VERDENSHOLDET 2021

9 december

Det er de færreste der som den lille franskmand, Bixente Lizarazu, som i dag fylder 51 år, kan tillade sig at stille sig op som på billedet, men med den overkrop skal han vist ikke være flov!

Lizarazu er formentlig historiens stærkeste venstre back fra Frankrig, hvilket understreges af at han både blev Europamester og Verdensmester med “Les Bleus”, for hvem han spillede 97 landskampe. Klubmæssigt rundede han 500 kampe for klubber som Bordeaux, Athletic Bilbao, Bayern München over et par omgange, samt Olympique Marseille. Han vandt udover titlerne med landsholdet, også mesterskaber samt CL og diverse pokaltitler, så man kan i den grad sige at Lizarazus karriere var fuldendt.

Udover Lizararzu, har også disse personer fødselsdag i dag:
– Harvey Barnes, spiller i Leicester City, bliver 24 år.
– Danny Ward, ligeledes i Leicester City, hvor han er reservekeeper for Kasper Schmeichel, fylder 31 år.
– Det hollandske fodboldforbund, KNVB, runder 131 år.
– Henk ten Cate, mangeårig toptræner, fylder 67 år.
– Alexander Bah, dansk landsholdsspiller, som til daglig tørner ud for Slavia Prag, fylder 24 år.

Og så er det dagen hvor Billy Bremner, mangeårig Leeds og Skotland legende, døde tilbage i 97, ligesom også VM helt og topscorer fra VM 82, Paolo Rossi døde på denne dag tilbage i 20, blot 64 år gammel.

Æret være deres minde!

 

 

I øvrigt er dagen i dag, årsdagen for hvor den norske regering tilbage i 1903, afslog kvindernes ret til at stemme ved Folketingsvalg. Kvinderne havde kæmpet længe for denne ret, men den blev altså fejet af bordet.

Jeg tænker de senere hen har ændret dette, men er langt fra sikker 😉

Ellers er der ikke andet end at sige på genlæs i morgen 😉

 

 

KBH (DK) 09.12.21

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

VERDENSHOLDET 2021