ALTING FÅR EN ENDE - SELV MESSI BLIVER GAMMEL.... ENGANG!

THE RED DEVILS WILL RISE AGAIN – (MEN HVORDAN – OG HVORNÅR?)

En noget nær perfekt kombination af indkøbte Verdensstjerner som Van der Sar, Vidic, Ronaldo, Evra og Nani, topnavne fra England som Ferdinand, Carrick og Rooney samt spillere fra eget akademi som Scholes, Brown og Giggs!

En noget nær perfekt hold-kombination af indkøbte Verdensstjerner som Van der Sar, Vidic, Ronaldo, Evra og Nani, topnavne fra England som Ferdinand, Carrick og Rooney samt spillere fra eget akademi som Scholes, Brown og Giggs!

Da Newton Heath LYR F.C. i 1902 skiftede navn til Manchester United FC, var der nok ikke mange der havde regnet med at klubben med tiden ville blive den største og mest vindende klub i England og en af de største, rigeste og mest berømte klubber på Verdensplan på et niveau hvor vel kun yderligere 3 klubber kan tåle at blive omtalt, nemlig Real Madrid, FC Barcelona og FC Bayern München.

Ignoranter og hadere af Manchester United, og dem er der næsten lige så mange af som der er tilhængere, vil givetvis postulere at klubnavne som Juventus, Milan og Liverpool er klubber der fortjener at blive omtalt i samme sætning som førnævnte kvartet, men naturligvis kan man ikke være med i så fin en gruppe når man enten simpelthen vinder de store trofæer for sjældent (læs: Liverpool) eller har været indblandet åbenlyse og tilmed straffede (og nedrykningsdømte) korruptions- og manipulations skandaler som de to store Italienske klubber!

Så vil nogen måske pege på nyrige Chelsea og det er da en pointe som helt sikkert er værd at notere sig, men der skal dog lige gå en del flere sæsoner førend man som klub kan komme med i så fint et selskab, men London klubben er da helt sikkert en af de uhyre få aktører på det globale klubkort som måske en gang med tiden fortjener at blive omtalt med samme respekt som den store kvartet – men det kræver givetvis at Jose Mourinho bliver i klubben til han er 89 år, og man kunne forestille sig at der også lige skulle udbygges et stadion og satses en anelse mere på Akademiet end tilfældet har været hidtil – men vi får se – projektet er i hvert fald potentielt interessant – men personligt har jeg mine tvivl….!

STORE NAVNE – OGSÅ HISTORISK!
Hvis man siger Manchester United FC tænker de fleste fodboldelskere og da især fans af klubben på de igennem tiderne fantastiske navne der er uddannet fra klubbens eget Akademi/ungdomsafdeling som George Best, Bobby Charlton, David Beckham, Duncan Edwards, Ryan Giggs, Mark Hughes, Gary Neville, Nobby Stiles, Norman Whiteside og Paul Scholes blot for at nævne de nok mest prominente navne – og hvis man dertil tænker på tilkøbte Verdensnavne (Peter Schmeichel, Ronaldo, Carlos Tevez, Eric Cantona, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Roy Keane, Dennis Law, Bryan Robson, Wayne Rooney, Edwin van Der Sar, Robbie van Persie, Ruud van Nistelrooy osv. osv.) som har

Best, Cantona, Beckham og Ronaldo er måske 4 af fodboldhistoriens mest omtalte navne - både som fodboldspillere men mindst lige så meget for deres udseende, opførsel og brand - og fælles for alle 4 er naturligvis at de har spillet for Manchester United!!

Best, Cantona, Beckham og Ronaldo er måske 4 af fodboldhistoriens mest omtalte navne – både som fodboldspillere men mindst lige så meget for deres udseende, opførsel og brand – og fælles for alle 4 er naturligvis at de har spillet for Manchester United!!

båret klubbens trøje illustrerer og fastsætter det i høj grad klubbens status og verdensbrand.

REKORDERNES KLUB – KUN 1 PLADSER TÆLLER HER!
20 Engelske Mesterskaber (rekord), 11 FA Cup (rekord sammen med Arsenal), 1 VM for klubhold, og 3 Europa Cup for Mesterhold/Champions League titler + det løse siger lidt om hvor klubbens pokalskab ofte skal udbygges, og selvom der har været en kortvarig pokaltørke siden Sir Alex smed tøjlerne efter klubbens seneste Premier League titel i sæsonen 2012/13 og en uhyre sjælden misset Champions League deltagelse i sidste sæson under David Moyes til tider kaotiske ledelse, begynder brikkerne stille og relativt roligt at

Klubikonet over dem alle sammen med cheftræneren - en tilsyneladende stærk kombination!

Klubikonet over dem alle sammen med cheftræneren – en tilsyneladende stærk kombination!

falde på plads efter at den iltre Hollænder Louis van Gaal har overtaget chef sædet for De Røde Djævle, og med klubbens måske største spiller nogensinde ved sin side i form af legenden Ryan Giggs, er klubbens inderste værdier i allerhøjeste grad intakte, og det er nok så vigtigt for Manchester Uniteds DNA!

Indeværende sæson er ved at gå på hæld, og i skrivende stund ligner det en 4 plads og dermed en Champions League kvalificerende placering til van Gaals mandskab – en placering som under normale omstændigheder ville have været en skændsel, men som ovenpå sidste sæsons grusomheder og pinlige 7 plads minder om noget man med god vilje kan betegne som en rimelig succes, men naturligvis er man i denne klub ikke tilfreds med andet end første pladser, så al fokus er nu allerede begyndt at være indstillet på sæsonen 2015/16 hvor Mesterskabet skal hjem til Old Trafford efter et par sæsoners udlån til først naboerne og aktuelt rigmandsdrengene fra London! Ligeledes er der ingen tvivl om at Verdens stærkeste klubturnering, Champions League vil få en særlig høj prioritet, også selvom det selvsagt altid er yderst vanskeligt når modstanderne hedder Real Madrid, FC Barcelona, Chelsea og FC Bayern München – men klubben har gjort det før – og hvorfor ikke allerede i næste sæson? – Midlerne er i hvert til stede – man er loaded med penge, og i modsætning til nyrige opkomlinge som Manchester City, Chelsea og PSG m.fl., har man “rigtige” sponsorer, en ny mega aftale med Adidas, et kæmpe og altid stopfyldt stadion og sidst men ikke mindst klubnavnet – BRANDET – den ikoniske status, som det tager generationer at opbygge, og selvom man selvsagt ikke skal have alt for mange fadæse sæsoner som 13/14 grusomhederne bød på, så er brandet endnu 100% intakt og det skal således blive uhyre spændende at følge klubbens færden på det førstkommende transfer marked.

DEN GAMLE GARDE HAR VÆRET OPSKRIFTEN PÅ SUCCES!
Op til indeværende sæson rustede man gevaldig op med dyre indkøb af relativt ukendte Ander Herrera, stortalentet Luke Shaw, vice Verdensmestrene Angel Di Maria og Marcus Rojo, den alsidige Danny Blind og lejesvenden og førhen så målfarlige Radamel Falcao, og i vinter transfervinduet blev der overraskende indgået kontrakt med den tidligere Barca keeper Victor Valdes. Således en uhyre stærk forsamling – i hvert fald navnemæssigt, men sandheden er at det reelt kun er den man måske havde de mindste forventninger til, Herrera, som for alvor har slået til og gennemgående i sæsonen vist klassen! Shaw har i perioder virket utrænet og i dårlig form og er simpelthen for ofte skadet, Rojo var stærk i starten men kæmper også med skader mens Di Maria, som ellers lagde forrygende fra land, på det sidste har virket udskidt og som en færdig mand i klubben. Herudover kan man sige at Blind til dels også har været ok, og han har da i hvert fald spillet ganske meget, primært som venstre back eller på den centrale midtbane. Lejesvenden Falcao er der ingen grund til at bruge så meget tid på – han ligner en milliard – men har spillet som en sæk kartofler, og der er absolut ingen sportslig begrundelse i at beholde den førhen så uhyggelige skarpretter. Endelig er der Valdes som pt. må være klodens bedste målmands opvarmer – han får simpelthen ikke et sekunds spilletid sålænge De Gea er klar, så signingen af ham må være en af sæsonens helt store spørgsmålstegn. Nuvel set med klubbens øjne – genialt – men med hans egne øjne – mildt sagt mærkværdigt, ikke mindst da Liverpool efter sigende stod klar med en kontrakt og helt sikkert kunne tilbyde masser af spilletid istedet for deres forfærdelige Mignolet – men tjaa – sket er sket og

Selvom LIndegaard griner - er han vist bogstavelig talt helt ude i kulden i Man U - så der er ikke meget at varme sig ved for den detroniserede keeper!

Selvom LIndegaard griner – er han vist bogstavelig talt helt ude i kulden i Man U – så der er ikke meget at varme sig ved for den detroniserede keeper!

niveaumæssigt skal det selvsagt ikke begrædes på AON Trainingcomplex, selvom en mand som Anders Lindegaard vel efterhånden ikke laver andet end at pumpe bolde op til de 2 Spaniere! Det er naturligvis trist, ikke mindst set med Danske øjne, hvor jeg personligt rangerer Lindegaard som Nationens bedste keeper, hvis han vel- og mærke fik regelmæssig spilletid – men mon ikke det bliver til et farvel til United efter indeværende sæson – andet ville da være grotesk!

Med ovenstående in mende er det synd at påstå at de seneste transfervinduer har medført den hæsblæsende succes for United, og sæsonens 4 plads kan nok mere tilskrives veltjente navne som Ashley Young, Antony Valencia, Michael Carrick, Wayne Rooney, Chris Smalling og målmands vidunderet David De Gea end de mange nye folk, og der skal nok købes noget mere velovervejet ind til sommer, såfremt ambitionerne om de mange 1 pladser i næste sæson skal tilvejebringes!

MAN ER DE ØVRIGE TOPKLUBBER TOTAL OVERLEGEN I BRUGEN AF SPILLERE FRA EGET AKADEMI!
Selvom klubben bestemt ikke mangler penge og som tidligere beskrevet ikke umiddelbart skal frygte at blive rodet ind i Financial Fair Play problematikken, har det til alle tider været et krav fra klubbens ledelse (og fans….) at der skal bruges en stor del hjemmeavlede spillere, hvilket naturligvis ikke mindst skaber klubbens identitet og er med til at fastholde positionen som en af de bedst hjemmeproducerende topklubber i Europa.

Det er jo ikke hver dag, hvert år eller hvert årti at man nødvendigvis kan fremavle navne som George Best, Bobby Charlton, David Beckham, Poul Scholes eller Ryan Giggs, men mindre kan naturligvis også gøre det – krydret med stærke indkøb, og igen i denne sæson

AON Training Complex fortsætter med at spytte spændende spillere ud!

AON Training Complex fortsætter med at spytte spændende spillere ud!

har klubben med markant afstand til de øvrige top 7 klubber, benyttet flest egen producerede spillere, hvilket nedenstående oversigt tydeligt illustrerer.

OVERSIGT OVER BRUGEN AF SPILLERE FRA EGEN UNGDOMSAFDELING I INDEVÆRENDE PREMIER LEAGUE SÆSON FOR TOP 7 I ENGLAND:

1. Manchester United har benyttet 13 spillere som tilsammen har spillet 5436 minutter
Top 3 spillere:
Adnan Januzaj (19 år) med 17 kampe (7 fra start) ialt 781 minutter
Patrick McNair (19 år) med 16 kampe (12 fra start) ialt 2016 minutter
Johnny Evans (27 år) med 14 kampe (12 fra start) ialt 1091 minutter

2. Tottenham har benyttet 3 spillere som tilsammen har spillet 5309 minutter
Top 3 spillere:
Harry Kane (21 år) med 32 kampe (26 fra start) ialt 2407 minutter
Ryan Mason (23 år) med 29 kampe (27 fra start) ialt 2156 minutter
Andros Townsend (23 år) med 16 kampe (10 fra start) ialt 746 minutter

3. Liverpool har benyttet 4 spillere som tilsammen har spillet 4267 minutter
Top 3 spillere:
Raheem Sterling (20 år) med 34 kampe (33 fra start) ialt 2960 minutter
Ricki Lambert (33 år) med 23 kampe (7 fra start) ialt 777 minutter
Jordon Ibe (19 år) med 10 kampe (6 fra start) ialt 508 minutter

4. Chelsea har benyttet 3 spillere som tilsammen har spillet 3946 minutter
Top 3 spillere:
John Terry (34 år) med 36 kampe (36 fra start) ialt 3240 minutter
Kurt Zouma (20 år) med 15 kampe (7 fra start) ialt 645 minutter
Ruben Loftus-Cheek (19 år) med 2 kampe (1 fra start) ialt 61 minutter

5. Southampton har benyttet 8 spillere som tilsammen har spillet 2126 minutter
Top 3 spillere:
James Ward-Prowse (20 år) med 23 kampe (15 fra start) ialt 1367 minutter
Harrison Reed (20 år) med 9 kampe (5 fra start) ialt 460 minutter
Matt Targett (19 år) med 6 kampe (3 fra start) ialt 225 minutter

6. Arsenal har benyttet 3 spillere som tilsammen har spillet 2026 minutter
Top 3 spillere:
Kieran Gibbs (25 år) med 20 kampe (16 fra start) har spillet 1477 minutter
Jack Wilshere (23 år) med 10 kampe (7 fra start) har spillet 548 minutter
Ainsley Maitland-Niles (17 år) med 1 kamp (0 fra start) har spillet 1 minut

7. Manchester City har benyttet 0 spillere som tilsammen har spillet 0 minutter
(Læs: til grin/pinligt/forargeligt!)

En nøgtern opsummering på ovenstående viser ganske tydeligt Manchester Uniteds udprægede førerrolle på området, og selvom man bestemt kan sige at i hvert til fældet trioen Tottenham, Liverpool og Chelsea har en del aktive minutter i benene på deres egen avlede drenge, så er disse minutter fordelt på uhyre få spillere, hvor især Kane, Terry og Sterling har taget slæbet.

Manchester Citys tragiske tal bør slet ikke nævnes, og selvom de netop har brugt knapt 2 milliarder Danske kroner på det nye Akademi, er det nærmest utænkeligt at tro på en markant forbedring de kommende år. For så vidt angår Arsenal, som ofte, ikke mindst i medierne, omtales som talentfabrikken pr. excellence, må de forstemmende facts være håre at sluge for klubbens fans, og ja selv Chelsea har jo mere egen avls minutter i benene end dem, så der må i den grad blive tale om en gang selvransagelse! Til sidst er det værd at fremhæve Southampton som mange (uvidende og ofte naive) personer omtaler som den helt store talentfabrik i England – bevares de har da igennem årene fremfragt fine navne som Gareth Bale, Theo Wallcott, Luke Shaw, Oxlade-Chamberlain m.fl., men de aktuelle tal imponerer vist ingen – slet ikke folk med bare nogenlunde objektive briller på!

OGSÅ INTERNATIONALT KAN UNITED VÆRE STOLTE!
Det er ikke kun Nationalt at Manchester United kan være stolte af deres formåen på egen bane – dvs. i ungdomsafdelingen – også hvis man ser på topklubberne i de omkring liggende lande, rent niveaumæssigt, dvs. i Spanien, Tyskland og Italien, er United med helt fremme – naturligvis fristes man til at sige, ikke som Duks, for så længe FC Barcelona eksisterer vil de nok med Deres La Masia og unikke konstante produceren af egne spillere, være urørlige, men i forhold til Real Madrid, Juventus, Roma, Atletico Madrid, Bayern München og Wolfsburg behøves man ikke sænke blikket på AON Training Complex.

HVEM SKAL SÅ UD – HVEM SKAL IND – OG HVEM SKAL BLIVE I KLUBBEN?
Nok om al det egen avls halløj – omend det er nok så vigtigt, ikke mindst for en klubs selvforståelse, dens fans tilbedelse og mane sponsorers interesse m.v., så må man naturligvis supplere de unge folk med solid rutine – store navne – top top klasse – og der hersker ingen tvivl om at denne sommers transfervindue bliver et hed et af slagsen for mange af Europas største klubber, heriblandt naturligvis Manchester United, som jo, som tidligere nævnt, hurtigt vil tilbage på toppen af ikke kun England men så sandelig også Europa, og med en flok hårde “drenge” derude i form af Chelsea, Real Madrid, Barca og Bayern M vil det altid være vanskeligt og naturligvis ofte bekosteligt at få fat i de virkelig få og særdeles spændende spillere – spillerne som alene kan afgøre kampe – defensivt eller offensivt – spillerne som kun efterspørges af de helt helt store aktører!

Hvis man blot kunne hive ned fra Hylde 1 som man lystede ville man nok pege på Messi, Ronaldo, Kroos, Hazard, Neuer eller Neymar, men der er jo ingen grund til at bruge så meget tid på disse navne, idet de alle er solidt forankret i klubber på samme niveau som de Røde Djævle, og udover at være ekstremt dyre, givetvis heller ikke er interesserede i at skifte her- og nu, så jeg vil hoppe videre til de navne som jeg vurderer som realistiske og bestemt købsmulige folk – men samtidig spillere der øjeblikkelig bør gå ind på holdet og tilføre styrken – ikke i bredden – men i start 11èren, hvor nuværende startere således vil blive reduceret til bredden – omend en stærk en af slagsen.

Hvis man ser på det nuværende hold, ville jeg, såfremt alle mand var til rådighed, vælge disse 11 til min favoritopstilling (4-1-4-1): De Gea – Valencia, Smalling, Rojo, Blind – Carrick – Mata, Herrera, Fellaini, Young – Rooney.

Således ville topfolk som Di Maria, Jones, Shaw, van Persie og Falcao starte ude – og herudover har klubben jo Evans, Januzaj, Wilson, Blackett, Rafael, Valdes, Lindegaard, Pereira og McNair.  Endelig er der de udlejede Nani, Cleverley, Amos, Powell, Chicharito, Keane, Lingaard, Reece James og Henriquez. Umiddelbart en fin kombination af unge, ældre, egen avl og stjerner, men naturligvis skal der mere til – MEGET mere til, for igen at kunne ryge til tops i de sjove turneringer, og til at starte med kunne man sælge flg. spillere:

HVEM SKAL UD?
Anders Lindegaard (estimeret løn 25 mill.dk.kr. pro anno) – salgspris 10 mill. dk.kr.
Rafael (estimeret løn 30 mill. dk.kr. pro anno) – salgspris 80 mill. dk.kr.
Johnny Evans (estimeret løn 30 mill. dk.kr. pro anno) – salgspris 80 mill. dk.kr.
Angel Di Maria (estimeret løn 100 mill. dk.kr. pro anno) – salgspris 500 mill. dk.kr.
Nani (estimeret løn 50 mill. dk.kr. pro anno) – salgspris 150 mill. dk.kr.
Tom Cleverley (estimeret løn 25 mill. dk.kr.) – salspris 0 dk.kr. (kontraktudløb)
Robin van Persie (estimeret løn 100 mill. dk.kr. pro anno) – salgspris 50 mill. dk.kr.
Chicharito (estimeret løn 40 mill. dk.kr. pro anno) – salgspris 100 mill. dk.kr.
Will Keane (estimeret løn 8 mill. dk.kr. pro anno) – salgspris 10 mill. dk.kr.
Ben Amos (estimeret løn 6 mill. dk.kr. pro anno) – salgspris free transfer
Angelo Henriquez (estimeret løn 15 mill. dk.kr. pro anno) – salgspris 25 mill. dk.kr.
Reece James (estimeret løn 5 mill. dk.kr. pro anno) – salgspris free transfer
Adnan Januzaj (estimeret løn 25 mill. dk.kr. pro anno) – udlejes for en halv eller hel sæson
Tyler Blackett (estimeret løn 10 mill. dk.kr. pro anno) – udlejes for en halv eller hel sæson

Endelig bør man returnere Falcao efter endt udlejning med farvel og tak for næsten

Falcao er uden tvivl den flotteste spiller i Premier League og givetvis også en af dem der har de fedeste jubelscener - men scoringsmæssigt har hans indsatser hidtil i sæsonen været nærmest fornærmende dårlige og han skal naturligvis retur til Monacos cocktails party og de mange solbrune tøser - det har han sgu fortjent ;-)

Falcao er uden tvivl den flotteste spiller i Premier League og givetvis også en af dem der har de fedeste jubelscener – men hans indsatser hidtil i sæsonen har været nærmest fornærmende dårlige og han skal naturligvis retur til Monacos cocktails party og de mange solbrune tøser – det har han sgu fortjent 😉

ingenting.

Ovenstående giver en estimeret lønmæssig besparelse på solide næsten 1/2 milliard dk.kr. såfremt man lige medregner blot halvdelen af Falcao lønnen – men selv uden hans astromiske løn er det minimum 469 mill. dk.kr. der spares på 14 spillere! Endvidere kommer der i omegnen af 1 milliard dk.kr. i kassen, heraf næsten halvdelen fra et Di Maria salg, så selv uden de i forvejen store beløb van Gaal har til rådighed, bør der ikke blive lavvande foreløbig.

OG HVEM SKAL SÅ KØBES IND?
Ja så begynder det for alvor at blive interessant – og med fare for at sætte for mange rygteskibe i søen, vil jeg tro at følgende navne kunne være relevante og i allerhøjeste grad mulige med den rette overtalelse (læs: money og ambitoner):

Den markant bedste spiller i den Hollandske Æresdivision i den indeværende sæson - og selvsagt alt for god til at spilde tiden i Tulipan landet - nu venter langt større opgaver!

Den markant bedste spiller i den Hollandske Æresdivision i den indeværende sæson – og selvsagt alt for god til at spilde tiden i Tulipan landet – nu venter langt større opgaver!

Memphis Depay (21 år) – kantspiller køb fra PSV Eindhoven – købt for 250 mill. dk.kr. Ja den teknisk uhyggeligt stærke og yderst interessante Hollandske fløjspiller er jo allerede indkøbt for en pris omkring 250 mill. dk.kr. og mon ikke han starter ud med beskedne 40-50 mill. dk.kr. i lønposen pro anno + det løse – det vi jeg tro, og det skal være ham vel undt! Jeg forudser at han relativt hurtigt indtager pladsen på venstre kant, hvor han dog godt kan risikere at komme i hård konkurrence med en af den igangværende sæsons helt store positive oplevelse Ashley Young – der efter mere eller mindre at være dømt totalt ude af klubben, er blevet genoplivet og i konkurrence med De Gea måske er sæsonens bedste Manchester U spiller! Depay er dog ikke Hollænder for ingenting, og hans power, skudstyrke (ok det har Young også) og ungdommelige aggressivitet bør give ham pladsen, men kun positivt med forventet hård kamp om en vigtig position – og så har jeg endda forudset at Januzaj udlejes for at få hår på brystet – ellers ville han selvsagt også kunne konkurrere med de 2 nævnte spillere!

Englands nutidige og fremtidige højre back - den bedste på sin position i indeværende sæson af Premier League og vil blive en markant forstærkning!

Englands nutidige og fremtidige højre back – den bedste på sin position i indeværende sæson af Premier League og vil blive en markant forstærkning!

Nathaniel Clyne (24 år) – højre back fra Southampton / mulig købspris 200 mill. dk.kr.
Sidste sæson snuppede man den endnu yngre og i Southampton egen procucerede Luke Shaw, så hvorfor ikke fortsætte oprustningen fra Staplewood og snuppe den Engelske højre landsholdsback, Clyne, som efter sit skifte fra Crystal Palace for et par sæsoner siden, er vokset fra talent til Premier Leagues pt. bedste spiller på positionen og så har han en fin alder og en ekstrem lav skadesfrekvens. Han vil være oplagt og bør ikke koste alverden – givetvis i omegnen af 200 mill. dk.kr. og så kan han få en lønpakke excl. bonus på ca. 40 mill. dk.kr. pro anno – velkommen til Old Trafford Clyne – højre backen er din i mange sæsoner forude og din værste konkurrent bliver den i denne sæson omskolede Valencia, som alligevel mere har lysten og måske også evnerne til at spille længere fremme i den samme side. Rafael har fået en masse chancer men enten er han skadet ellers er han så sur og indebrændt at han konstant får dumme kort – så farvel lille ven!

En af Verdens pt. 3 bedste centrale forsvarsspillere bør være en fremtidig nøglespiller på Old Trafford!

En af Verdens pt. 3 bedste centrale forsvarsspillere bør være en fremtidig nøglespiller på Old Trafford!

Matts Hummels (25 år) – central forsvarer fra Dortmund / mulig købspris 300 mill. dk.kr.
I skarp konkurrence med hans landsmand Jerome Boateng og muligvis Ramos fra Real Madrid, der dog ofte er for udisciplineret, vurderer jeg Hummels som den bedste centrale forsvarsspiller pt. på kloden, og den i Bayern München skolede spiller, har en perfekt alder og rutine til at indgå på Manchester U mandskabet med det samme! Han er boldsikker, hårdfør (skades dog lidt ofte), forudseende og måske den bedste mand-mand opdækker overhovedet. Der kunne godt bruges lidt mere speed i de Tyske fødder, men det er dog ikke sådan at han decideret er langsom, og med en hurtigløber som Smalling, Rojo eller Jones som makker centralt bør det ikke kunne gå galt! Hans nuværende klub Dortmund virker som en forening i mere eller mindre opløsning – Klopp går fra borde – uvist endnu hvorhen og mon ikke de 4-5 bedste spillere tager der gode tøj og smutter til mere interessante Ligaer hvor lønnen er bedre og mulighederne for at løfte de sjove trofæer noget større. Hummels ville være oplagt og prisen er jo godkendt. Han skal nok have en solid løn – helt som fortjent – mon ikke vi kan blive enige om en basis løn på omkring 70 mill. dk.kr. pro anno – eller en fordobling af hans nuværende hyre i Dortmund – jo jeg tror det 😉

Efter at have lagt skaderne bag sig ser det ud til at Gündogan kan udfylde sit potentiale - forhåbentlig for Manchester U!

Efter at have lagt skaderne bag sig ser det ud til at Gündogan kan udfylde sit potentiale – forhåbentlig for Manchester U!

Ilkay Gündogan (24 år) – central kontrollerende midtbane fra Dortmund / mulig købspris 150 mill. dk.kr.
Når Ilkay er på toppen er han blandt Verdens bedste på sin position og kan han minimere sine skader, som det nu virker til, og måske komme lidt i lære hos Carrick, så kunne jeg godt se den boldsikre og uhyre fodboldintelligente Tysker indtage den kontrollerende midtbane, hvorfra han kan styre spillet og holdet frem mod fremtidige triumfer. Bedre end ham pt. i Europa er vel kun Toni Kroos, Thiago Alcantera og som en noget anden type også Pogba + naturligvis klubbens egen aldrende Michael Carrick. Prisen bør ikke blive så skræmmende og lønnen er i den store sammenhæng beskeden – vel i omegnen af 50 mill. dk.kr. årligt – så det er bare at slå til og få ham til klubben!

Dengang det var sjovt at spille fodbold - nemlig i Premier League - kom hjem Bale - dog denne gang til Old Trafford!

Dengang det var sjovt at spille fodbold – nemlig i Premier League – kom hjem Bale – dog denne gang til Old Trafford!

Gareth Bale (25 år) – kantspiller/offensiv central midtbane fra Real Madrid / mulig købspris 700 mill. dk.kr.
Tjaa – hvorfor ikke – Bale var fan af Man U som barn, hans idol er Giggs, og den hurtige Waliser gider næppe fortsætte med at være til grin for pomadedrengen i Madrid – samtidig med at han dårligt er fast mand og tilskuerne piver af ham. Nææ – smut du retur til de Britiske øer – du kender spillestilen og lønnen er den samme. Det eneste der ikke kan måle sig med tiden i Madrid er vejret, men til gengæld vil du blive forgudet på Old Trafford og så kan du få taget billeder af og sammen med klubbens assistenttræner! Lønnen til den hurtige Waliser er nok omkring 100 mill. dk.kr. – dagens slagtilbud 😉

Slut med at stå i skyggen af Zlatan - slut med at spille kant - Cavani skal være ægte angriber!

Slut med at stå i skyggen af Zlatan – slut med at spille kant – Cavani skal være ægte angriber!

Edison Cavani (28 år) – angriber fra PSG / mulig købspris 400 mill. dk.kr.
Ud med van Persie og Falcao og ind med Cavani, der ligesom Bale, er irriteret over at stå  skyggen af andre, i dette tilfælde den gamle sure Balkansvensker Ibrahimovic – nææ hvorfor spilde tiden i den middelmådig Liga når Verdens mest kompetitive Liga venter forrude – og i United vil 9 tallet ryge direkte på ryggen af den langlemmede mand fra Uruguay. Ikke alt det fis med at være ude på kanten – ind i boksen og smask boldene i kassen – gerne i samarbejde med kaptajn Rooney!

Samlet indkøbspris: 2 milliarder dk.kr.

Således bestemt ikke utænkeligt da der jo ved salg kommer det halve i kassen og klubben mere eller mindre åbent har proklameret at der kan/skal bruges omkring 1,5 milliarder dk.kr. til det nye hold.

ØVRIGE ALTERNATIVER
Udover ovenstående – enten som supplement eller istedet for vil jeg pege på navne som Pogba, Veratti, Laporta, Winjaldum og/eller Lacazette. Førstnævnte vil givetvis få en betydende rolle mens man måske lige skal se tiden an mht. de 4 sidstnævnte som endnu er for unge eller ikke har prøvet sig af på den fremmeste scene nok.

HVORDAN SER NÆSTE SÆSON STARTOPSTILLING + SKYGGEHOLDET SÅ UD?
Hvis alt ovenstående går op i en højere enhed, kunne en optimal startformation se således ud i sæsonen 2015/16 (4-4-1-1):

De Gea – Clyne, Hummels, Smalling, Shaw – Bale, Herrera, Gündogan, Depay – Rooney – Cavani.

Her med Bale og Depay på kanterne og med Gündogan som kontrollanten og Rooney lige foran Herrera. Cavani naturligvis helt på top – ganske som lovet i jobsamtalen 😉

Skyggeholdet ville kunne se således ud i samme formation:

Valdes – Jones, McNair, Rojo, Blind – Valencia, Carrick, Fellaini, Young – Mata – Wilson.

Flere af disse spillere ville selvsagt presse sig alvorligt på til det optimale hold, således ville det blive dagens form der afgjorde om det var Jones, Smalling eller for så vidt Rojo der skulle være makker med Hummels, og Blind på venstre backen – og ja faktisk også Rojo på den plads som han jo udfylder for Argentina, er bestemt alternativer for Shaw såfremt han ikke forbedrer sig ift. denne sæson. På midten er det ligeledes dagsformen og/eller modstanderen der afgør om det bliver Carrick ellers hans elev Gündogan der skal spille med Herrera, Fellaini eller Mata. Alle er brugbare alternativer og svækker ikke niveauet væsentligt. På venstre kanten kan Young som tidligere omtalt, godt gøre livet besværligt for Depay – men naturligvis positivt at der bliver kamp om også denne plads. Helt fremme må unge Wilson nok tage til takke med beskedne indsatser, og hvis der er et sted man kan se lidt tynde ud er det nok her – så måske man skulle beholde van Persie i endnu en sæson – en 10-15 kampe og 6-8 mål kan man vel nok presse ude af den aldrende målræv!

Summa summarum – lyse tider forude – og en særdeles travl periode venter lige om hjørnet for klubbens ledelse og LVG – men kommer hovedparten eller det hele i hus, hersker der ingen tvivl om at dette hold i skarp konkurrence med givetvis Chelsea, vil fighte indædt om titlen i Premier League – og selv i Champions League bør man nå langt – måske hele vejen, med disse spillere – måske ikke i første forsøg – så dog i andet – eller tredje….!

Kun fremtiden kan vise hvad der sker – men lys det er den i hvert til fældet!

Håber i har hygget jer med ovenstående – United fans eller ej – og indtil vi høres ved – på gensyn 😉

11-05-15
1901298_10207161400976382_8571721176832025110_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

ALTING FÅR EN ENDE - SELV MESSI BLIVER GAMMEL.... ENGANG!