MONEY, MONEY, MONEY

3 WALKOVER KAMPE VENTER DANMARK DE NÆSTE DAGE!

EM 20/21 er historie, og hverdagen er igen begyndt for de danske spillere, som er omkring det danske A landshold, og nu er det blevet tid til efterårets 7 kvalifikations kampe på vejen mod næste års VM slutrunde. Danmark spiller 3 kampe her i september, startende allerede i aften, hvor modstanderen er Skotland, mens man møder Færøerne d. 4.9 og så Israel d. 7.9. Senere venter kampe mod Moldova (9.10), Østrig (12.10), Færøerne (12.11) og som “rosinen i pølseenden” Skotland (15.11). 7 kampe der på ingen måde bør volde det danske hold problemer, næsten uanset hvordan Kasper Hjulmand sammensætter sine spillere. Danmark er godt nok dumpet en enkelt plads ned på FIFAs rangliste, til nu at være nr. 11, men bedst placerede modstander på samme liste, af dem der spilles mod resten af 2021, er Østrig som er nr. 23. Skotland finder man nede som nr. 49, Israel som nr. 81, Færøerne som nr. 114, og Moldova helt absurd nede som nr. 175. Hvorfor i hvertfald de 2 sidste nationer overhovedet skal deltage i disse VM kvalifikationer må stå hen i det uvisse, men mon ikke der er penge og politik blandet ind i sagerne, det plejer der jo 😉

Efter Danmark uden problemer overhovedet vandt de 3 første kampe i gruppen, og som beskrevet snupper 21 point i de kommende 7, så kan man reelt allerede nu fastslå at Danmark til næste år, skal deltage i sin VM slutrunde nr. 6, hvor kvartfinalen tilbage i 1998 under svenske Bo Johansson, stadig står som det bedste resultat. Som visse måske husker, nåede Danmark til semifinalen i sommerens EM, en tangering af næstbedste resultat fra EM i 84, så det er med en vis portion optimisme at det danske hold vil følge Hjulmands tropper i Qatar, også selvom flere af spilletidspunkterne nærmer sig perversiteter, men til gengæld kan vi alle “glæde” os over at en vis Sepp Blatter + hvem der ellers var med i “de dage”, kan nyde resten af tilværelsen i “sus og dus”, for det har helt sikkert ikke været billigt for den kontroversielle ørkenstat, at få alverdens store fodboldnationer og alle superstjernerne ned i varmen. Den tid den sorg.. sorry glæde 🙂

I forhold til den trup på 26 mand, som Hjulmand udtog op til EM 20/21, har vi som bekendt sagt et meget sørgeligt farvel til de seneste 20 års bedste danske fodboldspiller i skikkelse af Christian Eriksen. Den lille nærmest introverte fynbo, spillede sine formentlig sidste 43 minutter i landsholdstrøjen mod Finland, inden det unævnelige skete, og i skrivende stund står han noteret for 109 A landskampe, hvilket placerer ham som nr. 5 på alle tiders kampliste for danske spillere. Siden sin debut tilbage i marts 2010 (mod Østrig i en testkamp), har han op til EM blot misset 14 kampe, hvilket er nærmest unormalt. Med al respekt for alverdens dygtige læger, eksperter og andet godtfolk, tror jeg desværre ikke vi får den sympatiske Eriksen at se igen på landsholdet, og jeg har bestemt også mine tvivl om hvorvidt han nogensinde kommer til at spille fodbold igen.

Jeg er ikke hjertekirurg, så jeg vil ikke bruge tid på at kloge mig her, men indtil videre kun sige tusinde tak til en utrolig vellidt fyr, som altid, også da han var ungdomsspiller i Middelfart, OB og Ajax, har været en super repræsentant for “legen med den lille runde”. Personligt har jeg haft flere fine snakke med ham, bl.a. efter indendørs Danmarksmesterskaberne i 2007, hvor han (sammen med bl.a. Rasmus Falk) og OB mødte det hold, som jeg trænede – Herfølge BK. Det var i finalen, og den ordinære spilletid (2 x 5 minutter) sluttede 3-3, men man spillede herefter videre til først scorede mål, som vores Frederik Nielsen scorede, hvorved Herfølge BK for første gang blev Danmarksmestre i U 17 indendørs. Alle OB`s spillere lå forståeligt rundt omkring på trægulvet i Solrød hallen, og kun Eriksen havde format til i første omgang at gå direkte over til undertegnede, stikke mig hånden, og sig tak for en utrolig spændende finale og så tillykke. Klasse allerede i den alder! I dag har Eriksen både familie og venner omkring sig, så jeg er sikker på at han nok skal få et dejligt liv, selv uden fodbolden, og så kan man jo kun her i en stille stund, i sit stille sind, juble over at han omsider lykkedes med at vinde et mesterskab i en primær liga, som han jo præsterede med Inter FC sidste sæson.

Hvis vi kigger på de resterende spillere, som Hjulmand udtog til EM, så har følgende spillere denne gang meldt afbud pga. skader m.v.: Jannik Vestergaard, Nicolai Boilesen, Mathias “Zanka” Jørgensen (uafklaret klub situation), Martin Braithwaite, Andreas Cornelius og Robert Skov (ikke spilletid).

Ind er i stedet kommet Andreas Maxsø, Rasmus Nissen, Victor Nelsson, Jacob Bruun Larsen, Marcus Ingvartsen, Jesper Lindstrøm og Mohamed Daramy, men det vender jeg tilbage til i nedenstående gennemgang af hver enkelt aktør.

Målmænd:

Kasper Schmeichel (34 år )
Leicester City – 71 A landskampe / 0 mål
Kampe i indeværende sæson: 3 kampe i Premier League + 1 kamp i Community Shield
Holdets bagerste mand, nærmer sig 35 år, men indtil videre ser hans plads ikke ud til at være i fare hos Leicester, og så længe han spiller fast i Premier League, er hans plads ikke i fare på nationalmandskabet.
Når det er skrevet, så var han ikke i super form under EM, og starten på den engelske liga, har heller ikke været  overvældende fantastisk, hvilket 5 mål imod sig i 3 kampe indikerer. SKY, mediet som betaler “gildet” i England, har i 2 af de 3 kampe, været alvorligt ude med riven, og jeg tænker Schmeichel ser frem til at han får nyindkøbet Vestergaard foran sig, for som enhver ved, så er den danske keeper mildt sagt ikke stærk i luftspillet ude i feltet, hvor hans begrænsede højde er et minus. Han savner helt sikkert Huth og Morgan foran sig, og må i øjeblikket nøjes med Söyüncü og Amartay som stoppere.

Men uanset hvad, så er Schmeichel overordnet en glimrende keeper, og som forholdende er pt. omkring andre danske målmænd, så tror jeg han ville blive udtaget, næsten uanset om han stillede op med 10 brækkede fingre!

Jonas Lössl (32 år) 
FC Midtjylland – 1 A landskamp / 0 mål
Kampe i indeværende sæson: 6 kampe i Superligaen + 4 kampe i Conference League kvalifikation
Det er reelt ligegyldigt om Lössl vogter buret for Huddersfield, FC Midtjylland eller Skagen bedste kvindehold, for uanset hvad, så vil han aldrig blive førstekeeper på landsholdet, og den ene kamp (45 minutter mod Skotland i 2016) han står noteret for, bliver givetvis også hans eneste. Højde og drøjde er perfekt, men han han nærmer sig ikke førstekeeperens generelle niveau.

Frederik Rønnow (29 år)
Mainz 05 – 8 A landskampe / 0 mål
Kampe i indeværende sæson: 0
Han flytter fra bænk til bænk, og mon ikke næste destination er hjemme i Danmark, for man kan ikke forestille sig at en nu 29 årig målmand, er tilfreds med sit hidtidige karriereforløb. Selvom han ikke er helt ung længere, er det jo oplagt at han på sigt bliver Schmeichels afløser, men det kommer ikke til at ske, hvis han ikke inden da har fundet en klub på et vist niveau, og her vel og mærke får fast spilletid.

Forsvar:

Joachim Andersen (25 år)
Crystal Palace – 8 A landskampe / 0 mål
Kampe i indeværende sæson: 3 kampe i Premier League + 1 kamp i EFL Cup
Som fan igennem næsten 50 år af Crystal Palace, blev jeg naturligvis glædeligt overrasket, da den tårnhøje stopper, skrev kontrakt med “The Eagles” i sommers. Efter en fortrinlig udlejning til Fulham i sidste sæson, var det oplagt at han blev i Premier League, og allerede her fra start ser det ud til at han bliver en nøglespiller i det centrale forsvar.

I disse landskampe hvor Jannik Vestergaard ikke er med pga. en skade, tror jeg det er oplagt at Andersen går direkte ind i 3-mands forsvaret med Kjær og AC, hvis Hjulmand vælger at spille som han gjorde under EM. Det skal blive særdeles spændende at se om Andersen griber chancen sådan for alvor, for af statur er han tæt på Vestergaard, og spillestilen er faktisk heller ikke så forskellig.

Simon Kjær (32 år)
AC Milan – 113 A landskampe / 3 mål
Kampe i indeværende sæson: 2 kampe i Serie A
Kaptajnen der nu er nr. 3 på ALLTIME listen over flest spillede landskampe i Danmark, er i sit livs form, og kan han undgå de småskader han ofte har bøvlet med, og dermed komme ind i en god rytme på klub- og landshold, lover det godt for næste års VM, hvor han trods sine 33 år, bliver en af holdets absolutte nøglespillere.

Andreas Maxsø (27 år)
Brøndby IF – 1 A landskamp / 0 mål
Kampe i indeværende sæson: 5 kampe i Superligaen + 2 kampe i Champions League kvalifikationen
Med hele 24 U 21 landskampe på CVèt, kan man sige det er rent uheld for den dygtige stopper, at han aldersmæssigt er vokset op med konkurrenter som Vestergaard, Andersen og AC m.fl., for ellers er det højst tænkeligt at han havde fået flere kampe på A holdet, end den foreløbig ene han står noteret for.

Jeg tror der er en fin chance for at han får spilletid i denne september periode, for med al respekt for bl.a. Færøerne eller Israel, så vil det næsten være “overkill” at spille med i hvert fald Kjær og AC, som passende kan nyde en pause i et hårdt program, og så er det oplagt at Maxsø danner 3-mands forsvar med Victor Nelsson og Joachim Andersen tænker jeg. Vi får se hvordan Hjulmand tænker når tiden kommer.

Andreas “AC” Christensen (25 år)
Chelsea FC – 47 A landskampe / 2 mål
Kampe i indeværende sæson: 3 kampe i Premier League + 1 kamp i Super Cup
Den nykårede Champions League vinder, sluttede sidste sæson fremragende, og kan endvidere se tilbage på en virkelig fin præstation under EM. Der er ingen tvivl om at han er en af Hjulmands faste folk nu, og uanset om det er i et 2- eller 3-mands forsvar, starter han inde ved siden af Kjær.

Chelsea fik ikke fat i Jules Kounde, de solgte Kurt Zouma, og den snart 37 årige Thiago Silva trækker hele tiden med småskavanker. Således kan AC forvente fint med spilletid i den igangværende sæson, og så må vi se om det er kvalitet nok for Chelsea til at nå toppen af Premier League, eller man allerede til vinter smider penge efter f.eks. Kounde.

Victor Nelsson (22 år)
Galatasaray – 1 A landskamp / 0 mål
Kampe i indeværende sæson: 2 kampe i Superligaen (FCK), 2 kampe i Conference kvalifikation + 2 kampe i den tyrkiske Süper Lig
Hvis nogen skulle være det mindste i tvivl, så er den kære Kasper Hjulmand, udover at være en dygtig fodboldtræner, også uendelig politisk korrekt, og med al respekt for de herre Maxsø og Nelssons niveau, så kan man med god ret tænker jeg, mistænke Hjulmand for her at “dele sol og vind lige”, ved at udtage både en Brøndby og en (nylig) FCK dreng, selvom man vel ret beset kunne nøjes med en af dem. Hverken Maxsø eller Nelsson kommer formentlig i betragtning når det rigtigt spidser til, og slet ikke hvis favorit kvartetten er til rådighed, men fair nok, nu får vi forhåbentlig Nelsson at se i en betydende kamp for Danmark, selvom det jo nok kun bliver mod Israel og/eller Færøerne.

Joakim Mæhle (24 år)
Atalanta Calcio – 16 A landskampe / 4 mål
Kampe i indeværende sæson: 2 kampe i Serie A
EM var for alvor backens gennembrud, og han er reelt uden konkurrence som venstre wingback på landsholdet, mens man i det stille kan frygte for hans spilletid i klubregi, efter at Atalanta netop har købt Spinazzola, men konkurrence er jo godt, så vi kan krydse fingre for at den offensive back klarer skærene.

Han kommer hjem i topform, og da der kun er udtaget 3 backs til de 3 kampe, bliver der rigeligt med spilletid i de nærmeste dage. Man må næsten håbe Hjulmand sparer ham noget af tiden.

Jens Stryger Larsen (30 år)
Udinese Calcio – 42 A landskampe / 2 mål
Kampe i indeværende sæson: 2 kampe i Serie A + 1 kamp i Coppa Italia
Transfervinduet har givetvis været en stressende periode for Udinese backen, i det han i hvert fald i den sidste uge pludselig blev nævnt i op til 4 forskellige klubber. Både Inter FC, Fiorentina, Genoa og Borussia Dortmund havde kig på ham, og især interessen fra Fiorentina og Genoa var “glohed”. Vinduet lukkede dog med at han nu kan gå ind i sit foreløbig sidste kontrakt år for sin norditalienske klub, hvor han nærmer sig 150 kampe i den bedste italienske række, og hvor han ser ud til at være Hjulmands foretrukne højre wingback, netop Jens`favoritposition.

Rasmus Nissen Kristensen (24 år)
RB Salzburg – 0 A landskampe / 0 mål
Kampe i indeværende sæson: 5 kampe i den østrigske Bundesliga, 1 pokalkamp + 1 kamp i CL kvalifikationsturneringen
Akkurat som tilfældet Maxsø, har Nissen Kristensen længe stået i skyggen af bedre egnede spillere, når det gjaldt det danske A landshold, og i en alder af 24 år, har han endnu ikke opnået debut for A holdet, selvom han i mange år var en fast bestanddel af diverse U landshold. Han har dog spillet solidt over en længere periode, og nu får han så chancen, hvor det er op til den løbestærke og særdeles fysisk velbyggede back, at overbevise Hjulmand om at han fremadrettet ikke kan komme udenom ham.

Midtbane:

Thomas Delaney (29 år)
Sevilla – 60 A landskampe / 6 mål
Kampe i indeværende sæson: 1 kamp i Bundesligaen, 1 kamp i den tyske pokalturnering + 1 kamp i La Liga
På papiret ser 3 kampe jo glimrende ud indtil videre, men desværre for Delaney er det indtil videre blot blevet til i alt 44 minutters aktion, heraf de sidste 22 minutter af sin debut mod FC Elche i La Liga for sin nye klub.

Delaney har i mange år været en vigtig brik på A landsholdet, og personligt mener jeg han har flere gode år i sig endnu. Danmark har ikke rigtig typer som ham gående rundt, så både for ham selv, men så sandelig også for Danmark, må man håbe han kan tilspille sig en stamplads for sin spanske klub, efter en længere periode med yderst sporadisk spilletid i Dortmund.

Jesper Lindstrøm (21 år)
Eintracht Frankfurt – 0 A landskampe / 0 mål
Kampe i indeværende sæson: 3 kampe i Bundesligaen + 1 kamp i den tyske pokalturnering
Han har ikke været ret meget omkring U landsholdene, så for offentligheden var han relativt ukendt da han pludselig slog igennem Brøndby, og næsten før i hvert fald de danske klubtilskuere for alvor lærte ham at kende, strøg han til Bundesligaen.

I Frankfurt har han været fast mand fra starten, hvilket man bestemt skal “lette på hatten” for, og i sine hidtidige 3 kampe i ligaen, har han spillet både offensiv midt + i seneste kamp på venstre kanten, hvor han i landsholdsregi skal duellere med det nye stjerneskud, Mikkel Damsgaard. Under alle omstændigheder er det altid forfriskende at have yngre nyere navne med, for det er bestemt ikke det som danske A landshold har været kendt for i efterhånden mange år.

Daniel Wass (32 år)
Valencia CF – 35 A landskampe / 0 mål
Kampe i indeværende sæson: 3 kampe i La Liga
Han var rygtet forskellige steder hen undervejs i transfervinduet, men blev i sin spanske klub, og set ud fra et spillemæssigt perspektiv, er det bestemt heller ikke skidt ser det ud til. Han er fortsat fast mand på holdet, og har spillet på den centrale midtbane i sæsonens hidtidige 3 kampe.

Man så ham ellers op til EM være relativ sikker på højre backen, men grundet flere mindre gode præstationer, mistede han den til Stryger Larsen, og det virker som om han denne gang er med som midtbanespiller, hvor han i så fald får besvær med at få spilletid når det virkelig gælder, for Højbjerg og Delaney sidder fast i “sadlen” ser det ud til.

Anders Christiansen (31 år)
Malmö FF – 4 A landskampe / 0 mål
Kampe i indeværende sæson: 14 kampe i Allsvenskan + 7 i CL kvalifikationen (hvor Malmö kvalificerede sig til efterårets CL turnering)
Den boldsikre og fodboldintelligente Malmö spiller, var med på et af de yderste mandater i sommers, hvor han da heller ikke fik spilletid, men han skal håbe at få noget i disse kampe, så han kan overbevise Hjulmand om sit værd. Han er uden tvivl en af truppens mest boldsikre spillere, og kan han måske kiles ind sammen med Delaney og Højbjerg, er der bestemt perspektiver i det for alle parter.

Som det fremgår er han markant den af de danske spillere, som op til disse VM kval kampe, har fået mest spilletid, da han rent faktisk spillede for sin svenske klub allerede 3 dage efter at England havde vundet semfinalen. Hans seneste landskamp ligger efterhånden 6 år tilbage, men mon ikke han får forøget sit kampantal nu – det tror jeg.

Mathias Jensen (25 år)
Brentford FC – 12 A landskampe / 1 mål
Kampe i indeværende sæson: 1 kamp i Premier League (10 minutter)
Manden som dybt uretfærdigt blev lagt for had ovenpå EM semifinalenederlaget, hvor han kort efter at han var skiftet ind, måtte udgå med en skade, som mange danskere tænkte var hysteri eller nerver. Det viste sig dog at han havde fået et usædvanligt grimt hak ned i foden, med et stort blødende hul som resultat, og fra pålidelig kilde af, kan jeg sige at ingen, heller ikke Søren Lerby, Stig Tøfting eller Roy Keane o.lign., havde kunnet spille videre med den skade.

Og naturligvis tør man næsten fristes til at sige, for jeg har ikke fantasi til at forestille mig at nogen spiller, frivilligt vil udgå i en EM semifinale for sit land.

Nu er Mathias Jensen som bekendt i Premier League med Brentford, og han er netop returneret fra EM skaden, og har således kun fået 10 minutter i det “forjættede Premier League land”, men forhåbentlig venter der mere for ham.

Christian Nørgaard (27 år)
Brentford FC – 9 A landskampe / 0 mål
Kampe i indeværende sæson: 3 kampe i Premier League
Den førhen elegante midtbanespiller, har efterhånden udviklet sig til en mere hårdfør type, og man må sige han har grebet sin Premier League chance med “kyshånd” indtil videre. 3 fulde kampe placeret på den defensive midtbane, og den ene af gangene gjorde han det tilmed så godt, at han blev sit holds bedste spiller, og ja jeg udtog ham faktisk til runde 1`s “Ugens hold”.

Det er fremragende at der kommer noget konkurrence på den plads, hvor der ikke rigtig har været noget brugbart alternativ for Højbjerg i en længere periode, især ikke efter at Lerager strøg hjem til FC København.

Nørgaard går helt sikkert efter at bide sig fast på landsholdet, og da det er tydeligt at Hjulmand er tilhænger af ham som spillertype, er det slet ikke utænkeligt at man til næste års VM, ser ham som en starter på holdet.

Pierre-Emile Højbjerg (26 år)
Tottenham – 47 A landskampe / 4 mål
Kampe i indeværende sæson: 3 kampe i Premier League + 1 kamp i Conference League kvalifikation
Den bedste danske spiller under EM, er startet fremragende for Premier Leagues aktuelle duks, og man sidder forundret og tænker tilbage på da han var i start 20èrne, hvor han enten var skadet og/eller konstant skulle restituere efter et tæt program, hvilket hver gang ødelagde rytmen. Nu spiller han konstant for både klub og land, og kan han undgå skader, er han selvsagt en af holdets absolutte nøglespillere frem mod VM slutrunden og heldigvis flere år frem i tiden, da han kun lige har rundet 26 år.

Angribere/wings:

Andreas Skov Olsen (21 år)
Bologna FC – 8 A landskampe / 3 mål
Kampe i indeværende sæson: 2 kampe i Serie A + 1 kamp i Coppa Italia (tilsammen blot 28 minutter!)
Det blev ikke til meget tid under EM, og spilletids derouten ser ud til at fortsætte i hans italienske klub, hvor han er milevidt fra en startplads, og som det fremgår blot har fået tilsammen 28 minutter i 3 kampe indtil videre. Det er som han ikke rigtig kan få sit spil til at fungere, selvom han er stærk til træning. Måske han skulle lade være med at “slå større brød op en han kan bage”, hvilket jeg håber Hjulmand får banket ind i hovedet på ham. Han har så meget bold i sig, og kan score mål, så det er oplagt at han på sigt indtager højre kanten på landsholdet, men han skal dælme til at komme i gang.

Kasper Dolberg (23 år)
OGC Nice – 30 A landskampe / 10 mål
Kampe i indeværende sæson: 2 kampe i Ligue One
En af de danske spillere der for alvor fik sit gennembrud til EM, hvor jeg stadig den dag i dag, tænker at det var en absurd fejlvurdering af Hjulmand, at tage ham (og Damsgaard) ud i semifinalen. Dolberg lignede den eneste danske spiller der for alvor kunne vende tingene, og hans tørre præcise hug var til evigt besvær for modstanderne.

Han er fortsat i Nice, hvilket på sigt nok ikke er optimalt, men indtil videre gælder det for ham at fortsætte de lovende takter, og med 2 mål i 2 kampe hidtil i sæsonen, møder han da ind i landsholdslejren i fin form på den konto.

Mikkel Damsgaard (21 år)
Sampdoria – 8 A landskampe / 4 mål
Kampe i indeværende sæson: 2 kampe i Serie A + 1 kamp i Coppa Italia
Hvis Dolberg var en af de danske spillere, der fik sit gennembrud under EM, så var Damsgaard den helt store åbenbaring. Den lille men super tekniske og meget finurlige spiller, tog Danmark og EM med storm, og på vanlig vis havde især de danske tabloid medier allerede “solgt” ham (og Mæhle) til en af klodens 5-6 største klubber.

Det skete heldigvis ikke, for det som den type som Damsgaard har brug for nu, hvor han er midt i en rivende udvikling, er masser af spilletid på et kvalificeret niveau, og da han spiller fast i Europas 3`de bedste række, kan man pt. ikke forlange meget mere. Han skal bare klø på, tro på sig selv, fortsætte sine fantastiske langskud og så smide et par kilo på musklerne, så har vi en venstre wing/offensiv midt til de næste 10-12 år på landsholdet her!

Jonas Wing (22 år)
FC København – 9 A landskampe / 3 mål
Kampe i indeværende sæson: 6 kampe i Superligaen + 5 kampe i Conference League kvalifikationsturneringen
Modsat Dolberg og Damsgaard, har vi her en spiller som bestemt ikke kan tænke tilbage på EM med en speciel god fornemmelse. Han fik enkelte chancer, bl.a. i semifinalen, men var i alle sine spilleminutter aldeles usynlig. Det var alt for tydeligt at en Superliga spiller ikke kan (eller bør) spille en EM semifinale mod England, men Hjulmand satsede (forkert), og Wind kunne rejse hjem med en dårlig “smag i munden”.

Nu skal han revanchere sig, og han skal til at komme udenlands, inden hans niveau falder ned på vanligt Superliga niveau. Det han man set alt for mange gange, og det vil være synd da Winds type ikke helt er noget vi har alt for mange af. Målnæsen er bestemt til stede, men der mangler godt nok meget på en del andre parametre, og det får han næppe lært i en så dårlig liga som Danmarks.

Yussuf Poulsen (27 år) 
RB Leipzig – 59 A landskampe / 10 mål
Kampe i indeværende sæson: 2 kampe i Bundesligaen
Man har set det komme – langsomt men usvigeligt sikkert – nemlig at den arbejdssomme offensivspiller mistede pladsen på sit klubhold, hvor han ellers har været med hele vejen nede fra 3`de bedste række. Men nostalgi bliver man ikke en bedre spiller af, og det er som om udviklingen er stagneret i et par år, og i indeværende sæson har han blot fået 30 minutter tilsammen indtil videre, hvilket selvsagt ikke er befordrende for kampformen.

Han var langt fra prangende under EM, og hvis Skov Olsen kommer op i gear, står Yussuf til en bænkeplads til det kommende VM.

Marcus Ingvartsen (25 år)
1 FSV Mainz 05 – 1 A landskamp / 1 mål
Kampe i indeværende sæson: 2 kampe i Bundesligaen, 1 kamp i pokalturneringen + 1 kamp i Conference League kvalifikationen
Den letbenede angriber har nu i flere år, stået lige i periferien af A landsholdet, og i en alder af 25 år, står han blot noteret for 1 kamp, hvilket han utvivlsomt brænder for at ændre på.

Han får givetvis spilletid i dette 3-kamps program for Danmark, og så skal han selvsagt gribe chancen, helst ved at sparke nogle bolde i modstandernes ned!

Er med denne gang pga. afbud fra Andreas Cornelius og Martin Braithwaite, men måske fast spilletid i Bundesligaen kan få ham ind i varmen også fremadrettet.

Jacob Bruun Larsen (22 år) 
TSG Hoffenheim – 1 A landskamp / 0 mål
Kampe i indeværende sæson: 3 kampe i Bundesligaen + 1 pokalkamp
Det er efterhånden ved at være på tide hvis han skal i gang med at udfylde det potentiale, der bliver mere og mere ud hvisket, men som helt sikkert stadig lurer i ham. Han er startet aldeles fremragende i denne sæson for Hoffenheim, hvor han i sine første 3 kampe i ligaen, har scoret 2 mål, og han bør derfor komme til landsholdslejren i godt humør.

På den private side, har han som det nok er en del bekendt, overtaget en tidligere håndboldspillers noget bedagede datter. Hun havde, hvis man skal forsøge at sige det på pænt dansk, udtjent sin tid hos en vis Nicklas Bendtner, og efter vanlig (meget) kort betænkningstid, er hun nu hoppet videre over i (stakkels) Jacobs favn. Dermed kan tøsepigen beholde sin glamourøse facade, i hver fald indtil “10 øren” falder for den unge Lyngby knægt. Nå ja det kan jo også være at der er tale om himmelhøj kærlighed…. eller noget!

Mohamed Daramy (19 år)
Ajax Amsterdam – 0 A landskampe / 0 mål
Kampe i indeværende sæson: 6 kampe i Superligaen + 5 kampe i Conference League kvalifikationen
Så kom den længe omtalte spiller endelig med i A landsholdstruppen, ja faktisk før han overhovedet er blot i nærheden af at have slået til på U 21 landsholdet, men det er jo også bedøvende ligegyldigt hvis man er god nok.

Det ved jeg sandt for dyden ikke om han er, men selvom han ikke kostede ret meget, da Ajax købte ham for nylig, er der da grobund for et vist potentiale hos truppens eneste teenager i truppen, og som tidligere nævnt møder Danmark et par særdeles middelmådige modstandere, så jeg føler mig ret sikker på at unge Daramy som minimum står noteret for een`A landskamp når han møder ind i Ajax igen efter landsholdspausen, og så må vi se hvad der bliver af spilletid i den hollandske klub.

Noget som man kan glæde sig over omkring den unge fyr, er da at hans forældre, eller andre pårørende, ikke er mødt op i afrikansk fest påklædning, sådan som man helt absurd har set det flere gange, når Pione Sisto blev udtaget i A landsholdet. Det var både latterligt og helt ude af proportioner, og bestemt ikke noget der tjente Sisto godt. I dag henslæber han som bekendt tiden FC Midtjylland, milevidt fra den status og det åbenlyse potentiale han havde engang. Meget trist!

Med disse ord, kom jeg igennem den nyeste landsholdstrup, og tilbage er der ikke andet end at tippe hvordan Hjulmand bør stille op i kampen mod Skotland, som på papiret er den eneste kamp af de 3, som teoretisk kan blive spændende: 

Tak fordi du læste med – og på genlæs 😉

Torben Aakjær
Grado (IT) – 01.09.21

 

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

MONEY, MONEY, MONEY