HVAD GØR DE STORE DRENGE?

REAL MADRIDS NÆRMESTE FREMTID!

Som bekendt er ikke alt fryd og gammen hos de spanske og europæiske rekord mestre, Real Madrid, hvor kun guldet tæller, og hvor pengene ofte sidder løst.. Lidt for løst vil en del nok postulere!

Vi ved ikke hvad den igangværende sæson munder ud i, men med mindre en hel verden bogstaveligt talt går under, så må man tro at der venter en ny sæson på “den anden side”, og det er med det for øje, at jeg begiver mig ud i denne artikel.

Penge har aldrig været et problem for de stenrige spaniere, men naturligvis rammer Corona virussen også Real Madrid på pengepungen, men da det jo er lige for hele markedet, forestiller jeg mig at Zidanes tropper trods alt stadig vil være blandt de førende på transfermarkedet, når krisen engang er slut.

Her kommer en gennemgang af spillertruppen, som trænger til en gevaldig udskiftning, både hvad angår spillere der skal sælges/afhændes hellere nu end senere, og så skal der vanen tro hentes super stjerner ind, i en efterhånden lidt for rutineret og mæt trup.

Reservemålmanden Areola returnerer til PSG efter endt lejemål, og da den 21 årige ukrainer Andriy Lunin samtidig kommer retur efter en periode hos Real Ovideo, kan han passende blive den nye back up for førstevalget, Thibaut Courtois, som efter indkørings vanskeligheder, efterhånden har vist sig som den top keeper, belgieren vitterligt er.

Også spillere som Dani Ceballos, Alberto Soro, Borja Mayoral og Jorge De Frutos returnerer efter endte lejemål, men ingen af dem er i nærheden af at blive stamspillere i klubben, og bør sælges så hurtigt som muligt. Ligeledes returnerer Jesus Vallejo, og ham er man af med, i og med at kontrakten slutter her til sommer.

Ovenstående bør ikke blive den store “operation”, og det bliver straks mere “følelsesladet” og for nogle ømtåleligt, når talen falder på mangeårige stamspillere som Marcelo, Luka Modric, Karim Benzema, Isco og Toni Kroos.

Denne kvintet er alle oppe i årene, Isco dog en undtagelse, og med al respekt for deres enorme værdi for klubben tidligere hen, er det nok nu man skal sælge, såfremt der skal komme penge i kassen, som selvsagt skal finansiere nye topspillere. Man kan postulere at især Kroos bestemt ikke ligner en færdig mand, men den 30 årige tysker kunne være et emne for sin gamle klub, Bayern München, ligesom Manchester United og Inter Milan + Juventus m.fl. har kig på ham, og da han selvsagt er særdeles løntung, og trods alt stadig kan give en betragtelig indtægt, mener jeg det er nu man skal slå til.

Marcelo virker færdig, og i Mendy har man en velfungerende afløser. Også Benzema virker slidt, og selvom fransk-manden efterhånden nærmest er synonym med klubben, så får alt en ende, således også for den snart 33 årige angriber, der muligvis er i OL Lyon og OL Marseilles søgelys.

Modric runder snart 35 år, og har ikke været den samme, siden han fortjent vandt Ballon dÓr, og afskeden synes nu uundgåelig, ligesom midtbanemakkeren Isco vel aldrig for alvor er faldet til, og klart bør sælges.

Nu er det jo ikke et Manager spil, hvor man blot kan sælge konstant, fordi der hele tiden er bydende klubber, men udover de anførte spillere, skal klubben klart gå efter at få solgt Gareth Bale, fejlkøbet Luka Jovic (billede), Mariano, Lukas Vazquez og Mariano som tydeligvis ikke er god nok til det niveau som kræves.

Bale er efterhånden en omvandrende “historie”, og kan man give ham væk, blot for at slippe for at se på ham + ikke mindst spare hans astronomiske løn, så bør man slå til. Om det er til en klub i Kina, USA eller Rusland er under-ordnet, for manden skaber uro og tjener alt for mange penge.

Endelig er der James Rodriquez, som åbenlyst heller ikke ligner en kommende Real Madrid spiller, og samlet kommer man således op på absurde 15 spillere, der helst skal “ud af vagten”: Gareth Bale, James Rodriquez, Luka Jovic, Mariano, Lukas Vazquez, Marcelo, Toni Kroos, Karim Benzema, Luka Modric, Isco, Dani Ceballos, Alberto Soro, Borja Mayoral, Jesus Vallejo og Asensio.

Disse 15 spillere tjener alene på ugebasis tilsammen ca. 1.7 Euro, eller hvad der svarer til knap 89 millioner Euro på årsbasis. Det er altså næsten 667 millioner Dk.kr. om året, hvilket, selv i en hovedrig klub som Real Madrid, trods alt også er penge. Store penge endda, ikke mindst når man som for flere spilleres vedkommende, overhovedet ikke får noget for pengene.

Så væk med dem, hvorved et signifikant beløb spares i lønninger + der trods alt kommer pæne transfer indtægter ind. Flere af spillerne tiltrækker interesse udefra, så der skal nok komme penge i kassen, og dem man ikke kan sælge, må man leje ud. Muligheder er der nok af.

Men hvem skal så erstatte ovennævnte spillere? Ja det er jo et fremragende spørgsmål. For det første skal der ikke købes 15 nye, for det er der selvsagt overhovedet ikke mulighed for, men en god håndfuld + et par stykker, skal der hentes, hvoraf 4-5 skal være direkte startere.

Først og fremmest skal der hentes en superstjerne ind i angrebet, hvor Benzema og Jovic jo ryger ud, og den mest oplagte, men også markant dyreste spiller i hele verden (men mindre kan eller bør jo ikke gøre det for Real Madrid) er naturligvis den 21 årige Kylian Mbappe, som naturligvis bliver astronomisk dyr, både i indkøb og på løn fronten, men fortsætter den unge franskmand sin hidtidige udvikling, kan de vise sig at blive en fornuftig investering.

Hans navn vil tilfredsstille de millioner af hungrende fans, som savner “Galactico” æren, hvor verdens førende spillere blev købt, fremfor de senere års indkøbs politik, hvor man, med al respekt, har købt ind på lavere hylder, illustreret af navne som Jovic, Isco og Valverde + meget unge spillere som Rodrygo, Reinier og Junior m.fl. De kan vise sig at blive dygtige spillere, men er jo endnu ikke gamle/gode nok til at være bærende Real Madrid spillere!

Udover Mbappe bør der hentes en kontrollerende offensiv midtbane. Modric og den mere tilbagetrukne Kroos synes færdige, og istedet kunne man overveje den 20 årige Kai Havertz fra Leverkusen og/eller den 24 årige spanier, Fabien Ruiz (billede) fra Napoli. Begge bør være realistiske muligheder, og sammen med Martin Ødegaard og denne sæsons lysende unge spiller, Federico Valverde, bør midtbanen være godt og ungt besat. Naturligvis beholder man solide Casemiro som defensivt bolværk foran forsvaret, en plads som også Valverde, og faktisk også Ruiz i en slags “Pirlo” rolle, kan udfylde.

Ødegaard har præsteret fantastisk under sit seneste udlån, men spørgsmålet er om nordmanden er 100% klar til at tage over fra legender som Modric og Kroos. Det tvivler jeg på, hvorfor indkøbene af Havertz og/eller Ruiz, vil være yderst fornuftige, om ikke andet så for konkurrencen, i det en Reinier endnu er for “grøn” til for alvor at spille med om en stamplads, men hans potentiale er åbenlyst.

På kanterne har man Hazard til venstre, da man må formode at truppens højst lønnede spiller, returnerer snart, og forhåbentlig fra næste sæson, genfinder det niveau han havde, da han var bedst i Chelsea. I så fald har man en af verdens bedste spillere på den plads, og en ung Junior kan passende supplere/erstatte belgieren indimellem.

I modsatte side bør man gå efter Raheem Sterling, såfremt kaos boet i Manchester City skal gøres op. Sterling er i min optik verdens bedste højre kant, og med supplement af Rodrygo, og den unge japaner Takefusa Kubo, som trods alt stadig er et ukendt “kort”, er man solidt besat her.

Både Rodrygo og Junior kan vikariere helt fremme, når en Mbappe skal hvile/spares, og alternativt kunne man kigge på Maxi Gomez fra Valencia, Joao Pedro fra Wolverhampton, eller måske den rutinerede Cavani fra PSG, som kan hentes transferfri til sommer, og trods sine 33 år, bestemt har nogle gode år tilbage i sig, og i den grad kunne være en fin back up for Mbappe.

I forsvaret skal der naturligvis også ske noget, og igen ville jeg vende mig mod Manchester City, såfremt det bliver muligt at købe spillere derfra, hvilket selvsagt er oplagt, såfremt klubben kyles ud af CL. Laporte er i min verden en af verdens bedste centrale forsvars spillere, og kunne være en oplagt afløser for den efterhånden 34 årige Ramos, der bestemt ikke er færdig endnu, men selvsagt kører på “sidste vers”, og helt sikkert skal hviles mere end han hidtil har været det.

Hvad den igangværende Corona krise kommer til at betyde for priserne, er jo helt umuligt at gisne om, men hvis vi teoretisk forestiller os “normale” priser, i hvert fald proportionalt, så kunne et overordnet regnestykke se således for så vidt angår salg og køb:

Salg:
Gareth Bale: 0 Euro til klub i Kina, USA eller ?
James Rodriquez: 30 millioner Euro til Corinthians, Valencia eller ?
Luka Jovic: 50 millioner Euro til Dortmund, Bayern München, Chelsea, Tottenham eller ?
Mariano: 15 millioner Euro til ?
Lukas Vasquez: 20 millioner Euro til ?
Marcelo: 10 millioner Euro til Corinthians, Flamengo eller ?
Toni Kroos: 40 millioner Euro til Bayern München, Manchester United eller ?
Karim Benzema: 20 millioner Euro til OL Lyon, OL Marseille eller ?
Luka Modric: 0 Euro til ?
Isco: 40 millioner Euro til ?
Dani Ceballos: 40 millioner Euro til ?
Alberto Soro: 10 millioner Euro til ?
Jesus Vallejo: 20 millioner Euro til ?
Asensio: 50 millioner Euro til ?
Indtægter: 345 millioner Euro

Køb: 
Kylian Mbappe: 250 millioner Euro
Raheem Sterling: 150 millioner Euro
Aymeric Laporte: 80 millioner Euro
Fabian Ruiz: 60 millioner Euro (måske en eller flere af “til salg” spillerne med i handlen)
Edinson Cavani: 0 Euro
Udgifter: 540 millioner Euro

Difference: 195 millioner Euro

Går ovenstående op i en højere enhed, kunne næste sæsons trup på 27 spillere se således ud (nye spillere i kursiv):

Målmænd: Thibaut Courtois, Andriy Lunin og Luka Zidane

Centralt forsvar: Aymeric Laporte, Raphäel Varane, Sergio Ramos, Nacho Fernandez og Eder Militao

Højre backs: Dani Carvajal, Alvaro Odriozola og Achraf Hakimi

Venstre backs: Sergio Reguilon og Ferland Mendy

Defensiv midtbane: Casemiro

Central/defensiv midtbane: Fabian Ruiz og Federico Valverde

Offensiv midtbane: Martin Ødegaard; Braham Diaz, Reinier og Oscar Rodriguez

Højre wing: Raheem Sterling, Rodrygo og Takefuso Kubo

Venstre wing: Eden Hazard og Vinicius Junior

Angribere: Kylian Mbappe og Edinson Cavani

En mulig start 11èr kunne se således ud:

En ting er i hvert fald sikkert, det bliver (som sædvanlig) ikke et kedeligt transfervindue, som venter altid ambitiøse Real Madrid, og selvom jeg naturligvis godt ved at ovenstående til forveksling kan minde om et spil “FM”, så er det ikke helt urealistisk, omend der nok lejes en del ud af dem som står til salg.

Herudover kan det også sagtens ende med at spillere som Kroos, Asensio og enkelte af de yngre tilbagevendte spillere, får endnu en chance, men under alle omstændigheder, så skal der for alvor ske noget snart, hvis Real Madrid vil forblive på den europæiske trone og retur på den hjemlige!

 

 

 

 

 

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

HVAD GØR DE STORE DRENGE?