ALT MULIGT DU MÅSKE IKKE VIDSTE - ELLER VED OM VM 22 OG GENERELT!

STATUS EFTER VM`S FØRSTE RUNDE KAMPE + RUNDENS HOLD!

Efter 117 bortforklaringer, dårlige historier og alverdens bævl og kævl, kom historiens 22ènde VM slutrunde omsider i gang. Ikke siden pausen mellem VM 38 og VM 50 pga. 2 Verdenskrig, har der været så længe mellem 2 slutunder, som der denne gang har været fra VM 18 til nu, hvilket naturligvis skyldes den “geniale” ide som FIFA og vennerne fik, da de proppet til randen med Dollaroliepenge, valgte først at udpege Qatar som VM vært, og dernæst gik med til at rykke slutrunden til vinteren pga. landets ekstreme varmegrader i sommerperioden.

Dagen oprandt, og helt efter manuskriptet lagde man ud med et stort show, hvor vi  seere forfærdede, kunne se en omkring 100 årig Morgan Freeman stavre rundt på grønsværen, alt i mens et kaotisk sceneshow udspillede sig larmende i baggrunden. Man kan i verdens rigeste land med rasende fart stable et utal af fodboldstadions, hoteller og ferie huse op, men mestre voice-over kunsten kan man åbenbart ikke, for den givetvis senile amerikanske skuespiller, bevægede munden aldeles anderledes, end de ord der flød lifligt udover stadion, og mens man sad og krympede sig en anelse over mandens (velbetalte) deroute, dukkede pludselig en bitte lille mand uden underkrop op. Det er muligvis blevet fortalt hvem dette besynderlige lille menneske var, men for undertegnede, der sideløbende var midt i et FM spil med sønnen, lykkedes det beklageligvis ikke helt at forstå sammenhængen, og vi besluttede os derfor at påtage os den politisk korrekte tanke, og naturligvis med det in mente at man i disse lande straffes korporligt ved f.eks. butikstyveri, at tænke at mandslingen nok var en tidligere kriminel, eller måske endnu værre en homoseksuel, som således pga. sine synder havde fået klippe underkroppen af! Jeg tænker at de med fremvisningen af den halve mand, ligesom har forsøgt at fortælle alle omverdenens skeptikere, at nok styrter tusinder af slaver i døden hvert år, men man er dog ikke så umenneskelige at man fratager retten til den frie tale, selv til dømte kriminelle, selv ikke hvis de endda var homoseksuelle kriminelle!

Det skal ikke hedde sig som man siger på de kanter 😉

Efter gamlingen og mandslingen, dukkede så en mildt sagt korpulent person op på scenen, men da man på de kanter jo ser både mænd og kvinder iklæde sig kjoler, var vi også her på herrens mark. Jeg har hørt at man i Danmark opererer med nærmest utallige typer af køn, men jeg ved da så meget at i de mellemøstlige lande begrænser man det til to, så der var altså 50% chance for at tippe rigtigt, for så vidt angår kønnet på dette kæmpe menneske. For ikke at blive udstillet i et eller andet besynderligt forum, valgte vi klogelig at mene at det rent faktisk var underordnet hvilket køn der var tale om, og blot konstatere at vedkommende sang ganske forfærdeligt.

Nå omsider efter flere timers pinsler kom vi så frem til det, som vi i hvert fald ventede på, nemlig selve fodboldkampen, som foran langt flere tilskuere end, der vist overhovedet kunne være på stadion, blev fløjtet i gang. Der skulle dog ikke gå mange minutter, førend man krøllede sine tæer, for niveauet var så uhyrligt ringe, ikke kun fra hjemmeholdet Qatars side af, men så sandelig også fra Ecuadors, at undertegnede i den grad blev bekræftet i min faste holdning om at VM kun bør være for klodens 16 bedste nationer. Alt andet er i min godt nok meget elitære tankegang, spild af tid, men når penge er vigtigere end sport, kommer det naturligvis ikke til at ske igen, tværtimod.

Efter denne forsmædelige forestilling, har vi gudskelov været vidner til underholdende kampe som bl.a. England vs Iran, Argentina vs Saudi Arabien, Frankrig vs Australien, Spanien vs Costa Rica og i særdeleshed Portugal vs Ghana, men også søvndyssende mareridt som ikke mindst Mexico vs Polen, Danmark vs Tunesien og uhyrlige Schweiz vs Cameroun. Gud fader bevares og hele hans harem, hvor de kampe var kedelige, og desværre må vi set med danske klaphatte, konstatere at vores egen lille nation, udråbt som mulige verdensmestre af ikke så få (betalte) eksperter, og ja nærmest også af “Ålen”, som op til den kamp, rent faktisk var ved at overgå sig selv i absolutte ligegyldigheder, hvor han hver gang han får stukket en mikrofon op i kajen, kævler og bævler løs om hint og dint, uden reelt at mene noget som helst. Tonen ændrede sig gudskelov efter den famøse kamp mod tuneserne, og med bævende undermund, måtte han overfor en evigt grinende kvindelig, men nu ganske køn studievært, forsøge at forklare hvorfor man stiller op med et 3 mands centralt forsvar mod en modstander, hvis angribere kommer fra henholdsvis OB og Brøndby. Ingen med blot antydningen af logisk sans forstod mandens forklaring, hvor man for hans egen og ikke mindst hans eftermæles skyld, næsten sad og håbede på at han åbent erklærede at han havde begået en absurd taktisk fejl, som han desværre tog 65 minutter om at ændre, selvom det var tydeligt før første spark! Nå manden er ifølge en del fodboldkyndige iagttagere, herunder overraskende nok hans egen arbejdsgiver, en meget dygtig, taktisk og intelligent træner, og han har jo også modtaget nærmest alverdens  hædersbevisninger det forgangne år, heriblandt “Årets leder”, “Årets træner” og af undertegnede “Årets bævlehoved”!

Men nok om Danmarks indsats, som jeg kommer mere indgående ind på i en en artikel op til næste kamp mod Frankrig, og tilbage til den resterende del af VM, hvor chok resultaterne bestemt også er indtruffet, ikke mindst da et ineffektivt tysk hold, tabte til et land der vel mest er kendt for at have opfundet sushien, og hvor Argentina med selveste Messi som nærmest blind passager, forsmædeligt tabte til landet, som helt sikkert primært er berygtet, for at have en chef der primært omtales som “slagteren”. Det var pinligt, og går disse to fodboldstormagter ikke videre fra gruppespillet, kan man være stensikker på at hverken Flick eller Scaloni har deres respektive landstrænerjob når der næste gang afvikles landskampe. Det er immervæk kun i Danmark at man ikke fyrer landstrænere, så de to gutter skal i den grad samle sig inden næste runde!

Med disse ord videre til facts og undertegnedes subjektive vurderinger.

Resultaterne i de hidtidige 16 kampe er forløbet således:
Qatar – Ecuador 0-2
Senegal – Holland 0-2
England – Iran 6-2
USA – Wales 1-1
Argentina – Saudi Arabien 1-2
Mexico – Polen 0-0
Danmark – Tunesien 0-0
Frankrig – Australien 4-1
Tyskland – Japan 1-2
Spanien – Costa Rica 7-0
Marokko – Kroatien 0-0
Belgien – Canada 1-0
Schweiz – Cameroun 1-0
Brasilien – Serbien 2-0
Uruguay – Sydkorea 0-0
Portugal – Ghana 3-2

Mål i alt: 41
Mål i gennemsnit pr. kamp: 2,56
Bedste/mest underholdende kamp: England – Iran
Dårligste kamp: Qatar – Ecuador
Største chock: Argentina tabte til Saudi Arabien
Bedste spiller: Gavi
Bedste mål: Richarlisons saksespark mod Serbien
Flest assist: Jordi Alba, Harry Kane og Bruno Fernandes 2 hver
Flest mål: Richarlison, Emner Valencia, Bukayo Saka, Ferran Torres, Oliver Giroud og Mehdi Taremi 2 hver
Heraf scoret på straffespark: 7 (9 forsøg)

Specielle noter:
– Kylian Mbappe er den yngste franske spiller i historien der opnår at score 5 mål i VM slutrunder!
– Gavi er den yngste målscorer i en VM slutrunde siden Pele i VM 58!
– Qatar er den første værtsnation der taber en åbningskamp i VM historien!
– Efter at Lionel Messi, Guillermo Ochoa og Cristiano Ronaldo har nu deltaget i 5 VM slutrunder, og vel og mærke opnået spilletid. Dermed kommer de med i den eksklusive “klub” hvor også Antonio Carbajal (Mexico), Rafael Marquez og Lothar Matthäus også befinder sig. Også Gianluigi Buffon har været med i VM slutrunder, men fik ikke spilletid i VM 98!
– Cristiano Ronaldo er den første spiller i VM historien som har formået at score i 5 VM slutrunder!

ØV!
– Lucas Hernandez, Thomas Delaney og Karim Benzema er færdige i VM pga. skader!
– Rasmus Tandholdt der desperat forsøger, at overbevise seerne om at de komisk udklædte nepalesere, bangladeshere og indere m.fl., altså alle sammen er rigtige fans af respektive landshold. Det er ikke bare skidt journalistik, det er jo direkte “fake news”, som selv Donald over -there ville blive pinligt berørt over!

På baggrund af de 16 kampe, har jeg udfærdiget dette foreløbige VM hold i en 4-3-3 formation: 
Mohammed “Grønthandleren” Al-Awais (Saudi Arabien) – Achraf Hakimi (Marokko), Cesar Montes (Mexico), Thiago Silva (Brasilien), Antonee Robinson (USA) – Gavi (Spanien), Jude Bellingham (England), Salem Al-Dawsari (Saudi Arabien) – Bukayo Saka (England), Richarlison (Brasilien), Kylian Mbappe (Frankrig). 

Reserver: Thibaut Courtois (Belgien), Kieran Trippier (England), Dejan Lovren (Kroatien), Adrien Rabiot (Frankrig), Aissa Laidounis (Tunesien), Ferran Torres (Spanien) og Oliver Giroud (Frankrig).

Afslutningsvis vil jeg nævne de 6 kampe jeg virkelig ser frem til i runde 2:
25.11 kl. 20.00 England vs USA
26.11 kl. 17.00 Frankrig vs Danmark
26.11 kl. 20.00 Argentina vs Mexico
27.11 kl. 20.00 Spanien vs Tyskland
28.11 kl. 17.00 Brasilien vs Schweiz
28.11 kl. 20.00 Portugal vs Uruguay

Og med disse ord, håber og tror jeg at du er blevet fornøjet, og måske endda beriget, og om ikke andet, ja så kan du læse om 2 runde når den er overstået + det jeg skriver midt imellem – tak og på genlæs 😉

KBH (DK) 24.11.22

 

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

ALT MULIGT DU MÅSKE IKKE VIDSTE - ELLER VED OM VM 22 OG GENERELT!