5 december

6 december

Det vil være synd at påstå at Australien ligefrem “spytter” topspillere ud af deres fodboldakademier, og en af årsagerne er naturligvis at den form for fodbold vi bekender os oftest til, her i Vesten, ikke just er det store lands nationalsport!

Tim Cahill er dog en sjælden undtagelse, og selvom ikke så få næsten opfatter ham som englænder, så er han altså født og opvokset i Australien, hvor han blev født d. 6 december 1979, hvorfor han fylder 42 år i dag. Han kom til engelske Millwall som 17 årig, og spillede der i flere sæsoner, inden Everton for alvor fik sat gang i hans potentiale og karriere. Fra 04-12 spillede han over 200 kampe i Premier League for de blå fra Liverpool, og han deltog i sin karriere i hele 3 VM turneringer (06, 10 og 18). Efter Everton tiden daffede han rundt i forskellige klubber, bl.a. i USA, Kina, en tur hjemme i Australien og en kort periode i indisk fodbold, inden han i 19, nu 39 år gammel, stoppede en fornem karriere, ikke mindst set med australske øjne.

Han spillede 108 landskampe for sit land, hvilket er 1 kamp færre end Mark Schwarzer, og han scorede 50 mål, hvilket er rekord.

I dag arbejder han som ekspertkommentator for BBC.

Tillykke til Cahill, og også tillykke til:
– Nils Petersen, tyskeren med det nordiske navn, som bliver 33 år.
– Shaun Derry, tidligere aktiv i bl.a. Crystal Palace, hvor han i dag er assistenttræner, han bliver 46 år.
– Britt Assombalonga, tidligere bl.a. Watford og Nottingham Forest, bliver 29 år.
– Davide Calabria, italiener fra AC Milan, fylder 25 år.

 

På genlæs i morgen 😉

KBH (DK) 06.12.21

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

5 december