FARVEL OG TAK DE ROSSI

NU SKAL DER ANDRE BOLLER PÅ SUPPEN KÆRE NIELS!

Mandagens pinlige forestilling på Stadio Friuli, må i den grad have sat sig i hovederne på de danske spillere, og ledere, for selvom modstanderen var Tyskland, kunne man da i det mindste have forventet en helhjertet, koncentreret og ikke mindst engagereret indsats!

Men man fik det stik modsatte, og med få undtagelser, herunder af keeper Daniel Iversen, var der bestemt ikke mange på det danske hold, som efterfølgende kunne være stolte af deres mildt sagt pauvre indsats.

Nu venter slutrunde debutanterne fra Østrig, og kampen spilles igen i Udine, denne gang dog kl. 18.30, noget der bestemt kan få indflydelse, i det der forventes 30-32 grader på starttidspunktet, men da Østrig jo heller ikke er vant til disse temperaturer, er det jo lige for begge hold.

Var jeg træner for dette hold, havde jeg, i forhold til 1-3 nederlaget forleden, skiftet minimum 5 spillere, både af taktiske årsager, men mindst lige så meget, fordi især denne kvintet, absolut intet viste i mod tyskerne, og således ikke fortjener endnu en chance, i hvert fald ikke fra start.

Hvis vi starter fra målmandsposten, er der ingen tvivl om Daniel Iversen fastholder pladsen, og foran ham vælger jeg også at placere samme duo, som mod Tyskland, henholdsvis Jacob Rasmussen og Victor Nelsson. Ingen af dem faldt igennem, og det er vigtigt at målmand/centralt forsvar kender hinanden indgående, så desto flere minutter trioen får sammen, desto bedre.

Begge backerne ryger derimod ud på bænken. Rasmus Kristensen virkede tung, lad og strøede om sig med frygtelige afleveringer, mens den lille Mads Pedersen i modsatte side, var direkte pinlig at se på. De bør erstattes af Jacob Mæhle, der har fart i fusserne, og i modsætning til Kristensen, har masser af spilletid i benene fra en for ham fin sæson i belgiske Genk. I modsatte side erstatter Gladbachs Andreas Poulsen den lille Pedersen. Her er det dog ikke just spilletid i Bundesligaen, som har besværet Poulsen mest, i det han kan se tilbage på 0 (NUL) minutters aktion, men simpelthen fordi Pedersen var så skidt kørende, og der er noget mere højde og drøjde i Gladbach spilleren, så må vi se om han griber chancen.

Midtbanen ændres kun på en enkelt plads, i det AGF`s Jens Stage glider ind som defensiv midt foran det centrale forsvar, med Billing og anfører Mathias Jensen på de øvrige pladser. Det er Mads K Andersen der må en tur på bænken, efter en relativ anonym forestilling sidst.

Helt fremme, har jeg valgt at skifte begge sider, da de var blandt banens dårligste, henholdvis Skov og Bruun Larsen, erstattes således af Andreas Dreyer i højre, og Mikkel Duelund i venstre, mens Marcus Ingvartsen, trods det at han var dårligste mand mod Tyskland, får endnu en chance. Akkurat som tilfældet er på venstre back pladsen, er det reelt fordi der ikke er egnede reserver på bænken, og så har Ingvartsen trods alt vist fine takter tidligere, så man kan håbe at han kan finde vejen til målet, mod et ikke specielt stærkt østrigsk mandskab.

Holdet kommer til at se således ud:

Således nok om det danske hold, som uagtet en overraskende østrigsk sejr over Serberne, bør være et hold der kan besejres.

Kigger man kort på dagens modstander, er der især 4 spillere jeg vil fremhæve, og jeg starter med den store centrale forsvarsspiller, Kevin Danso. Den sorte kæmpe er ikke verdens hurtigste, men han er stærk som en bjørn, og vinder alle sine dueller i luften, mens Duelund eller Ingvartsen dog bør kunne smutte forbi ham, hvis de får de rigtige stikninger fra midtbanen.

På den centrale midtbane finder man anfører Philip Lienhart (billede herunder), som gerne spiller i det centrale forsvar, men som på landsholdet oftest benyttes på midten. Han er teknisk dygtig, har et virkelig godt øje for spillet, og skal stækkes løbende, så han ikke kan sætte spillet i gang. Han var forbi Real Madrid for nogle år tilbage, hvor han i knap 3 år, dog aldrig kom længere end til B holdet, og spiller han for Freiburg.

Mathias Honsak er en ordentlig portion angriber, der kan blive svær at håndtere for Nelsson/Rasmussen, men det er vigtigt at de når foran ham, inden han får bolden under kontrol, i det han er særdeles stærk i kroppen, og meget vanskelig at komme ind på. Hans teknik er ikke imponerende, og hurtig kan man heller ikke påstå han er, men med ryggen mod målet, er han en fin op spils situation, og ved dødbolde, er han ret farlig.

Den sidste jeg vil omtale, er nok holdets bedste spiller, den offensive midtbane mand, Xaver Schlager, der endnu spiller i hjemlige RB Salzburg, men rygtes til Gladbach eller Wolfsburg i en snarlig handel. Han er teknisk aldeles fremragende, hurtig på fødderne, kan aflevere med begge, og har et godt blik for spillet. Han skal stækkes af Jens Stage, som gerne må gå ind og “sparke” til ham, når dommeren ikke er opmærksom, for Schlager er kendt for et iltert temperament, og kan man få “tørret” et kort af på ham, hvis han bliver hidsig, er meget vundet.

Danmark skal vinde, og bør også gøre det, for selvom Østrig besejrede Serbien, der undervejs fik rødt kort, er det altså ikke et imponerende mandskab som Werner Gregoritsch råder over, og hvis Frederiksen får sat holdet ordentlig op, så de fra start er på med aggressivitet, vildskab og vindervilje, så tror jeg rent faktisk på 3 point!


Torben Aakjær
Grado (I), 20.6.19

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

FARVEL OG TAK DE ROSSI