HYLDE 1 ER KUN FOR "CREMEN" AF TOPPEN!

VERDENSHOLDET 2019

2019 er ved at gå på hæld, og derfor er det tid til at udfærdige mit bud på et Verdenshold for hele kalenderåret.

Vi har haft et år uden VM og EM, men til gengæld blev der afviklet Copa America, en turnering som Brasilien uden Neymar vandt, men ellers er udtagelsen af de 11 aktører, primært foretaget udfra en vurdering af den enkeltes præstationer for klubholdene, og da Liverpool som bekendt vandt Champions League, og endvidere har smadret igennem efteråret i den hjemlige liga, er det ikke så overraskende, at der er mange spillere med fra netop den klub, på det hold, som jeg herunder vil præsentere.

Ellers kan man vel huske at Manchester City var fantastisk stærke i hvert fald i foråret 19, Barcelona snuppede mesterskabet i Spanien, og Bayern München var som sædvanlig urørlige i Bundesligaen, selvom der dog kom et par “skrammer” undervejs. I Italien vandt Juventus endnu et mesterskab, mens PSG aldeles uden konkurrence løb med guldet i Ligue One.

Med andre ord, det var “The usual suspects” som snuppede mesterskaberne!

Hvis vi tager et kig på de målfarligste spillere, og ser bort fra landskamps mål, da der er enkelte af spillerne, som af forskellige årsager, ikke spiller på deres respektive landshold, ser top 25 ud for de 5 primære ligaer således ud (medregnet er mål scoret i ligaen, CL, EL og pokalturneringer – og altså KUN scoret i kalenderåret 2019):
1. Robert Lewandowski 48 mål
2. Lionel Messi 44 mål
3. Kylian Mbappe 39 mål
4. Karim Benzema 36 mål
5. Raheem Sterling 35 mål
6. Sergio Agüero 32 mål
7. Jamie Vardy 30 mål
8. Pierre-Emerick Aubameyang 29 mål
8. Sadio Mane`29 mål
10.Luis Suarez 28 mål
10.Timo Werner 28 mål
12.Wissam Ben Yedder 27 mål
12.Ciro Immobile 27 mål
14.Markus Rashford 25 mål
14.Cristiano Ronaldo 25 mål
16.Moussa Dembele 24 mål
16.Mohamed Salah 24 mål
18.Harry Kane 22 mål
19.Romelu Lukaku 20 mål
20.Fabio Quagliarella 18 mål
21.Neymar 17 mål
21.Antonie Griezmann 17 mål
21.Edinson Cavani 17 mål
21.Mauro Icardi 17 mål
21.Dries Mertens 17 mål

Ballon dÔr blev som bekendt vundet af Messi, i øvrigt for sjette gang, en bedrift der formentlig aldrig bliver overgået, og ellers kan man notere sig at Europas farligste angriber er polak, i hvert fald målt udelukkende på antal scorede mål.

Først lidt statistik og fakta.

Mit hold består af spillere fra blot 4 forskellige klubber, fordelt således:
Liverpool og FC Barcelona med hver 4 spillere
Manchester City med 2 spillere
Bayern München med 1 spiller

Mine 11 udvalgte kommer fra hele 9 forskellige lande, som fordeler sig således:
England og Holland med 2 spillere
Tyskland, Skotland, Senegal, Frankrig, Portugal, Polen og Argentina med 1 spiller

Endelig er fordelingen på liga niveau således:
Premier League med 6 spillere
La Liga med 4 spillere
Bundesligaen med 1 spiller

Kontinentsmæssigt er fordelingen således: 
Europa med 9 spillere
Sydamerika med 1 spiller
Afrika med 1 spiller

Aldersgennemsnit for holdet er ved udgangen af 2019: 26,09 år

Men til sagen, og herunder kan du se mine 11 udvalgte:

Marc-Andre ter Stegen (27 år)
Tyskland og FC Barcelona
24 A-landskampe / 131 kampe i La Liga for FC Barcelona
Vundne titler i 2019: La Liga
Andet:
Nærmeste konkurrenter: Alisson Becker (Brasilien og Liverpool) og Jan Oblak (Slovenien og Atletico Madrid)

Kort fortalt: Indrømmet jeg havde Alisson Becker og ter Stegen liggende side om side i længere tid, men til sidst foretrak jeg tyskeren, da jeg stadig mener Alisson virker en smule usikker i pressede situationer + at han indimellem (sjældnere og sjældnere) begår små dumme fejl. Oblak er en sikker 3èr, dog et stykke efter duellanterne i toppen.

Ter Stegen er trods sinde 188 cm. en stærk keeper også i luften, omend jeg har mine tvivl om hvorvidt han for alvor kunne begå sig i f.eks. Premier League, men never mind, han vogter buret for Barca i La Liga, og her er han reelt uden konkurrence om at være den bedste. Han er stærk i fødderne, har utrolige reflekser, er stærk 1:1 og er begyndt at ligne en leder bagude, efterhånden som yngre/nye spillere kommer ind i Barcas forsvar.

Trent-Alexander Arnold (21 år)
England og Liverpool
9 A-landskampe/1 mål + 72 kampe/3 mål i Premier League for Liverpool
Vundne titler i 2019: Champions League og UEFA Super Cup
Andet:
Nærmeste konkurrenter: Joshua Kimmich

Kort fortalt: Den unge Liverpool dreng, er eneste spiller i Klopps stærke trup, som er et produkt af klubbens ungdoms arbejde, men det er bestemt ikke kun derfor han er fast på holdet, for han har i løbet af 2019 udviklet sig til en rendyrket verdensklasse back, som offensivt overgår spillere som Kyle Walker, David Alaba (venstre side) og Marcelo m.fl. med flere længder, og hans indlæg, pasnings spil og løbevillighed er i topklasse.

Skal man pege på et udpræget svagt punkt, er det oplagt hans defensive kvaliteter, omend de er blevet bedre her i efteråret, end de var i foråret, hvor han alene pga. det handicap, ikke var den stærkeste højre back i verden. Får han forbedret defensiven, kan han være verdens bedste back i mange år frem, da der hverken på højre eller venstre side findes ret mange virkelige topklasse spillere her og nu.

Virgil van Dijk (28 år)
Holland og Liverpool
33 A-landskampe/4 mål + 69 kampe/7 mål i Premier League for Liverpool
Vundne titler i 2019: Champions League og UEFA Super Cup
Andet: Årets spiller i Premier League
Nærmeste konkurrenter: Mathijs de Ligt, Gerard Pique, Aymeric Laporte og Marquinhos

Kort fortalt: Der er vist ikke ret meget godt, som ikke er blevet sagt om denne sensation af en forsvars spiller, der blev købt for et urimeligt stort beløb, og som i løbet af kort tid udviklede sig fra en gennemsnitlig central forsvars-spiller i Premier League, til simpelthen at være klodens bedste på sin plads, hvor han sidste år overhalede tidligere topnavne som Varane og Ramos m.fl.

Skal man pege på en enkelt spiller, selvom det faktisk er umuligt, bag Liverpools ufattelige succes i 2019, kan det kun blive den 194 cm. høje hollænder, der udover aldrig at være skadet, tillige er ekstrem stabil og tillige målfarlig.

Clement Lenglet (24 år)
Frankrig og FC Barcelona
7 A-landskampe/1 mål + 36 kampe/2 mål i La Liga for FC Barcelona
Vundne titler i 2019: La Liga
Andet:
Nærmeste konkurrenter: samme som under van Dijk

Kort fortalt: Lenglet er næsten en sensation på niveau som van Dijk, i det han for få år siden spillede i den næstbedste række for Nancy, og nu er stensikker på både Barca og de franske verdensmestres hold. Han var således ikke engang med i den franske guld trup, hvor træner Deschamps havde foretrukket kvartetten Varane, Umtiti, Hernandez og Kimpembe foran Lenglet.

Men hans enestående stærke præstationer i Barcas bagkæde, hvor Pique har været fraværende med skader, og der har været en del rokeren på backerne + naturligvis Umtitis skade, bragte ham ind på landsholdet, hvor han i de seneste 7 kampe har spillet fuld tid, oftest med Varane som makker. Frankrig “spytter” ellers centrale forsvars-spillere ud, som vi andre skifter underbukser, og udover allerede nævnte navne, kæmper Lenglet med spillere som Laporte, Kamara, Diakhaby, Saliba, Sarr, Upamecano, Zagadou, Zouma, Diallo, Diop og Konate m.fl. Et utroligt overflødig-heds horn af spillere med potentiale til at nå helt til tops!

Lenglet og van Dijks nærmeste konkurrenter til placeringerne på mit verdenshold anno 2019, var i udpræget grad forårets store spiller i Champions League for Ajax, Mathijs de Ligt. Den nu 20 årige forsvarsklippe skiftede til Juve i sommers, og selvom han har fået regelmæssig spilletid i Serie A, har han endnu ikke genfundet det niveau han viste i foråret, hvilket bringer ham bag mine udtagne spillere. En anden konkurrent var Laporte, der efter et fantastisk forår, nu har døjet med en længerevarende skade, som gør ham uaktuel for nuværende. Den sidste reelle konkurrent var Marquinhos, der spillede stærkt for PSG og Brasilien, men som til daglig spiller i en så svag liga, at han trods alt ikke kan måles ift. mine udtagne, der spiller i de to stærkeste ligaer i verden.

Andrew Robertson (25 år)
Skotland og Liverpool
34 A-landskampe/3 mål + 75 kampe/2 mål i Premier League for Liverpool
Vundne titler i 2019: Premier League og UEFA Super Cup
Andet: –
Nærmeste konkurrenter: David Alaba

Kort fortalt: Akkurat som Van Dijk, Mane og Wijnaldum, kom Robertson ud af næsten intet, da han skiftede til Liverpool, men i løbet af et par sæsoner, har den stabile skotte, udviklet sig til verdens bedste venstre back, og selvom jeg anfører Alaba som nærmeste konkurrent, er der reelt ingen konkurrence, i det skotten er så milevidt foran Alaba (og andre) på noget nær alle parametre, at han er den mest selvskrevne på det her hold sammen med van Dijk og Messi.

Liverpool fans med nogle år på bagen, må med glæde se Robertson, og derved tænke tilbage på Alan Kennedy, der formentlig er den stærkeste venstre back i klubbens historie. Kennedy huserede i slut 70èrne og 80èrne på Liverpools sejrsvante mandskab, og kan man få en ligeså lang og succesrig periode ud af Robertson, vil han givetvis overgå Kennedy, Moran og John Arne Riise som klubbens bedste venstre back nogensinde, men det kræver selvsagt stabilitet og mange store titler, og dem har han trods alt ikke endnu, selvom Champions League trofæet dog er en habil start må man mildt sagt sige.

Robertsons forcer er, udover uhørt stabilitet, hans speed, pågåenhed, indlæg, fysiske styrke og overblik. Han er ganske enkelt næsten umulig at komme forbi, og skulle det lykkedes, er han hurtig nok til at hente de fleste. Han kan, akkurat som hovedparten af Liverpools spillere, deltage i kampe lørdag-onsdag-lørdag uden at blive skadet, eller miste momentum, og jeg vil tro at man om nogle år, finder ud af at han faktisk var en maskine, og slet ikke et menneske!

Frankie de Jong (22 år)
Holland og FC Barcelona (Ajax foråret 2019)
15 A-landskampe/1 mål + 16 kampe/1 mål i La Liga for FC Barcelona
Vundne titler i 2019: Eresdivisie + pokalturneringen med Ajax (foråret 2019)
Andet: Årets spiller i Eresdivisie 2019
Nærmeste konkurrenter: Kevin De Bruyne og Georginio Wijnaldum

Kort fortalt: Sin unge alder til trods, er han allerede trådt ind på verdensklasse scenen, og selvom De Bruyne i perioder (var også en del skadet) og Wijnaldum gjorde det super godt i 2019, så var jeg overhovedet ikke i tvivl, da jeg placerede den løbevillige de Jong på den centrale midtbane, hvor han i mit offensive system, får pålagt en del defensive opgaver, men da han er super alsidig, som mange hollændere i øvrigt er det, så klarer han den.

De Jong var, sammen med De Ligt, Ajax`s helt store profiler i forårets Champions League race, og straks fra start er han gået ind i Barcas start formation, hvor han har slået store navne som Rakitic, Arthur og Vidal af relativt hurtigt. Han er teknisk stærk, og hans pasnings evner passer perfekt ind i Barca stilen, så det er godt set at hente ham må man sige.

Han bør nok score nogle flere mål, men da Barca ofte holder ham og Busquets en anelse tilbage, pga. trioen oppe foran, så bliver det svært indtil videre, men evnerne har han, de skal bare udfoldes.

Bernardo Silva (25 år)
Portugal og Manchester City
42 A-landskampe/6 mål + 82 kampe/18 mål i Premier League for Manchester City
Vundne titler i 2019: Premier League, Liga Cup, FA Community Shield, FA Cup + Nations League
Andet:
Nærmeste konkurrenter: samme som under De Jong

Kort fortalt: Den teknisk uhyre begavede offensive midtbane/kant, er eneste portugiser på mit verdenshold, og en ud af to Manchester City spillere, som trods et svingende efterår, har holdt niveauet. Laporte var nok også kommet med, såfremt han ikke havde siddet ude med en skade så længe, ligesom Ederson og De Bruyne bestemt var emner.

Silva er trådt ud af sin (efter) navne brors skygge på Peps hold, og er sammen med De Bruyne, de kloge og teknisk begavede spillere, der sørger for at front trioen scorer målene. På landsholdet får han slet ikke samme kredit for sit spil, da alt stadig kører efter super stjernen Ronaldos hovede, men måske Juve spilleren geares lidt ned efter EM, hvorefter Silva kan blive holdets omdrejningspunkt. Det har han bestemt evnerne til, og når David Silva stopper til sommer i City, kan det sagtens være at Bernardo rykkes ind mere centralt, alt efter hvordan Rodri og De Bruyne placeres, og selvsagt alt efter hvem der er træner for holdet.

Raheem Sterling (25 år)
England og Manchester City
56 A-landskampe/12 mål + 147 kampe/57 mål i Premier League for Manchester City
Vundne titler i 2019: Premier League, Liga Cup, FA Community Shield + FA Cup
Andet:
Nærmeste konkurrenter: Mohamed Salah

Kort fortalt: Inden nørderne overfalder mig, så ja, Sterling er som udgangspunkt venstre wing, men både for City og på det engelske landshold, benyttes han indimellem på højre side, og da jeg simpelthen ville have plads til ham og Mane`på holdet, da de to uden reel sammenligning, har været de bedste kantspillere i hele 2019, så ja, så spiller Sterling højre wing på mit hold.

Det er gået hurtigt for Sterling, efter han var en udskældt ung spiller i Liverpool, som aldrig for alvor troede på hans evner, til han nu er en af Citys største stjerner, måske kun overgået af De Bruyne. Han er nærmest ustoppelig i sine driblinger og med sin speed, og han scorer tilmed også masser af mål på både klub og landshold.

Sammen med Rashford og kaptajnen Kane, udgør han en frygtindgydende front trio for England, som sagtens kan sørge for at Southgates tropper kommer langt til EM næste sommer, og selvom man synes man har hørt om ham i mange år efterhånden, er han altså stadig kun 25 år.

Sadio Mane`(27 år)
Senegal og Liverpool
69 A-landskampe/19 mål + 108 kampe/54 mål i Premier League for Liverpool
Vundne titler i 2019: Champions League + UEFA Super Cup
Andet: Onze dÒr
Nærmeste konkurrenter: Eden Hazard og Son Heung-Min

Kort fortalt: Endnu en af udviklings sensationerne fra Klopps regime, og selvom Hazard (primært foråret) og Son (primært efteråret) har været stærke, var Mane`dem totalt overlegen.

Han er i mine øjne Liverpools vigtigste og bedste offensive spiller, foran både Salah og Firmino, og hans stil passer perfekt til f.eks. Real Madrids, men spørgsmålet er om den spanske kongeklub kan betale hvad Liverpool logisk kræver for en af deres absolutte nøglespillere.

Men indtil videre er han en vital del af Klopps planer, og akkurat som de øvrige spillere, er han aldrig skadet og uhyre stabil i sine præstationer. Han er som en hvirvelvind på venstre kanten, hvor ingen backs, måske udover Walker og Wan-Bissaka på gode dage, kan følge med ham, og både målt på assist og målskalaen, er han blandt de fremmeste.

Lionel Messi (32 år)
Argentina og FC Barcelona
138 A-landskampe/70 mål + 463 kampe/431 mål i La Liga for FC Barcelona
Vundne titler i 2019: La Liga
Andet: Ballon dÒr, Den gyldne støvle, topscorer i CL, Årets spiller i La Liga + topscorer i La Liga
Nærmeste konkurrenter:

Kort fortalt: Ja hvad skal man efterhånden finde på at skrive om den lille argentiner, der simpelthen bare bliver ved med at præstere på ypperste niveau. Han har vundet alt med Barcelona, men absolut ingenting med Argentina, men måske bliver 2020 året, hvor han kan være med til at sikre Copa America i sit femte forsøg, hvilket er tvingende nødvendigt, for at argentinerne for alvor tager ham til sig, som de har gjort med Maradona, Batistuta og Mario Kempes m.fl., spillere der præsterede i Europa, men som også formåede at vinde titler med nationen.

Messi er kun 3 mål efter Lewandowski som den mest scorende spiller fra de primære ligaer, i 2019, og det selvom han i dette kalenderår er trukket en anelse tilbage på Barcas hold. Man vil nok fremadrettet, måske allerede fra 2020, se ham endnu længere tilbage, da selv Messi ikke kan løbe fra alderen, som først sætter sig i benene, hvoraf tempoet daler, akkurat som man i udpræget grad har set det hos hans mangeårige Ballon dÒr konkurrent, Ronaldo, der i 2020 i den grad er dalet i niveau, og reelt slet ikke var i betragtning til mit verdenshold, hvilket vel er første gang i over 10 år at det er sket, men portugiseren runder så også snart 35 år, så det er nok helt naturligt.

Messi modtog tidligere i denne måned sit sjette Ballon dÒr trofæ, en præstation der måske aldrig bliver overgået, og han er vel allerede nu favorit til at gentage bedriften i 2020, ikke mindst såfremt han triumferer med Argentina i Copaen.

Robert Lewandowski (31 år)
Polen og FC Bayern München
112 A-landskampe/61 mål + 174 kampe/146 mål i Bundesligaen for FC Bayern München
Vundne titler i 2019: Bundesligaen + pokalturneringen
Andet: Topscorer i Bundesligaen
Nærmeste konkurrenter: Karim Benzema, Sergio Agüero, Harry Kane, Cristiano Ronaldo, Pierre-Emerick Aubameyang og Kylian Mbappe

Kort fortalt: Polakken smadrer simpelthen mål ind, så man skulle tro mål var ensbetydende for hans overlevelse! Og med mindre Messi eksploderer i de sidste kampe i december måned, ender han øverst som Europas mest scorende spiller fra de førende ligaer, jfr. indledningen på artiklen, og naturligvis er han også forsvarende topscorer i Bundesligaen, hvor han år efter år nærmest er uden konkurrence.

Også Polen nyder godt af deres anførers evner, og skal landet overhovedet havde blot en minimal chance for avancement fra gruppen til EM, så skal Lewandowski score de nødvendige mål for et middelmådigt hold.

Som det fremgår var der rent faktisk en del konkurrenter til positionen som mit holds front angriber, men jeg var aldrig i tvivl om valget. Benzema scorer mange mål for Real Madrid, men mangler dog noget ift. polakken, ligesom Aguero.

Opstillingsmæssigt ser holdet således ud:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var ordene for denne gang – på gensyn i slut december 2020 😉

Torben Aakjær, 19.12.19

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

HYLDE 1 ER KUN FOR "CREMEN" AF TOPPEN!