8 december

VERDENSHOLDET 2021

2021 er ved at gå på hæld, og derfor er det tid til at udfærdige mit bud på et Verdenshold for hele kalenderåret.

Vi har som bekendt haft et år helt uden slutrunder på landsholds niveau, men naturligvis er der spillet de fleste klubturneringer, hvor Chelsea som bekendt vandt den fineste af slagsen. Herudover lykkedes det for personer under 30 år, for første gang at opleve Liverpool snuppe mesterskabet i England, mens mestrene i de andre ligaer var “The usual suspects”, dvs. Bayern M, Juve, Real Madrid og PSG, så ikke overraskende har jeg skævet til disse 5 klubber, da jeg skulle udfærdige mit bud på verdensholdet anno 2021.

Der uddeles heller ingen Ballon dÒr i år, hvilket jeg er aldeles uforstående overfor, og en spiller som Lewandowski givetvis er nærmest grædefærdig overfor. Den polske angriber der er i gang med de sidste år af sin karriere, står også i 2020 med stor chance for at blive Europas mest scorende spiller, målt på mål i liga (top 5), CL, EL og/eller pokal. I skrivende stund har han smadret 38 mål ind, hvor han i 2019 scorede i alt 48. Endnu er der enkelte der kan nå ham, f.eks. Cristiano Ronaldo, Immobile og Lukaku, men så skal de vist skynde sig, og polakken skal gå helt i stå!

Først lidt statistik og fakta.

Holdet fordeler sig på disse 6 klubber:
Manchester City: 3
Chelsea: 2
Bayern München: 2
PSG: 2
Dortmund: 1
Inter Milan: 1

Mine 11 udvalgte kommer fra disse lande:
Italien: 3
Portugal: 2
Tyskland: 2
England: 1
Norge: 1
Polen: 1
Argentina: 1

Endelig er fordelingen på liga niveau således:
Premier League: 5
Bundesliga: 3
Ligue One: 2
Serie A: 1

Kontinentsmæssigt er fordelingen således: 
Europa: 10
Sydamerika: 1

Aldersgennemsnit for holdet er ved udgangen af 2019: 27,27 år

Men nu til holdet:

Gianluigi Donnarumma (22 år)
Italien og PSG
Total: 40 landskampe for Italien / 222 ligakampe for AC Milan og PSG
2021 (Klub + landskampe): 56 kampe / 0 mål / 0 assist
Vundne titler i 2021: EM
Andet: Kåret til EM`s bedste spiller, verdens bedste målmand af IFFHS, Serie A`s bedste målmand, udtaget til EM ALLSTAR holdet og modtager af Lev Yashin trofæet
Nærmeste konkurrenter: Jan Oblak (Atletico Madrid), Ederson Moraes (Manchester City) og Edouard Mendy (Chelsea)

Kort fortalt: Så kom gennembruddet, og man vel dårligt sige omsider, da manden kun er 22 år. Man føler dog han burde være meget længere, og er da også i gang med sæson nr. 7 på højeste niveau, hvilket selvsagt er helt “skævt” alderen taget i betragtning. Man kan roligt sige at Zoff og Buffon har fået en værdig afløser som portiere numero uno for “Gli Azzurri”, med hvem han jo også vandt den første titel til landet, for første gang siden VM tilbage i 2006.

At PSG frit og kvit kunne kapre den 197 høje keeper, lyder helt absurd, og endnu mere absurd er det så næsten at Donnarumma end ikke er blevet fast mand i den franske hovedstadsklub, hvor man stadig hælder til veteranen Navas. Det varer dog næppe længe endnu, før den tårnhøje italiener er holdets sikre nummer 1, i hvert fald hvis man vil beholde ham.

Kyle Walker (31 år)
England og Manchester City
Total: 65 landskampe / 383 ligakampe for Sheffield United, Northampton Town, Tottenham Hotspur, QPR, Aston Villa og Manchester City
2021 (Klub + landskampe): 55 kampe / 2 mål / 2 assist
Vundne titler i 2021: Premier League og EFL Cup
Andet: Udtaget til EM`s ALLSTAR hold
Nærmeste konkurrenter: Achraf Hakimi (PSG), Trent Alexander-Arnold (Liverpool) og Reece James (Chelsea)

Kort fortalt: Udover at være med til at vinde mesterskabet med City, og føre England frem til nationens første internationale finale siden VM 66, har den ekstra ordinært hurtige Walker haft endnu en forrygende sæson. Hans speed og positionsevne er på højt niveau, og teknikken er tydeligt blevet forbedret under Peps ledelse.

Walker er en vaskeægte verdensklasse back, og ingen har rigtigt kunne true ham set over hele kalenderåret.

Ruben Rias (24 år)
Portugal og Manchester City
Total: 37 landskampe / 192 kampe for SL Benfica og Manchester City
2021 (Klub + landskampe): 62 kampe / 2 mål / 2 assist
Vundne titler i 2021: Premier League og EFL Cup
Andet: “Årets spiller” i Premier League (FWA), udtaget til “Årets hold” i Premier League og udtaget til “Årets hold” i Champions League
Nærmeste konkurrenter: Alessandro Bastoni (Inter Milan), Eder Militao (Real Madrid), Thiago Silva (Chelsea), Pau Torres (Villareal), Milan Skriniar (Inter Milan), Dayot Upamecano (Bayern München), Jules Kounde (Sevilla), Virgil van Dijk (Manchester City), Leonardo Bonucci (Juventus) og Christian Romero (Tottenham)

Kort fortalt: Efter VVD`s langvarige skade, som han dog bestemt ser ud til at komme nogenlunde helskindet ud af, er Manchester Citys superkøb Dias, klodens stærkeste centrale forsvarer. Han har alt hvad en central verdensklasseforsvarer skal indeholde. Hurtighed, stærkt hovedspil, kropsstyrke, overblik, lederevner, teknik og forudseenhed, og så er han pokkers stabil. Et fund af dimensioner, som kunne/burde have kostet det dobbelte, men dygtigt scouting arbejde af folkene under Pep, og her har man en topspiller i de kommende 10 år, både for land og klub.

Antonio Rüdiger (28 år)
Tyskland og Chelsea
Total: 49 landskampe / 254 kampe for VfB Stuttgart, AS Roma og Chelsea
2021: (Klub + landskampe): 60 kampe / 4 mål / 3 assist
Vundne titler i 2021: Champions League
Andet: Udtaget til “Årets hold” i Champions League
Nærmeste konkurrenter: De samme som nævnt under Ruben Dias

Kort fortalt: Tyskeren har haft en lynudvikling over de seneste par år, fra at være en helt gennemsnitlig forsvarsspiller, og nærmest et fejlkøb af Chelsea, til indenfor det seneste 1 1/2 år at have udviklet sig til en vaskeægte topspiller. Han er hurtig og fysisk stærk, og så er han bestemt ikke bange for at gå med frem, hvor han ofte skyder på mål. Hans præstationer for Chelsea i deres succesfulde Champions League sæson, har været uforlignelige, og sammen med Thiago Silva har han været grundstenene for Tuchels hold.

Joao Cancelo (27 år)
Portugal og Manchester City
Total: 31 landskampe / 236 kampe for SL Benfica, Valencia, Inter Milan, Juventus og Manchester City
2021 (Klub + landskampe): 57 kampe / 5 mål / 13 assist
Vundne titler i 2021: Premier League og EFL Cup
Andet: Udtaget til “Årets hold” i Premier League
Nærmeste konkurrenter: Alphonso Davies (Bayern München), Andrew Robertson (Liverpool), Robin Gosens (Atalanta Calcio), Luke Shaw (Manchester United) og Leonardo Spinazzola (AS Roma)

Kort fortalt: Den superalsidige portugiser har været det bedre end alle konkurrenterne i det forgangne år, og han er naturligvis en vigtig brik for Peps City, hvor han dækker begge backpladser, men også flere gange har spillet på den centrale midtbane. Hans teknik, pasningsevner og skudstyrke gør ham til en næsten komplet spiller, som relativt sent i karrieren for alvor er brudt igennem.

En spøjs detalje er at han spillede sammen med klub- og landsholdskollegaen Ruben Dias, da disse voksede op sammen i Benfica. Det er vist det man godt kan betegne som super ungdomsudviklingsarbejde af den store portugisiske traditionsklub.

Jorge “Jorginho” Filho (29 år)
Italien og Chelsea
Total: 42 landskampe / 361 kampe for Hellas Verona, Sambonifacese, SSC Napoli og Chelsea
2021 (Klub + landskampe): 54 kampe / 8 mål / 2 assist
Vundne titler i 2021: EM og Champions League
Andet: Nr. 3 i Ballon dÒr, udtaget til EM`s “ALLSTAR” hold og “Årets hold” i Champions League
Nærmeste konkurrenter: Joshua Kimmich (Bayern München), Ilkay Gündogan (Manchester City), Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Fabinho (Liverpool), Declan Rice (West Ham United), Ismaël Bennacer (AC Milan) og Mario Locatelli (Juventus)

Kort fortalt: Her er der tale om et vaskeægte gennembrud i absolut verdensklasse for italieneren, der sammen med Donnarumma, var sit lands nøglespillere i EM triumfen, og da han før da havde orkestreret Chelsea frem mod klubbens anden Champions League triumf, er han naturligvis selvskreven på dette hold, og kom da også fortjent på Ballon d`Or podiet som nr. 3.

Overblik, teknik og visioner i verdensklasse for den spinkle, kløgtige og altid boldsikre italiener, og så har han hurtigt afklimatiseret sig fra Serie A til Premier League.

Nicolo Barella (24 år)
Italien og Inter Milan
Total: 35 landskampe / 199 kampe for Cagliari, Como og Inter Milan
2021 (Klub + landskampe): 64 kampe / 6 mål / 17 assist
Vundne titler i 2021: EM og Serie A
Andet: Kåret til Serie A`s bedste midtbanespiller
Nærmeste konkurrenter: Pedri (FC Barcelona), Mason Mount (Chelsea), Koke (Atletico Madrid), Rodrigo de Paul (Atletico Madrid), Frank Kessie (AC Milan), Marco Verratti (PSG) og Jude Bellingham (Borussia Dortmund)

Kort fortalt: En komplet hårdtarbejdende boks til boks spiller, altså en vaskeægte 8èr med defensive tyder, fremragende teknik og et helhjertet fighter instinkt. Er en fin kombination af Gabriale Oriali og Marco Tardelli, et par italienske verdensmestre fra 82, hvilket han bestemt ikke skal være ked af at blive sammenlignet med.

Har vel i det forgangne år fået sit helt store gennembrud på den store scene, og med EM titlen kan han for alvor tillade sig at mænge sig i “Det gode selskab”. Virkelig en dygtig spiller, der har alderen til at udvikle sig til endnu højere niveau.

Thomas Müller (32 år)
Tyskland og Bayern München
Total: 110 landskampe / 432 kampe for Bayern München
2021 (Klub + landskampe): 56 kampe / 16 mål / 34 assist
Vundne titler i 2021: Bundesligaen, DFL Supercup og VM for klubhold
Andet: Udtaget til “Årets hold” i Bundesligaen
Nærmeste konkurrenter: Kevin De Bruyne (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), Phil Foden (Manchester City), David Silva (Manchester City) og Kai Havertz (Chelsea)

Kort fortalt: Den utrolige tysker bliver bare ved og ved, og det er som om han har løftet sig endnu engang, efter sit comeback for “Die Mannschaft”. Har endnu engang været nøglespilleren sammen med Neuer og Lewandowski for Bayern München, og hans utrolige assist tal vidner om at han med alderen er blevet mere uselvisk, og jeg tænker en Lewandowski vil takke ham for de mange målgivende afleveringer.

Robert Lewandowski (33 år)
Polen og Bayern München
Total: 128 landskampe / 74 mål / 512 kampe / 219 mål for Delta Warshawa, Legia Warshawa, Znicz Pruszkow, Lech Poznan, Borussia Dortmund og Bayern München
2021 (Klub + landskampe): 55 kampe / 66 mål / 9 assist
Vundne titler i 2021: Bundesligaen, DFL Super Cup og VM for klubhold
Andet: Nr. 2 i Ballon dÒr, topscorer i Bundesligaen, udtaget til “Årets hold” i Bundesligaen, udtaget til “Årets hold i Champions League”, kåret til bedste angriber af Ballon dÒr og kåret til “Årets spiller” i Tyskland
Nærmeste konkurrenter: Romelu Lukaku (Chelsea), Harry Kane (Tottenham), Mohamed Salah (Liverpool), Dusan Vlahovic (Fiorentina), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Patrick Schick (Bayer 04 Leverkusen), Lautaro Martinez (Inter Milan), Vinicius Junior (Real Madrid), Karim Benzema (Real Madrid), Federico Chiesa (Juventus) og Lorenzo Insigne (SSC Napoli)

Kort info: Var han blevet født omkring 550 km mere vestpå, havde han både kunnet kalde sig verdensmester + muligvis også europamester, men det blev Warshawa og ikke Berlin, som han kom til verden i, og det har nok været hans “uheld”. Han er formentlig den mest komplette rendyrkede angriber man har set siden Gerd Müller, hvis tal han i øvrigt kæmper for at overgå i Bundesliga sammenhæng, og kan man bruge begrebet “synd for” i fodboldens kyniske verden, så er det Ballon dÒr af uransagelige årsager, ikke uddelte trofæet i 2020, hvor han havde været selvskreven. Han har bestemt også haft et fantastisk 2021, men som bekendt var det ikke nok, i hvert fald ikke i Ballon dÒr sammenhæng.

Lionel Messi (34 år)
Argentina og PSG
Total: 158 landskampe / 80 mål  / 561 kampe / 486 mål for FC Barcelona og PSG
2021 (Klub + landskampe): 57 kampe / 41 mål / 17 assist
Vundne titler i 2021: Copa America og Copa del Rey
Andet: Ballon dÒr, topscorer i La Liga, topscorer i Copa America, udtaget til “Allstar” holdet i Copa America og kåret til “Bedste spiller” i Copa America
Nærmeste konkurrenter: De samme som under Lewandowski

Kort fortalt: Man kan roligt påstå at Messi ikke har været så dominerende i det forgangne år, som man har set tidligere, men med al respekt for andre spillere de seneste årtier, så er det vel næsten også umuligt, ikke mindst efter at manden har rundet 34 år. Han tog et åbenlyst besynderligt klubskifte til PSG, i noget der ligner en “hvileperiode” frem mod hans helt store mål – VM næste vinter, men om det har været et klogt valg, eller om han går for meget ned i niveau, ved vi først om lidt over 1 år.

Han førte Argentina frem til landets første triumf i 28 år, og efter utallige forsøg, var det rent faktisk hans første titel med Argentina, hvilket i den grad har betydet at han snuppede Ballon dÒr, for efteråret har ikke været imponerende, så de første 6-7 måneder af kalenderåret har i den grad været medvirkende til kåringen.

Erling Haaland (21 år)
Norge og Borussia Dortmund
Total: 15 landskampe / 12 mål / 140 kampe / 102 mål for Bryne, Molde, RB Salzburg og Borussia Dortmund
2021 (Klub + landskampe): 47 kampe / 46 mål / 14 assist
Vundne titler i 2021: DFB Pokal
Andet: Udtaget til “Årets hold” i Bundesligaen og udtaget til “Årets hold” i Champions League
Nærmeste konkurrenter: De samme som under Lewandowski og Messi

Kort fortalt: Den norske kæmpe har haft en særdeles flot sæson, hvor man dog ikke skal sammenligne hans tal med Lewandowski, for så blegner nordmanden totalt, men i forhold til “normale” angribere, overgår han de fleste, og så skal man som neutral fodboldbeskuer, prise sig lykkelig for at han kun er 21 år, for veteranerne Lewandowski og Messi, har nok ikke mange sæsoner i sig endnu, så nordmanden må være ledestjernen for fremtidens unge spillere.

Ovenstående 11 spillere fordeles således på holdet:

Kigger man på de tidligere “Årets hold” jeg har udfærdiget i henholdsvis 2019 og 2020, så de således ud: 

Som man kan se, er det kun Robert Lewandowski, der er med på alle 3 hold!

Tak fordi du læste med og på genlæs 😉

KBH (DK) 08.12.21

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

8 december