3 december

4 december

Ja desværre kan vi i dag ikke fejre den fantastiske brasilianske fodboldspiller, Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira, i daglig tale blot omtalt som “Socrates”, for manden, der udover at kunne næsten alt med en bold, tillykke uddannede sig ikke blot til læge, men tilmed psykiater, døde allerede som 57 årig på denne dag tilbage i 11. Det var meget trist, hvilket dødsfald oftest er, men i den alder fortjener ingen at dø.

De af os der kan huske den lange ranglede “Doktor Socrates” fra VM 82, ved hvad jeg taler om, når jeg påstår at han er en af historiens allerbedste midtbanespillere. Han var eminent med bolden foran fødderne, og trods 192 cm. krop, havde han en enestående teknik, og et blik for spillet, som medspillere for “Selecao” som Zico, Eder og Junior m.fl. nød godt af. Utroligt nok vandt dette fantastiske brasser hold aldrig VM, selvom en hel verden mere eller mindre håbede på triumfen i netop 82. Men brasserne var dengang for naive og for nonchalante, og udover et kortere ophold i Fiorentina i en enkelt sæson i 84/85, så vi ham aldrig for alvor.

For Brasilien blev det til 60 landskampe, og udover VM i 82, deltog han også i VM 86. I Copa America regi var han med et par gange, med en sølv og bronze som resultat.

I øvrigt kunne hans lillebror, Rai, bestemt også en hel del med bolden, og i modsætning til storebror, lykkedes det for Rai at blive verdensmester med Brasilien, hvilket skete i 94, en triumf han i øvrigt dedikerede til sin storebror!

Heldigvis er der andre vi skal sige tillykke til:
– Jean-Marie Pfaff, legendarisk keeper fra Belgien og Bayern München, runder i dag 68 år!
– Poul Hansen, evigglad fodboldekspert og tidligere træner for bl.a. Lyngby og FC Midtjylland, har samme alder som Pfaff!
– Ken Bates, mangeårig Leeds og Newcastle ejer m.m. bliver 90 år!
– Diogo Jota, nuværende bomber i Liverpool, bliver 25 år!
– Tatith Chong, påstået talent fra Manchester United, hvis han da ikke er udlånt, bliver 22 år!
– Nicolo Rovella, italiensk wonderkid bliver 20 år!
– Den svenske klub Örgryte bliver 133 år!
– Leandro Trossard, belgisk landsholdsspiller i Brighton, bliver 27 år!

Og så husk at Roma tager i mod Inter Milan i aften i et vaskeægte italiensk brag på Stadio Olympico!

På genlæs i morgen 😉

KBH (DK) 04.12.21

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

3 december