REKORD MANGE "HYLDE 1" SPILLERE!

3 december

Hvad laver den danske EM helt fra 92 og den skingrende sindsyge Ozzy Ozbourne dog på samme billede, tilmed et julebillede, som i hvert fald sidstnævnte næppe er vant til at være portrætteret på?

Årsagen er naturligvis at begge de herrer har fødselsdag i dag. Flemming fylder såmænd 55 år, mens heavy skrigehalsen utroligt nok fylder 73 år. Utroligt fordi man næsten ikke kan forstå, hvordan en mand kan putte så meget narko, dope og skidt og lort ind i sin krop, og så stadig kunne bare bevæge sig – men det kan han – “Mørkets fyrste” 😉

Den glade jyske dreng med det glade smil i øjnene, Flemming Povlsen, er vel Ozzys diametrale modsætning. Den altid smilende jyde, lagde fra land i AGF, videre over Real Madrids 2 hold, Castilla, derfra til Köln og PSV Eindhoven, inden han omsider fandt den bedste klub for ham, både karrieremæssigt, men også personligt. Det var Borussia Dortmund, hvor han fra 90-95 spillede 116 kampe, og bl.a. var med til at det tyske mesterskab i 94/95.

“Kronen på værket”, dvs. det flotteste i hans karriere, var dog i den rød/hvide trøje, nemlig for Danmark. Som de fleste nok husker, eller som minimum ved hvis man er noget yngre, så var han sammen med Brian Laudrup, de offensive kræfter for Danmark under EM 92. Ingen af de 2 stjerner scorede i turneringen hvis vi udelukkende kigger på kampenes normaltid, men han var en utrættelig fighter, og vel sammen med Schmeichel, Laudrup og et par stykker andre, de bedste på holdet, og ingen dansker glemmer formentlig da en stortudende Povlsen løfter EM trofæet mod den svenske aftenhimmel d. 26. juni 92. Fuld tid i samtlige danske kampe, en evig humørbombe og vellidt af alle i truppen + ikke mindst en træners drøm, da Povlsen løb “solen sort” bogstavelig talt!

Stort tillykke Flemming med de 55 år!

Og vi siger også tillykke til:
– Michael Essien, den tidligere mangeårige Chelsea helt, runder 39 år!
– David Villa, EM topscoreren fra EM 08, verdensmester, europamester og CL vinder – hvad skal man mere sige? Villa runder 40 år i dag!
– Christian Benteke, aktiv i Crystal Palace og reserve for det belgiske landshold for Lukaku, fylder 31 år!
– John Burridge, den engelske målmand der var aktiv i 31 klubber i en karriere der strakte sig fra 69-97, runder i dag 70 år!
– Lars Winde, også en tidligere målmand, dog fra Danmark, hvor det primært var AaB og Esbjerg han vogtede buret for. Han bliver 46 år!
– Christian Karambeu, verdensmester og europamester med Frankrig i henholdsvis 98 og 00, bliver 51 år!
– Torino, en af Italiens og europas mest legendariske klubber, bliver 115 år!

Og så er det årsdagen for at den notorisk forbryderiske Pablo Escobar, blev skudt ned og døde tilbage i 93! Han var det man på godt dansk vist kan kalde en “slambert”!

På genlæs i morgen 😉

KBH (DK) 03.12.21

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

REKORD MANGE "HYLDE 1" SPILLERE!