VIND ELLER FORSVIND!

DANMARK RAUS – HJULMAND RAUS!

Ævle bævle – stolpe op – stolpe ned – frygtelige upræcise analyser af betalte “eksperter” hos både TV 2 og DR, hvilket i lighed med da tilsvarende politiske “eksperter” blev kylet ud, da de for år tilbage totalt misforstod virkeligheden, hvor Trump vandt det amerikanske valg, bør få tilsvarende konsekvenser. Vi har hørt Lars Jacobsen fremhæve den ene, efter den anden offensive profil på det danske hold, vi har hørt David Nielsen ævle om sammenhold og vindervilje, og vi har hørt den evigt talende Kasper Hjulmand, forsøge at snakke sig ud af problemerne, som ikke kun fremstod i denne kamp, men var synlig straks fra starten, hvor alt for defensive taktiske oplæg, nærmest ødelagde det hele – faktisk før det var startet. At han så så krydrede en uhørt dårlig træner indsats med besynderlige udskiftninger, understreger pointen.

Danmark er nu ikke bare færdige ved dette VM, men man slutter sidst i en gruppe der på forhånd reelt “kun” så ud som om det blev en kamp mellem “Les Bleus” og Danmark. Glemt er en hæderlig indsats forrige sommer, hvor man godt nok kun formåede at besejre lavere rangerende lande, men hvor en semifinale altid bør og skal prisværdiges. Kampene i Nations League gav falske forhåbninger, men igen indimellem fint spild, selvom der var en del sprækker, og sejrene over Frankrig, blev tillagt al for meget værdig, hvilket i den grad gav bagslag når det gjaldt – dvs. da VM startede.

Trupsammensætningen var på forhånd omdiskuteret, ikke mindst da det, stik i mod hvad Hjulmand konstant lagde vægt på, blev en trup nærmest overbefolket af spillere, der mere eller mindre var langt fra fast spilletid i respektive trupper. Kig på navne som Joakim Mæhle, Simon Kjær, Christian Nørgaard, Kasper Dolberg, Yussuf Poulsen, Mikkel Damsgaard, Andreas “AC” Christensen, Jonas Wind m.fl., og se på de efterladte Casper Nielsen, Morten Hjulmand, Philip Billing og Marcus Ingvartsen m.fl. Hvorfor Hjulmand – hvorfor disse besynderlige valg? I uhyrlig grad mindede det hele om noget vi så tilbage under VM 10, hvor Morten Olsen gjorde sig selv og landsholdet en enorm bjørnetjeneste, hvilket Hjulmand i den grad kopierede nærmest til perfektion.

Karakterer til det danske hold på skalaen 1-10, hvor 10 er absolut uovertruffen verdensklasse, mens 1 svarer til at selv Lars næppe kan bruge vedkommende!

Kasper Schmeichel: 5
Begik ingen åbenlyse fejl, men havde sine efterhånden karakteristiske udspark som drønede op på tilskuerpladserne, og ja så havde man da gerne set bare 5 cm. længere arme, for så burde den bold altså ikke være gået ind.

Joakim Mæhle: 3
For tredje kamp i træk var det tydeligt at se at han mangler match træning fra Atalanta, og den hæsblæsende målfarlige back vi stadig husker tilbage fra sommeren 2021, var i bedste fald en skygge af sig selv generelt under dette VM.

Andreas “AC Christensen: 6
Overall bedste danske spiller til dette VM, og igen i dag spillede han fint, uden at være prangende. Naturligvis kan en central forsvarsspiller ikke redde det hele, og det er jo symptomatisk for en dansk præstation, at det er ham eller Højbjerg, der vel har været de mindst dårlige efter 3 kampe.

Joakim Andersen: 4
Var relativ tydelig i sine fysiske dueller, og spillede fejlfrit i 1 halvleg, men 2 halvleg var ikke god, og han understregede nedturen med en absurd dårlig aflevering på tværs af banen.

Rasmus Kristensen: 3
Jeg havde, som jeg skrev i min optakt, prioriteret den hurtigere og mere letbenede Bah på højrebacken, og med al respekt for Kristensen, havde det også været det rigtige valg. Virkede tung og lavede vel ikke en god aflevering.

Pierre-Emile Højbjerg: 5
Sammen med “AC” eneste hæderlige spiller i den danske trup set over hele turneringen, og igen i dag var han den eneste længere fremme på banen, der i det mindste forsøgte. Desværre er hans medspillere langt fra det niveau han er vant til i Spurs.

Mathias Jensen: 3
Det måtte briste eller bære, og tjaa – det bristede vel, da han måske var lidt for fin i sit spil, og så var hans eneste kamp reelt kun om det var ham eller Eriksen der var værst på midten.

Christian Eriksen: 3
Hvorfor vælger man en 100% sympatisk og bestemt holdets stjerne som anfører, når man som person er introvert, og ikke har for 5% lederegenskaber i sig. Nærmest en bjørnetjeneste, som naturligvis er Hjulmands fejl. Eriksen burde med eller uden det tyngende bind, have været langt bedre, men når selv han går ned, er der langt tilbage for de andre, for uha han var skidt kørende i sin måske sidste VM slutrunde.

Andreas Skov Olsen: 2
Bevares han kan drible og score lidt i en klappekage liga – men det går altså ikke til VM. Dumpede igen, og skal vist se at komme i gear, hvis han ikke vil ende som en man engang talte om som en coming star for DK!

Martin Braithwaite: 1
Yes, jeg havde sgu også startet inde med ham, alene af den årsag at man ikke kunne forestille sig at han var dårligere end de hidtidige forsøg. Men kort sagt – han var minimum lige så skidt, og spillede formentlig/forhåbentlig sin afskedskamp for et dansk landshold.

Jesper Lindstrøm: 4
Et frisk pust i en slem periode – og også i dag viste han momenter af hvad han kan, uden at det dog for alvor blev godt.

Alexander Bah: 5
Burde åbenlyst være startet inde da han er den hurtigste back vi har, men Hjulmand er ikke meget for at ændre det han tror fungerer, og det er jo for så vidt fair nok. Men når det så ikke fungerer, så skal man kunne justere, og det gjorde Hjulmand så i pausen, hvor Bah fik den sidste halvleg og gjorde det hæderligt.

Kasper Dolberg: 2
“Smilende Sussi” kom så og gjorde absolut intet!

Mikkel Damsgaard: 2
Avs – jeg ser ham i optimal form som starter, men når han ikke er i form, burde han nok ikke engang have været i truppen, men med så mange andre, udtager Hjulmand spillere af navn fremfor gavn, og det var at gøre den spinkle offensivspiller en vaskeægte bjørnetjeneste.

Robert Skov: 2
Jeg troede dårligt han var med i truppen, men han fik de lidt spilletid, og ja mere er der vel ikke at sige om det!

Andreas Cornelius: 2
Fik for tredje kamp i træk spilletid, og begik et krystalklart hattrick i elendige præstationer!

Ja det var så den ynkelige gennemgang af den måske mest pinlige forestilling, et dansk landshold nogensinde har præsteret. Det er tæt på man nu pludselig ser VM 10 med danske øjne som en succes, men umiddelbart er det same same – lort med lort på – og vi fik i den grad at se Hjulmand pinagtigt kopiere sin lysende helt Morten Olsen i miserable udtagelser! Straffen faldt prompte – heldigvis, for ellers var der jo ikke tale om topfodbold, hvis man kan nøjes med at sjoske rundt 1-200 minutter på 4-5 måneder, og så shine på den største scene!

Jeg kommer naturligvis tilbage med en om muligt endnu mere sønderrivende artikel, om fremtiden for det danske hold, men nu skal jeg først se Messi vs Lewandowski 😉

KBH (DK) 30.11.22

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

VIND ELLER FORSVIND!