DEN RIGTIGE RONALDO GIVER BRASSERNE SUPERKRÆFTER!

LIDT AF HVERT – IKKE MINDST OM DE 8 KVARTFINALE HOLD!

Med hele 2 dages pause mellem kampene i VM, er det jo som det er “agurketid”, så i stedet for absolut intetsigende, og indimellem givetvis mere eller mindre selvopfundne historier, kan du i denne artikel læse om muligvis mindst ligeså intetsigende, men i hvert fald ikke selvopfundne ting, der naturligvis alt sammen har noget med VM generelt, og VM 22 i særdeleshed at gøre.

Vi er nok alle sammen nogenlunde enige om, at der i skrivende stund er 8 nationer tilbage, og på trods af at mange, måske udelukkende fordi de ikke bryder sig om FIFA, sjældent er enige i samme forbunds rangeringslister, og måden hvorpå kvotienterne udregnes, så kan man nøgternt konstatere at hele 6 af de 8 kvartfinalister, er på seneste listes (dateret 6. oktober) top 10. Brasilien er duks, Argentina nr. 3, Frankrig nr. 4, England nr. 5, Holland nr. 8 og Portugal nr. 9. Kun Kroatien som nr. 12 og Marokko helt nede som nr. 22, ødelægger harmonien. Går vi i dybden med de 8 tilbageværende hold, kan man konstatere at de i deres 4 hidtidige kampe, i alt har benyttet 174 spillere ud af maksimalt 220, altså en andel på knap 80%.

Fordelingen af spillerforbruget kan du se her:
26 spillere: Brasilien – hvoraf 3 spillere har medvirket i alle 4 kampe.
25 spillere: Frankrig – hvoraf 7 spillere har medvirket i alle 4 kampe.
24 spillere: Portugal – hvoraf 6 spillere har medvirket i alle 4 kampe.
21 spillere: Argentina – hvoraf 10 spillere har medvirket i alle 4 kampe.
21 spillere: Marokko – hvoraf 12 spillere har medvirket i alle 4 kampe.
20 spillere: England – hvoraf 9 spillere har medvirket i alle 4 kampe.
19 spillere: Holland – hvoraf 11 spillere har medvirket i alle 4 kampe.
18 spillere: Kroatien – hvoraf 12 spillere har medvirket i alle 4 kampe.

Med ovenstående facts in mente, er der relativ stor forskel på hvor “lidt” kræfter den brasilianske trup har brugt, og hvor meget den kroatiske trup har, og tager man yderligere det aspekt, der hedder alder med i ligningen, ja så er der ingen tvivl om at netop Kroatien, bør være det hold med færrest fysiske ressourcer. Også aldersmæssigt er det lille Balkan land presset, i det flere af deres absolutte nøglespillere, udover at have spillet samtlige kampe, og for flere endda samtlige minutter til VM, er de yderligere godt oppe i 30èrne, og desuagtet ekstrem form hos dem alle, så er de jo oppe mod modstandere i præcis samme form, bare gennemsnitligt yngre.

Kigger man med ovenstående “briller” på de forestående kvartfinaler, bør Brasilien vinde over Kroatien, Argentina over Holland, Portugal over Marokko og Frankrig over England, og pudsigt nok er det præcis hvad jeg på forhånd tipper, faktisk før jeg selv så disse stats, men føler jeg mig da endnu mere overbevist 😉

Og fra facts og forudsigelser, vil jeg hoppe til flere facts, nemlig forbruget af spillerne i de 8 nationers trupper, dvs. fra hvilket klub niveau de til dagligt præsterer på.

Kort fortalt har jeg opdelt niveauerne i 3 kategorier:
Kategori 1: De 4 øverst placerede ligaer i UEFA regi: Premier League, La Liga, Serie A og Bundesligaen.
Kategori 2: De 4-6 øverst placerede ligaer i UEFA regi: Ligue One og Eresdivisie.
Kategori 3: Alle øvrige ligaer herunder.
Alle data er jfr. dags dato.

Kategori 1:
England: 26
Frankrig: 20
Brasilien: 20
Argentina: 20
Portugal: 16
Kroatien: 14
Holland: 11
Marokko: 10

Kategori 2:
Holland: 11
Frankrig: 6
Marokko: 5
Portugal: 3
Argentina: 2
Brasilien: 2
Kroatien: 1
England: 0

Kategori 3:
Marokko: 11
Kroatien: 11
Portugal: 7
Brasilien: 4
Argentina: 4
Holland: 3
Frankrig: 0
England: 0

I modsætning til det første omkring forbrug af spillere, går England så markant op i mod dette minus, ved simpelthen at have samtlige truppens 26 spillere beskæftiget til daglig i en kategori 1 klub, mens Brasilien, Argentina og Frankrig omvendt følger tidligere omtalte favoritværdighed også på dette parameter.

Endelig er det, om ikke andet så for fuldstændighedens skyld, nævnes at der i de 8 tilbageværende spillertrupper, befinder sig 19 U 21 spillere, ud af de tilsammen 82 der var i samtlige 32 spillertrupper. De 82 spillere svarer i øvrigt til knap 10% af det samlede antal på 832 spillere, og som tidligere omtalt var der blot 3 nationer der ikke havde udtaget yngre spillere i den alder, nemlig Iran, Mexico og vores eget lille kære Danmark!

Til slut lidt mere eller mindre brugbar viden:
– Raheem Sterling er returneret til den engelske landsholdslejr, og meldes klar til kvartfinalen. Han var rejst hjem til England, da hans familie havde været udsat for et særligt brutalt hjemmerøveri.
– Desværre for Ben White returnerer han ikke til VM igen i denne omgang. Tabloide engelske medier melder om en personlig tragedie 🙁
– Geoff Hurst – historiens hidtil eneste hattrick målskytte i en VM finale, rundede i går 81 år!
– England og Portugal har scoret 12 mål hver – flest af alle foreløbig!
– I VM 18 blev der tilsammen scoret 169 mål i 64 kampe – et gennemsnit på 2,64 mål pr. kamp. Snittet hidtil i VM 22 er nøjagtig det samme, nemlig 149 scoringer i 56 kampe.
– Achraf Hakimi er den spiller der har vundet flest tacklinger hidtil – hele 17 af slagsen!
– Alex Telles, Gabriel Jesus, Ben White, James Maddison, Nuno Mendes og Danilo Pereira er af forskellige årsager ikke aktuelle til kvartfinalerne. Angel Di Maria er særdeles tvivlsom.

Og med disse ord – tak fordi du læste med, og på genlæs 🙂

KBH (DK) 09.12.22

 

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

DEN RIGTIGE RONALDO GIVER BRASSERNE SUPERKRÆFTER!