STATUS EFTER 3 RUNDE!

DEN RIGTIGE RONALDO GIVER BRASSERNE SUPERKRÆFTER!

Ingen andre lande ved VM kan mønstre tidligere koryfæer som tilskuere til dette VM, som fantastiske Brasilien. Rivaldo, Kaka, Julio Cesar, Gilberto Silva, Cafu, Roberto Carlos og den største af dem alle – Ronaldo Nazario m.fl., zoomes der glædeligt ind på, hver gang “Selecao” begejstrer masserne, og som rekordverdensmestrene har spillet indtil nu, vil jeg uden tøven udråbe dem til de største favoritter, af de 8 lande der nu er tilbage. Et pudsigt kuriosum er i øvrigt at netop Brasilien, sammen med kun Spanien, er det eneste af de 8 hidtidige nationer der har vundet verdensmesterskabet, som endnu aldrig har prøvet sejrens sødme på hjemmebane. Spaniens ene titel kom som bekendt i Sydafrika for 12 år siden, mens brassernes kvintet af triumfer er vundet i 3 forskellige verdensdele , henholdsvis i Sverige (Europa), Chile (Sydamerika), Mexico (Nordamerika), USA (Nordamerika) og Japan/Sydkorea (Asien). Skulle “Selecao” gå hele vejen også denne gang, bliver det så endnu engang i Asien at et mesterskab vindes, men der er jo et stykke vej endnu trods alt.

Når nu Italien slet ikke kvalificerede sig, Tyskland og Uruguay ikke gik videre fra gruppespillet, og efter at Spanien akkurat humpede en runde videre, inden lyset blev slukket, kan vi konstatere at der til kvartfinalerne er (Argentina, Brasilien, Frankrig og England) er præcis lige så mange tidligere verdensmestre, som der er ude, og kigger man på det samlede antal titler ud af de foreløbig maksimale 21, står det også her næsten lige, dog med en marginal overvægt til de detroniserede nationer. Kigger på vi på VM for 4 1/2 år siden i Rusland, finder vi denne gang halvdelen af landende igen i de kommende kvartfinaler, henholdsvis Frankrig, Brasilien, England og Kroatien, mens Marokko, Portugal, Argentina og Holland denne gang har erstattet Rusland, Sverige, Uruguay og Belgien.

Resultaterne i den første knockout runde:
Argentina – Australien 2-1
Holland – USA 3-1
England – Senegal 3-0
Frankrig – Polen 3-1
Brasilien – Sydkorea 4-1
Japan – Kroatien 1-1 (Kroatien videre efter straffesparks konkurrence)
Spanien – Marokko 0-0 (Marokko videre efter straffesparks konkurrence)
Portugal – Schweiz 6-1

Mål i denne runde:
 28 (total: 148)
Mål i gennemsnit pr. kamp totalt: 2,68
Bedste/mest underholdende kamp i denne runde: Brasilien vs Sydkorea
Dårligste kamp i denne runde: Spanien vs Marokko
Største chock i denne runde: Marokko slår Spanien ud af VM
Bedste spiller i denne runde: Kylian Mbappe
Bedste mål i denne runde: Richarlisons mål mod Sydkorea
Flest assist total: Harry Kane og Bruno Fernandes 3 hver
Flest mål total: Kylian Mbappe 5
Heraf scoret på straffespark: 11 (16 forsøg) 

Specielle noter:
– Goncalo Ramos blev dette VM`s første hattrick helt! Der er scoret hattrick i alle hidtidige VM slutrunder, undtagen 2006.
– Portugal og England har med hver 12 mål, været det flittigst scorende nationer hidtil i dette VM.

ØV!
– Spanien formår at brænde 3 spark i træk i straffesparkskonkurrencen!
– Det var nok sidste gang vi så Sergio Busquets (34 år og 143 landskampe) i aktion for det spanske landshold!
– Ligeledes var det formentlig sidste gang vi så Robert Lewandowski i en VM slutrunde, men i modsætning til den jævnaldrende Busquets, forventes det at han fortsætter på landsholdet minimum frem til EM 24.

På baggrund af de 16 kampe i denne tredje runde, har jeg udfærdiget dette VM hold i en 4-2-4 formation:
Alisson Becker (Brasilien) – Denzel Dumfries (Holland), Thiago Silva (Brasilien), Pepe (Portugal), Lukas Hernandes (Frankrig) – Jude Bellingham (England), Enzo Fernandez (Argentina) – Joao Felix (Portugal), Lionel Messi (Argentina), Goncalo Ramos (Portugal), Kylian Mbappe (Frankrig).

På Bænken: Bono (Marokko), Achraf Hakimi (Marokko), Josep Gvardiol (Kroatien), Jordan Henderson (England), William Carvalho (Portugal), Vinicius Junior (Brasilien) og Richarlison (Brasilien).

1/4 finalerne:
09.12.22 kl. 16.00 Kroatien – Brasilien
09.12.22 kl. 20.00 Holland – Argentina
10.12.22 kl. 16.00 Marokko – Portugal
10.12.22 kl. 20.00 England – Frankrig

Så får i ikke mere for den 25 øre, men tak fordi du læste med – og på genlæs 😉

KBH (DK) 06.12.22

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

STATUS EFTER 3 RUNDE!