NOGLE NEDERLAG ER VÆRRE END ANDRE!!

ALTING FÅR EN ENDE – SELV MESSI BLIVER GAMMEL…. ENGANG!

Hazard

Denne sæsons bedste spiller i Premier League, Belgiske Eden Hazard spejder måske efter kommende individuelle trofæer?

Selvom især en bestemt good looking udseende ung mand af Portugisisk afstamning indimellem, mere eller mindre berettiget, har fået lov til at stjæle rampelyset, hersker der for undertegnede ingen tvivl om at de seneste mange års markant bedste fodboldspiller i denne Verden er Argentinske Lionel Messi, der sin beskedne størrelse til trods, ofte ophæver fysikkens love, og nærmest svæver forbi sine rådvilde modstandere, inden han koldblodigt afslutter bag en sprællende keeper!

Øhh bøhhhh!

Øhh bøhhhh!

Personligt har jeg ikke set en spiller præstere bedre og mere stabilt siden hans landsmand Diego Armando Maradona tryllebandt Verden og bl.a. som kronen på en enestående karriere var hovedmanden bar Argentinas formidable VM guld i 86. I 90 kom Maradona og hans 10 svende også frem til finalen men måtte her se sig besejret af den Tyske maskine og mere blev det ikke til på den front for det lille geni. Til gengæld demonstrerede han over en periode på 5-6 år et enestående højt niveau i den dengang stærkeste Liga i Verden – Serie A, hvor han forvandlede et relativt middelmådigt Napoli til Støvlelandets stærkeste hold men han fik dog aldrig lov til at løfte pokalen i den fineste Europæiske klubturnering, hvilket Messi så til gengæld har allerede 3 gange som 27 årig, og mon ikke det snart bliver nr. 4- Barcelona er i hvert fald uhyggelige også i denne sæson! Hvad Messi jo så klart mangler er VM triumfen som han kom tæt på sidste sommer i Brasilien, men Neuer og CO var hans banemænd, og nu må han vente til han som 3o-årig måske får sit sidste forsøg i 2018 – men den tid den glæde 🙂

Nå nok om de 2 små Argentinere som hvis lige nok ikke bliver overgået lige med det første – bevares der har da igennem tiden, og i hvert fald i min levetid og i det jeg kalder for mit fodboldliv – dvs. fra omkring 72-73 hvor jeg erindrer at have set fodbold, været mange ekstremt dygtige fodboldspillere – og uden at få sved på panden kan man hurtig remse navne som hvirvelvinden Cruyff, Der Kaiser Beckenbauer, målmaskinen van Basten, energiske Lothar Matthaus, elegantieren Platini, enestående Zidane (ja altså ikke Mohammed!), den for ofte skadede – men unikke Ronaldo (den rigtige!), super teknikeren

Den måske bedste rendyrkede angriber Verden endnu har set er som jeg ser det den rigtige Ronaldo - hvilken målscorer!!

Den måske bedste rendyrkede angriber Verden endnu har set er som jeg ser det den rigtige Ronaldo – hvilken målscorer!!

Ronaldinho og naturligvis før omtalte Portugisiske Ronaldo op – og ja der er naturligvis endnu flere verdensklasse navne som vil gå over i historien som de helt store, men for at nå helt derop kræver det selvsagt noget helt helt unikt – og hvis vi ser bort fra Messi/Ronaldo som er henholdsvis 27 og 30 år i skrivende stund, hvem kan det så næste gang blive, og næste gang er altså først efter 2018 (måske?) hvor jeg forventer at Messi om ikke abdicerer, så i hvert fald træder ned fra tronen, som han givetvis vil indtage indtil da – og forhåbentlig inklusiv VM – tjaa – Ronaldo – altså pomadegutten, bliver det jo nok ikke – han virker allerede nu relativt stivbenet og da hans præstationer i højere grad baserer sig på ekstrem fysik i modsætning til f.eks. Messis, er det tvivlsomt om han overhovedet er top-top spiller i 2018 hvor han jo alt andet lige har rundet 33 år og måske bygger sandslotte i Dubai eller spiser burgere i USA – hvem ved, men tjaa – så må vi jo kikke på de yngre spillere – og med yngre mener jeg ikke de aktuelt helt unge spillere på 16-21 år og yngre – idet der stadig kan ske så meget med deres udvikling de kommende år at det endnu er alt for tidligt at inddrage dem i en seriøs og fodboldfaglig debat om dette emne – så derfor bruger jeg ikke unødig tid på bestemt super spændende navne som Sterling, Depay, Ødegaard m.fl., men vil istedet forsøge at koncentrere mig om spillere som aktuelt er lidt ældre end dem, men som stadig er lige det yngre end f.eks. Messi til at de stadig kan og bør blomstre for alvor efter 2018 – måske før.

Og hvem er der så i den “rette” alder – tjaa der er jo en del, og igen, ligesom tilfældet er med Ronaldo/Messi problematikken er det jo forskelligt hvordan man ser på den enkelte spiller – nogen kan bedst lide datteren – andre moderen – men for nu at være så objektiv det lader sig gøre – tillader jeg mig at udråbe flg. 15 som de potentielt mest interessante top top navne som på sigt kan overtage om ikke Messis herredømme, men så i hvert fald som minimum nogle gange kan være med helt fremme i konkurrencen om at blive udråbt som Verdens bedste spiller (tilfældig rækkefølge):

Kategori 1
Eden Hazard, 24 år (født i 91 – Chelsea og Belgien)
Paul Pogba 22 år (født i 93 – Juventus og Frankrig)
Thiago Alcantera 24 år (født i 91 – Bayern München og Spanien)
Neymar 23 år (født i 92 – FC Barcelona og Brasilien)
James Rodriquez 23 år (født i 91 – Real Madrid og Colombia)

Det er for alvor i blandt ovenstående kvintet at jeg forventer en kommende nr. 1 i Verden efter Messi – hvem det så bliver vil jeg længere nede i artiklen forsøge at redegøre for.

Kategori 2
Raphaël Varane 22 år (født i 93 – Real Madrid og Frankrig)
David Alaba 22 år (født i 92 – Bayern München og Østrig)
Marco Veratti 22 år (født i 92 – PSG og Italien)
Coutinho 22 år (født i 92 – Liverpool og Brasilien)
Mario Götze 22 år (født i 92 – Bayern München og Tyskland)

Denne kategori indeholder virkelige spændende navne som helt sikkert bliver Verdensklasse spillere hvis de da ikke allerede er det, men om de ligefrem når helt til tops er nok mere tvivlsomt, men helt umuligt er det dog ikke!

Marco Veratti er en af de centrale midtbanespillere jeg personligt forventer mig mest af i de kommende år - han skal bare lige finde den rette TOPklub i en af de virkelig stærke Ligaer!

Marco Veratti er en af de centrale midtbanespillere jeg personligt forventer mig mest af i de kommende år – han skal bare lige finde den rette TOPklub i en af de virkelig stærke Ligaer!

Bestemt relevante emner – men nok usandsynligt:
David De Gea 24 år (født i 90 – Manchester United og Spanien)
Thibaut Courtois 22 år (født i 92 – Chelsea og Belgien)
Gareth Bale 25 år (født i 89 – Real Madrid og Wales)
Toni Kroos 25 år (født i 90 – Real Madrid og Tyskland)
Marco Reus 25 år (født i 89 – Borussia Dortmund og Tyskland)

I denne kategori finder vi 5 spillere som i skrivende stund af de fleste vil blive betegnet som Verdensklasse navne – de er alle placeret i kæmpe klubber (Reus skal lige skydes af for alvor..!) og med undtagelse af Bale, repræsenterer de nationer som på fodboldfronten må forventes at være med fremme i de forestående store slutrunder. Denne kvintets handicap er dog alderen, idet de 3 markspillere i 2018 jo alle er 28-29 år, og selvom man normalt påstår at netop alderen fra 27-30 er en markspillers bedste alder, er det tvivlsomt om en spiller i den alder kåres til Verdens bedste – ikke mindst når man kigger på de øvrige 10 der er foran dem – samt ikke mindst de 2 forholdsvis unge keepere fra Belgien og Spanien som også er nævnt i denne kategori. De har, selvom de ikke er helt unge til den tid, chancen da de jo er målmænd som typisk topper senere aldersmæssigt end markspillerne, men da det historisk er næsten umuligt at blive kåret til Verdens bedste spiller som keeper, med den Russiske panter Lev Jashin som hidtil eneste undtagelse tilbage i 1953, og da fantastiske folk på den post som vores egen Peter Schmeichel, Buffon, Casillas eller nutidens nok bedste keeper i Verden, Manuel Neuer, ikke har evnet at løfte trofæet, så vil jeg anse det som en umulighed!

f1bcf

 

Umiddelbart skulle man tro at der egentlig var frit slag for så vidt hvem der kunne vinde denne ærefulde titel som igennem årene har skiftet navn flere gange, men som nu hedder Fifa Ballon Dòr og hvert år uddeles under stor festivitas i starten af et nyt kalenderår, hvor man reelt har haft det meste af det forgange år som målestok for hvilken spiller der skal have det ærefulde trofæ.

I forskellige afskygninger har man kåret Klodens bedste spiller siden 1956 hvor Blackpools Stanley Matthews snuppede titlen frem til tidligere i år hvor Ronaldo fik den for sin 2014 sæson, og hvis man ikke vidste bedre kunne man, noget naivt, foranlediges til at tro at det egentlig var ligegyldigt hvorfra man kom eller spillede – både hvad angik klub eller landshold, men det er det naturligvis langtfra tilfældet illustreret ved flg. facts:

Top lande hvorfra en spiller har fået titlen:

Ikke et helt skidt land at komme fra hvis man går efter den ærefulde titel!

Ikke et helt skidt land at komme fra hvis man går efter den ærefulde titel!

Tyskland 7
Holland 7
Frankrig 6
Italien 5
Brasilien 5
England 5
Portugal 5
Argentina 4 (ja det er Messis alle sammen!)

Top klubber for hvem den vindende spiller har repræsenteret det år han fik titlen:

FC Barcelona 10
Real Madrid 8
Juventus 8
AC Milan 8
Bayern München 5
Manchester United 4

Positioner den pågældende spiller altovervejende har spillet når han har fået titlen:
Angreb: 42
Midtbane: 11
Forsvar: 4
Målmand: 1

En af de 3 store titler den pågældende spiller har vundet det år han fik titlen:
Champions League/EC for Mesterhold: 16
VM: 6
EM: 6

Af ovenstående kan man således udlede at man statistisk set har størst chance for at stå med trofæet såfremt man er angriber, til nød særdeles offensiv, til daglig tjener til dagen og vejen i FC Barcelona og kommer fra Tyskland eller Holland samt tillige netop har vundet CHL!

Det er jo en speciel kombination og som verdensbilledet ser ud netop nu rent faktisk ikke muligt, idet FC Barcelona overhovedet ikke råder over en Tysk offensivspiller! Ok – et er nøgterne statistiske facts – noget andet er sund fornuft – tilsat logik, og man skal nok ikke være Einstein for at tippe sig frem til at storfavoritterne fremadrettet – som det har været historisk, er offensivspillerne og naturligvis repræsenterer de bedste af disse altid de største klubber og kommer hovedsageligt fra et af de notorisk store fodboldlande, omend min personlige fremadrettede favorit, Eden Hazard, rent faktisk kommer fra et mindre land, Belgien, som rent faktisk aldrig har haft en spiller til at løfte denne pokal, hvorimod deres nabo lande Tyskland og Holland er de to førerhunde på netop det område – egentlig ganske pudsigt!

En spiller som James Rodriquez vil qua sin nationalitet også få ganske svært ved at ryge helt til tops, omend han dog aktuelt er i den rigtige klub, hvilket heller ikke just kan siges om Hazard, idet Chelsea aldrig har haft en spiller der har snuppet titlen i deres farver så man må sige at Hazard og til dels Rodriquez er oppe imod statistikkerne. Det som tæller til deres fordel er selvsagt, udover klubtilhørsforholdet, deres position på banen og alderen, men er det nok, når andre storfavoritter som Pogba, Neymar og Thiago alle 3 er både yngre, kommer fra “bedre” lande (Spanien har dog indtil videre kun haft 3 spillere – men trods alt mere end Belgien og Colombia!), lige stå store klubber og fine positioner, med Neymar som favoritten i den trio – Brasilien/angriber/FC Barcelona – hmm ikke værst – så han sniger sig ind foran Rodriquez og faktisk helt op lige i måsen af Hazard – ja Rodriquez ryger faktisk endnu længere ned i rækken, idet jeg også vurderer Pogba til at have større chance, mens Thiago lukker og slutter top kvintetten!

Gennemgang af top kvintetten/favoritterne til fremtidens (efter 17-18)`s Fifa Ballon Dòr:

1. Eden Hazard
Første gang jeg så denne spiller var til et U stævne tilbage i 2007 og igen kort tid efter, i starten af 2008 i Kroatien. Her var han netop fyldt 17 år, og var den markant bedste spiller i en EM kval. gruppe bestående af Danmark, Schweiz, Kroatien og naturligvis Belgien. Herefter var jeg, pga. mit daværende job for Tyske HSV, fast beskuer på Lilles daværende ældre stadion i de næste par år, hvor jeg gang på gang nød at se den unge driblekonge i Fransk fodbold, hvor han allerede tidligt var en markant skikkelse for næsten grænse by-klubben OSC Lille. Han rev modstander forsvarene fra hinanden, og særligt husker jeg en kamp mod PSG, dengang ikke så stjernebesat som idag, men dog med gode navne, heriblandt Sakho, nu i Liverpool, og netop deres interne kampe i kampen var måske det bedste jeg til dato har set i Fransk fodbold. Hazard kom naturligvis ud som vinder af duellen og jeg er sikker på at den ellers dengang utroligt stærke Sakho stadig kan vågne baget i sved over de drible rundt om ham ture som Hazard præsterede….! Desværre lykkedes det aldrig min daværende arbejdsgiver at gafle den lille Belgier, dertil blev han simpelthen for dyr, og ikke overraskende var det en af de helt store aktører, Chelsea, som

Et ikke helt overraskende nummer for sit landshold - Hazard er uden sammenligning KONGEN i Belgien!

Et ikke helt overraskende nummer for sit landshold – Hazard er uden sammenligning KONGEN i Belgien!

hev det store checkhæfte frem og snuppede ham foran en masse interesserede bejlere. De fleste havde dengang nok forventet at han, med sine blot 170 cm. og klejne fysik, skulle til Spanien hvor der umiddelbart er bedre plads til hans slags, men det blev Verdens mest kompetitive Liga Premier League, som fik glæde af elegantieren og selvom Chelsea og i særdeleshed deres nuværende Manager, Jose Mourinho, ikke just er kendt og berygtet for underholdende og målsøgende fodbold, så har Hazard alligevel formået at være holdets indimellem eneste offensive power – og det endda så fantastisk, at ingen kunne være i tvivl om hvem der denne sæson skulle have titlen som Premier Leagues bedste spiller. Hazard har netop rundet 100 Liga kampe for sin klub og har indtil videre scoret 37 kasser, hvilket umiddelbart er et fint tal, men der skal nok skrues op for denne kvote – måske ikke på aktuelt Messi/Ronaldo niveau, men i hvert fald op til omkring en scoring i hver anden match, og det kan godt gå hen og blive besværligt for et notorisk defensivt indstillet mandskab, hvor der skal bruges rigeligt med kræfter på kanten og ind i banen for den lille mand, inden kuglen typisk serveres for en fysisk stærkere angriber hvis han da ikke selv forsøger afslutningen.

Der kan ikke herske tvivl om at ikke tror han nogensinde kan blive kåret til Verdens bedste spiller, såfremt han bliver i sin nuværende klub. Dette ikke fordi Chelsea ikke er en absolut top top klub – for det er det jo beviseligt, men simpelthen fordi han ganske enkelt ikke får nok ud af sine evner på holdet, da der skal bruges alt for mange kræfter på defensive gøremål – hvilket er et velkendt krav fra diktatoren fra Portugal alias Mourinho!

Hazard er tæt på at afslutte sin 3`de sæson i Premier League og han får jo om få dage sin guldmedalje da ham og klubben som bekendt er blevet Mester – og kan han så egentlig forvente at opnå mere i London – nææ det vil jeg faktisk anse som tvivlsomt, omend Chelsea jo altid er en klub man simpelthen bør og skal regne med i CHL, men i dets nuværende forfatning, med få undtagelser, skal der simpelthen skiftes for meget ud til at det ligner et korttids projekt, og så længe har Hazard simpelthen, da han jo i forvejen kommer fra en nation hvorfra man simpelthen ikke bør kunne blive Verdens bedste spiller – ja ok vil nogen så indvende – små fodboldnationer som Liberia, Tjekkoslovakiet, Skotland og sågar Danmark har altså også fostret spillere som har snuppet trofæet, men for at være realistisk så skal han repræsentere en af topklubberne i Spanien hvis man for alvor skal tro på projektet – med mindre Belgien da ikke går hen og snupper et VM. Et EM er givetvis ikke tilstrækkeligt, og med al respekt for “De røde djævle” så anser jeg altså ikke et VM for realistisk! Så et godt råd til Hazard – pak sagerne og smut til toppen af Spanien – så kan du givetvis fordoble dit måltal og vinde et par CHLèr inden du runder 30 og så ville jeg godt nok blive overrasket, ja nærmest chokeret om ikke også trofæet fra Fifa kommer i hus!

For: Type, placering på banen, udseende/star quality (!), spiller i top 2 Liga
Imod: Nationalitet, aktuel klub, for lidt mål (alt er relativt!)

Neymar da Silva Santos Júnior - stjernen over alle stjerner i det fodboldtossede Brasilien i disse år - bliver han den næste Brasilianske Fifa Ballon Dor`vinder??

Neymar da Silva Santos Júnior – stjernen over alle stjerner i det fodboldtossede Brasilien i disse år – bliver han den næste Brasilianske Fifa Ballon Dor`vinder??

2. Neymar
Ja han har hele pakken – udseendet, klubadressen og selv nationen han kommer fra er ikke værst ift. chancerne for at snuppe trofæet – og læg så dertil at han er yngre end Hazard og allerede er en myte hjemme i Brasilien, selvom det ikke lykkedes at hæve VM trofæet sidste sommer bl.a. pga. en frygtelig ydmygende 1-7 kamp mod de senere Verdensmestre – det skal dog siges at i den kamp var Neymar ikke med da han var slemt skadet – og nu må han vente til 2018 hvor han i måske i inddirekte/direkte fight med Messi skal kæmpe om både national og individuel hæder, og det pudsige er så at de 2 enere aktuelt og sikkert også til den tid, repræsenterer samme klub – nemlig mægtige FC Barcelona, som jo historisk er hovedleverandør med hele 10 spillere til det eftertragtede trofæ – ja ikke værst – vel..?

Neymar kan drible – ja ikke bare drible – han er decideret spektakulær i sine tekniske udfoldelser, han er hamrende hurtig, han er fræk som en slagterhund – ja vel det man på godt Dansk kan kalde en gadedreng, han er farlig foran mål og bliver givetvis Verdensmester og/eller snupper CHL inden han runder 30 – så hvorfor er det så at jeg ikke har ham foran Hazard – tjaa, det er nok en fornemmelse jeg har, men helt ærligt så tror jeg faktisk begge spillere inden deres karriere er afsluttet har fået trofæet – Hazard måske først – men året efter kan det sagtens være Neymar der tager over, hvis der til den tid ikke er dukket en ny superstjerne op – og mon dog ikke der trods alt kommer lidt spændende frem på den store scene også i de kommende sæsoner – jo jeg tror det 😉

For: Type, placering på banen, udseende/væremåde/star quality, aktuel klub, nationalitet, spiller i top 2 Liga
Imod: Ustabilitet

Speciel - anderledes - ekstrem - fræk - Franske Pogba repræsenterer det hele - måske for meget i bestræbelserne på at nå helt til tops individuelt!

Speciel – anderledes – ekstrem – fræk – Franske Pogba repræsenterer det hele – måske for meget i bestræbelserne på at nå helt til tops individuelt!

3. Paul Pogba
Han var god uden at være sublim ved sidste sommers VM slutrunde og til daglig hygger han sig i en Liga der de senere år har stået kraftigt i skyggen af de helt store af slagsen, så selvom klubadressen hedder Juventus, der historisk er dygtige til at have spillere med helt fremme individuelt, så kan førnævnte facts blive det som gør at den næsten flamboyante spiller ikke går hele vejen. Og så skal vi naturligvis ikke glemme at han ikke just kan tituleres offensiv – hvilket heller ikke just er befordrende for trofæet.. Når alt dette er sagt så kan Pogba naturligvis sagtens være den næste Franskmand der går helt til tops, og dermed efterfølger legender som Platini og nyere tids måske bedste midtbanespiller Zinedine Zidane, som pudsigt nok også repræsenterede Juve da han hævede trofæet tilbage i 98 og for at gøre det helt grotesk så var den nuværende UEFA præsident Platini også i Juve alle 3 gange han snuppede trofæet – så det må da i allerhøjeste grad tale til Pogbas fordel – og det er da også en af årsagerne til at han rangeres så højt, udover naturligvis han fodboldmæssige kvaliteter som selv for ignoranter er iøjnefaldende!

Alt ser så legende let ud for den langlemmede Franskmand, som på kontroversiel vis skiftede fra Manchester United til Juve tilbage i 2012, efter at han inddirekte fik meddelelse af den daværende Manager Sir Alex Ferguson at han ikke i den nærmeste fremtid kunne forvente ret meget spilletid, og sølle 3 kampe i Premier League blev det derfor for Pogba inden han latterligt billigt kunne flyve til Torino og her, omend ikke tilegne sig yderligere kulør (han har en ganske glimrende kulør i forvejen!), så da i hvert fald gå direkte ind på et ellers stærkt Juve mandskab og være med til at vinde titler – og sørme om ikke holdet overraskende for mange, glædeligt for undertegnede, er i CHL semifinalen i år til trods for at der har været mange skader til vitale spillere, heriblandt Pogba der faktisk ikke var med i den første semifinale som blev vundet over Real Madrid.

“Han er uhyre atletisk, unormalt stærk og kan til tider være et modbydeligt møgdyr” – det er nogle udsagn som hans tidligere U træner i Man U, Poul McGuinnes har sagt til ham – og personligt ved jeg det er rigtigt, da han personligt har gengivet disse ord til mig da jeg for nogle år siden under en frokost på AON Training Complex spurgte ind til hvordan ham Pogba var som klubben netop havde mistet. McGuinnes der har været i Man U´s U sektor i over 10 år var tydeligvis ærgelig over at miste en af de markant bedste spillere han havde været med til at træne, men måtte se i øjnene at Sir Alex`s ord var lov – også selvom de i dette tilfælde måske på sigt kan vise sig ikke at holde stik “denne spiller bliver ikke en Verdensklassemand og vil ikke de næste år kunne tilspille sig en fast plads på mit mandskab”…. – vi får se – indtil videre soler han sig igennem en middelmådig Liga for et lidt for stærkt hold – så måske et klubskifte, ligesom det var tilfældet med Hazard, bør komme på tale indenfor de næste par år. Igen vil top klubberne i Spanien være aktuelle, men også en retur til Man U eller lidt overraskende til Säbener Strasse i München kunne være spændende valg – fremtiden ser i hvert fald lys ud for den mørke Franskmand!

For: Type, udseende/væremåde/star quality, aktuel klub, nationalitet
Imod: Placering på banen, aktuel Liga ikke rangeret i top, spetakulær

James David Rodríguez Rubio - lange navne er nærmest et must for en spiller fra Sydamerika!

James David Rodríguez Rubio – lange navne er nærmest et must for en spiller fra Sydamerika!

4. James Rodriquez
I modsætning til i hvert fald Neymar, Pogbar og givetvis også Thiago må denne unge flotte mand siges at være enhver svigermoders drøm – ingen synlige tatoveringer (jeg har i hvert fald ikke set dem), altid smilende, måsen fuld af penge (ja ok de øvrige gutter har da også lidt på kistebunden) og fra et mystisk land i Sydamerika der mere er kendt for narkotika og lyssky menneskehandler end fodbold, omend en del af denne blogs ældre læsere forhåbentlig husker fantasiske Valderrama med det ekstreme orange garn!

Men nu er det jo ikke nødvendigs den pæne dreng i klassen som snupper dette eftertragtede trofæ, omend pomade drengen Ronaldo pt. er et glimrende eksempel på at det kan den pæne dreng i klassen altså godt gøre, men i modsætning til Ronaldo, så har James på nuværende tidspunkt slet slet ikke tilegnet sig global superstar status og det kan også på sigt blive vanskeligt i en klub som notorisk satser på hele tiden at købe sig til succes, hvilket så indimellem går ganske godt, og som ikke er bange for at smide ekstremt store beløb efter potentielle verdensstjerner hvilket netop Ronaldo men også nyligt tilkomne Bale er fine eksempler på, og som tidligere nævnt ville jeg personligt ikke blive overrasket om enten Pogba eller Hazard – ja måske endda begge to, med tiden også får adresse i Madrid, og i så fald er det næppe Atletico der får glæde af deres evner med den lille runde!

James har faktisk været i Europa en del år, siden han tilbage i 2010 skiftede til Porto og derefter luskede et års tid ned til rigmandsstaten Monaco hvor han formentlig festede

Colombianske mænd har en vis kvindetække må man erkende!

Colombianske mænd har en vis kvindetække må man erkende!

mere end han spillede fodbold – givetvis i glimrende selskab med en anden stor charmør Falcao, som jo sidenhen er lusket til Man U på lån, men dog i modsætning til unge James, ikke helt har fået styr på karrieren efter sin lange skade, og de 2 landsmænd mødes nok klubmæssigt ikke flere gange, men mon ikke de mange gange endnu skal repræsentere deres land samtidigt!

James`styrker på banen er uomtvisteligt hans evne til at læse spillet, hans afleveringer og ikke mindst hans uhyggelige spark som under sidste sommers VM overraskende resulterede i at midtbanemanden snuppede topscorer titlen. De mange mål under slutrunden hvorunder Colombia iøvrigt uden Falcao, klarede sig flot, var givetvis kraftigt medvirkende til at Real M smed hele 80 millioner Euro efter ham og dermed gjorde ham til en af Verdens dyreste spillere nogensinde!

James har det hele til at blive Verdens bedste fodboldspiller indenfor en årrække – men måske trækker det ned at han er fra Colombia – at han ikke er angriber og at han – tjaa simpelthen er for nydelig/redelig.. – vi får se!

For: Type, udseende, aktuel klub, placering på banen, spiller i top 2 Liga
Imod: Manglende star quality, nationalitet

Mange troede Thiago skulle afløse Xavi/Iniesta på Barca mandskabet - men lige nu er det Bayern der nyder godt af den stærke midtbanespillers evner!

Mange troede Thiago skulle afløse Xavi/Iniesta på Barca mandskabet – men lige nu er det Bayern der nyder godt af den stærke midtbanespillers evner!

5. Thiago Alcantera
Efter en træningsmatch tilbage i 2009 i Madrid, hvor Spanien og Danmarks U 21 hold stødte sammen i det som sluttede med sikker Spansk sejr, til trods for at Nicki Bille fik garnet, husker undertegnede tydeligt Jens Stryger Larsen og Mike Jensens opgivende men også stolte kommentarer efter kampen – hvor de samstemmende tilkendegav at Thiago var den bedste spiller de nogensinde havde stået overfor på en fodboldbane, og dette til trods at i hvert fald Mike var hele 3 år ældre end den klejne Spanier – men de havde ganske ret – jeg så selv kampen dernede i Madrid og til trods for at det Spanske U 21 hold havde flere andre profiler på holdet (De Gea, Mata, Javi Martinez, Azpilicueta, Bojan og Ander Herrera m.fl.) så kunne selv en blind høne ikke undgå at se at der her fandt noget helt særligt sted, og i boksen ved siden af mig, kunne jeg se en personlighed som Fernando Hierro klappe og råbe henrykt, hver gang Thiago gjorde endnu en stakkels Dansker til grin eller når han strøede om sig med millimeter præcise pasninger – alt sammen på et niveau som sjældent ses på U 21 niveau – og et niveau som den lille Spanier har taget med sig op i seniortiden hvor han startede flot ud for sin barndomsklub FC Barcelona, men hvor han pludselig skiftede til Bayern München for et relativt beskedent beløb – efter sigende fordi han ikke fik kredit nok i Barca – men mindst lige så meget fordi han ville spille under sit idol Pep i Bayern – og selvom klubmodstanderne til daglig kan hedde noget så kedeligt som Augsburg, Paderborn eller Mainz, så ser det ud til at Thiago nyder tiden i München, hvor han netop efter en længerevarende skade, er kommet tilbage på holdet og igen demonstrerer eminente skills – således demonstreret for nylig i en utrolig dribling overfor en Dortmund spiller – mange gange nydt på You tube!

Thiago kan naturligvis andet end at vise sig frem på de Sociale medier – han kan næsten det hele – og kan sagtens blive den næste Spanier der hæver trofæet – men før han når så langt skal han blive langt mere stabil, score flere mål og ikke mindst holde sig fra skader, hvilket indtil videre har hæmmet en betragtelig del af hans senior karriere!

For: Type, udseende/væremåde/star quality, aktuel klub, nationalitet (lige akkurat), spiller i top 2 Liga
Imod: Placering på banen, nationalitet (til nød), skadesfrekvens

Eden-Hazard

Ja der er nok at vælge imellem blandt Klodens ypperste fodboldspillere – og selvom man i disse år ikke tiltror andre end Ronaldo/Messi chancen for trofæet, så varer det ikke længe førend næste kuld tager over – og et lille sjovt forsøg for mig er herunder at tippe til hvem og hvornår de kommende års titler tildeles:

2015: Messi (simpel logik!)
2016: Messi (tjaa stadig simpel logik!!)
2017: Hazard eller Neymar (hvis en af dem er på et CHL vindende mandskabS)
2018: Messi (kroner sin karriere med VM guldet og Fifa Balon Dor`!!)
2019: Hazard (som 28 årig er han Verdens fodboldkonge!)
2020: Pogba (midtbanegeneral for Frankrig og ????)

Herefter fortoner det sig i lidt for teoretiske spekulationer og kun de næste par år kan vise om der dukker nye super stjerner frem fra muldet – jeg tror det sker – hvad tror i….????

Jeg håber i har hygget jer undervejs i gennemgangen af ovenstående – og på gensyn en anden god gang 😉

/ Torben Aakjær
CPH 07.05.15
1901298_10207161400976382_8571721176832025110_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

NOGLE NEDERLAG ER VÆRRE END ANDRE!!