KORT TILBAGEBLIK OG FOKUS PÅ DANMARKS 75 BEDSTE SPILLERE!

HISTORIELØSE FANS

 

Lad mig få det understreget fra start, jeg er IKKE Liverpool fan! Faktisk meget langt fra, men ikke desto mindre studser man, som gammel nyder af engelsk fodbold, over at yngre fans af klubben, aldeles uden respekt og sporadisk kendskab til historien, endda på tv, postulerer at nutidens hold, ganske givet er det bedste i Liverpools historie!

TV3 har et studie, hvor mikrofonholderen, der på live TV åbenbarede at han ikke kender forskel på Bobby Moore og Sir. Bobby Charlton, Carsten Sæbye, ofte sidder med et par yngre fans, fra henholdsvis Manchester United og Liverpool.

Disse undersvende skal så forsøge at berige seerne med dit og dat, lidt ala` det studie som Sky Sport har, hvor det dog ikke er et par unge fans, men derimod legender som Gary Neville, Graeme Souness og Jamie Carragher o.lign., der udspørges.

Men fair nok, jeg ved godt pengene er anderledes på respektive sportsstationer, men man behøves vel ikke gå til yderlighederne, blot for at illustrere at man reelt er ligeglad med kunderne!

I et af disse programmer, vist nok fra medio januar, åbenbarer Liverpools fan, der endda er formand for en Liverpool fan klub, at han vurderer at det aktuelle Liverpool mandskab, formentlig er det bedste/stærkeste som klubben nogensinde har haft.

Den udtalelse lader vi lige stå et øjeblik!

Bevares, Klopps stormtropper har da imponeret de fleste, i hvert fald undertegnede, de sidste par år, hvorunder de bl.a. har været i et par CL finaler, med sejr i den seneste, og så skal meget vist gå galt, såfremt ikke klubbens 19ènde mesterskab er en realitet når Premier League afsluttes til maj.

Det er virkelig et fantastisk effektivt hold!

Men med al mulig fortjent respekt, til det som det nuværende hold har udrettet, den måde de spiller på, og de spillere som de har skubbet fra hylde 2-3 frem til øverste, så tåler det altså ingen sammenligning med Liverpool i 70èrne og 80èrne, hvor de i uhørt grad dominerede engelsk og international fodbold, illustreret ved 10 nationale, og 4 internationale mesterskaber + det løse som bl.a. 3 x FA Cup og 2 x UEFA Cup trofæer.Alle titlerne blev samlet i perioden fra 73 til 88, hvor hjemmeavlede spillere som kamprekordholderen i klubben, Ian Callaghan, Phil Thompson, Sammy Lee, Chris Lawler og Tommy Smith supplerede og fungerede perfekt, med verdensstjerner som Kevin Keegan, Sir. Kenny Daglish og Ian Rush + publikums favoritter som Ray Clemence, dennes afløser Bruce Grobbelaar, Phil Neal, Ray Kennedy, Steve Heighway, Jimmy Case, Alan Hansen, super subben David Fairclough, og hardhitteren Graeme Souness m.fl.Det hele blev orkestreret og styret med hård hånd af en kvartet af trænere, startende med Bill Shankley (til venstre på billedet), afløst af den tidligere spiller og mester fra 47 i klubben, Bob Paisley (til højre på billedet), dernæst opfinderen af klublegender som Roger Hunt, Ian Callaghan og Tommy Smith, manden fra “The Boot room”, Joe Fagan, inden Sir. Kenny Dalglish overtog tøjlerne i 85 og kørte videre årtiet ud.

Shankly, Paisley og manden med 467 kampe i Liverpool trøjen, Tommy Smith, er i dag alle døde, så de slipper heldigvis for at læse ungdommens pladder, men det gør det ikke mindre sørgeligt, historieløst, og ja rent ud sagt aldeles respektløst.

Jeg ved godt at denne Liverpool fan, som jeg vil skyde til at være et sted i slutningen af 20èrne, langt fra var født, da historiens suverænt bedste Liverpool hold, slog sig ustyrligt løs overalt, men det er tilladt at slå op i en bog, forhøre sig rundt omkring, eller i det mindst beherske retorikken, såfremt man måske ikke lige har styr på detaljerne.

Det skylder man disse legender, det skylder man engelsk fodbold, klubben Liverpool og ikke mindst klubbens fans!

Det var bare det 😉


Torben Aakjær
25.1.20

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

KORT TILBAGEBLIK OG FOKUS PÅ DANMARKS 75 BEDSTE SPILLERE!