BLIVER TONALI NOGENSINDE MILAN OG ITALIENS STORE REGISTA?

2 LANDSKAMPE OG 6 POINT VENTER – HVORDAN BLANDES “KORTENE”?

Det er ikke med den store spænding at man som dansker ser frem mod de forestående VM kvalifikations kampe mod Moldova og Østrig. Misforstå mig ikke, for naturligvis håber jeg som de fleste andre danskere, at Hjulmands udvalgte vinder, men ligefrem spænding om resultatet mod så dårlige modstandere, er der altså ikke.

Det er ikke det danske holds skyld, at UEFA og FIFA de senere år, har valgt at indlemme bogstavelig talt alt “revl og krat” i EM/VM kvalifikations grupperne, men derimod de grådige forbund, som på den måde kan tjene endnu flere penge, og få endnu flere stemmer når valgene til de forskellige udvalg og vigtige poster skal besættes.

Således rejser Danmark de knap 2000 km. til det landet, der klemt imellem Ukraine og Rumænien, er placeret tæt ved Sortehavet, uden dog at have direkte havudsigt. En nation uden nogen former for fodboldkultur, og en nation der indtil 91 var en ubetydelig republik i Sovjetunionen. Vi taler her om et af Europas fattigste lande, og et fåtal af spillerne på landsholdet har fodbold som deres hovederhverv, og de af dem der har det, tjener mindre end spillerne i den danske Superliga. Dette ikke skrevet for at nedgøre en nation, bestemt ikke, men mere for at sætte i relief, hvor absurd det er at de og lande som Gibraltar, San Marino, Andorra o.lign. skal være med i selve kvalifikationen til EM. Danmarks spillere der nu skal bruge tid og kræfter på denne rejse/kamp, hvor de risikerer at blive skadede, kunne med fordel have brugt den til at slappe lidt af, i et efterhånden mere og mere sammenpresset program, men nej, UEFA/FIFA ønsker at presse “citronen” til det yderste.

Når alt det negative er skrevet, så lad os komme til kampen, eller rettere de danske aktører, for kampens absolut eneste spændings moment er hvor mange mål Danmark scorer. Personligt tipper jeg på 5-0, men det kan blive meget mere, ja eller mindre – vi får se.

Omkring det danske hold, så har Hjulmand udtaget 23 mand, og som han netop har udtalt til de danske medier, så vil han ikke på samme måde eksperimentere i disse kampe, som han mener han f.eks. gjorde sidst Danmark spillede landskampe. Tidligere i september spillede Danmark 3 kampe på 6 dage, hvor det nu er 2 kampe på 4 dage, hvilket alt andet er tåleligere.

Hvis jeg skal dele de 23 danske spillere ind i 3 kasser, afhængig af deres form, kampe og mål siden sidste landsholdssamling, så kommer det til at se således ud:

Joachim Andersen (Crystal Palace)
Jannik Vestergaard (Leicester City)
Kasper Schmeichel (Leicester City)
Andreas “AC” Christensen (Chelsea FC)
Jens Stryger Larsen (Udinese Calcio)
Mikkel Damsgaard (Sampdoria)
Daniel Wass (Valencia CF)
Christian Nørgaard (FC Brentford)
Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham)
Andreas Cornelius (Trabzonspor)

I ovenstående kategori, har alle aktører spillet fast for respektive klubber, som for alles vedkommende – minus Trabzonspor, er placeret i en europæisk top 4 liga. Cornelius er dog kommet forrygende fra start i sin tyrkiske klub, hvor han i 4 kampe siden sidste landskamps pause, har scoret 3 mål og fået næsten fuld spilletid. Det er særdeles positivt, da mål i den grad er en mangelvare hos de danske offensivspillere.

Apropos mål, så har Damsgaard spillet hver gang for Sampdoria, men stadig kan han ikke score, og hans sidste mål for klubben, er således tilbage i december sidste år. Det er selvsagt et kæmpe problem for den unge tekniker, og et aspekt som både han og Hjulmand skal have med i deres overvejelser. Omvendt er Damsgaard med afstand den mest kreative kraft der er på holdet, og i det hele taget med dansk pas, så jeg kan ikke forestille mig at han ikke starter inde når det gælder for Danmark.

Simon Kjær (AC Milan)
Joakim Mæhle (Atalanta)
Thomas Delaney (Sevilla)
Jacob Bruun Larsen (TSG 1899 Hoffenheim)
Kasper Dolberg (OGC Nice)
Jonas Wind (FC København)
Yussuf Poulsen (RB Leipzig)
Andreas Skov Olsen (Bologna)
Jesper Hansen (AGF)
Rasmus Kristensen (RB Salzburg)

I denne kategori finder vi en række spillere, som har fået spilletid, men som på den ene eller anden måde ikke just har imponeret. Hvis vi starter fra oven, så har landsholdskaptajnen således blot spillet 35 minutter i Serie A, siden sidste landsholdssamling, hvilket naturligvis ikke imponerer nogen. Han fik ganske vist fuld tid mod Liverpool i CL, men alt i alt har september ikke været en god måned for manden der målrettet går efter landskampsrekorden, og formentlig næste overhaler Peter Schmeichel på det parameter.

Hvor Kjær har kæmpet med skader, så har Joakim Mæhle decideret mistet pladsen på holdet, efter at Davide Zappacosta er hentet til klubben. Siden sidste landsholdssamling, har han kun fået 90 minutter mod Salernitana, mens han blev skiftet sent ind mod både Sassuolo og Inter. Det er ikke godt for rytmen, og igen noget Hjulmand skal have med i overvejelserne, for nu troede familien Danmark jo lige at man havde verdens bedste back i Mæhle, så selvforståelsen har formentlig lidt et knæk i det mørke Jylland!

Delaney er kommet lidt blandet fra start i sin nye klub, hvor spilletiden dog har været fornuftig, og det er helt naturligt at han lige skal vænne sig til La Liga bold, efter flere sæsoner i Bundesligaen. I seneste kamp fik han rødt kort, så en pause venter på den arbejdssomme midtbane mand, der stadig er en af landsholdets faste støtter. Også Yussuf har i flere år været en fast spiller på landsholdet, men de tendenser man så sidste sæson, er desværre for ham fortsat i indeværende – nemlig at han ganske enkelt ikke er fast mand længere. Det bliver til lidt ind- og udskiftninger hist og her, men slet ikke den faste stabile kamprytme som han nød få år tilbage. Spørgsmålet er om han trænger til luftforandring.

Frederik Rønnow (Union Berlin)
Mathias Jensen (FC Brentford)
Mohamed Daramy (Ajax Amsterdam)

Hernede befinder de spillere sig, som bestemt ikke er i kridthuset i respektive klubber. Rønnow er nu i sin tredje tyske klub, men får stadig ingen spilletid (0 minutter i denne sæson), og det er besynderligt at Hjulmand bliver ved med at udtage ham, fremfor at afsøge markedet. Oliver Kristensen i Hertha Berlin eller Daniel Iversen i Oldham er henholdsvis 22 og 24 år, og burde vel være med for en 36 årig Hansen og en total kampblank Rønnow.

Brentford er den store solstrålehistorie indtil videre i engelsk topfodbold, men kigger man på dansker kvoten, så ser man 5-6 på bænken eller helt udenfor hver runde, hvor kun Nørgaard er fast, og så får Zanka lidt tid hist og her. Mathias Jensen får reelt ingen spilletid mere, og står således blot noteret for 22 minutters aktion i Premier League siden sidste landskampssamling. Omkring Daramy, så får han noget mere tid i Ajax, og har da også scoret et mål, men han gør det ikke specielt godt, og indtil videre er det ikke fuldtidskampe han spiller. Måske er der mere i vente – han skal trods alt lige vænne sig til de nye omgivelser, og er heldigvis ung endnu.

Sådan ville jeg stille holdet op mod Moldova. Det er næsten ligegyldigt hvordan Hjulmand blander kortene, og placerer han Rønnow som angriber, og Mathis Jensen om keeper, tror jeg stadig Danmark vinder.

Kjær er ikke på toppen, og kan med fordel spares til den trods alt noget sværere kamp mod Østrig, og da både Andersen og Vestergaard har spillet godt for deres klubber, kunne de med fordel starte sammen med AC i 3-mands centerforsvaret, hvor wingbackerne næsten giver sig selv.

Højbjerg og Delaney er heller ikke til at komme udenom, og det samme vil jeg sige om Damsgaard på den ene kant. På den anden kant bør Wass spille. Han og Stryger i samme side anser jeg for en virkelig fleksibel duo, der kan skiftes om de offensive og defensive opgaver, og med et stort skrummel i den aktuelt målfarlige Cornelius helt på toppen, har man noget at sigte efter med indlæggene.

Dolberg kan få 2 halvleg, for at se om han er i form, ligesom Yussuf kan afløse en af kanterne, om ikke andet så for at holde ham i kampform. Ellers kunne det være interessant at se Bruun Larsen og/eller Skov Olsen få tid, ligesom Nørgaard qua sin flotte start i Premier League selvsagt også vil være i spil.

Vi får se hvad Hjulmand gør, for med 6 point på kontoen er Danmark reelt med til VM, og så kan han i foråret begynde at give Daramy, Nissen, en ung keeper, Skov Olsen og måske Bruun Larsen m.fl. nogle mere reelle chancer.

Tak fordi du læste med 😉


CPH (DK) – 28.09.21

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

BLIVER TONALI NOGENSINDE MILAN OG ITALIENS STORE REGISTA?