NU SKAL DER ANDRE BOLLER PÅ SUPPEN KÆRE NIELS!

HYKLERNE FRA DEN BOVLAMME UNION!

Lad det være sagt med det samme, jeg har ingen anelse om hvorvidt Viktor Fischer er skabs, semi- eller helprut, og reelt er jeg også bedøvende ligeglad, både med ham, og ikke mindst hans ulidelige klynkeri. Hvad jeg derimod ikke er ligeglad med, er at det kommende VM i 2022, afvikles i et fodboldmæssigt u-land,  Qatar, hvor man udover at have et ekstremt klima, tillige behandler mindre bemidlede som skidt, der dårligt er værd at træde på.

Der bygges syv spritnye stadions + et enkelt renoveres, og herudover skal der bygges nye veje, togforbindelser samt lufthavnene skal renoveres/udbygges, alt sammen for at kunne huse og servicere de mange fodbold tilskuere, som forventes at komme til verdens største sportsbegivenhed. Til formålet er “indkaldt/indfanget/ansat” ikke færre end 28.000 arbejdere fra lande som Bangladesh, Indien, Sudan, Sri Lanka, Pakistan og Nepal, og af dem har ca. 1.200 allerede mistet livet pga. varmen, manglende sikkerheds forhold o.lign, og inden “festen” skydes i gang, forventes yderligere minimum 4.000 mennesker at “stille sandalerne”. Dem der overlever, og dem der er “heldige” aflønnes med fyrstelige 1,04 US Dollars i timen, mens andre ganske enkelt ikke får en krone for ulejligheden.

Fælles for dem alle, er at de som minimum har 48 timers arbejdsuge, og henslæber deres sparsomme fritid i “hangar lignende” bebyggelser, hvor der stuves 8-12 voksne mennesker sammen i bitte små rum, hvor der hverken er aircondition, eller adgang til rindende vand.

Qatar, der er et såkaldt unitært konstitutionelt monarki, er et absurd rigt land, eller rettere emirat, der jfr. IMF er verdens rigeste nation, udelukkende pga. de nærmest uudtømmelige oliekilder, som landets undergrund er ved at flyde over med. En lille bitte smule af deres mange penge, er efter sigende gået til at “smøre” FIFA toppen tilbage i 2010, og selvom der de senere år er sket en hel del udskiftninger i verdens fodboldforbundet, tyder ikke meget på at afgørelsen ændres.

Men en ting er “smøring” af rette personer, den slags ser man jo desværre alle steder, men noget ganske andet, og langt værre, er den tilsidesættelse af basale menneskerettigheder, som det lille emirat står for.

Landet er altovervejende beboet af personer, der bekender sig til Islam, og lovgivningen er mestendels baseret på Sharia, hvilket i al sin enkelthed betyder at f.eks. homoseksualitet ikke bare er bandlyst, men simpelthen forbudt, illustreret ved at denne abnormitet, som man mener det er på disse breddegrader, kort og godt “belønnes” med piskeslag og fængsel, og skulle der have sneget sig et enkelt kys ind imellem de to kælepotter, så toppes der med efterfølgende udvisning.

Bevares, i nabo landet Saudi Arabien, risikerer turtelduer af samme køn, at miste “knoppen”, så, som Qatars øverste sheik med det mundrette navn Khalifa bin Hamad Al-Thani, frejdigt udtaler, “så regeres hans land yderst liberalt.”

Det kan man have forskellige meninger om, men ikke desto mindre er det landet, hvor det næste VM afvikles, og selvom vi af gode grunde ikke ved om Danmark kvalificerer sig, eller ej, så tangerer beslutningen om mulig deltagelse, noget af det mest hykleriske jeg til dato har oplevet.

DBU, det øverste organ i dansk fodbold, og stedet hvor regler, karantæner og forskellige tiltag udspringer fra, har, som forbundets pressechef for nylig udtalte i en debat udsendelse på P 1, været på besøg i Qatar et par gange, bl.a. foranlediget af Amnesti International, og samme pressechef, der angiveligt, akkurat som resten af den danske delegation, blev beværtet fyrsteligt i Doha, vurderer at den dialog, der nu er i gang med både Qatar og FIFA, er noget som på sigt vil forbedre forholdene for de udpinte arbejdere.

Tror samme pressechef også på Julemanden?

Herudover vil dialogen givetvis, tror DBU, kunne medføre ændringer på landets holdninger til f.eks. homoseksuelle, hvilket jo så fører mig frem til hykleriet, for mens DBU i den forløbne Superliga sæson, har uddelt bøder til forskellige klubber, pga. disses fans påståede homofobi, og deraf følgende sange mod spillerne, bl.a. førnævnte Fischer, så ser man åbenbart ingen problemer, med at deltage i et af de lande i denne verden, hvor tolerancen ift. homoseksualitet er mindst.

Det er DBU`s erklærede holdning, at et eventuelt afbud til VM, skal foranlediges via et politisk flertal, og derved har forbundet der er kendt for sine ofte besynderlige beslutninger, kastet “aben” over til politikerne.

Naturligvis skal det danske landshold overhovedet ikke overveje, at deltage i et VM, der arrangeres af et land, der behandler andre mennesker på den måde, som Qatar gør. Bevares et afbud, vil næppe blive taget positivt op i FIFA, men jeg føler mig nu ret sikker på at andre lande hurtigt kunne tænkes at følge efter, hvorved, i hvert fald hvis det bliver større (og mere vigtige) lande end Danmark, kunne foranledige FIFA til at ændre deres beslutning.

USA og Australien står efter sigende klar, med stadions og infrastruktur, og signalvirkningen overfor især de mest vanvittige lande i Mellemøsten, ville i den grad være at føle på, ikke mindst såfremt det ironisk nok blev USA, som fik tildelt værts skabet, som de sidst havde, med stor succes, tilbage i 1994.

Basta!

Af Torben Aakjær
Grado, Italy, 29.6.19

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

NU SKAL DER ANDRE BOLLER PÅ SUPPEN KÆRE NIELS!