1 december 2021

2 december

Siger man Leeds United – historie og store profiler, tænker de fleste med nogle år på bagen uvilkårligt på Bremner, Lorimer, Charlton eller måske Gary Speed, hvilket bestemt heller ikke helt hen i vejret. Yngre tilhængere af denne historisk stærke klub, der jo gudskelov igen er en del af det sjove selskab i England, husker formentlig den lille terrier David Batty. Den blot 172 cm. høje fighter, voksede op i Leeds, han blev født i byen, og han spillede de første 6 sæsoner af sin karriere, for klubben helt i hvidt.

Batty der i dag runder 53 år, smed støvlerne på hylden efter anden omgang i barndomsklubben, da han var 35 år gammel, og med over 300 kampe i ligasammenhæng alene for Leeds + en hel del for Blackburn og Newcastle, gik han ikke “sulten fra borde”. Ingen stoppet havde han været med til både at rykke op med Leeds tilbage i 89/90, og allerede i anden sæson i det “fine selskab”, lykkedes det et usædvanligt stærkt spillende hold med profiler som Cantona, McAllister, Strachan, Speed og naturligvis hardhitteren Batty, at vinde det engelske mesterskab, hvilket i øvrigt er foreløbig sidste gang det er lykkedes for klubben.

Batty spillede også 44 landskampe for England, med hvem han deltog i EM 92 og VM 98, men selvom hans karriere her bagefter ser særdeles flot ud, hvilket den bestemt også var, så var der faktisk en hel del i Leeds der tvivlede på den lille bastante fyr. Da han som 18 årig i 87 blev rykket op på det bedste hold, hed manageren pudsigt nok Billy Bremner, og den gamle garvede legende var selv i tvivl om hvorvidt Batty kunne stå for mosten. Historier siger at Bremner hver dag befalede Batty op på sit kontor, hvor den unge fyr fik serveret en kop sherry, hvori der var pisket 2 rå æg. Dette skulle Batty drikke, før han gik ned og trænede. Om det var denne mikstur, eller måske bare biologien der pludselig gik op i en højere enhed for den viljestærke Batty, er ikke til at sige, men han står som en af klubbens helt store navne alltime, dog stadig i “skyggen” af superlegenden Bremner, men det er faktisk ikke så flovt endda!

Tillykke til Batty, og også tillykke til:
– Britney Spears – poptøsen runder 40 år i dag – nå nej hun er jo ikke fodboldspiller, men jeg synes lige hun skulle nævnes 😉
– Matteo Darmian, endnu aktiv spiller og som mange nok husker det, en mindre heldig spiller i Manchester United, runder 32 år!
– Francesco Toldo, Italiens reserve EM helt – der i fraværet af Buffon, var med til at blive nr. 2 med “Gli Azzurri” tilbage i 2000. Han runder faktisk et skarpt hjørne da han bliver 50 år!
– Kalvin Philips – ja den nye generations David Batty, har sørme også fødselsdag i dag, og Leeds spilleren bliver 26 år!
– Den hollandske klub Go Ahead Eagles fra byen Deventer, runder 119 år i dag. Klubben har tidligere haft danskerne Stephan Andersen, “Generalen” Kresten Bjerre og Tommy Kristiansen på lønningslisten!

Ellers HUSK at Manchester United spiller mod Arsenal i aften – den kunne godt blive spændende 😉

 

 

På genlæs i morgen 😉

KBH (DK) 02.12.21

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

1 december 2021