4 december

5 december

Thomas Allofs var en af de bedste tyske angribere der nogensinde har spillet i Bundesligaen. Naturligvis tør man næsten fristes til at sige, ikke på niveau med legenden over dem alle, Gerd Müller, men fuldt på højde eller måske endda bedre end navne som Rummenigge, Hrubesh, Hoeness, Klinsmann og Völler mfl. Det blev til i alt 177 mål i 424 kampe for klubberne Fortuna Düsseldorf, FC Köln og til sidst Werder Bremen. Det havde givetvis blevet endnu flere, om ikke han lige havde været en afstikker på 3 sæsoner i fransk fodbold, hvor han spillede for først Olympique Marseille og dernæst Bordeaux.

De 177 mål rækker til en “ALLTIME” placering som nr. 10 af alle målscorere i Bundesligaen, og som nr. 8, hvis man kun medtager spillere med tysk pas. Han blev topscorer i Bundesligaen både i sæsonen 78/79 og 84/85, og han var med til at vinde både mesterskab, pokal og en enkelt triumf i europæisk klubfodbold, da han med Werder Bremen triumferede i Europa Cup for Pokalvinder turneringen i 91/92.

Med (Vest)Tyskland, opnåede han 56 kampe, og var med til vinde EM guld i 80, og spille Tyskland frem til finalen i 86.

Efter karrieren overgik han til forskellige funktioner, og han har både arbejdet som træner, manager og sportsdirektør, hvor han sluttede i Wolfsburg i sidste stilling tilbage i 16.

I dag har han fødselsdag, hvor han bliver 65 år, i øvrigt på samme dag, hvor navnkundige Walt Disney blev født tilbage i 1901. Tegneserie legenden døde som 65 årig i 1966.

I øvrigt har Klaus også en lillebror, der også var topfodboldspiller. Han hedder Thomas og er 3 år yngre end Klaus. Også Thomas spillede for landsholdet, hvor han var med i 2 kampe.

Udover Klaus og Disney, har disse også fødselsdag i dag:
– Anthony Martial, runder 26 år, og er forhåbentlig snart på vej ud af Old Trafford!
– Ross Barkley, runder 28 år, og jeg tror mange Chelsea fans håber det samme omkring ham, nemlig at han er på vej ud af Stamford Bridge!
– Matteo Ferrari, runder 42 år. Italieneren har intet at gøre med det berømte bilmærke, og spillede bl.a. i Inter, Roma og Besiktas, ligesom han spillede 11 landskampe for “Gli Azzuri”.
– Timothy Castagne, belgisk landsholdsspiller fra Leicester City, bliver 26 år.
– Carlton Palmer, spilleren med det (meget) lille hoved (se herunder), fylder 56 år. Palmer spillede 18 landskampe for England, og tørnede ud for mange klubber i sin karriere, herunder Leeds United, Southampton og Nottingham Forest.
– Alexander Sörloth bliver 26 år. Nordmanden der har fået meget ud af lidt talent, spiller pt. for Real Sociedad, hvortil han er udlånt fra RB Leipzig der ikke kan bruge ham!
– Andre-Pierre Gignac, franskmand, bliver 36 år. Gignac opnåede 36 landskampe for Frankrig, og han havde vel sin storhedstid i OL Marseille, hvor han spillede fra 10-15.

Ellers er der ikke andet at sige, end at vi genlæses i morgen 😉

KBH (DK) 05.12.21

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

4 december