SAMME ANTAL "HYLDE 1" SPILLERE SOM PÅ SIDSTE LISTE!

10 HOTTE TRANSFEREMNER!

Denne sommers transfervindue er som bekendt i fuld gang, og allerede her få dage efter “kickoff” er der foretaget flere opsigtsvækkende handler, herunder naturligvis ikke mindst Real Madrids længe imødesete køb af den nu 20 årige englænger Jude Bellingham. Formedelst 103 millioner Euro + knap 22 millioner Euro i årsløn på en 6-årig kontrakt. Bellingham er dermed det markant største navn der endnu er handlet, og med al respekt for øvrige spekulationer, har jeg svært ved at se at der denne sommer kommer en handel der i hvert fald navnemæssigt bliver større. Selve beløbet kan snildt overgås, for med giganter som de to Manchester klubber, Chelsea PSG og Real Madrid på markedet, sidder pengene nogen (lidt for) løst, men lad os nu se.

Udover Bellingham, er det værd at nævne Liverpools køb (42 millioner Euro) af Alexis MacAllister, Youri Tielemans og Naby Keitas frie transfers til henholdsvis Aston Villa og Werder Bremen, Dejan Kulusevski der er købt fri fra Juventus af Tottenham Hotspur for 30 millioner Euro samt Brentfords køb (13 millioner Euro fra SC Freiburg) af den hollandske keeper Mark Flekken, som formentlig indikerer at man i den lille London klub, føler sig sikre på at afhænde David Raya denne sommer.

Og ja så må vi naturligvis ikke glemme at Karim Benzema efter noget der minder om en menneskealder i Real Madrid, er smuttet på en slags velbetalt “førtidspension” et sted ned i Mellemøsten, ligesom Lionel Messi er daffet til USA, hvor han formentlig ikke bliver videre overanstrengt, udover de perioder hvor han skal sidde og fordele sine mange millioner mellem sine konti. Det er to af de større legender vi dermed tager afsked med, set med europæiske klubøjne, og selvom begge er på vej mod de 36 år, havde mange, herunder undertegnede, nok håbet (og troet) at de ville tage en kortere tørn til på højeste niveau.

Men nok om “førtidspensionister”, frie transfers og Bellingham, for denne artikel handler om 10 spillere, som jeg forudser vil skifte denne sommer, nogle med større sandsynlighed end andre, men det vil jeg komme ind på i teksten under hver enkelt aktør. Rækkefølgen er helt tilfældig, så sæt dig tilbage i stolen og nyd en god kop kaffe, for nu går vi i gang 😉

Declan Rice (24 årig englænder der har kontrakt med West Ham United til 30 juni 2024 + option på 1 års forlængelse efter gensidig enighed).
Primært interesserede klubber:
Arsenal
Manchester United
Liverpool
Chelsea
Manchester City
Bayern München
Info: Den stadig relativt unge englænder, er de senere år svinget mellem “Hylde 1” og hans nuværende “Hylde 2”, og er uden tvivl en spiller med et enormt og endnu uforløst potentiale. Han er for længst blevet nøglespiller for “The Three Lions”, og for “The Hammers” er han uundværlig. Ikke desto mindre har jeg svært ved at se ham blive i en klub, der sæsonen igennem har kæmpet mod nedrykning, og med al respekt for den nærmeste fremtid, næppe vil udvikle sig til en klub der vil komme til at tale med om titler. Han er over flere sæsoner sat i forbindelse med utallige klubber, herunder ikke mindst en tilbagevenden til Chelsea, hvor han spillede fra han var 7 år i 2006, frem til han som 14 årig skiftede til sin nuværende klub. Siden sin 1 holds debut i 2017 har han rundet 200 kampe alene i Premier League, og prisen for ham vil blive i en størrelsesorden omkring Bellinghams, også selvom hans kontrakt allerede udløber næste sommer, for “guld er dyrt”, og her har vi at gøre med en engelsk spiller, der i mange sæsoner har præsteret på højt niveau, han er sjældent skadet, er et fysisk monster, kender spillestilen i Premier League og virker som en gennemført professionel type.

Det aspekt at Bayern München senest er kommet ind i kampen om hans gunst, mindsker bestemt ikke hans værdi, men med al respekt for den sydtyske storklub, hans tidligere klub Chelsea og en skyhøj løn i Manchester United, er mit bud på hans kommende destination nu stadigvæk Arsenal, der som en af de første her i 2023, offentligt har udmeldt at Rice er deres første prioritet, og set udefra virker det også som en klog tanke af “The Gunners”, for med Rice, Partey og Ødegaard på en 3-mands midtbane, kan de uforløste titeldrømme måske igen realiseres.

Hvad tror jeg: Han skifter til Arsenal.

Forventet salgspris: 80-100 millioner Euro.

Harry Kane (29 årig englænder der har kontrakt med Tottenham Hotspur til 30 juni 2024).
Primært interesserede klubber: 
Manchester United
Bayern München
Paris Saint-Germain
Real Madrid
Info: Det minder mest af alt om en saga, denne evige historie om den engelske landsholds kaptajn, der nu også kan kalde sig historiens bedste målskytte for “The Three Lions”, for sæson efter sæson overdynges man med mere eller mindre sandsynlige rygter, om hvor han fremover skal spille. Her ovenpå endnu en skuffende sæson rent klubmæssigt, men individuelt en særdeles tilfredsstillende sæson, står han i en situation hvor der nu blot er 1 år tilbage af den noget overraskende kontrakt, han indgik i 2018, hvor mange ellers troede at nu skiftede han klub. Sidenhen har det i Spurs været et stort kaos, hvor et utal af managere, og endnu flere spillere af varierende styrke, er kommet og gået, og det eneste der er forblevet stabilt er 1) At ingen titler er vundet + 2) At Kane scorer kontinuerligt. Begge disse facts bør logisk medføre at han her en måneds tid før han runder 30 år, omsider beslutter sig for at skifte, og trods den fremskredne alder, skorter det ikke på attraktive bud fra klubber, hvor han udover at få fordoblet sin nuværende løn, tillige har betragteligt større chancer for at vinde de titler, en karriere som hans åbenlyst mangler.

Der er dog lige den “mindre” hurdle der hedder Daniel Levy, for Spurs` kontroversielle formand, er en af gamets hårdeste forhandlere, så til trods for at kontrakten nærmer sig udløb, og til trods for at Kane er knap 30 år, er det svært at forestille sig en handelspris på under 100 millioner Euro. Alle de potentielle bejlere er fuldt ud i stand til at ryste op med den slags penge, og alle kan betale en løn der langt overstiger hvad han aktuelt tjener, men kun et skifte til Manchester United, vil betyde at han kan fortsætte den åbenlyse, og i øvrigt forståelige ambition om at nå Alan Shearers målrekord på 260 mål i Premier League. Kane står aktuelt noteret for 213 mål (i 317 kampe). Selvom “The red Devils” er i en form for genopbygningsfase, bør der ikke herske tvivl om, at de i allerhøjeste grad er en af de klubber der i den kommende sæson, bør være med i flere forskellige titelkampe. Kanes tvivl, hvilket er forståeligt, er at Manchester United netop er i en fase, hvor ikke alle ting endnu kører helt på skinner, og han kan regne ud, at såfremt man betaler over 100 millioner Euro for ham, vil der ikke være forfærdelig mange penge til de indkøb, som stadig er nødvendige for at nå helt med frem hvor en klub som United bør og skal være. Han ved at han med knap 30 år er i “tidsnød”, så måske prioriterer han det “sikre” på titelfronten og rejser til Real Madrid, hvor vejret, pengene og mulighederne for at vinde selv de største titler, er ganske fine. Jeg har svært ved at se ham tage til PSG, for selvom også pengene er enorme der, vil det betyde et alt for stort step ned i niveau, han vinder dog så nok et mesterskab og en pokal, men Champions League titel og målrekord der formentlig væk, så hvorfor skulle han vælge den vej.

Hvad tror jeg: Han skifter til Manchester United.

Forventet salgspris: 90-130 millioner Euro.

Randal Kolo Muani (24 årig franskmand der har kontrakt med Eintracht Frankfurt til 30 juni 2027).
Primært interesserede klubber:
Paris Saint-Germain
Bayern München
Real Madrid
Manchester United
Info: Den 24 årige angriber, har endnu ikke fået sit gennembrud for “Les Bleus”, men efter en fremragende sæson for et middelmådigt mandskab, er han gået hen og blevet ganske hot på transfermarkedet. Umiddelbart har Frankfurt ingen ambitioner om at sælge deres stjernespiller, der med 15 mål og 14 assist i 32 kampe i Bundesligaen, kan se tilbage på en aldeles flot første sæson i sin tyske klub. Spørgsmålet er om han allerede nu er klar til næste step, for det er som det fremgår en række af de helt “store drenge” der har kig på ham, og her blot et års tid efter at han spillede i den mindre franske klub Nantes, kan tingene indimellem også gå lidt for hurtigt, uanset hvem man er.

Hans “værdi” på mediet Transfermarkt.de er aktuelt sat til 65 millioner Euro, og da han sidste sommer kom kvit og frit (kontraktudløb) fra sin franske klub til Frankfurt, vil der uanset salgsprisen, blive tale om et solidt overskud til den tyske klub, så det er bestemt ikke utænkeligt at man slår til, såfremt et flot bud tikker ind. Med Frankfurt skal Muani næste sæson, såfremt han bliver, spille kvalifikation til den lidet interessante Conference League, hvilket af afkommet af klubbens placering som nummer 7. Med al respekt for alle aspekter, er det set udefra spild af en spiller som Muanis kvaliteter, at henslæbe tiden på det niveau, så jo jeg tror faktisk der sker noget denne sommer, hvor man må tro at spilleren også selv presser på for at komme videre.

Som type er han en høj ranglet spiller, der på nogen måder kan minde om landsmanden Thierry Henry. Begge startede også som hurtige kantspillere, men begge befinder sig bedst mere centralt. Han er lynende hurtig, har en fremragende teknik, og ved bestemt hvor modstanderens mål er henne.

Hvad tror jeg: Han skifter til Bayern München.

Forventet salgspris: 60-80 millioner Euro.

Nicolo Barella (26 årig italiener der har kontrakt med Inter Milan til 30 juni 2026).
Primært interesserede klubber:
Newcastle United
Liverpool
Info: Det er som sådan ikke fordi hverken spilleren eller klubben, har udmeldt noget konkret om et muligt kommende skifte, og jeg tænker da især at Milano klubben vil gøre nærmest alt for at behold ham. Han er en etableret italiensk landsholdsprofil, er Europamester fra 2021, og formentlig den vigtigste italienske spiller i Serie A, så det vil ikke kun for klubben, men også ligaen som helhed, være et enormt tab, såfremt den løbestærke midtbanedynamo skifter til f.eks. Premier League.

Og apropos Premier League, så kan det vel reelt tælles på en hånd, hvor mange spillere fra “Støvlelandet” der haft succes der. De største navne man husker er vel Gianfranco Zola og Gianluca Vialli, der begge tørnede ud for Chelsea, men i modsætning til Barella, var begge + 30 år, da de kom til England, og ingen af dem havde vundet noget med deres land, hvilket ikke på samme måde gjorde dem til nationale klenodier som Barella. Vejret/klimaet, den anderledes spillestil og de mange lokkende tilbud, gør det ofte svært for spillere fra især sydeuropæiske lande at komme til England. De senere år har vi dog set en hel del især spanske spillere vise sig fordelagtigt frem, så det kan være det som måske lokker en type som Barella, der i 2020 permanent skiftede fra Cagliari til sin nuværende klub. Han har dog kontrakt 3 år endnu, og har netop spillet Champions League finale, så måske tænker han at hans ambitioner kan indfries i Milano, selvom hans løn vil blive forøget betragteligt ved et skifte til en af de større engelske klubber.

Hvad tror jeg: Han fortsætter i Inter Milan.

Moises Caicedo (21 årig ecuadorianer der har kontrakt med Brighton & Hove Albion til 30 juni 2027 + option på 1 års forlængelse efter gensidig enighed).
Primært interesserede klubber:
Chelsea
Arsenal
Manchester United
Bayern München
Info: Et gennembrud af format i den netop afsluttede sæson, har medført et intenst race om hans signatur, men spørgsmålet er om Brighton overhovedet er interesseret i at sælge deres “guldklump”, ikke mindst efter at de netop har solgt hans nu forhenværende midtbanemakker MacAllister til Liverpool. Pengene kan dog blive for store og for fristende for den relativ lille klub, og begynder spilleren selv at udtrykke ønske om et skifte, kan det naturligvis gå hurtigt på den front. Han har dog kun haft en god sæson i Premier League, og man kan derfor frygte om han er i stand til at holde et fremtidigt så højt niveau, og herudover er han på en kontrakt der varer en del år endnu, så klubben er bestemt ikke tvunget til noget som helst.

Brighton er dog samtidig en klub, der godt ved at de næppe vinder de store titler, men forretningen kører fremragende rundt, og rent scoutingsmæssigt er de førende i ligaen, illustreret ved at de alene de senere år har fundet og solgt spillere som førnævnte MacAllister, men også Marc Cucurella, Yves Bissouma, Leandro Trossard, Ben White og Dan Burn for tilsammen omkring 250 millioner Euro, et beløb der er enormt i en mindre klubs pengekasse, og medvirkende til at man overhovedet ikke er tvunget til at sælge f.eks. Caicedo.

Hvad tror jeg: Han skifter til Chelsea (alternativt bliver i Brighton).

Forventet salgspris: 60-80 millioner Euro.

Min-jae Kim (26 årig sydkoreaner der har kontrakt med SSC Napoli til 30 juni 2025 + option på forlængelse på op til yderligere 2 år.
Primært interesserede klubber:
Manchester United
Newcastle United
Liverpool
Manchester City
Juventus
Bayern München
Paris Saint-Germain
Info: Den 190 cm høje sydkoreaner er stormet frem den seneste sæson, hvor han sammen med Osimhen og Kvaratskhelia har været nøglespillere i Napolis overraskende men meget flotte mesterskab. Osimhen er uden sammenligning den mest eftertragtede af den trio, og spørgsmålet er om den syditalienske klub på nogen måde er interesseret i at sælge Kim, såfremt Osimhen forsvinder, hvis overhovedet.

Han er trods sin højde, ikke imponerende i hovedspillet, men han har speed, er fysisk formidabel, virker velovervejet i sine beslutninger, og er god til ofte at holde hovedet koldt, når det koger. Typisk er asiatiske spillere nok også mere psykisk stærke end f.eks. spillere fra det sydlige Europa, så der bør ikke være grund til stress omkring hans attituder og gerninger, såfremt han kommer til en af de helt store aktører, men spørgsmålet er om niveauet virkelig er dertil. Det er vildt svært at forudse efter blot een`sæson på højt niveau, og skulle det f.eks. blive et skifte til Premier League, er det i sandhed et spring op i niveau.

Hvad tror jeg: Han skifter til Bayern München.

Forventet salgspris: 60-80 millioner Euro.

Victor Osimhen (24 årig nigerianer der har kontrakt med SSC Napoli til 30. juni 2025).
Primært interesserede klubber:
Bayern München
Chelsea
Manchester United
Juventus
Real Madrid
Paris Saint-Germain
Info: Den ranglede afrikaner er en af verdens mest hypede angribere her og nu, både fordi der i den grad er mangel på virkelige top angribere i den rette alder, men naturligvis også fordi han virkelig er dygtig! 3 sæsoner i Serie A som siger 83 kampe og 50 mål, heraf 32 kampe og 26 mål i den netop afsluttede mesterskabs sæson, hvor han i den grad var med til at skyde den syditalienske klub til et overraskende mesterskab. Hans markedspris på Transfermarkt.de er 120 millioner Euro, og da han har kontrakt et par år endnu, kommer prisen, såfremt han sælges, ganske givet op i det leje. Han er en hurtig, atletisk og aggressiv type angriber, der ofte går den direkte vej, og på den måde minder om sit idol Didier Drogba.

Det største problem omkring Osimhen er dog hans skadeshistorik, som for en spiller i en relativ ung alder, ser noget voldsom ud. Trækker vi et par Corona sygdomsperioder ud, har han indtil videre døjet med 11 skadesperioder, heraf de 7 siden han for 3 sæsoner kom til Italien, og alene i seneste sæson havde han 2 længerevarende skader, der kostede ham 10 kampe. I alt har han pga. skader misset 41 kampe alene i sin tid i Napoli, og det er naturligvis et aspekt der vil blive kigget grundigt på.

Hvad tror jeg: Han bliver i Napoli minimum een` sæson til.

Josip Gvardiol (21 årig kroat der har kontrakt med RB Leipzig til 30 juni 2027).
Primært interesserede klubber:
Manchester City
Bayern München
Real Madrid
Info: Den fysisk velbyggede kroat, er den eneste venstre benede centrale forsvarer på Transfermarkt.de`s top 10 liste over dyreste spillere på netop den position, som er venstre benet, og det i sig selv, betyder ikke så lidt. Slet ikke når man kigger på hans alder, kropsbygning og allerede opnåede erfaring, så står man med en af de bedste spillere i Europa, og det er egentlig noget overraskende at der ikke er flere seriøse bejlere, end den trio af storklubber, der efter sigende holder særligt øje med ham.

Han er relativ hurtig, stærk i hoved spillet, god med bolden, og virker ganske kløgtig i hovedparten af sine beslutninger. Han spiller ofte med en større modenhed, end hans alder berettiger til, og personligt ser jeg ham i den grad egnet til Premier League, men nu får vi se hvem der “bider” på.

Hvad tror jeg: Han bliver i sin tyske klub i den kommende sæson!

James Maddison (26 årig englænder der har kontrakt med Leicester City til 30 juni 2024).
Primært interesserede klubber: 
Tottenham Hotspur
Newcastle United
Arsenal
Info: 43 mål og 34 assist i hans foreløbig 163 kampe i Premier League, vidner om en særdeles dygtig spiller, og det må man da også sige at den flamboyante englænder er. Nu er han rykket ned i næstbedste række med Leicester, og da hans kontrakt udløber næste sommer plus han givetvis er sit holds højst lønnede profil, bør der ikke herske tvivl om at han skal væk hurtigst muligt. Han kæmper om at være med omkring “The Three Lions”, og for at være det, kræver det naturligvis at han er en profil i Premier League.

Hans åbenlyse playmaker egenskaber, bør gør især en klub som Spurs interesseret. De har et hav af midtbanespillere, men ingen af dem, måske med undtagelse af Bentancur, der er mere defensiv af natur, besidder Maddisons overblik.

Hvad tror jeg: Spurs køber ham.

Forventet salgspris: 60-70 millioner Euro.

Sandro Tonali (23 årig italiener der har kontrakt med AC Milan til 30 juni 2027)
Primært interesserede klubber:
Newcastle United
Tottenham Hotspur
Paris Saint-Germain
AS Roma
Info: Den elegante playmaker som AC Milan hentede i barndomsklubben Brescia for et par sæsoner siden, er aktuelt afsted med U 21 landsholdet, hvor han er anfører for et på papiret interessant italiensk mandskab. Siden han var ganske ung teenager er han, især i Italien, blevet udskreget til en kombination af Andrea Pirlo og Gennaro Gattuso, dvs. en stærk defensiv playmaker, som tillige har en meget hård side, men de sidste sæsoner har han mere mindet om Pirlo end Gattuso, og mange mener nu mere han er en Danielle De Rossi “klon”, hvis man kan sige det sådan. Uanset hvilken type han er, er det åbenlyst at han er en kløgtig og ofte velovervejet playmaker, som opererer over hele midtbanen, dog primært defensivt, og derfor kan det virke en anelse underligt, at især Newcastle kigger så meget på ham, som de efter sigende gør, for i Bruno Guimares har man en brasiliansk pendant til Tonali, men måske vil man rykke en af de to længere frem, og med en løbestærk 8èr imellem dem, kan det gå hen og blive rigtigt godt – ja virkelig godt!

Hvad tror jeg: Newcastle United køber ham.

Forventet salgspris: 70-90 millioner Euro.

Det var 10 udvalgte, men som alle ved, havde det været yderst enkelt at finde det 10-dobbelte, for transfervinduet er et ekstremt cirkus af handler ind og ud af klubberne, og personligt glæder jeg mig til at følge med i hvad klubberne foretager sig rundt omkring.

Tak fordi du læste med- og ja på genlæs 😉

Grado (IT) 22.06.23

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

SAMME ANTAL "HYLDE 1" SPILLERE SOM PÅ SIDSTE LISTE!