VM HISTORIEN FORTALT SÅ MAN KAN FORSTÅ DET!

“LES BLEUS” ER KLAR TIL AT FORSVARE VM TITLEN!

Frankrig “Les  Bleus”
FIFA ranking (oktober 2022):
4
Træner: Didier Deschamps
Anfører: Hugo Lloris
VM meritter/bedste placering: Verdensmester i 1998 og 2018
Deltaget i VM: 16
Nationens historiske helte: Michel Platini (billede), Zinedine Zidane, Lilian Thuram, Just Fontaine, Raymond Kopa og Thierry Henry
Hylde 1 spillere (jfr. liste fra d. 5.7.22) på nuværende hold: Karim Benzema, Theo Hernandez og Kylian Mbappe
De 3 vigtigste spillere i nuværende trup:
 Kylian Mbappe, Karim Benzema og Raphaël Varane
Flest landskampe ALLTIME

Lilian Thuram: 142
Hugo Lloris: 139
Thierry Henry: 123
Flest mål ALLTIME
Thierry Henry: 51
Oliver Giroud: 49
Antonie Griezmann: 42
Flest landskampe nuværende trup
Hugo Lloris: 139
Oliver Giroud: 114
Antonie Griezmann: 110
Flest mål nuværende trup
Oliver Giroud: 49
Antonie Griezmann: 42
Karim Benzema: 37
Frankrig kommer til dette 22ènde VM som forsvarende verdensmester, og selvom det kun er sket to gange i turneringens efterhånden 92 årige historie at et land har forsvaret titlen succesfuldt, er der ingen tvivl om at man i den grad skal tage “Les Bleus” alvorligt. I skrivende stund er truppen selvsagt ikke udtaget, men det forventes at omkring halvdelen af de spillere der triumferede for 4 år siden, også skal med til Qatar, og umiddelbart kommer Deschamps ikke til at mangle nogle af sine nøglespillere, selvom skader selvsagt kan vende op og ned på dette.

HISTORIEN
Frankrig tilhører gruppen af lande, der historisk set er i laget lige under de 3 store (Brasilien, Tyskland og Italien), og akkurat som Uruguay og Argentina, står “Les Bleus” noteret for 2 VM guldmedaljer, vundet i henholdsvis 1998 og 2018. De er en af blot 4 europæiske nationer (de andre var Belgien, Rumænien og Jugoslavien), der deltog i det første VM tilbage i 1930, og den franske spiller Lucien Laurent, blev med sit mål efter 19 minutter af kampen mod Mexico, historiens første VM slutrunde målscorer.

Man taler i Frankrig om 3 “Gyldne generationer”, startende med spillere som Raymond Kopa (Frankrigs bedste spiller frem til 80èrne), Roger Marche, Just Fontaine og Robert Jonquet som de primære skikkelser, på det mandskab der i 50èrne sørgede for at Frankrig var blandt verdens bedste fodboldlande, men mere end bronzemedaljerne i 1958, hvor førnævnte Fontaine i øvrigt blev topscorer med 13 mål (rekord den dag i dag), blev det dog aldrig til, og vi skal herefter frem til 80èrne, førend næste flok betegnet som en “Gylden generation” dukker frem.

Det var spillere som Michel Platini, Jean Tigana og Alain Giresse, der først (trioen fremhævet på billedet sammen med den defensive motor Luis Fernandez) og fremmest var toneangivende, men igen blev det kun til lige ved og næsten, da holdet i både 82 og 86 nåede frem til semifinalerne, men begge gange snublede, og måtte lade sig nøjes med henholdsvis 4 pladsen og bronze, om end holdet og midt imellem disse VM slutrunder, i overbevisende stil vandt EM i 84, men det er jo en helt anden historie. Herefter skal vi spole 12 år frem, hvor vi finder spillere som Zinedine Zidane, Youri Djorkaeff og Didier Deschamps m.fl., og under ledelse af den taktisk dygtige Aime Jacquet, lykkedes det omsider for et fransk landshold, at slutte øverst på tronen, da man i landets første VM finale, besejrede storfavoritterne fra Brasilien med en noget groggy Ronaldo Nazario i spidsen. Et par år efter snuppede noget nær samme hold EM guldet, og gentog dermed Vesttysklands triumferen fra 70èrne, dog i omvendt rækkefølge. Alting får dog en ende, og som forsvarende Verdensmester, var det derfor direkte pinligt, at holdet i den efterfølgende VM slutrunde i 2002, allerede røg ud efter gruppespillet, hvor man pinligt sluttede sidst i en på papiret ellers overkommelig gruppe.

Ud røg træneren Roger Lemerre, og da det igen blev VM tid i 2006, overraskede et aldrende hold med ganske mange spillere på den forkerte side af 30 år, alt og alle, og nåede helt frem til finalen, hvor Italien ventede. Den finale kunne og burde Zidane, Thuram og CO have vundet, men pga. en verbal tvist mellem netop Zidane og “Gli Azzuris” Marco Materazzi, valgte franskmanden at headbange italieneren, og derved kunne dommer Horacio Elizondo ikke gøre andet end at vise den franske anfører det røde kort, og derved var opgøret inddirekte tabt. Italienerne satte sig herefter totalt på opgøret, og da kampen sluttede, kunne Fabio Cannavaro stolt løfte VM pokalen i vejret, og dermed havde Italien snuppet deres VM guld nr. 4, mens Frankrigs spillere luskede ud af det olympiske stadion i Berlin, vel vidende at de havde smidt guldet fra sig!

Tiderne skifter heldigvis for alle, og præcis 20 år efter 98 triumfen, lykkedes det som bekendt igen for “Les Bleus” at vinde VM, pudsigt nok med den gamle kaptajn for 90èr holdet, Didier Deschamps, som træner, hvorved han kom i et fornemt og ganske eksklusivt selskab med Mario Zagallo og Franz Beckenbauer, som personer der både som spiller og træner, havde vundet VM. Frankrigs guldmandskab var en fornuftig blanding af bundrutinerede folk som Oliver Giroud, Hugo Lloris og Blaise Matuidi, spillere i deres bedste fodboldalder som Raphäel Varane, Paul Pogba N`Golo Kante samt ikke mindst teenager sensationen Kylian Mbappe! Selvom sidstnævnte har alle muligheder for at nå helt til tops i Ballon dÒr selskabet, talte holdet ikke som de 3 føromtalte “Gyldne generationer” en eksisterende Ballon dÒr vinder, og det var vel mere kollektivet, homogeniteten og den fysiske styrke, der sikrede guldet, fremfor enkeltmands præstationer – i øvrigt helt i nutidens fodboldånd, hvor vi jo (desværre) ser færre og færre super individualister, men i stedet flere og flere typer som dækker flere pladser, er fysiske pragteksemplarer og sjældent skadede (robotlignende spillere). 

NUTIDEN
Og derved er vi nået frem til nutiden og det franske hold, som stadig under ledelse af Didier Deschamps, er blandt de absolutte favoritter til at gentage VM triumfen. Bevares 2022 har bestemt ikke været opløftende rent resultatmæssigt, men eksperimenter og ikke mindst utallige skader, har i høj grad været medvirkende hertil. Der skal således ikke herske den mindste tvivl om at det materiale, uanset hvordan kortene blandes, som Deschamps råder over, spiller for spiller og ikke mindst som hold, har formatet til på den rigtige dag, at nå helt til tops.

Herunder ser du hvordan kampene i 2022 har artet sig.

Oversigt over 2022 (Frankrig har spillet 8 landskampe)
25.3 vs Elfenbenskysten (hj) 2-1
29.3 vs Sydafrika (hj) 5-0
3.6 vs. Danmark (hj) 1-2
6.6 vs Kroatien (u) 1-1
10.6 vs Østrig (u) 1-1
13.6 vs Kroatien (hj) 0-1
22.9 vs Østrig (hj) 2-0
25.9 vs Danmark (u) 0-2

Vundet: 3
Uafgjort: 2
Tabt: 3
Målscore: 12-8

Målscorere:
Kylian Mbappe: 4
Oliver Giroud: 3
Karim Benzema: 1
Aurelien Tchouameni: 1
Adrien Rabiot: 1
Matteo Guendouzi: 1
Wissam Ben Yedder: 1

Antal benyttede spillere i de 8 landskampe i 2022: 34
8 kampe: Antonie Griezmann og William Saliba
7 kampe: Aurelien Tchouameni og Christopher Nkunku
6 kampe: Kylian Mbappe
5 kampe: Jules Kounde, Adrien Rabiot, Jonathan Clauss, Benjamin Pavard og Matteo Guendouzi
4 kampe: Raphaël Varane, Theo Hernandez, Oliver Giroud, Kingsley Coman, Mike Maignan og Moussa Diaby
3 kampe: Hugo Lloris, Wissam Ben Yedder, Presnel Kimpembe, Lucas Digne, Boubacar Kamara og Karim Benzema
2 kampe: Paul Pogba, N`Golo Kante, Benoit Badiashile, Ferland Mendy, Ibrahima Konate og Alphonse Areola
1 kamp: Lucas Hernandez, Eduardo Camavinga, Dayot Upamecano, Moussa Dembele, Youssouf Fofana og Randal Kolo Muani

Formationstyper i de ovennævnte 8 landskampe:
3-4-1-2: 5
4-2-3-1: 2
4-4-2 m dobbelt 6èr: 1

TAKTISK
Der veksles mellem 2 og 3 i det centrale forsvar, men som det fremgår længere oppe, har Deschamps her i 2022 primært valgt 3 centrale og 2 wingbacks, og typisk har han Griezmann i en fri rolle bag angrebsduoen, en rolle den nu 31 årige spiller, har udfyldt siden de glade VM 18 dage, og selvom det kniber med kontinuiteten i Atletico Madrid, virker det ikke som om tilliden til ham er væk.

Med 3 mand i stopperkæden og typisk 2 udpræget defensive centrale midtbanespillere, er det nærmest umuligt at trænge igennem holdets midte, hvorfor modstanderne typisk tvinges ud på kanterne, men her forsøger man at garderes sig med hurtige wingbacks, der er stærke både defensivt og offensivt, samt minimum 2 særdeles hovedstødsstærke spillere i forsvaret, til at fange indlæggene, idet Lloris bestemt ikke har sin styrke i det lille felt, og ganske som man i mange år så for Leicester og Kasper Schmeichel, primært holder sig på stregen, hvor især hans reflekser og hurtige reaktioner i mange år har været hans styrke.

Helt fremme er det udelukkende et spørgsmål om hvem holdets superstjerne Mbappe skal have som makker. I mange år har det været den store hovedspils stærke Giroud, men Milan angriberen er efterhånden blevet 36 år, og selvom han bestemt stadig ved hvor modstandernes mål er, bidrager han af naturlige årsager ikke super meget i det defensive, og med både Mbappe og Griezmann som sikre kort, er det sårbart med hele 3 spillere der på ingen måde tager tilbageløbene. Med comebacket fra Benzema, verdens muligvis bedste spiller samlet set her i 2022, har Deschamps dog pludselig fået et “guldæg i kurven”, og kan Real Madrid anføreren og Mbappe finde sammen helt fremme, bliver det nærmest umuligt for enhver modstander at holde dem stangen.

Hvis man skal udpege en svaghed på det ellers stærke mandskab, må det blive målmandsposten og den centrale midtbane. Lloris er rigeligt beskrevet, hvorimod den centrale midtbane, navnene til trods, godt kan gå hen og blive en udfordring for Deschamps. Da man vandt VM i 2018 havde man Pogba og Kante liggende centralt. Pogba med de kreative evner, og Kante som udpræget defensiv. Herudover “svævede” Matuidi rundt foran og bag de 2, selvom han på papiret primært var placeret som venstre wing. Foran dem havde man Griezmann, akkurat som i dag, og til højre lå Mbappe, hvis han da ikke var helt fremme med den mere stationære Giroud, der dog med sin højde, forudseenhed og rutine, altid vil være en udfordring for modstanderne, og selvom Milan spilleren sjældent spiller 90 minutter, er han yderst værdifuld at have i truppen, som en slags “plan B” hvor der skal øses høje bolde ind i feltet. Giroud er 193 cm. høj, og ved i den grad hvor modstandernes mål står, hvilket fremgår af hans fantastiske måltal for “Les Bleus”.

Spilles der med 4-back kæde, kunne holdet stille således op: 

Herunder gennemgås spiller for spiller i 3-4-1-2 opstillingen, hvor der efter hvert portræt, er anført en “karakter” på skalaen 1-10, hvor 1 nok nogenlunde svarer til hvad Pernille Hardinger kan med den lille runde, hvorimod 10 svarer til at vedkommende gennemgående er i absolut verdensklasse. Bemærk at alderen på den enkelte er den som vedkommende har mens der er VM.

Didier Deschamps – 54 år – træner for Frankrig siden d. 8.7.12.
Har stået i spidsen for “Les Bleus” i 132 kampe, hvoraf de 84 er vundet, 27 er endt remis, mens 21 er tabt. Det giver en sejrs procent på 63,6, hvilket historisk kun overgås marginalt af Aime Jacquet og Roger Lemerre med hver 64,2 i sejrs procent, mens der er et stykke op til Jacques Santini med utrolige 78,6 i sejrsprocent. Med til historien skal det dog at Santini kun var landstræner i knap 2 år og 28 landskampe. Deschamps var klubtræner for AS Monaco, Olympique de Marseille og Juventus, og forinden havde han en flot karriere som aktiv, hvor han udover at vinde EM og VM (begge gange som anfører) for Frankrig i henholdsvis 2000 og 1998, også vandt Champions League med både Olympique de Marseille og Juventus, og han var endda yderligere med fremme i finalen hele 3 gange, heraf de 2 også for Juventus samt en enkelt gang for Valencia. Som træner førte han sensationelt Monaco frem til finalen mod FC Porto (og en vis Jose Mourinho), men tabte dog denne i 2003/04.

Som træner er han 2 gange kåret som verdens bedste landstræner, hvilket det anerkendte IFFHS udpegede ham som i både 2016, hvor han som bekendt førte Frankrig frem til EM finalen, som blev tabt til Portugal, og i 2018 hvor han var manden bag verdensmestrene, og derved som nævnt længere oppe, skrev sig ind i historien som den blot tredje person, der både har opnået at blive verdensmester som spiller og træner.

I hans tid som fransk landstræner har han endvidere været med til at vinde Nations League i 2021, og denne VM slutrunde bliver hans tredje, efter slutrunde debuten i 2014, hvorfra der faktisk er hele 6 ja muligvis 7 spillere tilbage fra, som også forventes at blive indlemmet i VM 22 truppen (Lloris, Varane, Giroud, Pogba, Benzema, Griezmann og muligvis Digne). Han er kendt for at være en relativ barsk type, lidt som han faktisk var som spiller, hvor talentet ikke var så åbenlyst som f.eks. hos Henry eller Zidane, men lederegenskaberne omvendt helt i top, og det er nok mere qua hans indstilling, hårdhed og udprægede vindermentalitet, at han har sine styrker som træner, fremfor hans taktiske evner, hvor kritikere indimellem mener at kunne finde lidt for mange “huller”. Især når han ændrer sin favorit formation 3-4-1-2 til f.eks. 4-2-3-1 virker han indimellem en smule rådvild, og mange undrede sig bl.a. over hvorfor en udpræget central midtbanetype som Blaise Matuidi under VM 2018, ofte blev placeret som en slags venstre wing, men da det hele endte med at gå op i en højere enhed, blev det hurtigt glemt, men var bestemt et emne der ofte blev diskuteret i de franske medier, som også ønskede Kimpembe på holdet fremfor Umtiti, men sidstnævnte spillede som bekendt aldeles fremragende – i hvert fald dengang, og selvom han i dag er mere eller mindre forsvundet ligeså hurtigt som han dukkede frem, kan ingen tage hans indsats i 2018 fra ham. Samarbejdet med altid stabile Varane var en stor succes, hverken mere eller mindre.

Det forventes at dette bliver Deschamps sidste slutrunde. Vinder Frankrig ikke, eller rettere spiller de dårligt, og ryger ud tidligt i turneringen må man tro at det franske fodboldforbund FFF tager affære, mens hvis holdet omvendt vinder igen, må det forventes at Deschamps selv vælger at trække sig på toppen, hvorefter hans gamle landsholdsmakker Zinedine Zidane, forventes at overtage tøjlerne.

Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) – 35 år / 139 lk
Karakter: 6

Den 188 cm. høje/lave keeper, har aldrig tilhørt den absolutte top af verdens målmænd, men efter 10 sæsoner og knap 350 kampe i den bedste engelske liga + ikke mindst 5 slutrunder og 139 landskampe for “Les Bleus”, er holdets kaptajn stensikker på Deschamps holdkort. Rekord anføreren (flest kampe som anfører foran i øvrigt Dechamps for landsholdet i historien), er stadig relativ reaktionsstærk, men er akkurat som tilfældet var for hans verdensmester forgænger Fabien Barthez, afhængig af et par hovedstødsstærke folk foran sig, og det vil han få, næsten uanset hvem der vælges i det centrale forsvar, og om der spilles med 2 eller 3 mand i det område. Han er tydelig verbal, og har qua sin enorme rutine, stor respekt omkring sin person, og så mangler han i øvrigt blot 3 landskampe yderligere, for at tangere rekord holderen Lilian Thuram!
Alternativer:
Mike Maignan (AC Milan) – 27 år / 5 lk
Benoit Costil (AJ Auxerre) – 35 år / 1 lk
Steve Mandanda (Stade de Rennes) – 37 år / 34 lk
Illan Meslier (Leeds United) – 22 år / 0 lk
Alphonse Areola (West Ham United) – 29 år / 5 lk
Alban Lafont (Nantes) – 23 år / 0 lk

Raphaël Varane (Manchester United) – 29 år / 87 lk / 5 mål
Karakter: 8
Den mangeårige Real Madrid støtte, har efter en vis indkøringstid i Premier League, hevet sig op på noget nær sit gamle niveau, men desværre er skadesfrekvensen stadig i den høje ende, og med skadesproblemer til både Kimpembe og Hernandez + totalt formsvigt i flere år hos Varanes VM 18 makker Umtiti, er det vitalt for holdet, at han er i optimal form, og spiller op til sit bedste. Man så i mod Danmark for nylig i Parken, at de unge men utvivlsomt talentfulde konkurrenter, slet ikke er “flyveklar” endnu, og da slet ikke på et hold, der i alvorlig grad skal tælles med som en af de absolutte VM favoritter.
Alternativer: 
Jules Kounde (FC Barcelona) – 24 år / 12 lk / 0 mål
Lucas Hernandez (Bayern München) – 26 år / 32 lk / 0 mål
Benoit Badiashile (AS Monaco) – 21 år / 2 lk / 0 mål
Kurt Zouma (West Ham United) – 27 år / 11 lk / 1 mål
Clement Lenglet (Tottenham Hotspur) – 27 år / 15 lk / 1 mål
Ibrahima Konate (Liverpool) – 23 år / 2 lk / 0 mål
Robin Le Normand (Real Sociedad) – 26 år / 0 lk / 0 mål
Wesley Fofana (Chelsea) – 21 år / 0 lk / 0 mål
Pierre Kalulu (AC Milan) – 22 år / 0 lk / 0 mål
Presnel Kimpembe (Paris-Saint Germain) – 27 år / 28 lk / 0 mål

William Saliba (Arsenal) – 21 år / 7 lk / 0 mål
Karakter: 8

Kæmpen fra Arsenal, er efter et vellykket udlån til Olympique Marseille, i den grad vokset mentalt, og det potentiale han har haft i flere år, begynder nu for alvor at vise sig. Har skubbet Ben White ud som højre back i klubregi, og på landsholdet ligner det allerede nu en start plads til den unge mand, selvom konkurrenterne er af høj høj klasse. Ikke mindst hans uvurderlige fysiske styrke, hans hovedspil men også hans fodarbejde er ikke gået ubemærket hen, og især en Kimpembe må være ærgerlig over at være skadet til seneste landsholdssamling, idet det i den grad ligner at Saliba overtager hans plads som makker med Varane.
Alternativer: Se under Varane.

Dayot Upamecano (Bayern München) – 24 år / 7 landskampe / 1 mål
Karakter: 7

Det bliver givetvis ham, Kompembe eller Lucas Hernandez som bliver tredje spiller i det centrale forsvar, og dermed får Deschamps også den boldsikre spillers anderledes færdigheder med i sin forsvarskæde. Upamecano er markant bedre på bolden, end de øvrige centrale forsvarsspillere, og hans manglende højde kompenserer han med hurtighed og fremdrift, hvilket betyder at holdet bliver sværere at analysere.
Alternativer: Se under Varane,

Benjamin Pavard (Bayern München) – 26 år / 46 lk / 2 mål
Karakter: 6
Er hverken den hurtigste, eller den stærkeste defensive kraft, men Bayern München spilleren er driftssikker, alsidig og gør som oftest sit arbejde uden at man lægger mærke til det. Han kan med fordel benyttes i det centrale forsvar, men gør sig dog primært som back, eller om i dette tilfælde wingback, hvor han i Jonathan Clauss godt kan få relativ stor konkurrence, idet denne er hurtigere og bedre med sine indlæg, end Pavard er. Det ser dog ud til at Deschamps satser på det sikre, i hvert fald fra VM`s start, og så må vi se den videre udvikling.
Alternativer:
Jonathan Clauss (Olympique de Marseille) – 30 år / 6 lk / 0 mål
Nordi Mukiele (Paris-Saint Germain) – 25 år / 1 lk / 0 mål
Malo Gusto (Olympique de Lyon) – 19 år / 0 lk / 0 mål
Ruben Aguilar (AS Monaco) – 29 år / 1 lk / 0 mål
Brandon Soppy (Atalanta Bergamo) – 20 år / 0 lk / 0 mål
Djibril Sidibe (AEK Athen) – 30 år / 18 lk / 1 mål
Sebastian Corchia (FC Nantes) – 32 år / 6 lk / 0 mål
Leo Dubois (Galatasaray) – 28 år / 13 lk / 0 mål
Colin Dagba (Racing Strasbourg) – 24 år / 0 lk / 0 mål
Timothee Pembele (Paris-Saint Germain) – 20 år / 0 lk / 0 mål
Giuvan Biancone (Nottingham Forest) – 22 år / 0 lk / 0 mål
Kiliann Sildillia (SC Freiburg) – 20 år / 0 lk / 0 mål

N`Golo Kante (Chelsea) – 31 år / 53 lk / 2 mål
Karakter: 8
Da han var bedst, f.eks. da Frankrig vandt VM for 4 år siden, blev han regnet for klodens bedste defensive midtbanespiller, men skader og lidt for meget svingende form, har efterhånden gjort ham til en relativ uberegnelig faktor, og meget betegnende er han skadet mens disse linier skrives. Hans direkte afløser, den blot 19 årige Camavinga, gjorde det dog ikke specielt godt i seneste landskamp mod Danmark, og endnu virker den unge Real Madrid spiller for “grøn” til at tage permanent over for den lille Kante, der når han er bedst, dækker et enormt areal med sin energi og løbeiver. Camavinga er nok også mere offensiv trods alt i sin tankegang end Kante, og derfor vil jeg tro at det i stedet bliver Tchouameni der bliver arvtageren for Kante, mens Camavinga bliver makkeren. Man må i den grad håbe for ham, Deschamps og Frankrig som helhed, at han kommer op i gear, slipper af med skavankerne, og shiner når VM går i gang, for uden ham, “hoster motoren” unægteligt!
Alternativer:
Eduardo Camavinga (Real Madrid) – 19 år / 4 lk / 1 mål
Boubakary Soumare (Leicester City) – 23 år / 0 lk / 0 mål
Boubacar Kamara (Aston Villa) – 23 år / 3 lk / 0 mål
Khepren Thuram (OGC Nice) – 21 år / 0 lk / 0 mål
Maxime Lopez (US Sassoulu) – 25 år / 0 lk / 0 mål
Ibrahima Diallo (Southampton) – 23 år / 0 lk / 0 mål
Lucas Gourna-Douath (RB Salzburg) – 19 år / 0 lk / 0 mål
Joris Chotard (Montpellier HSC) – 21 år / 0 lk / 0 mål
Alexis Beka Beka (OGS Nice) – 21 år / 0 lk / 0 mål

Aurelien Tchouameni (Real Madrid) – 22 år / 14 lk / 1 mål
Karakter: 7
Karakteren kunne såmænd godt være 8, men endnu mangler den unge fyr at bevise sig for “Les Bleus”, så hans hidtidige præstationer, der har været virkelig gode i klubregi, tæller ikke her. Den bomstærke midtbanespiller, dækker alle områder centralt, og de fleste forventer at han hives en anelse tilbage når Kante engang stopper, og derved giver mere plads til klubkammeraten Camavinga på den centrale midtbane. Tchouameni er en utrolig stabil spiller med et godt blik for spillet, og trods sin relativ unge alder, virker han moden og velovervejet i det meste han foretager sig. Man kunne måske engang i mellem ønske han turde gå mere med frem, men da man må tro han er pålagt taktiske opgaver defensivt af Deschamps, er det naturligvis ikke rimeligt at vurdere ham dårligere af den grund. En potentiel verdensklasse spiller i svøb, hvis udviklingen fortsætter, og hvorfor skulle den dog ikke det i Real Madrid og for Frankrig?
Alternativer:
Paul Pogba (Juventus) – 29 år / 91 lk / 11 mål
Tanguy Ndombele (SSC Napoli) – 25 år / 7 lk / 0 mål
Maxime Caqueret (Olympique de Lyon) – 22 år / 0 lk / 0 mål
Matteo Guendouzi (Olympique de Marseille) – 23 år / 6 lk / 1 mål
Kouadio Kone (Borussia Mönchengladbach) – 21 år / 0 lk / 0 mål
Houssem Aouar (Olympique de Lyon) – 24 år / 1 lk / 0 mål
Youssouf Fofana (AS Monaco) – 23 år / 2 lk / 0 mål
Jordan Veretout (Olympique de Marseille) – 29 år / 5 lk / 0 mål
Adrien Rabiot (Juventus) – 27 år / 28 lk / 2 mål
Corentin Tolisso (Olympique de Lyon) – 28 år / 28 lk / 2 mål
Morgan Sanson (Aston Villa) – 28 år / 0 lk / 0 mål
Moussa Sissoko (FC Nantes) – 33 år / 71 lk / 2 mål

Theo Hernandez (AC Milan) – 25 år – 7 lk / 1 mål
Karakter: 8
Lillebror Hernandez udviklede sig i sidste sæson med raketfart i sin italienske klub, med hvem han blev mester, og da han var bedst, var han absolut blandt verdens bedste venstre backs. Defensivt og offensivt drøner han op langs linien, og han har overhalet både Mendy fra Real Madrid og Digne fra Aston Villa i hierakiet, og meget skal gå galt for ham, såfremt han ikke prioriteres øverst som venstre wingback på det hold der starter ud i Qatar.
Alternativer: 
Ferland Mendy (Real Madrid) – 27 år / 9 lk / 0 mål
Lucas Digne (Aston Villa) – 29 år / 46 lk / 0 mål
Rayan Aït-Nouri (Wolverhampton) – 21 år / 0 lk / 0 mål
Adrien Truffert (Stade Rennes) – 21 år / 1 lk / 0 mål
Melvin Bard (OGC Nice) – 22 år / 0 lk / 0 mål
Romain Perraud (Southampton) – 25 år / 0 lk / 0 mål
Layvin Kurzawa (Fulham) – 30 år / 13 lk / 1 mål
Quentin Merlin (FC Nantes) – 20 år / 0 lk / 0 mål

Antonie Griezmann (Atletico Madrid) – 31 år / 110 lk / 42 mål
Karakter: 7
Han var vel Frankrigs bedste spiller, da Frankrig snuppede VM guldet i 2018, og med sine 3`de pladser i Ballon dÒr kåringerne både i 2016 og 2018, understreges det at han i hvert fald har været absolut verdensklasse. De senere år, ikke mindst da han var i FC Barcelona, har han dog mildt sagt kæmpet med formen og det generelle niveau, og også i indeværende sæson ser det indtil videre ikke videre fremragende ud for ham tilbage i Atletico Madrid, hvor han i 33 kampe fra sidste sæson og denne, blot har scoret 5 gange, hvilket selvsagt er langt under hvad man forventer af en spiller i hans lønramme. På landsholdet ser det dog ud til at Deschamps har stor tiltro til ham, og han virker stensikker på pladsen som den hængende angriber/offensive midtbane, hvor han i en fri rolle, kan operere bag angriberne, eller hvis det behøves, hives helt frem på spidsen, hvor han dog ikke længere virker hurtig nok. Hans måltal på landsholdet er imponerende, og med 2 udpræget defensive folk bag sig på midtbanen, har han oceaner af plads til at boltre sig på.
Alternativer: 
Nabil Fekir (Betis Sevilla) – 29 år / 25 lk / 2 mål
Thomas Lemar (Atletico Madrid) – 27 år / 27 lk / 4 mål
Ludovic Blas (FC Nantes) – 24 år / 0 lk / 0 mål
Jeff Reine-Adelaïde (Olympique de Lyon) – 24 år / 0 lk / 0 mål
Adil Aouchiche (FC Lorient) – 20 år / 0 lk / 0 mål
Christopher Nkunku (RB Leipzig) – 25 år / 8 lk / 0 mål

Kylian Mbappe (Paris-Saint Germain) – 23 år / 59 lk / 28 mål
Karakter 10
Ja hvad skal man efterhånden sige om dette vidunder af en spiller, som besynderligt nok valgte at blive i PSG, og derved direkte fravalgte Real Madrid, hvilket ellers havde været godt for hans videre udvikling. Man kan roligt sige at potentialet er nærmest skyhøjt, men samtidig må man desværre konstatere at han skuffede fælt under EM sidste sommer, og selvom han da stadig scorer en del mål for sin klub, er han ikke helt oppe på det niveau, mange, herunder undertegnede, nok havde troet/håbet/forventet at han var, når han nærmede sig 24 år. Men der kan ske meget endnu, og 10 tallet er uddelt ligeså meget på potentiale som den erfaring, han trods sin relativ unge alder allerede har tilegnet sig, og ja, hvem kan følge med ham når det for alvor går stærkt? – Ingen tænker jeg….!
Alternativer: 
Amine Gouiri (Stade Rennes) – 22 år / 0 lk / 0 mål
Oliver Giroud (AC Milan) – 36 år / 114 lk / 49 mål
Hugo Aetitike (Paris-Saint Germain) – 20 år / 0 lk / 0 mål
Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach) – 25 år / 4 lk / 0 mål
Arnaud Kalimuendo (Stade Rennes) – 20 år / 0 lk / 0 mål
Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt) – 24 år / 2 lk / 0 mål
Wissam Ben Yedder (AS Monaco) – 32 år / 19 lk / 3 mål
Mathys Tel (Bayern München) – 17 år / 0 lk / 0 mål
Neal Maupay (Everton) – 26 år / 0 lk / 0 mål
Moussa Dembele (Olympique de Lyon) – 26 år / 0 lk / 0 mål
Anthony Martial (Manchester United) – 27 år / 30 lk / 2 mål
Georginio Rutter (TSG 1899 Hoffenheim) – 20 år / 0 lk / 0 mål
Odsonne Edouardo (Crystal Palace) – 24 år / 0 lk / 0 mål
Jean-Philippe Marteta (Crystal Palace) – 25 år / 0 lk / 0 mål
Alexandre Lacazette (Olympique de Lyon) – 31 år / 16 lk / 3 mål

Karim Benzema (Real Madrid) – 34 år / 97 lk / 37 mål
Karakter: 10
Manden der givetvis og i øvrigt helt fortjent formentlig modtager Ballon dÒr trofæet, når dette uddeles for præstationerne i 2022. Efter flere års pause, har hans comeback for “Les Bleus” vist sig at være et stærkt træk, og med Mbappes tidligere makker Giroud, efterhånden noget oppe i årene (ja egentlig ikke meget ældre end Benzema der runder 35 år i år), kan Benzema vise sig at være den brik der mangler for Deschamps, i bestræbelserne på at genvinde VM trofæet. Man kan dårligt forestille sig Benzema og Mbappe ikke skabe ravage for alle hold, og får modstanderne held med at stække den ene, kan den anden så meget på egen hånd, at vedkommende kan afgøre alle kampe!
Alternativer: Se under Mbappe.

Andre spillere/andre placeringer end til 3-4-1-2 systemet
Højre wing:
Kingsley Coman (Bayern München) – 26 år / 40 lk / 5 mål
Ousmane Dembele (FC Barcelona) – 25 år / 28 lk / 4 mål
Jonathan Ikone (AC Fiorentina) – 24 år / 4 lk / 1 mål
Rayan Cherki (Olympique de Lyon) – 19 år / 0 lk / 0 mål
Florian Thauvin (Tigres UANL) – 29 år / 10 lk / 1 mål
Venstre wing:
Moussa Diaby (Bayer 04 Leverkusen) – 23 år / 8 lk / 0 mål
Allan Saint-Maximin (Newcastle United) – 25 år / 0 lk / 0 mål
Sofiane Diop (OGC Nice) – 22 år / 0 lk / 0 mål
Jonathan Bamba (LOSC Lille) – 26 år / 0 lk / 0 mål

AFSLUTTENDE KOMMENTARER
Den endelige 26 mands trup er naturligvis ikke udtaget endnu, men umiddelbart vil der komme til at mangle minimum 11 af guldvinderne fra 2018 mandskabet (Umtiti, Lemar, Tolisso, Matuidi, Nzonzi, Mandanda, Rami, Fekir, Sidibe, B Mendy og Thauvin), men måske bliver det endnu flere, for såvel Pogba som Kante døjer ofte med skader, og også Areola må anses som tvivlsom i 26 mandstruppen.

MIT BUD PÅ DEN ENDELIGE 26 MANDS TRUP
Såfremt alle er fit for fight, tipper jeg disse spillere i Deschamps trup:
Målmænd: Lloris, Maignan og Areola
Højre backs: Pavard og Clauss
Venstre backs: T Hernandez og F Mendy (Digne)
Centrale forsvarere: Varane, Upamecano, Kimpembe (Fofana), Saliba, L Hernandez og Kounde
Defensive/centrale midtbanespillere: Tchouameni, Camavinga, Kante, Pogba og Guendouzi (Kamara)
Offensive midtbanespillere: Griezmann og Nkunku
Højre wings: O Dembele og K Coman
Venstre wings: Diaby
Angribere: Mbappe, Benzema og Giroud

De 3 spillere i parentes – Digne, Fofana og og Kamara er umiddelbart de spillere der bør være tættest på truppen, mens Yedder, Badiashile, Muani og bundrutinerede Mandanda virkelig skal være heldige for at komme med til Qatar.

DERFOR VINDER FRANKRIG VM
– Rutine generelt på vigtige pladser
– Mbappe og Benzema
– Høj klasse også på bænken
– Forsvarende mestre

DERFOR VINDER FRANKRIG IKKE VM
– Sjældent at mesteren gentager kunststykket
– Mangler alternativer i front
– Lloris ikke god nok
– Nøglespillere oppe i alder

HVAD JEG TILTROR DEM
Alt andet end en semifinale vil i hvert fald i “Les Bleus” egne øjne være tæt på en skandale, og vil ganske givet koste Deschamps jobbet, og jeg er tilbøjelig til at være med på det niveau, ikke mindst når man kigger på topniveau og generel bredde i truppen. Problemet er som anført at Hugo Lloris er meget svingende, forsvaret ikke helt sammenspillet + at man kan være i tvivl om hvorvidt Griezmann kan hive sig op, og spille blot i nærheden af det niveau han viste for 4 år siden.

Med disse ord, vil jeg slutte for denne gang, og ja så er der ikke andet end at sige tak fordi du læste med, og på genlæs næste gang 😉

KBH (DK) 07.10.22

 

 

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

VM HISTORIEN FORTALT SÅ MAN KAN FORSTÅ DET!