6 ER BLEVET TIL 7 STORE I PREMIER LEAGUE!

TILLYKKE DANMARK MED KVALIFIKATIONEN TIL EM I TYSKLAND!

I aften starter EM kvalifikationen for det danske landshold, og allerede før den første bold er sparket, vil jeg lykønske holdet med kvalifikationen til selve slutrunden i Tyskland næste sommer. Hov hov vil nogen måske påpege – skal man ikke vente med at “sælge skindet før bjørnen er skudt?” – tjoo tjaa vil jeg svare, det skal man måske nok, men hvis landsholdet på nogen måde kommer i problemer mod de modstandere, som de er kommet i kvalifikationsgruppe med, ja så bør samtlige aktører, lige fra Kasper “Bævlemund” Hjulmand (KBH), over anfører Simon Kjær, til en eller anden kødgrydeleverandør omkring holdet, øjeblikkelig slutte karrieren. Kazakhstan, Finland, San Marino, Slovenien og Nordirland er den yndige kvintet, som helt i tråd med UEFA`s udfasning af al elitært i fodboldens engang så prægtige tankegang, er hvad der venter over i alt 10 kampe det næste års tid. Modstanderne, hvis man må bruge et så bombastisk begreb, er placeret mellem nr. 56 og 211 på konkurrenten FIFA`s nyeste ranking liste, og tilsammen har de 5 nationer blot deltaget i EM slutrunder 3 gange, naturligvis uden at have gjort sig bemærket for noget som helst, andet end bare at være fyld!

Og med disse ord, kom jeg i gang med denne artikel, som jeg vil forsøge at holde fri for floskler, eufemismer og øvrig kulturradikal tankegang. Vi er i vort lille kære land, desværre ikke beriget med en speciel indsigtsfuld presse, hverken den skrevne, sete eller hørte del, og således nægtet adgang til blot nogenlunde valid viden, kan man frygte at store dele af familien “Frikadelle” allerede har glemt den uhørte deroute, som KBH og hans gæve svende udsatte sig selv og os andre for, da de totalt blamerede sig i det nyligt afviklede “Sandkasse VM”.

Helt i tråd med de senere års udvikling i samfundet generelt, hvor handlinger ikke får konsekvenser, fik “Ørkenblamagen” nul konsekvenser. Tværtimod, for da KBH returnerede til Danmark, blev han mødt af DBU direktør Peter “Uld i mund” Møller (PUM), som grådkvalt fremstammede et eller andet uforståeligt, overfor den altid godmodige presse, og herefter smed et kontrakt forlængelses tilbud på bordet foran en formentlig forbløffet, men givetvis lykkelig KBH. Alle i og omkring DBU, hovedparten af den danske presse + øvrige politisk korrekte jublede uhørt meget. Nu kunne jammerlighederne fortsætte, og skulle en enkelt stikke næsen frem og stille et blot nogenlunde skeptisk spørgsmål, ja så er vores alle sammens KBH som vi ved det, altid klar med en længere fortælling fra de “varme lande!”

Apropos KBH, så meddelte han skyndsomt at han ville evaluere “Ørkenblamagen” grundigt, og herefter tage stilling til om hvorvidt han ønskede at fortsætte i jobbet. Sideløbende begyndte der er opstå mere eller mindre valide rygter, om at den ene storklub efter den anden, ønskede at ansætte manden, der netop havde ført landsholdet tilbage til “stenalderen”, og helt i tråd med den sidste tid under Morten Olsen, skulle det i det skjulte forstås, at der her var tale om en uhyre attraktiv trænerpersonlighed. Den danske presse hoppede ikke overraskende i med “begge ben”, og man kunne i en periode nærmest dagligt, læse den ene mere utrolige historie efter den anden. Tabloide medier som BT, Tipsbladet, DR og TV 2 var blandt de slemmeste, og til sidst sad familien “Frikadelle” formentlig neglebidende helt ude på taburetten, for tænk hvis Real Madrid eller Bayern München skulle stjæle det talende orakel fra os!

Naturligvis tog KBH i mod det lukrative tilbud fra DBU, og således forsikret om fortsat politisk korrekthed pr. excellence på landstræner posten, sad man forleden spændt og ventede på landsholdsudtagelsen. Det danske hold der blamerede sig i Qatar, var udover at være et af slutrundens ældste mandskaber, tillige blandt de hold, hvor der var flest spillere uden nævneværdig spilletid i respektive klubber op til VM, så man følte sig denne gang, nogenlunde sikker på at de fejl ville KBH da umuligt begå igen. Men men men – naturligvis tør man næsten fristes til at sige, så udtog den kære mand endnu engang “Tordenskjolds soldater”, i hvert fald dem der ikke var skadede, og således kunne man finde navne som Jonas Wind, Rasmus Kristensen, Simon Kjær, Anders Dreyer, Marcus Ingvartsen, Mikkel Damsgaard m.fl. i truppen, alle primært bænkevarmere i deres respektive klubber og således milevidt fra topform. Ligeledes var KBH`s rival udi ligegyldig snak, Martin Braithwaite, endnu engang at finde i truppen, til trods for at han aldrig nogensinde har vist et niveau, der på nogen måder berettiger en til at være på et A landshold, med blot anstændige ambitioner.

Sidstnævnte holdning er selvsagt subjektiv, og det er det også, når jeg efterlyser Oliver Christensen (billede) og/eller Daniel Iversen. Førstnævnte spiller fast i Bundesligaen for Hertha Berlin, mens sidstnævnte netop har fået sin Premier League debut for Leicester City. De er henholdsvis 24 og 25 år gamle, og således aldersmæssigt fremtiden på landsholdet. Hvorfor bliver man så ved med at udtage den lille Kasper Schmeichel, der med sine på en god dag 184-185 cm., reelt er for lille til international topfodbold. Bevares manden klarede sig fint i sine yngre dage, hvor han havde kæmpe store forsvarsspillere foran sig i klubben + at han havde fine reaktionsevner, men han runder senere i år 37 år, er tydeligvis blevet godt gumpetung de senere år, og efter skiftet til feriebyen Nice, ligner han ærlig talt ikke en topidrætsmand længere. Sig dog farvel og tak, og byg på fremtiden, i det han jo er på vej mod 38 år når der er EM, og muligvis dårligt kan løbe 10 meter længere. Men nej KBH er ikke typen der tør tage den slags konflikter, hvilket jo åbenlyst er årsagen til at det reelt er den samme trup som “døde” i Qatar. Kun Daniel Wass og Thomas Delaney er reelt udeladt, mens de resterende der mangler, er ude med skader.

I forbindelse med landsholdsudtagelsen, kunne man helt som forventet, se en nærmest stresset landstræner hige efter den opmærksomhed, der tydeligvis holder ham i live. Omsider var der nogen der forbarmede sig, og et sædvanligt ligegyldigt spørgsmål, blev straks “grebet”, og så hørte vi sætningen der reelt er årsagen til denne artikel: “Det bliver utroligt bøvlet, for Finland er en super god modstander”, naturligvis refererende til Danmarks kommende modstander i Parken onsdag aften! Ja den sætning lader vi “stå” et øjeblik, for selv i den formentlig sportsligt mindst udfordrende kvalifikationsgruppe Danmark nogensinde har befundet sig i, skal der til ære for familien “Frikadelle” + andre der ikke ved et klap om international fodbold, klæbes en absurd fortælling på om at det er altså vanskelige modstandere, for så tænker geniet at så kan man da ikke komme efter ham, såfremt holdet endnu engang dummer sig!

Ak ak – den sidste idiot er vitterlig ikke født endnu!

Europa er 1 ud af verdens 7 kontinenter, og arealet fylder i alt 2% af klodens samlede størrelse. Det er det næstmindste kontinent, men ikke desto mindre det tredje mest befolkede, med sine aktuelt knap 750 millioner indbyggere. Der er 45 lande, hvoraf vores alle sammens knapt så elskede Rusland, er det mest befolkede med sine 146 millioner indbyggere, eller det var i hvert fald hvad folketællingen sagde, før charmetrolden Putin “trykkede på knappen”. Til trods for at der som nævnt er 45 nationer, formår UEFA ikke desto mindre at invitere 54 lande, og ja 55 såfremt Rusland stadig tilhørte det gode selskab. En af årsagerne er at f.eks. Israel er “persona non grata” i deres region + at flere lande, herunder bl.a. Tyrkiet, Georgien og Kazakhstan fra Danmarks gruppe, deler sig over mere end et kontinent. Kunne UEFA på en eller anden finurlig skrivebordsafgørelsesfacon indlemme flere lande (læs: betalende medlemmer….) i “fællesskabet”, kan enhver “bide skeer” på at de havde gjort det, for som alt andet, tæller penge mere end alt andet!

De 53 nationer der på forunderlig vis, er fundet værdige til at deltage i EM kvalifikationen (værtsnationen Tyskland er selvskreven deltager), er inddelt i 10 grupper, hvoraf 7 af dem indeholder 5 lande, mens de resterende 3, herunder Danmarks gruppe H, består af 6 lande. For geografi interesserede kan det være interessant at notere sig, at lande som bl.a. Liechtenstein, Andorra, San Marino, Malta, Moldova og Gibraltar er iblandt dem. San Marino som Danmark får den tvivlsomme fornøjelse af at henslæbe 2 x 90 minutter + det løse mod, er simpelthen hvad man kan betegne som “rosinen i pølseenden”, idet den lille bjergskråning midt i Italien, er placeret som nr. 211, og dermed nr. sjok- og sidst på FIFA ranglisten. Republikken der er placeret vest, for et af Italiens større feriedestinationer Rimini, er mere kendt for at være momsfri + at det tragisk nok var her den brasilianske Formel 1 legende Ayrton Senna, døde på Imola banen tilbage i 1994, end det er for fodbold. “La Serenissima” (et udtryk for at man er en del af  republikken Venedig), som landsholdet kaldes, har blot vundet een`kamp nogensinde, nemlig 1-0 sejren over Liechentstein tilbage i 2004, og holdets aktuelt største stjerne, den 33 årige angriber Matteo Vitaioli fra klubben La Fiorita, har siden han debuterede i landsholdstrøjen tilbage i 2007, blot scoret 1 mål i sine foreløbig 81 landskampe! Det er næsten lige så latterligt som at Gibraltar reelt bare er et klippefremspring, og primært kendt for deres nævenyttige berberaber, eller at Andorras bedste klubhold til daglig fjoller rundt i nabolandet Spaniens tredje bedste række, uden i øvrigt at gøre noget større væsen af sig.

At disse nationer + en god håndfuld flere, overhovedet overvejes i elitær sammenhæng, er en forbrydelse mod sportens ånd, men den kvalmende politiske korrekthed som i højere og højere grad, styrer ikke kun lille Danmark, men mere og mere i den vestlige verden, gennemsyrer naturligvis også respektive forbund, herunder hvert enkelt lands. I en tid hvor alle helst skal være åh så “woke”, have de “rigtige” meninger, og udelukkende foretage handlinger der beriger noget nær alle andre, har en eller anden kvik kegle fundet ud af at der som minimum er 65 forskellige køn, så hver enkelt kan således selv bestemme om vedkommende vil være omni, trans, demi eller måske endda androgyn, og lakridser, flødeboller og sikkert snart også skumfiduser, engelsk vingummi og labre larver, skifter navne hurtigere end Mette Frederiksen omgås sandheden. Mænd kan frit vandre omkring i kjoler, og i ekstreme tilfælde ser man at de mest udsatte stakler, tvinges til både at håndtere støvsugere, bruge vaskemaskiner, og ja sågar selv lave deres mad (!), og i fodboldens verden, er det nu pludselig blevet sådan at de kære tøsebørn kræver samme mønt, for deres mildt sagt middelmådelige klunten rundt med bolden, som mændene. Ja ja du sidder sikkert og smiler i din lænestol, men bare vent, før du får set dig om, er det måske dig der står iført en lille chemise, og et par fikse stiletter, alt i mens du tøffer rundt og støvsuger i det lille hjem! 

Men tilbage til Danmarks gruppe, hvor vi jo starter mod Finland. De danske spillere, som jo ikke kan gøre for at deres træner et et “bævlehoved”, skal spille så meget under niveau, hvis ikke sejren skal blive på minimum 3-4 overskydende kasser, og når de få dage efter møder Kazakhstan, bør det blive det samme. Disse landes hold har ikke skyggen af en chance mod et dansk hold, heller ikke selvom sand blamagen, har sendt holdet fra nr. 10 ned til nr. 18 på FIFA listen. Danmark har således 10 kampe bestemt af UEFA, hvor de ikke møder synderlig modstand, og hvor pressen og familien “Frikadelle” endnu engang, akkurat som op til EM 21, kan blive lullet i søvn, simpelthen fordi modstanderne er så svage, og tro det eller lad være, denne gang er det langt værre! Nu husker vi så alle at Danmark rent faktisk nåede til semifinalen til nævnte EM, men hvis man kigger ned i materien, må man nøgternt også konstatere at de to top 10 mandskaber man mødte, henholdsvis Belgien og England, ja dem tabte man til, mens perifere modstandere som bl.a. Wales og Tjekkiet, naturligvis ikke kunne yde seriøs modstand. Ikke desto mindre var hovedparten af det danske pressekorps ved at rulle sig rundt i bare blind begejstring, og den semifinale som på papiret var flot, betød at Danmark nærmest rejste til VM i Qatar, som en af favoritterne. Resten af historien kender vi, og jeg håber (men tvivler) på at alle – fans, presse, landsholdet og folkene omkring det, har lært lektien denne gang, og seriøst vil indse at det nuværende landshold langt fra er en fodboldstormagt. Det er et hold bestående af uhyre få spillere placeret i større klubber, mens de øvrige spiller i små klubber og ligaer, hvis de da overhovedet spiller. Ligeledes er træneren jo heller ikke just en internationalt velbevandret personlighed, hvilket afspejles af beskedne meritter i danske klubber (jo jo med et mesterskab – men ro på nu – det er den danske Suppedas) + en pinlig optræden i Mainz – nix weiter!

Og ja hermed kom jeg igennem en masse omkring forskellige ting, og for helhedens skyld vil jeg slutte af med at fortælle kort om hver af de 5 modstandere herunder.

FINLAND
5,6 millioner indbyggere, heraf de 650.000 i hovedstaden Helsinki
Landstræneren hedder Markku Kanerva
Anføreren hedder Lukas Hradecky
Største spillernavn i landets historie er Jari Litmanen
Deres EM historik begrænser sig til EM 20, hvor de røg ud efter gruppespillet
Er placeret som nr. 56 på FIFA`s rangliste
Interessant viden: Et gennemgående koldt, afsidesbeliggende og trist land, hvor fodbolden vel i bedste fald er lige uden for top 5 favoritfeltet. Der har med særdeles sporadiske mellemrum, været spillere der kunne lidt udover det sædvanlige, herunder ikke mindst omtalte Litmanen, men det er også værd at nævne Sami Hyypiä, og ja så er den nu 32 årige Teemu Pukki rent faktisk landets mest scorende spiller i deres historie, med indtil videre 37 mål i sine 108 landskampe!

KAZAKHSTAN
19,5 millioner indbyggere, heraf de 1,4 millioner i hovedstaden Astana
Landstræneren hedder Magomed Adiyev
Anføreren hedder Askhat Tagybergn
Største spillernavn i landets historie er Ruslan Baltiev
Deres EM historik fortæller at de som selvstændig nation, aldrig har deltaget i en slutrunde. Frem til og med EM 92, hørte de under Sovjetunionen.
Er placeret som nr. 115 på FIFA`s rangliste
Interessant viden: Der er ikke meget spændende at fortælle om verdens 9énde største nation, som i store områder er totalt affolket, og som i fodboldmæssig henseende dårligt hører under kategori C niveauet. Ingen kendte spillere, end ikke semikendte, hverken nu eller historisk, så vel ikke så meget mere at skrive, da både læserne og denne artikels forfatter rent faktisk er flintrende ligeglad!

SLOVENIEN
2,1 millioner indbyggere, heraf de 300.000 i hovedstaden Ljubijana
Landstræneren hedder Matjaz Kek
Anføreren hedder Jan Oblak
Største spillernavn i landets historie er Zlatko Zahovic
Som selvstændig nation har man deltaget i EM 2000, hvor holdet røg ud efter gruppespillet. Frem til og med EM 92, hørte landet under Jugoslavien.
Er placeret som nr. 62 på FIFA`s rangliste
Interessant viden: Naboer til bl.a. Italien, og mon ikke holdets uovertrufne superstjerne, Atletico Madrid keeperen Jan Oblak, i sit indre kunne have håbet at mor Stonjanka fødte ham på den italienske side af grænsen, frem for i bjergbyen Skofja Loka! Udover keeperen er der ikke meget at prale af i fodboldtruppen, og som de øvrige hold i gruppen, er det “walkovers” for de danske tropper!

NORDIRLAND
1,8 millioner indbyggere, heraf de 335.000 i hovedstaden Belfast
Landstræneren hedder Martin O`Neill
Anføreren hedder Steven Davis
Største spillernavn i landets historie er George Best
Man har blot deltaget i EM 16, hvor holdet røg ud efter første knockout runde.
Er placeret som nr. 59 på FIFA`s rangliste
Interessant viden: Udover supernavnet George Best, er landet mest kendt for IRA og de evige uroligheder de forårsager, så jeg vil ikke belemre en sikkert halvsovende læser med alt for meget intetsigende information om den lille nation!

SAN MARINO
34.000 indbyggere, heraf de 4000 i hovedstaden San Marino
Landstræneren hedder Fabrizio Constantini
Anføreren hedder Davide Simoncini
Største spillernavn i landets historie er Matteo Vitaioli
Man har (naturligvis) aldrig blot været i nærheden af en EM slutrunde, og på stående fod vil jeg påstå at de aldrig nogensinde kommer det!
Interessant viden: Man kan købe varer uden italiensk moms, hvorved man sparer 20% på alle varer, og så er udsigten flot fra de øverste toppe! 

Lad os håbe at 1) de få danske profiler spiller fast i deres klubber og 2) at DBU får arrangeret nogle interessante testkampe, for de 10 kampe mod ovenstående kvintet bliver selv på en god dag, i bedste fald en “ørkenvandring”, og ja i aften hvor Danmark spiller mod mægtige Finland, tænker jeg som minimum at have et øje på Italien vs England, men det er jo op til den enkeltes prioriteter.

Nu vil jeg ikke belemre jer mere, men blot ønske jer en fortsat god aften – og ja på snarlig genlæs 😉

KBH (DK) 23.03.23

 

 

 

 

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

6 ER BLEVET TIL 7 STORE I PREMIER LEAGUE!