion i Premier League i indeværende sæson:
23 kampe / 1 mål / 2 assist
Primær fod:
Højre
Højde:
184 cm
Primær position: Højre back
Sekundær position: Højre wingback
Klubber som ungdomsspiller: FC København
Klubber som seniorspiller: 
2017 – 2919 (FC København) 5 kampe / 0 mål
2017 (Halmstad BK – lån) 1 kamp / 0 mål
2019 (Vendsyssel – lån) 4 kampe / 0 mål
2019 – (FC Brentford) 91 kampe / 2 mål
Info: Det vil være direkte løgn at påstå at Roerslev har haft en typisk karriere indtil videre. Som yngre blev han ikke regnet som et specielt stort talent, og mange anså det som tosset, at Brentford ønskede at tilknytte ham tilbage i 2019. Det var dog heller ikke meget spilletid han fik i starten, men langsomt og faktisk usvigeligt sikkert, har han spillet sig ind på det danskprægede Premier League hold, og uden at gøre det store væsen af sig, spiller han næsten hver gang på sin back/wing back position, afhængig af hvilket system Thomas Frank vælger.

Alene det faktum at han er stamspiller for et Premier League mandskab, gør selvsagt at man bør se ham an, og selvom han muligvis ikke scorer mål som en Mæhle, så kan han bidrage med stabilitet, modenhed og solidt backspil, og det er bestemt ikke at foragte.

Gustav Isaksen (født d. 19 januar 2001 – 22 år)
Klub:
SS Lazio
Aktion i Serie A i indeværende sæson:
22 kampe / 2 mål / 2 assist
Primær fod:
Begge
Højde:
181 cm
Primær position: Højre wing
Sekundær position: Venstre wing eller angriber
Klubber som ungdomsspiller: Roslev og FC Midtjylland
Klubber som seniorspiller: 
2019 – 2023 (FC Midtjylland) 100 kampe / 24 mål
2023 – (SS Lazio) 22 kampe / 2 mål
Info: Han er teknisk velfunderet, hurtig på fødderne og har et præcist spark. Mangler nok en anelse fysik og mod, men har bestemt potentialet til at blive en fast bestanddel af det danske A landshold, hvor han overraskende nok ikke har optrådt for endnu. Han scorede mange mål i Superligaen, men har haft noget sværere ved at ramme modstandernes kasse i Serie A, og endnu har han til gode at spille en fuld kamp i den bedste italienske række. Som det fremgår får han dog masser af kampe, enten som starter eller indskifter, og han var senest med i begge kampene mod Bayern München i Champions League, hvor han i den første i Rom startede på banen og fik de første knap 80 minutter, mens han kom ind i den anden kamp, som sendte det italienske hold ud af turneringen.

Oplagt til landsholdet, da der reelt ikke er nogen brugbare modstandere til de to kanter, i hvert fald ingen der spiller regelmæssigt på et højt niveau, så hvad venter du dog på Hjulmand?

Morten Hjulmand (født d. 25 juni 1999 – 24 år)
Klub:
Sporting Lissabon
Aktion i Liga Portugal i indeværende sæson:
21 kampe / 2 mål / 2 assist
Primær fod:
Højre
Højde:
186 cm
Primær position: Defensiv midtbane
Sekundær position: Central eller offensiv midtbane
Klubber som ungdomsspiller: FC København
Klubber som seniorspiller: 
2018 – 2020 (Admira Wacker) 68 kampe / 1 mål
2021 – 2023 (US Lecce) 91 kampe / 0 mål
2023 – (Sporting Lissabon) 21 kampe / 2 mål
Info: Er en spiller der har taget den “rolige” vej op, hvor han først startede op i den relativ bløde østrigske liga, dernæst videre til et par sæsoner i Serie B i Italien, sluttende af med sidste sæson i Serie A, inden han så er blevet hentet til Sporting Lissabon, som historiens i øvrigt kun anden danske spiller (den første var Peter Schmeichel).

I Portugal har han hurtigt udviklet sig til ikke bare en stamspiller, men en særdeles vigtig spiller for holdet, hvor han med defensiv styrke, overblik, benhårde tacklinger og ganske fint pasningsspil, er blevet en populær skikkelse i klubben. Han har, i modsætning til de fleste andre spillere i denne artikel, opnået landskampe – faktisk 3 af slagsen, og det bør kun være starten, for Hjulmand bør allerede nu sluse ham fast ind omkring start 11èren.

Og nej de er ikke i familie med hinanden – ham her og landstræneren!

Matt O`Riley (født d. 21 november 2000 – 23 år)
Klub:
Celtic Glasgow
Aktion i Scottish Premiership i indeværende sæson:
28 kampe / 11 mål / 9 assist
Primær fod:
Venstre
Højde:
189 cm
Primær position: Central midtbane
Sekundær position: Defensiv eller offensiv midtbane
Klubber som ungdomsspiller: Fulham
Klubber som seniorspiller:
2017 – 2020 (Fulham) 1 kamp / 0 mål
2021 – 2022 (MK Dons) 49 kampe / 10 mål
2022 – (Celtic Glasgow) 73 kampe / 17 mål
Info: Her skal man tage det forbehold, at den bedste skotske liga, ikke er meget bedre end f.eks. den danske liga, men derfor kan man jo godt være en spændende spiller, hvilket O`Riley bestemt er. Som type kan han minde om Philip Billing, hvilket muligvis er årsagen til at Hjulmand ikke har den store fidus til ham. Han er en høj ranglet spiller, men trods sine lange ben, har han faktisk en fremragende teknik, går til stålet i nærkampene, ser ud til at have et fint blik for spillet, og er faktisk ganske hurtig. En spiller der giver sig 100% hver gang, og en spiller, man altid kan sætte sin lid til.

Om det er godt nok til at blive fast på et dansk A landshold, kan synes tvivlsomt, men han bør være med i en trup, da han er alsidig, anvendelig, stabil og sjældent skadet.

Som ungdomsspiller voksede han op i Fulham, hvor han bl.a. havde Jose Mourinhos søn som holdkammerat. Sønnen hedder pudsigt nok det samme som farmand – dette blot som en sjov anekdote.

Filip Jørgensen (født d. 16 april 2002 – 21 år)
Klub:
FC Villareal
Aktion i La Liga i indeværende sæson:
26 kampe
Primær fod:
Højre
Højde:
190 cm
Primær position: Målmand
Klubber som ungdomsspiller: GIF Nike, Malmö FF, Santa Catalina, Penya Arrabal, Mallorca og FC Villareal
Klubber som seniorspiller: 
2020 – 2023 (FC Villareal) 41 kampe
2023 – (FC Villareal) 26 kampe
Info: Det er langt fra hver dag at Danmark råder over en keeper, der udover at være så ung, står fast i en La Liga klub, men det er ikke desto mindre tilfældet her, hvor hovedpersonen vel og mærke endnu selv kan vælge om han ønsker at repræsentere Danmark eller Sverige, når og hvis han udtages til et A landshold. Han har som yngre spillet for forskellige U landshold i Sverige, men senest har han været med omkring det danske U 21 landshold, og alene af den grund, bør han naturligvis hurtigst muligst udtages, så man kan se hvad han kan/ikke kan. Han er så ung endnu, at han kan formes i visse retninger, og størrelsen er der jo, i modsætning til den snarlige 100 kamps jubilar.

Lad os se om du tør Hjulmand!

Det var en lettere gennemgang af 9 yngre spillere, der alle er til rådighed for Kasper Hjulmand. Nu må vi vente og se, hvor mange af dem han tør og vil udtage, når det går løs.

Til slut et bud på en trup, der kunne være et frisk alternativ til den nuværende.

Frisk 23 mands trup til EM (alder i parentes når EM starter):
Målmand: Filip Jørgensen (FC Villareal) – 22 år
Målmand: Frederik Rønnow (Union Berlin) – 31 år
Målmand: Mads Hermansen (Leicester City) – 23 år
Højre back: Rasmus Carstensen (1. FC. Köln) – 23 år
Højre back: Joakim Mæhle (VfL Wolsburg) – 27 år
Venstre back: Victor Kristiansen (FC Bologna) – 21 år
Venstre back: Patrick Dorgu (US Lecce) – 19 år
Central forsvar: Joakim Andersen (Crystal Palace) – 28 år
Central forsvar: Andreas “AC” Christensen (FC Barcelona) – 28 år
Central forsvar: Victor Nelsson (Galatasaray) – 25 år
Central forsvar: Thomas Kristensen (Udinese Calcio) – 22 år
Defensiv midtbane: Morten Hjulmand (Sporting Lissabon) – 24 år
Defensiv midtbane: Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham Hotspur) – 28 år
Defensiv midtbane: Christian Nørgaard (FC Brentford) – 30 år
Central midtbane: Morten Frendrup (CFC Genoa) – 23 år
Central midtbane: Matt O`Riley (Celtic Glasgow) – 23 år
Central midtbane: Mathias Jensen (FC Brentford) – 28 år
Central midtbane: Philip Billing (Bournemouth) – 27 år
Venstre/højre wing: Gustav Isaksen (SS Lazio) – 22 år
Højre wing: Andreas Skov Olsen (FC Brügge) – 24 år
Angriber: Anders Dreyer (RSC Anderlecht) – 26 år
Angriber: Rasmus Højlund (Manchester United) – 21 år
Angriber: Jonas Wind (VfL Wolsburg) – 25 år

Bobler:
Mads Roerslev (FC Brentford) – 24 år

Ud går en flok ældre spillere, der har udgjort stammen omkring et årti, men som ikke længere har niveauet til at løfte holdet:
Kasper Schmeichel (RSC Anderlecht) – 37 år
Jens Stryger Larsen (Malmö FF) – 33 år
Simon Kjær (AC Milan) – 35 år
Thomas Delaney (RSC Anderlecht) – 32 år
Yussuf Poulsen (RB Leipzig) – 29 år
Martin Braithwaite (Espanyol) – 33 år
Mathias “Zanka” Jørgensen (FC Brentford) – 34 år
Jannik Vestergaard (Leicester City) – 31 år
Christian Eriksen (Manchester United) – 32 år

Endvidere en række spillere der har fået rigeligt med chancer, men ikke har bevist noget endnu:
Alexander Bah (SL Benfica) – 26 år
Robert Skov (TSG 1899 Hoffenheim) – 28 år
Rasmus Kristensen (AS Roma) – 26 år
Mohamed Daramy (Stade Remis) – 22 år

Og så er der dem her – hele tiden skadede, ude af form, eller slet og ret bare ikke gode nok:
Mikkel Damsgaard (FC Brentford) – 23 år
Jesper Lindstrøm (SSC Napoli) – 24 år
Kasper Dolberg (RSC Anderlecht) – 26 år
Jacob Bruun Larsen (FC Burnley) – 25 år

Ja man har da lov til at drømme, for meget andet end en drøm, bliver det næppe til, men det var i hvert fald hvad jeg havde i tankerne denne gang. Tak fordi du læste med, og ja lige pludselig på genlæs 😉

København (DK) 09.03.2024

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

FARVEL BETTE SCHMEICHEL!