FARVEL OG TAK MORTEN - MEN HVAD NU....????

NOGLE NEDERLAG ER VÆRRE END ANDRE!!

Tjaa..

Tjaa..

 

Søndag aften i den nedre del af Frankrig – helt præcist på Frankrigs mest vindende klub (Mesterskaber) St. Etiennes hjemmebane, Stade Geoffroy-Guichard, kunne de knap 36.000 fremmødte tilskuere + et ukendt antal TV seere, se et Fransk B-C landshold besejre et næsten optimalt besat Dansk A landshold 2-0, et resultat som på papiret ser hæderligt ud når man tænker på at det er Verdens aktuelle nr. 8 der møder nr. 28, men indimellem er et nederlag ikke bare et nederlag – der er nogle som gør mere avs end andre, og dette var et af dem.

Frankrigs uden sammenligning to bedste spillere igennem tiderne!

Frankrigs uden sammenligning to bedste spillere igennem tiderne!

Frankrig har i mange år været en af fodboldens stormagter, selvom det efterhånden er en hel del år siden at det stolte land har vundet titler og i det hele taget produceret top Verdensklasse spillere som vi husker det fra 80èrne, 90èrne og starten af 00èrne, hvor man uden at få sved på panden kommer i tanke om navne som Michel Platini, Jean Tigana, Zinedane Zidane, Thierry Henry, Patrick Vieira og Lillian Thuram blot for at nævne de måske 6 største af slagsen. Idag hedder landets største navne Karim Benzema, Paul Pogba, Patrice Evra og Hugo Lloris, bevares store stjerner på den Internationale fodbold scene men selvsagt ikke i nærheden af de tidligere Europa- og Verdensmestre, og uden at sige for meget, skal der vist ske en betragtelig revolution i det fodboldgale land, førend man for alvor kan kategorisere Le Bleus som en af favoritterne til et stort Mesterskab, også selvom det i 2016 rent faktisk holdes på Fransk jord.

Hvis vi hopper tilbage til søndagens forestilling i St. Etienne så var ingen af de nuværende stjerner at se i den startformation som den gamle Verdensmester Didier Deschamps havde valgt at stille imod Danmark ganske få dage efter et relativt klart nederlag til Brasilien. Rent faktisk var der blot 3 gengangere med fra den kamp, nemlig Raphael Varane, Griezman og Schneiderlin, og med al respekt for de 2 sidstnævnte er det vel kun Real Madrids forsvars reserve Varane som vil blive udvalgt i en optimal Fransk opstilling.

Istedet havde Deschamps, klogeligt nok, valgt at se en masse nyere og/eller relativt ukendte folk på banen i løbet af opgøret som f.eks. Ruffier, Tremoulinas, Kondogbia, Lacazette, Fekir og Guilavogue, en flok som tilsammen ikke har rundet 20 landskampe og som nok maksimalt kan betegnes som perspektivrige spillere i en C formation. Dette blev krydret med mere erfarne gutter som Arsenal duoen Giroud og Laurent Koscielny + en mindre portion ikke nævnbare spillere som næppe er at finde i næste sommers EM trup, alt i alt et hold som et Dansk hold i noget nær optimal opstilling burde kunne hamle op med, men det gik som bekendt langt fra sådan!

I lighed med Frankrig havde Danmark nogle dage forinden på et halvtomt stadion i en mindre Dansk provinsby besejret et reservespækket hold fra USA med 3-2 på 3 kasser af Bendtner. Undertegnede så ikke opgøret, men hørte det meste i radioen, og kunne forstå at vejr- og baneforhold var forfærdelige og at de 2 første mål Bendtner scorede ikke var specielle, men at sejrsmålet til gengæld var rigtigt flot, og uanset hvad så er det at score 3 mål i en A landskamp mod en nogenlunde modstander ikke at forklejne, så naturligvis havde de fleste visse forhåbninger til at the enfant terrible kunne gøre det igen når modstanderen hed Frankrig!

Uden at afsløre for meget kan jeg vist godt sige at den langlemmede Amar`dreng ikke satte et ben rigtigt i opgøret, og eneste gang hvor han bare var i nærheden af en chance missede
nicklashan fatalt ved simpelthen ikke at få stukket sit ellers ikke helt lille hovede frem til kuglen som istedet ramte opstanderen! Resten af tiden lignede han Bambi på glatis og man forstå sagtens hans arbejdsgiver i Tyskland når de mere eller mindre udtaler at de hellere ser hans hæl end hans tå næste sommer – men det er en helt anden historie!

Nu var superteknikeren fra Tårnby ikke den eneste der med et brag faldt igennem da det virkelig gjaldt – herunder er en beskrivelse af hver enkelt spiller med en efterflg. karakter på en skala fra 1-10:
1 = Uduelig, ubrugelig, ud til højre tak!
2 = Forhåbentlig ikke noget der er værd at bruge al for meget tid på!
3 = Hæderligt, men heller ikke mere!
4 = Fair nok, du vil nok ikke blive husket 2 timer efter karrieren er slut – men ok!
5 = Ganske udemærket – du kan trods alt se dig selv i øjnene – meeen..!
6 = Det var sgu fint nok – i hvert til fældet noget at bygge videre på!
7 = Helt fint – i orden!
8 = Rigtig godt – mon ikke du starter inde i næste betydende match!
9 = Super – meget meget flot – topklasse!
10 = Weltklasse!!

Kasper Schmeichel (6)
Nogen topkeeper er han jo ikke den bette fyr fra bundproppen i Premier League, men den unge mand med det forpligtende efternavn kunne nu ikke gøre så meget ved Frankrigs scoringer omend han måske burde have samlet stængerne ved det det andet mål, men det kan vist ske for selv de bedre keepere. Teknisk er han den bedste keeper vi har men desværre har han ikke Stephan Andersens højde – til gengæld må man notere sig at der i flere situationer skimtedes bølgende mavse under trøjen – er han med rogn eller har den lange pause sat sig på sidebenene?

Lars Jacobsen (4)
Ingen ved vist reelt hvor gammel dette lille menneske egentlig er – han har, som jeg husker det været omkring Mortens hold i evigheder, og går meget betegnende under navnet “Landsholds Lars”. Der er ikke meget fremtidsperspektiv i gutten men når man hverken kan eller vil udtage yngre kræfter så må vi jo finde os i at højre backen i hvert fald de kommende 3-4 slutrunder hedder Lars Jacobsen. I denne kamp bidrog han ikke med noget offensivt overhovedet, men virkede til gengæld påpasselig defensivt og mit tip er at han er med næste gang og næste gang og næste gang og igen og igen.. 😉

Simon Kjær (7)
Der er ikke den store boldkunstner gemt i den gæve jydes spinkle krop, men ikke desto mindre gør han hvad han kan hver eneste evige gang, og nøgternt vurderet udråber jeg ham som DK`s bedste spiller i dagens opgør. Han havde mange hårde dueller med den langt større og stærkere Giroud og han tabte ikke mange af dem. Enkelte fejlplaceringer ødelægger ikke helhedsindtrykket og det var ikke hans skyld at hans evigt skadede normale makkere i forsvaret ikke var til rådighed og at han istedet skulle spille sammen med en næsten debutant! Godt gået Kjær, du starter inde i næste kamp!

Erik Sviatchenko (3)
Før landskampene ville jeg tro at Dansk/Ukraineren var nr. 5-7 stykker i køen for så vidt angår centrale forsvarsspillere, og efter denne optræden tror jeg i hvert til fældet ikke han er avanceret. Så er det sagt så diplomatisk som det vist kan siges – men mellem linierne kan det nok godt bemærkes at den ofte skadede kløgtige unge mand vist fik kamp til sine iltre krøller i dette opgør og givetvis fandt ud af at der er meget (MEGET) langt fra den hjemlige rolige og ofte halvfesne Suppeliga tornerosesøvn til at stå overfor spillere som ganske vist ikke kan kategoriseres som Internationale topspillere, men så måske niveauet lige under. Erik så i talrige situationer skævvredet ud både i kropssprog og hvad angik hans (manglende) placeringsevne og fysikken som givetvis roses i Suppedasen virkede her patetisk! Det skal nok blive til flere A landskampe fordi folk som Agger og Bjelland desværre er mere skadede end de er klar og fordi Hr. Olsen åbenbart ikke bryder sig om Vestergaard, men der skal godt nok arbejdes en del med selv basale defensive dyder!

Nicolai Boilesen (5)
Den desværre ofte skadede Boile er normalt et af holdets lyspunkter – stadig relativ ung, frisk i offensiven og med et herligt venstre ben. At der så er en del basale mangler i det defensive plejer normalt ikke at blive udstillet så markant, især ikke når han har Agger til højre for sig, men i dette opgør var hans nærmeste medspiller endnu mere uerfaren end ham selv og det virkede i den grad hæmmende så det ud til. Det var ikke meget offensivt guf man så, men til gengæld virkede han fint defensivt og var blandt den bedre halvdel af holdet og skal selvsagt ikke frygte for sin naturlige startplads – han er milevidt foran de nærmeste konkurrenter!

William Kvist (2)
Engang mener jeg at kunne huske at jeg rent faktisk godt kunne lide denne spiller, som givetvis er truppens mest intelligente og fornuftige fyr – i skarp konkurrence med Bendtner – eller ikke…. 😉 – men hans evindelige trillen til siden og manglende teknik udstiller ham mere og mere og hvis ikke man vidste bedre, kunne man tro at dette var hans afskedskamp. Det så sgu ikke godt ud mildt sagt, og får han ikke snart en stabil klubkarriere og begynder at tænke lidt mere fodbold istedet for al det andet gas der proppes ind i hovedet på ham, så tror jeg selv Morten siger farvel og tak for denne gang!

Daniel Wass (2)
Jeg ved godt at Wass ikke er en International stjerne, men hans meritter i den Franske Ligue One hvor han primært har præsteret som højre offensiv kant, har immervæk været så iøjnefaldende at det vel kun var et spørgsmål om tid før selv en bundkonservativ Olsen udtog den tidligere Bif dreng. Og så skete det – Wass blev udtaget til disse kampe mod USA og Frankrig og man havde som neutral iagttager virkelig glædet sig til at se ham i aktion på den højre kant som indtil videre har været næsten ikke eksisterende! Og hvad gjorde vores alle sammens Olsen så – jo naturligvis legede den gamle sjover “Rasmus modsat” og placerede Wass som højre back i første kamp og for at man ikke skulle være i tvivl om at alderen trykker valgte Olsen denne gang at placere Wass som defensiv central midtbane spiller…. – med viden om at han rent faktisk har besat denne plads i enkelte kampe i for Evian, så tror jeg at de fleste, ikke mindst Wass selv, efterflg. sidder med en fornemmelse af at der er noget helt helt galt. Wass faldt totalt igennem centralt og 2 tallet var tæt på at være i overkanten. Det var frygteligt, forfærdeligt, ubrugeligt og man frygter for at den uhyrlige præstation kan blive udslagsgivende når Olsen næste gang udtager sin trup for nu har han spildt to kampe og nøgtern vurderet bør Wass ikke udtages igen – sørgeligt!

Michael Krohn-Dehli (3)
Normalt en af de spillere jeg personligt bedst kan lide på det Danske hold, og selvom alderen begynder at trykke, så må og skal den teknisk stærke spiller være en af dem vi skal bygge på frem til VM i 18. Denne kamp var ikke just en af de mindeværdige af slagsen og det kunne efterhånden være fristende at se ham i en endnu mere tilbagetrukket rolle ala`den han rent faktisk har spillet på i sin Spanske klub, men det kan jo blive svært når geniale Kvist besidder den position. Michael – glem den kamp – du skal nok komme igen!

Lasse Vibe (1)
Der er helt sikkert en grund til at selv ikke Finske klubber købte ham i vinters, selvom en sensations hungrende journalist fra EB forsøgte at overtale folk om at der skam var Premier League klubber ude efter den flinke men ikke særlige gode fodboldspiller. Vibe har tæt på ingen teknik og at vælge at se ham istedet for Wass siger desværre en del om hvorfor jeg efterhånden er så træt af Morten Olsen som landstræner at ord næppe beskriver det. Intet – absolut intet lykkedes og jeg er sikker på at flere af de Franske spillere stadig fniser mødet med boldekvilibristen fra Göteborg!!

Christian Eriksen (2)
51 A landskampe som 23 årig – det er en betragtelig sjat og til daglig fast mand i en af de bedre Premier League klubber med en angivelig årsløn på 25 millioner Dk.kr. + det løse! Alene det CV gør jo at man, selv som ikke ueffen Fransk landsholdsspiller, bør ryste bare en smule i bukserne, men så ofte før var det ikke meget produktivt der udsprang af Eriksens fødder, og hvis ikke selv de mest naive fodboldromantikere efterhånden har fattet det, så kommer den unge mands pris aldrig (som i ALDRIG) op i nærheden af 300 mill. Dk.kr, og naturligvis bliver næste destination ikke klubber som Real Madrid, Barcelona eller Chelsea. Der mangler simpelthen for meget – alt for meget, og når man sad og glædede sig over at relativt uprøvede Franske spillere som først Geoffrey Kondogbia og sidenhen Nabil Fekir uimponeret tog længere dribleture eller demonstrerede køligt overblik, så undredes man sig over hvorfor ialverden man aldrig ser Eriksen gøre det samme. Der er alt for meget alibi bold – til siden – lidt skråt frem – tilbage – til siden og så videre og så videre…. – Jeg ved godt at Eriksen ikke er en Silva eller en Hazard og nok heller aldrig kommer i nærheden af dem, men derfor præsterer han alligevel fornemt i Premier League – i hvert fald offensivt, mens han på landsholdet ofte – eller rettere hver gang, forsimples til almindelig boldflytter på niveauet lige over Kvist.. – det er simpelthen ikke godt nok, og man forstår simpelthen ikke hvorfor Olsen ikke i højere grad laver sit hold ud fra Eriksen istedet for konstant at forsøge at indplacere ham i en marginær rolle som han tydeligvis ikke mestrer..!

Nicklas Bendtner (2)
Verdens stjernen med 3 friske kasser mod USA havde fået tildelt hele 8 minutters optakt til denne kamp fra Kanal 5 og selvom ekspert duoen Arnesen/B Laudrup åbenlyst ikke er fan af knægten fra Amar`, så var der ingen tvivl om at Familien Danmark satte sin lid til at han nok skulle få hakket et par baller i kassen bag den Franske fjerde keeper – men som beskrevet i indledningen noterede man sig kun Bendtners tilstedeværelse en enkelt gang – nemlig da han i fri position simpelthen ikke nåede frem med låget! Nå – ok, det er ikke helt rigtigt, man bemærkede faktisk også en anden gang da han forsøgte at drible uden om Varane eller var det makkeren Koscielny – men istedet simpelthen skvattede over enten sine ben eller måske det var bolden – og med et lettere smøret grin snuppede en af Franskmændende ugeneret bolden og løb den modsatte vej medens Verdens stjernen lå og rodede rundt i panik over hvad der ramte ham. I mangel af bedre og fordi manden rent faktisk formår at score indimellem (det kan man ikke tage fra ham) så er han naturligvis stensikker på en startplads – hvilket er helt berettiget også selvom han til sommer, som rygtet siger, skifter til FCK og dermed gør Agger selskab i en af Europas dårligste Ligaer!

En håndfuld spillere kom ind i pausen eller senere, men der er ikke det store at notere her, og umiddelbart skal ingen af de normale startende, selv ikke Vibe, frygte for deres plads.

Udefra til en optimal opstilling mangler vel kun Højbjerg og Agger subsidiært Bjelland, så man må formode at Olsens optimale opstilling til en EM kval. kamp vil se således ud:
Schmeichel – Jacobsen, Kjær, Agger/Bjelland, Boilesen – Kvist, Højbjerg, Krohn-Dehli – Vibe, Eriksen, Bendtner.

På papiret et ganske habilt hold, og i hvert fald hvad angår trioen Kjær, Agger/Bjelland og Boile i defensiven, Højbjerg og Krohn-Dehli samt Eriksen og Bendtner af de offensive er vi under normale omstændigheder fint besat. Problemet er at vi så til gengæld er svagt besat de øvrige steder + ikke mindst- men desværre uhyre vigtigt, at nævnte profiler alt for sjældent præsterer på top niveau i landsholdssammenhæng.

Og det bringer mig faktisk tilbage til indledningen – ja faktisk overskriften, for hvorfor dette nederlag var så slemt at jeg faktisk blev lidt irriteret over det som Dansker – det er jo fordi vi rent faktisk var så tæt på en optimal opstilling som vi overhovedet kan forvente at være. At mangle 2 spillere er helt normalt for de fleste nationer i betydende kampe og med al respekt for Agger og Højbjerg så er det ikke fra den kant af jeg forventer mig at hele holdets niveau ændres. Agger er mere skadet end han er det modsatte og det virker efterhånden som en vittighed når han gang på gang udgår med ondt her- der og alle vegne, senest med regulær tyndskid, og spørgsmålet er om ikke man en gang for alle skal placere Bjelland som fast makker med Kjær. Problemet er så at Bjelland faktisk også er ganske tit skadet, men det er trods alt sjældent at begge er skadet samtidig.. Højbjerg skal nok blive en solid BL spiller og gør det fortrinligt i Augsburg og selvom han naturligt mangler erfaring er han markant bedre og mere produktiv end den selvsvingende Kvist der nok er bedst tjent med at stoppe karrieren inden han går til i snik- og snak.

Det er derfor ærgeligt at de 2 landskampe ikke var omvendt placeret, således at vi havde gået til ventepausen inden næste betydende kamp med en sejr i bagagen, istedet for visheden om at vi i noget nær optimal opstilling var blevet kørt ud på r.. og albuer af Frankrigs 2-3 hold!

Værre end resultatet er så det faktum at jeg ikke mener kampene kunne bruges til noget som helst. Man fandt ikke en brugbar sub. for Jacobsen, keeperposten er vel uafklaret – i bedste faldt har vi en mellemgod løsning og højrekanten ser fortsat ud til at tilhøre Lasse Vibe til trods for at det meste af fodboldDanmark havde set frem til at Wass nu fik minimum een`kamp til at vise sine evner. Det blev ved drømmen – desværre, men heldigvis kan man næsten ikke undgå at kvalificere sig til EM og der er trods alt kortere tid tilbage før Olsen stopper end der var igår 😉

Peter "jegharingenmeningmenspørgsmorten" Bonde er altid glad også selvom han blev forbigået som Talentchef i DBU!

Peter “jegharingenmeningmenspørgsmorten” Bonde er altid glad også selvom han blev forbigået som Talentchef i DBU!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

FARVEL OG TAK MORTEN - MEN HVAD NU....????