KAN AC MILAN IGEN VÆRE MED HELT FREMME?

ORANGE – DEN EVIGE TOÈR – UDEN DEN STORE FREMTID!

Geografisk er Holland nogenlunde på størrelse med Danmark, men med sine lidt over 17 millioner indbyggere, har man omtrent 3 gange så mange mennesker proppet sammen på et relativt begrænset område. I lighed med Danmark, er det lille land fladt som en pandekage, har monarki og ganske som de øvrige nationer i Europa, demokrati. Det er kort sagt et særdeles velfungerende land, som med sin beliggenhed med Belgien og Tyskland som naboer, generelt ikke gør det store væsen af sig.

På fodboldfronten må man dog sige at landet i den grad har været fremme i “skoene”, illustreret ved at klubberne Ajax, PSV og Feyenoord tilsammen har vundet hele 11 europæiske finaler, herunder 6 i den fornemmeste af dem alle, Europa Cup for Mesterhold/Champions League. På landsholdsplan, hvor landet har deltaget i 10 VM og 9 EM slutrunder, er det blevet til finaledeltagelse sammenlagt 4 gange, med guldet til EM i 88 som hidtil eneste triumf.  Hele 3 gange har Holland været helt fremme i en VM finale, og alle 3 gange har man tabt, hvilket kun overgås af Tyskland med 4 finalenederlag, men i modsætning til Holland, har tyskerne så omvendt også vundet 4 finaler. Også Argentina har tabt 3 finaler, men har som bekendt vundet 2, så de kan nok bedre leve med deres VM meritter, end “stakkels” Holland kan.

Landet der fostrede Vincent van Gogh, Rembrandt og Vermeer, fostrede også legenden, myten og nu afdøde Johan Cruyff. “Het orakel van Betondorp”, eller oversat til “Oraklet fra Betondorp”, refererende til området i udkanten af Amsterdam, hvor Cruyff voksede op, blev meldt ind i Ajax på sin 10-års fødselsdag, og debuterede for klubbens bedste mandskab i 64, hvor han var 17 år gammel. Blot 2 år forinden, havde han måttet vælge mellem fodbold og baseball, og heldigvis for os fodboldinteresserede faldt valget på fodbolden.

Han scorede i sin debut, og sidenhen så han sig reelt “ikke tilbage”. Sammen med andre “homegrown” spillere som Wim Suurbier, Barry Hulshoff, Piet Keizer, Ruud Krol og Arie Haan m.fl., erobrede Ajax først Holland, og dernæst europæisk klubfodbold. Holdet blev mester hele 6 gange fra 66 til 73, og som kronen på værket vandt man også den fineste europæiske klubturnering, Europa Cup for Mesterhold 3 sæsoner i træk i 71, 72 og 73. Cruyff selv modtog Ballon dÒr trofæet både i 71, 73 og 74, mens han sluttede som nr. 3 i 75, og på landsholdsplan blev det til en tabt VM finale i 74 og bronzen til EM i 76, hvorefter Cruyff “trak stikket”, i hvert fald ift. hollandsk fodbold, og i stedet prioriterede sin karriere i FC Barcelona.

Efter Cruyff stoppede karrieren i 84, gik der ikke lang tid før et kuld usædvanligt talentfulde spillere gjorde sin entre`på den store verdensscene. Kvartetten Ronald Koeman, Ruud Gullit, Marco van Basten og Frank Rijkaard fik hurtigt “Tulipanlandet” til om ikke at glemme verdenskunstneren Cruyff, så i hvert fald til igen at blive begejstret, for under ledelse af den gamle Ajax og FC Barcelona trænerlegende, Rinus Michels, nåede Holland for første gang helt frem til finalen i EM, hvor modstanderne var Rusland på det Olympiske Stadion i München i sommeren 88.

Her kunne hollandsk fodbold for første, og hidtil eneste gang, modtage guldmedaljerne, og senere samme år snuppede Cruyffs arvtager på stjernehimmelen, Marco van Basten, Ballon dÒr trofæet for første ud af 3 gange, dvs. samme antal som “mesteren” selv en del år forinden. Også Ruud Gullit nåede helt til tops i den kåring med sit trofæ i 87.

Den næste generation indeholdt bestemt også store navne, hvor især Dennis Bergkamp, Frank De Boer, Clarence Seedorf og Edwin van der Sar er værd at fremhæve, men selvom Holland gennemgående havde stærke hold, i hvert fald på papiret, så blev det aldrig til det helt store, og 4 pladsen til VM i 98 og bronzen til EM i 00 var det bedste det kunne blive til. Herefter kom så en af de større gyldne generationer som måske nogensinde er udsprunget fra det fodboldglade land, nemlig 83-84èrne, som bl.a. bestod af den nuværende landskampsrekordholder Wesley Sneijder, den mest scorende spiller nogensinde på landsholdet Robin van Persie, Nigel De Jong, Rafael van der Vaart og den endnu aktive Arjen Robben m.fl. Det var et helt fantastisk kuld og de formåede da også for tredje gang at spille det lille land helt frem til VM finalen, hvor Spanien var modstanderne i 10. Stammen på holdet var i den perfekte fodboldalder mellem 25-28 år, der var masser af rutine, og spillerne repræsenterede klubber som Real Madrid, Bayern München, Liverpool og AC Milan m.fl., så der var tale om “creme de la creme”.

Men trods stor ihærdighed, voldsomt spil og et engagement til tider udover det tilladelige, lykkedes det ikke Sneijder (billede) og CO at få tredje gang til at blive lykkens gang. Spanien vandt 1-0 på målet scoret i den forlængede spilletids 116 minut af Andres`Iniesta, og grædende faldt “Orange” spillerne til jorden. Endnu engang havde nationens helte svigtet, og hjemme i Holland begyndte mange at miste modet. Den såkaldte “gyldne generation” fik dog endnu en chance, nemlig da de 4 år efter, meget overraskende spillede sig frem til semifinalerne i VM 14. I gruppespillet havde man smadret sine overmænd fra finalen i 10, Spanien, med hele 5-1, men i semifinalen mod Messis Argentina slap heldet/dygtigheden op, og holdet måtte forlade VM turneringen efter at have tabt på straffesparks konkurrence. Det var et farvel til “Sneijder/Robben” generationen og et goddag til nye unge spillere som bl.a. Wijnaldum, De Vrij, Blind og den blot 20 årige Depay m.fl.

Superstjerner som Cruyff, Van Basten eller Sneijder m.fl., har man i dag ingen af i hollandsk fodbold, hvor de bedste spillere er forsvarskæmpen Virgil van Dijk (billede), der dog er kommet sent frem sådan for alvor, midtbanespilleren og klubkammeraten fra Liverpool, Georgino Wijnaldum samt Memphis Depay, og med al respekt for de nævnte + de øvrige nuværende landsholdsspillere, så er der ikke meget der tyder på at fortidens “lige ved og næsten” resultater bliver gentaget sådan lige foreløbig. EM 16 og VM 18 blev begge misset og hele 4 trænere har forsøgt at rette skuden op, senest Ronald Koeman, som fik holdet kvalificeret til EM 20, som jo nu er udsat til 21. Som bekendt blev den tidligere EM 88 helt lokket til trænerjobbet i FC Barcelona, og nu er det så Frank De Boer der står i spidsen for et hollandsk landshold, hvor flere af de bærende kræfter nærmer sig de 30, hvis de da ikke har rundet. Nye unge navne som De Ligt, De Jong og De Beek er på vej frem, men selvom de 3 er placeret solidt i store klubber som Juventus, FC Barcelona og Manchester United, så er det ikke til at vide hvordan fremtidens hollandske landshold reelt tager sig ud, og hvilken styrke det får.

Man må formode at van Dijk/Wijnaldum/Depay generationen spiller EM 21 og muligvis VM 22, såfremt det lykkedes at kvalificere sig dertil, og derefter tager de førnævnte unge for alvor over, men hvilket niveau vi fremover skal forvente at se det hollandske landshold på, er endnu alt for tidligt at spå om.

I modsætning til i 70èrne og til dels 80èrne, hvor Cruyff og van Basten generationerne udsprang fra, så er den bedste hollandske række, Eresdivisie, langt fra en af Europas førende, illustreret ved at ligaen på UEFA`s aktuelle rangliste er placeret som en beskeden nr. 10. Bedst placerede klubhold er Ajax som nr. 21, og herefter følger PSV som nr. 41, AZ Alkmaar som nr. 83 og Feyenoord helt nede som nr. 90. Det siger sig selv at med disse placeringer, er niveauet i ligaen bestemt ikke prangende, og straks der dukker en blot nogenlunde interessant spiller frem, sælges han da også lynhurtigt, gerne inden vedkommende overhovedet opnår debut i Eresdivisie, eller i hvert fald hurtigst muligt derefter.

Som bekendt har Ajax mere eller mindre afhændet deres dygtige hold fra sidste sæson, og kigger man udover hele ligaen, finder man i bedste fald en lille håndfuld potentielt talentfulde spillere, som muligvis kan blive en del af den nye generation “Orange”. PSV har den 21 årige angriber Donyell Malen (billede), og den lovende midtbane dirigent Mohamed Ihattaren på blot 18 år. Sidstnævnte var med til at vinde U 17 EM med Holland i 18, og regnes her og nu for det største talent i hollandsk fodbold. Også AZ Alkmaar har et par interessante yngre spillere i truppen, hvor først og fremmest den 19 årige angriber Muron Boadu, og den defensive playmaker Teun Koopmeiners bør fremhæves. Ret meget andet er der faktisk ikke i en liga, som tidligere hen lå helt i toppen af europæisk fodbold, og som længe levede højt på primært Ajaxs meritter ude i Europa.

Aktuelt er det dog langtfra det Ajax vi kender, eller rettere kendte, for i modsætning til tidligere, hvor klubben var i stand til at stille 5-7 egenavlede spillere i stærkeste opstilling, og helt på Barcelona maner`var kendt for en ufattelig dygtig ungdomsafdeling, så er det ganske anderledes nu. Bevares de tidligere nævnte Mathijs de Ligt og Donny van de Beek (begge på billedet), solgt til henholdsvis Juventus og Manchester United, var egenavlede, men kigger man på nutidens hold, må man konstatere at det er proppet med udenlandske spillere, og kun den 18 årige langtidsskadede Ryan Gravenberch, som i lighed med føromtalte Ihattaren var med til at vinde U 17 EM i 18, er i besiddelse af et potentiale der er værd at holde øje med, naturligvis hvis vi kigger på det med hollandske landsholdsbriller. Ellers består truppen af spillere som Onana fra Cameroun, Dest fra USA, Alvarez fra Mexico, Tagliafico fra Argentina og Tadic fra Serbien, og ja så har klubben på bedste FC København maner, de senere år specialiseret i at købe spillere hjem fra udlandet, eksemplificeret ved Stekelenburg, Huntelaar og Daley Blind, fremfor at satse mere på egen avl. Disse spillere er selvsagt dyre i drift, selvom de er hentet relativt billigt, og det forhindrer åbenlyst klubbens egne talenter fra at bryde igennem til det bedste hold, noget som tidligere hen bestemt ikke var problemet i klubben.

Det samme mønster gør sig gældende i flere af de øvrige primære hollandske klubber, hvilket åbenlyst ikke er befordrende for et fremtidigt muligt topniveau for Orange. De kommer simpelthen ikke så mange talenter ud af Eresdivisie i almindelighed, og Ajax i særdeleshed nu, som tidligere, og det vil især landsholdet komme til at lide under er min påstand.

Kigger vi på det nuværende hollandske landshold, skal man ikke være den store professor udi fodbold, for at konstatere at der navne- og kvalitetsmæssigt er meget langt fra fordums storhed. Man kan dog med god ret tilføje at der bestemt er interessante navne, og at talentmassen, helt i den normale hollandske ånd, spirer frem, dog slet ikke i samme overvældende grad som man har kendt til.

Som bekendt er den tidligere landsholdshelt Frank de Boer, som immervæk spillede hele 112 landskampe for Orange, netop blevet udpeget som afløser for Ronald Koeman, som chef for landsholdet. Efter et par sæsoner hengemt i Atlanta United, vender han retur til Europa med fornyede ambitioner, hvilket i den grad er nødvendigt efter et par mildt sagt frygtelige oplevelser/præstationer i først Inter Milan og dernæst Crystal Palace i perioden fra 16-17.

Han får den gamle målhelt, Ruud van Nistelrooy ved sin side som assistent træner, og første testkamp er mod Mexico d. 7.10, hvorefter der venter kampe Nations League mod Bosnien og dernæst Italien, alle 3 kampe i oktober.

Hvordan de Boer vælger at stille op med sit landshold, ved han naturligvis kun selv, men et forsigtigt gæt kunne være som det her:

Naturligvis er de Ligt i det centrale forsvar ikke til rådighed i kampene i oktober og formentlig resten af året, efter sin operation, og det må derfor formodes at enten Inters Stefan de Vrij eller Manchester Citys Nathan Ake indtager pladsen ved siden af holdets kaptajn og uovertruffent største stjerne, den 29 årige Virgil van Dijk, som i sidste års Ballon dÒr kåring, som bekendt sluttede som nr. 2 i afstemningen.

De eneste øvrige pladser der kan være diskussion om er højre backen og venstre wing. Nogen mener at Blind er for langsom som back, og i stedet har været foreslået spillere som AZ`s unge Owen Wijndal eller Crystal Palaces Patrick van Aanholt, der dog også er ude med en skade. I stedet for Promes på venstre kant, kan også Depay benyttes, men da det især er på frontangriber pladsen at Holland fattes kvalitetsspillere, forventer mange at Lyon spilleren placeres helt fremme, og bliver det ikke Promes, så kunne et bud måske være veteranen Ryan Babbel fra Galatasary. Han er ofte med i truppen, men får mindre og mindre spilletid, men er efterhånden også blevet 33 år. Man kan også spille med Sevillas Luuk de Jong helt fremme, og så glider Depay ud på kanten. Mulighederner er talrige, men med al respekt for de anførte spillere, så er kvaliteten ikke alle steder helt i top.

Et billede over de mulige hollandske landsholds emner ser således ud (med unge potentielle talenter anført i kursiv):

Målmænd: 
Jasper Cillesen (31 år) Valencia / 58 A landskampe
Marco Bizot (29 år) AZ Alkmaar / 0 A landskampe
Tim Krul (32 år) Norwich City / 8 A landskampe
Jeroen Zoet (29 år) Spezia / 11 A landskampe
Kenneth Vermeer (34 år) Los Angeles FC / 5 A landskampe
Maarten Paes (22 år) FC Utrecht / 0 A landskampe
Justin Bijlow (22 år) Feyenoord / 0 A landskampe
Kjell Scherpen (20 år) Ajax Amsterdam / 0 A landskampe
Højre back:
Hans Hateboer (26 år) Atalanta / 5 A landskampe
Denzel Dumfries (24 år) PSV Eindhoven / 10 A landskampe
Kenny Tete (24 år) Fulham / 13 A landskampe
Daryl Janmaat (31 år) Watford / 34 A landskampe
Rick Karsdorp (25 år) AS Roma / 3 A landskampe
Timothy Fosu-Mensah (22 år) Manchester United / 3 A landskampe
Jöel Veltman (28 år) Brighton / 24 A landskampe
Deyovaisio Zeefuik (22 år) Hertha Berlin / 0 A landskampe
Venstre back: 
Daley Blind (30 år) Ajax Amsterdam / 69 A landskampe
Owen Wijndal (20 år) AZ Alkmaar / 0 A landskampe
Patrick van Aanholt (30 år) Crystal Palace / 10 A landskampe
Daley Sinkgraven (25 år) Bayer 04 Leverkusen / 0 A landskampe
Central forsvar:
Virgil van Dijk (29 år) Liverpool / 35 A landskampe
Mathijs de Ligt (21 år) Juventus / 23 A landskampe
Stefan de Vrij (28 år) Inter Milan / 37 A landskampe
Nathan Ake (25 år) Manchester City / 15 A landskampe
Wesley Hoedt (26 år) Southampton / 6 A landskampe
Bram Nuytinck (30 år) Udinese Calcio / 0 A landskampe
Per Schuurs (20 år) Ajax Amsterdam / 0 A landskampe
Terence Kongolo (26 år) Fulham / 4 A landskampe
Jairo Riedewald (24 år) Crystal Palace / 3 A landskampe
Sven Botman (20 år) LOSC Lille / 0 A landskampe
Rick van Drongelen (21 år) HSV / 0 A landskampe
Jurrien Timber (19 år) Ajax Amsterdam
Defensiv/kontrollerende/central midtbane:
Frenkie de Jong (23 år) FC Barcelona / 17 A landskampe
Georgino Wijnaldum (29 år) Liverpool / 64 A landskampe
Kevin Strootman (30 år) OL Marseille / 46 A landskampe
Marco van Ginkel (27 år) Chelsea / 8 A landskampe
Davi Pröpper (29 år) Brighton / 19 A landskampe
Davy Klaasen (27 år) Werder Bremen / 16 A landskampe
Leroy Fer (30 år) Feyenoord / 11 A landskampe
Tonny Vilhana (25 år) Krasnodar / 15 A landskampe
Marten de Roon (29 år) Atalanta / 18 A landskampe
Teun Koopmeiners (22 år) AZ Alkmaar / 0 A landskampe
Ludovit Reis (20 år) FC Barcelona / 0 A landskampe
Ryan Gravenberch (18 år) Ajax Amsterdam / 0 A landskampe
Offensiv midtbane:
Donny van de Beek (23 år) Manchester United / 12 A landskampe
Mohamed Ihattaren (18 år) PSV Eindhoven / 0 A landskampe
Dani de Wit (22 år) AZ Alkmaar / 0 A landskampe
Kantspillere:
Memphis Depay (26 år) OL Lyon / 54 A landskampe
Steven Bergwijn (22 år) Tottenham / 11 A landskampe
Quincy Promes (28 år) Ajax Amsterdam / 44 A landskampe
Ryan Babel (33 år) Galatasaray / 63 A landskampe
Javairo Dilrosun (22 år) Hertha Berlin / 1 A landskamp
Tahith Chong (20 år) Manchester United – udlånt til Werder Bremen / 0 A landskampe
Naci Ünüvar (17 år) Ajax Amsterdam / 0 A landskampe
Cody Gakpo (21 år) PSV Eindhoven / 0 A landskampe
Ferdi Kadioglu (20 år) Fenerbahce / 0 A landskampe
Noa Lang (21 år) Ajax Amsterdam / 0 A landskampe

Angribere:
Luuk de Jong (30 år) Sevilla / 26 A landskampe
Wout Weghorst (28 år) VfL Wolfsburg / 4 A landskampe
Myron Boadu (19 år) AZ Alkmaar / 1 A landskamp
Calvin Stengs (21 år) AZ Alkmaar / 1 A landskamp
Steven Berghuis (28 år) Feyenoord / 16 A landskampe
Donyell Malen (21 år) PSV Eindhoven / 4 A landskampe
Justin Kluivert (21 år) AS Roma / 2 A landskampe
Joshua Zirkzee (19 år) Bayern München / 0 A landskampe
Sontje Hansen (18 år) Ajax Amsterdam / 0 A landskampe
Daishawn Redan (19 år) Hertha Berlin – udlejet til Groningen / 0 A landskampe

Som det fremgår er der rigeligt med emner til de Boers landshold, men med al respekt er der i højere grad tale om kvantitet fremfor kvalitet. Der har de senere år været en tendens til at afprøve virkelig mange spillere, hvilket bl.a. er en af årsagerne til at stammen af spillere ikke har spillet specielt mange kampe. Blot en håndfuld af samtlige har rundet 50 landskampe, og kigger man nærmere på kvaliteten er der reelt kun 3 “Hylde 1” spillere i truppen, nemlig de 2 Liverpool spillere, Virgil van Dijk og Georgino Wijnaldum + Frenkie de Jong fra Barcelona. Bevares der er bestemt også andre dygtige navne, heriblandt Mathijs de Ligt, Stefan de Vrij og Memphis Depay, men det bør være tydeligt for enhver at kvaliteten bestemt ikke er prangende, og da overhovedet ikke blot i nærheden af fordums storhed.

I den bedste hollandske række, Eresdivisie, har vi desværre for talentudviklingen, set flere af de notorisk ellers dygtige talentudviklende hold, anført af Ajax, investere i alt for meget mildt sagt tvivlsomt udenlandsk arbejdskraft. Som et skræmmende eksempel har Ajax alene indenfor de seneste 10 år, hentet knap 20 spillere fra Skandinavien, heriblandt over halvdelen fra Danmark, og indtil videre er det reelt kun Christian Eriksen som blev en succes for klubbens bedste mandskab, samt indbragte en god økonomisk fortjeneste efterfølgende. Kasper Dolberg der sportsligt aldrig formåede at slå helt igennem, gav tillige en god portion Euro i kassen, da han blev solgt til sin nuværende franske klub, OGC Nice. De øvrige har været forbi, tæret på klubbens trænere, været aflønnet af den slunkne klubkasse samt sidst men bestemt ikke mindst, set med hollandske talentudviklingsbriller, fyldt nomeringen op på talentholdene, fremfor at der blev udviklet hollandske talenter.

Aktuelt befinder der sig en håndfuld spillere fra Skandinavien, heriblandt 4 danskere i alderen fra 16 til 20 år, og endnu er det for tidligt at spå om hvad der kommer til at ske med dem, men man kan frygte at der sker det samme, som for langt hovedparten af de andre spillere, som den efterhånden 77 årige danske scout John Steen Olsen, støver op i de nordiske ungdomsrækker.

Man kunne i den forbindelse høre Frank Arnesen, nu ansat i Feyenoord, beklage sig i nogle danske medier forleden, over at de unge danske spillere valgte Ajax før alt andet. Man kan i den forbindelse måske tilføje at den gamle landsholdshelt er heldig, for så slipper han for alle ærgrelserne, og kan måske bedre koncentrere sig om at bygge den stolte Rotterdam klub op igen, for der er sandt for dyden ikke meget interessant at komme efter i Skandinavien i almindelighed og Danmark i særdeleshed, men han ved det sikkert bare ikke!

Afslutningsvis har jeg lidt for sjov forsøgt at pejle mig frem til et “Holland ALL STAR” mandskab, som består af disse 11 spillere:

Edwin van der Saar
Ungdomsklub: VV Noordwijk
Klubber som proff: Ajax, Juventus, Fulham og Manchester United
130 A landskampe i perioden 95-08
VM bronze i 00 + 04

Ronald Koeman
Ungdomsklub: Groningen
Klubber som proff: Groningen, Ajax, PSV, FC Barcelona og Feyenoord
78 A landskampe / 14 mål i perioden 83-94
Europamester i 88 + bronze i EM 92

Ruud Krol
Ungdomsklub: Ajax
Klubber som proff: Ajax, Vancouver, Napoli og Cannes
83 A landskampe / 4 mål i perioden 69-83
VM sølv i 74 og 78 + EM bronze i 76
Ballon dÒr nr. 3 i 79

Frank Rijkaard
Ungdomsklub: Ajax
Klubber som proff: Ajax, Sporting Lissabon, Real Zaragoza og AC Milan
73 A landskampe / 10 mål i perioden 81-94
Europamester 88 + bronze i EM 92
Ballon dÒr nr. 3 i 88 + 89

Clarence Seedorf
Ungdomsklub: Ajax
Klubber som proff: Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Inter Milan, AC Milan og Botafogo
81 A landskampe / 11 mål i perioden 94-08
EM bronze i EM 00 + 04

Johan Neeskens
Ungdomsklub: RCH
Klubber som proff: Ajax, FC Barcelona, NYC og Groningen
49 A landskampe / 17 mål i perioden 70-81
VM sølv i 74 + 78 + EM bronze i 76

Ruud Gullit
Ungdomsklub: HFC Haarlem
Klubber som proff: Feyenoord, PSV, AC Milan, Sampdoria og Chelsea
66 A landskampe / 17 mål i perioden 81-94
Europamester i 88 + bronze i EM 92
Ballon dÒr nr. 1 i 87 og nr. 2 i 88

Arjen Robben
Ungdomsklub: Groningen
Klubber som proff: Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid og Bayern München
96 A landskampe / 37 mål i perioden 03-17
VM sølv i 10 + VM bronze i 14

Rob Rensenbrink
Ungdomsklub: DWS
Klubber som proff: Club Brugge, Anderlecht, Portland Timbers og Toulouse
46 A landskampe / 14 mål i perioden 68-79
VM sølv i 74 + 78 + EM bronze i 76
Ballon dÒr nr. 2 i 76 og nr. 3 i 78

Marco van Basten
Ungdomsklub: Ajax
Klubber som proff: Ajax og AC Milan
58 A landskampe / 24 mål i perioden 83-92
Europamester i 88 + bronze i EM 92
Ballon dÒr nr. 1 i 88, 89 og 92

Johan Cruyff
Ungdomsklub: Ajax
Klubber som proff: Ajax, FC Barcelona, Los Angeles A, Washington D, Levante og Feyenoord
48 A landskampe / 33 mål i perioden 66-77
VM sølv i 74 + bronze i EM 76
Ballon dÒr nr. 1 i 71, 73 og 74 + nr. 3 i 75.

Opstillet i en 3-3-4 opstilling kommer holdet til at se således ud: 

At mængden af fantastiske spillere fra Holland, i hvert fald historisk, er betragtelig, illustrerer fravalget af navne som Hans van Breukelen, Piet Schrijvers, Wim Suurbier, Barry van Aerle, Giovanni van Bronckhorst, Virgil van Dijk, Frank De Boer, Jaap Stam, Barry Hulshoff, Arie Haan, Wesley Sneijder, Willem van Hanegem, Willy van der Kerkhoff, Giorgino Wijnaldum, Piet Keizer, Gerald Vanenburg, Marc Overmars, Johnny Rep, Wim Kieft, Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert, Robin van Persie og Ruud van Nistelrooy m.fl., sikke en parade af absolutte verdensklasse navne, som i den grad ville pryde mange andre “All star landshold”, men som jeg altså ikke har fundet plads til på dette helt absurd stærke hold, som jeg finder tæt på komplet, hverken mere eller mindre!

Tak fordi du læste med 😉

Torben Aakjær
Grado (IT) 24.09.20

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

KAN AC MILAN IGEN VÆRE MED HELT FREMME?