HVEM - HVAD - HVORNÅR?

HVEM VINDER BALLON DÒR i 2021?

Klodens suverænt mest prestigefyldte pris for den individuelle spiller, uddeles lige om lidt, og for første gang i mange år, synes jeg faktisk der er spænding om udfaldet. Sidste år blev den som bekendt aldrig uddelt, hvilket nok især Lewandowski må have fået lidt mavekneb over, og ellers har det jo nærmest i årtier været en duel udelukkende mellem superatleten fra Portugal, og superteknikeren fra Argentina, dog lige kortvarigt afbrudt af ham den lille hjulbenede kroat.

De tider synes definitivt ovre, for ingen af de to er blot i nærheden af fordums unormalt høje niveau, og her i 2021 har en håndfuld andre mere eller mindre valide konkurrenter budt sig til.

Dem vil jeg kort skitsere.

Jorginho kan se tilbage på året som vinder af både CL og EM, og som bekendt var den stærke midtbanespiller ikke bare med, nej han var en af sit holds absolutte nøglefolk i begge turneringer, og således må han stå stærkt i billedet, hvor han i tilfælde af en dukseplads, vil være den sjette italiener til at modtage trofæet, og den første siden Cannavaro blev hyldet tilbage i 2006.

Donnarumma vandt ingen klubtrofæer, men overtrumfede alt og alle i EM, hvor han udover at vinde med holdet, noget overraskende blev kåret til turneringens bedste spiller. Om man er enig i det eller ej, er for så vidt underordnet, for EM`s bedste spiller har selvsagt altid en stor chance om at vinde Ballon dÒr, og derfor skal den tårnhøje keeper i den grad tages alvorligt.

Lewandowski ja der er han igen, men det er umuligt at komme udenom at den polske superbomber, endnu engang har haft en fremragende sæson for Bayern München. I kalenderåret 2020 scorede han i alt 48 mål for klub og land, mens han indtil videre her i 2021 har scoret 60 mål, og så må man ikke glemme at han i kalenderåret har vundet Bundesligaen og VM for klubhold, så jeg tænker han i den grad kan presse de ”gamle” drenge endnu engang, og måske denne gang helt udover kanten.

Salah er i gang med en betydelig bedre sæson, end han og holdet kan se tilbage på i den seneste, og mange, nok især Liverpool tilhængere, ser gerne den lille egypter øverst på podiet når Ballon dÒr trofæet skal uddeles. I skrivende stund har han scoret lidt over halvdelen af de mål Lewandowski har scoret, eller helt præcis 32, og 2021 har budt på nul trofæer af nogen som helst art. Skulle Salah, som helt sikkert aktuelt nok er Premier Leagues bedste spiller, gå hen og vinde trofæet, vil det blot være sjette gang i prisuddelingens lange historie siden 1956, at en spiller vinder dette, uden at have vundet noget i sæsonen op til. Det vil være første gang siden Cristiano Ronaldo trofæløst vandt i 2013. De tidligere vindere af Ballon dÒr, efter en helt og aldeles trofæløs sæson var i øvrigt Figo i 2000, Keegan i 1978, Müller i 1970 (Men han
blev dog VM topscorer og Bundesliga topscorer), samt Denis Law i 1964. Det siger vist sig selv at der er en del store odds imod Salah, men man skal naturligvis aldrig sige aldrig!

Den sidste mere eller mindre direkte mulige vinder jeg vil nævne, er Kevin De Bruyne. Den boldsikre belgier var med til at vinde det engelske mesterskab, men kan omvendt se tilbage på et pauvert EM, en tabt CL finale, og et indtil videre ikke specielt prangende efterår rent spille-mæssigt, så chancerne for at han vinder, tænker jeg er mindre, end at vores alle sammens rene Mette fældes af en vis kommission.

Måske man kort bør nævne Benzema også. Ikke fordi jeg har fantasi til at tro at Madrid veteranen reelt er en udfordrer, men på det sidste hører man hans navn mere og mere, og med triumfen i Nations League, kom han trods alt lidt tættere på, end tidligere. Selvom han har fået et fremragende comeback for ”Les Bleus”, men i klubmæssig regi kan se tilbage på en trofæløs sæson. Jeg tvivler.

Så er vi tilbage ved Ronaldo og Messi, og kort fortalt om de to, så vandt Ronaldo ingen trofæer i 2021, men blev dog EM og Serie A topscorer, mens Messi faktisk analogt blev Copa America og La Liga topscorer. Herudover, og nok så vigtigt for det endelige resultat, vandt Messi Copa del Rey og Copa America. Især sidstnævne triumf tror jeg bliver det som i sidste ende afgør hele konkurrencen, for som alle nok ved, så har
Messi aldrig vundet noget med Argentina trods et utal af finaler – altså lige indtil i år, hvor han og ”Le Albiceleste” triumferede.

Skal man summere ovenstående op, og for et øjeblik forsøge at holde øjnene fra pokalskabet, for der kigges trods alt også på individuelle kvaliteter, hvilket jo er nok så belejligt i og med at Ballon dÒr trods alt er en individuel pris, så mener jeg kort fortalt at Messi er den bedste fodboldspiller endnu i verden. Jorginho er måske den bedste defensivt orienteret playmaker, mens Ronaldo og Lewandowski må betegnes som de bedste rendyrkede afsluttere.

Men hvem vinder den så? Ja jeg kommer her med to bud. Mit eget som jeg mener er rigtigt, og så det som jeg tror komiteen omkring Ballon dÒr kommer frem til.

MIT bud (hvad jeg mener):
1. Messi
2. Jorginho
3. Lewandowski

Ballon dÒr komiteen:
1. Lewandowski
2. Messi
3. Jorginho

Vi får se om et par måneder, og da stemmerne efter sigende skulle være afleveret i skrivende stund, er det lidt lige meget hvad der sker den sidste tid inden årsskiftet. Jeg har naturligvis ikke undgået at se de utallige mere eller mindre valide bud på hvem der vinder, for et utal af mennesker har lagt forskellige typer sedler op på Internettet, efter sigende lækket, fundet, stjålet eller måske endda opfundet. Jeg ved ikke hvad der er op og ned – men nu har jeg da givet mit besyv.

Tak fordi du læste med – på genlæs 😉

 

 

KBH (DK) 08.11.21

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

HVEM - HVAD - HVORNÅR?